Dodaj do ulubionych

Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwarcia

07.09.23, 19:51
Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem?
Od otwarcia przejścia granicznego nikt z niego nie skorzystał
Na początku maja przy obecności wielu regionalnych i rządowych urzędników na przekopie Mierzei Wiślanej otwarte zostało przejście graniczne "Nowy Świat".
W zamyśle miało ono "w pełni otworzyć drogę dla żeglugi międzynarodowej między Zalewem Wiślanym a Morzem Bałtyckim".
Rzeczywistość pisowska wygląda jednak inaczej i nie zadowoli zwolenników inwestycji — od otwarcia przejścia nie odprawiono przez nie ani jednej jednostki.
Obserwuj wątek
    • privus Re: Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwa 07.09.23, 21:51
      To był projekt propagandowy a nie gospodarczy i na tym się zakończył jak wiele podobnych.
    • pozytonium Re: Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwa 07.09.23, 21:59
      Elbląg nie ma pieniędzy na tę inwestycję, a jego starania o unijne dofinansowanie zostały zablokowane przez Komisje Europejską.
      Jak zwykle.
      • wsk175 Re: Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwa 07.09.23, 22:44
        Jak zwykle łżesz jak pis....
      • pies.na.czarnych Re: Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwa 08.09.23, 10:32
        pozytonium napisał:

> Elbląg nie ma pieniędzy na tę inwestycję, a jego starania o unijne dofinanso
        > wanie zostały zablokowane przez Komisje Europejską.

> Jak zwykle.
        >

Jak zwykle wyciągasz żebracze łapsko w kierunku Unii.
    • stasi1 Re: Przekop Mierzei Wiślanej niewypałem? Od otwa 07.09.23, 22:23
      Tak źle to nie jest. Konkretnie to w zasadzie nie ma w ogóle statków które powinny być odprawiane przez to przejście. Wszystkie z UE przepływaja bez problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka