Dodaj do ulubionych

Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem

13.05.23, 13:37
Nic mnie nie naszło, ale dzisiejszy dzień pokazał, że siła złego na jednego a gdy wroga kupa to i Herkules du...da.
Z Białorusi granicę zaatakiwano balonem. zacytuję, bo nikt jak.MON tak jasno nie oPISze incyfentu:
"Ministerstwo Obrony Narodowej 🇵🇱
@MON_GOV_PL
·Centrum Operacji Powietrznych odnotowało pojawienie się w polskiej przestrzeni powietrznej obiektu, który wleciał z kierunku Białorusi. Zgodnie z informacjami COP prawdopodobnie jest to balon obserwacyjny. Kontakt radarowy został utracony w okolicach Rypina.
8:24 AM · May 13, 2023."
A teraz po co to. Balon to jak latwiec, a mimo tego siły piwietrznego reagowania go zgubiły, radar zgubił. Jeśli tak to skąd ta krytyka dotycząca rakiety. Ona w ciągu 30 minut potrafiła przeleciec nad Polską aż 450 km. Pokażcie mi inne wojsko jakiegoś Błaszczaka, które dałoby radę taką rakietę choć śledzić, nie mówiąc o strąceniu gdzieś nad lasem pod Bydgoszczą. Rozsądnie bylo patrzeć i jak taka chce lecieć na Niemcy to udawać, ze się jej nie widzi. A moze i tak myśleli, tylko ich wykiwała i w lesię się ukryła? Jakby nie było, to.one za szybko szybują i to jest nie fer. Trzymajmy kciuki żeby dogonili ten balon. Można by go na coś wymienić z "ciepłym człowiekiem"
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 13:42
      ireneo napisał(a):

> Nic mnie nie naszło, ale dzisiejszy dzień pokazał, że siła złego na jednego a g
      > dy wroga kupa to i Herkules du...da.
      > Z Białorusi granicę zaatakiwano balonem. zacytuję, bo nikt jak.MON tak jasno ni
      > e oPISze incyfentu:
      > "Ministerstwo Obrony Narodowej 🇵🇱
      > @MON_GOV_PL
      > ·Centrum Operacji Powietrznych odnotowało pojawienie się w polskiej przestrzeni
      > powietrznej obiektu, który wleciał z kierunku Białorusi. Zgodnie z informacjam
      > i COP prawdopodobnie jest to balon obserwacyjny. Kontakt radarowy został utraco
      > ny w okolicach Rypina.
      > 8:24 AM · May 13, 2023."
      > A teraz po co to. Balon to jak latwiec, a mimo tego siły piwietrznego reagowani
      > a go zgubiły, radar zgubił. Jeśli tak to skąd ta krytyka dotycząca rakiety. Ona
      > w ciągu 30 minut potrafiła przeleciec nad Polską aż 450 km. Pokażcie mi inne w
      > ojsko jakiegoś Błaszczaka, które dałoby radę taką rakietę choć śledzić, nie mów
      > iąc o strąceniu gdzieś nad lasem pod Bydgoszczą. Rozsądnie bylo patrzeć i jak t
      > aka chce lecieć na Niemcy to udawać, ze się jej nie widzi. A moze i tak myśleli
      > , tylko ich wykiwała i w lesię się ukryła? Jakby nie było, to.one za szybko szy
      > bują i to jest nie fer. Trzymajmy kciuki żeby dogonili ten balon. Można by go n
      > a coś wymienić z "ciepłym człowiekiem"

Szukają go teraz służby. A to konia trzeba, konia.

S.
      • ireneo Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 13:55
        snajper55 napisał:

> ireneo napisał(a):
        >
        > > Nic mnie nie naszło, ale
        > > a coś wymienić z "ciepłym człowiekiem"
        >
        > Szukają go teraz służby. A to konia trzeba, konia.
        >
        > S.
        Gdyby księżniczka Anna była trochę chodliwsza...a araby z Janowa jak dawniej.
        Strażacy deklarują, że ruszą z pomocą ale jak dostaną na tekturze 1 200 000.
    • a.jej.rkoniak Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:18
      wypadałoby podać, na jakiej wysokości, jakiej średnicy, wiatry były wschodnie to by się zgadzało....
      skoro poderwali samoloty, to czy one uzyskały kontant wzrokowy, radarowy czy też wypalały paliwo wedle rozdzielnika?
      Skoro ruscy mogli przypalać polski samolot SG, to nie można było przypalić tego obiektu obserwacyjnego?
      Jak często takie obiekty wlatują z Białorusi? Czy oni nas uprzedzają?
      Wygląda na żałosną hucpę.
      • ireneo Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:34
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> Skoro ruscy mogli przypalać polski samolot SG, to nie można było przypalić tego
        > obiektu obserwacyjnego?
        > Jak często takie obiekty wlatują z Białorusi? Czy oni nas uprzedzają?
        > Wygląda na żałosną hucpę.
        ++++
        niewykluczone, że sobie szybują ponad płotem. Po aferze z rakietą woleli powiado.ić ciemny lud, ze coś wleciało. Jest komunikat aby nie dotykać co tylko nakręci poszukiwaczy dotykaczy. A tak na serio to i państwo i siły zbrojne dojnych z kartoników.
        Rakieta mogła być uzbrojona a balon porozsiewać jakąś smierć i bez przeszkód.
      • margit49 Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:45
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> Jak często takie obiekty wlatują z Białorusi? Czy oni nas uprzedzają?
        > Wygląda na żałosną hucpę.
        >
        W tym właśnie problem, że nikt nas nie uprzedza. A minister od obrony wespół ze zwierzchnikiem sił zbrojnych jak dzieci we mgle.
        Dziwne sytuacje w tym kraju. Włamanie do siedziby NATO, wybuch granatnika w komendzie policji, bo komendant nie zna się na broni i pomylił z radioodbiornikiem, tajemnicze balony, latawce i rakiety.
        Osławione konfetti na Podlasiu w tych okolicznościach też wydają się podejrzane🤔
    • szczypawka.jadowita Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:31
      Nie no nie, latawiec to na sznurku, a balon może lecieć gdzie chce to jak go złapać?
      • ireneo Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:40
        szczypawka.jadowita napisała:

> Nie no nie, latawiec to na sznurku, a balon może lecieć gdzie chce to jak go zł
        > apać?
        ++++++
        Podobno takie cudo, to dałoby się za coś na dole złapać.
        • pies.na.czarnych Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 14:47
          To coś na dole widocznie myszy zjadły.
    • ireneo Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 15:31
      Jest alert RCB. Lepiekj zamykać okna bo mogą podglądać i pościągać gacie z balkonów bo ukradną. Nie sypać jedzenia bo się przyzwyczają i będą parapety paskudzić.
    • horpyna4 Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 15:37
      Bo to pewnie sterowiec był i leciał dość szybko. A jak przedziabał go jakiś ptak, to oklapł i wpadł do jednego z jezior między Rypinem i Golubiem. Wysłać płetwonurków, może znajdą.
      • ireneo Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 15:41
        horpyna4 napisała:

> Bo to pewnie sterowiec był i leciał dość szybko. A jak przedziabał go jakiś pta
        > k, to oklapł i wpadł do jednego z jezior między Rypinem i Golubiem. Wysłać płet
        > wonurków, może znajdą.
        +++
        To akurat lotna.myśł z tym sterowcem. Da się sporo przetransportować
      • pies.na.czarnych Re: Ja w obronie tow. Mariusza B. tym razem 13.05.23, 15:48
        Leciał tak szybko, ze przekroczył prędkość światła i zniknął w innej przestrzeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka