Dodaj do ulubionych

Senyszyn nie będzie już skrzeczeć

09.09.23, 10:34
Przynajmniej nie w ciągu najbliższych 4 lat.
PKW odmówiła jej rejestracji.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 10:42
      choć jedna dobra wiadomość w tym ponurym swiecie
      • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 10:48
        hordol napisała:

> choć jedna dobra wiadomość w tym ponurym swiecie

www.pap.pl/aktualnosci/joanna-senyszyn-nie-wystartuje-do-senatu-komisja-wyborcza-odmowila-rejestracji-jej
        Cóż, świat się zmienia. Jeszcze kilka lat temu zdobyłaby 10 tys. bez problemu.
        A tu zong. Tylko 1699 podpisów, przy wymogu 2000 ważnych podpisów.
    • oby.watel Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 10:52
      Stworzona przez PiS PKW jest wiarygodna jak wszystkie pisowskie instytucje.
      • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:19
        oby.watel napisał:

> Stworzona przez PiS PKW jest wiarygodna jak wszystkie pisowskie instytucje.

Można nie dostarczyć 1-2 podpisów. Ale dostarczyć ponad 30 procent wadliwych?
        Ordynacja jest prosta. Głosy poparcia na senatora mają pochodzić z jego okręgu wyborczego. Potrzeba tylko 2000 i nawet tego nie była Żaba zebrać?
        W okręgu takim jak Warszawa? Teraz momentalnie sprawdzają czy pesel jest poprawny i do kogo należy, gdzie jest zamieszkały.
        • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:36
          > Można nie dostarczyć 1-2 podpisów. Ale dostarczyć ponad 30 procent wadliwych?

Wystarczy jak komisja uzna, ze jeden podpis jest nieprawidłowy i po ptokach.

Pechowy okręg dla paktu senackiego. Komisja wyborcza odmówiła Trzeciej Drodze rejestracji kandydata
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30171611,pechowy-okreg-dla-paktu-senackiego-komisja-wyborcza-odmowila.html#s=BoxOpImg4
          Złożył podpis elektroniczny, ale pispaństwo przestrzega jedynie swoje średniowieczne reguły.
          • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:33
            pies.na.czarnych napisała:

> > Można nie dostarczyć 1-2 podpisów. Ale dostarczyć ponad 30 procent
            > wadliwych?
            >
            > Wystarczy jak komisja uzna, ze jeden podpis jest nieprawidłowy i po ptok
            > ach.
            >
            > Pechowy okręg dla paktu senackiego. Komisja wyborcza odmówiła Trzeciej Drodze r
            > ejestracji kandydata
            > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30171611,pechowy-okreg-dla-paktu-senackiego-komisja-wyborcza-odmowila.html#s=BoxOpImg4
            > Złożył podpis elektroniczny, ale pispaństwo przestrzega jedynie swoje średniowi
            > eczne reguły.

Dowodu osobistego też nie wyrobisz podpisem elektronicznym. Wymogi UE.
            • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:44
              :)))))
              Pokaż te wymogi!
              Podpis i zdjęcie złożyłem kilkanaście lat temu. Teraz przy okresowej wymiana dowodu to zdjęcie i mój podpis są na nowym dokumencie, tak samo jest z prawem jazdy. Podpisać muszę jedynie odbiór.
              • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 13:02

> :)))))
                > Pokaż te wymogi!
                > Podpis i zdjęcie złożyłem kilkanaście lat temu. Teraz przy okresowej wymiana do
                > wodu to zdjęcie i mój podpis są na nowym dokumencie, tak samo jest z prawem jaz
                > dy. Podpisać muszę jedynie odbiór.

Masz czytnik odcisków linii papilarnych w domu? A kto poświadczy, że tak jak Władia nie obciełaś komuś palucha?

Paszportu też nie wyrobisz przez telefon/internet. Podobnie jak profilu ePUAP.
                Konieczne jest zatwierdzenie odobiste.
                Podobnie jak z kartą Urbana. Odbiór osobisty, potem dodawać do niej już możesz co chcesz, np. Nasz Wrocław MAX.
                • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 14:18
                  > Masz czytnik odcisków linii papilarnych w domu?

Mam. Mój MacBook ma taki czytnik :)
                  • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 16:09

> > Masz czytnik odcisków linii papilarnych w domu?
                    >
                    > Mam. Mój MacBook ma taki czytnik :)

Rozumiem :)
              • jureek Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:26

> Podpis i zdjęcie złożyłem kilkanaście lat temu. Teraz przy okresowej wymiana do
                > wodu to zdjęcie i mój podpis są na nowym dokumencie, tak samo jest z prawem jaz
                > dy. Podpisać muszę jedynie odbiór.

Przecież okresowa wymiana dowodu potrzebna jest miedzy innymi z tego powodu, że z wiekiem zmienia się wygląd. Dlatego potrzebne jest aktualne zdjecie, a nie to, które już tam mają sprzed 10 lat.
                • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:38
                  jureek napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                  >
                  > > Podpis i zdjęcie złożyłem kilkanaście lat temu. Teraz przy okresowej wymi
                  > ana do
                  > > wodu to zdjęcie i mój podpis są na nowym dokumencie, tak samo jest z praw
                  > em jaz
                  > > dy. Podpisać muszę jedynie odbiór.
                  >
                  > Przecież okresowa wymiana dowodu potrzebna jest miedzy innymi z tego powodu, że
                  > z wiekiem zmienia się wygląd. Dlatego potrzebne jest aktualne zdjecie, a nie t
                  > o, które już tam mają sprzed 10 lat.

Zmienia się też charakter pisma.

"7. Z obowiązku złożenia odcisków palców mogą być zwolnione dzieci poniżej 12 roku życia.
                  Z obowiązku złożenia odcisków palców zwolnione są dzieci poniżej 6 roku życia.
                  Z obowiązku złożenia odcisków palców zwolnione są osoby, od których pobranie takich odcisków jest fizycznie
                  niemożliwe."

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2019/1157
                  z dnia 20 czerwca 2019 r.
                  w sprawie poprawy zabezpieczeń dowodów osobistych obywateli Unii i dokumentów
                  pobytowych wydawanych obywatelom Unii i członkom ich rodzin korzystającym z prawa
                  do swobodnego przemieszczania się
                  • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:54
                    O ciebie pozyt odciski palców zmieniają cię co roku, gdy zmieniasz skore :)
                    • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 18:17

> O ciebie pozyt odciski palców zmieniają cię co roku, gdy zmieniasz skore :)

Zmienia się wygląd i charakter pisma. Pamiętam też sytuację znajomej prof. która nie mogła odcisnąć poprawnych odcisków na kontroli granicznej w Stanach. Jest chemikiem. U takich osobników odciski mogą się zmieniać, jeśli pracują w zawodzie. Dochodzi do częstych "poparzeń" rąk. Ponoć na odciski wpływ mają naczynia włosowate. Te się nie regenerują tak samo. Nawet odciski palców mogą się zmieniać z czasem.
                      Wszystko zależy od tego co robisz. Często świadomie rezygnujesz z rękawiczek ochronnych.
                • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:52
                  > Przecież okresowa wymiana dowodu

U mnie dowód wymieniają co 10 lat. Podobno ze względu na nowe zabezpieczenia:), za każdym razem musisz za to zabulić. Tak samo jest z Prawkiem:(

Jeżeli chodzi o zdjęcie to za pierwszym razem robiony jest hologram, który uwzględnia główne cechy twojej twarzy, kości twarzy, kształt oczu, ich rozstawienie i tym podoba cechy, które się nie zmieniają.
                  • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 22:21

> > Przecież okresowa wymiana dowodu
                    >
                    > U mnie dowód wymieniają co 10 lat. Podobno ze względu na nowe zabezpieczenia:),
                    > za każdym razem musisz za to zabulić. Tak samo jest z Prawkiem:(
                    >
                    > Jeżeli chodzi o zdjęcie to za pierwszym razem robiony jest hologram, który uwzg
                    > lędnia główne cechy twojej twarzy, kości twarzy, kształt oczu, ich rozstawienie
                    > i tym podoba cechy, które się nie zmieniają.

Hologram ci robią sunio?
                    • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 11:21
                      Hologram zdjęcia, pisowski idioto!
                      • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 12:12

> Hologram zdjęcia, pisowski idioto!

Hologram płaskiego zdjęcia suko?
            • x2468 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 13:03
              Od kiedy pis się przejmuje wymogami Unii?
            • prze.nick Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 16:11
              niepotrzebnie się wysilasz z kacapskim kundlem
              storima go dawno zaorał
              i co zrobiono? snajper wykosił storimę a kundel dalej szczeka
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,171567510,171567510,Na_dowodach_osobistych_nie_bedzie_jednak_naszrajbo.html?p=176064056
        • snajper55 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:41
          pozytonium napisał:

> oby.watel napisał:
          >
          > > Stworzona przez PiS PKW jest wiarygodna jak wszystkie pisowskie instytucj
          > e.
          >
          > Można nie dostarczyć 1-2 podpisów. Ale dostarczyć ponad 30 procent wadliwych?
          > Ordynacja jest prosta. Głosy poparcia na senatora mają pochodzić z jego okręgu
          > wyborczego. Potrzeba tylko 2000 i nawet tego nie była Żaba zebrać?
          > W okręgu takim jak Warszawa? Teraz momentalnie sprawdzają czy pesel jest popraw
          > ny i do kogo należy, gdzie jest zamieszkały.

A w jaki sposób sprawdzają gdzie kto mieszka po Peselu? Chyba mylisz adres zameldowania z adresem zamieszkania.

S.
          • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:43
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > oby.watel napisał:
            > >
            > > > Stworzona przez PiS PKW jest wiarygodna jak wszystkie pisowskie ins
            > tytucj
            > > e.
            > >
            > > Można nie dostarczyć 1-2 podpisów. Ale dostarczyć ponad 30 procent wadliw
            > ych?
            > > Ordynacja jest prosta. Głosy poparcia na senatora mają pochodzić z jego o
            > kręgu
            > > wyborczego. Potrzeba tylko 2000 i nawet tego nie była Żaba zebrać?
            > > W okręgu takim jak Warszawa? Teraz momentalnie sprawdzają czy pesel jest
            > popraw
            > > ny i do kogo należy, gdzie jest zamieszkały.
            >
            > A w jaki sposób sprawdzają gdzie kto mieszka po Peselu? Chyba mylisz adres zame
            > ldowania z adresem zamieszkania.

Choćby sprawdzą gminę, w której płacisz podatki. Zameldowanie jest bzdurą (i powinno odejść w niebyt). Ale adres zamieszkania już nie.
            Korzystałem ostatnio z ePUAP. W urzędach mają wszystko do 10tego pokolenia i numerów butów przodków.
            Jeśli ktoś wpisał nieczytelny pesel, lub zły to już taki wpis jest nieakceptowany.
            Za pesel należy się podzięka Gierkowi. Możesz zmieniać nazwisko, miejsce zamieszkania a i tak pesel ten sam.
            To PRLowski wynalazek.

Jeśli na podpisie jest Jan Nowak, a po pesel wychodzi Tadeusz Potrzebujący, to taki podpis jest nieważny.
            Wszystkie rekordy mają się zgadzać.
            • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:46
              > Zameldowanie jest bzdurą (i powinno odejść w niebyt). Ale adres zamieszkania już nie.

O czym ty bredzisz?
              • oby.watel Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:54

> O czym ty bredzisz?

O tym, że zameldowanie to relikt totalitaryzmu komunistycznego i jest bez sensu w sytuacji gdy ludzie mają kilka mieszkań w różnych miastach i często zmieniają miejsce zamieszkania. Czasy chłopa przywiązanego do ziemi minęły, choć wygląda na to, że nie bezpowrotnie.
                • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:57
                  :)))))))
                  Ty jakiś głupi jesteś.
                  • oby.watel Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 13:01

> :)))))))
                    > Ty jakiś głupi jesteś.

Dziękuję. Tak się zastanawiałem co się stało, że przestałeś się czepiać w najmniej spodziewanym momencie. Cieszę się z szybkiego powrotu do zrdowia.
                • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 13:07
                  oby.watel napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                  >
                  > > O czym ty bredzisz?
                  >
                  > O tym, że zameldowanie to relikt totalitaryzmu komunistycznego i jest bez sensu
                  > w sytuacji gdy ludzie mają kilka mieszkań w różnych miastach i często zmieniaj
                  > ą miejsce zamieszkania. Czasy chłopa przywiązanego do ziemi minęły, choć wygląd
                  > a na to, że nie bezpowrotnie.

Widać w Belgii dalej są suki na łańcuchu.
                  • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 14:21
                    Debilu powiedz nam dlaczego twoje konto w banku jest połączone z twoim adresem w Warszawie? Powiedz mi jakim cudem UF wysyła do ciebie papiery na twój stały adres, a nie na pole namiotowe gdzie tymczasowo się ukrywasz :)
                    • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 16:02

> Debilu powiedz nam dlaczego twoje konto w banku jest połączone z twoim adresem
                      > w Warszawie? Powiedz mi jakim cudem UF wysyła do ciebie papiery na twój stały a
                      > dres, a nie na pole namiotowe gdzie tymczasowo się ukrywasz :)

Cóż, bo mieszkam w siedzibie banku w Warszawie.
                      • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 16:13
                        Bez adresu zameldowania nie masz nic, a to gdzie mieszkasz tymczasowo to jedynie służby interesuje :)
                        • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 16:19

> Bez adresu zameldowania nie masz nic, a to gdzie mieszkasz tymczasowo to jedyni
                          > e służby interesuje :)

Ciebie zaciekawiło :)
                          Swoją drogą to dobry bank, który nie pozwala nawet ustalić suce miejsca zamieszkania.
                          • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:25
                            Ważne, że ty sam je zdradzasz podając na publicznym forum numer swojego konta. Bank nie przewidział, ze jego klient może być matołkiem.
                            • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:29

> Ważne, że ty sam je zdradzasz podając na publicznym forum numer swojego konta.
                              > Bank nie przewidział, ze jego klient może być matołkiem.

Koto nie jest tajne. Dalej czekam na przelew od ciebie.
                              I tak gówno z niego wyciągniesz, a Urzędy to konto znają. Dochody mam jawne, więc nie mam czego się bać. To nie pralnia pieniędzy jak twoje.
                              • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 18:28
                                > Koto nie jest tajne. Dalej czekam na przelew od ciebie.

Niby dlaczego mam ci przelać jakieś pieniądz?

> I tak gówno z niego wyciągniesz, a Urzędy to konto znają. Dochody mam jawne, więc nie mam czego się bać. To nie pralnia pieniędzy jak twoje.

Fachowiec wyciągnie z tych danych to co będzie potrzebował.
                                My na Forum dowiedzieliśmy się gdzie naprawdę mieszkasz, a twój hejt na wszystko co się dzieje we Wrocławiu to jest zwykła ściema, za którą płaci ci PiS.
                                • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 18:31

> > Koto nie jest tajne. Dalej czekam na przelew od ciebie.
                                  >
                                  > Niby dlaczego mam ci przelać jakieś pieniądz?

Był zakład, który przegrałaś. To kwestia honoru, którego trudno oczekiwać od suki. Bo tak nazywa się samica psa.

> > I tak gówno z niego wyciągniesz, a Urzędy to konto znają. Dochody mam jaw
                                  > ne, więc nie mam czego się bać. To nie pralnia pieniędzy jak twoje.
                                  >
                                  > Fachowiec wyciągnie z tych danych to co będzie potrzebował.
                                  > My na Forum dowiedzieliśmy się gdzie naprawdę mieszkasz, a twój hejt na wszystk
                                  > o co się dzieje we Wrocławiu to jest zwykła ściema, za którą płaci ci PiS.

Powodzenia. A co potem, Putin mnie zlikwiduje?
                                  • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 19:46
                                    > Był zakład, który przegrałaś.

Jaki zaklad? O czym ty znowu bredzisz? W tamtym wątku nikomu nic nie obiecywałem. Ty próbowałeś nieudolnie zmanipulować moją wypowiedz, ale wpisy świadczyły przeciw tobie.

> trudno oczekiwać od suki. Bo tak nazywa się samica psa.

Pozytku mój drogi nie nerwujsia. I po co w tej dyskusji wspominasz o swojej matce?
                                    • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 20:12

> > Był zakład, który przegrałaś.
                                      >
                                      > Jaki zaklad? O czym ty znowu bredzisz? W tamtym wątku nikomu nic nie obiecywałe
                                      > m. Ty próbowałeś nieudolnie zmanipulować moją wypowiedz, ale wpisy świadczyły p
                                      > rzeciw tobie.
                                      >
                                      > > trudno oczekiwać od suki. Bo tak nazywa się samica psa.
                                      >
                                      > Pozytku mój drogi nie nerwujsia. I po co w tej dyskusji wspominasz o swojej mat
                                      > ce?

Wspominam o samicy psa. Dalej przedstawiasz się jako suka, choć wiele razy ci starałem wskazać, że pomiędzy pies napisał, a suka napisała jest różnica.

Co do zakładu przegrałaś zakład o 3 €. Mnie to zwisa, ale straciłaś zdolność honorową, suko.
                                      • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 11:22
                                        > Wspominam o samicy

Pozyt, nikogo na FK nie interesuje twoja matka.
                                        • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 12:13

> > Wspominam o samicy
                                          >
                                          > Pozyt, nikogo na FK nie interesuje twoja matka.

Ciebie ot nawet nie podejrzewam suko.
                                          • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 12:17
                                            Zanudzałeś nas opowieściami o swojej żonie. Teraz wszędzie wtryniasz swoją matkę. Następna z kolei będzie twoja starsza córka?
                                            • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 16:41

> Zanudzałeś nas opowieściami o swojej żonie. Teraz wszędzie wtryniasz swoją matk
                                              > ę. Następna z kolei będzie twoja starsza córka?

Nie jestem Kazimierzem Wielkim.
                          • mateusz.urbanski Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 18:40
                            pozytonium napisał:

> Swoją drogą to dobry bank, który nie pozwala nawet ustalić suce miejsca zamiesz
                            > kania.
                            >
                            A sukinsyn o tym wie
          • jureek Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:36
            snajper55 napisał:

> A w jaki sposób sprawdzają gdzie kto mieszka po Peselu? Chyba mylisz adres zame
            > ldowania z adresem zamieszkania.

Podpisywałeś kiedyś listę poparcia dla komitetu wyborczego? Jest tam do wypełnienia rubryka "adres zamieszkania". Żeby podpis był ważny, adres zamieszkania musi znajdować się w odpowiednim okręgu wybprczym. Zbierający podpisy dla rozbijaczki paktu senackiego najwyraźniej tego nie ogarnęli, skoro aż tyle podpisów było spoza okręgu. Takie rzeczy zresztą się sprawdza samemu przed dostarczeniem podpisów. Aż mnie oczy bolały, gdy w ostatnią niedzielę w biurze Marceliny sprawdzałem setki wpisów na listach poparcia właśnie pod kątem adresu zamieszkania. Ktoś się u pani Senyszym nie przyłożył do roboty. Zresztą nie tylko u niej - czytałem o podpisach na listach Konfederacji, gdzie ponad 70% podpisów było spoza okręgu. Tu też się prawakom robić nie chciało, a mówią, że to na lewicy są leniuszki. My swoją robotę zrobiliśmy.
            • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:47
              jureek napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > A w jaki sposób sprawdzają gdzie kto mieszka po Peselu? Chyba mylisz adre
              > s zame
              > > ldowania z adresem zamieszkania.
              >
              > Podpisywałeś kiedyś listę poparcia dla komitetu wyborczego? Jest tam do wypełni
              > enia rubryka "adres zamieszkania". Żeby podpis był ważny, adres zamieszkania mu
              > si znajdować się w odpowiednim okręgu wybprczym. Zbierający podpisy dla rozbija
              > czki paktu senackiego najwyraźniej tego nie ogarnęli, skoro aż tyle podpisów by
              > ło spoza okręgu. Takie rzeczy zresztą się sprawdza samemu przed dostarczeniem p
              > odpisów. Aż mnie oczy bolały, gdy w ostatnią niedzielę w biurze Marceliny spraw
              > dzałem setki wpisów na listach poparcia właśnie pod kątem adresu zamieszkania.
              > Ktoś się u pani Senyszym nie przyłożył do roboty. Zresztą nie tylko u niej - cz
              > ytałem o podpisach na listach Konfederacji, gdzie ponad 70% podpisów było spoza
              > okręgu. Tu też się prawakom robić nie chciało, a mówią, że to na lewicy są len
              > iuszki. My swoją robotę zrobiliśmy.

Pomyśl jak oczy bolą urzędników PKW. Oni to jeszcze muszą zweryfikować z pesel.
              W ePUAP podajesz swój adres zamieszkania. Wystarczy, że PKW ma uprawnienia, do imienia, nazwiska, adresu i pesel. Muszą też odwalać autostopowiczów, co jeżdżą po kraju i się podpisują w różnych okręgach.
              Najprościej jest wpisywać zapytanie do bazy po pesel. Zgadza się ok, nie zgadza się podpis nieważny.
              Obowiązek meldunkowy mam spełniony. Ale mieszkam gdzie indziej, o czym urząd wie.
    • pozytonium Z ust kandydatki 09.09.23, 10:55
      Dodaje, że na brak zajęć nie narzeka. - Piszę książkę, piszę dwa felietony tygodniowo. Mam zamiar więcej podróżować.

Na murzynie?

https://pbs.twimg.com/media/CLgt_utWUAQIa7m.jpg
      • jureek Re: Z ust kandydatki 09.09.23, 17:39
        pozytonium napisał:

> Dodaje, że na brak zajęć nie narzeka. - Piszę książkę, piszę dwa felietony t
        > ygodniowo. Mam zamiar więcej podróżować.

>
        > Na murzynie?
        >
        > https://pbs.twimg.com/media/CLgt_utWUAQIa7m.jpg

Ona jest tak żenująca, że autentycznie się ucieszyłem , gdy odeszła z klubu lewicy i zaczęła głosować według ściągi dla posłów KO. Ucieszyłem się też, że odszedł Rozenek, który jest tak "lewicowy", że pisał pozytywnie o poglądach Korwina-Mikke na gospodarkę.
        • pozytonium Re: Z ust kandydatki 09.09.23, 18:01
          jureek napisał:

> pozytonium napisał:
          >
          > > Dodaje, że na brak zajęć nie narzeka. - Piszę książkę, piszę dwa felie
          > tony t
          > > ygodniowo. Mam zamiar więcej podróżować.

> >
          > > Na murzynie?
          > >
          > > https://pbs.twimg.com/media/CLgt_utWUAQIa7m.jpg
          >
          > Ona jest tak żenująca, że autentycznie się ucieszyłem , gdy odeszła z klubu lew
          > icy i zaczęła głosować według ściągi dla posłów KO. Ucieszyłem się też, że odsz
          > edł Rozenek, który jest tak "lewicowy", że pisał pozytywnie o poglądach Korwina
          > -Mikke na gospodarkę.

Przyznam się, że nawet nie wgłębiałem się w program JKM.
          Mam uraz z dzieciństwa gdy darł się po księgarnią na Świdnickiej.
          Ale jazda na murzynie, lewicowca, przez strumyk, wiele o nim świadczy. Tak ma wyglądać podróżowanie niedoszłej pani senator?
          Chwalenie się, że niedoszła pani senator pisze 1 książkę tygodniowo i dwa felietony świadczy o poziomie ich opracowania.
          Samo przejrzenie literatury dotyczącej zagadnienia trwa min. 2 tygodnie.
          Piszący ma pisać nowe rzeczy, a nie pisać ciągle to samo.
          • pies.na.czarnych Re: Z ust kandydatki 09.09.23, 18:05
            Nie widzisz ciemniaku pisowski, ze to zdjęcie jest nieudolną podróbką?
            • pozytonium Re: Z ust kandydatki 09.09.23, 18:19

> Nie widzisz ciemniaku pisowski, ze to zdjęcie jest nieudolną podróbką?

Po czym to poznałaś?
            • mateusz.urbanski Re: Z ust kandydatki 09.09.23, 18:24

> Nie widzisz ciemniaku pisowski, ze to zdjęcie jest nieudolną podróbką?
              >
              Przecież on o tym wie doskonale, ale robi to specjalnie, przecież jest pisowskim propagandystą - ciemny lud kupi
              Zresztą cały czas podkreśla, że ma dziury w mózgu, a może i żółte papiery
              Tak samo tu na forum powielał tekst Szafarowicza, szkalujący matkę Mikołaja.
              Nawet wtedy, gdy chłoptaś usunął wpisy z tt na skutek dezaprobaty części prawicowej
    • stefan4 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:01
      pozytonium:
      > Przynajmniej nie w ciągu najbliższych 4 lat.

Cieszy Cię każdy przypadek, kiedy Partii udaje się uciszyć krytyczny głos, prawda? Uff, udało się, prawie jak towarzyszowi Bierutowi...

Tylko że takie zwycięstwa bywają nietrwałe.

Cóż to przychodzi Ci do głowy?!
      Naprawdę chcesz, szalony człecze,
      ciosem maczugi strzaskać Słowo,
      księgom stronice zakneblować
      i wierszom rymy uciąć mieczem?!
      Kiedy nie było jeszcze Ziemi,
      kiedy Bóg wołał ,,niech się stanie!'',
      wtedy Ci było świat oniemiać,
      jeżeliś serce miał olbrzyma!
      Odkąd przemówił pierwszy kamień,
      słów rozpędzonych już nie wstrzymasz!

A rozsiekane mieczem ciało
      będzie szeptało, szeptało. . .
      Twą broń jak starą szmatę pognie
      . . .będzie wołało. . .
      i nagle w twarz Ci plunie ogniem!

- Stefan
      • hordol Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:06
        dalej stefek!!!
        więcej patosu pliiiz
        • mateusz.urbanski Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:41
          hordol napisała:
          > więcej patosu pliiiz

Hordol nie bądźże jako ten czerep rubaszny co wielbi patryjotys prezesa
      • jureek Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 05:50
        stefan4 napisał:

> pozytonium:
        > > Przynajmniej nie w ciągu najbliższych 4 lat.
        >
        > Cieszy Cię każdy przypadek, kiedy Partii udaje się uciszyć krytyczny głos, praw
        > da?

Mnie ten przypadek cieszy, bo pokazuje, że odpowiedni organ wykonał tę pracę, za którą mu płacą, i zweryfikował dostarczoną listę podpisów. A drugi powód do radości jest taki, że nie udało się Senyszyn przejąć trochę potencjalnych głosów na kandydatkę paktu senackiego i pomóc w ten sposób pisowi
        • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 11:17
          jureek napisał:

> stefan4 napisał:
          >
          > > pozytonium:
          > > > Przynajmniej nie w ciągu najbliższych 4 lat.
          > >
          > > Cieszy Cię każdy przypadek, kiedy Partii udaje się uciszyć krytyczny głos
          > , praw
          > > da?
          >
          > Mnie ten przypadek cieszy, bo pokazuje, że odpowiedni organ wykonał tę pracę, z
          > a którą mu płacą, i zweryfikował dostarczoną listę podpisów. A drugi powód do r
          > adości jest taki, że nie udało się Senyszyn przejąć trochę potencjalnych głosów
          > na kandydatkę paktu senackiego i pomóc w ten sposób pisowi

Donaldyści widzą wszystko przez pryzmat partii. Tu PKW wykluczyła Senyszyn nie na podstawie sympatii politycznych, ale na skutek nie spełnienia warunków kodeksu wyborczego.
    • oszol-lom-z-rm Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 11:48
      Bogu niech będą dzięki
      • weteran-czasu Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:47
        I tak sutannowi pedofile nie ukryją się i wcześniej czy później wylądują za kratami.
        To samo czeka łgarzy, oszustów i złodziei siedzących w polityce i nie tylko.
        • oszol-lom-z-rm Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 14:08
          Jak na razie tym z PO wiele rzeczy uszło bezkarnie ale nie wszystko bo W Karpiński już siedzi - ten od ch.. z ta Polską wschodnia
      • pies.na.czarnych Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:53
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Bogu niech będą dzięki

https://scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373582600_900125528152179_4613857523882776975_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=cYw2gvNa3FMAX9EAyul&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=00_AfASTgK_hm8CY16hfG-1QYEw279xEfupiisnA9JAIyB-vg&oe=6500A6B3
    • mateusz.urbanski Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:32
      Pozostaje skrzeczący Zyzia Zybertowicz
      A skrzeczeć potrafi jak nikt-naskrzeczał za 50 tys.PLN🤣
    • szwampuch58 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:35
      Orginalna Polka....powodzenia zycze
      • weteran-czasu Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:49
        PKW powinna też przyjrzeć się prezesowi PiS,
        ponieważ wydaje głos jak zarzynana kaczka.
    • x2468 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 12:57
      Senyszyn nie będzie skrzeczeć lecz inny komuch "Jar" nadal będzie mlaskać i obrazac.
        • oszol-lom-z-rm Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 14:09
          Odezwał się ten który gada do rzeczy …
          • stefan4 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 18:30
            oszol-lom-z-rm:
            > Odezwał się ten który gada do rzeczy …

Żeby nie wiedzieć jak się upił, to Zybertowicza nie przebije w gadaniu od rzeczy.

- Stefan
    • m.c.hrabia Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:11
      A kogo to obchodzi?
      • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:19
        m.c.hrabia napisał:

> A kogo to obchodzi?

akustyków
        • m.c.hrabia Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:47
          im to zwisa
          • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 17:48
            m.c.hrabia napisał:

> im to zwisa

Nagłośnić poprawnie Senyszyn na mównicy to sztuka.
    • zlamas-kutany Za to przezes będzie dalej skrxeczał 09.09.23, 17:17
      Rechotał i robił wytrzeszcz, ponadto będzie sużył i słuchał, można powiedzić
      • pozytonium Re: Za to przezes będzie dalej skrxeczał 09.09.23, 17:49
        zlamas-kutany napisał:

> Rechotał i robił wytrzeszcz, ponadto będzie sużył i słuchał, można powiedzić

Widać ma bardziej poważny sztab.
      • ukos Słuchał nie będzie 09.09.23, 19:56
        zlamas-kutany napisał:

> będzie sużył i słuchał, można powiedzić

PrezesPan nie będzie słuchał. To jemu będą suuużyć* i jego suuuchać*.

*Niewymawialna, niewolska goooska ł w Wolsce suuusznie surowo zakazana, bo mamusia WUCa do logopedy nie prowadzaaaa.
    • ukos Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 19:52
      pozytonium napisał:

> Senyszyn nie będzie już skrzeczeć

Może pośmiejesz się też z innych. Macie tam np. niewidomego ministra. Jaki fajny temat do "żartów" w PiSSdackim stylu. No dawaj: o, ślepy, ha, ha, ha, hy, hy, hy!
      • pozytonium Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 11:09
        ukos napisał:

> pozytonium napisał:
        >
        > > Senyszyn nie będzie już skrzeczeć
        >
        > Może pośmiejesz się też z innych. Macie tam np. niewidomego ministra. Jaki fajn
        > y temat do "żartów" w PiSSdackim stylu. No dawaj: o, ślepy, ha, ha, ha,
        > hy, hy, hy!

Skrzeczenie można korygować logopedycznie. Trwałej ślepoty już nie.
    • tade-k53 Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 09.09.23, 20:01
      Należy pamiętać, że „z każdego słowa próżnego, które by wyrzekli ludzie, zdadzą liczbę w dzień sądu. Albowiem ze słów twoich będziesz usprawiedliwiony i ze słów twoich będziesz potępiony” (Mt 12, 36-37).
      A jakie jest dzisiaj słownictwo wśród coraz młodszych dzieci???
      tradycja2012.blogspot.com/
    • m.c.hrabia Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 13:12
      dzisiaj po wysłuchaniu (wandy wasilewskiej ) z bolszewii razem, to jednak żałuję, że Senyszyn jej nie dokopie w wyborach.
      • jureek Re: Senyszyn nie będzie już skrzeczeć 10.09.23, 20:02
        m.c.hrabia napisał:

> dzisiaj po wysłuchaniu (wandy wasilewskiej ) z bolszewii razem, to jednak żałuj
        > ę, że Senyszyn jej nie dokopie w wyborach.

Właśnie widać jak dokopała już na etapie zbierania podpisów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka