Dodaj do ulubionych

"Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem przede

03.07.23, 11:25
wszystkim"- powiedział na spędzie w Spale wybitny wykształciuch, który w przeszłości nie otrzymał promocji do IV klasy liceum, ale towarzysze tatusia jakoś mu to załatwili.

A zwieziona PiSia swołocz nagrodziła oszusta brawami.
Obserwuj wątek
    • rotenschwanz Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem przede 03.07.23, 11:34
      Co tam liceum, tzw. prof. bartoszewski nie mial magistra i zostal profesorem uniwersyteckim.
      Falszywe plotki historykow-archiwistow glosza, ze mial jedynie udokumentowane gimnazjum.
      Ale to sa rzecz jasna perfidne plotki.
      Co za beszczelnosc !
      • zlamas-kutany Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 13:23
        rotenschwanz napisał:

> Co tam liceum, tzw. prof. bartoszewski nie mial magistra i zostal profesorem un
        > iwersyteckim.
        > Falszywe plotki historykow-archiwistow glosza, ze mial jedynie udokumentowane g
        > imnazjum.
        > Ale to sa rzecz jasna perfidne plotki.
        > Co za beszczelnosc !

www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tTP1TcwrKosKDZg9BItKMpPSy3OL1JISiwqyS-uSi0vzs4EAMc8DF4&q=profesor+bartoszewski&rlz=1CAZBMY_enPL998&oq=Profesor+Bartoszewski&aqs=chrome.1.0i271j46i512j69i57j0i512l4j46i512j0i22i30.25765j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
        • horpyna4 Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 14:36
          Bartoszewskiego wyrzucił ze studiów rektor Stanisław Turski, gdy ten już złożył pracę magisterską. Turski był lizydupkiem pezetpeeru, rektorem był dość długo, również podczas moich studiów (pamiętam gościa). Zasłynął osobistym wywaleniem z uczelni wielu studentów w roku 1968, bo robił za podnóżek Gomułki.

Jeżeli taka świnia złośliwie uniemożliwiła komuś ukończenie studiów, to tylko dobrze świadczy o tym kimś.
      • melikles Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 13:30
        Bartoszewski. A wykładowcy akademiccy są zwyczajowo tytułowani profesorami.

Zresztą o klasie człowieka nie decydują literki przed nazwiskiem, plastusiu.
        • rotenschwanz Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 13:38
          Masz mature?? :)

melikles napisał(a):

> Bartoszewski. A wykładowcy akademiccy są zwyczajowo tytułowani profesorami.
          >
          > Zresztą o klasie człowieka nie decydują literki przed nazwiskiem, plastusiu.
          >
          >
          >
      • stefan4 Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 14:16
        rotenschwanz:
        > Co tam liceum, tzw. prof. bartoszewski nie mial magistra

A nie wiesz dlaczego, czy wiesz, ale nie piszesz, bo popsułoby Ci to narrację?

rotenschwanz:
        > Falszywe plotki historykow-archiwistow glosza, ze mial jedynie udokumentowane gimnazjum.

Fałszywe. I na tym poprzestańmy. Tym bardziej, że nikt z tych współczesnych bohaterów, o których tu jest mowa, nie miał tak trudnego życia jak prof. Bartoszewski. Zostawmy historię historykom, ale zabierzmy ją histerykom historycznym...

rotenschwanz:
        > beszczelnosc !

O, widzę, że miałeś życie jeszcze trudniejsze...

- Stefan
        • horpyna4 Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 14:43
          Bartoszewski miał "życie trudne, lecz nie nudne". I doszedł do wniosku, ze "warto być przyzwoitym", chociaż się to nie opłaca.

Gość miał szczęście, że nie dożył tego, co się teraz dzieje. Zmarł na krótko przed wyborem Dudy na prezydenta.
        • rotenschwanz Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 15:06
          Cytujac klasyka: Wszystko psieje w dzisiejszych czasach.

• zlamas-kutany Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 15:45
            rotenschwanz napisał:

> Cytujac klasyka: Wszystko psieje w dzisiejszych czasach.
            >

Tylko dlaczego aż tak szybko?
            Ano dlatego, że prezes jest bardziej Zarazliwy niż cowid i zaraża nienawiscia
            • rotenschwanz Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem pr 03.07.23, 18:48
              Jak ten swiat kiedys pociagnie bez prezesa ?
              Jeden kaczor daje rade tylu tegim glowom ???
              To bardzo zle swiadczy o inteligencji tych /podobno/ milionow oswieconych, i to tyle lat z rzedu :)
              Patrzaj Pan, jeden a tyle moze :)

• ryzy_na_hulajnodze Re: "Tusk mnie wyśmiewał, bo jest nieukiem przede 03.07.23, 18:06
      pbs.twimg.com/media/F0CnvUqXoAAqdVI?format=jpg&name=medium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka