Dodaj do ulubionych

Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kaczyńsk

29.05.23, 21:18
Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kaczyńskiego strategiczny i ma mu pomóc wyeliminować głównego rywala.
Trzeba to powiedzieć jasno — Duda swym podpisem postawił wszystko na jesienne zwycięstwo PiS.
Taka jest jego kalkulacja polityczna i nie zakłada innego rozwiązania.
Co więcej — jeśli godzi się na komisję i jej "środki zaradcze", to można zakładać, że gdy Tusk zostanie skazany, to Duda nie powoła go na premiera, nawet w razie wygranej opozycji w wyborach.
Charakterystyczne jest zresztą to, że już w zeszłym roku poszukiwacze z PiS zostali wpuszczeni do archiwów Kancelarii Prezydenta.
To pokazuje, że Duda już dawno podjął decyzję, by pomóc Kaczyńskiemu uderzyć w Tuska.
Po zakończeniu prezydentury Duda nie ma czego szukać na salonach Europy.
Pozbawiony praw wykonywania zawodu prawnika na parkingowego pójdzie?

Duda nie miał na tyle siły i odwagi, by zablokować Kaczyńskiego
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 06:19
      kawa_poranna11:
      > Po zakończeniu prezydentury Duda nie ma czego szukać na salonach Europy.
      > Pozbawiony praw wykonywania zawodu prawnika na parkingowego pójdzie?

Albo zostanie prezydentem RP... I proszę mi nie opowiadać, co mówi Konstytucja o trzecich kadencjach, Trybunał Ludu Przyłębskiej nie takie drągi wkładane w szprychy Dobrej Zmiany potrafi usuwać...

- Stefan
      • kawa_poranna11 Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 08:12
        stefan4 napisał:

> Albo zostanie prezydentem RP... I proszę mi nie opowiadać, co mówi Konstytucja
        > o trzecich kadencjach, Trybunał Ludu Przyłębskiej nie takie drągi wkładane w s
        > zprychy Dobrej Zmiany potrafi usuwać...
        >
        > - Stefan
        Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.
        • stefan4 Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 08:59
          kawa_poranna11:
          > Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam [...]

Tak, tak, mama przyjechała na przysięgę, to chłopak odklepał...

Przy toczącym się zamachu konstytucyjnym wojsko
              • najczęściej się nie miesza;
              • jeśli się miesza, to częściej po stronie waaadzy niż społeczeństwa;
              • czasem wyrywa się spod kontroli cywilnej, samo staje się stroną i sprawia krwawą łaźnię cywilom bez rozróżniania.

Nie licz, że wojsko rozwiąże nam problemy wewnętrzne, których sami nie rozwiążemy. Wojsko nie do tego było szkolone i nie do tego służy.

- Stefan
        • a.jej.rkoniak Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 09:22
          boga nie ma i nie ma kto pomagać
          kiedyś przysięgano na wieczną przyjaźń, teraz na mityczną postać
          ten naród wymaga kapitalnego remontu
        • pies.na.czarnych Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 11:22
          > Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć

PiS milicjanci również deklamują słowa przysięgi i co z tego wynika?

"Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków policjanta, ślubuję: kamien.policja.gov.pl/zka/o-policji/rota-slubowania/18947,Rota-slubowania.html
          • kawa_poranna11 Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 31.05.23, 14:56
            pies.na.czarnych napisała:

> > Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć
            >
            > PiS milicjanci również deklamują słowa przysięgi i co z tego wynika?
            >

Natąpiła deprecjacja zachowań, pojęć.
            Posłowie bzdurzą o honorze Ojczyzna, o Bogu - podczas ślubowania, Duda bzdurzył o tym, żę będzie stał na straży Konstytucji i mieszał w to Boga, księża z pianą nien awiści na ustach krzewią miłość Chrystusa, wojsko, policja deklamują o staniu na straży.
            To też trzeba będzie zmienić aby słowo, słowo znaczyło.
            >
      • borrrka Trafna analiza 30.05.23, 08:27
        A kalkulacja błędna, bo Kaczyńskiemu ufać nie należy nigdy.
        Już w szkole byli znani z rzucania się we dwóch na przeciwnika:)
    • a.jej.rkoniak Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 09:19
      dlatego należy bić w jego rodzinę
      uprzejmości na inną okazję
    • mateusz.urbanski Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 11:16
      kawa_poranna11 napisał(a):

> Duda nie miał na tyle siły i odwagi, by zablokować Kaczyńskiego
      • kawa_poranna11 Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 30.05.23, 17:26
        Co z tym zrobi teraz Duda?
        Wydaje się, że doktor prawa, że ma doradców prawników a ładuje się w ewidentnie niekonstytucyjne działania.
        Wiedział, że to niekonstytucyjne więc teraz strach przed nieuchronnymi konsekwencjami zmuszać bo będzie do krzyku i oskarżana wszystkich innych.
        Z oskarżania wyłączy siły USA, które go ostrzegły.
        Co teraz zrobi Duda?
        • privus Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 31.05.23, 22:00
          Pójdzie w zaparte służąc za męczennika swojej doli w historii :)
    • privus Re: Duda wie, że projekt speckomisji jest dla Kac 31.05.23, 21:56
      uda to Duda. Kompromituje siebie i własnych promotorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka