Dodaj do ulubionych

Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkną

25.09.23, 19:29
Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkną, to my będziemy zamykali.

Poleciłem ministrowi spraw wewnętrznych i administracji, aby wprowadzać kontrole na granicy polsko-słowackiej - poinformował w poniedziałek premier Mateusz Morawiecki.
tvn24.pl/biznes/z-kraju/kontrole-na-granicy-polsko-slowackiej-jest-zapowiedz-premiera-mateusza-morawieckiego-7360775
Obserwuj wątek
    • privus Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 25.09.23, 20:13
      To ona winna ... :)
      • szwampuch58 Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 25.09.23, 20:25
        zamkniemy granice "w ochronie przed migrantami" w ten sposób sprytnie zakamuflują ewentualne zamknięcie granicy przez Niemców
        • stasi1 Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 25.09.23, 23:49
          Znaczy nie bedziemy ich wypuszczac z kraju?
    • antypis1945 Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 25.09.23, 21:53
      Ta kreatura ma wyznawców PiS za niedorozwiniętych umysłowo. I ma rację.
    • snajper55 Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 25.09.23, 22:53
      pies.na.czarnych napisała:

> Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkną, to my będziemy zamykali.
      >
      > Poleciłem ministrowi spraw wewnętrznych i administracji, aby wprowadzać kontrol
      > e na granicy polsko-słowackiej - poinformował w poniedziałek premier Mateusz Mo
      > rawiecki.
      > tvn24.pl/biznes/z-kraju/kontrole-na-granicy-polsko-slowackiej-jest-zapowiedz-premiera-mateusza-morawieckiego-7360775

Tak, tak. Uchodźcy z kupionymi polskimi wizami wdzierają się od strony Słowacji. Bezczelne tłumoki, nie mogą od razu lecieć do Meksyku?

S.
    • stefan4 Re: Pinokio zamyka w myśl zasady to nie nas zamkn 26.09.23, 01:47
      pies.na.czarnych:
      > Pinokio [...] Poleciłem ministrowi spraw wewnętrznych i administracji, aby wprowadzać
      > kontrole na granicy polsko-słowackiej - poinformował w poniedziałek premier Mateusz
      > Morawiecki.

A co na to Słowacja?

Kiedyś liczyłem sąsiednie państwa, z którymi jesteśmy w konflikcie. Wyszło mi, że
          z Niemcami,
          z Czechami,
          z Ukrainą,
          z Bialorusią,
          z Unią Europejską.
      I pisałem, że Partia nie zdążyła nas dotąd skonfliktować tylko ze Słowacją i z Litwą, więc do wyborów pewnie nie zdąży nas skłócić z obydwoma. Ale skoro już zdołała pójść na udry ze Słowacją, to teraz nie jestem pewien, czy nie zdąży. Żeby wymyślić causam belli z Litwą ma przecież jeszcze całe 19 dni — dla zawodowego kłótnika to kupa czasu!

I zostanie nam tylko sojusz z Sojuzem...

- Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka