Dodaj do ulubionych

Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn

12.05.23, 10:16
Co to za koleś ? Skąd on ? Co na jego temat koledzy z podwórka , koledzy z podstawówki , sąsiedzi , sprzedawczyni z najblizszego warzywniaka , b. wspolpracownicy ,itp osoby
Czy już ktos pisze reportaż o tym kolesiu ?
Podobny do Anatolija Parówkowicza .

krytykapolityczna.pl/kraj/podrecznik-do-hit-czyta-sie-jak-ksiazke-dla-hitlerjugend/
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn 12.05.23, 10:26
      pkt4a napisała:

> Co to za koleś ?

"Maciej Świrski. Trafił on do Rady nie ze względu na wyróżniającą się wiedzę na temat mediów czy etyki dziennikarskiej, ale z powodu swojego politycznego zaangażowania na froncie różnych wojen kulturowych prawicy. Sam Świrski powiedział nawet kiedyś o sobie, że jest „talibem”: „Jestem talibem, bo tak jak prawdziwi talibowie jestem przywiązany do mojej wiary i tradycji, fundamentu polskiej cywilizacji. Innej drogi jak radykalizm religijny nie ma. Trzeba być gorącym jak rozgrzany do czerwoności miecz”."

Czy trzeba ci czegoś więcej?

S.
      • margit49 Re: Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn 12.05.23, 10:40
        > powiedział
        > nawet kiedyś o sobie, że jest „talibem”: „Jestem talibem, bo tak jak prawdzi
        > wi talibowie jestem przywiązany do mojej wiary i tradycji, fundamentu polskiej
        > cywilizacji. Innej drogi jak radykalizm religijny nie ma. Trzeba być gorącym ja
        > k rozgrzany do czerwoności miecz
        ”."
        >
        >
        Facet aż tak zainspirował się własnym nazwiskiem, źe ześwirował
    • 99venus Re: Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn 12.05.23, 10:28
      To chory człowiek. Od wielu lat, w dodatku jest to choroba nieuleczalna. Lekarze zalecają długie, samotne spacery ale pod troskliwą opieką.
      • yoma Re: Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn 12.05.23, 12:04
        To co, ma się rozdwoić? ;)
    • pkt4a Re: Maciej świrski - KRRiT, HiT , rmf fm , tvn 12.05.23, 18:19
      "talib PiS-u"
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,29740462,swirski-bedzie-tlumaczyl-sie-w-sejmie-z-decyzji-wobec-tok-fm.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka