Dodaj do ulubionych

Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi

23.09.23, 04:48

Jakby co, to czy ktoś nam pomoże i zechce umierać za...zboże?
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor”."

"Ale chcę też powiedzieć panu prezydentowi Zełenskiemu, żeby nigdy więcej nie obrażał Polaków, jak ostatnio podczas swojego wystąpienia w ONZ, Polacy nigdy na to nie pozwolą. A obrona polskiego dobrego imienia jest nie tylko moim obowiązkiem i honorem, ale jest także najważniejszym zadaniem rządu Rzeczypospolitej."

Panie Prezydencie, nie obrażaj Pan. My Polacy, w przeciwieństwie do tego prawdziwego-polaka, nie chcemy mieć za pięć miesięcy defilady Putina w Warszawie, jak nasi ojcowie i dziadkowie, po honorowym Becku, Hitlera.

(tu tylko Panu, tak na ucho, ten prawdziwy-polak, w życiu prawdy nie powiedział. Ma to nawet na papierze, od sądu.
A czy łgarz, w recydywie, może mieć honor. Pan musi tylko pilnować, bo on pies na działki, i kto wie z jakim diabłem już się nie pokumał ...)
-----------
Z małego kłamstwa wyrasta duże bydle,
bo kto kłamstwa zasmakował, przed żadnym świństwem się nie cofnie
(ireneo, Listy do Kaczysty, 22;5)
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 09:05
      bełkot
      • ireneo Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 09:16
        hordol napisała:

> bełkot
        ++++++++
        A, znowu przypełzłaś...a coś na temat, może jaka pochwała tego wrocławskiego łżewała?!
      • szwampuch58 Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 10:42
        Ach ja kartofel:Morawiecki: "Chcę powiedzieć prezydentowi Wołodymyrowi Zełenskiemu, żeby nigdy więcej nie obrażał Polaków"
    • margit49 Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 11:59
      Morawiecki miał w dudzie polskich rolników, kiedy jego rządowe totumfackie firmy kupowały ukraińskie zboże.
      Gdyby nie protest rolników, proceder trwałby
      Miał w dudzie Ukraińców, którym składał publicznie obietnice pomocy, a nie zrobił nic - poza własnym zyskiem

A teraz kolejna próba lansu:

"Ale chcę też powiedzieć panu prezydentowi Zełenskiemu, żeby nigdy więcej nie obrażał Polaków, jak ostatnio podczas swojego wystąpienia w ONZ, Polacy nigdy na to nie pozwolą.

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski, podczas spotkania w Białym Domu z prezydentem USA Joe Bidenem, został zapytany, czy nie obawia się utraty wsparcia Polski. - Jestem wdzięczny Polakom i polskiemu społeczeństwu za wsparcie - odpowiedział ukraiński przywódca.
      tvn24.pl/swiat/wolodymyr-zelenski-odpowiada-jestem-wdzieczny-polsce-za-wsparcie-ale-pytanie-dostal-inne-7355578

• pies.na.czarnych Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 12:08
        Zelenski nie mówił o Polakach. Zelenski mówił o pisich i ich rządzie.
        • margit49 Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 12:34

> Zelenski nie mówił o Polakach. Zelenski mówił o pisich i ich rządzie.
          >

Oczywiście, tym bardziej, że zdecydowana część podziela jego opinię. Zełenski doskonale wie, kim są pisi.
          Ta "pokazowa przyjaźń" to tylko kurtuazja.
      • karambol_extra Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:33
        Jakieś emocjonalne publiczne wystąpienia to raczej nie problem. Ale kolportowanie przez Ukrainę PISowskiej wersji Zamachu (Putin no i domyślnie Tusk) - tego nie trawię.
    • karambol_extra Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 13:08
      Coś po prostu niesamowitego, kiedy i gdzie Duda to powiedział?

Ale po tym, jak Zelenski lansował PISowski Zamach Putina, a jak Putina to z Tuskiem, jak dwukrotnie wypowiadał Amerykanom lojalność na rzecz sojuszu z Chinami, to solidarności żadnej nie czuję.
      • pies.na.czarnych Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 13:13
        > Coś po prostu niesamowitego, kiedy i gdzie Duda to powiedział?

W waszych biuletynach partyjnych nic na ten temat nie wspominano?
        • ireneo Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 13:34
          pies.na.czarnych napisała:

> > Coś po prostu niesamowitego, kiedy i gdzie Duda to powiedział?
          >
          > W waszych biuletynach partyjnych nic na ten temat nie wspominano?
          ++++++++++
          Bo to tylko w notatniku agitatora propagandysty z uwagą - 16.09 zjeść jak w TVPiS pokaże się ryży.
        • karambol_extra Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:25
          Nie czytam biuletynów żadnej partii. Za to dzięki uprzejmości administracji zmieniam nicki i coraz rzadziej piszę
          buldog.
    • szwampuch58 Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:00
      Musi byc cholernie goraco pod kaczymi kuprami:Z ustaleń agencji Bloomberg wynika, że Waszyngton miał zwrócić się do Warszawy o wyjaśnienie wypowiedzi premiera rządu PiS.
      • ireneo Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:11
        szwampuch58 napisał:

> Musi byc cholernie goraco pod kaczymi kuprami:Z ustaleń agencji Bloomberg wynik
        > a, że Waszyngton miał zwrócić się do Warszawy o wyjaśnienie wypowiedzi premiera
        >  rządu PiS.
        ++++++++++
        Nie pytać tego łgarza a Orbana, po którym to co kremlowski paciorek chce, ta miernota powtarza.
      • karambol_extra Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:27
        A, niezależnie od tematu, właśnie gdzieś przeczytałem, że Niemcy zamykają granicę.
        Czekamy na Amerykanów, przed wyborami.
        • pies.na.czarnych Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 15:03
          karambol_extra napisał(a):

> A, niezależnie od tematu, właśnie gdzieś przeczytałem, że Niemcy zamykają grani
          > cę.
          > Czekamy na Amerykanów, przed wyborami.

Nie musisz czekać. Oni już są w Polsce. Mam nadzieję, że w razie draki nasi obrońcy światowej demokracji tym razem nie zawiodą.
    • margit49 Re: Zalazł za skórę Putinowi teraz tow Mateuszowi 23.09.23, 14:20
      >Jakby co, to czy ktoś nam pomoże i zechce umierać za...zboże?

Kaczyński zapewnia:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka