99venus 09.05.23, 07:56 wiadomosci.wp.pl/firma-rosyjskich-oligarchow-i-przyjaciol-putina-tak-ominela-polskie-sankcje-6895902033054464a U pisich jak zawsze - albo głupota albo przekręt. A najczęściej jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 08:00 płynie, płynie.nie tylko do PL ale też do wielu innych krajów unii podobnie jak nadal przesyłany jest rurociągami biegnącymi przez ukrainę i co? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:30 Przykladowo niemiecki import gazu z Rosji spadl o 99,2 % Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:19 hordol napisała: > płynie, płynie.nie tylko do PL ale też do wielu innych krajów unii > podobnie jak nadal przesyłany jest rurociągami biegnącymi przez ukrainę > i co? Typowo pisie wytłumaczenie. Jeżeli twój sąsiad katolik będzie katował swoje dziecko to jego czyny będą dla ciebie usprawiedliwieniem aby swoim dzieciom od również sprawić manto? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 08:09 PIS to robi dla swojego dobra. W ten sposób chce utrzymać władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 08:35 a inne kraje i rządy unijne dlaczego robią ? dla swojego "niedobra" ? załózmy teoretycznie ,że rezygnujemy z rosyjskiego LPG. Sprowadzamy jakiś inny(oczywiście droższy) Na drugi dzień zakladasz wątek na fk "pis winny drastycznej podwyżce cen gazu" !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:24 No tak, ale PIS to największy wróg krajów, które cokolwiek mają wspólnego z Rosją, szczególnie co miały wspólnego z Rosją przed wielu, wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:28 no nie aż tak wielu,wielu. sentymenty im pozostały,a stara miłość nie rdzewieje Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:47 hordol napisała: > no nie aż tak wielu,wielu. sentymenty im pozostały,a stara miłość nie rdzewieje Również sentymenty do kierowniczej roli słusznej PARTI. Sentyment do totalnej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:49 hordol napisała: > ..,a stara miłość nie rdzewieje Pisu i Rosji. No, panslawizm po prostu. I Kaczyńskiemu, i Putinowi kultura zachodu jest obca. Obaj- ekonomiści tysiąclecia oczywista oczywistość -swoje deklaracje wygłosili na forum ekonomicznym, jeden w Karpaczu, drugi we Władywostoku. Co za zbieżność czasu i okoliczności! Że o wypowiedzeniu konwencji stambulskiej nie wspomnę. Rosja już to zrobiła, pis usilnie dąży Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:54 masz racje. polska głównym sprzymierzeńcem rosji od lat wielu do dziś niemcy i francja jej głównymi przeciwnikami od lat wielu do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:00 hordol napisała: > masz racje. > polska głównym sprzymierzeńcem rosji od lat wielu do dziś > niemcy i francja jej głównymi przeciwnikami od lat wielu do dziś Chyba pomijasz odpowiedź moim zdaniem na bardzo istotne i słuszne zarzuty: "I Kaczyńskiemu, i Putinowi kultura zachodu jest obca" Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:05 dyskutujemy o ruskim gazie nadal kupowanym przez unię, a nie o "kulturze" zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:13 Zgadzam się. może nie mówić o kulturze Zachodu, a bardziej o wspólnym podejściu do ideologii, do społeczeństwa przez Putina i Kaczyńskiego. A wrogość do kultury Zachodu to przy okazji ich wspólna cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:25 ok niech ci będzie. zróbmy resume dyskusji pis kupując od ruskich gaz jest zły i robi żle zaś macron czy scholtz to już niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 14:46 hordol napisała: > ok niech ci będzie. zróbmy resume dyskusji > pis kupując od ruskich gaz jest zły i robi żle PIS musi kupować i to trzeba zrozumieć, co innego Tusk przed laty. Nie musiał, a kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:25 > dyskutujemy o ruskim gazie nadal kupowanym przez unię Jakiś przykład proszę, a może jak zwykle jest to rzucanie gówna w wentylator? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 12:11 pies.na.czarnych napisała: > Jakiś przykład proszę, a może jak zwykle jest to rzucanie gówna w wentylator? O kwestię LPG był pytany podczas piątkowej konferencji prasowej rzecznik rządu Piotr Müller. Jak wyjaśnił, na poziomie unijnym nie ma zakazu importu tego paliwa z Rosji. - Dopóki takich sankcji na poziomie unijnym nie będzie nałożonych, to faktycznie jest możliwość importu tych towarów, które sankcjom nie podlegają Sugerujesz, że Müller łga??? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 12:22 Co ma ten link wspólnego z moim pytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 15:24 Kichot, sugerujesz, że rzecznik pisiego rządu mówi prawdę??? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 17:12 Kaczyński kupuje od Putina, to fakt. Niemcy nie kupują i zakazały rosyjskiej symboliki. Gadanie o Niemczech i Francji, to kłamstwa. Kłamstwa i puste gadanie. Hordolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:22 hordol napisała: > no nie aż tak wielu,wielu. sentymenty im pozostały,a stara miłość nie rdzewieje "Złodziej krzyczy: łapać złodzieja". Mówi ci coś to powiedzenie? Jak zwykle u was zakłamana pisia swołoczy. "To nie my, to oni". Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:38 a zresztą sam wiesz. unia uznała iż aktualnie całkowita rezygnacja z rosyjskiegi lpg byłaby dla niej zbyt kosztowna.i dlatego nie wprowadziła embarga ukraina walczy z rosją, a jednocześnie wyraża zgode na przesył rosyjskiego gazu przez jej terytorium biorąc za to, co zrozumiałe ,kasę zagłoba mówił "zlapał kozak tatarzyna,a tatarzyn za łeb trzyma" Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 09:50 Czyli wiesz na kogo głosować, Moim zdaniem udajesz, że masz problem. Weź też pod uwagę mój powyższy post: forum.gazeta.pl/forum/w,28,175932129,175932129,a_gaz_z_Rosji_jak_plynal_tak_plynie.html?p=175932970 Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:43 99venus napisał: > wiadomosci.wp.pl/firma-rosyjskich-oligarchow-i-przyjaciol-putina-tak-ominela-polskie-sankcje-6895902033054464a > U pisich jak zawsze - albo głupota albo przekręt. A najczęściej jedno i drugie. > ++++ Choć płynie, to on szczeka na inne państwa do których płynie, tak jakby za Bug nie płynął. "Ale to, co nas zaniepokoiło to, że nadal do Polski napływa płynny gaz LPG z Rosji i że Polska w ostatnim roku okazuje się być największym importerem gazu LPG z Rosji w całej Unii Europejskiej" No to prawda prawdziwa że najgłośniej - łapaj złodzieja - krzyczy złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 10:55 I bardzo dobrze. Niech płynie jak najdłużej. Ja - wbrew temu co mówił uważany za premiera - nie "jestem na to przygotowany" i nie stać mnie, na płacenie 5 zł/l amerykańskiego gazu. A wy, zachowujecie się jak karpie, gardłująca za przyśpieszeniem świąt Bożego Narodzenia, żeby tylko doejbać PiS-owi. Zero strategicznego, perspektywicznego myślenia. Polityka - to nie piaskownica, w której okładacie się łopatkami... Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:07 don.kichote napisał: > I bardzo dobrze. Niech płynie jak najdłużej. > Ja - wbrew temu co mówił uważany za premiera - nie "jestem na to przygotowany" > i nie stać mnie, na płacenie 5 zł/l amerykańskiego gazu. +++ No to jesteś przeciwko tow. Mateuszowi M. który chce od wszystkich (poza Polską) aby nie pompowali w Putina miliardów na zbrojenia. A ty myślałeś, że o czym ten temat? Marzec 2022.: "Premier zadeklarował, że jeszcze w tym roku Polska uniezależni się od gazu z Rosji. Plan odejścia od rosyjskich węglowodorów ma zostać przedstawiony już w przyszłym tygodniu. " No, poszczekał przy tym na Niemcy i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:58 Przedstawil ? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 12:28 ireneo napisał(a): > No to jesteś przeciwko tow. Mateuszowi M. Jestem przeciw wszystkim, którzy pod pretekstem zrobienia mi dobrze, robią mi źle. Mateusz M - nie jest wyjątkiem! > który chce od wszystkich (poza Polską) aby nie pompowali w Putina miliardów na zbrojenia. Ale wiesz, że kupowanie rosyjskich surowców via Kirgistan, Indie i inne tego typu, "egzotyczne" kierunki, to też "pompowanie"? > A ty myślałeś, że o czym ten temat? A ty, moją odpowiedź zrozumiałeś? > No, poszczekał przy tym na Niemcy i Tuska. A słupki jeśli nie rosną, to tylko stoją. To jest właśnie skuteczność w polityce, której brakuje opozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 11:30 Nie o to chodzi Don. Chodzi o hipokryzje pisiego rządy. Najwiecej drą ryja w sprawie embargo i innym patrzą na ręce. Sami natomiast cichcem sprowadzają ruski gaz i ropę. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 12:02 Ależ ja wiem o co chodzi. To wy, zdajecie się nie wiedzieć, że każdy kij ma dwa końce i że ten drugi koniec, lada chwila, może wylądować na waszych PO/KO-wskich plecach. Wystarczy, że Putin zakręci kurek z LPG - co może stać się niebawem (że o innych możliwych opcjach nie wspomnę) - i wszyscy wylądujemy z ręką w nocniku a PiS-i wykorzystają to propagandowo przeciw opozycji. A wybory, tuż, tuż. Czasami odnoszę wrażenie, że notoryczne strzelanie sobie w stopę, to ulubione zajęcie PO, dlatego proponuję - "ciszej nad tą trumną"... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 12:12 > To wy, zdajecie się nie wiedzieć, że każdy kij ma dwa końce Nie raz zostałem nazwany onucą gdy w pierwszych miesiącach wojny o tym pisałem. Nie tylko ta, ale jeszcze wiele innych moich przepowiedni już się spełniły. Mleko już dawno zostało wylane. Teraz z dnia na dzień będziemy odczuwali coraz bardziej błędne decyzje związane jedynie z poprawnością polityczna i nie mające wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 13:52 99venus napisał: > wiadomosci.wp.pl/firma-rosyjskich-oligarchow-i-przyjaciol-putina-tak-ominela-polskie-sankcje-6895902033054464a > U pisich jak zawsze - albo głupota albo przekręt. A najczęściej jedno i drugie. Ktoś musi te wojnę w Ukrainie finansować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a gaz z Rosji jak płynął tak płynie 09.05.23, 16:12 Gigantyczna skala niedozwolonego importu next.gazeta.pl/next/7,151003,29740238,nowe-informacje-ws-falszywego-zboza-z-ukrainy-gigantyczna.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=603&do_a=603&s=BoxBizMT&do_upid=478_ti&do_utid=29740238&do_uvid=1683626402684 Gezien jest co zarobić na lewo tam zawsze jest PiS-swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś