Dodaj do ulubionych

Pisi chuligani zaatakowali A. Holland

23.09.23, 12:24
Pisie tituszki zaatakowali A. Holland

Przed premierą artystkę zaatakowała werbalnie grupa chuliganów na czele z lokalnym działaczem Solidarnej Polski.
www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30221345,zielona-granica-w-bialystoku-agnieszka-holland-to-co-wladza.html#s=BoxOpImg5
Tituszki i Orwell
Przed pokazem, w holu kina Helios Alfa, reżyserkę próbowała zaatakować grupa narodowców, którymi kierował wicemarszałek województwa Sebastian Łukaszewicz z Solidarnej Polski. Histerycznie krzycząc "Do Putina" - skazany już wcześniej na grzywnę Łukaszewicz - rzucił się w kierunku reżyserki. Został jednak błyskawicznie spacyfikowany przez ochronę. Po trwającym kilkanaście sekund incydencie chuligani zniknęli z holu kina.

Odnosząc się do incydentu z udziałem wicemarszałka, Agnieszka Holland przypomniała swój poprzedni film "Obywatel Jones", opowiadający o Wielkim Głodzie w Ukrainie.
- Oczywiście nie można było go pokazać w Rosji. Mimo to grupa dzielnych historyków z organizacji Memoriał próbowała zorganizować w Moskwie pokaz. Został on rozbity przez tituszki - chuliganów nasłanych przez putinowskie władze - wspominała.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30220257,probowali-zaklocic-pokaz-zielonej-granicy-grupa-chuliganow.html
Obserwuj wątek
    • margit49 Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 23.09.23, 12:48
      Kolejna odsłona więzi Pisu z Putinem
    • szwampuch58 Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 23.09.23, 13:07
      To ten kryminalista:
      pliki.portalsamorzadowy.pl/i/19/02/09/190209_r0_300.jpg
      • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 23.09.23, 13:10
        szwampuch58 napisał:

> To ten kryminalista:
        > pliki.portalsamorzadowy.pl/i/19/02/09/190209_r0_300.jpg

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c8/82/5c6d8aa3a0bc7_o_xlarge.jpg
    • pozytonium [...] 23.09.23, 13:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 13:20
        Dziecinniejesz coraz bardziej.:(

Pozyto. Jednej rzeczy nie mogę zrozumieć. Jak to jest możliwe, że ty po tym wszystkim co się dzieje nadal tak bardzo gorąco wspierasz partię, która prowadzi wojenkę z Ukrainom. Czy ty poza biuletynami partyjnymi wydawanymi przez KC PiS nic innego nie czytasz? Oglądasz jedynie TVPis?

Wojenka podjazdowa PiS coraz bardziej się wzmaga. Jeszcze trochę i wyślą wojsko aby wesprzeć Putina.

Awantura o ukraińskie zboże. Komisja Europejska organizuje spotkanie, ale Polska stawia warunek
        next.gazeta.pl/next/7,151003,30221416,awantura-o-ukrainskie-zboze-komisja-europejska-organizuje-spotkanie.html#s=BoxOpImg1
        • pozytonium Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 13:42
          pies.na.czarnych napisała:

> Dziecinniejesz coraz bardziej.:(
          >
          > Pozyto. Jednej rzeczy nie mogę zrozumieć. Jak to jest możliwe, że ty po
          > tym wszystkim co się dzieje nadal tak bardzo gorąco wspierasz partię, która pro
          > wadzi wojenkę z Ukrainom. Czy ty poza biuletynami partyjnymi wydawanymi przez K
          > C PiS nic innego nie czytasz? Oglądasz jedynie TVPis?

Wyjaśniałem to już, ale pewnie snajper odstrzelił, jak to ma w zwyczaju.
          Polska nie prowadzi wojny podjazdowej/hybrydowe z Ukrainą.
          Większość tamtejszych latyfundiów posiadają ludzie (oligarchowie) z zagranicy: Niemiec, Holandii, Francji, Belgii, etc. Pokaż mi chłopa, który ma 100 000 ha?
          PiS jak każdy rząd musi dbać, by nie wywołać w kraju rewolucji (PO zrobiłaby to samo, choć nie jestem pewien bo to partie kretynów). Jak polski chłop zostanie z towarem za 20.5 mld $ to się lekko wkurzy. Oby tylko.
          W interesie każdego Belga jest sobie znaleźć odbiorcę i firmę transportową. Polski niech do tego nie miesza, ma wolny transfer.
          Polska ma żywności dla 50 mln ludzików. Na co jej dodatkowa żywność dla 600 mln ludzików?
          Aż tak sobie wyobrażasz prokreację w Polsce?
          Jak czegoś brakuje to się to ściąga. Ale mój tata byłby kretynem, jakby kupował drewno na opał, gdy sam ma kilka ha lasu. Głównie buków. Na Podkarpaciu drzewa rosną jak szalone. Trzeba dokonywać choćby przecinek, bo to lasu nie wejdziesz. Jeśli kiedyś byłaś w Bieszczadach, tam jest dżungla.
          • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 14:56
            > Polska nie prowadzi wojny podjazdowej/hybrydowe z Ukrainą.

Na jakim świecie żyjesz? Gazet nie czytasz?

> Większość tamtejszych latyfundiów posiadają ludzie (oligarchowie) z zagranicy: Niemiec, Holandii, Francji, Belgii, etc. Pokaż mi chłopa, który ma 100 000 ha?

Już dawno sprzedali ziemie rolne obcokrajowcom. Teraz za broń dają w zastaw to co jest pod ziemią. To czego oni właściwie bronią?

> PiS jak każdy rząd musi dbać, by nie wywołać w kraju rewolucji

Acha. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Pis zbadał nastroje suwerena i wyszło im, że większość ma już dość Ukraińców i ich wojny i dlatego rozpoczęli działania antyukraińskie aby zdobyć głosy nazoli, faszystów i innych nienawistnikow nie posiadających empatii.

> Jak czegoś brakuje to się to ściąga. Ale mój tata byłby kretynem,

Polskie zboże gnije z powody braku możliwości składowania go w spichlerzach bo pisi zapchali je tanim ukraińskim zbożem "technicznym",w którym znaleziono nawet rtęć. Szkoda, że twój tata nie jest premierem.:)
            • mateusz.urbanski Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:15

> Acha. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Pis zbadał nastroje suwerena i wyszło
              > im, że większość ma już dość Ukraińców i ich wojny i dlatego rozpoczęli działan
              > ia antyukraińskie aby zdobyć głosy nazoli, faszystów i innych nienawistnikow ni
              > e posiadających empatii.
              >
              No i wyszło szydło z worka - pozyto to ruska onuca!
              Skapcaniał🤣
              To pisowski beton. Nawet nie pojmuje- bo niechce? umysł nie przyswaja?- że problem z ukraińskim zbożem to wina rządu
              • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:30
                Pozyt miota się jak dziwka w deszczu.:)
                • privus Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 15:31
                  Czasami próbuje się ułożyć :)
            • mateusz.urbanski Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:37

> Już dawno sprzedali ziemie rolne obcokrajowcom. Teraz za broń dają w zastaw to
              > co jest pod ziemią. To czego oni właściwie bronią?
              >
              Pozyton - w połowie ponoć dumny Ukrainiec tego nie wie

• pozytonium Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:38

> Acha. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Pis zbadał nastroje suwerena i wyszło
              > im, że większość ma już dość Ukraińców i ich wojny i dlatego rozpoczęli działan
              > ia antyukraińskie aby zdobyć głosy nazoli, faszystów i innych nienawistnikow ni
              > e posiadających empatii.

Suko, (bo inaczej do ciebie trudno się zwracać) jak ci się marnuje żarcie w misce to nie martwisz się o psa sąsiada.
              Polscy chłopi mają czas na sprzedanie zbiorów dajmy na to przez 2-3 miesiące.
              Potem jak ktoś nie sprzedał, to nie sprzeda, bo będzie inne zboże, tańsze.
              Jak ktoś będzie kitrwanił to już nie sprzeda w tym sezonie.
              Obecnie ceny są poniżej 80 zł za kwintal. Nie ma co czekać na więcej, bo więcej nie będzie.
              Polska nie ma obowiązku nie importować zboża, gdy rodzimi chłopi nie chcą go sprzedawać.
              Pierwsze 2-3 miesiące odbiór od swoich. Jak nie chcą sprzedawać to niech się tym żarciem udławią.
              I tak już rząd idzie na rękę rolnikom.
              • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:45
                > Suko, (bo inaczej do ciebie trudno się zwracać)

Tak powinieneś zwracać się do Morawieckiego. Musisz się spieszyć bo jego dni już się kończą i nie mam tu na myśli tylko nadchodzących wyborów. CIA już mu przygotowuje Stalingrad!

Waszyngton interweniował po słowach Morawieckiego. Biały Dom żądał wyjaśnień wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30221697,nieoficjalnie-waszyngton-interweniowal-po-slowach-morawieckiego.html#s=BoxOpMT
            • a.jej.rkoniak Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:48
              sunia,
              zboże techniczne to być może było ziarno przeznaczone do siewu...
              nie wiem, jak teraz, ale za komuny ziarno było traktowane związkami rtęci, ALE:
              W ziarnie zaprawianym znaleziono około 34 mg Hg/kg,
              natomiast w plonie z tego ziarna oraz w ziarnie konsumpcyjnym
              różnego pochodzenia nie stwierdzono obecności
              rtęci....
              Gdy na przednówku brakowało ziarna na mąkę, to brali siewne DOPIERO PO oznaczeniu zawartości rtęci. Komuna czasami zachowywała się rozsądnie.
              • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 15:59
                > nie wiem, jak teraz, ale za komuny ziarno było traktowane związkami rtęci

Inne czasy inne normy, inne udoskonalone badania laboratoryjne, więcej wiedzy na temat szkodliwości różnych substancji. W tym zbożu w polskich laboratoriach znaleziono wiele różnych trucizn i substancji wywołujących raka, nie tylko rtęć.
                Dzisiaj polski rolnik musi przestrzegać unijnych norm i to kosztuje go sporo grosza. Część ukraińskiego zboża, które trafiło do silosów nazwana dla niepoznaki "zbożem technicznym" nadaje się jedynie do przerobienia na pelet.
                W przyszłym roku do Polski może trafić zboże skażone uranem od pocisków używanych przez Ukraińców.
              • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 16:01
                > nie wiem, jak teraz, ale za komuny ziarno było traktowane związkami rtęci

W tamtych czasach na całym świecie dodawano ołów do benzyny i nikomu to nie przeszkadzało aż...
                • pozytonium Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 16:44

> > nie wiem, jak teraz, ale za komuny ziarno było traktowane związkami rtęci
                  >
                  > W tamtych czasach na całym świecie dodawano ołów do benzyny i nikomu to nie prz
                  > eszkadzało aż...

Pojawili się na zielono pomalowani Niemcy i się zmieniło.

Ajerkoniak mówi sensownie. Co to znaczy zboże techniczne? KO uczepiła się tego jak rzep psiego ogona.
                  Ajerkoniak zapytał się mnie co rozumiem pod symbolem pKa. Wyjaśniłem mu i mam wrażenie, że to mu wystarczy - iloczyn rozpuszczalności choć nazwany innymi literkami, możesz go sobie nazwać Qpa i też będzie dobrze. Przy nadmiarze wspólnego jonu mamy efekt wspólnego jonu.

Tak się śmiałaś z ORLENu. Tylko kretyn będzie rafinował ruską, ciężką, zasiarczoną ropę. Jak się pojawili Saudyjczycy, to ORLEN przyjął ich z otwartymi ramionami.
                  • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 23.09.23, 20:26
                    > Co to znaczy zboże techniczne?

Zapytaj się w KC PiS. To tam wymyślono to określenie.

> Jak się pojawili Saudyjczycy, to ORLEN przyjął ich z otwartymi ramionami.

Nie dziwi mnie to. Saudyjczycy są przyjaciółmi Rosji i wrogiem USA.
                • a.jej.rkoniak Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 02:19
                  paliwo do samolotów z napędem tłokowym nadal zawiera ołów,
                  za wczesnej komuny na stacjach benzynowych nie wolno było zatrudniać kobiet, włąśnie z uwagi na obecność ołowiu
                  co nie przeszkadzało w pakowaniu związków ołowiu jako pigmentów do farb do malowania okien i ścian...
                  obecnie ogranicza się zawartość benzenu w benzynie, ale dodaje etanolu, który zamienia się w aldehyd mrówkowy i octowy. Wynik - związki rakotwórcze w powietrzu...
                  Daj mi kopię raportu z analiz tego ziarna ukraińskiego, żebyśmy mogli pogadać jak fachowcy.
                  Nie sądzę by na Ukrainie używano zapraw z rtęcią, skoro w sklepach są zaprawy innego rodzaju. Skoro produkują na eksport, to muszą się liczyć z warunkami odbioru u klienta, a ci są wybredni, jak biurwokracja brukselska.
                  Widzisz, przy obecnych możliwościach analizy sladowej, to można wszędzie znaleźć wszystko. Dlatego fachowcy pytają - co? i w jakim stężeniu?
                  Ja w swoim życiu zawodowym miałem do czynienia z kilogramami rtęci metalicznej. Dlatego za 11 tys USD kupiłem przyrząd do mierzenia stężenia par rtęci w powietrzu.
                  Piszesz - przerobienia na pelet...
                  I co, napalisz w piecu i puścisz tę rtęć w powietrze?
                  sunia, co ci uran przeszkadza? Przecież to jest kopane z ziemi... Osobiście wolałbym mieszkać przez płot z elektrownią jądrową, niż z hałdą popiołów z elektrowni węglowej.
                  Syf jest wszędzie. Aby rośliny były wolne od zanieczyszczenia węglowodorami aromatycznymi (PAH), to muszą pochodzić z pola oddalonego od działalności przemysłowej lub dróg o 30 km. Najwięcej łapią sałąty, kapusta...
                  Rtęć, arsen są nadal używane w medycynie. Nie wiem, jak w kosmetykach, bo się nie maluję.
                  • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 03:31
                    > paliwo do samolotów z napędem tłokowym nadal zawiera ołów

Znikoma ilość. Jedynie stare silniki spalinowe potrzebują kuracji ołowiowej. Zrobiono chyba wyjątek dla antyków. Poza tym nie mam pojęcia gdzie taká benzynę można kupić.:)

> za wczesnej komuny

Cos sie uparł na tá komunę. Wszędzie to sprzedawano. Tak samo było z produktami robionymi z azbestu i wieloma innymi szkodliwymi dla zdrowia rzeczami. Nauka poszła do przodu i ludzie więcej dbają o swoje zdrowie.
                    Tak samo bylo z papierosami. Kiedyś na każdym filmie pokazywano palących. <Dzisiaj nawet reklama papierosów jest zabroniona.

> Daj mi kopię raportu z analiz tego ziarna ukraińskiego

Co to kurwa, Google jestem?

> Nie sądzę by na Ukrainie używano zapraw z rtęcią

Ja nie myślę, że oni używają tych świństw rozmyślnie. Ich środowisko naturalne jest zatrute przez przemysł. Przecież tam nikt tego nie kontroluje w takim stompu jak to się robi w Europie.

> Piszesz - przerobienia na pelet...
                    I co, napalisz w piecu i puścisz tę rtęć w powietrze?

Oczywiscie, ze tak nie myślę. Poprzednio napisałem, ze w zbożu znaleziono nawet rtęć. poza tym inne świństwa. O tym spalaniu tego zboża mówił jaki spec od analiz i miał na myślę to, które nie nadaje się nawet na pasze, a tylko do spalenia.

> sunia, co ci uran przeszkadza? Przecież to jest kopane z ziemi...

Kunik węgiel również jest kopany w ziemi. Nie wiem jak u ciebie w Australii, ale my tu węgla do żarcia nie dodajemy :)

> Osobiście wolałbym mieszkać przez płot z elektrownią jądrową, niż z hałdą popiołów z elektrowni węglowej.

Pisałem o amunicji, a nie o elektrowni A nad odpadami, której jest kontrola.

> Najwięcej łapią sałąty, kapusta...

Tsza było od początku o tym pomyśleć gdy zacząłeś się wymundrzać na temat benzyny z dodatkami ołowiu. :)
                    • a.jej.rkoniak Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 14:08
                      paliwa Avgas 100LL skol'ko ugodno w Australii i Belgii, poszukaj a znajdziesz
                      nie tylko stare tego potrzebują
                      - > Daj mi kopię raportu z analiz tego ziarna ukraińskiego

Co to kurwa, Google jestem?
                      nie wiem, ake skoro pytasz...

- zatrucie środowiska w Europie jest faktem, a Ukraina niekoniecznie, bo pola mogą być z daleka od fabryk

- ten spec mógł kłamać na polecenie pisiorów, aby usprawiedliwić sprowadzenie ziarna do Polski pod fałszywymi pretekstami, dlatego pytam o wyniki analiz
                      inaczej to jest magiel, a nie nauka

- kapusta i sałata to wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne, nie metale

- sqrwienie "naukowców" jest powszechnie znane i ich twierdzenia nie są wiarygodne w większości przypadków.

podobnie pracownicy mediów oraz aktywiści wszelkiej maści

- osobiście jestem skłonny przyjąć, że produkcja rolna na Ukrainie nie odbiega zbytnio od europejskiej, jeszcze raz powtórzę - obecnie można wykryć wszystko wszędzie.
                      W sydnejskich ściekach mamy narkotyki, środki poronne, antykoncepcyjne, ślady wirusów .... wszystko zależy, co dzisiaj badamy.
                      • pies.na.czarnych Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 14:21
                        zatrucie środowiska w Europie jest faktem, a Ukraina niekoniecznie, bo pola mogą być z daleka od fabryk

- ten spec mógł kłamać na polecenie pisiorów,
                        - osobiście jestem skłonny przyjąć

Jaka z toba jest rozmowa skoro swoje mądrości opierasz na przypuszczeniach. Koniecznie chcesz udowodnić swoje racje. Szkoda mi czasu na pyskówkę. Bye!
                        • a.jej.rkoniak Re: Też ma 8 punktów? 24.09.23, 16:05
                          a co masz ze swej srony? Jakie udokumentowane fakty? Jakie masz wykształcenie i praktykę zawodową?
                          Nie ma sprawy, dołączasz do swojej wielbicielki.
    • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 23.09.23, 15:28
      Twórczyni "Zielonej granicy" przyznała, że łudząco przypomina jej to rok 1968. - Prezes Kaczyński zresztą coraz bardziej upodabnia się do Gomułki w sposobie mówienia, logice, ekspresji. Przypomina to również makkartyzm i czasy stalinowskie. I jest potwornie niebezpieczne. Bo rozhuśtując w ten sposób emocje, podkłada się ogień pod strzechę. Żaden odpowiedzialny polityk, nawet w kraju totalitarnym - jeśli nie jest to kompletna, dzika dyktatura - tak się nie zachowuje - podkreśliła w rozmowie z dziennikiem. - Bardzo przykro, że nasz kraj stoczył się do takiego poziomu przez to, że władzę sprawują ludzie pełni cynizmu, nihilizmu i nienawiści - dodała, tłumacząc, że ich jedynym celem jest utrzymanie władzy.

• snajper55 Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:29
        [Szpotański] " W 1964 napisał sztukę Cisi i gęgacze, czyli bal u prezydenta – utwór będący pamfletem przeciwko rządom Władysława Gomułki, który występował jako postać Gnoma, a także satyrą na ówczesne postawy inteligencji. 6 stycznia 1967 aresztowano Szpotańskiego. W 1968 został skazany na trzy lata pozbawienia wolności za sporządzanie i przekazywanie w celu rozpowszechniania opracowań szkodliwych dla interesów państwa."

Wszystko już było.

S.
        • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:42
          Gęgacze Kaczyńskiego :)
          Sala pełna śmiechu na spotkaniu Jarosława Kaczyńskiego z wyborcami w Janowie Lubelskim. Wszystko za sprawą widzów "pewnej telewizji", którym według prezesa PiS, "można wmówić wszystko".

Boki można zrywać, panie! 😅
      • horpyna4 Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:53
        Kaczyński pewnie nie wie, że Gomułkę wyprowadzono w1970 roku w kaftanie bezpieczeństwa; Gierek już czekał na jego stołek.

Pis-pezetpeerowcy mogą zrobić podobnie, jak zobaczą coraz większe uwalanie kampanii wyborczej przez kulawego gnoma.
        • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:54
          Kaczyński nikogo się nie boi :)

https://ocdn.eu/images/pulscms/ZTg7MDA_/ad6596dd610dff8d492ddcc6929c18bd.jpg
    • kod_matrixa Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 11:37
      Awantura w rodzinie. W Moskwie nie pokazali filmu córki czerwonoarmisty. Łoj.
      • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 11:46
        > Awantura w rodzinie

Papież zjebał pisich. Należało im się jak burej suce :)
        • a.jej.rkoniak Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:10
          papa rimskij powiedział, że Europa przesadza z pontoniarzami....
          Europo, nic się nie stało ..... [macie brać]. Ciekawe, ilu wzjęła Argentyna?
          • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 14:24
            Szkoda, ze nic nie mówił na temat polskich pontoniarzy w Australii, którzy czuja się tam jak właściciele całego kontynentu.

> Ciekawe, ilu wzjęła Argentyna?

Zaspokój swoją ciekawość używając Google, czy coś innego co macie tam na antypodach.
          • pozytonium Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 15:06
            a.jej.rkoniak napisał(a):

> papa rimskij powiedział, że Europa przesadza z pontoniarzami....
            > Europo, nic się nie stało ..... [macie brać]. Ciekawe, ilu wzjęła Argentyna?

Argentyna wzięła już dość Niemców.
    • privus Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 15:28
      Mam spore wątpliwości, czy to rzeczywiście byli chuligani a nie celowi posłańcy.
      Ich zainteresowanie sztuką raczej nie przekracza mazania po płotach czy murach lub zabawy w organizowanie zadym.
      • pies.na.czarnych Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 15:31
        Przecież to jest jasne. To byli chuligani/tituszki celowo nasłani.
        • privus Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 15:39
          Według rozkazu: Ti tiu a Ty tam :)
        • 99venus Re: Pisi chuligani zaatakowali A. Holland 24.09.23, 15:52
          Nie, dla mnie to byli pospolici bandyci. Zaczyna być tak jak w Niemczech w 1933 r. A potem były obozy i komory gazowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka