Dodaj do ulubionych

100 konkretów - czytaliście?

10.09.23, 10:15
Przeczytałem uważnie wszystkie 100 konkretów (screeny oczywiście też porobiłem) i pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy, to brak propozycji dla pracowników. Są postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet i przedsiębiorców, ale nie ma niczego dla pracowników. Najwyraźniej politycy KO uważają, że pracownicy mają się w Polsce wystarczająco dobrze, a pracownicy handlu aż za dobrze, więc trzeba im dołożyć robotę w niedziele (i tak pany łaskawe, że pracownik tylko przez dwie niedzielę będzie musiał ich obsługiwać). Ale z drugiej strony, to przecież nie pracownicy sponsorują tę partię, więc logiczne, że to nie ich interesy są dla niej najważniejsze. Zaś co do poszczególnych konkretów, to najbardziej zagadkowy jest dla mnie konkret nr 38, a najbardziej humorystyczny nr 57
Obserwuj wątek
    • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 10:21
      Screeny porobiłeś jak storima z naszych postów 😂 I co, będziesz trzymał następnie rządzących za skrina?
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 10:28
        yoma napisała:

> Screeny porobiłeś jak storima z naszych postów 😂 I co, będziesz trzymał nastę
        > pnie rządzących za skrina?

Tradycją w PO jest kasowanie zaraz po wyborach wszelkich programów. PO po prostu wstydzi się tego, co obiecywała. Bo przecież podejrzenie, że po prostu obiecuje gruszki na wierzbie i z niczego nie zamierza się wywiązać jest nieuprawnione przecież.
        • manhu Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:18
          PO będzie realizować program europejski, Lewica też - więc się bzdur Lewicy nie boję. Zaś Kaczyński będzie rujnował Polskę ile sił (i jego szalony "program" warto znać, 4000 zł minimalnej z 2019 zamieniło się w 4242 dzięki inflacji itp).

Np. to Lewica (SLD) winna jest:
          -podatkowi Belki od zysków
          -zapisom w ustawie o NBP (nakazującym walkę o PKB).
          Tyle, że SLD nie przesadzało:
          -podatek od zysków był od zysków a nie od ogromnych strat jak za PIS
          -Belka walczył o PKB, ale po spełnieniu celu nadrzędnego inflacji (zapisanego w ustawie), gdy Glapiński walczy tylko o dochody budżetu z inflacji (nielegalnie) oraz o PKB (np. oszukane +8,8% w Q1'22 gdy wybuchła wojna i wszyscy zbiednieliśmy).
          Tak więc Lewica tych swoich głupot nie zrealizuje (KO też), UE nakaże deficyt 3% i inflację 2% i tak będzie.
          • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:29
            Śmietanka do ******nia!

https://pis.org.pl/uploads/cache/news_single/uploads/media/news/0001/33/6430f49f9e7e6167654988d917586027743a3e96.jpeg
            • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 18:56
              No weź, ja się brzydzę!
      • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:16
        yoma napisała:

> Screeny porobiłeś jak storima z naszych postów 😂 I co, będziesz trzymał nastę
        > pnie rządzących za skrina?
        >

Za takie porównanie snajper obraził się na mnie i później napisał, że pewnych granic nie można przekraczać, więc uważaj yomka:)
        • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:18
          pies.na.czarnych napisała:

> Za takie porównanie snajper obraził się na mnie i później napisał, że pewnyc
          > h granic nie można przekraczać
          , więc uważaj yomka:)

Zwłaszcza, że granice ustala sam snajper, więc nigdy nie wiadomo gdzie w danej chwili są.
          • stefan4 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:52
            oby.watel:
            > Zwłaszcza, że granice ustala sam snajper, więc nigdy nie wiadomo gdzie w danej
            > chwili są.

Ustala, ale ich nie ogłasza, więc tym bardziej nie wiadomo, gdzie w danej chwili są...

Cenzura zwykle powstaje ,,w słusznym celu'', ale potem coraz bardziej działa na zasadzie, że słuszny cel uświęca środki.

- Stefan
        • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:15
          No to mnie zbanuje i mnie nie będzie :)
          • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:22
            yoma napisała:

> No to mnie zbanuje i mnie nie będzie :)

Nie mów tak! Co bez Ciebie pocznę?
            • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:08
              Może znikniesz, dla dobra wspólnego?
              • snajper55 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:16
                yoma napisała:

> Może znikniesz, dla dobra wspólnego?

Ty lepiej uważaj. On chce z tobą począć. 🤣🤣🤣

S.
                • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:19
                  :)
                  • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 18:58
                    Dzięki chłopaki, wolę z którymś z was :P
                    • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:26
                      yoma napisała:

> Dzięki chłopaki, wolę z którymś z was :P

Jesteś pewna, że lepsi dwaj chłopcy niż jeden mężczyzna?
                      • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:31
                        Pokaż mężczyznę, pogadamy 😄
                        • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:41
                          yoma napisała:

> Pokaż mężczyznę, pogadamy 😄

Pokaż kobietę, a zastanowię się czy warto pokazywać.
                          • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:47
                            Ale że serio masz takiego schowanego w piwnicy? Dajesz 😂
                            • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 20:00
                              yoma napisała:

> Ale że serio masz takiego schowanego w piwnicy? Dajesz 😂

Nie napalaj się. Przecież wolisz chłopców.
                              • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 22:15
                                Ujmę to tak: niewątpliwie nie wolę dziadersów, upierdliwców, pieniaczy i w dodatku beks. No więc tego, ew. tak że ten.
                                • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 22:53
                                  yoma napisała:

> Ujmę to tak: niewątpliwie nie wolę dziadersów, upierdliwców, pieniaczy i w doda
                                  > tku beks. No więc tego, ew. tak że ten.

No to się świetnie składa. Z dwóch chłoptasiów złożysz sobie ideał na miarę swoich oczekiwań.
              • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:37
                yoma napisała:

> Może znikniesz, dla dobra wspólnego?

Bez Ciebie nigdy! Dla dobra wspólnego.
            • x2468 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 20:03
              Wrócisz do swojej żyrafy.
    • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 10:25
      Czytałeś konkret nr 4? Jakie jeszcze postulaty dla pracowników postulujesz? Wsparcie ze strony państwa w wysokości średniej krajowej raz w miesiącu?

Pracownicy skorzystają wtedy, gdy inflacja spadnie, gospodarka będzie się rozwija i płace wzrosną. Jałmużna tego nie sprawi.

Prawdziwym problemem jest kompletne olanie służby zdrowia. Wygląda na to, że jedynym pomysłem jest obsadzenie po wyborach NFZ-tu swoimi ludźmi. Żadnego pomysłu na długi szpitali sięgające 20 mld zł.
      • x2468 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 20:15
        Może to jest dobry pomysł? Przed nastaniem reżymu pis (dojnej zmiany) długi szpital wynosiły około 10 miliardów, dzisiaj to jest około 20 miliardów. Pisi ostro jadą.
    • taniarada Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 10:46
      Większość pomysłów o małym znaczeniu.Są o wiele ważniejsze .A największa partia opozycyjna przypomina małżonkę, która po kilkukrotnym przyprawieniu małżonkowi rogów obiecuje wierność aż po grób .
      • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:20
        Największe znaczenie ma najnowszy pomysł Kulawego. Jak to on powiedział? Acha, już wiem
        - "Kobieta niemalże jak człowiek" i jeszcze dodał "Kobieta przyjacielem człowieka". :)
    • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:13
      > pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy, to brak propozycji dla pracowników...

Przecież musieli zostawić coś na stole dla Lewicy.
      • taniarada Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:22

> > pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy, to brak propozycji dla pracownikó
        > w...
        >
        > Przecież musieli zostawić coś na stole dla Lewicy.
        >
        Lewica też musi jeść .A niektórzy mają brzuchy bez dna 🤣
    • stefan4 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:41
      jureek:
      > Przeczytałem uważnie wszystkie 100 konkretów

Przy powoływaniu się na ,,konkrety KO'' uprzejmie proszę o ich cytowanie, bo numery nie identyfikują ich jednoznacznie. W większości miejsc, gdzie one są cytowane, nie ma żadnej numeracji, a odliczanie do stu nie działa, bo kolejność zależy od fantazji dziennikarza.

jureek:
      > najbardziej zagadkowy jest dla mnie konkret nr 38, a najbardziej humorystyczny nr 57

Czy masz na myśli numerację stąd?

Jeśli tak, to konkret 38 brzmi:
          ,,Obniżymy VAT dla sektora „beauty” do 8%.''
      W swojej mowie Tusk twierdził, że usługi kosmetyczne są różnie opodatkowane zależnie od tego, kto ich udziela. Chyba małe prywatne firmy płacą 23% a wielkie 8%, ale mogłem coś pomylić, bo słuchałem jednym uchem. Dlaczego akurat ten sektor został wyróżniony w przemówieniu i w ,,konkretach'', tego oczywiście nie wiem...

W tej samej numeracji konkret 57 jest taki:
          ,,Skończymy z wycinką drzew w miastach i zapewnimy ochronę bioróżnorodności
          na terenach miejskich. Wprowadzimy instytucje „miejskiego ogrodnika”,
          odpowiedzialnego za parki, nowe nasadzenia i użytki ekologiczne.
      ''
      Dlaczego uważasz to za humorystyczne? Czy tylko z powodu zapomnianego ogonka pod ostatnią literką słowa ,,instytucję''?

- Stefan
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:00
        stefan4 napisał:

> Przy powoływaniu się na ,,konkrety KO'' uprzejmie proszę o ich cytowanie, bo nu
        > mery nie identyfikują ich jednoznacznie. W większości miejsc, gdzie one są cyt
        > owane, nie ma żadnej numeracji, a odliczanie do stu nie działa, bo kolejność za
        > leży od fantazji dziennikarza.

Ależ numery identyfikują bardzo jednoznacznie. Zamiast szukać w miejscach, gdzie są wybiórczo cytowane wystarczy wejść na poświęconą im stronę.

100konkretow.pl/wszystkie-konkrety/

> konkret 38 brzmi:
        >     ,,Obniżymy VAT dla sektora „beauty” do 8%.''
        > W swojej mowie Tusk twierdził, że usługi kosmetyczne są różnie opodatkowane zal
        > eżnie od tego, kto ich udziela. Chyba małe prywatne firmy płacą 23% a wielkie
        > 8%, ale mogłem coś pomylić, bo słuchałem jednym uchem. Dlaczego akurat ten sek
        > tor został wyróżniony w przemówieniu i w ,,konkretach'', tego oczywiście nie wi
        > em...

Wydaje mi się, że jeśli coś się omawia, to podaje się jeden pierwszy z brzegu przykład patologii, a nie przez dwie godziny wymieniać wszystkie. To konwencja, a nie stand-up Glapińskiego.

> Dlaczego uważasz to za humorystyczne? Czy tylko z powodu zapomnianego ogonka p
        > od ostatnią literką słowa ,,instytucję''?

Tam nie ma zapomnianego ogonka. Wprowadzą tyle instytucji ilu działaczy trzeba będzie gdzieś upchać.

> - Stefan
        • stefan4 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:20
          oby.watel:
          > Tam nie ma zapomnianego ogonka. Wprowadzą tyle instytucji ilu działaczy trzeba
          > będzie gdzieś upchać.

Taka interpretacja byłaby jeszcze bardziej niezgodna z gramatyką zdania niż brak ogonka. Tam jest ,,odpowiedzialnego'' a nie ,,odpowiedzialne''. Więc nie ma liczby mnogiej w miejskich ogrodnikach, a w instytucjach zrobiła się przez literówkę.

- Stefan
          • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:25
            stefan4 napisał:

> Taka interpretacja byłaby jeszcze bardziej niezgodna z gramatyką zdania niż bra
            > k ogonka. Tam jest ,,odpowiedzialnego'' a nie ,,odpowiedzialne''. Więc nie ma
            > liczby mnogiej w miejskich ogrodnikach, a w instytucjach zrobiła się przez lit
            > erówkę.

Aha. Kamień z serca.

> - Stefan
      • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:05
        > Dlaczego akurat ten sektor został wyróżniony w przemówieniu i w ,,konkretach'', tego oczywiście nie wiem...

Dudowa ma nową fryzurę za 0% VAT. Chyba dlatego :)
        • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:14
          A tak zupełnie poważnie, 23% VAT za cyfrową płytę to potworne nieporozumienie. Reszta kultury jest ovatowana 8%.

Chyba im to powiem.
    • m.c.hrabia Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 11:47
      Są postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet i przedsiębiorców, ale nie ma niczego dla pracowników.

tak to wszystko nie są pracownicy :)
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:03
        m.c.hrabia napisał:

> Są postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet
        > i przedsiębiorców, ale nie ma niczego dla pracowników.

>
        > tak to wszystko nie są pracownicy :)

Widziałeś pracującą rodzinę albo pracujące kobiety? Przedsiębiorcy z definicji nie pracują. Leżą do góry brzuchem i myślą tylko o tym co można zrobić, żeby jeszcze mniej płacić pracownikom.
    • mazala2 Czyje interesy i kto sponsoruje partię Donalda Tus 10.09.23, 12:08
      jureek napisał:

........

.... Ale z drugiej strony, to przecież nie pracownicy sponsorują tę partię, więc logiczne, ż
      > e to nie ich interesy są dla niej najważniejsze.

Pozostaje zapytać czyje interesy są dla tej partii najważniejsze i kto ją sponsoruje, skoro Szefem tej Partii jest delegat nie polskiej partii?
    • stasi1 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:13
      Że też ci sie chciało to czytać! Większość i tak nawet przy szczerych chęciach nie da się wprowadzić w życie
    • a.jej.rkoniak Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:23
      coś się czepił handlu w niedzielę?
      sądzisz, że nie będzie chętnych do pracy za +100%?
      W Sydney nie ma z tym kłopotu. Byliśmy dzisiaj w uniwermagu David Jones i kupa ludzi oraz obsługi.
      Kiedyś tego nie było, ale teraz niektóre małe sklepy są otwarte w Wielki Piątek i BN oraz Nowy Rok.
      Kij wam do tego, jak ludzie chcą pracować.
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:28
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> coś się czepił handlu w niedzielę?
        > sądzisz, że nie będzie chętnych do pracy za +100%?
        > W Sydney nie ma z tym kłopotu. Byliśmy dzisiaj w uniwermagu David Jones i kupa
        > ludzi oraz obsługi.
        > Kiedyś tego nie było, ale teraz niektóre małe sklepy są otwarte w Wielki Piątek
        > i BN oraz Nowy Rok.
        > Kij wam do tego, jak ludzie chcą pracować.

Uszanuj cudowne nawrócenia lewicy. Jest przykazanie "Będziesz dzień Święty Święcił", więc lewica święci.
        • snajper55 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:40
          oby.watel napisał:

> a.jej.rkoniak napisał(a):
          >
          > > coś się czepił handlu w niedzielę?
          > > sądzisz, że nie będzie chętnych do pracy za +100%?
          > > W Sydney nie ma z tym kłopotu. Byliśmy dzisiaj w uniwermagu David Jones i
          > kupa
          > > ludzi oraz obsługi.
          > > Kiedyś tego nie było, ale teraz niektóre małe sklepy są otwarte w Wielki
          > Piątek
          > > i BN oraz Nowy Rok.
          > > Kij wam do tego, jak ludzie chcą pracować.
          >
          > Uszanuj cudowne nawrócenia lewicy. Jest przykazanie "Będziesz dzień Święty Świę
          > cił", więc lewica święci.

Polska lewica to lewica katolicka.

S.
        • a.jej.rkoniak Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:40
          taka różnica, u nas lewizna domaga się +200 lub +250, co skutkuje zamykaniem lokali na weekend.
          Z przykazań to ja mam takie - tam piję, gdzie nocuję
          oraz pijany nie jedzie
          oraz żona ma rację, a ja mam spokój
          ile do Dekalogu brakuje?
        • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:10
          > Uszanuj cudowne nawrócenia lewicy. Jest przykazanie "Będziesz dzień Święty Święcił", więc lewica święci.

Nie rozróżniasz państwowego święta od zwykłej niedzieli?

Czy w tym burdelu nie prościej byłoby uchwalić obowiązek zamykania sklepów na co najmniej jeden dzień w tygodniu? Dzień do wyboru ze wszystkich 7 dni tygodnia.
          • m.c.hrabia Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:16
            Czy w tym burdelu nie prościej byłoby uchwalić obowiązek zamykania sklepów na co najmniej jeden dzień w tygodniu? Dzień do wyboru ze wszystkich 7 dni tygodnia.

ale po kiego?
            • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:20
              Aby wreszcie skończyć kłótnie w burdelu. Taki kompromis.
          • a.jej.rkoniak Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:38
            sunia, w Sydney sklepy robiom 7 dni w tygodniu w piątki, szabes i niedziele
            przecież to jest sprawa załogi, nie sklepu
            chętnych do pracy dorywczej jest sporo, zwłąszcza po ostatnich zmianach dotyczących tejże
            • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:43
              > sunia, w Sydney sklepy robiom 7 dni w tygodniu w piątki, szabes i niedziele

Wiem, byłem tam. Sceny ja z Afryki lub z Azji. Dzień i noc wszystko otwarte :)

> przecież to jest sprawa załogi, nie sklepu

Zgadza się, ale tylko w większych sklepach gdzie są związki zawodowe.
          • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:42

> Nie rozróżniasz państwowego święta od zwykłej niedzieli?

Która niedziela jest zwykła, a która państwowym świętem? Da się je jakoś odróżnić?

> Czy w tym burdelu nie prościej byłoby uchwalić obowiązek zamykania sklepów na c
            > o najmniej jeden dzień w tygodniu? Dzień do wyboru ze wszystkich 7 dni tygodnia .

A po co zamykać sklepy? Wystarczy egzekwować prawo zgodnie z którym pracownik ma pracować odpowiednią liczbę godzin w tygodniu, a za pracę w niedzielę i dni ustawowo wolne od pracy należy się dodatek.
            • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:46
              > Która niedziela jest zwykła, a która państwowym świętem? Da się je jakoś odróżnić?

Każda niedziela jest tylko niedzielą. Święta państwowe zaznaczone są w kalendarzu, ale ty obatelu musisz o to mnie pytać tylko dlatego aby dać upust swojemu ślinotokowi:)
              • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:57

> Każda niedziela jest tylko niedzielą. Święta państwowe zaznaczone są w kalendar
                > zu, ale ty obatelu musisz o to mnie pytać tylko dlatego aby dać upust swojemu ś
                > linotokowi:)

Nie jesteś mnie wstanie obrazić mój drogi, tym bardziej, że błaźnisz się każdym wpisem. To Ty zapytałeś
                > Nie rozróżniasz państwowego święta od zwykłej niedzieli?

No więc chcę rozróżniać. Jaka jest różnica między niedzielą, która jest tylko niedzielą, i czym różni się od zaznaczonego w kalendarzu w identyczny sposób święta?
    • rotenschwanz Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 12:40
      Nie przejmuj sie, robotnicy nadrobia deficyt maka z robali, mirabelkami, jedna koszula, rowerem z zimie i paroma takimi..

PO to partia dla bo

jureek napisał:

> Przeczytałem uważnie wszystkie 100 konkretów (screeny oczywiście też porobiłem)
      > i pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy, to brak propozycji dla pracowników.
      > nie sie nie moze doczekaSą postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet i p
      > rzedsiębiorców, ale nie ma niczego dla pracowników. Najwyraźniej politycy KO uw
      > ażają, że pracownicy mają się w Polsce wystarczająco dobrze, a pracownicy handl
      > u aż za dobrze, więc trzeba im dołożyć robotę w niedziele (i tak pany łaskawe,
      > że pracownik tylko przez dwie niedzielę będzie musiał ich obsługiwać). Ale z dr
      > ugiej strony, to przecież nie pracownicy sponsorują tę partię, więc logiczne, ż
      > e to nie ich interesy są dla niej najważniejsze. Zaś co do poszczególnych konkr
      > etów, to najbardziej zagadkowy jest dla mnie konkret nr 38, a najbardziej humor
      > ystyczny nr 57
      • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:12
        Deficyt maka z robali? Poproś, a będzie ci dane, McD słucha klientów :)

>PO to partia dla bo

Zadżebiste hasło, kradnę 😂
        • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:21
          :-)
        • rotenschwanz Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:23
          Widzisz, ja w odroznieniu do ciebie nie jestem sterowanym robolem.
          Stac mnie na wiecej.

• pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:28
            Nie tylko ogon ci gnije. W dodatku sterowanie ci się popsuło.:)
            • rotenschwanz Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:51
              Kobietko, nie masz wiecej ambicji zyciowych, jedynie rzucanie lajnem na rozkaz ??
              Idz na kurs, zrob jakies przydatne wyksztalenie :)

> Nie tylko ogon ci gnije. W dodatku sterowanie ci się popsuło.:)
              >
              • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:57
                Z popsutym sterowaniem.

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2017/07/62ffce1ce99d48229d0fe9acb8fbab71.jpg
                • rotenschwanz Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 14:04
                  to zydowskie dziecko na rowerku czy jakis goj ??

> Z popsutym sterowaniem.
                  >
                  > https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2017/07/62ffce1ce99d48229d0fe9acb8fbab71.jp
> g
                  >
                  • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 15:00
                    W majtki mi zajrzyj.
                    • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:00
                      Uważaj, on to weźmie poważnie 😆
    • oszol-lom-z-rm Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:53
      A co mówią te punkty? Zreszta czy to ważne ? Obi sami tych obietnic nie traktują poważnie - Sikorski do Rostowskiego - obietnice wiążą jedynie tych które je składają , dwa razy obiecać to prawie jak raz dotrzymać
      • x2468 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 20:33
        Jojo obiecał przywdziać turecki sweterek, słowa dotrzymał? Stępka sprzedana. Po 2 zł za kg złomiarzowi.
    • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:53
      Konkret nr 1 CELA+!
      • oszol-lom-z-rm Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:54
        Mieli okazje przyszpilić Ziobre już w 2014 - nie zrobili tego
        • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:59
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Mieli okazje przyszpilić Ziobre już w 2014 - nie zrobili tego

No i?
        • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 14:00
          Ziobro ma jeszcze 35 dni aby zamknąć Tuska. Potrafi wykorzystać ten czas?
          • x2468 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 20:35
            Do Konina go nie zaprosili, mówią ze zajął się topieniem laptopa.
    • mazala2 Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:56
      jureek napisał:
      .... Ale z drugiej strony, to przecież nie pracownicy sponsorują tę partię, więc logiczne, ż
      > e to nie ich interesy są dla niej najważniejsze. ....Z

Zapytuje ponownie: kto sponsoruje partię Tuska i czyje interesy ona reprezentuje
      • tapatik Re: 100 konkretów - czytaliście? 11.09.23, 21:37
        mazala2 napisał:

> Zapytuje ponownie: kto sponsoruje partię Tuska

A czy ktoś ich sponsoruje?
        Może utrzymują się ze składek i dotacji od państwa?

> i czyje interesy ona reprezentuje

W teorii - Polaków, w praktyce - swoich członków, ale to każda partia tak ma.
    • oszol-lom-z-rm Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 13:58
      Obietnice są wiążące jedynie dla tych którzy je składają . Dwa razy obiecać to prawie jak raz dotrzymać - Radosław Sikorski
      • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 14:03
        Jasne. Lepiej jest obiecać 3 miliony mieszkań, mieszkanie+, a później w zamian tego wszystkiego obiecać, ze się wyremontuje to co inni wybudowali.
      • pies.na.czarnych Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 15:02
        I kto mu zabroni obiecać. No kto? :)

Ambitne obietnice gospodarcze Morawieckiego. "Zarobki na poziomie francuskim"😂😂😂
        next.gazeta.pl/next/7,151003,30174551,ambitne-obietnice-gospodarcze-morawieckiego-zarobki-na-poziomie.html#s=BoxOpImg3
        • yoma Re: 100 konkretów - czytaliście? 10.09.23, 19:01
          Jak to kto, osieł 😂
          • dunajec1 Re: 100 konkretów - czytaliście? 11.09.23, 22:23
            Wlasnie, jak osiel ryknie- iiii-aaaaa, to juz bedzie zabronione.
    • falofilia.falofilia1 Re: 100 konkretów - czytaliście? 11.09.23, 22:40
      Gdzie link do tych 100 konkretów ? Ma ktoś ?

.

Adam Szostkiewicz
      7 września 2023
      18:54

@Slawczan
      Tak, to wynika z podejścia, w jakim wychowana jest od pokoleń ta część społeczeństwa, która dziś popiera Kaczyńskiego, wcześniej Ligę Polskich Rodzin, jeszcze wcześniej Tymińskiego, a w PRL się nie buntowała. To ludzie podatni z jednej strony na manipulacje, z drugiej na teorie spiskowe – zero zaufania do wszystkiego, co inne. Wpajany przez Kaczyńskiego i kler nacjonalizm przekłada się automatycznie na niechęć do równych praw obywateli, a w konsekwencji na lęk przed demokracją i wolnością. Peany rodzinne oznaczają w polityce stygmatyzację osób chcących żyć po swojemu, nie robiąc innym niczego złego. Kobieta jest postrzegana jako oddelegowana na front demograficzny z zadaniem rodzenia i wychowania jak największej liczby dzieci, by ,,Polska rosła w siłę”. Plany i marzenia osobiste się nie liczą, chyba że kobieta zgodzi się na tę rolę. Jednostka zerem, Partia i Kościół – wszystkim.
      blog na polityka.pl A.Szostkiewicza

.
      • stefan4 Re: 100 konkretów - czytaliście? 12.09.23, 00:43
        falofilia.falofilia1:
        > Gdzie link do tych 100 konkretów ?

Na przykład tu. Ale uważaj, bo to jest długie. Jak się zaczytasz, to możesz zaspać na to, co masz zaplanowane na jutro.

- Stefan
    • no-popis Re: 100 konkretów - czytaliście? 12.09.23, 04:56
      jureek napisał:

> Przeczytałem uważnie wszystkie 100 konkretów (screeny oczywiście też porobiłem)
      > Są postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet i p
      > rzedsiębiorców, ale nie ma niczego dla pracowników. Najwyraźniej politycy KO uw
      > ażają, że pracownicy mają się w Polsce wystarczająco dobrze, a pracownicy handl
      > u aż za dobrze, więc trzeba im dołożyć robotę w niedziele (i tak pany łaskawe,
      > że pracownik tylko przez dwie niedzielę będzie musiał ich obsługiwać). Ale z dr
      > ugiej strony, to przecież nie pracownicy sponsorują tę partię, więc logiczne, ż
      > e to nie ich interesy są dla niej najważniejsze. Zaś co do poszczególnych konkr
      > etów, to najbardziej zagadkowy jest dla mnie konkret nr 38, a najbardziej humor
      > ystyczny nr 57
      Bardzo poważnie do tego podszedłeś i tutaj uznanie z mojej strony. Biorąc jednak pod uwagę, że potencjalny rząd gdzie głównym stwórcą miałoby być wygrane w wyborach PO, będzie zlepkiem lewicowców, konserwatystów, patriotów i kosmopolitów, chrześcijan i ateistów to .....analiza konkretów jest czysto akademicka. Równie dobrze możemy się zastanowić co by było, jakie konkrety, gdyby PiS uzyskał w wyborach większość konstytucyjną,...to jakie konkretry by poczynił ale ...to też analiza akademicka.
      Była szansa ale nie skorzystali. Jaka?
      Jak powstała (słuszna) idea jednej listy to należałoby sprawdzić konklrety SLD, P2050, PSL i ...wybrać te wspólne a takie są i pójść ze wspólnymi konkretami.
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 12.09.23, 09:52
        no-popis napisała:

> Jak powstała (słuszna) idea jednej listy to należałoby sprawdzić konklrety SLD,
        > P2050, PSL i ...wybrać te wspólne a takie są i pójść ze wspólnymi konkretami.

Były dwie drogi. Jedna prowadziła do zwycięstwa PiS-u (zjednoczona prawica), druga do zwycięstwa opozycji (jedna lista opozycji). Postanowiono pójść trzecią drogą.
    • snajper55 Re: 100 konkretów - czytaliście? 12.09.23, 10:00
      jureek napisał:

> Są postulaty pogrupowane na te dotyczące rodziny, młodych, seniorów, kobiet i p
      > że pracownik tylko przez dwie niedzielę będzie musiał ich obsługiwać).

Czy nie uważasz, że zakaz pracy w niedziele należy rozszerzyć na pracowników restauracji, stacji benzynowych, radia, telewizji, drukarni... Dlaczego wyróżniać jedynie pracowników handlu?

S.
      • oby.watel Re: 100 konkretów - czytaliście? 12.09.23, 10:16
        snajper55 napisał:

> Czy nie uważasz, że zakaz pracy w niedziele należy rozszerzyć na pracowników re
        > stauracji, stacji benzynowych, radia, telewizji, drukarni... Dlaczego wyróżniać
        > jedynie pracowników handlu?

Jak wszyscy to wszyscy. Nie tylko sklepy, ale wszytko, szpitale, kościoły też powinny być w niedziele zamknięte.

> S.

Oh yes!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka