Dodaj do ulubionych

"Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Polaków

23.09.23, 21:40
Czytam i słucham nienawistnych wrzasków śmiertelnie oburzonych Patryjotów i Prawdziwych Polaków, którzy najchętniej obłożyliby Holland anatemą , zakazem wystąpień publicznych, pręgierzem i mandatem za obrazę. Sama próba pokazania w nielegalnych uchodźcach ludzi takich jak my to zbrodnia, bo każdy przecież wie, że oni żadnymi ludźmi nie są! Przenoszą pasożyty, gwałcą kobiety (zwłaszcza białe katoliczki) i w ogóle zapaskudzą nam nasze samopoczucie i gemutlichkeit. Tu Polska kwitnie, rośnie w siłę a ludzie żyją dostatniej, żołnierzyki nasze kochane defilują, prezes głosi stan powszechnej szczęśliwości.... a tu masz, taka Holland stawia nieprzyjemne pytania, czarno-białą rzeczywistość pokazuje zamiast radosnych pasteli....
Nic nie zrozumieliśmy, niczego nas nasza własna historia nie nauczyła. Ma rację Eustachy Rylski pisząc nieprzyjemnie (polecam "Jadąc") o nas.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 23.09.23, 23:35
      > Czytam i słucham nienawistnych wrzasków ...

Swołocz opanowała ten kraj. Szczerze mówiąc mnie te reakcje rządu pisich i ich elektoratu nie zaskoczyły nie ani o drobinę.
    • privus Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 23.09.23, 23:50
      Jeszcze nie jest tk źle. Na razie klątwą jeszcze nie została obrzucona :)
    • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 01:52
      https://scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/381341088_845026107027653_341340115496356418_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=144RA3qESQUAX8Ux_HQ&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=00_AfBFvE2eos3uc0LEt83m_M5pu5-0irp_zHuoGQ9Yvqwi0A&oe=65144263
    • stasi1 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 08:36
      Moja prawie teściowa zawsze w kościele, pości w każdy piątek, wspiera dyr Rydzyka na pytanie co Europa ma robić z tymi emigrantami? Topić w morzu
      • m.c.hrabia Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 08:57
        PRAWDZIWA Polka KATOLKA.
      • taniarada Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 17:43
        stasi1 napisał:

> Moja prawie teściowa zawsze w kościele, pości w każdy piątek, wspiera dyr Rydzy
        > ka na pytanie co Europa ma robić z tymi emigrantami? Topić w morzu
        Stasiu nie ładnie tyłek obrabiać teściowej .Ale to już twoja była ,więc się nie przejmuj 🤣
        • stasi1 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 01.10.23, 13:56
          Nie była tylko prawie. Babcia mojego dziecka. Była juz nie żyje od ubiegłego roku
    • pozytonium Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 09:19
      dr.krisk napisał:

> Czytam i słucham nienawistnych wrzasków

Nie mniej jednak turysta zastanowi się, czy chciałby odwiedzić Mazowsze.
      Zobaczyć pierwszy i ostatni raz w życiu Kolumnę Zygmunta.
    • yoma Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 09:29
      Krisku czuj duch, tłumy walą na film drzwiami i oknami. Niezły sondaż przedwyborczy :D
      • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 21:29
        Fakt - nic tak nie nobilituje człowieka jak napiętnowanie przez PrezesaPana i jego akolitów. Dlatego też zapisałem się już dawno do łże-elit. A propos "łże", PrezesPan używa formy "łga" (Tusk łga) zamiast poprawnej "łże". Taki intligent z gurnej pułki.
    • szwampuch58 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 10:45

Po jego słowach brawa nie chciały ustać. W TVP nawiązał do filmu Agnieszki Holland

Wczoraj, 19:51

TVP Kultura

Mieczysław Struk, marszałek województwa pomorskiego

Podczas gali finałowej 48. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni

W kategorii najlepsza scenografia nagrodę wręczał Mieczysław Struk, marszałek województwa pomorskiego. Zanim wyczytał nazwisko zwycięzcy, wypowiedział słowa, po których rozległy się gromkie brawa.

Bardzo się cieszę z sukcesu polskiego filmu i tu w Gdyni, i w Wenecji
    • kod_matrixa Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 11:26
      No nie wiem. Ja na miejscu rządzących bym pielęgnował taką pożyteczną idiotkę, kręcącą "paradokumenty" polityczne.

Złożmy, ktoś niezaangażowany politycznie zastanawiał się czy intencją Holland było nakręcenie filmu w sposób obiektywny, to czas jego premiery pozbawia wszelkich złudzeń, co do wartości merytorycznych tego dzieła.

Żaden szanujący się twórca nie chciałby, aby jego twórczość była postrzegana przez pryzmat bieżącej polityki i dla dobra swojego dzieła nie zdecydował by się na premierę takiej produkcji tuż przed wyborami. Dlatego przypadek Agnieszki Holland zdradza zarówno jej niezbyt nachalny poziom IQ jak i jej intencje towarzyszące projektówi "Zielona Granica". Można powiedzieć, że Holland swoim poziomem doskonale wpisuje się w ogólną kondycję intelektualną tzw. totalnej opozycji.

Cóż za piękna katastrofa! Zwłaszcza z perspektywy formacji rządzącej.
      • gerlalt Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 11:33
        Nie wiem skąd wziął się mit że twórcy mają coś wspólnego z inteligencją?
        • szwampuch58 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 11:39
          To jest" intiligencja" twoja:24.09.23, 10:32

Twoja prawie teściowa to praktyczna i myśląca kobieta. Topienie przestępców w morzu jest niskokosztowe i wydajne. Jako że spedalone lewactwo opanowało służby wysyłać drony wyczyściłyby może Śródziemne w kilka dni a Grecy i Włosi odetchnęli by z ulgą i przy okazji Niemcy też.
        • kod_matrixa Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 11:41
          Też nie potwierdzam takich mitów. Podaję tylko przykład jak ich pewne deficyty mogą skutecznie obnażać ich intencje.
        • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 12:20
          gerlalt napisał(a):

> Nie wiem skąd wziął się mit że twórcy mają coś wspólnego z inteligencją?

Może dlatego, że do tworzenia potrzebna jest inteligencja. Nie, do tego aby niszczyć nie trzeba żadnej inteligencji.

S.
        • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:28
          gerlalt napisał(a):

> Nie wiem skąd wziął się mit że twórcy mają coś wspólnego z inteligencją?

Ja wiem, że do oceny innych wymagany jest minimum inteligencji, czego u ciebie brak o czy dobitnie świadczą twoje wpisy na FK.
      • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 12:23
        kod_matrixa napisał:

> No nie wiem. Ja na miejscu rządzących bym pielęgnował taką pożyteczną idiotkę,
        > kręcącą "paradokumenty" polityczne.

Obejrzałeś film i uważasz, że jest to paradokument polityczny? W takim razie wysiłek twórców aby pokazać problem imigracji w twoim przypadku poszedł na marne.

S.
      • no-popis Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 12:33
        kod_matrixa napisał:

> No nie wiem. Ja na miejscu rządzących bym pielęgnował taką pożyteczną idiotkę,
        > kręcącą "paradokumenty" polityczne.
        >
        > Złożmy, ktoś niezaangażowany politycznie zastanawiał się czy intencją Holland b
        > yło nakręcenie filmu w sposób obiektywny, to czas jego premiery pozbawia wszelk
        > ich złudzeń, co do wartości merytorycznych tego dzieła.
        >
        > Żaden szanujący się twórca nie chciałby, aby jego twórczość była postrzegana pr
        > zez pryzmat bieżącej polityki i dla dobra swojego dzieła nie zdecydował by się
        > na premierę takiej produkcji tuż przed wyborami. Dlatego przypadek Agnieszki Ho
        > lland zdradza zarówno jej niezbyt nachalny poziom IQ jak i jej intencje towarzy
        > szące projektówi "Zielona Granica". Można powiedzieć, że Holland swoim ...
        Zgoda. Lewactwo zrobiło kampanię pisiakom.
        • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:04
          no-popis napisała:

> Zgoda. Lewactwo zrobiło kampanię pisiakom.

Pokazując przestępstwa pislamskiej Straży Granicznej? To niech jeszcze zrobią film o sprzedawaniu wiz przez piskamskie służby dyplomatyczne w Azji i w Afryce. Jak już robić piskamistom kampanię, to na całego. No i przydałby się film o drożyźnie w Polsce i pałowaniu kobiet, o kobietach umierających, bo płód to świętość. Tyle filmów do zrobienia...

S.
      • 99venus Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:38

Myślenie krytyczne czyni wolnym - a myślenie głupie lub bezmyślność jak w twoim przypadku co dało?
    • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 12:10
      https://scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/382716908_647278367537045_6222896780298678170_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=5FJfhGxAcR0AX8BUYI4&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=00_AfBiKc_83aJm_oP5Oh2zq3VR0OAx5Qb7rooCreDLChiWBw&oe=6514615B
    • oszol-lom-z-rm Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 12:16
      Nie to stan umysłu zlewaczalych elit . Takie kłamstw a jeśli to była prawda to czemu baba nie polazłeś z tym do sądu do prokuratora?
      • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 12:24
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Nie to stan umysłu zlewaczalych elit . Takie kłamstw a jeśli to była prawda to
        > czemu baba nie polazłeś z tym do sądu do prokuratora?

Ponieważ prokuratura jest w rękach tych samych przestępców, którzy mają na rękach krew zamordowanych imigrantów.

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 12:42
          Sądy są w rękach totalnej opozycji wielu sędziów wspiera antypis
          • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:30
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Sądy są w rękach totalnej opozycji wielu sędziów wspiera antypis

Aby sąd mógł coś zrobić prokuratura musi zgłosić sprawę. Sąd nie jest organem śledczym.
            • 99venus Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:40
              Daj spokój, myślenie nie jest domeną tego prostaczka.
    • oszol-lom-z-rm Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 12:21
      Ten film może się jednak do czegoś przydać . Nie ms tęgi złego co by na dobre nie wyszło . Zrobić kopie filmu i powysyłać go do wszystkich państw afrykańskich latynoamerykańskich. Muzułmańskich . Jak zobaczą te okropieństwa to może odechce im się przyjazdu nad Polska granice
    • adalberto3 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 13:10
      Dr Joseph Goebbels gratuluje !
      • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 13:32
        adalberto3 napisał:

> Dr Joseph Goebbels gratuluje !

Po każdym wystąpieniu Kaczyńskiego i Morawieckiego wysyła do nich listy gratulacyjne z Piekła.
      • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 16:28
        adalberto3 napisał:

> Dr Joseph Goebbels gratuluje !

Kaczyńskiemu.

S.
      • x2468 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 23:27
        Heinrich Himmler podśpiewuje z radości.
    • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 13:55
      https://scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/382825733_710022821169108_4146106329291295203_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=7DAiDpR9Af0AX8nBqg0&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=00_AfDhJlxNoW3QeeA485-PVyzPScQ69mco2vgAC7GXr_Xf6Q&oe=65144584
      • privus Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 15:15
        Riosta celna.
      • pozytonium Zdjęcie po lewej jest chyba Konga Belgijskiego? 24.09.23, 15:52
        pies.na.czarnych napisała:

A dokładniej z obozu kontrakcyjnego.
        • snajper55 Re: Zdjęcie po lewej jest chyba Konga Belgijskieg 24.09.23, 16:47
          pozytonium napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > A dokładniej z obozu kontrakcyjnego.

Niech siedzą tam gdzie są, tam przynajmniej żyją. Przyjadą do Polski, to zostaną zabici na granicy.

S.
          • pozytonium Re: Zdjęcie po lewej jest chyba Konga Belgijskieg 24.09.23, 17:45
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > pies.na.czarnych napisała:
            > >
            > > A dokładniej z obozu kontrakcyjnego.
            >
            > Niech siedzą tam gdzie są, tam przynajmniej żyją. Przyjadą do Polski, to zostan
            > ą zabici na granicy.

I o tym jest film promujący turystykę na Mazowszu.
    • niegracz Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 15:11
      oj tam oj tam;
      ma szansę na Grand Prix na Festiwalu w Moskwie
      analogicznie jak podobny film białoruski "Na drugim brzegu"
      w którym też polskich pograniczników przedstawiono jako tych złych
      • m.c.hrabia Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 15:17
        jak na razie to dostał nagrodę w Wenecji podobnie jak Smoleńsk:)
      • snajper55 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 16:30
        niegracz napisał:

> oj tam oj tam;
        > ma szansę na Grand Prix na Festiwalu w Moskwie
        > analogicznie jak podobny film białoruski "Na drugim brzegu"
        > w którym też polskich pograniczników przedstawiono jako tych złych

No to przedstawiono ich w prawdziwy sposób.

S.
    • horpyna4 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 16:43
      "Nie oglądałem, bo tylko świnie siedzą w kinie, a ja jestem jasnowidzem i nie potrzebuję oglądać, żeby wiedzieć, że są tam same kłamstwa' - taki był sens wypowiedzi główki państwa.
      • m.c.hrabia Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 16:45
        raczej pół-główki
      • pozytonium Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 22:11
        horpyna4 napisała:

> "Nie oglądałem, bo tylko świnie siedzą w kinie, a ja jestem jasnowidzem i nie p
        > otrzebuję oglądać, żeby wiedzieć, że są tam same kłamstwa' - taki był sens wypo
        > wiedzi główki państwa.

Film obejrzę już w TV, siedzieć w pustym kinie mi się nie podoba. Ale z tego co się dowiaduję, to liczba wniosków wizowych drastycznie spadła. Czyli "Zielona granica" jest filmem słusznym, z punktu widzenia turystki Mazowsza.
        • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 26.09.23, 21:23
          Z tym "pustym kinem" to pojechałeś...... Akurat jest odwrotnie.
    • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 17:33
      Rękawiczki, dziecięce ubranka i zabawki znalezione na granicy, na ołtarzu w kościele

W Giewartowie (woj. wielkopolskie) proboszcz podczas mszy przybliżał naukę Kościoła wobec uchodźców. Aby wzmocnić przekaz, na ołtarzu stworzył instalację z przedmiotów migrantów z białoruskiej granicy. - Ta instalacja ma nas niejako przenieść w ten las, tę puszczę, która jest na granicy - mówił ks. Jacek Dziel.
      tvn24.pl/poznan/rekawiczki-dzieciece-ubranka-i-zabawki-znalezione-na-granicy-na-oltarzu-w-kosciele-7359003

https://tvn24.pl/najnowsze/cdn-zdjecie-pvnd2e-oltarz-7359005/alternates/LANDSCAPE_840
      • pozytonium Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 22:51
        pies.na.czarnych napisała:

> Rękawiczki, dziecięce ubranka i zabawki znalezione na granicy, na ołtarzu w koś
        > ciele
        >
        > [i]W Giewartowie (woj. wielkopolskie)

I wszystkie te artefakty trafiły do wielkopolski, te dziecięce rękawiczki.
    • taniarada Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 17:45
      Kris doktorku ,a byłeś na filmie i własna ocena ,czy tylko czytałeś recenzje i opinie innych ?
      • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 19:33
        taniarada napisał:

> Kris doktorku ,a byłeś na filmie i własna ocena ,czy tylko czytałeś recenzje i
        > opinie innych ?

Tanjuszko! Wystarczy posłuchać i poczytać co o tym sądzą pis-towarzysze aby mieć pewność, ze ten film to jest święta prawda.
      • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 21:26
        A gdzie w moim wpisie masz jakąkolwiek ocenę filmu Holland???? Ty jednak dalej jesteś poczciwym głuptaskiem.
    • mazala2 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 18:50
      Wysłuchajmy innych głosów : youtu.be/GbTC59xpZjM?t=2013
      • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 19:12
        mazala2 napisał:

> Wysłuchajmy innych:) głosów : youtu.be/GbTC59xpZjM?t=2013
        >

Pisowski głupek do głupków pisowskich.
    • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 24.09.23, 21:35
      Poczytałem wątłe odpowiedzi antyhollandowskie w różych wątkach. Ciekawe jest że głównymi zarzutami są:
      - wiek i płeć Holland ("stara baba");
      - domniemywany brak inteligencji (Doda ma wysokie IQ, a Holland pewnie nawet sobie nie mierzyła);
      - oraz podobne głupoty, źle świadczące o ich autorach.
      To potwierdza główną tezę mojego początkowego wpisu: znaczna część Polaków to infantylni durnie. To pisałem ja, stary dziad z niemierzonym IQ.
      • 99venus Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 21:39
        Infantylność połączona jest z wyjątkową prostotą umysłową i chamstwem.
        • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 24.09.23, 22:03
          Jak słucham lub czytam wypowiedzi takich głuptasków, zawsze odczuwam zażenowanie... choć to oni powinni się czuć zakłopotani. Ale najwyraźniej są z siebie nadzwyczaj zadowoleni (patrz niejaki Duda Andrzej).
    • oszol-lom-z-rm Re: "Zielona granica" - czyli o stanie umysłu Pol 26.09.23, 18:56
      Stan umysłu to całe to towarzystwo filmowe które cieszy się kiedy stają i plują we władne gniazdo
      • pies.na.czarnych Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 26.09.23, 19:39
        Gniazdo hien i szakali nie jest naszym gniazdem.
      • stefan4 Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 26.09.23, 19:47
        oszol-lom-z-rm:
        > plują we władne gniazdo

A co Ty masz przeciwko pluciu we władne gniazdo? Czyżbyś naprawdę uważał, że nasi władcy nie zasługują nawet na oplucie?

- Stefan
      • dr.krisk Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 26.09.23, 21:25
        A mógłbyś spróbować napisać to po polsku? Albo chociaż jak wytrzeźwiejesz?
      • wariant_b Re: "Zielona granica" - czyli o stanie um 01.10.23, 14:01
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Stan umysłu to całe to towarzystwo filmowe które cieszy się kiedy stają i plują
        > we władne gniazdo

„Zły to ptak, co własne gniazdo kala” - lepiej s...ć na innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka