Dodaj do ulubionych

i bedzie pod ołtarzem ten polski moralny karzeł

14.09.23, 07:47
I znowu zaślepienie nienawiścią dało robaczywe owoce. Gdyby tak wymazać z tej tragicznej historii polskiego, granatowego szmalcownika...On teraz jest bardziej na ołtarzu niż ofiarność rodziny. Wszak pierwszym pytaniem jest - jak do tego doszło? - Polak na nich doniósł - padnie odpowiedź, a po niej już o tysiącach podobnych szmalcowników.A że Tuska jeszcze, a nie już, nie było taki, wydawać się mogło jeszcze w czasie beatyfikacji, wyborczy temat, towarzyszowi. Mateuszowi diabli wzięli.
Na tych trupach już nic nie ugra, a przecież zdążył zapowiedzieć że miliony Polaków ratowały Żydów.
Jeden Leś rozwalił cały naiwny scenariusz budowania mitu sprawiedliwego narodu.
Obserwuj wątek
    • falofilia.falofilia1 Re: i bedzie pod ołtarzem ten polski moralny karz 14.09.23, 08:37

Mam w rodzinie kuzynkę która po mężu ma nazwisko Leś
      • ireneo Re: i bedzie pod ołtarzem ten polski moralny karz 14.09.23, 08:57
        falofilia.falofilia1 napisał:

>
        > Mam w rodzinie kuzynkę która po mężu ma nazwisko Leś
        ++++++
        Teraz, po beatyfikacji, to nazwisko takie brzmi dumniej niż Kaczyński. Bez jednego z Lesiów nie byłoby aż dziewięciorga polskich swiętych. Podobno to Leś wzięło się od Lecha, ale nie wiem którego. Tych Lesiów będzie tyle co Kowalskich, a przecie nie wszyscy Kowalscy, jak i Polacy, których też jest jeszcze sporo, byli szmalcownikami więc spoko.
        • x2468 Re: i bedzie pod ołtarzem ten polski moralny karz 14.09.23, 09:32
          W Polsce żyje 15 osób o nazwisku Leś. W reszcie świata jeszcze dwoje, W Polsce żyje tez 33 osoby o nazwisku Ulm, w Niemczech Ulmów jest ok 1300.
          • ireneo Re: i bedzie pod ołtarzem ten polski moralny karz 14.09.23, 12:21
            x2468 napisał:

> W Polsce żyje 15 osób o nazwisku Leś. W reszcie świata jeszcze dwoje, W Polsce
            ++++++
            Popatrz, popatrz jak to ludziska szybko sie pozbyli tak szlachetnego nazwiska.
            "Na początku 2023 roku nosiło je w Polsce 1 797 osób"
            Może wziąć je pod ochrone, a nim ostatnie zaginie dać każdemu, na przetrwanie, po żydowskiej pierzynie ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka