Dodaj do ulubionych

Gorączka wyborcza

04.09.23, 11:28
Idą wybory. I po raz kolejny 15 października rozstrzygnie się przyszłość DEMOKRACJI (dla jednych) bądź przyszłość POLSKI (dla drugich). Dla zewnętrznego obserwatora to BREDNIE.

Sondaże wskazują, że rządził będzie koalicjant KONFY. Świat się nie zawali, a Platforma X, Facebook, TVN24 i nasza ukochana gazeta.pl bedą funkcjonować jak teraz.

Pozdrawiam wszystkich nawiedzonych.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:30
      Kubeł zimnej wody proponuję, i okłady na kark.
    • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:33
      15:10 pociąg z PiS towarzyszami do Wronek.
    • oby.watel Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:38
      To oczywiste, że jak było, tak pozostanie. Tylko bardziej. Polska będzie bardziej demokratyczna, bardziej praworządna, bardziej zadłużona, bardziej zanieczyszczona, bardziej biedna, ale dumna, bo suwerenna. Co prawda takiej gospodarki rabunkowej nie prowadzili ani zaborcy, ani okupanci, ale to przecież nasi.
      • szwampuch58 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:50
        Pewny jestes ze nasi?
    • mateusz.urbanski Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:48
      oleg3 napisał:

> Świat się nie zawali, a P
      > latforma X, Facebook, TVN24 i nasza ukochana gazeta.pl bedą funkcjonować jak te
      > raz.

Raj
    • ireneo Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:54
      oleg3 napisał:

Płeć-męska(x), Płeć-żeńska(x) <-
      • oleg3 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 11:58
        Mendel!

ireneo napisał(a):

> oleg3 napisał:
        >
        > Płeć-męska(x), Płeć-żeńska(x) <-
    • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 12:33
      oleg3 napisał:

> Idą wybory. I po raz kolejny 15 października rozstrzygnie się przyszłość DEMOKR
      > ACJI (dla jednych) bądź przyszłość POLSKI (dla drugich). Dla zewnętrznego obser
      > watora to BREDNIE.
      >
      > Sondaże wskazują, że rządził będzie koalicjant KONFY. Świat się nie zawali, a P
      > latforma X, Facebook, TVN24 i nasza ukochana gazeta.pl bedą funkcjonować jak te
      > raz.
      >
      > Pozdrawiam wszystkich nawiedzonych.

Na przyszłość demokracji te wybory nie mają żadnego wpływu. Na przyszłość Polski - jak najbardziej. I chyba jedynie ślepi zewnętrzni obserwatorzy tego nie widzą. A zewnętrzni obserwatorzy nie raz w ciągu ostatnich 8 lat pokazywali, że ślepi nie są i, w miarę swoich możliwości, powstrzymywali niektóre posunięcia naszej dyktatorskiej władzy. USA, UE, Izrael...

S.
      • oleg3 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 12:54
        snajper55 napisał:

> A zewnętrzni obserwatorzy nie raz w ciągu ostatnich 8 lat pokazywali, że ślepi nie są i, w miarę swoich
        > możliwości, powstrzymywali niektóre posunięcia naszej dyktatorskiej władzy. USA, UE, Izrael...

Nie spodziewałem się Snajper, że aż tak obniżysz rangę polskich d e m o k r a t y c z n y c h wyborów!
        • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:12
          oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > A zewnętrzni obserwatorzy nie raz w ciągu ostatnich 8 lat pokazywali, że
          > ślepi nie są i, w miarę swoich
          > > możliwości, powstrzymywali niektóre posunięcia naszej dyktatorskiej władz
          > y. USA, UE, Izrael...
          >
          > Nie spodziewałem się Snajper, że aż tak obniżysz rangę polskich d e m o k r a t
          > y c z n y c h wyborów!

A w jakiż to sposób obniżam rangę demokratycznych wyborów? No i jaka to jest ta ranga?

S.
          • oleg3 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:26
            Snajperujesz i tyle. Mnie to zwisa i nie będę kopał się z koniem.
            • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 22:08
              oleg3 napisał:

> Snajperujesz i tyle. Mnie to zwisa i nie będę kopał się z koniem.

Szybko wywieszasz białą flag. Uciekasz jak Kaczyński z Warszawy. :D

S.
        • oby.watel Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:04
          oleg3 napisał:

> Nie spodziewałem się Snajper, że aż tak obniżysz rangę polskich d e m o k r a t
          > y c z n y c h wyborów!

Demokratyczne wybory są niczym moderacja. Nie trzeba nawet rozumieć o co chodzi.
    • adam111115 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 12:36
      oleg3 napisał:

TVN24 i nasza ukochana gazeta.pl bedą funkcjonować jak teraz

Takiś pewien? Były próby zamknięcia tvn ale się bolszewikom nie udało. Teraz już nie będą tacy głupi. Zaraz po 15 października zacznie się wychodzenie z Unii a jak już się uda to rozpoczną zwyczajny zamordyzm wzorem Putina i Łukaszenki.
      Trzecia kadencja pisu to koniec tvnu, Agory a taki Polsat nie powie już nic anty pisowego. To będzie koniec wolnych mediów. A więc złodziejstwo władzy już nie będzie miało granic.
      • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:09
        adam111115 napisał:

> Takiś pewien? Były próby zamknięcia tvn ale się bolszewikom nie udało. Teraz ju
        > ż nie będą tacy głupi. Zaraz po 15 października zacznie się wychodzenie z Unii
        > a jak już się uda to rozpoczną zwyczajny zamordyzm wzorem Putina i Łukaszenki.

Mylisz się. Polska jest dla Putina narzędziem do rozwalania UE od środka, dlatego z Unii nie wyjdziemy. A zamordyzm wzorem Putina czy Łukaszenki można wprowadzać będąc w Unii.

S.
        • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:37
          snajper55 napisał:

> Mylisz się. Polska jest dla Putina narzędziem do rozwalania UE od środka,

czego dowodem jest podsyłanie nam na granicę migrantów, których wpuszczanie gorąco popierasz właśnie.
          • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 22:10
            perla_z_roztocza napisał:

> czego dowodem jest podsyłanie nam na granicę migrantów, których wpuszczanie gor
            > ąco popierasz właśnie.

Dzięki którym PiS może budować atmosferę zagrożenia wśród suwerena. Pomocna ręka Putina i Łukaszenki wspiera reżim Kaczyńskiego.

S.
        • oby.watel Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:07
          snajper55 napisał:

> Mylisz się. Polska jest dla Putina narzędziem do rozwalania UE od środka, dlate
          > go z Unii nie wyjdziemy. A zamordyzm wzorem Putina czy Łukaszenki można wprowa
          > dzać będąc w Unii.
          >
          > S.

Ta teza na forum doskonale się sprawdza.
          • mateusz.urbanski Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:51
            oby.watel napisał:

> Ta teza na forum doskonale się sprawdza.
            >
            🙄
            Wraz z podsyłaniem pisowskich propagandystów właśnie
    • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:06
      oleg3 napisał:

> Sondaże wskazują, że rządził będzie koalicjant KONFY. Świat się nie zawali, a P
      > raz.

Oczywiście że świat się nie zawali. Nawet najkrwawsza dyktatura nie spowodowała jeszcze zawalenia się świata. Ale czy wszystko będzie funkcjonować tak jak dziś? Raczej nie. Jeśli wygra opozycja, wróci praworządność i poprawne relacje z UE. Jeśli wygrają rządzący to totalitaryzm dalej będzie pochłaniał kolejne obszary i może także pochłonąć TVN (już raz przecież próbowano) i gazetę.pl.

S.
      • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:18
        Jeśli wygra opozycja, wróci praworządność i pieniądze na KPO zaczną płynąć do Polski. Jeśli wygra gang Kaczyńskiego to Polaków czeka to co się stało z Kubańczykami po wprowadzeniu amerykańskich sankcji.
        • mazala2 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:47
          Opowiedz, nam psie, co się stało złego z Kubańczykami po wprowadzeniu sankcji amerykańskich i jaki byłby sens wprowadzenia sankcji amerykańskich na rząd , który robi to, o czym mówił roztropek Sikorski?
          • ireneo Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:01
            mazala2 napisał:

> Opowiedz, nam psie, co się stało złego z Kubańczykami po wprowadzeniu sa
            > nkcji amerykańskich i jaki byłby sens wprowadzenia sankcji amerykańskich na rz
            > ąd , który robi to, o czym mówił roztropek Sikorski?
            +++++++
            Wstawiasz tu belkot o pomówieniach a sam tego gościa pomawiasz. On do korespondencji nazwał sie psem na czarnych. To metafora, jak bicz boży. Gdybyś do Attyli odezwał się biczu, to już nic więcej nie powiedziałbyś w życiu.
            • mateusz.urbanski Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 15:07
              ireneo napisał(a):

> Wstawiasz tu belkot o pomówieniach a sam tego gościa pomawiasz. On do korespond
              > encji nazwał sie psem na czarnych. To metafora, jak bicz boży. Gdybyś do Attyl
              > i odezwał się biczu, to już nic więcej nie powiedziałbyś w życiu.

Mazala2 chce uchodzić za intelektualistę.
              Jego "riposty" to obrażanie innych z powodu niemocy intelektualnej

• pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:44
            > Opowiedz, nam psie, co się stało złego z Kubańczykami po wprowadzeniu sankcji amerykańskich

To jest zbyt rozległy temat na to forum. Pojedź na Kubę to się sam przekonasz. Z Florydy to jest żabi skok :)
            • mazala2 Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 16:20
              pies.na.czarnych napisała:

> > Opowiedz, nam psie, co się stało złego z Kubańczykami po wprowadzeniu san
              > kcji amerykańskich
              >
              > To jest zbyt rozległy temat na to forum. Pojedź na Kubę to się sam przekonasz.
              > Z Florydy to jest żabi skok :)
              >

Byłem na Kubie trzy lata temu. Kubańczycy wyglądali na zadowolonych ze swojego życia.
              • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 16:46
                mazala2 napisał:

> Byłem na Kubie trzy lata temu. Kubańczycy wyglądali na zadowolonych ze swojego
                > życia.

a ja 6 lat temu byłem w Korei Północnej i nigdy nie widziałem aż tak zadowolonych i szczęśliwych ludzi właśnie.
                • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 17:49
                  :
                  • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 17:49
                    :)
    • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 13:39
      na tegorocznej imprezie Owsiaka, Kolenda-Zaleska mówiła, że jak wygra PiS to zabierze Internet właśnie.
      • oby.watel Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:09

> na tegorocznej imprezie Owsiaka, Kolenda-Zaleska mówiła, że jak wygra PiS to za
        > bierze Internet właśnie.

Wybranym zostawi.
      • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:29

> na tegorocznej imprezie Owsiaka, Kolenda-Zaleska mówiła, że jak wygra PiS to za
        > bierze Internet właśnie.

Tak ją zrozumiałeś?

S.
        • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 15:15
          snajper55 napisał:

> Tak ją zrozumiałeś?

Snajper, ja rozumiem to, że wszelkie straszenie w kampanii nie daje korzyści wyborczych.
          Oleg rację ma, zmienią się rządzący a nie system gdyż nikt tego nie postuluje.
          Dlatego ja nie wiem czy pójdę na wybory.
          Co innego gdyby w referendum było 1 pytanie:
          - czy jesteś za systemem parlamentarnym czy za prezydenckim?
          Wtedy popędziłbym niczym Struś Pędziwiatr właśnie.
          • snajper55 Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 22:13

> Snajper, ja rozumiem to, że wszelkie straszenie w kampanii nie daje korzyści wy
            > borczych.
            > Oleg rację ma, zmienią się rządzący a nie system gdyż nikt tego nie postuluje.

Trudno aby PiS postulował zmianę systemu demokratycznego na dyktaturę. On tego nie postuluje, on to robi.

S.
      • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 14:47
        Ty się nie zasłaniaj Kolendą-Zaleską. Zapłać rachunek za internet, właśnie :)
        • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 15:03

> Ty się nie zasłaniaj Kolendą-Zaleską. Zapłać rachunek za internet, właśnie :)

a znasz funkcję "polecenie zapłaty" właśnie?
          • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 15:07
            Z pustego i Salomon nie naleje, właśnie :)
            • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 15:17

> Z pustego i Salomon nie naleje, właśnie :)

dlatego wspomóż biednego i przelej mi dychę na konto.
              Mogę podać nr rachunku.
              To jak, wspomożesz czy masz węża w kieszeni właśnie?
              • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 22:13
                > Mogę podać nr rachunku

No to dawaj :)
                • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 04.09.23, 22:20

> > Mogę podać nr rachunku
                  >
                  > No to dawaj :)

ależ proszę:

82 1020 5385 0000 9802 0174 5686

w tytule przelewu wpisz- jałmużna

10 PLN

odbiorca - Perła z Roztocza

tylko nie daj ciała i zrób przelew właśnie.
                  • pozytonium Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 00:50

> > No to dawaj :)
                    >
                    > ależ proszę:
                    >
                    > 82 1020 5385 0000 9802 0174 5686

W Biłgoraju się namierzą :( za małe miasto.
                  • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 15:07

> pies.na.czarnych napisała:
                    >
                    > > > Mogę podać nr rachunku
                    > >
                    > > No to dawaj :)
                    >
                    > ależ proszę:
                    >
                    > 82 1020 5385 0000 9802 0174 5686
                    >
                    > w tytule przelewu wpisz- jałmużna
                    >
                    > 10 PLN
                    >
                    > odbiorca - Perła z Roztocza
                    >
                    > tylko nie daj ciała i zrób przelew właśnie.

Nieprawidłowy IBAN, lub zmyślony numer. Stań lepiej gdzieś przed sklepem w Brukseli połóż czapkę z napisem jałmużna dla Perły z Roztocza. Efekt murowany, policja zajmie się tobą.:)
                    • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 16:38

> Nieprawidłowy IBAN

nie udawaj, że niby nie wiesz, że trzeba przed nr rachunku dodać PL.
                      No cóż, skoro szkoda ci 10 zł na biednego to wszystko wyjaśnia właśnie.
                      • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 17:54
                        Nie bierz mnie za pisowca.

Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna

IBAN: PL82102053850000980201745686
                        ul. Ogrodowa 14
                        23-400 Biłgoraj:)
                        • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:08
                          czyli bujałeś, że niby lipny nr konta.
                          A co cię tak bawi z tym Biłgorajem?
                          Rzadko tam bywam ale to mój powiat.
                          Zasadniczo jestem z Lublina ale od paru lat bytuję w puszczy na Roztoczu i nie chciałbym wracać do miasta.
                          A teraz konkretnie - przelewasz forsę czy nie właśnie?
                          • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:16
                            > A co cię tak bawi z tym Biłgorajem?

Sama nazwa, a Osiedle Bagienna od razu daje mi do myślenia o tobie :)

> A teraz konkretnie - przelewasz forsę czy nie właśnie?

Od dzieciństwa nie znoszę żebractwa. Również w dorosłym życiu przekonałem się, że żebracy to są oszuści nie warci nawet splunięcia. Wniosek możesz wyciągnąć jeden. Pierdol się i zamiast naciągać innych weź się za uczciwą robotę!
                            • pozytonium Deklaracja przelewu wyszła od ciebie. 05.09.23, 18:20

> > A co cię tak bawi z tym Biłgorajem?
                              >
                              > Sama nazwa, a Osiedle Bagienna od razu daje mi do myślenia o tobie :)
                              >
                              > > A teraz konkretnie - przelewasz forsę czy nie właśnie?
                              >
                              > Od dzieciństwa nie znoszę żebractwa. Również w dorosłym życiu przekonałem się,
                              > że żebracy to są oszuści nie warci nawet splunięcia. Wniosek możesz wyciągnąć j
                              > eden. Pierdol się i zamiast naciągać innych weź się za uczciwą robotę!
                              >

Deklaracja przelewu wyszła od ciebie. Perła o nic nie żebrał. To tylko niecałe 3€. :)
                              I tak mija mit o bogactwie Belgów.
                              • pies.na.czarnych Re: Deklaracja przelewu wyszła od ciebie. 05.09.23, 18:26
                                Nie lżyj pozyto!!!!!

>
                                > > Z pustego i Salomon nie naleje, właśnie :)
                                >
                                > dlatego wspomóż biednego i przelej mi dychę na konto.
                                > Mogę podać nr rachunku.
                                > To jak, wspomożesz czy masz węża w kieszeni właśnie?
                                • pozytonium Re: Deklaracja przelewu wyszła od ciebie. 05.09.23, 19:29

> Nie lżyj pozyto!!!!!
                                  >
                                  > perla_z_roztocza napisał:
                                  >
                                  > > pies.na.czarnych napisała:
                                  > >
                                  > > > Z pustego i Salomon nie naleje, właśnie :)
                                  > >
                                  > > dlatego wspomóż biednego i przelej mi dychę na konto.
                                  > > Mogę podać nr rachunku.
                                  > > To jak, wspomożesz czy masz węża w kieszeni właśnie?

Ani perła, ani ja nie potrzebujemy 10 zł :) Kwestia zachowania honoru, a ten jest bezcenny.
                                  Ale skoro się zadeklarowałaś sunio, to należy wymagać dotrzymać słowa.
                                  Jak mi przelejesz, to perle odeślę. Numer podała poprawny.

Obecnie wygląda na to, że pies tylko szczeka.
                                  • pies.na.czarnych Re: Deklaracja przelewu wyszła od ciebie. 05.09.23, 19:36
                                    > Ani perła, ani ja nie potrzebujemy 10 zł smile Kwestia zachowania honoru, a ten jest bezcenny.
                                    Ale skoro się zadeklarowałaś sunio

Nie manipuluj ciołku. Pokaż tą moją deklarację
                            • perla_z_roztocza Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:28

>. Pierdol się i zamiast naciągać innych weź się za uczciwą robotę!

piesku, ja więcej płacę podatku miesięcznie niż ty masz emerytury przez pół roku.
                              Ale podoba mi się twoje zdenerwowanie.
                              Sknerstwo wylazło właśnie.
                              • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:37
                                :)))))
                                • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:39
                                  Pokaż swoje oświadczenie podatkowe bo nie uwierzę :)))))
                                  • pozytonium Wpierw przelej 10 zł :) 05.09.23, 19:33

> Pokaż swoje oświadczenie podatkowe bo nie uwierzę :)))))

Wpierw przelej 10 zł :)
                          • pozytonium Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:16

> czyli bujałeś, że niby lipny nr konta.
                            > A co cię tak bawi z tym Biłgorajem?
                            > Rzadko tam bywam ale to mój powiat.
                            > Zasadniczo jestem z Lublina ale od paru lat bytuję w puszczy na Roztoczu i nie
                            > chciałbym wracać do miasta.
                            > A teraz konkretnie - przelewasz forsę czy nie właśnie?

Dorzucę się do ciebie
                            06 1910 1048 2415 0401 1505 0001

Może mi chociaż sunia przeleje
                            • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 18:21
                              Już pisowcom nie wystarcza 0,5 zet za wpis i za zebranie się zabraliście?

Pozyt uciekł do Warszawy 😱

PL06191010482415040115050001
                              Santander Bank Polska Spółka Akcyjna

Aleja Jana Pawła II 17
                              00-854 Warszawa
                              • pozytonium Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 19:19

> Już pisowcom nie wystarcza 0,5 zet za wpis i za zebranie się zabraliście?
                                >
                                > Pozyt uciekł do Warszawy 😱
                                >
                                > PL06191010482415040115050001
                                > Santander Bank Polska Spółka Akcyjna
                                >
                                > Aleja Jana Pawła II 17
                                > 00-854 Warszawa

Wszędzie JPII :)
                                • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 19:25
                                  I wszędzie Warszawa. To jak to z tobą jest pisowski trollu? O wszystkim kłamałeś?
                                  • pozytonium Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 19:32

> I wszędzie Warszawa. To jak to z tobą jest pisowski trollu? O wszystkim kłamałe
                                    > ś?

Powiem ci, że się zdziwiłem. Liczyłem na lokalizację dawnego WBK BZ we Wrocławiu, lub w Poznaniu.
                                    • pies.na.czarnych Re: Gorączka wyborcza 05.09.23, 19:48
                                      > Liczyłem na lokalizację dawnego WBK BZ

Liczyłeś i się przeliczyłeś.:)
                                      Głupków nie sieją. Nie płacz jak ktoś zrobi użytek z tych danych, które tak ochoczo publikujesz na FK. Dodatkowo to co bezmyślnie, ale prawdziwie napisałeś przy założeniu konta na FK. Jesteś naiwniakiem. Najbardziej mnie śmieszą twoje próby "ujawniania" tego co ja skłamałem przy zakładaniu tu swojego konta. Nie tylko płeć, ale w rubryce data urodzenia napisałem 1901 rok. Wykształcenie "niepełne podstawowe" :)))) Ty, znając twoja próżność na pewno wymieniłeś wszystkie swoje doktoraty i profesury:) No tak, naukowcy twojego poziomu są z reguły ludźmi naiwnymi i pozbawionymi kontaktu z rzeczywistością. To może tłumaczyć twoją nonszalancję:)
                                      • pozytonium Masz dostęp do mojego kona na FK 05.09.23, 20:29

> > Liczyłem na lokalizację dawnego WBK BZ
                                        >
                                        > Liczyłeś i się przeliczyłeś.:)
                                        > Głupków nie sieją. Nie płacz jak ktoś zrobi użytek z tych danych, które tak och
                                        > oczo publikujesz na FK. Dodatkowo to co bezmyślnie, ale prawdziwie napisałeś pr
                                        > zy założeniu konta na FK. Jesteś naiwniakiem. Najbardziej mnie śmieszą twoje pr
                                        > óby "ujawniania" tego co ja skłamałem przy zakładaniu tu swojego konta. Nie tyl
                                        > ko płeć, ale w rubryce data urodzenia napisałem 1901 rok. Wykształcenie "niepeł
                                        > ne podstawowe" :)))) Ty, znając twoja próżność na pewno wymieniłeś wszystkie sw
                                        > oje doktoraty i profesury:) No tak, naukowcy twojego poziomu są z reguły ludźmi
                                        > naiwnymi i pozbawionymi kontaktu z rzeczywistością. To może tłumaczyć twoją no
                                        > nszalancję:)

Masz dostęp do mojego kona na FK?
                                        • pozytonium Re: Masz dostęp do mojego kona na FK 05.09.23, 20:29
                                          pozytonium napisał:

>
                                          > > > Liczyłem na lokalizację dawnego WBK BZ
                                          > >
                                          > > Liczyłeś i się przeliczyłeś.:)
                                          > > Głupków nie sieją. Nie płacz jak ktoś zrobi użytek z tych danych, które t
                                          > ak och
                                          > > oczo publikujesz na FK. Dodatkowo to co bezmyślnie, ale prawdziwie napisa
                                          > łeś pr
                                          > > zy założeniu konta na FK. Jesteś naiwniakiem. Najbardziej mnie śmieszą tw
                                          > oje pr
                                          > > óby "ujawniania" tego co ja skłamałem przy zakładaniu tu swojego konta. N
                                          > ie tyl
                                          > > ko płeć, ale w rubryce data urodzenia napisałem 1901 rok. Wykształcenie "
                                          > niepeł
                                          > > ne podstawowe" :)))) Ty, znając twoja próżność na pewno wymieniłeś wszyst
                                          > kie sw
                                          > > oje doktoraty i profesury:) No tak, naukowcy twojego poziomu są z reguły
                                          > ludźmi
                                          > > naiwnymi i pozbawionymi kontaktu z rzeczywistością. To może tłumaczyć tw
                                          > oją no
                                          > > nszalancję:)
                                          >
                                          > Masz dostęp do mojego kona na FK?

Konta
    • manhu Tak jak na Węgrzech lub w Turrcji 05.09.23, 14:53
      oleg3 napisał:
      > X, Facebook, TVN24 i nasza ukochana gazeta.pl bedą funkcjonować jak teraz.
      Dla TVN bez znaczenia, mają mocne plecy w postaci USA i Kaczor dyktator już się cofał parę razy. Gazeta zaś zdycha, Michnik ledwo ciągnie, gazeta chuda że hej (bo państwowe firmy mają tu zakaz reklam i nakaz w mediach państwowych).

Więc ma znaczenia kto będzie "koalicjantem" Konfy. Całkiem realne jest poparcie rządu opozycji za 500+ (zamiast 800+) i likwidację 14-tej. Potem rząd mniejszościowy mający kilka miesięcy by wyrwać kilku posłów. A wtedy firmy państwowe pokochają Wyborczą. Jest też ryzyko w drugą stronę: poparcie PIS za ustawę anty-LGBT (pomysł Korwina który nienawidzi gejów, lubi homosiów).

Tak więc jest sprawa komu zabraknie kilku głosów, oby opozycji, inaczej grozi nam Turcja lub Węgry. Ale jak wyżej Kaczor nie da rady wprowadzić dyktatury jak u nich, bo nie da rady ruszyć TVN (Polsat szczeka potulnie, choć daleko mu do Węgier).
    • zdravko_vypic albo koalicjant Konfy, albo będzie... 05.09.23, 16:27
      ...koalicja PiSu i PO, hahahaha (wcale bym nie odpuszczał zupełnie takiego wariantu, bo i jednym, i drugim opłaca się wykończenie Konfy i 3Drogi), inaczej nie da się sformować rządu.

Ta ruina, którą jest państwo polskie, jest już ruiną, w związku z czym jeszcze sobie trochę postoi i się nie wywróci. A do następnych wyborów mniej niż 4 lata, dużo mniej. Tylko to będzie już zupełnie nowe rozdanie, dla większości piszących na fk kompletnie nie do pomyślenia, bo ten, kto polegnie w tych wyborach, się rozpadnie, a ten, kto je wygra, rozpadnie się przed następnymi - przyspieszonymi albo po nich zostanie zniszczony.
      • perla_z_roztocza Re: albo koalicjant Konfy, albo będzie... 05.09.23, 16:43
        zdravko_vypic napisał:

> Ta ruina, którą jest państwo polskie,

czy jest ruiną to zależy od tego czy oglądasz tvn czy wyjrzysz przez okno właśnie.
        • zdravko_vypic jako wiejski matołek nie zdajesz sobie sprawy,... 05.09.23, 16:54
          ...wraz z innymi wiejskimi matołkami, że państwo polskie de facto nie istnieje. Nie ma podstawy prawnej, procedur też nie ma, jak i nie ma w istocie instytucji. Nie jest też Rzeczpospolitą obywateli, bo większość się ze strukturą i funkcjonowaniem państwa nie identyfikuje, gdyż została pozbawiona reprezentacji politycznej, czyli publicznej tożsamości a przez to wpływu na sprawy publiczne. To jest ruina, perła, matołku, i trzeba to zbudować od nowa.
          • perla_z_roztocza Re: jako wiejski matołek nie zdajesz sobie sprawy 05.09.23, 17:01
            zdravko_vypic napisał:

> ...wraz z innymi wiejskimi matołkami, że państwo polskie de facto nie istnieje.
            > Nie ma podstawy prawnej, procedur też nie ma, jak i nie ma w istocie instytucj
            > i.

ty to łysy lajkoniku to jesteś tak mądry inaczej, że mógłbyś nawet kierownikiem jakimś zostać, a przynajmniej zastępcą właśnie.
      • oleg3 Re: albo koalicjant Konfy, albo będzie... 05.09.23, 16:51
        Ogólnie też tak to widzę, choć bez nutki katastrofizmu.
        • zdravko_vypic to nie nutka, tylko symfonia,... 05.09.23, 17:01
          ...jestem przekonany, że państwo trzeba zrobić od nowa, że skończy się albo Tusk, albo Kaczyński teraz a na pewno prawie obydwaj w ciągu 3-4 lat. I bardzo prawdopodobne, że bez grubej kreski 2.0 się nie obejdzie, bo nie może być tak, że jedna ćwiartka narodu drugą chciałaby powiesić albo wtrącić do pudła i wzajemnie a pozostała połówka nie ma głosu.
          • perla_z_roztocza Re: to nie nutka, tylko symfonia,... 05.09.23, 17:06
            zdravko_vypic napisał:

> ...jestem przekonany, że państwo trzeba zrobić od nowa, że skończy się albo Tus
            > k, albo Kaczyński teraz a na pewno prawie obydwaj w ciągu 3-4 lat.

wcześniej będzie wojna światowa krakowski żuliku.
            I mówią to ludzie znający się na finansach światowych widząc ruchy finansowe niektórych rządów właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka