yabbaryt 30.05.23, 13:02 Tekst linku Proponuje w piątek dać ten artykuł na rozkładówkę klimatyczną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:05 Zachwycajmy sie modelem którego silnik To cyt: potężna 8-cylindrowa jednostka w układzie widlastym. Moc 625 KM i walczmy z ociepleniem klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:08 spalanie to zaledwie 13 litrów na 100 km a pojemność silnika 4 395 cm2. Tylko wsiadać i jechać na strajk klimatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 13:25 dodam dla niekumatych ze materiał ten jest podpięty na stronie główne Gazeta.pl w dziale sport. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 16:15 Napisz cusik pisior o nazistowskiej tradycji BMW, przeciez lubisz lac pomyje na „Helmutow „ Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 18:00 " dodam dla niekumatych ze materiał ten jest podpięty na stronie główne Gazeta.pl w dziale sport. " Reklamówka. Z natury szanujący się i potrzebujący kasę wydawcy i redaktorzy nie odrzucają reklam tylko dlatego, że nie przepadają za reklamodawcą. Wiem, wiem, trudno to zrozumieć, bo to kwestia z zakresu etyki, zjawiska niekompatybilnego z prawicowymi poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zabawna uwaga :) 30.05.23, 18:05 sverir napisał: > Reklamówka. Z natury szanujący się i potrzebujący kasę wydawcy i redaktorzy nie > odrzucają reklam tylko dlatego, że nie przepadają za reklamodawcą. Wiem, wiem, > trudno to zrozumieć, bo to kwestia z zakresu etyki, zjawiska niekompatybilnego > z prawicowymi poglądami. zabawna uwaga - dla yabbaryta :) tosz to oczywiste (co piszesz) - szanowana kiedys przeze mnie GW - od jakich dwoch dekad nie ma juz nic wspolnego z etyka dziennikarska... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:13 Te żabba bloga se załóż 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k von - z psuciem mi weekendu. 30.05.23, 16:08 niech GW zrobi sobie wtorki dla klimatu. - bo piatki to sa do wciskania pedalu gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: von - z psuciem mi weekendu. 30.05.23, 19:36 j-k napisał: > niech GW zrobi sobie wtorki dla klimatu. > > - bo piatki to sa do wciskania pedalu gazu. Piszesz o portalu, który jest właścicielem miedzy innymi FK i administruje fora Agory, Gazeta.pl. Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów ? Bo mimo, że to już ponad 20 lat to ludzie, nie wiedzieć dlaczego ciągle łączą te dwa osobne media. "Już w 2001 serwis funkcjonujący w domenie gazeta.pl, początkowo będący wersją internetową Wyborczej, został przekształcony w osobny informacyjny portal internetowy. W 2006 roku z portalu Gazeta.pl wydzielono odrębną witrynę gazetawyborcza.pl będącą elektroniczną wersją Gazety Wyborczej." Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wtorki dla klimatu, please, 30.05.23, 19:43 storima napisał: > Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów ? toz wlasnie. zdarza mi sie czasami kupowac Wyborcza w kiosku, kiedy jade do znajomych pod miasto doceniajac kwestie klimatyczne - wolalbym jednak by GW nie psula mi humoru w piatek - gdy i tak lekko wqorviony musze przebijac sie samochodem poza miasto. niech to bedzie "wtorek, allbo sroda dla klimatu" najbardziej spokojne dni w tygodniu - wiec mozna sobie emocjonalnie pozwolic na troche horroru klimatycznego w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: wtorki dla klimatu, please, 30.05.23, 19:55 j-k napisał: > storima napisał: > > Czy też masz na myśli Gazetę Wyborczą dostępna jedynie dla prenumeratorów > ? > > > toz wlasnie. > Cieszy mnie fakt, że nie należysz do tej jednak sporej grupy zdezorientowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:11 Będąc niedawno w Alpach zastanawiałem się, ile energii pożerają te wszystkie wyciągi narciarskie i urządzenia do naśnieżania. Przecież to jest potężne marnotrawstwo energii. Z jednej strony wypomina się robotnikowi jego golfa diesla, którym dojeżdża do pracy (bo inaczej nie dojedzie w ogóle), ale bogaci jakoś nie są skłonni zrezygnować ze swoich energochłonnych rozrywek Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 20:30 jureek napisał: > Będąc niedawno w Alpach zastanawiałem się, ile energii pożerają te wszystkie wy > ciągi narciarskie i urządzenia do naśnieżania. Przecież to jest potężne marnotr > awstwo energii. Z jednej strony wypomina się robotnikowi jego golfa diesla, któ > rym dojeżdża do pracy (bo inaczej nie dojedzie w ogóle), ale bogaci jakoś nie s > ą skłonni zrezygnować ze swoich energochłonnych rozrywek 23 maja Francja zakazała krótkie loty, na trasach które można przebyć pociągiem w czasie 2 i pół godzin. Nie obejmuje on najbogatszych. W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 21:11 storima napisał: > 23 maja Francja zakazała krótkie loty, na trasach które można przebyć pociągiem > w czasie 2 i pół godzin. > Nie obejmuje on najbogatszych. > W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń. Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pogoda dla bogatych - jest zawsze 30.05.23, 22:00 jureek napisał: > > Nie obejmuje on najbogatszych. > > W dalszym ciągu mogą latać swymi prywatnymi maszynami bez ograniczeń. > > Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek mnie tez nie. nie po to czlek dorabia sie milionow (lub je dziedziczy) - by tluc sie zatloczonymi srodkmi transportu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
1ucyfosteles Re: Piatki dla klimatu w gazeta.pl 30.05.23, 23:06 jureek napisał: > Wcale mnie to nie dziwi. Macron to klasyczny libek Albo inżynieria społeczna związana z Zielonym Ładem i strategią zrównoważonego rozwoju nie obejmuje modelowania zachowań grup o dochodach wystarczająco wysokich, żeby się jej przeciwstawić. forsal.pl/swiat/unia-europejska/artykuly/8691644,silnik-spalinowy-tylko-dla-bogaczy-dlaczego-polska-sprzeciwia-sie-interesom-porsche-i-ferrari.html Odpowiedz Link Zgłoś