Dodaj do ulubionych

A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzie"?

07.06.23, 08:54
Bo jakoś miałem ciekawsze zajęcie, karmiłem chomiki, kumpla córze, to o czym ono było, przyznał się do błędu?
Przeprosił za całokształt? Złożył rezygnację, Nie? To może ogłosił zrzutkę na nowego kraba, tamten mu pękł z przedmuchania? Też nie? To już nie wiem o czym to było, tak ważnym iż trzeba było "orendzia" by coś ogłosić urbi et orbi.
Obserwuj wątek
    • a.jej.rkoniak Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 08:59
      ono było o dudzie, dla dudy, przez dudę
      w sumie duda
      • czan-dra Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "ore 07.06.23, 09:04
        E, to do dudy, dobrze że chomiki są tak zajmujące.
    • stefan4 Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 09:36
      czan-dra:
      > To już nie wiem o czym to było, tak ważnym iż trzeba było "orendzia" by coś ogłosić urbi et orbi.

,,Duda '' to po hiszpańsku ,,wątpliwość''. Dlatego nic nie wiadomo...

Nie słuchałem, próbowałem przeczytać omówienia, ale nie skumałem, co tym razem towarzysz Kaczyński powiedział towarzyszem Dudą. Będzie ponoć jakaś ustawa, regulująca coś na czas, kiedy Polska będzie rozdawała karty w Unii. Ale co konkretnie posłowie mieliby ustawić, żeby zrobić dobrze towarzyszowi Kaczyńskiego, tego nie wiem

- Stefan
    • szwampuch58 Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 10:06
      Takie kuuutkie bla bla ale teraz okaże się który szef ważniejszy. Ten miejscowy pierdziel, czy dziadek zza oceanu.
    • pies.na.czarnych Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 10:14
      Coś knują jak zwykle.

Prezydent Andrzej Duda w orędziu przypomniał, że za półtora roku Polska obejmie prezydencję w Unii Europejskiej. W związku z tym zapowiedział złożenie projektu odpowiedniej ustawy.

Jeżeli PiS wygra to państwa EU mogą się sprzeciwić przyznaniu Polsce prezydentury i co wtedy towarzyszu duda? Przecież za 1,5 roku ciebie już nie będzie, duda. Po co kombinujesz?
      • stefan4 Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "ore 07.06.23, 10:52
        pies.na.czarnych:
        > Przecież za 1,5 roku ciebie już nie będzie, duda.

Jego już od dawna nie ma jako oddzielnego bytu.

A czy nie będzie PiSu?
        Masz pewność, że wybory się odbędą i w przypadku przegranej PiS odda władzę?
        Ja mam nadzieję, że wybory się odbędą i w przypadku przegranej PiS odda władzę.

No, to w końcu na jedno wychodzi, jak powiedział Kubuś Puchatek marzący o małym Coniecu, kiedy mu Krzyś zrelacjonował swoje marzenie, żeby wydarzyło się coś ciekawego.

- Stefan
        • pies.na.czarnych Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "ore 07.06.23, 10:58
          > A czy nie będzie PiSu?

Przecież napisałem:
          > Jeżeli PiS wygra to państwa EU mogą ...
      • oby.watel Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "ore 07.06.23, 17:20
        pies.na.czarnych napisała:

> Coś knują jak zwykle.
        >
        > Prezydent Andrzej Duda w orędziu przypomniał, że za półtora roku Polska obej
        > mie prezydencję
        w Unii Europejskiej. W związku z tym zapowiedział złożenie
        > projektu odpowiedniej ustawy.
        >
        > Jeżeli PiS wygra to państwa EU mogą się sprzeciwić przyznaniu Polsce prezydentu
        > ry i co wtedy towarzyszu duda? Przecież za 1,5 roku ciebie już nie będzie, duda
        > . Po co kombinujesz?

Ale tu zupełnie nie o to chodzi! Tu chodzi o to, że jak PiS przegra nie można będzie wysłać do Brukseli nikogo, kto nie spodoba się Dudzie, czyli prezesowi.
    • snajper55 O niczym 07.06.23, 10:44
      Bo nie chodziło o treść, tylko o fakt orędzia, o przykrycie ostatnich wystąpień Dudy, gdy wetował swój podpis. Seweryn najlepiej pamięta ostatni oglądany film czy ostatnie wystąpienie prezydenta, więc słabiej będzie pamiętać kompromitacje Dudy z lex Tusk.

S.
    • pies.na.czarnych Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 11:54
      https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/351300656_271819228731089_5412154080821341140_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=2FEvGJjK3mAAX91AWmu&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=00_AfBKSafuZE1l3iTW_aKl5Ke4n2bvywYlwvb73csRdxec6g&oe=6485A2DA
    • oby.watel Re: A tak po prawdzie, to o czym było to "orendzi 07.06.23, 12:03
      czan-dra napisał:

> Bo jakoś miałem ciekawsze zajęcie, karmiłem chomiki, kumpla córze, to o czym on
      > o było, przyznał się do błędu?
      > Przeprosił za całokształt? Złożył rezygnację, Nie? To może ogłosił zrzutkę na n
      > owego kraba, tamten mu pękł z przedmuchania? Też nie? To już nie wiem o czym to
      > było, tak ważnym iż trzeba było "orendzia" by coś ogłosić urbi et orbi.

Duda pochwalił Polaków za wstąpienie do Unii i zapowiedział, że jeśli w ciągu najbliższego roku z niej nie wyjdziemy, to on chce mieć większe prerogatywy na czas polskiej prezydencji. W końcu jest prezydentem, więc mu się należą.
    • zlamas-kutany O dupie marynie! 07.06.23, 17:23
      czan-dra napisał:

> Bo jakoś miałem ciekawsze zajęcie, karmiłem chomiki, kumpla córze, to o czym on
      > o było, przyznał się do błędu?
      > Przeprosił za całokształt? Złożył rezygnację, Nie? To może ogłosił zrzutkę na n
      > owego kraba, tamten mu pękł z przedmuchania? Też nie? To już nie wiem o czym to
      > było, tak ważnym iż trzeba było "orendzia" by coś ogłosić urbi et orbi.
      >
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka