Dodaj do ulubionych

Piatki dla klimatu w gazeta.pl

30.05.23, 13:02
Tekst linku

Proponuje w piątek dać ten artykuł na rozkładówkę klimatyczną
Obserwuj wątek
    • yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:05
      Zachwycajmy sie modelem którego silnik To cyt: potężna 8-cylindrowa jednostka w układzie widlastym. Moc 625 KM
      i walczmy z ociepleniem klimatu.
    • yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:08
      spalanie to zaledwie 13 litrów na 100 km a pojemność silnika 4 395 cm2.
      Tylko wsiadać i jechać na strajk klimatyczny.
    • yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:25
      dodam dla niekumatych ze materiał ten jest podpięty na stronie główne Gazeta.pl w dziale sport.
      • szwampuch58 Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 16:15
        Napisz cusik pisior o nazistowskiej tradycji BMW, przeciez lubisz lac pomyje na „Helmutow „
      • sverir Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 18:00
        " dodam dla niekumatych ze materiał ten jest podpięty na stronie główne Gazeta.pl w dziale sport. "

Reklamówka. Z natury szanujący się i potrzebujący kasę wydawcy i redaktorzy nie odrzucają reklam tylko dlatego, że nie przepadają za reklamodawcą. Wiem, wiem, trudno to zrozumieć, bo to kwestia z zakresu etyki, zjawiska niekompatybilnego z prawicowymi poglądami.
        • j-k zabawna uwaga :) 30.05.23, 18:05
          sverir napisał:
          > Reklamówka. Z natury szanujący się i potrzebujący kasę wydawcy i redaktorzy nie
          > odrzucają reklam tylko dlatego, że nie przepadają za reklamodawcą. Wiem, wiem,
          > trudno to zrozumieć, bo to kwestia z zakresu etyki, zjawiska niekompatybilnego
          > z prawicowymi poglądami.

zabawna uwaga - dla yabbaryta :)

tosz to oczywiste (co piszesz) -

szanowana kiedys przeze mnie GW - od jakich dwoch dekad nie ma juz nic wspolnego z etyka dziennikarska...
      • yoma Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:13
        Te żabba bloga se załóż 😆
    • j-k von - z psuciem mi weekendu. 30.05.23, 16:08
      niech GW zrobi sobie wtorki dla klimatu.

- bo piatki to sa do wciskania pedalu gazu.
      • storima Re: von - z psuciem mi weekendu. 30.05.23, 19:36
        j-k napisał:

> niech GW zrobi sobie wtorki dla klimatu.
        >
        > - bo piatki to sa do wciskania pedalu gazu.

Piszesz o portalu, który jest właścicielem miedzy innymi FK i administruje fora Agory, Gazeta.pl.

Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów ?

Bo mimo, że to już ponad 20 lat to ludzie, nie wiedzieć dlaczego ciągle łączą te dwa osobne media.

"Już w 2001 serwis funkcjonujący w domenie gazeta.pl, początkowo będący wersją internetową Wyborczej, został przekształcony w osobny informacyjny portal internetowy. W 2006 roku z portalu Gazeta.pl wydzielono odrębną witrynę gazetawyborcza.pl będącą elektroniczną wersją Gazety Wyborczej."
        • j-k wtorki dla klimatu, please, 30.05.23, 19:43
          storima napisał:
          > Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów ?

toz wlasnie.

zdarza mi sie czasami kupowac Wyborcza w kiosku, kiedy jade do znajomych pod miasto

doceniajac kwestie klimatyczne - wolalbym jednak by GW nie psula mi humoru w piatek - gdy i tak lekko

wqorviony musze przebijac sie samochodem poza miasto.

niech to bedzie "wtorek, allbo sroda dla klimatu" najbardziej spokojne dni w tygodniu - wiec mozna sobie emocjonalnie pozwolic na troche horroru klimatycznego w prasie.
          • storima Re: wtorki dla klimatu, please, 30.05.23, 19:55
            j-k napisał:

> storima napisał:
            > > Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów
            > ?
            >
            >
            > toz wlasnie.
            >

Cieszy mnie fakt, że nie należysz do tej jednak sporej grupy zdezorientowanych.
    • jureek Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:11
      Będąc niedawno w Alpach zastanawiałem się, ile energii pożerają te wszystkie wyciągi narciarskie i urządzenia do naśnieżania. Przecież to jest potężne marnotrawstwo energii. Z jednej strony wypomina się robotnikowi jego golfa diesla, którym dojeżdża do pracy (bo inaczej nie dojedzie w ogóle), ale bogaci jakoś nie są skłonni zrezygnować ze swoich energochłonnych rozrywek
      • storima Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:30
        jureek napisał:

> Będąc niedawno w Alpach zastanawiałem się, ile energii pożerają te wszystkie wy
        > ciągi narciarskie i urządzenia do naśnieżania. Przecież to jest potężne marnotr
        > awstwo energii. Z jednej strony wypomina się robotnikowi jego golfa diesla, któ
        > rym dojeżdża do pracy (bo inaczej nie dojedzie w ogóle), ale bogaci jakoś nie s
        > ą skłonni zrezygnować ze swoich energochłonnych rozrywek

23 maja Francja zakazała krótkie loty, na trasach które można przebyć pociągiem w czasie 2 i pół godzin.
        Nie obejmuje on najbogatszych.
        W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń.
        • jureek Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 21:11
          storima napisał:

> 23 maja Francja zakazała krótkie loty, na trasach które można przebyć pociągiem
          > w czasie 2 i pół godzin.
          > Nie obejmuje on najbogatszych.
          > W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń.

Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek
          • j-k pogoda dla bogatych - jest zawsze 30.05.23, 22:00
            jureek napisał:
            > > Nie obejmuje on najbogatszych.
            > > W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń.
            >
            > Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek

mnie tez nie.
            nie po to czlek dorabia sie milionow (lub je dziedziczy)
            - by tluc sie zatloczonymi srodkmi transportu publicznego.
          • 1ucyfosteles Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 23:06
            jureek napisał:

> Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek

Albo inżynieria społeczna związana z Zielonym Ładem i strategią zrównoważonego rozwoju nie obejmuje modelowania zachowań grup o dochodach wystarczająco wysokich, żeby się jej przeciwstawić.

forsal.pl/swiat/unia-europejska/artykuly/8691644,silnik-spalinowy-tylko-dla-bogaczy-dlaczego-polska-sprzeciwia-sie-interesom-porsche-i-ferrari.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka