Dodaj do ulubionych

Trzeciej Nodze nie po drodze

18.09.23, 14:16
Trzeciej Nodze nie po drodze.

Brat Szymon tłumaczy się wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30201460,liderzy-trzeciej-drogi-nie-wezma-udzialu-w-marszu-tuska-holownia.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1015&do_a=1015&s=BoxNewsMT&do_upid=979_ti&do_utid=30201460&do_uvid=1695037942873
Obserwuj wątek
    • don.kichote Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:04
      I bardzo dobrze!
      A czego się spodziewałeś po tym, jak zostali potraktowani na ostatnim marszu...
      • pies.na.czarnych Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:09
        Po tym jak załatwił wybory na dudę niczego innego nie spodziewałem się po bracie Szymonie.
        • don.kichote Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:17
          pies.na.czarnych napisała:

> Po tym jak załatwił wybory na dudę niczego innego nie spodziewałem się po braci
          > e Szymonie.

Załatwił? Możesz rozwinąć?
          Agitował za Dudą, przeciw Trzaskowskiemu?
          A może miał wpływ na tych, co liczyli głosy?

Ty się taki urodziłeś, czy brałeś lekcje?
          • pies.na.czarnych Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:33
            Rozwinięciem było zwycięstwo Dudy w wyborach na dudę. Zadowala cię moja odpowiedź?
            • don.kichote Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:36
              pies.na.czarnych napisała:

> Zadowala cię moja odpowiedź?

Nie! Nie zadawala!
              Wykaż związek Hołowni, ze zwycięstwem Dudy?!
          • stefan4 Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:37
            don.kichote (o Hołowni):
            > Agitował za Dudą, przeciw Trzaskowskiemu?

O ile pamiętam, sondaże dawały wtedy gorsze wyniki Dudy przeciwko Hołowni niż przeciwko Trzaskowskiemu. Było jak w grze w papier-nożyczki-kamień: Hołownia bił Dudę, Duda bił Trzaskowskiego, Trzaskowski bił Hołownię.
            Gdyby więc Celem Całego Narodu miało być wykopsanie Dudy, to Trzaskowski powinien się był wycofać z dogrywki. Ale okazało się, że CCN było jakieś inne.

Tak więc Trzaskowski pobił Hołownię, a Duda pobił Trzaskowskiego (nie mam złudzeń: wygrał z nim nieuczciwie).

Odtąd Panowie Hołownia i Trzaskowski mają do siebie pretensje:
                • Hołownia do Trzaskowskiego o to, że się nie wycofał po pierwszej rundzie i sam stanął przeciwko Dudzie, chociaż wg sondaży nie miał szans;
                • Trzaskowki do Hołowni o to, że po przegranej poszedł do domu, zamiast stać niezłomnie na wiecach i agitować za tym, który właśnie go pobił.

Wydaje się, że Pies.na.czarnych zrzuca całą odpowiedzialność na Hołownię. Ja jednak myślę, że tu nie ma odpowiedzialności, jest tylko niezgodność charakterów. Gdyby ci panowie byli w związku, to doradzałbym rozwód bez orzekania o winie.

- Stefan
            • pies.na.czarnych Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 15:42
              > Gdyby więc Celem Całego Narodu miało być wykopsanie Dudy, to Trzaskowski powinien się był wycofać z dogrywki.

Trzaskowski, który wygrał dogrywkę miał się poddać na korzyść przegranego? Q... , coraz lepszych nam tu przysyłają.
              • stefan4 Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 16:23
                pies.na.czarnych:
                > Trzaskowski, który wygrał dogrywkę

Zaraz, ustalmy może, w jakiej rzeczywistości Ty żyjesz. Gdyby oficjalnie wygrał dogrywkę, to od 3 lat byłby prezydentem. Tu masz rezultaty dogrywki, czyli drugiej tury. Czy w Twoim świecie Trzaskowski wygrał, a ja namawiam go, żeby po wygraniu się wycofał?

- Stefan
                • pies.na.czarnych Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 16:28
                  Wygrał udział w dogrywce. Teraz lepiej?
                  Zajmijmy się twoją logiczną wypowiedzią i oddawaniem medalu leżącemu na deskach.
    • stefan4 Prawo zabrania uczestniczyć? 18.09.23, 15:16
      [url="wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30201460,liderzy-trzeciej-drogi-nie-wezma-udzialu-w-marszu-tuska-holownia.html]Gazeta[/url] (cytuje Holownię):
      > choć prawo zabrania nam, tak jak PO czy Lewicy, uczestniczyć w wiecach organizowanych
      > i finansowanych przez inne partie

Czy ktoś wie, co on ma na myśli?

- Stefan
      • don.kichote Re: Prawo zabrania uczestniczyć? 18.09.23, 15:29
        Najprawdopodobniej to samo co wtedy, gdy mówił że uciekł im autobus (czy jakoś podobnie) przez co nie dojechali do trybuny i dlatego nie przemawiali.
        Dziś wiemy jak było naprawdę...
        • pies.na.czarnych Re: Prawo zabrania uczestniczyć? 18.09.23, 15:34
          > Dziś wiemy jak było naprawdę...

Opowiadaj jak było naprawdę!
          • don.kichote Re: Prawo zabrania uczestniczyć? 18.09.23, 15:38
            Masz tam cały zespół "niewolników" - niech ci wygooglają...
            • pies.na.czarnych Re: Prawo zabrania uczestniczyć? 18.09.23, 15:44
              Nie muszę guglować. Pamietam co wówczas mówił Szymek. Jego tłumaczenia były tak samo pokrętne jak te dzisiejsze.
    • pies.na.czarnych Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 17:28
      - Stajemy do walki ze złem, twarzą w twarz, rozliczyć tę władzę, żeby Polska znowu była wolna od kłamstwa, od nienawiści i złodziejstwa - mówi w najnowszym spocie przewodniczący PO Donald Tusk, zapraszając do udziału w Marszu Miliona Serc. Wydarzenie ma odbyć się w niedzielę 1 października.

Wideo wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30203035,tusk-zaprasza-na-marsz-miliona-serc-stajemy-do-walki-ze-zlem.html#s=BoxOpImg1

A ty Szymek WAL SIĘ!
    • ireneo Re: Trzeciej Nodze nie po drodze 18.09.23, 19:37
      pies.na.czarnych napisał:

> Trzeciej Nodze nie po drodze.
      >
      > Brat Szymon tłumaczy się wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30201460,liderzy-trzeciej-drogi-nie-wezma-udzialu-w-marszu-tuska-holownia.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1015&do_a=1015&s=BoxNewsMT&do_upid=979_ti&do_utid=30201460&do_uvid=1695037942873
      >
      ++++++++
      Brawo, trafnie zrymowana ironia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka