Dodaj do ulubionych

Władza demoralizuje, a ta to nawet paciorków

22.09.23, 10:26
Przykładem jest ten paciorek.
"Władze zawsze wykorzystują potencjał, który mają do dyspozycji, po to, żeby się wspomóc. Tak jest zawsze, tak było i prawdopodobnie dalej tak będzie - ocenił w rozmowie z korespondentem "Faktów" TVN Marcinem Wroną (...) Andrzej Duda."
Powyższe wybełkotał kilka lat po takim CV:
"Twórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły'
Ta miernota na ONZ to wydukała w 2015 by zaraz potem bezczelnie, bezwstydnie i bezkarnie buciorami deptać konstutucje (powołanie dublerów, kucharskiej, czy kolegówny Zera na prezeske SN.

W pierwszym cytacie podeptalo to to samego siebie.
Nadał rządzącym prawo do wykorzystywania siły i w wyborach.
---------------
By mogła legalnie się tuczyć władza, by nie oberwać, to w wyborach jej nie przeszkadzać.
(ireneo, Listy do II Sortu, 22;9)
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Władza demoralizuje, a ta to nawet paciorków 22.09.23, 11:07
      🤮🤮🤮 tvn24.pl/polska/zielona-granica-nowy-film-agnieszki-holland-prezydent-andrzej-duda-o-swojej-wypowiedzi-i-cytacie-tylko-swinie-siedza-w-kinie-7355674
    • privus Re: Władza demoralizuje, a ta to nawet paciorków 22.09.23, 11:43
      Sojusz tronu z ołtarzem zdemoralizował i jednych i drugich.
      • ireneo Re: Władza demoralizuje, a ta to nawet paciorków 22.09.23, 12:22
        privus napisał:

> Sojusz tronu z ołtarzem zdemoralizował i jednych i drugich.
        ++++++++++
        znam kilkoro ze Świadków, żaden mnie nie okradł, a jeśli to katolicy. Jeden z nich to w domu miał ołtarzyk. Podobnie z protestantami. Znam protoprezbitra prawosławnego, do niedawna dyrygent chóru, który współtworzył, bardzo skromny, choć prawie biskup. Podobnie jak wymienieni, daleki od pokus władzy, a bliski wyznawanych wartosci, tzn bycia przyzwoitym człowiekiem. Oni na poważnie wierzą, więc starają się zasłużyć na repetę. Mnie to nie przeszkadza, ani żadne ze znajomych nie chce mnie ewangelizować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka