Dodaj do ulubionych

Gdyby to to pomyślało nim gębę otworzy

06.09.23, 05:51
"Premier sugeruje, że w polskiej ochronie zdrowia za rządów PiS-u jest tak dobrze, że polscy lekarze porzucają zagraniczne posady i wracają do kraju"
Nawet gdyby tak bylo to powinien znaleźć w tym powód do dymisji.
Przecież tu nie komuna, aby lekarz cieszył się zdrowiejącym społeczeństwem. Kiedy po stażu i praktyce średnio trzy razy lepiej ocenianej się wraca? Ano gdy opieka hest do grunru zdemolowana, gdy na lekarza czeka się minimum pół roku. To przecież oznacza, że i obskurny gabinet to jak na bezrybiu i rak ryba. Jakim to trzeba być niedorozwojem aby bełkotać wciąż te brednie swoje..
Trend jest odwrotny i taki trwa od czasu okupacji kraju przez dojną drużynę.
"Z mojej grupy studenckiej mam dwie koleżanki, które wyjechały, które są zadowolone i które będą pewnie zarabiać kilkakrotnie więcej niż ja - mówi."
A tu wydane zaświadczenia "emigracyjne:
Rzecznik przekazał redakcji EURACTIV.pl dane, z których wynika, że w 2022 r. NIL wydała 887 zaświadczeń, potrzebnych lekarzom do wyjazdu z kraju, 220 analogicznych dokumentów dla stomatologów" A to rok jeszcze pandemiczny. Razem 1107, do 1034 wydanych w 2015. W okresie rządów poprzedników - "W 2010 roku zaledwie już tylko 363 lekarzy uważało, że im bez Polski będzie lepiej."
Ten jego bełkot, premiera przecież jest żenujący do bólu.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka