ireneo
10.07.23, 16:32
Najpierw dlaczego o tym pomyślałem. Zachowanie konsekrowanego zbytnio nie dziwi, bardziej zaskakuje wpadka. Kamerką zaczaił się nagrywać gołego Adama w kiblu. Tego nie udało się, bo nie tylko sobie nie życzył, to jeszcze doniósł, Judasz przebrzydły. Policja poznała ze to ksiądz o czym świadczy decyzja:
"...duchowny został zwolniony do domu. Zastosowano wobec niego poręczenie majątkowe w kwocie 600 zł. To ze względu na groźbę wysokiej kary (5 lat)
Kuria zaskoczona, bo taki przyzwoity, duch swięty dał rekomendacje a tu takie ptaszki.
Teraz już religijnie à propos ducha. Bóg ojciec przecie Adama robił gołego a nie w garniturze i z tego - na wzór i podobieństwo wychodzi ze jako chłop go ulepiał. Może tak po omacku ale nie patrzył. Bez przesady bo oglądał ich nagich w ogródku. Bóg bezeceństwa nie robiłby. Konsekrowany zachował się jak sam bóg, tak jak jego obecny szef. A jak gołego kropi to też sześćset, co? przecie to gorzej bo pod pedofilie podchodzi! Dziewczątek zakonnica nie chrzci a też ten co na boskie podobieństwo. Są tu jakie tak chrzczone. Ciekawe skąd on zaczyna to w imie ojca...
Powinno być przy stopach, potem - ducha swiętego, a to już wiadomo, bo przecież dwunastolatka z ducha swiętego poczęła. A na to - i syna, to zostaje już tylko lepetyna.
Na koniec to z kolędą jedną trza porzadek zrobić. Z tą gdzie:
"Lulajże, Jezuniu, moja perełko,
lulaj ulubione me pieścidełko."
Żeby chłop jaki tak sobie zawodził rozmarzony, a czy babie się godzi, to też raczej wątpię. Pieścidełko ulubione...
Przy takim rozpasaniu kleru to ja sugerowałbym żeby skończyć z tymi wizerunkami tam gdzie fotografa przy tym nie było a jedynie wyobrażnia różnej dewiacyjnej kondycji.