ireneo
19.08.23, 08:47
To znaczy jak nowogrodzkie kurduple z Partii Intelektualnego Szrotu zrobili Polskę.
Obiło mi się i uszy, że szef jakiejś partii, Niemiec, nawołuje do obalenia rządów we wrogiej Polsce. Pogrzebałem w wyPISkach i w prawackim coś takiego wyczytałem:
"Wśród wrogich UE partii w Europie Weber wymienił m.in. Prawo i Sprawiedliwość w Polsce, niemiecką AfD oraz partię Marine Le Pen. Jak powiedział, "każda partia musi zaakceptować państwo prawa".
Paciorki i koronki - wrogie UNII te partie. A nie są wrogami UE?!
"– Wszyscy inni, którzy tego [PRAWO, WOLNE MEDIA] nie przestrzegają, jak niemiecka AfD, jak Le Pen we Francji albo PiS w Polsce, są naszymi przeciwnikami i będą przez nas zwalczani – dodał szef EPL."
Paciorki i koronki, nie przeciwnikami Niemców, a unijnej partii. Co jest konsekwencją tezy, że zwalczają Unię.
A teraz do w miarę trybiących. Gdzie tu mowa o Polsce jako wroga tego Webera, partii lidera??! przypadkowi mylonego, przez europejskiego notorycznego łgarza, z Wagnerem od chrześcijańskiego kremlowskiego zbrodniarza!
Jak oni mają swojego wroga, to niech Polakom go nie podtykają Akurat każdy wróg Partii Intelektualnego Szrotu jest naszym sojusznikiem
Nie znalazłem aby krytykowanie partii Le Len było uznane za wrogość wobec Francji czy niemieckiej partii AdD za wrogość wobec Niemiec.