mazala2 08.08.23, 09:51 przedwyborczym nie tylko w TV ale i czyś niezwykłym i wielce interesującym w dotychczasowej historii debat pomiędzy członkami UE. Z zainteresowaniem obejrzę tę debatę A co myślą inni o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:01 W październiku? :)))) W październiku Pinokio będzie już się pakował. Ciepła cela będzie przygotowana na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:27 pies.na.czarnych napisała: > W październiku? :)))) W październiku bo PiS liczy , że debata zostanie zapamiętana przez elektorat i zadziała jak osinowy kołek wbity w pierś antypaństwowego, potwora > > W październiku Pinokio będzie już się pakował. Ciepła cela będzie przygotowana > na czas. > Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:33 > W październiku bo PiS liczy Rachuj, rachuj... Pinokio niech wreszcie zajmie się rządzeniem kraju, a nie prowadzeniem kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:00 pies.na.czarnych napisała: > > W październiku bo PiS liczy > > Rachuj, rachuj... > > Pinokio niech wreszcie zajmie się rządzeniem kraju, a nie prowadzeniem kampanii > wyborczej. > Rzekł pies z mądrą miną :) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 12:15 pies.na.czarnych napisała: > W październiku Pinokio będzie już się pakował. > Ciepła cela będzie przygotowana na czas. Ja bym mu tam tej celi nie ogrzewał. Niech się chłopak hartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:59 ukos napisał: > > Ja bym mu tam tej celi nie ogrzewał. Niech się chłopak hartuje. Doświadczenia z Gułagu? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:17 pies.na.czarnych napisała: > W październiku? :)))) No, zamiast debaty Prezesa Pana z Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:00 wariant_b napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > > W październiku? :)))) > > No, zamiast debaty Prezesa Pana z Tuskiem. Przecież Pan Tusk nie ma programu, to o czym z nim gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 10:06 W pażdzierniku, trzeba będzie zacząć odsiadywać za realizację celów szwabsko - kacapskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 13:19 Racja kartofel,po 8 latach sporo tego Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:02 Pinokio znowu bredzi i zaproszenia nie wysle a pan Weber w Qrwizji?… pogielo cie kompletnie kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:15 Kabaretowym na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:30 mateusz.urbanski napisał(a): > Kabaretowym na pewno Nie jest ważne do jakiej kategorii zaliczysz ten hit. Ważna będzie jego skuteczność na zachowanie elektoratu a ta wydaje się być ogromna Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:55 mazala2 napisał: > mateusz.urbanski napisał(a): > > > Kabaretowym na pewno > > Ważna będzie jego skutecz > ność na zachowanie elektoratu a ta wydaje się być ogromna > To bez znaczenia. Najtwardszego nie trzeba przekonywać On trwa przy pisie tak czy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 12:02 mazala2 napisał: > Nie jest ważne do jakiej kategorii zaliczysz ten hit. Ważna będzie jego skutecz > ność na zachowanie elektoratu a ta wydaje się być ogromna > Skuteczne w zachowaniu elektoratu antypis. Jak może wyglądać debata i odpowiedzi Morawieckiego:D Morawiecki vs Neo-Nówka: walka o chleb Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:54 Może też tak jak debata Kaczora z Nadredaktorem Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 10:29 Jak zwykle pisowskie bicie piany. Manfred Weber mówi o "przeciwnikach" politycznych w Polsce. PiS grzmi o "wrogach", Morawiecki wzywa do debaty wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30053896,manfred-weber-mowi-o-przeciwnikach-politycznych-w-polsce-i.html Politycy Prawa i Sprawiedliwości posługują się błędnym tłumaczeniem: zamiast słowa "przeciwnik" używają "wróg" - zwrócił na to uwagę historyk prof. Stanisław Żerko. "Wyraźnie słychać, że Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie "wróg" (Feind). Kto jest autorem tego fałszerstwa"? - pyta historyk, niemcoznawca, profesor nauk humanistycznych z Instytutu Zachodniego w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 12:36 pies.na.czarnych napisała: > Jak zwykle pisowskie bicie piany. Bo tylko o to chodzi, wiedzą, że ich elektorat uwierzy im ślepo, bo nie czytający, języków obcych też nie znający Nie wiem, czy Morawiecki będzie nadal taki chętny do debaty. Kaleta wymądrzał się n/t prawa we Francji, ale dyskutować z francuskim profesorem już nie chciał > Manfred Weber mówi o "przeciwnikach" politycznych w Polsce. PiS grzmi o "wrogac > h", Morawiecki wzywa do debaty > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30053896,manfred-weber-mowi-o-przeciwnikach-politycznych-w-polsce-i.html > > Politycy Prawa i Sprawiedliwości posługują się błędnym tłumaczeniem: zamiast sł > owa "przeciwnik" używają "wróg" - zwrócił na to uwagę historyk prof. Stanisław > Żerko. > "Wyraźnie słychać, że Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie > "wróg" (Feind). Kto jest autorem tego fałszerstwa"? > - pyta historyk, niemcoznawca, profesor nauk humanistycznych z Instytutu Zachod > niego w Poznaniu. > Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:03 margit49 napisała: > > > Bo tylko o to chodzi, wiedzą, że ich elektorat uwierzy im ślepo, bo nie czytają > cy, języków obcych też nie znający > Nie wiem, czy Morawiecki będzie nadal taki chętny do debaty. Mają debatować w językach narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:06 mazala2 napisał: > Mają debatować w językach narodowych. > No mogą, ale wasz elektorat nie zna języków :D że o niemieckim nie wspomnę. A i tłumaczy byłoby 2. To konieczność Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:49 margit49 napisała: > mazala2 napisał: > > > Mają debatować w językach narodowych. > > > No mogą, ale wasz elektorat nie zna języków :D że o niemieckim nie wspomnę. A i > tłumaczy byłoby 2. To konieczność Pewnie się znajdą zaprzysiężeni tłumacze z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:57 pies.na.czarnych napisała: > Jak zwykle pisowskie bicie piany. > > Manfred Weber mówi o "przeciwnikach" politycznych w Polsce. PiS grzmi o "wrogac > h", Morawiecki wzywa do debaty > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30053896,manfred-weber-mowi-o-przeciwnikach-politycznych-w-polsce-i.html > > Politycy Prawa i Sprawiedliwości posługują się błędnym tłumaczeniem: zamiast sł > owa "przeciwnik" używają "wróg" - zwrócił na to uwagę historyk prof. Stanisław > Żerko. > "Wyraźnie słychać, że Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie > "wróg" (Feind). Kto jest autorem tego fałszerstwa"? > - pyta historyk, niemcoznawca, profesor nauk humanistycznych z Instytutu Zachod > niego w Poznaniu. Zapomniałeś dodać, że podobno używa aparatu korygującego słuch :} Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:15 mazala2 napisał: > Zapomniałeś dodać, że podobno używa aparatu korygującego słuch :} > Tak, podobno Morawiecki ogłuchł od dzwonów kościelnych - taka sugestia padła od hiszpańskiego europosła😄 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 13:06 to będzie tuż przed debatą Kaczyński - Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 15:44 m.c.hrabia napisał: > to będzie tuż przed debatą Kaczyński - Tusk. Mało prawdopodobne, że Kaczor będzie debatował z Donaldem Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 16:01 mazala2 napisał: > Mało prawdopodobne, że Kaczor będzie debatował z Donaldem > Bo wtedy byłby monolog 😂 Jak Kaczor to tylko Donald Ewentualnie mógłby podebatowac z Kaczką Kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 16:24 mazala2 napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > to będzie tuż przed debatą Kaczyński - Tusk. > > > Mało prawdopodobne, że Kaczor będzie debatował z Donaldem > tak samo jak gówno burz Morawieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:04 m.c.hrabia napisał: > mazala2 napisał: > > > m.c.hrabia napisał: > > > > > to będzie tuż przed debatą Kaczyński - Tusk. > > > > > > Mało prawdopodobne, że Kaczor będzie debatował z Donaldem > > > tak samo jak gówno burz Morawieckiego. W rzeczy samej. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:30 Powód jest ogólnie znany. Kaczyński pancznie boi się Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:36 privus napisał: > Powód jest ogólnie znany. Kaczyński pancznie boi się Tuska. To może być prawdą, ponieważ w polskiej polityce Donalda boją się wszyscy liderzy swoich ugrupowań. Jedynie pewien polski generał nie boi się Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:46 privus napisał: > Powód jest ogólnie znany. Kaczyński pancznie boi się Tuska. Tusk nie ma programu. Kaczyński jest rozsądnym gościem. Kto rozsądny gada z kloszardem, dla którego jedynym marzeniem jest butelka wina. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 21:29 pozytonium napisał: > Tusk nie ma programu. Kaczyński jest rozsądnym gościem. Kto rozsądny gada z klo > szardem, dla którego jedynym marzeniem jest butelka wina. Na taką odpowiedź tylko Cię stać? Więc o czym z Tobą pisać? Ze kobiety mogą robić aborcje, o ile nie uznasz je za błyskawice? Czy aby Ty ze swoimi wpisami nie staczasz się do rynsztoka? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 02:23 adam.eu napisał: > pozytonium napisał: > > > > Tusk nie ma programu. Kaczyński jest rozsądnym gościem. Kto rozsądny gada > z klo > > szardem, dla którego jedynym marzeniem jest butelka wina. > > Na taką odpowiedź tylko Cię stać? > Więc o czym z Tobą pisać? Ze kobiety mogą robić aborcje, o ile nie uznasz je za > błyskawice? > Czy aby Ty ze swoimi wpisami nie staczasz się do rynsztoka? Gdzie mogę się zapoznać z programem Tuska/PO? Wybory już 15 października? Zdążą wydrukować? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 05:41 adam.eu napisał: > pozytonium napisał: > > > > Tusk nie ma programu. Kaczyński jest rozsądnym gościem. Kto rozsądny gada > z klo > > szardem, dla którego jedynym marzeniem jest butelka wina. > > Na taką odpowiedź tylko Cię stać? > Więc o czym z Tobą pisać? Ze kobiety mogą robić aborcje, o ile nie uznasz je za > błyskawice? > Czy aby Ty ze swoimi wpisami nie staczasz się do rynsztoka? > Pozyton to betonowy propagandysta pisu i Kaczyńskiego. Każde świństwo, każdą podłość wytłumaczy "dobrem kraju i narodu". W dosyć prostacki sposób, co sam zauważyłeś Faktycznie poziom rynsztoka osiągnął komentarzami po śmierci syna posłanki PO Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 13:28 Z netu w punkt: Czyż to nie ironia losu, że akurat Niemcy są najsilniejszym filarem demokracji w Europie? Akurat teraz zawdzięczamy Niemcom dobrobyt i demokrację. Są ambasadorem polskich spraw i prawdziwym przyjacielem nawet jeżeli nie we wszystkim się zgadzamy. PiS jest 5 kolumną Rosji, wichrzycielem w EU. Ta partia nic pozytywnego nie zrobiła dla Polski, wręcz przeciwnie ja zrjunowala korupcją i mieszanką faszyzmu z komunizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 15:53 szwampuch58 napisał: > Z netu w punkt: > Czyż to nie ironia losu, że akurat Niemcy są najsilniejszym filarem demokracji > w Europie? Akurat teraz zawdzięczamy Niemcom dobrobyt i demokrację. Są ambasado > rem polskich spraw i prawdziwym przyjacielem nawet jeżeli nie we wszystkim się > zgadzamy. PiS jest 5 kolumną Rosji, wichrzycielem w EU. Ta partia nic pozytywne > go nie zrobiła dla Polski, wręcz przeciwnie ja zrjunowala korupcją i mieszanką > faszyzmu z komunizmem. > Amerykanie ( republikanie i demokraci) mieli i mają poważne zastrzeżenia co realizacji zobowiązań niemieckiej demokracji wobec tzw, Zachodu, Tak rozumiałem stosunek Prezydenta Trumpa do byłej Kanclerz Niemiec i ostatni "dywanik" obecnego Kanclerza w Waszyngtonie u Prezydenta Bidena Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 16:21 mazala2 napisał: > Amerykanie ( republikanie i demokraci) mieli i mają poważne zastrzeżenia co rea > lizacji zobowiązań niemieckiej demokracji wobec tzw, Zachodu, Tak rozumiałem st > osunek Prezydenta Trumpa do byłej Kanclerz Niemiec i ostatni "dywanik" obecnego > Kanclerza w Waszyngtonie u Prezydenta Bidena > Który dywanik? ten z marca? to źle rozumujesz. Tak rozumiałem st > osunek Prezydenta Trumpa do byłej Kanclerz Niemiec ...byłego Prezydenta Trumpa do byłej Kanclerz Niemiec Merkel była ok w przeciwieństwie do Trumpa Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:50 margit49 napisała: > Który dywanik? ten z marca? to źle rozumujesz. > Myślałem o lutym 22 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:00 mazala2 napisał: > Myślałem o lutym 22 Po raz kolejny przyznajesz, że masz bardzo ograniczony sposób myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:08 adam.eu napisał: > > Po raz kolejny przyznajesz, że masz bardzo ograniczony sposób myślenia. > I dlatego często piszę na temat Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:54 mazala2 napisał: > > Myślałem o lutym 22 > Zatem jesteś niedoinformowany. Marzec '23 relacje wzajemne ok Odpowiedz Link Zgłoś
gerlalt Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 09:50 Niemcy I demokracja? Ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:38 mazala2 napisał: > Z zainteresowaniem obejrzę tę debatę > A co myślą inni o tym pomyśle? Nie mam nic przeciwko Twojemu pomysłowi, oglądaj sobie z zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 18:45 adam.eu napisał: ? > > Nie mam nic przeciwko Twojemu pomysłowi, oglądaj sobie z zainteresowaniem. > nawet na szerokim ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:17 m.c.hrabia napisał: > adam.eu napisał: > > ? > > > > Nie mam nic przeciwko Twojemu pomysłowi, oglądaj sobie z zainteresowaniem > . > > > > nawet na szerokim ekranie. Szeroki ekran dla widza o szerokich poglądach, Takie demonstruje adam.eu Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 19:58 mazala2 napisał: > > przedwyborczym nie tylko w TV ale i czyś niezwykłym i wielce interesującym w d > otychczasowej historii debat pomiędzy członkami UE. Obaj politycy są ludźmi wierzącymi i należą do Kościoła Rzymsko Katolickiego. W sposób oczywisty poziom i atmosfera debaty mogą stać się doskonałym przykładem jak powinni rozmawiać poważni politycy o poważnych sprawach. Mam nadzieję, że polscy politycy o różnych światopoglądach będą mogli wiele się nauczyć i przyswoić sobie elementarne prawidła Sztuki Słowa i towarzyskiego bon tonu. Nic wiec dziwnego, że z zainteresowaniem obejrzę tę debatę Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:29 mazala2 napisał: > mazala2 napisał: > > Obaj politycy są ludźmi wierzącymi i należą do Kościoła Rzymsko Katolickiego. W > sposób oczywisty poziom i atmosfera debaty mogą stać się doskonałym przykład > em jak powinni rozmawiać poważni politycy o poważnych sprawach. > > Nic wiec dziwnego, że z zainteresowaniem obejrzę tę debatę > Nie znam Webera w przeciwieństwie do Morawieckiego, o którym nic pozytywnego nie można powiedzieć. Nie bez przyczyny funkcjonuje z ksywą Pinokio. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 20:48 margit49 napisała: > Nie znam Webera w przeciwieństwie do Morawieckiego, o którym nic pozytywnego ni > e można powiedzieć. > Nie bez przyczyny funkcjonuje z ksywą Pinokio. A gdzie poznałaś Morawieckiego, w jakich okolicznościach i czy z Nim rozmawiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 08.08.23, 21:31 mazala2 napisał: > A gdzie poznałaś Morawieckiego, w jakich okolicznościach i czy z Nim rozmawiała > ś? > Znam negatywne skutki jego działań, które dotykają mnie bezpośrednio i wielu mieszkańców naszego kraju. Znam jego wypowiedzi, które kompromitują Polskę w Europie i świecie. Cwaniak i karierowicz, przy tym patologiczny kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 09:17 margit49 napisała: > mazala2 napisał: > > > A gdzie poznałaś Morawieckiego, w jakich okolicznościach i czy z Nim rozm > awiała > > ś? > > > Znam negatywne skutki jego działań, które dotykają mnie bezpośrednio i wielu mi > eszkańców naszego kraju. Znam jego wypowiedzi, które kompromitują Polskę w Euro > pie i świecie. Rozumując podobnie jak Ty czy mogę twierdzić, że znam każdego człowieka, o którego wypowiedziach i czynach dowiedziałem się z mediów? Takie twierdzenie w ustach roztropnego człowieka ( z doświadczeniem życiowym) jest, moim zdaniem, wyrazem nieracjonalnej wiary w prawdziwość informacji o poczynaniach polityków i to w okresie walki przedwyborczej, w której media są żywo zaangażowane. < >Cwaniak i karierowicz, przy tym patologiczny kłamca. > Wydaje mi się ryzykowne opierać wiedzę o kłamczuchu na podstawie jego wypowiedzi. --------------- Pamiętaj o skutkach zniesławień lub pomówień zob. Art. 212 KK. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 09:50 mazala2 napisał: > Wydaje mi się ryzykowne opierać wiedzę o kłamczuchu na podstawie jego wypowiedz > i. > Rozmawiałeś osobiście- sprzedaż czy kupno działek? A może jesteś jego spowiednikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 09:54 mateusz.urbanski napisał(a): > mazala2 napisał: > > > Wydaje mi się ryzykowne opierać wiedzę o kłamczuchu na podstawie jego wyp > owiedz > > i. > > > Rozmawiałeś osobiście- sprzedaż czy kupno działek? > A może jesteś jego spowiednikiem? > Ps Chciałem kupić Izerę, wychwalaną przez premiera, ale jeszcze fabryki nie zbudowali 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 10:00 Dla oczekujących na Izerę PiS proponuje drewno opałowe po okazyjnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 17:37 pies.na.czarnych napisała: > Dla oczekujących na Izerę PiS proponuje drewno opałowe po okazyjnych cenach. Izery się odrodziły, będąc kompletnie zdewastowane przez Niemców. Kwaśne deszcze. Teraz tam szumi jodłowy las. A było tak: 3. Klęska ekologiczna w Górach Izerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 08:03 Nie będzie bo Weber odmówił Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 09:27 oszol-lom-z-rm napisał: > Nie będzie bo Weber odmówił Odmówił ale w sposób stawiający Tuska w , moim zdaniem, w niepoważnej sytuacji jako polskiego polityka zabiegającego o władzę nad Krajem, który to polityk jest przedstawicielem jakiegoś międzynarodowego zrzeszenia partii. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 11:29 mazala2 napisał: > oszol-lom-z-rm napisał: > > > Nie będzie bo Weber odmówił > > Odmówił ale w sposób stawiający Tuska w , moim zdaniem, w niepoważnej sytuacji > jako polskiego polityka zabiegającego o władzę nad Krajem, który to polityk jes > t przedstawicielem jakiegoś międzynarodowego zrzeszenia partii. Nawet Stalin dał Polsce namiastkę suwerenności w postaci państwa i ziemi. Wiedział, że jeśli im to odbierze, do rozwalą sojuz radosny. Co tylko odwlekło się w czasie. Bierut poprosił Broniewskiego o napisanie nowego hymnu Polski. Ten odmówił. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Morawiecki zamacha się na śmierć 09.08.23, 08:31 mazala2 napisał: > > przedwyborczym nie tylko w TV ale i czyś niezwykłym i wielce interesującym w d > otychczasowej historii debat pomiędzy członkami UE. > > Z zainteresowaniem obejrzę tę debatę > A co myślą inni o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Morawiecki zamacha się na śmierć 09.08.23, 09:22 Wysłuchałem. Poradzili w TV żebyś list napisał. Napisałeś? Odpowiedź otrzymałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 12:37 W sumie Morawiecki to tylko gadająca marionetka więc niech debatuje nawet z Sorosem. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 12:57 Weber ni ma czasu na rozmowę z glutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 09.08.23, 17:41 > Teraz dodał, że PiS jest „wrogiem” i „będzie zwalczany”. Nie powtarzaj kłamstw!!! Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie "wróg" (Feind). Kto jest autorem tego fałszerstwa"? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30053896,manfred-weber-mowi-o-przeciwnikach-politycznych-w-polsce-i.html Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 08:59 pies.na.czarnych napisała: > > Teraz dodał, że PiS jest „wrogiem” i „będzie zwalczany”. > > Nie powtarzaj kłamstw!!! > Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie "wróg" (Feind). K > to jest autorem tego fałszerstwa"? > Tak twierdzi prasa niemiecka ale rozum , moim zdaniem, interpretuje tę wypowiedź jako wrogą bo z przeciwnikiem się dyskutuje w polityce a nie go zwalcza. Tak myśli zapewne większość wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 09:03 > Tak twierdzi prasa niemiecka ale rozum , moim zdaniem, interpretuje tę Tłumaczenie jest rzeczą trudną, tego nie zaprzeczam, ale nie ma tu pola do interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 09:34 W 1939 roku Polska nie była wrogiem Niemiec ale stala sie przeciwnikiem gdy Niemcy dokonały agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 12:18 pies.na.czarnych napisała: > > Tak twierdzi prasa niemiecka ale rozum , moim zdaniem, interpretuje tę > > Tłumaczenie jest rzeczą trudną, tego nie zaprzeczam, ale nie ma tu pola do inte > rpretacji. > . Uważasz, że jakiekolwiek wypowiedziane publicznie zdanie polityka nie powinno podlegać interpretacji przez innych polityków i i rzesz wyborców? Tracisz resztki "psiego rozumku"? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 09:30 > Uważasz, że jakiekolwiek wypowiedziane publicznie zdanie polityka nie powinno podlegać interpretacji przez innych polityków i i rzesz wyborców? Może być komentowane, ale nie fałszywie interpretowane. > Tracisz resztki "psiego rozumku"? Ulżyło ci? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 09:40 mazala2 napisał: > . Uważasz, że jakiekolwiek wypowiedziane publicznie zdanie polityka nie powinno > podlegać interpretacji przez innych polityków i i rzesz wyborców? W ten sposób to pięknie wytłumaczysz nie tylko PIS, ale i Łukaszenkę, Putina i każdego dyktatora. Ale dzięki, że przyznałeś się. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 15:21 adam.eu napisał: > mazala2 napisał: > > > . Uważasz, że jakiekolwiek wypowiedziane publicznie zdanie polityka nie p > owinno > > podlegać interpretacji przez innych polityków i i rzesz wyborców? > > W ten sposób to pięknie wytłumaczysz nie tylko PIS, ale i Łukaszenkę, Putina i > każdego dyktatora. > Ale dzięki, że przyznałeś się. > > Rosną moje obawy, czy piszemy w tym samym języku. :( Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 10:39 mazala napisał: > . Uważasz, że jakiekolwiek wypowiedziane publicznie zdanie polityka nie powinno > podlegać interpretacji przez innych polityków i i rzesz wyborców? > > Takie twierdzenie w ustach roztropnego człowieka ( z doświadczeniem życiowym) jest, moim zdaniem, >wyrazem nieracjonalnej wiary w prawdziwość informacji o poczynaniach polityków i to w okresie walki przedwyborczej, w której media są żywo zaangażowane. > czy mogę twierdzić, że znam każdego człowieka, o którego wypowiedziach i czynach dowiedziałem się z mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 09:35 mazala2 napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > > > Teraz dodał, że PiS jest „wrogiem” i „będzie zwalczany”. > > > > Nie powtarzaj kłamstw!!! > > Weber powiedział o PiS-ie "przeciwnik" (Gegner), a nie "wróg" (Fei > nd). K > > to jest autorem tego fałszerstwa"? > > > > Tak twierdzi prasa niemiecka ale rozum , moim zdaniem, interpretuje tę wypowied > ź jako wrogą bo z przeciwnikiem się dyskutuje w polityce a nie go zwalcza. Tak > myśli zapewne większość wyborców. Twój "rozum" jest chory, kłamie i manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Przy skocznej muzyczce... 10.08.23, 17:22 mazala2 napisał: > > przedwyborczym nie tylko w TV ale i czyś niezwykłym i wielce interesującym w d > otychczasowej historii debat pomiędzy członkami UE. > > Z zainteresowaniem obejrzę tę debatę > A co myślą inni o tym pomyśle? Abschied von Bundeskanzlerin Merkel - Ein Heller und ein Batzen - Heidi Heido Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 10.08.23, 17:42 Celem życia zbawienie duszy! "Albowiem cóż pomoże człowiekowi, choćby cały świat pozyskał, a na duszy swej szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za duszę swoją?" Mt 16:26 tradycja2012.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pojedynek Morawiecki vs Weber będzie hitem 11.08.23, 09:38 PiS "szczuje Niemcem". Chce uchwały😅 ws. słów Webera. Ekspertka ubolewa. "Cały wysiłek idzie prawie w kubeł" www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,30060500,pis-znowu-szczuje-niemcem-szkoda-tylko-ze-caly-wysilek.html#s=BoxOpImg3 Dr Maria Skóra z Instytutu Polityki Europejskiej w Berlinie mówiła w TOK FM, że wywiad Webera, który tak rozzłościł PiS, dotyczył głównie europejskiego programu skrajnie prawicowej partii AFD. - Weber skupiał się na różnicach między chadekami a właśnie AFD. W ostatnich 30 sekundach rozmowy wspomniał o PiS i na tym ten wywiad się zakończył. Zasadniczo Weber mówił bardziej o przeciwnikach w wyborach, niż o ingerowaniu w elekcję w Polsce - podkreślała gościni Agnieszki Lichnerowicz w audycji "Światopodgląd". ------ Zdaniem ekspertki, reakcja Mateusza Morawieckiego to "eskalacja". - Jeszcze to nazywanie Tuska wytrychem Webera, no to jest po prostu afera szyta grubymi nićmi. W moim mniemaniu to wszystko jest obliczone na działania kampanijne. Choć to tylko słowa, to jednak szczucie Niemcem ma miejsce od dłuższego czasu. Oczywiście ze szkodą dla relacji polsko-niemieckich, które są bardzo trudne. Znów jest tak, że cały wysiłek pojednania między naszymi narodami idzie prawie w kubeł. Aczkolwiek miejmy nadzieję, że tak się do końca nie stanie - podsumowała gościni TOK FM. Odpowiedz Link Zgłoś