Dodaj do ulubionych

bez względu na geriatryczne anse...

27.08.23, 13:26
...młodzież próbuje robić swoje dla Polski. Środowisko Klubu Jagiellońskiego i młodzież z lewicy spotykają się i rozmawiają. To jest przyszłość Państwa Polskiego.

Na przykład robi się konkretne opracowania, takie, jakie podsumowuje choćby to (takiego zajęte okładaniem się dziady ze styropianu nie zrobiły, choć polska prezydencja zbliża się szybko):
klubjagiellonski.pl/2023/08/26/tato-waszyngton-i-matka-bruksela-13-kluczowych-wnioskow-dla-polski-wobec-tarc-na-linii-usa-ue-raport/
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: bez względu na geriatryczne anse... 27.08.23, 13:35
      Miejmy jedynie nadzieję, że tym razem ta wspaniała polska młodzież w dniu wyborów stawi się do urn, a nie na grill-owiska?
      • zdravko_vypic a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 14:17
        ...na starych durniów, żeby wszystko zostało po staremu, i ich przydupasów? Przecież w zabetonowanej klatce politycznej oni - świadoma młodzież - nie mają swojej reprezentacji i jej nie będą mieli. Choćby dlatego, że nie mają kasy, która ze skarbu państwa kradną staruchy. Pamiętam, jak Tusku Donaldu w 2005 obiecywał likwidację finansowania partii politycznych z budżetu. Dotrzymał obietnicy? Mam dowody w postaci materiałów wyborczych. Nie dotrzymał.

pies.na.czarnych napisała:

> Miejmy jedynie nadzieję, że tym razem ta wspaniała polska młodzież w dniu wybor
        > ów stawi się do urn, a nie na grill-owiska?
        >
        • pies.na.czarnych Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 14:21
          Czyli ma zostać wszystko bez zmian. Grillowanie i narzekanie, to jest cel młodych?
          • yoma Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 15:08
            A skąd on może wiedzieć 😀
        • yoma Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 14:24
          O, a któż to ach któż wygrał wybory w 2005?

Tylko mi nie mów, że Tusk 😆
        • snajper55 Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 15:00
          zdravko_vypic napisał:

> Pamiętam, jak Tusku Donaldu w 2005 obiecywa
          > ł likwidację finansowania partii politycznych z budżetu. Dotrzymał obietnicy? M
          > am dowody w postaci materiałów wyborczych. Nie dotrzymał.

I bardzo dobrze ze nie dotrzymał. Gdyby dotrzymał, to JEDYNIE PiS mialby kase na funkcjonowanie a dziś JEDYNIE PiS miałby kasę na kampanię.

S.
          • don.kichote Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 16:01
            snajper55 napisał:

> I bardzo dobrze ze nie dotrzymał. Gdyby dotrzymał, to JEDYNIE PiS mialby kase n
            > a funkcjonowanie a dziś JEDYNIE PiS miałby kasę na kampanię.

Taaak???
            A gdyby tak w 2007, dotrzymał obietnicy złożonej 2 lata wcześniej?
            Wtedy też tylko PiS by zyskał?
            • snajper55 Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:06
              don.kichote napisał:

> Taaak???
              > A gdyby tak w 2007, dotrzymał obietnicy złożonej 2 lata wcześniej?
              > Wtedy też tylko PiS by zyskał?

Nie wiem o jakiej obietnicy piszesz. Mógłbyś wyjaśnić?

S.
              • don.kichote Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:10
                O tej, o której pisałeś:
                "I bardzo dobrze ze nie dotrzymał. Gdyby dotrzymał, to JEDYNIE PiS mialby kase na funkcjonowanie a dziś JEDYNIE PiS miałby kasę na kampanię."
                • snajper55 Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 18:04
                  don.kichote napisał:

> O tej, o której pisałeś:
                  > "I bardzo dobrze ze nie dotrzymał. Gdyby dotrzymał, to JEDYNIE PiS mialby ka
                  > se na funkcjonowanie a dziś JEDYNIE PiS miałby kasę na kampanię.
                  "

No przecież napisalem, zectsk. Przez odtatnie 8 lat tylko PiS by miał fundusze na funkcjonowanie i kampanię wyborczą.

S.
                  • don.kichote Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 18:56
                    snajper55 napisał:

> Przez odtatnie 8 lat tylko PiS by miał fundusze
                    > na funkcjonowanie i kampanię wyborczą.

To mi jeszcze wyjaśnij, skąd PiS miałoby kasę, gdyby Tusk w 2007 wstrzymał dotacje z budżetu państwa dla partii partii politycznych?
                    • snajper55 Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 21:50
                      don.kichote napisał:

> To mi jeszcze wyjaśnij, skąd PiS miałoby kasę, gdyby Tusk w 2007 wstrzymał dota
                      > cje z budżetu państwa dla partii partii politycznych?

Stąd, skąd dziś czerpie. Z kasy na kampanię referendalną. Z kasy spływającej ze spółek skarbu państwa. Z kasy z budżetu na pikniki, uroczystości z okazji rocznice bitew itd itp.

S.
            • pies.na.czarnych Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:07
              don.kichote napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > I bardzo dobrze ze nie dotrzymał. Gdyby dotrzymał, to JEDYNIE PiS mialby
              > kase n
              > > a funkcjonowanie a dziś JEDYNIE PiS miałby kasę na kampanię.
              >
              > Taaak???
              >
              >
              >
              >

Ciesz się, ze nie dotrzymał pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_finansowy_(2007–2009)
              Dzięki Tuskowi Polska była jedynym krajem w EU, ktory nie ucierpiał skutków kryzysu!!!
              • don.kichote Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:19
                Czy chcesz powiedzieć, że gdyby po 2007 roku, PO zniosła obiecane finansowanie partii z budżetu, to Polska przeszłaby kryzys z 2007 o wiele gorzej?
                Że to właśnie dlatego, że PO zyskała największą dotację to "Polska była jedynym krajem w EU, ktory nie ucierpiał skutków kryzysu!!!"?

Na pewno???
                • pies.na.czarnych Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:51
                  > Czy chcesz powiedzieć, że gdyby po 2007 roku

Chcę powiedzieć, że całość strategii niedopuszczenia skutków kryzysu 2007 roku była prawidłowa i odniosła skutki czego inne kraje zazdrościły Polsce.

> Że to właśnie dlatego, że PO zyskała największą dotację

Pierdolisz farmazony jak zwykle. Spójrz na duży obraz.
            • adam.eu Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:45
              don.kichote napisał:

Upewniłem się, że masz na myśli finasowanie partii z budżetu.

Ale to moim zdaniem to akurat korzystne dla mniejszych partii!
              Przede wszystkim partia rządząca, czy nawet ta, która może rządzić o wiele łatwiej znajdzie sobie osoby finansujące ich działalność.

Kolejna sprawa, finasowanie z budżetu państwo w jakimś stopniu zwiększa zależność partii od darczyńców, czyli głównie od najbogatszych. A chyba nie o to chodzi lewicowemu wyborcy czy komuś, kto chce jakiejś równości.
              • pies.na.czarnych Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 17:53
                Gdyby dwa lata wcześniej wiedział, ze w roku 2007 nastąpi ogólnoświatowy kryzys to by nie składał obietnic.

> > A gdyby tak w 2007, dotrzymał obietnicy złożonej 2 lata wcześniej?
                >> Wtedy też tylko PiS by zyskał?
              • don.kichote Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tej dyskusji? 27.08.23, 19:00
                Chodzi o to, że Tusk nie dotrzymuje złożonych obietnic a dorabianie do tego faktu różnych ideologii, niczego nie zmieni!

adam.eu napisał:

> don.kichote napisał:
                >
                > > A gdyby tak w 2007, dotrzymał obietnicy złożonej 2 lata wcześniej?
                > > Wtedy też tylko PiS by zyskał?
                >
                > Upewniłem się, że masz na myśli finasowanie partii z budżetu.
                >
                > Ale to moim zdaniem to akurat korzystne dla mniejszych partii!
                > Przede wszystkim partia rządząca, czy nawet ta, która może rządzić o wiele łatw
                > iej znajdzie sobie osoby finansujące ich działalność.
                >
                > Kolejna sprawa, finasowanie z budżetu państwo w jakimś stopniu zwiększa zależno
                > ść partii od darczyńców, czyli głównie od najbogatszych. A chyba nie o to chodz
                > i lewicowemu wyborcy czy komuś, kto chce jakiejś równości.
                >
                >
                • pies.na.czarnych Re: Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tej dysk 27.08.23, 19:09
                  Ha, ha.
                  Ty dorabiasz ideologię do swoich tez.
                • adam.eu Re: Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tej dysk 27.08.23, 21:38
                  don.kichote napisał:

> Chodzi o to, że Tusk nie dotrzymuje złożonych obietnic a dorabianie do t
                  > ego faktu różnych ideologii, niczego nie zmieni!

A Ty w końcu jesteś za finasowaniem partii z budżetu państwa, czy przeciw?
                  • don.kichote Re: Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tej dysk 27.08.23, 22:53
                    adam.eu napisał:

> A Ty w końcu jesteś za finasowaniem partii z budżetu państwa, czy przeciw?

A jakie to ma znaczenie w tej dyskusji?
                    Ale ci odpowiem. Moje stanowisko w tej sprawie jest dokładnie takie samo jak Tuska.
                    Jeśli finansowana miałaby być moja partia - jestem za. Jeśli inna a już nie daj Boże PiS - jestem przeciw...
          • zdravko_vypic Sienkiewicz obiecał wtedy... 27.08.23, 19:40
            ...mi obiad, bo ich wyciągnąłem z ciemnej dupy ws. w sumie drobiazgu, ale jednak. Do dzisiaj się nie wywiązał. Tak to jest z platfusami. W 2007 Tusk też to mógł zrealizować, ale oni poszli w kierunku dwubiegunowości i cały czas do tego dążą. Na spółkę z PiSem.
            • adam.eu Re: Sienkiewicz obiecał wtedy... 27.08.23, 21:42
              Czyli głównie chodzi o Twoje, czy Wasze prywatne porachunki?
            • yoma Re: Sienkiewicz obiecał wtedy... 27.08.23, 22:00
              Osieł nadaje z Miami, bez piga nie byłoby PO... 😎
              • adam.eu Re: Sienkiewicz obiecał wtedy... 28.08.23, 13:35
                yoma napisała:

> Osieł nadaje z Miami, bez piga nie byłoby PO... 😎

No to ma szanse spotkać huragan. I ile dobrze kojarzę, to koło środy.
        • adam.eu Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 15:39
          zdravko_vypic napisał:

> ...na starych durniów, żeby wszystko zostało po staremu, i ich przydupasów?
          ......................................................................

Dążysz do rewolucyjnych rozwiązań.
          Na początek za wszelkie zło głównie oskarżasz partię, która jest w opozycji od 8 lat.
          • x2468 Re: a na kogo oni mają głosować?... 27.08.23, 20:40
            To jest logika Kalego.
    • niegracz Re: bez względu na geriatryczne anse... 27.08.23, 22:52
      bez względu na geriatryczne anse.
      jutro notka na |Salonie 24 o tym jak Lasek oszukał władze państwa
      wprowadził w błąd opinie publiczną
      kopiując sfałszowane, zmanipulowane , podsunięte przez strone rosyjska dane

o tym młodzież powinna sie dowiedzieć
      • zdravko_vypic ty, rosyjski sługusie, precz,... 28.08.23, 00:37
        ...pókiś cały.
    • no-popis Re: bez względu na geriatryczne anse... 28.08.23, 06:58
      zdravko_vypic napisał:

> ...młodzież próbuje robić swoje dla Polski. Środowisko Klubu Jagiellońskiego i
      > młodzież z lewicy spotykają się i rozmawiają. To jest przyszłość Państwa Polski
      > ego.
      Wspaniałą wiadomość, że jest szansa, że następcy to nie Kołodziejczak, Młodzi PiSu i Młodzi Camopusu.
    • zdravko_vypic żeby było jasne, sam jestem dziadem... 28.08.23, 13:22
      ...ze styropianu. Dlatego wiem, o czym mówię. Mamy powtórkę z II RP, gdzie "leguny" i ich przydupasy demolowały Polskę za legitymację mając leguństwo, tak jak moje pokolenie "bojowników o wolność" ma styropian i się nim legitymuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka