Dodaj do ulubionych

Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces

27.09.23, 07:43
pisich, prowadziłem dyskusję ze znajomym i by nie wypaść na fanatyka PO, usiłowałem podać jakiś projekt, który im wyszedł, nie mam na myśli przekopu, bo to paradoks, wyszło im i nie wyszło im, podajcie proszę.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 07:54
      Zadłużenie Polski na sumę niespotykaną w historii ludzkości, się nie liczy.
      • manhu Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 16:25
        Liczą się niestety sfałszowane statystyki bezrobocia. W Polsce pracuje 45% ludzi (16850tys), a w Niemczech 55%. Realne bezrobocie jest blisko 30%, zaś to którym się podniecacie to 3-5% wg różnych źródeł.

Ponadto obniżyli wiek emerytalny (dzięki czemu emeryci mają 52% średniej, a ich wnuki będą miały 18%).
        Dług jest znacznie niższy niż za Tuska (dzięki inflacji i skrajnie zaniżonym stopom).
        Dzięki inflacji osiągnęli wysoki wzrost PKB (w 2016 koszt utrzymania studenta ok. 1600 zł, teraz ok. 3800 zł).
        Ludzie są znacznie bogatsi, za Tuska mieli mieszkanie za 200 tys a za Kaczyńskiego za 500 tys (dzięki czemu płacą większe ubezpieczenia, podatki i za remonty).

Itd. Itp. PIS ma dużo sukcesów. Mark Twain: są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki.
    • borrrka Sukcesy komendanta nie nam oceniać 27.09.23, 08:02
      Nie w ziemskich kategoriach.
      Ale 100 baniek rodziny Morawieckich, czyż to nie sukces?
      • pozytonium Re: Sukcesy komendanta nie nam oceniać 27.09.23, 08:16
        borrrka napisał:

> Nie w ziemskich kategoriach.
        > Ale 100 baniek rodziny Morawieckich, czyż to nie sukces?

Ktoś BZ WBK "sprywatyzował".
        • melikles Re: Sukcesy komendanta nie nam oceniać 27.09.23, 08:53
          BZ WBK był bankiem prywatnym, durniu.
          • pozytonium Re: Sukcesy komendanta nie nam oceniać 27.09.23, 09:03
            melikles napisał(a):

> BZ WBK był bankiem prywatnym, durniu.

Nie było na początku III RP banków prywatnych, BZ WBK powstał z połączenia BZ z WBK, nie pamiętam dokładnej daty ich prywatyzacji. Ale swoje za uszami ma Emil Wąsacz z rządu Buzka.
      • mateusz.urbanski Re: Sukcesy komendanta nie nam oceniać 27.09.23, 09:35

> Nie w ziemskich kategoriach.
        > Ale 100 baniek rodziny Morawieckich, czyż to nie sukces?
        >
        Ogromny☝
    • pozytonium Czasy gospodarki komunistycznej się skończyły 27.09.23, 08:11
      czan-dra napisał:

> pisich, prowadziłem dyskusję ze znajomym i by nie wypaść na fanatyka PO, usiłow
      > ałem podać jakiś projekt, który im wyszedł, nie mam na myśli przekopu, bo to pa
      > radoks, wyszło im i nie wyszło im, podajcie proszę.

Kwestią państwa jest utrzymanie firm strategicznych w swoich rękach, a reszta wolna amerykanka.
      Tak, by jakaś małpa nie kręciła rurą, jak np. Putin. Gdyby rządziło PO, to żebralibyśmy od Rosji o kropelkę paliwa.
      • czan-dra Re: Czasy gospodarki komunistycznej się skończyły 27.09.23, 08:20
        Znaczy, nie wiesz, i pieprzysz młotek aż hadko słuchać, za PO nie było pandemii, szach - mat pisi członku.
        • pozytonium Re: Czasy gospodarki komunistycznej się skończyły 27.09.23, 08:33
          czan-dra napisał:

> Znaczy, nie wiesz, i pieprzysz młotek aż hadko słuchać, za PO nie było pandemii
          > , szach - mat pisi członku.

Jak ci powiem, że Nokia, IBM to też sukces, to mi powiesz, o samorządach.
          Oczywiście Inpost® nie jest zależny od rządu, ale za przesyłkę płaciłbyś 2 razy więcej, jakby ceny paliwa były takie jak w Niemczech.
          Weź cyfryzację banków, blik. Weź cyfryzację urzędów. Nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem w urzędzie, by załatwić jakąś sprawę.
          • czan-dra Re: Czasy gospodarki komunistycznej się skończyły 27.09.23, 08:53
            Jak ci powiem, że Nokia, IBM to też sukces, to mi powiesz, o samorządach. A więc twierdzisz iż Nokia, IBM są pod zarządem pisiej zbieraniny złodziejskiej?
            Co ty młotek bierzesz, że tak tobą pomiata?
            • pozytonium Re: Czasy gospodarki komunistycznej się skończyły 27.09.23, 09:10
              czan-dra napisał:

> Jak ci powiem, że Nokia, IBM to też sukces, to mi powiesz, o samorządach.
              > ] A więc twierdzisz iż Nokia, IBM są pod zarządem pisiej zbieraniny złodziejski
              > ej?
              > Co ty młotek bierzesz, że tak tobą pomiata?

Gdy było tak źle to nie inwestowaliby w Polsce.
    • m.c.hrabia Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 08:26
      W 2021 r. zmarło w Polsce ponad pół miliona osób. Najtragiczniejszy rok od czasów II wojny światowej

psychol żoliborski pobił czasy Bieruta i Stalina, czy to nie jest sukces
    • lumpior Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 08:28
      PrezesPan miał jednego kota,teraz ma dwa.
      • czan-dra Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 08:41
        O, i jest zaczątek sukcesu.
    • 99venus Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 08:58
      Wprowadzenie przez Niemcy kontroli granicznych!!
      • m.c.hrabia Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 09:02
        rekord świata w wydawaniu wiz dla aktorów Bollywood
    • zlamas-kutany Mam! 27.09.23, 09:10
      Sprawna rozbiórka wybudowanej za 2 miliardy elektrociepłowni węglowej Ostrołęka.

I tylko nie wiadomo, czy tak sprawnie pójdzie im ponowne jej wybudowanie, bo jak zaczęli burzyć, to okazało się, że świat wraca do węgla.
      >
    • snajper55 Re: Proszę, podajcie mi chociaż jeden sukces 27.09.23, 16:28
      https://img.obrazkowo.pl/images/32f2506fe9e8baa7242b55abb8cab1a9.jpg

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka