Dodaj do ulubionych

Poronienie alla polacca

26.07.23, 20:12
"Ola poroniła w domu do toalety, trafiła do szpitala. Tam czekali już na nią policjanci, a w domu prokuratorka, która kazała opróżnić szambo i szukać płodu.
(...)
"Byłam wtedy sama w domu z synem, nagle zaczęłam czuć koszmarny ból, nie do opisania. Pobiegłam szybko do łazienki i tam wszystko ze mnie wystrzeliło. Wszędzie tryskała krew, spojrzałam w dół i zobaczyłam zwisającą pępowinę. Nie wiedziałam, jak wstać z toalety, czy mam wyciągać pępowinę z toalety, dziecko dobijało się środka, więc złapałam szybko za nożyczki i odcięłam tę pępowinę - relacjonuje Ola.

Kobieta zadzwoniła szybko do męża i na pogotowie. Dyspozytorowi pogotowia powiedziała: "Poroniłam i bardzo krwawię". Niedługo potem u Oli zjawili się ratownik i ratowniczka, którzy zawieźli ją do szpitala wprost na salę operacyjną, gdzie lekarze przeprowadzili zabieg łyżeczkowania.

(...)

Zaraz po zabiegu Ola zadzwoniła do męża. - Chciałam mu powiedzieć, że już ze mną dobrze, że nic mi nie grozi, ale wtedy mąż powiedział mi, że stoi pod domem z policją - opowiada. Ola podejrzewa, że to ratowniczka medyczna, która przyjechała na wezwanie do Oli, powiadomiła potem policję, że Ola "dokonała aborcji i utopiła w toalecie dziecko".

- Leżałam na szpitalnym łóżku po kolejnym poronieniu, po zabiegu, po tym, jak walczyłam o to, żeby synek nie widział, że dzieje się coś złego, a policjant wziął słuchawkę od męża i przepraszając, tłumaczył, że musi mi zadać kilka pytań, bo takie jest polecenie pani prokurator - wspomina Ola.

Na rozmowie telefonicznej jednak się nie skończyło. Policja przyjechała do szpitala i chciała wejść do sali, w której leżała Ola. Lekarze, jak wspomina Ola, protestowali, tłumacząc, że jest słaba, po zabiegu. Stali więc pod salą i powtarzali, że taką decyzję wydała prokuratorka.
(..)
- Chciałam jak najszybciej znaleźć się w domu, bo atmosfera była straszna. Policja chodziła za mną krok w krok, jak cienie, nawet do windy weszli ze mną i mężem. Powtarzali, że potrzebują krew do badań, że wszystko odbywa się pod kątem dzieciobójstwa. Bałam się, że zostanę aresztowana. Już pod szpitalem zapytałam policjanta, co się stanie, jeśli nie zgodzę się na pobranie krwi. Usłyszałam, że prokuratorka kazała mi pobrać krew na siłę - wspomina Ola.
(..)
W domu Oli jako dowód rzeczowy zabezpieczono m.in. nożyczki, którymi odcięła pępowinę, legginsy, które tego dnia miała na sobie, krew z podłogi, a także podpaski "ze śladami brunatnej substancji". Przez kilka godzin wezwana ekipa wypompowywała szambo, wkładano pręty w rury, aby sprawdzić jak najmniejsze elementy, które mogły gdzieś utknąć. Po kilku godzinach, gdy nic nie znaleziono, prokuratorka miała zapytać szambiarzy, czy mogą zbiornik wypompować jeszcze raz, przez sitko. Odmówili.

Jako dowód zabezpieczono też łożysko i materiał biologiczny do badań, aby ustalić, czy "do poronienia nie doszło na skutek przestępczych działań osób trzecich".

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,163229,30007014,ola-poronila-do-szpitala-zjechala-policja-prokuratorka.html?disableRedirects=true
Jak długo jeszcze?

S.
Obserwuj wątek
    • rotenschwanz Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 20:53
      Do wyborow pojawi sie takich zmyslonych historii co drugi dzien.
      Po to, zeby rote mogl zorganizowac kolejny sped.
      • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 20:57
        rotenschwanz napisał:

> Do wyborow pojawi sie takich zmyslonych historii co drugi dzien.
        > Po to, zeby rote mogl zorganizowac kolejny sped.

Niestety, to nie są zmyślone historie. Gdyby były policja by to wykrzyczała w TVP i innych pislamskich mediach. To są historie prawdziwe.

S.
        • rotenschwanz Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 21:18
          taktyka obmyslona pod wybory.
          Nie pierwszy raz zreszta.
          • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 21:24
            rotenschwanz napisał:

> taktyka obmyslona pod wybory.
            > Nie pierwszy raz zreszta.

Taktyka PiS-u? Żeby gnębić i poniżać kobiety? Zadziwiająca taktyka.

S.
            • qwardian Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 21:42
              Zero wiarygodności, mnóstwo wody, każdy kto obserwuje to forum wszystko wie.
              • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 21:54
                qwardian napisał:

> Zero wiarygodności, mnóstwo wody, każdy kto obserwuje to forum wszystko wie.

I nikt z policji ani prokuratury nie protestuje? Zapewne są w spisku. Razem z ryżym Tuskiem.

S.
        • oleg3 Re: Poronienie alla polacca 27.07.23, 11:17
          snajper55 napisał:

> Niestety, to nie są zmyślone historie.
          Tak. Prawdziwe tylko medialnie podrasowane.Ta straszna pisowska policja obyczajowa.
          • adam.eu Re: Poronienie alla polacca 27.07.23, 11:54
            oleg3 napisał:

> Tak. Prawdziwe tylko medialnie podrasowane.Ta straszna pisowska policja obyczaj
            > owa.

W sile plutonu ratująca życie kobiety, pierwszy krok to przeniesienie pacjentki do innego szpitala, bo w tym pierwszym lekarze nie chcieli ratować życia.
            • oleg3 Re: Poronienie alla polacca 27.07.23, 12:12
              adam.eu napisał:
              > pierwszy krok to przeniesienie pacjentki do innego szpitala, bo w tym pierwszym lekarze nie chcieli ratować
              > życia.

Skąd to wiesz?
            • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 29.07.23, 01:58
              adam.eu napisał:

> oleg3 napisał:
              >
              > > Tak. Prawdziwe tylko medialnie podrasowane.Ta straszna pisowska policja o
              > byczaj
              > > owa.
              >
              > W sile plutonu ratująca życie kobiety, pierwszy krok to przeniesienie pacjentki
              > do innego szpitala, bo w tym pierwszym lekarze nie chcieli ratować życia.

Raczej przeszkadzali policjantom ratować jej życie. Dopytywali si na przykład kto ukradł jej laptop. Bezczelne konowały. Nie wiedzą, że policja ma prawo kraść i ściągać majtki kobietom?

S.
          • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 29.07.23, 01:54
            oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            >
            > > Niestety, to nie są zmyślone historie.
            >
            > Tak. Prawdziwe tylko medialnie podrasowane.

Co zostało podrasowane?

> Ta straszna pisowska policja obyczajowa.

Zgadza się. W czasach PiS nie tylko policja jest straszna. Także Straż Graniczna mająca na rękach krew uchodźców. No cóż, jaka władza, takie służby.

S.
      • adam.eu Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 21:53
        rotenschwanz napisał:

> Do wyborow pojawi sie takich zmyslonych historii co drugi dzien.
        > Po to, zeby rote mogl zorganizowac kolejny sped.

Przed wyborami Prawo i Sprawiedliwość nie radzi sobie z prawem prasowym?
        • yoma Re: Poronienie alla polacca 27.07.23, 10:52
          >Po to, zeby rote mogl

napisał rotenszwanc 😂😂😂
    • pkt4a Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 20:53

Podobnie jak w Salwadorze . Tylko jeszcze nie skazują na 50 lat .
      Proboszczowie i ta w pickenhaubie lubią to

dziendobry.tvn.pl/newsy/salwador-kobieta-poronila-sad-skazal-ja-na-50-lat-wiezienia-st5777555
      • snajper55 Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 20:59
        pkt4a napisała:

>
        > Podobnie jak w Salwadorze . Tylko jeszcze nie skazują na 50 lat .
        > Proboszczowie i ta w pickenhaubie lubią to
        >
        > dziendobry.tvn.pl/newsy/salwador-kobieta-poronila-sad-skazal-ja-na-50-lat-wiezienia-st5777555

Jeśli wygrają, to w następnej kadencji wprowadzą karanie kobiet za aborcję. Każde poronienie będzie dogłębnie sprawdzane.

S.
        • pozytonium Re: Poronienie alla polacca 26.07.23, 22:55
          snajper55 napisał:

> pkt4a napisała:
          >
          > >
          > > Podobnie jak w Salwadorze . Tylko jeszcze nie skazują na 50 lat .
          > > Proboszczowie i ta w pickenhaubie lubią to
          > >
          > > dziendobry.tvn.pl/newsy/salwador-kobieta-poronila-sad-skazal-ja-na-50-lat-wiezienia-st5777555
          >
          >
          > Jeśli wygrają, to w następnej kadencji wprowadzą karanie kobiet za aborcję. Każ
          > de poronienie będzie dogłębnie sprawdzane.

Ola podejrzewa, że to ratowniczka medyczna, która przyjechała na wezwanie do Oli, powiadomiła potem policję

Znów lekarz.
    • snajper55 Kobiety mają wyjście 26.07.23, 21:56
      Spotkałem się z wypowiedzią, że kobiety w ciąży powinny wyjeżdżać z Polski i wracać, lub nie, dopiero po porodzie.

S.
      • pozytonium Nie znaleźli 3 kg dziecka? 26.07.23, 22:54
        snajper55 napisał:

> Spotkałem się z wypowiedzią, że kobiety w ciąży powinny wyjeżdżać z Polski i wr
        > acać, lub nie, dopiero po porodzie.

Wysokie obcasy i wszystko jasne.
        Dwukrotne odpompowanie szamba.
        Po kilku godzinach, gdy nic nie znaleziono, prokuratorka miała zapytać szambiarzy, czy mogą zbiornik wypompować jeszcze raz, przez sitko. Odmówili.

Nie znaleźli 3 kg dziecka?
        • mateusz.urbanski Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 26.07.23, 23:05
          pozytonium napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Spotkałem się z wypowiedzią, że kobiety w ciąży powinny wyjeżdżać z Polsk
          > i i wr
          > > acać, lub nie, dopiero po porodzie.
          >
          > Wysokie obcasy i wszystko jasne.
          > Dwukrotne odpompowanie szamba.
          > Po kilku godzinach, gdy nic nie znaleziono, prokuratorka miała zapytać szamb
          > iarzy, czy mogą zbiornik wypompować jeszcze raz, przez sitko. Odmówili.

>
          > Nie znaleźli 3 kg dziecka?
          >
          Po odmowie szambiarzy prokuratorka osobiście sitkiem sprawdzała
        • snajper55 Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 26.07.23, 23:10
          pozytonium napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Spotkałem się z wypowiedzią, że kobiety w ciąży powinny wyjeżdżać z Polsk
          > i i wr
          > > acać, lub nie, dopiero po porodzie.
          >

>

3 kilogramowy 18 tygodniowy płód??? To ile by ważył w 9 miesiącu? 100kg?

S.
          • pozytonium Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 27.07.23, 01:22
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > snajper55 napisał:
            > >
            > > > Spotkałem się z wypowiedzią, że kobiety w ciąży powinny wyjeżdżać z
            > Polsk
            > > i i wr
            > > > acać, lub nie, dopiero po porodzie.
            > >
            > > Wysokie obcasy i wszystko jasne.
            > > Dwukrotne odpompowanie szamba.
            > > [i]Po kilku godzinach, gdy nic nie znaleziono, prokuratorka miała zapytać
            > szamb
            > > iarzy, czy mogą zbiornik wypompować jeszcze raz, przez sitko. Odmówili.[/
            > i]
            > >
            > > Nie znaleźli 3 kg dziecka?
            >
            > 3 kilogramowy 18 tygodniowy płód??? To ile by ważył w 9 miesiącu? 100kg?

W 18 tygodniu płód warzy blisko 200 g.
            Nigdzie nie napisałeś, że to 18 tydzień.
            Większość kobiet roni w tym wieku.
            Znów się wykazał czujny lekarz.
            • snajper55 Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 29.07.23, 02:00
              pozytonium napisał:

> W 18 tygodniu płód warzy blisko 200 g.
              > Nigdzie nie napisałeś, że to 18 tydzień.

A napisałem, że płód ważył 3 kg?

S.
              • pozytonium Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 29.07.23, 03:56
                snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > W 18 tygodniu płód warzy blisko 200 g.
                > > Nigdzie nie napisałeś, że to 18 tydzień.
                >
                > A napisałem, że płód ważył 3 kg?

Nie, ale nie można było to wywnioskować po twoim wątku.
                "Taba" zażywa się do trzech dni po stosunku, a nie po iluś tam miesiącach.
                Trzeba być naprawdę "p.........ną", by "taba" zażyć po np. 19 tygodniach bez konsultacji nawet z początkującym ginekologiem. A potem użalać się psychiatrze.
        • pies.na.czarnych Re: Nie znaleźli 3 kg dziecka? 26.07.23, 23:20
          pozytonium napisał:

>
          >
          >

Pozyto! Już pisałeś, ze masz coś z głową i wszyscy ci wierzymy na słowo. Nie musisz udowadniać tego każdym swoim wpisem.
    • pozytonium Re: Poronienie alla polacca 29.07.23, 07:59
      snajper55 napisał:

dziecko dobijało się środka, więc złapałam szybko za nożyczki i odcięłam tę pępowinę

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,163229,30007014,ola-poronila-do-szpitala-zjechala-policja-prokuratorka.html?disableRedirects=true
      > Jak długo jeszcze?
      >
      > S.
      • wariant_b Re: Poronienie alla polacca 29.07.23, 09:16
        pozytonium napisał:

> dziecko dobijało się środka,

Tę dziwną konstrukcję językową wyjaśnia wcześniejsze zdanie:

Byłam wtedy sama w domu z synem, nagle zaczęłam czuć koszmarny ból, nie do opisania.
        Pobiegłam szybko do łazienki i tam wszystko ze mnie wystrzeliło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka