Dodaj do ulubionych

Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje

20.08.23, 17:15
ze szczęścia jak dostanie od Jarosława czternastkę w wysokości 2200 złotych netto?
Przecież ci biedni i schorowani ludzie takiej fortuny nie widzieli od lat! 2200 plus emerytura, to fortuna za którą można kupić nawet samochód, Więc ci emeryci albo mogą się zesrać ze szczęścia, albo zapić, albo pierdyknąć w kalendarz i cel Jarozbawa zostanie osiągnięty, liczba emerytów zmniejszy się radykalnie i budżet zostanie uratowany!
Proste jak konstrukcja cepa!
Obserwuj wątek
    • niegracz Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 17:17
      widać , że sam wariujesz
      • zlamas-kutany Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 17:32
        niegracz napisał:

> widać , że sam wariujesz
        >

Jeszcze nie, bo jeszcze nie dostałem takiej fortuny, która większości emerytów zapewne padnie na mózg
    • don.kichote Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 17:39
      No to się wyjaśniło, dlaczego za czasów Tuska, PO hołdowało doktrynie "pieniędzy nie ma i nie będzie"!
      I kto by pomyślał, że to wszystko w trosce o zdrowie a nawet życie biednego suwerena.
      "Słuszną(?) linię miała wasza partia"...
      • m.c.hrabia Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 17:47
        a dzisiaj się wyjaśniło ,że kasa jest, na milion czołgów, sto tysięcy samolotów i na dokładkę na biednych emerytów
        • zlamas-kutany Gratuluję arystokracie przejście do Małej Qrwy! 20.08.23, 18:17
          m.c.hrabia napisał:

> a dzisiaj się wyjaśniło ,że kasa jest, na milion czołgów, sto tysięcy samolotów
          > i na dokładkę na biednych emerytów

I tak trzymaj Hrabio
          • m.c.hrabia Re: Gratuluję arystokracie przejście do Małej Qrw 20.08.23, 19:10
            zapijaczony nie zachlaj się za te 2200 , to 100 flaszek.
        • emeryt-myslacy Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 18:56
          Wnuki tego nie spłacą.
        • snajper55 Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 10:05
          m.c.hrabia napisał:

> a dzisiaj się wyjaśniło ,że kasa jest, na milion czołgów, sto tysięcy samolotów
          > i na dokładkę na biednych emerytów

Problem w tym, że jest to kasa pozyczonz i będziemy ja spłacać my, nasze dzieci, nasze wnuki... Bo się takim jednym zachciało kupować głupiego suwerena za pincet.

S.
          • hordol Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 10:09
            możesz ew.świadczenia przekazać na komitet wyborczy peło
      • zlamas-kutany Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 18:04
        don.kichote napisał:

> No to się wyjaśniło, dlaczego za czasów Tuska, PO hołdowało doktrynie "pieniędz
        > y nie ma i nie będzie"!
        > I kto by pomyślał, że to wszystko w trosce o zdrowie a nawet życie biednego suw
        > erena.
        > "Słuszną(?) linię miała wasza partia"...
        >

Zdrowie, jakie zdrowie dla takiego szoku finansowego?
    • hordol Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 20.08.23, 22:12
      siebie tez w to wliczasz?
      • zlamas-kutany Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 21.08.23, 07:54
        hordol napisała:

> siebie tez w to wliczasz?

Przecież napisałem
      • zlamas-kutany Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 21.08.23, 18:29
        tak
    • andrzej2323 Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 21.08.23, 19:15
      Ja niestety nie mogę głosować na PIS bo nie dostaję 14. Płaciłem zbyt duże składki na ZUS
      • zlamas-kutany Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 08:51
        andrzej2323 napisał:

> Ja niestety nie mogę głosować na PIS bo nie dostaję 14. Płaciłem zbyt duże skła
        > dki na ZUS

Fakt, znaczy za młodości byłeś mądry i ta mądrość ci pozostała, a mądrzy na PiS nie głosują, tylko debile na nich głosują.
        • pozytonium Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 16:16
          zlamas-kutany napisał:

> andrzej2323 napisał:
          >
          > > Ja niestety nie mogę głosować na PIS bo nie dostaję 14. Płaciłem zbyt duż
          > e skła
          > > dki na ZUS
          >
          > Fakt, znaczy za młodości byłeś mądry i ta mądrość ci pozostała, a mądrzy na PiS
          > nie głosują, tylko debile na nich głosują.

Nie wiem co SB ma wspólnego z mądrością :)
      • m.c.hrabia Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 09:33
        andrzej2323 napisał:

> Ja niestety nie mogę głosować na PIS bo nie dostaję 14. Płaciłem zbyt duże skła
        > dki na ZUS

to teraz jeszcze dopłacisz do cwaniaków, nie mówiąc , że inflacja zeżarła co najmniej półtorej emerytury.
        • hordol Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 09:56
          dopłaci do mnie. i ty panie chrabio też
    • pozytonium Re: Ilu emerytów umrze we wrześniu, albo zwariuje 22.08.23, 16:08
      zlamas-kutany napisał:

Niektórzy, jak widać, wariują przed czasem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka