Dodaj do ulubionych

Taka hipokryzja obnaża morale wszarza.

30.07.23, 11:48
Dostojne tęgości nie radzą sobie ze współczesnymi Noe, czytaj alkoholikami i dla poprawy samopoczucia próbują obciążyć winą całe społeczenstwo. Typowe dla miernot, zamiast wyjść do społeczenstwa z przykladem, oczywiście nie pijanego biskupa w gablocie na latarni czy proboszcza z wystawionym fiutem nad miejskim chodnikiem:
"Biskup zwraca się z prośbą do władz państwowych i samorządowych, aby natychmiast ograniczyli wysokie spożycie alkoholu w Polsce. Wskazał, że należy zakazać reklamy alkoholu w Polsce i ograniczyć jego dostępność fizyczną i ekonomiczną."
Jak on może, gdy wykonuje zawód gdzie w pracy pije się alkohol. Po trzech mszach proboszcz, czy wikary jest ubzdryngolony w trzy cztery litery. A wystarczy przed ołtarzem nie pić i to owieczkom i baranom przez najmniej rok obwieszczać. Pierwszy pochwalę w nadziei, że na ciemny lud zadziała i zacznie mówić się nie prawdziwy katolik, a trzeźwy katolik. I tak im dopomóż buk.
Obserwuj wątek
    • gerlalt Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 12:04
      No w polskie kobiety to uderza w te wszystkie alkoholiczki samotne. W tym dewotki podcina gałąź na której siedzi. Przyjdzie taka rzuci na tace wyspowiada się i dalej może chlać. Wstrzymaj się biskupie nie tędy droga. Nie niszcz polskich kobiet alkoholiczek.
    • pies.na.czarnych Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 12:11
      > Wskazał, że należy zakazać reklamy alkoholu w Polsce

Reklamy alkoholu są w Polsce dozwolone? Dziwne.

> i ograniczyć jego dostępność fizyczną i ekonomiczną

Można kupić w Polsce alkohol w automacie? Pytam bo dawno nie byłem.
      • ireneo Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 12:46
        pies.na.czarnych napisała:

> > Wskazał, że należy zakazać reklamy alkoholu w Polsce
        >
        > Reklamy alkoholu są w Polsce dozwolone? Dziwne.
        >
        > > i ograniczyć jego dostępność fizyczną i ekonomiczną
        >
        > Można kupić w Polsce alkohol w automacie? Pytam bo dawno nie byłem.
        >
        Nie byłem na zakrystii to nie wiem, ale dostojme tęgości reklamują alkohol od jutrzni po nieszpory i to przy dzieciakach
        • snajper55 Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 12:50
          ireneo napisał(a):

> Nie byłem na zakrystii to nie wiem, ale dostojme tęgości reklamują alkohol od j
          > utrzni po nieszpory i to przy dzieciakach

Według mnie, zjadając cialo Jezusa i pijąc jego krew, reklamują ludożerstwo.

S.
        • pies.na.czarnych Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 12:50
          Ja poważnie pytam. U mnie już od dawna zakazana jest reklama papierosów i alkoholu. Myślałem, ze to jest ogólna zasada EU. Również zniknęły automaty na papierosy i alkohol, a sprzedaż tych produktów jes ściśle zabroniona małoletnim. W razie nieprzestrzegania zakazu sprzedawcy są surowo karani.

Co do hipokryzji faceta, który obowiązkowo pije w pracy to zgoda.
          • ireneo Re: Taka hipokryzja obnaża morale wszarza. 30.07.23, 13:15
            pies.na.czarnych napisała:

> Ja poważnie pytam. U mnie już od dawna zakazana jest reklama papierosów i alkoh
            > olu. Myślałem, ze to jest ogólna zasada EU. Również zniknęły automaty na papier
            > osy i alkohol, a sprzedaż tych produktów jes ściśle zabroniona małoletnim. W ra
            > zie nieprzestrzegania zakazu sprzedawcy są surowo karani.
            >
            > Co do hipokryzji faceta, który obowiązkowo pije w pracy to zgoda.
            +++++
            całkowitego zakazu nie na ale są jakieś reguły, bo coś było z Lisem i Palikotem za złamanie. Powinien być całkowity zakaz a sprzedaż za kotarami pod czerwonymi lampionami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka