Dodaj do ulubionych

Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na Ukra

23.09.23, 21:04
Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na Ukrainie, a nie u nas.
Skoro jesteśmy tacy dobrzy to dlaczego nie wspomagany innych napadniętych państw w innych częściach świata?Bo nie mamy interesu.
Ale jeśli jakaś pisowska szmata uważa inaczej to….wasz premier razem z min obrony powinien trafić pod sąd. Osłabia polską obronność w imię interesów innego państwa.
Polityka zagraniczna to biznes.
Nie wolontariat.
Tonący Mateusz chce pociągnąć Polaków za sobą na dno
Ukraińcy odwalają za Polaków czarną robotę na froncie, a ten ich embargiem na broń, na zboże.. wstyd!
Obserwuj wątek
    • pozytonium Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 21:09
      kawa_poranna11 napisał(a):

> Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na Ukrainie, a nie u nas.
      > Skoro jesteśmy tacy dobrzy to dlaczego nie wspomagany innych napadniętych państ
      > w w innych częściach świata?Bo nie mamy interesu.

I dlatego PO przegra kolejny raz.
      Polityka zagraniczna - konflikt interesów.
      Polityka wewnętrzna - konflikt wartości.

O ile wiem to UA jeszcze nie wchodzi w skład RP.
      • tapatik Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 21:32
        pozytonium napisał:

> I dlatego PO przegra kolejny raz.

Dlaczego PO przegra?

> Polityka zagraniczna - konflikt interesów.
        > Polityka wewnętrzna - konflikt wartości.

Jaki konflikt?

> O ile wiem to UA jeszcze nie wchodzi w skład RP.

A co to ma do rzeczy?
        • pozytonium Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 21:55
          tapatik napisał:

> pozytonium napisał:
          >
          > > I dlatego PO przegra kolejny raz.
          >
          > Dlaczego PO przegra?

Bo to cieniasy.

> > Polityka zagraniczna - konflikt interesów.
          > > Polityka wewnętrzna - konflikt wartości.
          >
          > Jaki konflikt?

Konwikt zawsze jest, od rozwiązywania ich są dyskusje dyplomatyczne, a wyciąganie tego dla publiki. Tym razem mógł milczeć. Dał sygnał światu, że w ich interesie nie niej popieranie UA.

> > O ile wiem to UA jeszcze nie wchodzi w skład RP.
          >
          > A co to ma do rzeczy?

Ma, bo kacap może ich wyrżnąć wszystkich i NATO nawet nie mrugnie okiem. Obrażając kraj NATO sam się prosił. Wystarczy zakręcić kurek. No chyba, że dostanie "nowe" hełmy z Niemiec.

https://pbs.twimg.com/media/Fzgl_KgXsAAcK8g?format=jpg&name=large
          • tapatik Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 22:05
            Te cieniasy mają blisko 30% poparcie.
            • pozytonium Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 22:18
              tapatik napisał:

> Te cieniasy mają blisko 30% poparcie.

Kto ma?
              • tapatik Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 22:50
                pozytonium napisał:

> tapatik napisał:
                >
                > > Te cieniasy mają blisko 30% poparcie.
                >
                > Kto ma?

PO.
                • pozytonium Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 23:52
                  tapatik napisał:

> pozytonium napisał:
                  >
                  > > tapatik napisał:
                  > >
                  > > > Te cieniasy mają blisko 30% poparcie.
                  > >
                  > > Kto ma?
                  >
                  > PO.

No fakt.
                  Pies np. zarzuca mi to, że cenię sobie dobro Polski bardziej niż krajów obcych. Drugi pies jej mordę lizał.
                  Dziś pod mym domem remontowano drogę. Kładziono nowy asfalt. Który nie przeszedł odbioru. Zerwano go i położono nowy. Kobieta, która odbierała budowę odebrała ją w końcu. Ten asfalt przeżyje mnie. A przecież mogła odebrać fuszerkę. Asfalt to jest asfalt, a że krzywy i z dołkami to nieważne. Wkrótce po tym padał deszcz. Rzecz dziwna nie zrobiła się żadna kałuża. Jakby odebrała pierwotną fuszerkę to byłyby kałuże, po dwóch zimach droga nadawałaby się znów do naprawy.
                  Mnie naprawdę nie zależy rządząca władza. Może to i być Partia Przyjaciół Piwa. Władza jest i odchodzi. Liczy się to co po sobie zostawiła.
                  • stasi1 Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 24.09.23, 08:43
                    Dobro Polski czy PiSu? Bo akurat to nie jest tożsame. Czy pisałeś przed 22 rokiem że opieranie sie na przyjaciołach putina to błąd?
          • asia-loi Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 22:16
            pozytonium napisał:

> https://pbs.twimg.com/media/Fzgl_KgXsAAcK8g?format=jpg&name=large
            >

Dlaczego wklejasz zdjęcie Magdaleny Filiks?
            • pozytonium Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 22:20
              asia-loi napisała:

> pozytonium napisał:
              >
              > > [img]https://pbs.twimg.com/media/Fzgl_KgXsAAcK8g?format=jpg&name=large[/
              > img]
              > >
              >
              > Dlaczego wklejasz zdjęcie Magdaleny Filiks?
              >
              >

Bo jest ogólnie dostępne. To nie ja je wkleiłem, a ona.
              Przekazując ten obraz hełmu niemieckiego do mediów zrzekła się praw autorskich.
            • mateusz.urbanski Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 23:55
              asia-loi napisała:

> Dlaczego wklejasz zdjęcie Magdaleny Filiks?
              >

Wklejał też wypociny Szafarowicza "ogólnie dostępne"
      • pies.na.czarnych Re: Polityka zagraniczna - konflikt interesów. 23.09.23, 23:27
        > O ile wiem to UA jeszcze nie wchodzi w skład RP.

Nie może być? Jeszcze do niedawna Ukraińcy dla pisiego rządu byli ważniejsi niż Polacy.
    • hordol Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 21:25
      wygra peło to da ukraincom broń.choć nie wiem skąd ją weżmie?
      • tapatik Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 21:38
        O ile mi wiadomo, to produkujemy dla Ukrainy amunicję i broń ręczną.
        Artylerii czy czołgów już nie damy, bo poradzieckie już oddaliśmy, a sobie też trochę musimy na wszelki wypadek zostawić.
        Swoją drogą, to widziałem film, na którym Ukraińcy bardzo chwalą polskie Beryle.
        • hordol Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 21:41
          nie wiem czy to prawda ale podobno oddano ok 40 % sprzętu znajdującego się w dyspozycji wp
          • tapatik Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 22:06
            Oddaliśmy praktycznie całą broń poradziecką. Została nam broń zachodnia, przy czym część Leopardów już przekazaliśmy.
            • hordol Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 22:11
              no wiec praktycznie nie mamy już czego oddawac ,a tym samym stalismy sie wrogiem ua
              • pozytonium Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 22:23
                hordol napisała:

> no wiec praktycznie nie mamy już czego oddawac ,a tym samym stalismy sie wrogi
                > em ua

Czas więc na remont lotnika w Rzeszowie.
                www.eska.pl/rzeszow/remont-jasionki-jeszcze-w-tym-roku-zarzad-portu-lotniczego-wydal-komunikat-aa-ZJ4E-dfW5-ni8X.html
                Polityka zagraniczna to polityka interesów.
                • tapatik Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 24.09.23, 11:07
                  pozytonium napisał:

> Czas więc na remont lotnika w Rzeszowie.
                  > www.eska.pl/rzeszow/remont-jasionki-jeszcze-w-tym-roku-zarzad-portu-lotniczego-wydal-komunikat-aa-ZJ4E-dfW5-ni8X.html
                  > Polityka zagraniczna to polityka interesów.

Dlaczego sugerujesz, że powinniśmy przestać pomagać Ukrainie?
                  Z punktu widzenia Polski lepiej graniczyć z Ukrainą niż Rosją.
                  • pies.na.czarnych Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 24.09.23, 11:52
                    Tak mu w domu wpajano od dzieciństwa.
              • tapatik Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 22:49
                hordol napisała:

> no wiec praktycznie nie mamy już czego oddawac ,a tym samym stalismy sie wrogi
                > em ua

Dużo ci płacą za szczucie nas przeciwko Ukrainie?
                • privus Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 23:17
                  Płacą, nie płacą, ale istotne jest życie realne na bieżąco. Historii nie zmienisz, jaka by ona nie była. W tej kwestii jest nadal sporo niedomówień, które trzeba jednoznacznie wyjaśnić w oparciu o prawdę historyczną a nie polityczną propagandę stosowaną z obydwu stron. Nie bierz poważnie pisiej propagandy walczącej o każdą iskrę szans walki o własne życie przed wyborami parlamentarnymi.
    • privus Re: Mamy żywotny interes w tym, aby wojna była na 23.09.23, 22:59
      Mam wrażenie, że w panice przed wyborami dobijają tym gwóźdź do swojej trumny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka