Dodaj do ulubionych

Nowe obietnice pisiej czeredy

15.05.23, 13:56
po obietnicach o elektrycznych samochodach, po obietnicach stu mostach i stu obwodnicach, po obietnicach o budowie Naszego Promu Narodowego i o wielu innych obietnicach, znowu zasikany stary tetryk, ruszył z obietnicami, teraz chcą dać bezpłatne leki dla emerytów, raz już to obiecali, obiecali darmowe autostrady, niezmiernie ważne dla bezrobotnych, czyli beneficjentów 500+, czyli ten spęd to był po to by znów pisali o swołoczy pisiej, i przykryć to co niewygodne.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29758548,jaroslaw-kaczynski-obiecal-800-plus-choinka-z-prezentami.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsImg10&do_upid=723_ti&do_utid=29758548&do_uvid=1684071720029
Obserwuj wątek
    • emeryt-myslacy Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 15.05.23, 17:26
      Rozdają moje pieniądze, które wpłacam do budżetu pracując na pełny etat na emeryturze.
      • czan-dra Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 15.05.23, 17:32
        No tak, ale jest nadzieja, w większości to czcze "pogróżki", jak zwykle pierdzielą by zdobyć głosy, bo przecież bardziej nas okraść się, chyba, nie da.
    • privus Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 15.05.23, 20:47
      Od ośmiu lat pyszczą, że będzie lepiej. Nie mówią tylko komu i gdzie.
      • don.kichote Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 15.05.23, 21:50
        Od ośmiu?
        Od kiedy zacząłem rozumieć jak to wszystko działa i co się wokół dzieje, ciągle to słyszę.
        A doświadczenie życiowe, które w tym czasie zebrałem przekonuje, że zaczęło się to znacznie wcześniej - od kiedy jako gatunek, zeszliśmy z drzew.

Widać krótko żyjesz...
        • privus Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 15.05.23, 22:07
          Też nie dawno z takiego z drzewa przyszło mi zejść na ziemię i po prostu muszę się uczyć twojej logiki pojmowania czasu ;)
    • no-popis Re: Nowe obietnice pisiej czeredy 16.05.23, 05:52
      czan-dra napisał:

> po obietnicach o elektrycznych samochodach, po obietnicach stu mostach i stu ob
      > wodnicach, po obietnicach o budowie Naszego Promu Narodowego i o wielu innych o
      > bietnicach, znowu zasikany stary tetryk, ruszył z obietnicami, teraz chcą dać b
      > ezpłatne leki dla emerytów, raz już to obiecali, obiecali darmowe autostrady, n
      > iezmiernie ważne dla bezrobotnych, czyli beneficjentów 500+, czyli ten spęd to
      > był po to by znów pisali o swołoczy pisiej, i przykryć to co niewygodne.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29758548,jaroslaw-kaczynski-obiecal-800-plus-choinka-z-prezentami.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsImg10&do_upid=723_ti&do_utid=29758548&do_uvid=1684071720029

Nie rozróżniasz istotnych elementów działań w praktyce ale to nie tylko mnie ale chyba nikogo nie dziwi na forum.
      Otóż.
      Wyprodukowanie aut elektrycznych czy wielki program mieszkaniowy wymagają rzetelnych i profesjonalnych doradców a nie partyjnych wystawiaczy faktur czy "profesjonalistów" pracujących za np
      12 000 zł miesięcznie. Ci nie policzą w pamięci, ile energii elektrycznej zużywa (potrzebuje) 10 000 000 aut elektrycznych a ile jest dostępne w polskiej sieci energetycznej.
      Natomiast rozdawanie, szczególnie nieswojego, nie wymaga kompetencji. Rozdajesz i już jak np 500 + czy darmowe przejazdy autostradą, bezpłatne leki aczkolwiek i tutaj to od strony formalnej zapewne zepsują procedury i np wywiną jakiś absurd ale tu nie ma problemu bo można się spotkać na sesji o 1.00 w nocy i wprowadzić poprawkę czyniąc z Dobrej Zmiany jeszcze lepszą zmianę czyli Bardzo Dobrą Zmianę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka