Dodaj do ulubionych

Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych

13.05.23, 18:35
Albo mają tam swego tow. Mateusza, albo to prawdziwa prawda - przez 365 dni nie popełniono żadnego morderstwa a to ..Salwador.
Skąd ten mój sceptycyzm, otóż pod rządami dojnych w roku jest mordowanych 625 osób! i:
"Można zauważyć, że od 2016 roku liczba morderstw popełnianych w Polsce niepokojąco wzrasta."
Dołączyłem wykaz obrazujący lata. Przed dramatyczną kadencją 2006-7 liczba zbrodni malała, by w pis-latach zahamować ale z tendencją wzrostu. Szczęśliwie po tej polskiej katastrofie morderstwa zaczęły spadać. I to znacznie, by po 2015...znowu wzrastać. Można to zobaczyć na tabelce.
Koniecznie trzeba uciąć łeb hydrze i to w tym roku! Trudno uwierzyć ale u nich mniej policjantów pilnuje tysięcy bandziorów niż u nas jednego prezesa.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 13.05.23, 19:16
      Tak jak ta słynna korelacja między liczbą dzików i pisiorów? :)
      • horpyna4 Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 11:10
        To jest skutek przyzwalania na przemoc. Elektorat pisich to chamscy przemocowcy chodzący w niedziele i święta do kościółka.

Wiele z tych zabójstw nie było zamierzonych, ale sprawcom zabrakło wyobraźni, że ciężkie pobicie może zakończyć się śmiercią ofiary, bo są na to zbyt tępi. Bicie żon, partnerek i dzieci oraz znęcanie się nad nimi uważają za słuszne. Kobiety dla nich to podludzie, a przed figurka Matki Boskiej klękają.

Czasem przychodzi mi do głowy, że takich gości powinno się potraktować tak, jak traktuje się agresywne samce zwierząt. Weterynarze wiedzą, jak.
        • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 11:21
          horpyna4 napisała:

> To jest skutek przyzwalania na przemoc. Elektorat pisich to chamscy przemocowcy
          > chodzący w niedziele i święta do kościółka.
          >
          > o zbyt tępi. Bi
          >
          >
          > Czasem przychodzi mi do głowy, że takich gości powinno się potraktować tak, jak
          > traktuje się agresywne samce zwierząt. Weterynarze wiedzą, jak.
          ++++
          Teraz na takie radykalne reakcje kościół nie pozwoli chocby dlatego:
          "23,2 2 Nikt, kto ma zgniecione jądra lub odcięty członek, nie wejdzie do zgromadzenia Pana."
          Nie są tacy panu mili. W konsekwencji powinni być wyrzuceni od tacy, bo poza łaską. Trudno brać od ślepego.bilet na film w dodatku niemy.
        • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 11:32
          horpyna4 napisała:

> To jest skutek przyzwalania na przemoc. Elektorat pisich to chamscy przemocowcy
          > chodzący w niedziele i święta do kościółka.
          >
          > Wiele z tych zabójstw nie było zamierzonych, ale sprawcom zabrakło wyobraźni, ż
          > e ciężkie pobicie może zakończyć się śmiercią ofiary, bo są na to zbyt tępi. Bi
          > cie żon, partnerek i dzieci oraz znęcanie się nad nimi uważają za słuszne. Kobi
          > ety dla nich to podludzie, a przed figurka Matki Boskiej klękają.
          >
          > Czasem przychodzi mi do głowy, że takich gości powinno się potraktować tak, jak
          > traktuje się agresywne samce zwierząt. Weterynarze wiedzą, jak.
          ++++
          nie znalazłem losu projektu ordo aby wypowiedzieć konwencje antyprzemocową, ale dojni wykazali akceptację dla jej przyjęcia
    • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 10:35
      Uzupełnię tę statustykę infornacją, ze wczoraj zostały zgwałcone 82 kobiety i tyle będzie i na koniec dzisiejszego dnia i tak aż do wyborów.
      To za TVPiSinfo:
      "Z danych Ministerstwa Spraw Wewnętrznych wynika, że w 2018 roku kobiety zgłosiły 34 tysiące gwałtów. Media wskazują, że ich liczba jest większa, gdyż nie wszystkie ofiary zgłaszają napaść."
      Pomyślcie o tym przed wrzuceniem kartki.
      • hordol a po wyborach,jak będzie? 14.05.23, 13:17
        ireneo napisał(a):

> Uzupełnię tę statustykę infornacją, ze wczoraj zostały zgwałcone 82 kobiety i t
        > yle będzie i na koniec dzisiejszego dnia i tak aż do wyborów.
    • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 13:29
      W którym roku zaczęto łagodzić przepisy dotyczące broni palnej? Wiem, że w 2004 złagodzono dostęp do czarnoprochowców. Jeszcze się okaże, że jest korelacja między zmianą przepisów, a spadkiem zabójstw.
      • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 14:04
        tapatik napisał:

> W którym roku zaczęto łagodzić przepisy dotyczące broni palnej? Wiem, że w 2004
        > złagodzono dostęp do czarnoprochowców. Jeszcze się okaże, że jest korelacja mi
        > ędzy zmianą przepisów, a spadkiem zabójstw.
        ++++
        Nie wiem czy jest ti lu zależność, ale załóżmy że jest, to w zestawieniu spadek był do czasu gdy nastąpiła połowa kadencji pisanek - ta zatrzymała spadek i szczęśliwie nim zaczęła się faza wzrostu nowe wybory spowodowaly kontynuację sprzed tej połówkowej kadencji. Te czarnoprochowce były, może i przybyło ich. Po 2015 wrócili dojni a z nimi już nie tylko zahamowanie spadku, ale i wzrost zabójstw. To widać jak dusze pomordowanych ciągną wykres do nieba.
        • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 14.05.23, 23:04
          Kto rządził w 1999 roku?
          pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_1997_roku
          • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 15.05.23, 05:14
            tapatik napisał:

> Kto rządził w 1999 roku?
            > pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_1997_roku
            ++++
            naPISz w Google i powinni ci wyświetlić. Oni nawet wyświetlą ci kto rządził w Saneskobarze za Szydłowej z Waszczykowskim w parze.
            • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 15.05.23, 20:36
              Przecież to właśnie zrobiłem i wyskoczył mi AWS do spółki z Unią Wolności.
              • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 03:54
                tapatik napisał:

> Przecież to właśnie zrobiłem i wyskoczył mi AWS do spółki z Unią Wolności.
                +++
                I nie uwierzyłeś Google bo może też kłamać jak nowogrodzka szcxekaczka? Możesz zaufać. Gadzinówka ma łgać i kundle za ujadanie dostają michę nawet gdy mało kto słucha, podczas gdy tych co wiedzę sprzedają i którym jako kłamcom nie chce się wieżyć właściciel wywala na zbity pysk.
                Tak podbudowany możesz wstawić co wyczytałeś. Wtedy już wykluwały suę dojne jsk uobatel, św. pamięci brat, św pamięci od korników, Ujazdowski co potem nie chciał Jarka, Sellina i trochę przyszłych pisanek.jeszcze gdy UW uciekła przed dziurą.
                • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 12:18
                  Nie korzystałem z Google. Podałem przecież link do artykułu na Wikipedii.
                  O czym ty w ogóle piszesz?
                  • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 15:08
                    tapatik napisał:

> Nie korzystałem z Google. Podałem przecież link do artykułu na Wikipedii.
                    > O czym ty w ogóle piszesz?
                    ++++
                    w ogóle piszę o korzystaniu z linków a nie paskudzenie nimi w tematach. Po co tu ten link to najgłupsi.górale nie zgadną.
                    • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 16:17
                      ireneo napisał(a):

> tapatik napisał:
                      >
                      > > Nie korzystałem z Google. Podałem przecież link do artykułu na Wikipedii.
                      > > O czym ty w ogóle piszesz?
                      > ++++
                      > w ogóle piszę o korzystaniu z linków a nie paskudzenie nimi w tematach.

Piszemy o korelacji między politykami a zabójstwami w Polsce.
                      Podany przeze mnie link nawiązywał do tego.

> Po co tu ten link to najgłupsi.górale nie zgadną.

Wybacz, nie wiedziałem, że jesteś góralem.
    • hordol domorosły kryminolog ireneo 14.05.23, 13:33
      www.rp.pl/przestepczosc/art37835261-duzy-spadek-liczby-zabojstw-w-polsce-jaki-jest-tego-powod
      • snajper55 Re: domorosły kryminolog ireneo 14.05.23, 23:21
        hordol napisała:

> www.rp.pl/przestepczosc/art37835261-duzy-spadek-liczby-zabojstw-w-polsce-jaki-jest-tego-powod

On miał dane do 2021 roku. Spadek nastąpił w 2022. A jaki dane - takie wnioski.

S.
        • ireneo Re: domorosły kryminolog ireneo 15.05.23, 01:11
          snajper55 napisał:

> hordol napisała:
          >
          > > www.rp.pl/przestepczosc/art37835261-duzy-spadek-liczby-zabojstw-w-polsce-jaki-jest-tego-powod
          >
          > On miał dane do 2021 roku. Spadek nastąpił w 2022. A jaki dane - takie wnioski.
          >
          > S.
          +++++
          Nie komentowałem tego spadku bo temat o jabłkach nie o śliwkach. Poprzednicy przejęli
          848 zbrodni po półdojnych (połowa kadencji) i oddali z 495 denatami. Ci pod nawróconym (i tak mi dopomóż buk) polskim Vidocqiem, jak.w poprzedniej kadencji zatrzymali spadek by cały czas podnosić liczbę zamordowanych z 495 do 507 ostatecznie. Gdyby choć na koniec, jak w Salwadorze, tow. święty honoris causa Mateusz mógł powiedzieć - dobry piesek, dobry, zero zabójstw w roku, przegonimy w następnym Salwador, wszystkich przegonimy nawet Tuska - no to jeszcze.
          Jeśli dostanę 495 zł długu a na koniec dołoże tego zadłużenia na 507 to jaki spadek, no jaki?!

• ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 08:17
        hordol napisała:

> www.rp.pl/przestepczosc/art37835261-duzy-spadek-liczby-zabojstw-w-polsce-jaki-jest-tego-powod
        +++++
        Tak będzie ci łatwiej. Mówi Donald Tusk - masz tu panie chłopie kochany 495 zamordowanych. My przez dwie kadencje spowodowaliśmy spadek o 300 morderstw. -

- Mam nadzeję, że dacie radę zmniejszyć choć o dwieście, bo miernoty jestescie. Zamiast 495 denatów przejmiemy 295.

- ty sie rudy nie martw. Po pierwsze nigdy nie przejmiecie a my z tow. Jarosławem po raz pierwszy od Mieszka doprowadzimy do zera zabójstw a nawet do mniej niż zera.
        Mija 8-my rok a oni nie tylko odjęli ale jeszcze dołożyli zwlok..Zamiast 295, albo choć 495 to jest już 507! Nakręcają interes grabarzom, kościelnym proboszczom...
        • gerlalt Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 08:59
          Może ten wzrost wiąże się ze zwiększoną imigracją. Islamskie bydło a także sporo ukraińskiego bydła trafia się wśród uchodźców. W Gorzowie zadźgali chłopaka bo STAŁ pod żabką. Ukraińcy
          • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 09:21
            gerlalt napisał(a):

> Może ten wzrost wiąże się ze zwiększoną imigracją. Islamskie bydło a także spor
            > o ukraińskiego bydła trafia się wśród uchodźców. W Gorzowie zadźgali chłopaka b
            > o STAŁ pod żabką. Ukraińcy
            ++++
            Rozumujesz tak jak chcieliby dojni. Kiedy jest słave państwo wtedy dochodzi do wzmożonejbprzemocy i morderstw. A co do tej insynuacji to więcej zostalo zabitych tych imigracyjnych niż oni zamordowali tubylców.
            To ci robisz nie jest dobrym dposobem na wypieranirle tej okrutnej prawdy o skali zbrodni pod prawem i sprawiedliwością. W dodatku uogólniasz i tak robią często w krajach gdzie imigrantami są Polacy. Zajmują wysokie lokaty w gwaltach i innych zbrodniach, tak na trzecim miejscu, po "ciapatych" W każfym wypadku wymiar i ściganie musi wszystko uwzględniać. Podobno za peło było najwięcej imigrantów nielegalnych i spadało a teraz za murami tylko rośnie.
          • tapatik Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 16:18
            gerlalt napisał(a):

> Może ten wzrost wiąże się ze zwiększoną imigracją. Islamskie bydło
            > a także sporo ukraińskiego bydła trafia się wśród uchodźców.
            > W Gorzowie zadźgali chłopaka bo STAŁ pod żabką. Ukraińcy

Zapewniam cię, że Polacy też potrafią zabić bez powodu.
            • ireneo Re: Średnio dziennie jest 1,7 osób mordowanych 16.05.23, 16:48
              tapatik napisał:

> gerlalt napisał(a):
              >
              > > Może ten wzrost wiąże się ze zwiększoną imigracją. Islamskie bydło
              > > a także sporo ukraińskiego bydła trafia się wśród uchodźców.
              > > W Gorzowie zadźgali chłopaka bo STAŁ pod żabką. Ukraińcy
              >
              > Zapewniam cię, że Polacy też potrafią zabić bez powodu.
              >
              Czy to usprawiedliwiona zbrodnia Polaka?
              Niby bez powodu, czy może z powodu?
              Mieszkający w Wielkiej Brytanii 26-letni "Polak Paweł R. został w piątek skazany przez sąd w Sheffield za zgwałcenie i zamordowanie 21-letniej studentki na karę dożywotniego więzienia bez możliwości ubiegania się o przedterminowe zwolnienie przed upływem 27 lat."
              Przejrzę inne honorowe zachowania Polaków. Ostatnio podpalili.bezdomnego. Noby jest powód, bo co robi na ulicy taki bezdomny. Ksiądz zadźgał znajomego diakona, ważny powód? Polskie bandziory zamordowały Ukraińca. Bronił napadniętej kobiety, czy to bez powodu, czy z powodem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka