Dodaj do ulubionych

Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingrad

01.06.23, 19:05
Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingrad :)

Wideo tvn24.pl/polska/marsz-4-czerwca-donald-tusk-lider-po-zrobimy-im-takie-konsultacje-spoleczne-jakich-jeszcze-nie-widzieli-7156317

TUSK
- 4 czerwca w niedzielę będzie morze biało-czerwonych flag i zrobimy im takie konsultacje społeczne, jakich jeszcze nie widzieli - powiedział Tusk na nagraniu zamieszczonym na Twitterze.
twitter.com/donaldtusk/status/1664280009715118081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1664280009715118081%7Ctwgr%5E1760f413bf5d8e1ba1937102a6bdbb8de0dcc023%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftvn24.pl%2Fpolska%2Fmarsz-4-czerwca-donald-tusk-lider-po-zrobimy-im-takie-konsultacje-spoleczne-jakich-jeszcze-nie-widzieli-7156317
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:10
      Z najwyższą przyjemnością 😇 a i gardziołko chętnie potrenuję...
    • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:22
      4 czerwca, w samo południe. Pobierz plakat na marsz

https://bi.im-g.pl/im/4b/6f/1c/z29817163AMP,Marsz-4-czerwca--Nowe-czasy--nowe-wyzwania--nowy-s.jpg
      Marsz 4 czerwca. Nowe czasy, nowe wyzwania, nowy szeryf (rys. Igor Morski)
      • melikles Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:23
        Przyjedziesz? Z Łódzkiego niedaleko.
      • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 22:07
        Do Akcji Demokracji mogę podejść po plakat, ale po co mi. Potrzebna mi ręka do wuwuzeli :)
    • szwampuch58 Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:35
      Bla bla bla ,jak zawsze nix
      • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 21:19
        Górników nie będzie? No oczywiście przecież tam nic nie będą rozdawać, to po co mieliby przyjechać.
    • storima Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:44
      Jeśli ktokolwiek ma mieć „swój Stalingrad” to po polsku oznacza to nic innego, że jedno jest pewne:
      4 czerwca
      Rosjanie zwyciężą.
    • mozart Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 19:48
      Wszystko w rękach Czeki

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/RIAN_archive_6464_Dzerzhinsky.jpg
      • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 21:17
        Co chciałeś powiedzieć?
        • mozart Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 22:18
          pies.na.czarnych napisała:

> Co chciałeś powiedzieć?
          >

Że nic się nie wydarzy po 4. czerwca - będzie jak z OSK. Bolszewicy najpierw muszą wykluczyć Tuska.
          • storima Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 22:42
            mozart napisała:

> pies.na.czarnych napisała:
            >
            > > Co chciałeś powiedzieć?
            > >
            >
            > Że nic się nie wydarzy po 4. czerwca - będzie jak z OSK. Bolszewicy najpierw mu
            > szą wykluczyć Tuska.
            >
            >

Jeśli odpowiadasz na wpis autora, to pies.na.czarnych, nic nie pisze o tym co wydarzy się po 4 czerwca.

On daje JASNO znać, że 4 czerwca "Pisi będą mieli swój Stalingrad", a zwycięży bolszewicka Rosja.

• mozart Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 22:49
              storima napisał:

> mozart napisała:
              >
              > > pies.na.czarnych napisała:
              > >
              > > > Co chciałeś powiedzieć?
              > > >
              > >
              > > Że nic się nie wydarzy po 4. czerwca - będzie jak z OSK. Bolszewicy najpi
              > erw mu
              > > szą wykluczyć Tuska.
              > >
              > >
              >
              > Jeśli odpowiadasz na wpis autora, to pies.na.czarnych, nic nie pisze o tym co
              > wydarzy się po 4 czerwca.
              >
              > On daje JASNO znać, że 4 czerwca "Pisi będą mieli swój Stalingrad", a zw
              > ycięży bolszewicka Rosja.
              >

A ja twierdzę że po 4 czerwca nic się bezpośrednio nie wydarzy. Dla mnie Stalingrad to synonim przelomu, zaś na prawdziwy przełom musimy jeszcze trochęl poczekać.
              PiS to dla mnie bolszewicy i to od jej Czerezwyczajki zależy dalszy rozwój wypadków.
              • storima Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 23:18
                mozart napisała:

> A ja twierdzę że po 4 czerwca nic się bezpośrednio nie wydarzy. Dla mnie Stalin
                > grad to synonim przelomu, zaś na prawdziwy przełom musimy jeszcze trochęl pocze
                > kać.
                > PiS to dla mnie bolszewicy i to od jej Czerezwyczajki zależy dalszy rozwój wypa
                > dków.
                >

Ale ja nie kwestionuję tego co Ty twierdzisz.

Kilka było takich kluczowych momentów II wojny światowej.
                Synonimów "przełomu".

Rozpoczynając od bitwy o Anglię.
                Pierwszej porażki Hitlera w II wojny światowej.

Bitwa pod Stalingradem zakończyła się zwycięstwem Rosji.

I jeśli "pisi 4 czerwca będą mieli swój Stalingrad" to jest jak piszesz to "synonimem przełomu" w którym, co pominąłeś, wygra bolszewicka Rosja.

Stalingrad do dziś jest w putinowskiej Rosji "synonimem" supremacji sowieckiej armii i bolszewickiego imperializmu.
              • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 10:10
                > Dla mnie Stalingrad to synonim przelomu

Stalingrad jest synonimem klęski Hitlera. Co wydarzy się po 4 czerwca jest mi trudno powiedzieć, mam tylko nadzieję, że ten dzień otworzy zaropiałe ślepia polskiego wyborcy.
                Chyba już coś ważnego dzieje się w polityce tvn24.pl/polska/prezydent-andrzej-duda-wyglosi-oswiadczenie-7156988
                • storima Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 12:36
                  pies.na.czarnych napisała:

> > Dla mnie Stalingrad to synonim przelomu
                  >
                  > Stalingrad jest synonimem klęski Hitlera.

pies.na.czarnych:

„Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingrad”

Czyli "Pisi” to Hitler. Klęska Hitlera.

Armia Czerwona ZSRR to zwycięzca.

4 czerwca armia ZSRR będzie ponownie zwycięska.

Logiczne.

Tak wynika z tego wpisu w języku polskim.
                  • storima Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 13:28
                    Bitwa pod Stalingradem to przełomowe zwycięstwo Armii Czerwonej wpisane w radzieckiej i rosyjskiej historiografii w propagandowo określany okres II wojny światowej jako wielka wojna ojczyźniana. Datowana od ataku Niemiec na ZSRR 22 czerwca 1941 do 9 maja 1945.

Użycie terminu w Rosji, że „ktoś będzie miał swój Stalingrad” jest czytelne i jednoznaczne. To „nasz rosyjski naród zwycięży”.

Przenoszenie tej historycznej kalki na wydarzenia w wolnej Polsce stwarza groteskowe skojarzenia.
                    Co nie było zamierzeniem autora wątku, nieświadomego tego efektu, który tutaj na polskim gruncie wykreował.

Nic takiego się nie stało.
                    Niefortunne porównanie.

I to wszystko.
    • ktos_z_kosmosu Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 01.06.23, 21:57
      Co Ty powiesz? Stalingrad, aż tak?
      Niestety muszę Ci wytknąć nieścisłości.
      1 - Pod Stalingradem z kapiszonów nie strzelano.
      2 - Rosjanie, by zwyciężyć, nie wykopali z grobu Iwana IV Groźnego.
      • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 10:00
        ktos_z_kosmosu napisał:

> Co Ty powiesz? Stalingrad, aż tak?
        > Niestety muszę Ci wytknąć nieścisłości.
        > 1 - Pod Stalingradem z kapiszonów nie strzelano.

Nie wiem, może w Australii nie używacie tego określenia i dlatego nie zrozumiałeś mojej intencji.

W wątku jak zwykle rozprawiamy o tym czy autor ... i tak dalej. Ba! Niektórzy nawet dokładnie wiedzą co ja mialem na myśli (to nie do ciebie tylko do SBeckiego psychopaty storima).
    • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 12:00
      Usłużny moderator włączył nożyczki, ale oczywiście notorycznego spamera atakującego ad personam nie ruszył. Takie czasy nastały na FK.
      • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 12:35
        A mówili ci mądrzy ludzie, nie karm 😂
        • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 13:34
          Snajper co chwila powtarza, że należy przestrzegać Regulamin Forum sam, tak jak Duda łamie go na każdym kroku :)
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,176137640,176137640,Sukces_Rosji_coraz_blizszy.html
          • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 13:36
            Idę poczytać notorycznego spamera. A ciebie wcale mi nie żal :p
            • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:12
              yoma napisała:

> Idę poczytać notorycznego spamera. A ciebie wcale mi nie żal :p
              >

A tak siem starałem 😿
              • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:20
                Cały czas twierdziłeś, że cię bawi, to się baw :)
                • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:25
                  :)
                • pies.na.czarnych Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:26
                  yoma napisała:

> Cały czas twierdziłeś, że cię bawi, to się baw :)
                  >

Najlepsze wyrzucili :)
                  • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:48
                    Buuu! :)
    • perla_z_roztocza Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 13:32
      sugerujesz, że Warszawa będzie wyglądała jak Stalingrad po wyrzuceniu Niemców właśnie?
    • yoma Re: Pisi! 4 czerwca będziecie mieli swój Stalingr 02.06.23, 18:52
      And I said to my people's masters: Beware. Beware of the thing that is coming; beware of the risen people. Did you think to conquer the people, or that law is stronger than life, and the men's desire to be free?

😇

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka