superspec1 14.05.23, 01:03 radę z potworem inflacji! www.wprost.pl/polityka/11219086/nowy-sondaz-przynosi-zle-wiesci-dla-donalda-tuska-nawet-elektorat-opozycji-jest-w-tej-kwestii-podzielony.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozytonium Z potworem inflacji nikt nie da rady 14.05.23, 01:28 superspec1 napisał(a): > radę z potworem inflacji! Do czasu jak ludzie będą kupować. Jak jest kupiec to cena jest akuratna, albo za niska. Jak chcesz regulować truskawki w jednym miejscu po 50 zł, a w drugim po 20? Jak klienci płacą po 50 zł za truskawki, to dlaczego odmawiać im tej przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Z potworem inflacji nikt nie da rady 14.05.23, 05:36 bank.pl/zmarl-paul-volcker-%E2%88%92-pogromca-inflacji/?id=306441&catid=25926 Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 07:00 Balcerowicz go tego nauczył i zrobi to samo co ob s się. Powtórka z lat 90 tych nas czeka i powrót do wysokiego bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 07:34 for.org.pl/pl/a/9028,czy-prezes-glapinski-przewiduje-razace-zlamanie-prawa-przez-nbp Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 07:50 oszol-lom-z-rm napisał: > Balcerowicz go tego nauczył i zrobi to samo co ob s się. Powtórka z lat 90 tych > nas czeka i powrót do wysokiego bezrobocia ++++ Naeet gfyby dojni mieli szanse rozmościć się u koryta to wzrost bezrobocia z ok 6% obecnie nie moze nastąpić a to choćby z tej przyczyny z której w latwch 90-tych wydtąpił, tj. demografii. Wtedy był wyż gdy od 2015 dołujrmy tak, że ubylo.prawie pół miliona rąk fo pracy. Poza tym teraz nie ma problemów po Unii się przemieszczać. Chyba zabraklo ci i wiedzy i pomyślunku bo nawet o koniecznej ustrojowej restrukturyzacji gospodarki nie pomyślałeś. Spróbój wyjść z niewoli poglądów, a zniewalaj własne już poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 08:08 superspec1 napisał(a): > radę z potworem inflacji! > > www.wprost.pl/polityka/11219086/nowy-sondaz-przynosi-zle-wiesci-dla-donalda-tuska-nawet-elektorat-opozycji-jest-w-tej-kwestii-podzielony.html Jasne, że da radę.....wyjdzie i POwie do Ciemego Ludu : gdybym miał guzik z napisem " niska inflacja" to bym go caly czS naciskał ale nke mam" a ponieważ jest oszustem politycznym to aszansy już na to nie dostanie bo każdy wie, że łże oraz, że jest takim samym nieudacznikem jak Kaczyński....też z POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 09:35 Tusk da inflacji w mordę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 14.05.23, 17:47 superspec1 napisał(a): > Tusk da inflacji w mordę.:) Podwyższając o 20 % wynagrodzenia dla sfery budżetowej, dając 1000 + i zerowe kredyty mieszkaniowe....to wszystko obiecał. NA pewno zmniejszy VAT :) , akcyzę i obniży dekretem ceny paliwa spółki giełdowej ORLEN. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 05:09 Wierzę w Tuska.:) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 05:35 superspec1 napisał(a): > Wierzę w Tuska.:) Wiara czyni cuda....cuda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
gerlalt Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 08:35 Myślałem, że ateista a tu kolejny oszołomiony wierny. A jak się pan bucek nazywa to nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 13:33 Kult jednostki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 08:31 Może tak być. Teraz jak jakiś problem jest PiS wrzuca papier na maszyny drukarskie i zasypuje problem pieniędzmi. A pod spodem nadal jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Jako wyborca Tuska jestem zdania że da sobie 15.05.23, 18:29 Według mnie musi tak być. Odpowiedz Link Zgłoś