Dodaj do ulubionych

Po ile kupujecie pomidory?

02.06.23, 11:46
Nitras kupuje po 30 zł :)

twitter.com/MarcinHenka/status/1664328302155137025?s=20
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 11:55
      O tej porze roku jeszcze nie kupuję. Jadam sezonowo i lokalnie, czyli teraz z zieleniny to sałata i rzodkiewka, której też nie kupuję, bo mam w ogródku.
      • pozytonium Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:13
        jureek napisał:

> O tej porze roku jeszcze nie kupuję. Jadam sezonowo i lokalnie, czyli teraz z z
        > ieleniny to sałata i rzodkiewka, której też nie kupuję, bo mam w ogródku.

Ja mam od mamy. Może na działce spędzać całe dnie. Kocha to. A że to czarnoziem to jej się udają. Co roku zdobywa dyplom, za najlepszą działkę. Wstaje nowy dzień mama wsiada na rower i wraca po zmroku. A Nitras musi kupować po 30 zł za kg.
        • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:17
          pozytonium napisał:

> A Nitras musi kupować po 30 zł za kg

Nie musi. Nie słyszałem o takiej jednostce chorobowej jak uzależnienie od pomidorów. Chce i stać go, to kupuje. Jego sprawa.
          • pozytonium Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 13:24
            jureek napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > A Nitras musi kupować po 30 zł za kg
            >
            > Nie musi. Nie słyszałem o takiej jednostce chorobowej jak uzależnienie od pomid
            > orów. Chce i stać go, to kupuje. Jego sprawa.

Moja babia była uzależniona. :)
            Miała małe pomidorki 1.5-2 kg sztuka.
            Ogólnie to cała ceremonia. Wysiew do kubeczków po jogurtach nasion z największych sztuk. Przesadzanie do gruntu. Codzienne podlewanie.
            • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 13:31
              :)

https://www.jasa.nl/wp-content/uploads/2021/04/Tomatoes_mixed-scaled.jpg
            • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 13:37
              https://www.groentennieuws.nl/remote/https/photos.groentennieuws.nl/9993/AT106043.jpg
              • a.jej.rkoniak Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 11:26
                W Harris Farm dzisiaj płaciłem po AUD 6 za kg, w mieszance były także zielone odmiany; za Roma 5.98 ale winnym sklepie, rzodkiewki po 1.25 pęczek, brokuły po 3, kalafior 3.50.
                :-)
    • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 11:56
      pozytonium napisał:

> Nitras kupuje po 30 zł :)

Jak to się mówi:
      Kto bogatemu zabroni?
    • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 11:56
      Nie dziwię się, że pytasz bo przecież ty hodujesz pomidory na balkonie. I wychodzi ci po 0,50 zł za kilogram :)
    • szczypawka.jadowita Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:06
      Nie kupujemy. Kupowaliśmy za Tuska, bo były tanie i dobre.
      • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:10
        szczypawka.jadowita napisała:

> Nie kupujemy. Kupowaliśmy za Tuska, bo były tanie i dobre.

Dobre o tej porze roku? Tanie to może były, ale o tej porze roku nie mogły być dobre. Nawet za Tuska :)
        • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:12
          Polskie szklarniowe nawet zimą są pyszne.
          • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:15
            pies.na.czarnych napisała:

> Polskie szklarniowe nawet zimą są pyszne.

Spróbuj kiedyś pomidorów ode mnie z ogródka i będziesz wiedział, co jest pyszne. No ale 2-3 miesiące muszę na ten smak jeszcze poczekać. Ale warto poczekać, bo jak coś się je na okrągło, to taki smak powszednieje.
            • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 12:19
              > No ale 2-3 miesiące muszę na ten smak jeszcze poczekać

No nie wiem. Prognozy pogody nie są dobre dla pomidorów. Ma nastąpić fala upałów, a to przyspieszy wegetację i będą smakowały tak jak hiszpańskie, które ze względu na dużą ilość słonecznych dni za szybko dojrzewają.
            • margit49 Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 16:36
              jureek napisał:

> Spróbuj kiedyś pomidorów ode mnie z ogródka i będziesz wiedział, co jest pyszne

Na pewno, ale najpyszniejsze są lokalnie w krajach południa. Na pierwszym mscu stawiam Grecję. Jak papryka - to Włochy. Czerwona :D Pomidorów nigdy nie wiozłam, ale paprykę zawsze.
              • jureek Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 17:35
                margit49 napisała:

> jureek napisał:
                >
                > > Spróbuj kiedyś pomidorów ode mnie z ogródka i będziesz wiedział, co jest
                > pyszne
                >
                > Na pewno, ale najpyszniejsze są lokalnie w krajach południa. Na pierwszym mscu
                > stawiam Grecję. Jak papryka - to Włochy. Czerwona :D Pomidorów nigdy nie wiozła
                > m, ale paprykę zawsze.

Możliwe, ale nie jeżdżę w tamte strony. Za ciepło tam jest i języków nie znam. W Grecji nie byłem wcale, we Włoszech ostatnio 2 tygodnie temu, ale to raczej nie dla mnie - oni są strasznie hałaśliwi. W Weronie żona wybrała się do jakichś butików i umówiliśmy się, że poczekam przy fontannie. Miałem książkę, więc czekanie nie powinno mi się dłużyć. Niestety, fontanna ta była również miejscem spotkań różnych wycieczek szkolnych. Wyobrażasz sobie ten hałas generowany przez hałaśliwych małych Włochów. Można znienawidzić społeczeństwo klasowe (w sensie szkolnych klas oczywiście)
                • margit49 Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 17:58
                  jureek napisał:

. Wyobrażasz sobie ten hałas generowany przez
                  > hałaśliwych małych Włochów. Można znienawidzić społeczeństwo klasowe (w sensie
                  > szkolnych klas oczywiście)

Wiem o czym mówisz. Zwiedzałam zamek Miramare w Trieście, tam też były szkolne wycieczki. I w tym hałasie donośny głos nauczycielek - bambini, bambini! :D Ale lubię Włochy, chyba najbardziej, za wszystko :D
    • szczypawka.jadowita Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 13:41
      Czerwone zawsze modne w PIS.
      Czerwone i czarne.
      • no-popis Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 16:16
        szczypawka.jadowita napisała:

> Czerwone zawsze modne w PIS.
        > Czerwone i czarne.
        To Miller i Cimoszewicz startowali w wyborach do EP z list PiS ?
    • pakam666 Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 14:40
      xxx
    • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 18:16
      https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/15279348235841054958?url=https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstronomiczne-ceny-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjlKQNS_sqslC21iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383
      • pozytonium Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 07:31

> https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/15279348235841054958?url=
> https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstronomiczne-cen
> y-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.5000x0.5000f
> _dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjlKQNS_sqslC21
> iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383

W Belgii są już grzyby?
        • storima Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 08:39
          pozytonium napisał:

> W Belgii są już grzyby?

Tak. Ale jedynie sprzedają je na parkingach supermarketów.

W okolicach reperowanych samochodów. I amatorskich wymianach oleju.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,176055475,176055475,LGTB_30_teraz_wojsk_Ukrainy_to_kobiety.html?p=176121971
        • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 09:27
          W sklepach cały rok.
          Na tym zdjęciu z bazaru Różyckiego masz przecenione pomidory po 24,90 zł.
          • pozytonium Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 09:55

> W sklepach cały rok.

Nie chodzi mi o grzyby na twoich stopach.
            Leśnych grzybów jeszcze nie ma. Co każe wątpić w rzetelność twojego zdjęcia.
            Tak jak powiedziałem, Nitrasowi sprzedam dowolną ilość pomidorów po 20 zł za kg. A ten niech je sobie sprzedaje po 25-30 zł za kg. Czysty zysk Nitrasa.
            • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 10:00
              pozytonium napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > W sklepach cały rok.
              >
              > Nie chodzi mi o grzyby na twoich stopach.
              > Leśnych grzybów jeszcze nie ma. Co każe wątpić w rzetelność twojego zdjęcia.
              > Tak jak powiedziałem, Nitrasowi sprzedam dowolną ilość pomidorów po 20 zł za kg
              > . A ten niech je sobie sprzedaje po 25-30 zł za kg. Czysty zysk Nitrasa.
              >

Zobaczyła cenę kurek na bazarku. "Chyba obtoczone w złocie". Cała nadzieja w pomidorach
              Aleksandra Wiśniewska
              02.06.2023 13:33

Sytuacja na rynku warzyw, owoców i innych produktów sezonowych jest dynamiczna. Jedne ceny spadają, inna rosną, pojawiają się też zupełnie nowi gracze. Nasza czytelniczka przysłała nam zdjęcie kurek, które zrobiła na warszawskim targowisku. Gdy zobaczyliśmy cenę, musieliśmy dwa razy upewnić się, że dobrze spojrzeliśmy.
              haps.pl/Haps/7,167709,29829199,zobaczyla-cene-kurek-na-bazarku-chyba-obtoczone-w-zlocie.html
              • pozytonium 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:28

> pozytonium napisał:
                >
                > > pies.na.czarnych napisała:
                > >
                > > > W sklepach cały rok.
                > >
                > > Nie chodzi mi o grzyby na twoich stopach.
                > > Leśnych grzybów jeszcze nie ma. Co każe wątpić w rzetelność twojego zd
                > jęcia.

> > Tak jak powiedziałem, Nitrasowi sprzedam dowolną ilość pomidorów po 20 zł
                > za kg
                > > . A ten niech je sobie sprzedaje po 25-30 zł za kg. Czysty zysk Nitrasa.
                > >
                >
                > Zobaczyła cenę kurek na bazarku. "Chyba obtoczone w złocie". Cała nadzieja w po
                > midorach
                > Aleksandra Wiśniewska
                > 02.06.2023 13:33
                >
                > Sytuacja na rynku warzyw, owoców i innych produktów sezonowych jest dynamiczna.
                > Jedne ceny spadają, inna rosną, pojawiają się też zupełnie nowi gracze. Nasza
                > czytelniczka przysłała nam zdjęcie kurek, które zrobiła na warszawskim targo
                > wisku
                . Gdy zobaczyliśmy cenę, musieliśmy dwa razy upewnić się, że dobrze sp
                > ojrzeliśmy.
                > haps.pl/Haps/7,167709,29829199,zobaczyla-cene-kurek-na-bazarku-chyba-obtoczone-w-zlocie.html

https://bi.im-g.pl/im/f6/6f/1c/z29818614IH,Ceny-kurek-na-bazarach-zwalaja-z-nog-.jpg
                2 czerwca w Warszawie chodzą w puchowych kurtkach i futrach, a na bazarach handlują świątecznymi choinkami.

W tym samym czasie, we Wrocławiu kobiety prawie gołe chodzą po ulicach.
                A potem ktoś się dziwi Francuzom, którzy uważają, że po Warszawie chadzają białe niedzwiedzie.
                • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:38
                  pozytonium napisał:

>
                  > > pozytonium napisał:
                  > >
                  > > > pies.na.czarnych napisała:
                  > > >
                  > > > > W sklepach cały rok
                  > A potem ktoś się dziwi Francuzom, którzy uważają, że po Warszawie chadzają białe niedźwiedzie.

Przesadzasz.

A jeśli chodzi i grzyby bo akurat jestem w sklepie. To na dzień dzisiejszy są w Carrefourze we Francji pieczarki i boczniaki.
                  • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:48
                    storima napisał:

> pozytonium napisał:
                    >
                    > >
                    > > > pozytonium napisał:
                    > > >
                    > > > > pies.na.czarnych napisała:
                    > > > >
                    > > > > > W sklepach cały rok
                    > > A potem ktoś się dziwi Francuzom, którzy uważają, że po Warszawie chadzaj
                    > ą białe niedźwiedzie.
                    >
                    > Przesadzasz.
                    >
                    > A jeśli chodzi i grzyby bo akurat jestem w sklepie. To na dzień dzisiejszy są w
                    > Carrefourze we Francji pieczarki i boczniaki.

Poszukaj prawdziwka :)

To, że są boczniaki i pieczarki (szklarniowe) nie świadczy, że są grzyby leśne.
                    Na 4 zdjęciu portalu Agora, widać jak 2 czerwca 2023 po Warszawie ludziki mykają w puchowych kurtkach czy futrach. Ale to Agora. Kto na początku czerwca handluje świątecznymi choinkami?

W tekście zaś można już znaleźć
                    Nasza koleżanka z redakcji trafiła w Gdańsku na targowisko, gdzie za kilogram trzeba było zapłacić 8,90 zł. To bardzo atrakcyjna cena, biorąc pod uwagę, że średnio kosztują 14,02 zł/kg (według koszyka cenowego serwisu dlahandlu.pl). Cena minimalna to z kolei 11,19 zł, a maksymalna - 15,99 zł.

Oczywiście totalni kupują przecenione pomidory po 25 zł/kg. Nitras kupuje lepsze odmiany po 30 zł/kg.
                    Zabrakło tylko wymiany oleju na targowisku.
                    • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:50
                      > To, że są boczniaki i pieczarki (szklarniowe)😂😂😂
                      • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:05

> > To, że są boczniaki i pieczarki (szklarniowe)😂😂😂

Są, bo szklarni w lecie nie trzeba ogrzewać, chyba, że w Belgii produkują je w zimnych schronach.
                        Nie wiem czy wiesz, ale pieczarki produkuje się na końskim gnoju. Smacznego. Ja tam wolę leśne grzyby.
                        • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:11
                          > Są, bo szklarni w lecie nie trzeba ogrzewać :)))))))))))))))))))))

> Nie wiem czy wiesz, ale pieczarki produkuje się na końskim gnoju.

Każde dziecko o tym wie pisowski ciemniaku. W Polsce pieczarki i inne hodowlane grzyby są tak drogie ponieważ Pi -swołocz wybiła konie i koński nawóz trzeba sprowadzać z Rosji. Kółko się zamyka i wiadomo dlaczego zlikwidowali stajnie.
                          • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:33

> > Są, bo szklarni w lecie nie trzeba ogrzewać :)))))))))))))))))))))
                            >
                            > > Nie wiem czy wiesz, ale pieczarki produkuje się na końskim gnoju.
                            >
                            > Każde dziecko o tym wie pisowski ciemniaku. W Polsce pieczarki i inne hodowlane
                            > grzyby są tak drogie ponieważ Pi -swołocz wybiła konie i koński nawóz trzeba s
                            > prowadzać z Rosji. Kółko się zamyka i wiadomo dlaczego zlikwidowali stajnie.

€ za pół kg to drogo? :))))))
                            Nitras się ośmieszył. Adrian nawet mu zaproponował podwiezienie na targowisko. Ale Nitras, jak to totalny stchórzył.

Jutro w karakułach będą maszerować za Tuskiem zombie. Z beretami na głowach.

Co do koni. Naszą rasę wybili zaborcy, np. Rosjanie. W Polsce były stadniny liczące ponad 1000 klaczy i 100 ogierów. Konie te bardzo przeszkadzały zaborcom. Potrafiły przejść dziennie ze 100 kg obciążeniem 100 km stoczyć bój, i wrócić do miejsca wyjścia. W boju osiągając 80 km/h.

Prowadzone są próby nad ich odtworzeniem
                                • pozytonium Re: Tu masz więcej o koniach 03.06.23, 13:43

> Przyszedł PiS i zrównał z ziemią!

Mój syn do koni wróci. To rodzinne :))))))
                                  Ma je za friko.

A to cudowne zwierzęta. Ludzi z Partynic znam od 30 lat.
                                  Celem PiS jest rekonstrukcja konia polskiego, którego wywiezienie dawniej za granicę RP karane było śmiercią.
                                  Nim zaborcy nie wytępili prawie rasy. Koń polski to cudowne zwierzę, z którym nie mogą się nawet równać nawet araby. Jest wstanie przeżyć kilka dni bez jedzenia i picia roznosząc przy tym przeciwników.
                                  27 czerwca 1581r. pod Mohylewem na koniach polskich 200 ludzi odparło 45 000 Moskali, po 7 godzinnej bitwie. Jak doszła do Moskali informacja, że nadciąga kolejne 300 osób uciekli.
                                  Przez 7 godzin Moskale w skromnej przewadze 225 na jednego nie byli sobie w stanie dać radę 200 ludziom koniach polskich. Jak przyszła do nich informacja, że nadciąga aż kolejnych 300, spieprzyli.

A była to potężna armia Iwana Groźnego.
                                  • stefan4 Re: Tu masz więcej o koniach 03.06.23, 17:32
                                    pozytonium:
                                    > Koń polski [...] Jest wstanie przeżyć kilka dni bez jedzenia i picia

Naprawdę robiono takie eksperymenty? Zaczynam wstydzić się za mój kraj. Pociesza mnie tylko, że to było dawno i nieprawda.

pozytonium:
                                    > 27 czerwca 1581r. pod Mohylewem na koniach polskich 200 ludzi odparło 45 000 Moskali
                                    > po 7 godzinnej bitwie.

Mordowali słabszych przez 7 godzin? Mój wstyd za kraj się zwiększa... Czy dla równowagi dałoby się z tego okropnego XVI wieku wyskrobać jakiegoś artystę albo naukowca rangi światowej? Czy byliśmy wtedy wyłącznie zakapiorami i oprychami na koniach?

Na szczęście Polska jest już innym krajem i nic nie pozostało z rzezimiechów niegdyś zamieszkujących te ziemie.

- Stefan
                                    • pies.na.czarnych Re: Tu masz więcej o koniach 03.06.23, 17:37
                                      > Naprawdę robiono takie eksperymenty?

Tak. PiS robił te eksperymenty na koniach arabskich w Janowie.
                                    • pozytonium Re: Tu masz więcej o koniach 03.06.23, 17:59
                                      stefan4 napisał:

> pozytonium:
                                      > > Koń polski [...] Jest wstanie przeżyć kilka dni bez jedzenia i picia
                                      >
                                      > Naprawdę robiono takie eksperymenty? Zaczynam wstydzić się za mój kraj. Pocie
                                      > sza mnie tylko, że to było dawno i nieprawda.
                                      >
                                      > pozytonium:
                                      > > 27 czerwca 1581r. pod Mohylewem na koniach polskich 200 ludzi odparło 45
                                      > 000 Moskali
                                      > > po 7 godzinnej bitwie.
                                      >
                                      > Mordowali słabszych przez 7 godzin? Mój wstyd za kraj się zwiększa... Czy dla
                                      > równowagi dałoby się z tego okropnego XVI wieku wyskrobać jakiegoś artystę alb
                                      > o naukowca rangi światowej? Czy byliśmy wtedy wyłącznie zakapiorami i
                                      > oprychami na koniach?
                                      >
                                      > Na szczęście Polska jest już innym krajem i nic nie pozostało z rzezimiechów ni
                                      > egdyś zamieszkujących te ziemie.

To jest dzika rasa. Nawet sama potrafi się leczyć

Koń podobnie jak szczur nie ma odruchu wymiotnego. Ale to rasa niezniszczalna

ten koń potrafił przejść 100 km, uczestniczyć w całodziennej bitwie z 10 szarżami i wrócić do miejsca wyjścia.
                                      Okazało się, że rasę uratowali chłopi, którym przekazano kilkadziesiąt osobników na początku XIX wieku. Resztę kacapy wyrżnęły.
                                      • stefan4 Re: Tu masz więcej o koniach 04.06.23, 18:47
                                        pozytonium:
                                        > To jest dzika rasa. Nawet sama potrafi się leczyć

I nie musi po kilka lat czekać w kolejce na to leczenie? Koniowi to dobrze...

pozytonium (o polskim koniu):
                                        > to rasa niezniszczalna [...] Resztę kacapy wyrżnęły.

Czy masz na myśli, że kacap potrafi zniszczyć nawet niezniszczalne? Może potrafi też stworzyć niestwarzalne?

Ale ja nie chciałem wiedzieć niczego więcej o koniach. Ja tylko poczułem niechęć do ludzi, którzy (wg Ciebie), głodząc te konie, gonili je setkami kilometrów z setkami kilogramów na grzbietach w godnym najwyższego potępienia celu mordowania ludzi z innego narodu. I jeszcze szczycili się tą swoją umiejętnością skutecznego mordowania, zamiast uprawiać swoją obrzydliwą skłonność po cichu i we wstydzie.

Jak to dobrze, że tych zwyrodnialców już nie ma...

- Stefan
                                        • storima Re: Tu masz więcej o koniach 04.06.23, 19:08
                                          stefan4 napisał:

> z setkami kilogramów na grzbietach w godnym najwyższego potępien
                                          > ia celu mordowania ludzi z innego narodu. I jeszcze szczycili się tą swoją umi
                                          > ejętnością skutecznego mordowania, zamiast uprawiać swoją obrzydliwą skłonność
                                          > po cichu i we wstydzie.
                                          >
                                          > Jak to dobrze, że tych zwyrodnialców już nie ma...
                                          >
                                          > - Stefan
                                          >

Niestety. Jeszcze są. Marginalnie. Ale jednak:

"Obecnie jednostki konne przeznaczone do walki prawie zniknęły, chociaż konie są nadal używane przez organizacje zbrojne w krajach Trzeciego Świata"

pl.frwiki.wiki/wiki/R%C3%B4le_du_cheval_dans_la_guerre
                                        • pozytonium Re: Tu masz więcej o koniach 04.06.23, 21:11
                                          stefan4 napisał:

> pozytonium:
                                          > > To jest dzika rasa. Nawet sama potrafi się leczyć
                                          >
                                          > I nie musi po kilka lat czekać w kolejce na to leczenie? Koniowi to dobrze...
                                          >
                                          > pozytonium (o polskim koniu):
                                          > > to rasa niezniszczalna [...] Resztę kacapy wyrżnęły.
                                          >
                                          > Czy masz na myśli, że kacap potrafi zniszczyć nawet niezniszczalne? Może potra
                                          > fi też stworzyć niestwarzalne?
                                          >
                                          > Ale ja nie chciałem wiedzieć niczego więcej o koniach. Ja tylko poczułe
                                          > m niechęć do ludzi, którzy (wg Ciebie), głodząc te konie, gonili je setk
                                          > ami kilometrów z setkami kilogramów na grzbietach w godnym najwyższego potępien
                                          > ia celu mordowania ludzi z innego narodu. I jeszcze szczycili się tą swoją umi
                                          > ejętnością skutecznego mordowania, zamiast uprawiać swoją obrzydliwą skłonność
                                          > po cichu i we wstydzie.
                                          >
                                          > Jak to dobrze, że tych zwyrodnialców już nie ma...

Zwierzęta są dzielne.
                        • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:21
                          > chyba, że w Belgii produkują je w zimnych schronach

Również tam, jest tego sporo po I i II WS. Normalnie jednak grzyby hoduje się w specjalnych pomieszczeniach, gdzie głównie zapewniona jest odpowiednia wilgotność i temperaturę. Grzyb nie potrzebuje światła i musiałbyś być kretynem aby ich hodowlę przeprowadzać w drogich szklarniach.
                          Pieczarki bez problemu możesz hodować u siebie w piwnicy.
                          • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:00

> > chyba, że w Belgii produkują je w zimnych schronach
                            >
                            > Również tam, jest tego sporo po I i II WS. Normalnie jednak grzyby hoduje się w
                            > specjalnych pomieszczeniach, gdzie głównie zapewniona jest odpowiednia wilgotn
                            > ość i temperaturę. Grzyb nie potrzebuje światła i musiałbyś być kretynem aby ic
                            > h hodowlę przeprowadzać w drogich szklarniach.
                            > Pieczarki bez problemu możesz hodować u siebie w piwnicy.

słyszałaś o efekcie szklarnianym? Grzyb potrzebuje ciepła. Światło mu zwisa, ale ciepła potrzebuje.
                            Na cholerę ogrzewać piwnicę, jak może to zrobić Słoneczko, za darmo?
                            Słoneczko, które dostarcza ponad 1 kW na metr kwadratowy.
                            • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:13
                              >
                            • mateusz.urbanski Re: chińskie grzyby mun 03.06.23, 12:15
                              pozytonium napisało:

Grzyb potrzebuje ciepła. Światło mu zwisa, al
                              > e ciepła potrzebuje.
                              > Na cholerę ogrzewać piwnicę, jak może to zrobić Słoneczko, za darmo?
                              > Słoneczko, które dostarcza ponad 1 kW na metr kwadratowy.
                              >
                              Twoje ulubione
                            • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:21
                              > słyszałaś o efekcie szklarnianym? Grzyb potrzebuje ciepła. Światło mu zwisa, ale ciepła potrzebuje.

Grzyby idoto hodujesz w temperaturze około 8°C. Chcąc je hodować w szklarni musiałbyś zainstalować klimatyzację aby obniżać temperaturę.

> Na cholerę ogrzewać piwnicę, jak może to zrobić Słoneczko, za darmo?

Im głębiej pod poziomem gruntu tym wyższa temperatura. Wasz symbol "Kartofle" przechowujesz w piwnicy i nawet podczas mrozu nie zamarzają ci.
                              Tyle szybkiego szkolenia. Z SMS-ów jakie ci przeżyła centrala POP PiS tego się nie dowiesz.
                              • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:30

> > słyszałaś o efekcie szklarnianym? Grzyb potrzebuje ciepła. Światło mu zwi
                                > sa, ale ciepła potrzebuje.
                                >
                                > Grzyby idoto hodujesz w temperaturze około 8°C. Chcąc je hodować w szklarni mus
                                > iałbyś zainstalować klimatyzację aby obniżać temperaturę.
                                >
                                > > Na cholerę ogrzewać piwnicę, jak może to zrobić Słoneczko, za darmo?
                                >
                                > Im głębiej pod poziomem gruntu tym wyższa temperatura. Wasz symbol "Kartofle" p
                                > rzechowujesz w piwnicy i nawet podczas mrozu nie zamarzają ci.
                                > Tyle szybkiego szkolenia. Z SMS-ów jakie ci przeżyła centrala POP PiS tego się
                                > nie dowiesz.

Stosując choćby żaluzje jesteś wstanie kontrolować temperaturę.
                                Pieczarki owocują przy 20 *C. Idiotko.
                                • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:44
                                  Doucz się pomiocie zupaka z LWP! naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C93597%2Cmykolog-grzyby-nie-musza-tworzyc-owocnikow-kazdego-roku-rownie-intensywnie
                                  • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 13:44

> Doucz się pomiocie zupaka z LWP! naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C93597%2Cmykolog-grzyby-nie-musza-tworzyc-owocnikow-kazdego-roku-rownie-intensywnie

Idiotko, mówimy o grzybach leśnych, czy pieczarkach :)
                                    • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 14:40
                                      Nawet nie przeczytałeś artykułu i się wymądrzasz.
                                      • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 15:15

> Nawet nie przeczytałeś artykułu i się wymądrzasz.

Pomidory po 8,90 zł za kg. Co mam więcej czytać?
                            • horpyna4 Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 16:37
                              Tak się składa że i w moim poprzednim miejscu zamieszkania, i w obecnym, przez piwnicę przechodzą rury CO. Warunki do hodowli pieczarek idealne, ale wystarczą mi te kupowane od czasu do czasu.
                    • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:58
                      pozytonium napisał:

> storima napisał:
                      >
                      > > pozytonium napisał:

> A jeśli chodzi i grzyby bo akurat jestem w sklepie. To na dzień dzisiejsz
                      > y są w
                      > > Carrefourze we Francji pieczarki i boczniaki.
                      >
                      > Poszukaj prawdziwka :)
                      >
                      > To, że są boczniaki i pieczarki (szklarniowe) nie świadczy, że są grzyby leśne.
                      >

Nie pisałem, że są to grzyby leśne.

Grzyby leśne tak jak i w Polsce są w sprzedaży w SEZONIE.
                      • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:03
                        PS

Obecnie dostępne grzyby to są grzyby HODOWLANE.

• pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:17
                          storima napisał:

> PS
                          >
                          > Obecnie dostępne grzyby to są grzyby HODOWLANE.

Pies poluje już na kurki, biega w czapce i nosi baranie futro oraz zmienia olej na parkingu.
                          Jutro chyba wszyscy Tuskowcy maszerować będą w kożuchach.
                          Tradycyjnie dla Agory zilustrowano artykuł jakimiś nieprawdziwymi fotografiami.
                          Ale już w tekście nie szło tak kłamać i pomidory nagle staniały do 8.90 zł za kg.
                          • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 17:50
                            pozytonium napisał:

> storima napisał:
                            >
                            > > PS
                            > >
                            > > Obecnie dostępne grzyby to są grzyby HODOWLANE.
                            >
                            > Pies (...) zmienia olej
                            > na parkingu.

Oczywiście pies.na.czarnych tradycyjnie nie pisze prawdy.

Prostuję więc jego wpis z fałszywą informacją na temat Belgii.

Nie ma w Belgii w sprzedaży świeżych grzybów leśnych przez cały rok.

Świeże grzyby leśne w Belgii, we Francji pojawiają się jak w Polsce:
                            SEZONOWO.

Ale czegoż innego można oczekiwać od forumowicza, który w JEDNYM dniu przyuważył DWÓCH Ukraińców wymieniających olej, kamuflujących ten zabieg na publicznym parkingu belgijskiego supermarketu, jednoczesną zmyłkową wymianą koła.

Miasto, nazwa supermarketu nie zostały ujawnione.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,176055475,176055475,LGTB_30_teraz_wojsk_Ukrainy_to_kobiety.html?p=176065355
                            PS
                            Pozytonium.
                            Wczesny sezon na kurki rozpoczęty.
                            W co niektórych Biedronkach w Polsce można je też spotkać w podobnej cenie 99 złotych za kg.

• pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 18:34
                              storima napisał:

Wiem, że sezon zacznie się w krótce, ale ludziska nie będą chodzić w karakułach i kurtkach puchowych.
                              Agora, jak to Agora, obchodzi Boże Narodzenie w czerwcu. Fot. 4.
                              • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 18:38
                                pozytonium napisał:

> storima napisał:
                                >
                                > Wiem, że sezon zacznie się w krótce, ale ludziska nie będą chodzić w karakułach
                                > i kurtkach puchowych.
                                > Agora, jak to Agora, obchodzi Boże Narodzenie w czerwcu. Fot. 4.
                                >
                                >

Przecież wiem, że zamieścili anachroniczne zdjęcie ilustracyjne.
                                • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 18:47
                                  PS

Ale umówmy się Pozytonium.
                                  Gdy nie ten anachronizm Agory, to nawet nie wiedział byś jak dbają tu forumowicze o Twe oczy i Twą kondycję psychiczną.
                                  • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 18:57
                                    storima napisał:

> PS
                                    >
                                    > Ale umówmy się Pozytonium.
                                    > Gdy nie ten anachronizm Agory, to nawet nie wiedział byś jak dbają tu forumowic
                                    > ze o Twe oczy i Twą kondycję psychiczną.

Niepotrzebnie :) Jednak dalej zastanawiam się po co komu choinka na Boże Ciało...
                                    • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 19:19
                                      pozytonium napisał:

> storima napisał:
                                      >
                                      > > PS
                                      > >
                                      > > Ale umówmy się Pozytonium.
                                      > > Gdy nie ten anachronizm Agory, to nawet nie wiedział byś jak dbają tu for
                                      > umowic
                                      > > ze o Twe oczy i Twą kondycję psychiczną.
                                      >
                                      >
                                      > Niepotrzebnie :) Jednak dalej zastanawiam się po co komu choinka na Boże Ciało.
                                      > ..
                                      >

Sam widzisz, że nie powinieneś się dziwić.

Skoro pytałeś na publicznym forum po co komu choinka na Boże Ciało, które to choinki widziałeś na nieistniejącym wg nich zdjęciu.

To dziwisz się, że autentycznie się o Ciebie martwili ;)

Teraz gdy widzą to samo co Ty, zapewne przestali się o Ciebie martwić.

Zajęli się po prostu sobą.
                                  • mateusz.urbanski Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 19:39
                                    storima napisał:

> PS
                                    >
                                    > Ale umówmy się Pozytonium.
                                    > Gdy nie ten anachronizm Agory, to nawet nie wiedział byś jak dbają tu forumowic
                                    > ze o Twe oczy i Twą kondycję psychiczną.

Nie wiedziałby
                                    Z tą dbałością to jednak nie za bardzo, bo jednak jest wkręcany. A ten z zapałem ekshibicjonisty relacjonuje swoje życie erotyczne
                                    Ktoś mu to nawet wprost napisał, że ludzie jaja z niego robią
                                    Ty też przestrzegałeś, żeby nie wywlekał spraw rodzinnych na forum.
                                    • storima Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 19:45
                                      mateusz.urbanski napisał(a):

> storima napisał:
                                      >
                                      > > PS
                                      > >
                                      > > Ale umówmy się Pozytonium.
                                      > > Gdy nie ten anachronizm Agory, to nawet nie wiedział byś jak dbają tu for
                                      > umowic
                                      > > ze o Twe oczy i Twą kondycję psychiczną.
                                      >
                                      > Nie wiedziałby
                                      > Z tą dbałością to jednak nie za bardzo, bo jednak jest wkręcany. A ten z zap
                                      > ałem ekshibicjonisty relacjonuje swoje życie erotyczne
                                      > Ktoś mu to nawet wprost napisał, że ludzie jaja z niego robią
                                      > Ty też przestrzegałeś, żeby nie wywlekał spraw rodzinnych na forum.

Wiem.

Ale tak jak pisałem.

Nic się nie stało.

Każdemu może się przeoczenie przydarzyć.
                • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:41
                  Najpierw przeproś za to co napisałeś wcześniej, a najlepiej za cały wątek!!!!

> W tym samym czasie, we Wrocławiu kobiety prawie gołe chodzą po ulicach.

Na twoim osiedlu, które wcześniej było osiedlem zupaków LWP wszystko jest możliwe.
                  • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 10:56

> Najpierw przeproś za to co napisałeś wcześniej, a najlepiej za cały wątek!!!!
                    >
                    > > W tym samym czasie, we Wrocławiu kobiety prawie gołe chodzą po ulicach.
                    >
                    > Na twoim osiedlu, które wcześniej było osiedlem zupaków LWP wszystko jest możli
                    > we.

Bo chodzą w miniuwach i sandałkach, a nie w futrach i kurtkach puchowych.
                    Nie wiem jak ty suniu, ale przy ponad 20 *C, wrocławianki nie wkładają zabitego barana na siebie.
                    Także nie ma tradycji sprzedaży choinek na Boże Ciało.

Sunio, często są dni, że temperatura jest ponad 25*C, a na twej fotce z 2 czerwca 2023 r. widzę jakąś babę w karakułach i czapką na głowie.
                    • pies.na.czarnych Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:01
                      Wróć do tematu pisowski propagandysto.
                      • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:11

> Wróć do tematu pisowski propagandysto.

Sama Agora donosi, że pomidory są po 8.90 zł/kg.
                        [i]Nasza koleżanka z redakcji trafiła w Gdańsku na targowisko, gdzie za kilogram trzeba było zapłacić 8,90 zł.
                        Ty też suniu chodzisz 2 czerwca w baranim futrze?
                        • mateusz.urbanski Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 11:43
                          pozytonium napisał:

>
                          > > Wróć do tematu pisowski propagandysto.
                          >
                          > Sama Agora donosi, że pomidory są po 8.90 zł/kg.
                          > [i]Nasza koleżanka z redakcji trafiła w Gdańsku na targowisko, gdzie za kilogra
                          > m trzeba było zapłacić 8,90 zł.

Takie też mogą być, gałązkowe cherry albo tzw.pomidor polski. Nie znam się. U nas gł. malinowe- kupowaliśmy w bierze ok. 20zł za kg
                          Najważniejsze - jakie ceny w Chinach?

Podziel się nowinami, trąbiłeś tyle o proszonym wykładzie
                          Link proszony😂
                          • pozytonium Re: 2 czerwca puchowe kurtki, futra i choinki. 03.06.23, 12:24

> pozytonium napisał:
                            >
                            > >
                            > > > Wróć do tematu pisowski propagandysto.
                            > >
                            > > Sama Agora donosi, że pomidory są po 8.90 zł/kg.
                            > > [i]Nasza koleżanka z redakcji trafiła w Gdańsku na targowisko, gdzie za k
                            > ilogra
                            > > m trzeba było zapłacić 8,90 zł.
                            >
                            > Takie też mogą być, gałązkowe cherry albo tzw.pomidor polski. Nie znam się. U n
                            > as gł. malinowe- kupowaliśmy w bierze ok. 20zł za kg
                            > Najważniejsze - jakie ceny w Chinach?
                            >

> Podziel się nowinami, trąbiłeś tyle o proszonym wykładzie
                            > Link proszony😂

Odbył się, dostałem dyplom. I życie dalej się kręci. Teraz jest okienko grantowe.
                            Mam dziwny styl pracy. Przeważnie nie pracuję, ale we łbie kombinuję, nawet podświadomie. Jak ułożę w pamięci treść to dzień dwa i przelane na papier. Ale wtedy to potrafię pracować 24/7. Nie prowadzę notatek. Nigdy nie miałem żadnego zeszytu. Moja praca jest zadaniowa. Na uj mam udawać, że pracuję przez 8 godzin?
                            Ludzie, którzy mnie poznali o tym wiedzą i to tolerują.
                            Jeśli raz coś widziałem to to wystarczy. Stronę A4 czytam w kilka sekund i potrafię od razu wyłapać, że warszawiacy 2 czerwca chodzą w kurtkach puchowych, czy futrach oraz czapkach.
                            • mateusz.urbanski Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 12:56
                              pozytonium napisało:

> Odbył się, dostałem dyplom. I życie dalej się kręci. Teraz jest okienko grantow
                              > e.
                              > Mam dziwny styl pracy. Przeważnie nie pracuję, ale we łbie kombinuję, nawet pod
                              > świadomie. Jak ułożę w pamięci treść to dzień dwa i przelane na papier. Ale wte
                              > dy to potrafię pracować 24/7. Nie prowadzę notatek. Nigdy nie miałem żadnego ze
                              > szytu. Moja praca jest zadaniowa. Na uj mam udawać, że pracuję przez 8 godzin?
                              > Ludzie, którzy mnie poznali o tym wiedzą i to tolerują.
                              > Jeśli raz coś widziałem to to wystarczy. Stronę A4 czytam w kilka sekund i potr
                              > afię od razu wyłapać, że warszawiacy 2 czerwca chodzą w kurtkach puchowych, czy
                              > futrach oraz czapkach.
                              >
                              >
                              Oto i efekty długotrwałego spożywania grzybów halucynogennych 🤣🤣🤣
                              • pozytonium Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 13:46

warszawiacy 2 czerwca chodzą w kurtkach puchowyc
                                > h, czy
                                > > futrach oraz czapkach.
                                > >
                                > >
                                > Oto i efekty długotrwałego spożywania grzybów halucynogennych 🤣🤣🤣

tacy są totalni.
                                • mateusz.urbanski Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 13:57
                                  pozytonium napisał:

> mateusz.urbanski napisał(a):
                                  >
                                  > warszawiacy 2 czerwca chodzą w kurtkach puchowyc
                                  > > h, czy
                                  > > > futrach oraz czapkach.
                                  > > >
                                  > > >
                                  > > Oto i efekty długotrwałego spożywania grzybów halucynogennych 🤣🤣🤣
                                  >
                                  > tacy są totalni.
                                  >
                                  No, jesteś totalny w megalomanii i mitomanii 😀
                                  • pozytonium Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 14:00

> pozytonium napisał:
                                    >
                                    > > mateusz.urbanski napisał(a):
                                    > >
                                    > > warszawiacy 2 czerwca chodzą w kurtkach puchowyc
                                    > > > h, czy
                                    > > > > futrach oraz czapkach.
                                    > > > >
                                    > > > >
                                    > > > Oto i efekty długotrwałego spożywania grzybów halucynogennych 🤣🤣?
                                    > ?
                                    > >
                                    > > tacy są totalni.
                                    > >
                                    > No, jesteś totalny w megalomanii i mitomanii 😀

Masz pełną wolność do własnego osądu. Ale w kożuchu nie chodzę 2 czerwca. Jeszcze tak mnie nie powaliło.
                                    • mateusz.urbanski Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 14:17
                                      pozytonium napisał:

>
                                      > > pozytonium napisało:

>
                                      > Masz pełną wolność do własnego osądu. Ale w kożuchu nie chodzę 2 czerwca. Jeszc
                                      > ze tak mnie nie powaliło.
                                      >
                                      Jeszcze😀
                                      • pozytonium Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 14:25

> pozytonium napisał:
                                        >
                                        > >
                                        > > > pozytonium napisało:
                                        >
                                        > >
                                        > > Masz pełną wolność do własnego osądu. Ale w kożuchu nie chodzę 2 czerwca.
                                        > Jeszc
                                        > > ze tak mnie nie powaliło.
                                        > >
                                        > Jeszcze😀

U mnie zawsze będziesz taką miał. Wolność to podstawa, nawet jak jesteś po grzybkach.
                                    • pies.na.czarnych Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 14:38
                                      > Masz pełną wolność do własnego osądu. Ale w kożuchu nie chodzę 2 czerwca. Jeszcze tak mnie nie powaliło.

Kożuch chroni przed zimnem, jak również przed ciepłem. W afrykańskich krajach wiosná i jesieniá często można spotkać na ulicy kobiety w futrach.
                                      To nie ubranie grzeje twoje ciało.
                                      • pozytonium Re: Grzyby halucynogenne 03.06.23, 15:04

> > Masz pełną wolność do własnego osądu. Ale w kożuchu nie chodzę 2 czerwca.
                                        > Jeszcze tak mnie nie powaliło.
                                        >
                                        > Kożuch chroni przed zimnem, jak również przed ciepłem. W afrykańskich krajach w
                                        > iosná i jesieniá często można spotkać na ulicy kobiety w futrach.
                                        > To nie ubranie grzeje twoje ciało.

Przy 40*C i więcej może i ma to sens. Ale jaką temperatura była 2 czerwca?
                                        Ale czapek tam nie noszą :)
        • snajper55 Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 13:56
          pozytonium napisał:

>
          > > https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/15279348235841054958?url=https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstronomiczne-ceny-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjlKQNS_sqslC21iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383
          >
          > W Belgii są już grzyby?

To są polski kurki. Masz probemy z oczami?

S.
          • pozytonium Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 14:06
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > >
            > > > https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/1527934823584
> 1054958?url=https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstro
> nomiczne-ceny-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.
> 5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjl
> KQNS_sqslC21iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383
            > >
            > > W Belgii są już grzyby?
            >
            > To są polski kurki. Masz probemy z oczami?

Na jutro zakładasz kożuch? Czy tylko kurtkę puchową?
            • mateusz.urbanski Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 14:20
              > > pozytonium napisało:

> Na jutro zakładasz kożuch? Czy tylko kurtkę puchową?
              >
              Pytanie zatroskanego ekshibicjonisty😀
              • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 14:27

>
                > > Na jutro zakładasz kożuch? Czy tylko kurtkę puchową?
                > >
                > Pytanie zatroskanego ekshibicjonisty😀

Martwię o snajpera, co by się nie przegrzał i nie dostał udaru. 4 czerwca marsz w baranim futrze może być zabójczy.
                • mateusz.urbanski Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 14:38
                  pozytonium napisało:

> Martwię o snajpera, co by się nie przegrzał i nie dostał udaru. 4 czerwca marsz
                  > w baranim futrze może być zabójczy.
                  >

No mówisz gościu, jako stroskany ekshibicjonista. Tak z doświadczenia, bo tobie się nieźle gotuje pod kopułą
                  • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 15:06

> pozytonium napisało:
                    >
                    > > Martwię o snajpera, co by się nie przegrzał i nie dostał udaru. 4 czerwca
                    > marsz
                    > > w baranim futrze może być zabójczy.
                    > >
                    >
                    > No mówisz gościu, jako stroskany ekshibicjonista. Tak z doświadczenia, bo tobie
                    > się nieźle gotuje pod kopułą

TVP pokaże snajpera w kożuchu. Pewnie będzie w pierwszym szeregu totalnych.
                    • mateusz.urbanski Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 15:34
                      > > pozytonium napisało:

> TVP pokaże snajpera w kożuchu. Pewnie będzie w pierwszym szeregu totalnych.
                      >
                      >
                      Oglądaj, podglądaj ekshibicjonisto. Totalny 😀
                      • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 23:56

>
                        > > TVP pokaże snajpera w kożuchu. Pewnie będzie w pierwszym szeregu totalnyc
                        > h.
                        > >
                        > >
                        > Oglądaj, podglądaj ekshibicjonisto. Totalny 😀

Zamierzam :)
            • snajper55 Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 14:30
              pozytonium napisał:

> Na jutro zakładasz kożuch? Czy tylko kurtkę puchową?

Więc piszesz, że na tym zdjęciu widzisz kożuchy? Do okulisty na cito.

https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/15279348235841054958?url=https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstronomiczne-ceny-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjlKQNS_sqslC21iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383

S.
              • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 15:11
                snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > Na jutro zakładasz kożuch? Czy tylko kurtkę puchową?
                >
                > Więc piszesz, że na tym zdjęciu widzisz kożuchy? Do okulisty na cito.
                >
                >
                > https://external-cdg4-2.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/15279348235841054958?url=
> https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F27%2F72%2F1c%2Fz29829415IER%2CAstronomiczne-cen
> y-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg&fb_obo=1&utld=im-g.pl&stp=c0.5000x0.5000f
> _dst-jpg_flffffff_p1000x522_q75&ccb=13-1&oh=06_AbHnC8vTR0EnPanm9mjlKQNS_sqslC21
> iKQ3HSG9NKCq9Q&oe=647BB5B3&_nc_sid=d7a383

forum.gazeta.pl/forum/w,28,176136837,176136837,Po_ile_kupujecie_pomidory_.html?p=176145306
                Mnie tylko zdziwiło, że według Agory w czerwcu chodzą w Warszawie w kufajkach.
                U mnie pod domem dziewczyny chodzą tylko tak, by nie zostać skazane za gorszenie.
                • snajper55 Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 15:35
                  pozytonium napisał:

> Mnie tylko zdziwiło, że według Agory w czerwcu chodzą w Warszawie w kufajkach.
                  > U mnie pod domem dziewczyny chodzą tylko tak, by nie zostać skazane za gorszeni
                  > e.

Prośba do forumowiczów. Znajdźcie na tym zdjęciu kufajki, o których pisze pozyt.

https://bi.im-g.pl/im/27/72/1c/z29829415IH,Astronomiczne-ceny-kurek--Musielismy-spojrzec-dwa-.jpg

S.
                  • mateusz.urbanski Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 15:44
                    snajper55 napisał:

> Prośba do forumowiczów. Znajdźcie na tym zdjęciu kufajki, o których pisze pozyt
                    > .
                    >
                    >
                    > https://bi.im-g.pl/im/27/72/1c/z29829415IH,Astronomiczne-ceny-kurek--Musi
> elismy-spojrzec-dwa-.jpg
                    >
                    > S.

Nieważne, co jest na fotce. Pozyto ma to w głowie. Widzi I słyszy to co chce
                    Może to tylko ZA albo coś poważniejszego
                    • storima Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 16:06

> Nieważne, co jest na fotce. Pozyto ma to w głowie. Widzi I słyszy to co chce
                      > Może to tylko ZA albo coś poważniejszego

Tu jest to zdjęcie o którym pisze Pozytonium zamieszczone na gazeta.pl jako wizualny komentarz do obecnej ceny kurek 99 złotych za kilogram.

Trzeba kliknąć w galerię zdjęć.
                      Link:

www.gazeta.pl/0,0.html?utm_campaign=amtp_pnHP_gallery&mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmud3egu2matwygqjlgdzagsriudrqmcz6udraocblesmjkfctyua5icroec2jemjoat34gwjmudrqmcblst4egzrmqt4ig2ri
                      • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 17:44
                        storima napisał:

>
                        > > Nieważne, co jest na fotce. Pozyto ma to w głowie. Widzi I słyszy to co c
                        > hce
                        > > Może to tylko ZA albo coś poważniejszego
                        >
                        >
                        > Tu jest to zdjęcie o którym pisze Pozytonium zamieszczone na gazeta.pl jako wiz
                        > ualny komentarz do obecnej ceny kurek 99 złotych za kilogram.
                        >
                        > Trzeba kliknąć w galerię zdjęć.
                        > Link:
                        >
                        > www.gazeta.pl/0,0.html?utm_campaign=amtp_pnHP_gallery&mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmud3egu2matwygqjlgdzagsriudrqmcz6udraocblesmjkfctyua5icroec2jemjoat34gwjmudrqmcblst4egzrmqt4ig2ri

Aleksandra Wiśniewska
                        02.06.2023 13:33
                        Agora

haps.pl/Haps/7,167709,29829199,zobaczyla-cene-kurek-na-bazarku-chyba-obtoczone-w-zlocie.html
                        Mam nadzieję, że komentarz fotograficzny Agory, jest aktualny, a nie jest tylko ściemą dla zrobienia czytelnikom wody z mózgu.. W czerwcu po Warszawie biegają kobiety w baranich futrach.
                        • storima Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 18:24
                          pozytonium napisał:

> storima napisał:
                          >
                          > >
                          > > > Nieważne, co jest na fotce. Pozyto ma to w głowie. Widzi I słyszy t
                          > o co c
                          > > hce
                          > > > Może to tylko ZA albo coś poważniejszego
                          > >
                          > >
                          > > Tu jest to zdjęcie o którym pisze Pozytonium zamieszczone na gazeta.pl ja
                          > ko wiz
                          > > ualny komentarz do obecnej ceny kurek 99 złotych za kilogram.
                          > >
                          > > Trzeba kliknąć w galerię zdjęć.

A ile wpisów wygenerowało zamieszczone przez Ciebie zdjęcie.

Życzliwie sugerowano Tobie, abyś zadbał o twe oczy.

Ktoś ogłosił na FK konkurs na spostrzegawczość. Nie wspomniał nic o nagrodach dla zwycięzcy.

Prawdę mówiąc to tym wygranym stałem się zapewne ja.

Bo pokazałem gdzie na zdjęciu Pozytonium widział kobiety w kożuchach.

A wszystko tylko dlatego, że przeoczono przycisk
                          "Otwórz galerię na Gazeta.pl".
                          Nic takiego się nie stało.

To każdemu może się przydarzyć.

• pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 18:49
                            storima napisał:

> A ile wpisów wygenerowało zamieszczone przez Ciebie zdjęcie.
                            >
                            > Życzliwie sugerowano Tobie, abyś zadbał o twe oczy.
                            >
                            > Ktoś ogłosił na FK konkurs na spostrzegawczość. Nie wspomniał nic o nagrodach d
                            > la zwycięzcy.
                            >
                            > Prawdę mówiąc to tym wygranym stałem się zapewne ja.
                            >
                            > Bo pokazałem gdzie na zdjęciu Pozytonium widział kobiety w kożuchach.
                            >
                            > A wszystko tylko dlatego, że przeoczono przycisk
                            > "Otwórz galerię na Gazeta.pl".
                            > Nic takiego się nie stało.
                            >
                            > To każdemu może się przydarzyć.

Faktem jest, że u mnie kobiety biegają prawie gołe, a w Warszawie w tym samym czasie chodzą w futrach. Ale kto bogatemu zabroni chodzić przez cały rok w futrze. Agora przecież nie kłamie.
                            Artykuł Agory jest z wczoraj.
                            U mnie dziś pomidorki po 9 zł. Może cena zależy od odzienia kobiecego.
                            Praktycznie naga kobieta musi zapłacić mniej. W porównaniu do tej w futrze.
                            Naprawdę dostarczę Nitrasowi pomidorki po 20 zł za kg, nawet cały pociąg. Wzbogaci się.
                • pies.na.czarnych Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 16:00
                  > U mnie pod domem dziewczyny chodzą tylko tak, by nie zostać skazane za gorszenie.

Gdzie ty na tym zdjęciu dziewczyny widzisz, półnagie w dodatku? :)
                  • pozytonium Re: Raczej ty moderatorze z polszczyzną 03.06.23, 18:54

> > U mnie pod domem dziewczyny chodzą tylko tak, by nie zostać skazane za go
                    > rszenie.
                    >
                    > Gdzie ty na tym zdjęciu dziewczyny widzisz, półnagie w dodatku? :)

To jest fota Agory od ciebie. U mnie biegają dziewczyny praktycznie gołe. W sandałkach, miniówkach i topach (biustonoszach). Trudno by coś jeszcze zrzuciły w miejscach publicznych. Ale Agora twierdzi, że kobiety w czerwcu chodzą w karakułach, albo kurtkach puchowych.
    • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 02.06.23, 18:19
      Jakie kurosanty taka cena.. :)

https://scontent-cdg4-3.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/351115674_919555659155280_2060325782496272676_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=swugnyn3WCgAX-7D_4v&_nc_ht=scontent-cdg4-3.xx&oh=00_AfAZ8BGeEdyeDQob79ULi3Vu8MNsiiZfCkuqe2c_UryW1A&oe=647EF70A
    • oszol-lom-z-rm Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 13:51
      Truskawki małe są po 14 zł a duże po 17 zł/kg
      • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 14:41
        U ciebie na straganie?
        • oszol-lom-z-rm Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 15:08
          W mojej wsi a stragan nie jest mój i nie jestem handlarzem ani hodowcą. Planuje hodować kozy
          • pies.na.czarnych Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 16:01
            Dzieci wam skasowali to teraz kozy będziesz molestował z plebanem.
          • szczypawka.jadowita Re: Po ile kupujecie pomidory? 03.06.23, 16:25
            Przejąłeś się oszoł obrazkiem Mleczki (chyba), ale to w Chinach taki brak narzeczonych.
            Widać taka moda w PISie, krok przed LGBT. Wpieredi płaniety wsiej!
    • ytartu Re: Po ile kupujecie pomidory? 04.06.23, 18:21
      pozytonium napisał:

> Nitras kupuje po 30 zł :)
      >
      > twitter.com/MarcinHenka/status/1664328302155137025?s=20

Ja kupuję hiszpańskie i portugalskie, czasem polskie z Siechnic, ale nie pamiętam po ile. Nigdy nie sprawdzam ceny pomidorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka