GoĹÄ: Kamil IP: 130.225.154.* 03.12.04, 12:18 NARESZCIE !!! Polska normalnieje. Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: cottie Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: 217.97.238.* 03.12.04, 12:20 suuper! *** Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lui Poprostu SLD chce odwrócić uwagę od afery ORLENU IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 03.12.04, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Poprostu SLD chce odwrócić uwagę od afery O 03.12.04, 12:40 to spytaj ludzi, którzy całe lata żyli z kimś w związku homoseksualnym i partner umarł, co się dziej z podziałem majątku, jak się rodzina zmarłego rzuca na wszystko i niszczy tego, który jeszcze żyje. rozumiem że według ciebie do rozwiązania sprawy Orlenu nie należy nic w tym kraju robić, tak? to jest dopiero ciekawe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
homoseksualizm.org PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu 03.12.04, 13:01 III Księga Mojżeszowa 18:22-24 22. Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość! 23. Nie będziesz obcował cieleśnie z żadnym zwierzęciem; przez to stałbyś się nieczystym. Także i kobieta nie będzie stawać przed zwierzęciem, aby się z nim złączyć. To jest sromota! 24. Tymi wszystkimi rzeczami nie plugawcie się, bo tymi wszystkimi rzeczami plugawiły się narody, które wypędzam przed wami. 1 Kor 6:9-11 9. Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, 10. ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. 11. A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa i przez Ducha Boga naszego. Rz 1:18-28 18. Albowiem gniew Boży ujawnia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta. 19. To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. 20. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy. 21. Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. 22. Podając się za mądrych stali się głupimi. 23. I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. 24. Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. 25. Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. 27. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. 28. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . obrzydliwstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:06 dotarł do nas powiew syfu przyszłości .... openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyklista Re: obrzydliwstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:11 "Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności. Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę." Ezekiel 25:17 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NIKO, Indiana, USA NARESZCIE! NADCHODZI KONIEC KATOLANDU!! IP: *.physics.indiana.edu 03.12.04, 19:27 Nadchodzi koniec dyktatuty religii i moralnosci katolickiej w Polsce. Polska dolacza do Europy, wbrew ociemnialym ignorantom z LPR, PiS, PO, Mlodziezy Wszechpolskiej, SKCH im P.Skargi z Krakowa i innym katolickim zwolennikom panstwa wyznaniowego, ktorzy odmawiaja homoseksualistom ktorzy sie kochaja i chca byc uwazani (prawnie) za rodzine praw przyslugujacym parom heteroseksualnym. Nawet katolicka Irlandia zamierza zalegalizowac same-sex civil unions. Niestety homofobiczny pan papiez jest Polakiem, a polscy politycy prawicowi (pobozni socjalisci) otaczaja go kultem jednostki tak samo jak komunisci kochali tow.Stalina. Ale na szczescie swiecka Europa nie slucha pana papieza, a cwiercinteligenci wspomnieni powyzej sa naukowo i militarnie za slabi i za glupi aby utrzymac Polske w ryzach katomatrixu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: NARESZCIE! NADCHODZI KONIEC KATOLANDU!! 03.12.04, 20:32 wyjdz moze odrobine poza matrix... moze zobaczysz niewielki rozmiar swojego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niko Re: IP: *.dsl.bltnin.ameritech.net 04.12.04, 02:00 Kolego, ja jestem doktorem biofizyki i znam prawa rzadzace wszechswiatem. A ty zapewne jestes katonaiwniakiem wierzacym we wszystko czego naucza katolickie opium, glosujacum na faszystow i idiotow z LPR etc. I chyba wciaz wierzysz, ze ludzie zostali stworzeni 5600 lat temu (Ziemia tez), bo tak nauczaja kreacjonisci... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:28 > Kolego, ja jestem doktorem biofizyki i znam prawa rzadzace wszechswiatem. rotfl. a ja ci powiem, że jesteś głupi i masz wszy. taka sama to prawda o tobie jak to co ty mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mustafa Precz z dyskryminacja! Zalegalizowac wielozenstwo! IP: *.dc.dc.cox.net 04.12.04, 05:04 Precz ohydna dyskryminacja muzulamow i mormonow. Zadam zalegalizowanie wielozenstwa. Dlaczego homoseksualsci maja miec wiecej praw od wyznawcow Proroka? Dlaczego pytam? To jest niedopusczalne w cywilizowanej Europie! Precz z przesadami! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edzio Jankowski zeni sie z Petzem! Sutanny sie iskrza! IP: 152.75.124.* 04.12.04, 05:25 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mustafa Precz z dyskryminacja! Zalegalizowac wielozenstwo! IP: *.dc.dc.cox.net 04.12.04, 20:14 Precz ohydna dyskryminacja muzulmanow i mormonow. Zadam zalegalizowanie wielozenstwa. Dlaczego homoseksualsci maja miec wiecej praw od wyznawcow Proroka? Dlaczego pytam? To jest niedopusczalne w cywilizowanej Europie! Precz z przesadami! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ina WYSYŁAJCIE PETYCJE do Posłów o REFERENDUM IP: *.twmi.rr.com 04.12.04, 04:55 z następujacym KATEGORYCZNYM ŻĄDANIEM: Dotyczy: ŻĄDANIE o REFERENDUM w sprawie legaluzacji związków homoseksualnych. Ja, JAKO OBYWATEL RP KATEGORYCZNIE NIE WYRAŻAM ZGODY, i NIE DAJĘ Panu MANDATU aby Pan jako Posł do Sejm RP głosował w Sejmie i POZBAWIŁ mnie GŁOSOWANIA w ustanawianiu TEGO NOWEGO PRAWA o rejestracji związków małżenskich lub partnerskich między osobami tej samej płci czyli LEGALIZACJI zwiazków homoseksualnych. Ja jako obywatel RP KATEGORYCZNIE ŻĄDAM OGÓLNOPOLSKIEGO REFERENDUM w tej sprawie. Ja jako obywatel RP, ZABRANIAM DECYDOWANIA za mnie w tej sprawie przez Posła w tej tak WAŻNEJ SPRAWIE, gdyż zgodnie z zasadami demokracji DECYZJA MUSI BYĆ PODJĘTA w POWSZECHNYM OGÓLNONARODOWYM GŁOSOWANIU przez WSZYSTKICH obywateli RP uprawnionych do głosowania w czasie wyborów prezydenckich, które odbedą się na jesieni 2005 roku. Tylko REFERENDUM w Polsce jest JEDYNYM autorytetem w podjeciu DECYZJI o rejestracji związków małżenskich lub partnerskich między osobami TEJ SAMEJ płci czyli LEGALIZACJI zwiazków homoseksualnych. KATEGORYCZNIER ŻĄDAM, aby na formularzu do głosowania na Prezydenta RP, jesienia 2005 roku było DOŁĄCZONE nastepujace pytanie: "Czy wyborca zgadza, się aby związek małżeński kobiety z kobieta lub związek mężczyzny z mężczyzna był traktowany NA RÓWNI związkowi małżeńskiemu mężczyzny z kobietą" Wyborca zaznaczy JEDNĄ z możliwych odpowiedzi: TAK lub NIE. WYNIK tego REFERNDUM BĘDZIE OSTATYCZNYM WERDYKTEM w tej sparwie ! Podpisac się Nazwiskiem i Imieniem pod tą petycją Oto lista Posłow RP do których wysyłacie z E-maile: www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jonasz Re:Boże, strzeż nas przed takimi pseudofizykami IP: *.fiber.net.pl 04.12.04, 08:16 Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: 28.12.04, 14:31 Gość portalu: Niko napisał(a): > Kolego, ja jestem doktorem biofizyki i znam prawa rzadzace wszechswiatem. > A ty zapewne jestes katonaiwniakiem wierzacym we wszystko czego naucza > katolickie opium, glosujacum na faszystow i idiotow z LPR etc. I chyba wciaz > wierzysz, ze ludzie zostali stworzeni 5600 lat temu (Ziemia tez), bo tak > nauczaja kreacjonisci... no i widzisz jak pomimo swojej wiedzy bardzo sie mylisz? wiedza to jeszcze nie wszystko trzeba umiec z niej korzystac... co tobie najwyrazniej bardzo kiepsko idzie. poza tym gratuluje poczucia humoru... 'znam prawa rzadzace wszechswiatem' - ciekawe zatem po co setki naukowcow (podejrzewam, ze o wile zdolniejszych i madrzejszych od ciebie) w dalszym ciagu stara sie poznac i wyjasnic te prawa? o wile prosciej byloby gdyby zglosili sie do ciebie i zapytali. szkoda slow... zauwaz tez, ze religia katolicka nie sprzeciwia sie teorii darwina... ale skad ty mozesz o tym wiedziec, przeciez trzeba by bylo przeczytac kilka ksiazek. a ty czytasz o 'prawach rzadzacych wszechswiatem' i na sile probujesz zainteresowac tym innych. bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Morphy Jak moze konczyc sie cos, co sie nie zaczelo??? IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 21:29 W Polsce nigdy zadnego katolandu nie bylo. Polska to nie jest kraj katolikow, tylko kraj lewakow. Partie odwolujace sie do katolicyzmu ZAWSZE stanowily margines, natomiast partie lewackie ZAWSZE wygrywaly wybory. Twierdzenie w takiej sytuacji, ze Polska to kraj katolicki jest zwyczaja glupota... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Igel Re: obrzydliwstwo ! IP: *.pool.mediaWays.net 03.12.04, 21:06 A co z miloscia do blizniego.Moze stanie sie to niedlúgo normalne -do konfesjonalu i podczas spowiedzi zalatwic swe potrzeby raczka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Won z hoojami Syf to masz bracie u siebie w gaciach! IP: 152.75.124.* 04.12.04, 05:24 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: INSTITUT OF CULTUR PROSIMY GW O PODANIE ZYCIORYSU SZYSZKOWSKIEJ Z LS IP: *.sympatico.ca 04.12.04, 06:41 LIST OTWARTY DO GW Ta Maria Szyszkowska z LSD musi posiadac swoj zyciorys, ktory przedlozyla w trakcie starania sie o funkcje Senatora. Zyciorys winien byc uzupelniony faktami, kto ja rekomendowal personalnie, kto prowadzil kampanie wyborcza, z jakiego okregu, nazwisko panieniskie, ewentualna jej "tworczosc", czy dziadek lub tatus byl u UB, czy w trakcie wyborow nie naopowiadala bajek o swoim trudnym dziecinstwie, czy nalezala do PPR lub PZPR, czy jest dwujezyczna. Czy byla leczona jako chora umyslowo, czy byla prostytutka, czy brala narkotyki i szereg pytan, ktore zadaje sie osobom publicznym na przyklad kandydatowi na prezydenta w Stanach. Tak na wyczucie to od tej damy wieje patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arc Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:15 Nie każdy w tym kraju jest katolikiem czy nawet chcrześcijaninem, a ty próbujesz przekonywać do swoich racji cytując jakieś księgi mojżeszowe... Przecież nikt nie zmusza do zawierania związków! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greeb0 Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:58 prawda, poza tym nie jest dobrym pomyslem zagladanie komus do lozka. wydaje mi sie ze, fakt obcowania z osoba tej samej plci powinien byc calkowicie prywatna sprawa danej pary, zas robienie z tego powodu "polowania na czarownice" swiadczyc raczej bedzie o totalnej degradacji umyskowej osoby takie polowanie urzadzajacej. mozna sie z tym nie zgadzac i krytykowac takie podejscie do zycia ale nie mozna nikomu zakazywac zyc inaczej niz to sie przyjelo w katolickiej i heteroseksulaniej Polsce;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
homoseksualizm.org SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE 03.12.04, 14:21 BYŁAM LESBIJKĄ Uczęszczałam do pierwszej klasy liceum. W moim życiu pojawił się ktoś - ONA. Początkowo była to czysta, niezbrukana znajomość. Dopiero potem zaczęło huczeć dziś już wszechobecne słowo - homoseksualizm. Zadziwiające, że w mieścince liczącej najwyżej 12 tys. mieszkańców spotkałam kilka osób, które mówiły o sobie – „nieheteryk”. Jedna z nich toczyła godzinne dyskusje na temat zmiany płci. Poddała się operacji. Kilka lat później, gdy skończyła studia, uzbierała pieniądze, przeszła wszystkie testy. Mam 32 lata. Kiedy uczyłam się w liceum, nie było przyzwolenia na homoseksualne praktyki. Gejowski świat rzadko odważał się kogokolwiek wciągać do siebie i mówić, jak dziś się to czyni nagminnie – „spróbuj człowieku czegoś nowego”. Gej, lesbijka byli tymi, o których nawet się nie wspominało, nie było takiego tematu. Plotkowano o innych bulwersujących kwestiach życia społecznego: alkoholizmie, narkomanii, ateizmie, świadkach Jehowy, itp. Zdałam egzaminy na studia. Żyłam powiązana lesbijskimi relacjami i głośnym mówieniem, że homoseksualizm jest ok. Nie mniej jednak nie akceptowałam stuprocentowo samej siebie. Próbowałam nawiązywać bliższe relacje z facetami, by problem lesbijstwa raz na zawsze zniknął z mojego życia. Usiłowania okazywały się za każdym razem bezskuteczne. Czułam się lesbijką. Pociągały mnie kobiety. ONA zawsze stanowiła sens życia. Przetrwałam tak do trzydziestki, aż osobiście spotkałam Jezusa. Początkowo wykrzykiwałam Mu w twarz, że jest niesprawiedliwy i obarczałam Go winą za moje homoseksualne inklinacje. Koniec końców upokorzyłam się i wyszeptałam: "Zaufam Ci". To był szept, ale ja wyłam z bólu. To był najtrudniejszy moment życia...Oddalam Mu całą siebie, z każdym grzechem, z każdą relacją łączącą mnie z kobietą lub mężczyzną, z brudem oblepiającym tak szczelnie, że nie mogło być mowy o radości i spokoju. Jezus w odpowiedzi zaczął objawiać mi swą miłość...Nie sądziłam, że On po czymś takim nie wyrzuci mnie za drzwi mówiąc: „spadaj, nie chce takich jak ty”. Po wielu miesiącach doszło do pierwszej konfrontacji. Powiedziałam JEJ, że spotkałam żywego, bliskiego Jezusa i że podjęłam decyzję o zaprzestaniu bycia lesbijką. Serce mi waliło, w powietrzu wisiał strach, ale ONA zrozumiała. Zauważyła we mnie radość, spokój i wewnętrzną siłę. Potem już łatwiej było skonfrontować Jezusa z innymi, bliskimi mi osobami ze świata gejowskiego. Zawsze okazywałam się zwycięzcą. Nikt nie mógł i nie może zaprzeczyć, że pojawiło się we mnie życie i rosnąca pewność siebie. Niedawno, ku mojemu zdziwieniu, odkryłam zupełnie nowe, pełne ufności w Jezusa pragnienie bycia z mężczyzną, subtelne i wyraźne. Wtedy, gdy upokorzyłam się przed Jezusem, po raz pierwszy otworzyłam komuś na oścież drzwi do serca. Stałam się bezbronna. A On zamknął mnie po prostu w ramionach i obiecał spełnienie. Nie jestem już lesbijką. Wiem to z całą pewnością, jakbym nigdy nią nie była, jakbym kiedyś miała tylko koszmarny sen. Czuję realne uwolnienie. Opadły łańcuchy. Oddaje Mu cześć i dziękczynienie za uratowanie mojego życia. Za opiekę nade mną nawet wtedy, gdy nie podejrzewałam, że istnieje. Największym cudem jest jednak dla mnie to, że nie zatraciłam kontaktu i przyjacielskich więzi z osobami, które żyją w związkach homoseksualnych lub ich szukają. Spędzamy całkiem sporo czasu ze sobą - WSPOLNIE. Są mi bardzo drodzy. Ja im także, skoro nasze relacje są nadal prawdziwe i szczere. Ale to kolejny prezent od Jezusa! I wierzę, że już nie tylko dla mnie! Była lesbijka Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE 03.12.04, 14:47 Ateizm i swiadkowie Jehowy sa bulwersujaca kwestia spoleczna? Litości... Żal mi tej partnerki, co to zostala zdradzona z przekonaniami, z jakas wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lidka Szok !!! Polski Senat ma wlasne zdanie ?! IP: *.cybernet.ch 03.12.04, 15:12 Szok !!! Polski Senat ma wlasne zdanie ?! Nigdy bym oportunistom z SLD-UP tego nie dala !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juras do bylej lesbijki IP: *.bund.de 03.12.04, 15:31 Wzruszyl mnie Twoje bardzo osobiste swiadectwo. To bardzo potrzebny glos w tej toczacej sie na tym forum od miesiecy pyskowce na temat homoseksualizmu, z ktorej czasem wynika, ze upor srodowisk gejowskich jest niejako ZDETERMINOWANY niemoznoscia zmiany orietacji seksualnej, ze homoseksualisci NIE MOGA sie juz z tego NIELADU uczuciowego wyrwac i jako "kochajacy" inaczej zmuszeni sa niejako do walki o uznanie swej "innosci". Twoj przypadek udowadnia wszystkim, ze tak nie jest, ze czesto jest to sprawa swiadomego wyboru, ciekawosci sprobowania czegos innego, zaslepienia w mlodosci itp. rzeczy, i ze mozna sie jednak ZMIENIC! Wiem, ze to wyznanie nie bylo dla Ciebie latwe, ale sama przeciez wiesz co na ten temat powiedzial On: "Powiadam wam: Każdy, kto mnie wyzna przed ludźmi, tego i Syn Człowieczy wyzna przed aniołami Bożymi."(Łk12,8) Jako czlowieka wierzacego dodatkowo poruszyl mnie sposob, w jaki sie to u Ciebie odbylo... Mowi sie zwykle, ze czlowiek wspolczesny przestal juz wierzyc w cuda, ze nawet tych w Pismie Swietym nie nalezy brac powaznie, ze trzeba je roacjonalistycznie "interpretowac". Twoj przypadek pokazuje, ze to nieprawda, ze cuda sie jednak zdarzaja i trzeba je tylko po prostu umiec dostrzec... Serdeczne pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BOLIGLOWA FAGOTTCI I LISBIJE BEDA KOLCZYKOWANI NA AIDS IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 21:13 Caly swiat biegiem odwraca sie od lewackich teorii pedalstwa. 80% zarazen dzuma XX wieku AIDS pochodzi od pedalow. Pomiedzy pedalami nie wystepuje bariera immunologiczna. Slowo homoseksualizm jest wygodnym parawanem dla roznego rodzajow zboczen. Tych mozna by rzec sympetyzcnych pedalow jest 2-5%, a reszta to zboczency . Ostatnio dochodzi do masowych skandali bo pedaly i zboczency do swych praktyk wykorzystuja chorych psychicznie. Pedalo robi sie krzywde wpisujac ich do konstytucji. Oni sa normalnymi ludzmi, tylko trzeba ich leczyc, najlepiej MEDYCYNA HEBRAJSKA - PSYCHIATRIA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siostra Szczur Chodzi ci o prałata i jego ministrantów? IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 00:31 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ministrant Ksieza pedofile beda nosic duze falusy na szyi! IP: 152.75.124.* 04.12.04, 05:26 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej SWIADECTWO GEJA - jestem szczesliwy... IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:31 JESTEM GEJEM wiem od tym od dawna, po raz pierwszy dotarlo to do mnie, kiedy mialem 15 lat. zakochalem sie w chlopaku z innej klasy. platonicznie. mial niesamowity usmiech... przez dlugi czas bylo mi trudno. w moim malym miasteczku nie znalem nikogo. na szczescie przyjaciele - heterycy - ktorzy o mnie wiedzieli, dodawali mi otuchy, zawsze moglem z nimi szczerze pogadac. na studiach spotkalem swoja wielka milosc. nie moglem uwierzyc, ze z kims moze mi byc tak dobrze. w styczniu minie 7 lat odkad jestesmy razem. jestem szczesliwy! DO "bylej lesbijki" Przykro mi, ze musialas zrezygnowac z siebie, zeby odnalezc spokoj. Jesli jest Ci tak dobrze, to ok, mnie to bez roznicy. Ale nie zapominaj, ze sa ludzie, ktorzy znalezli szczescie bedac lesbijkami czy gejami - tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Re: SWIADECTWO GEJA - jestem szczesliwy... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:35 Możesz opisać co cię tak uszczęśliwia ? Jak wygląda stosunek seksualny z twoim ukochanym ? Jeśli to jets tak piękne to pochwal się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej [...] IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry To w końcu pytasz czy nie ? IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:13 Oj pedziu, pedziu. Dziewczyna dla faceta to największe podniecające piękno. A ty najwyżej grzebiesz w ekskrementach swojego kochasia. Lubisz miłość na brązowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nastka Re: Pytasz dla kołtuna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:31 Terry,żałosny jesteś.Może porozmawiasz ze swoją dziewczyną jakim ograniczonym kołtunem jesteś,bo rozmowa z Tobą musi być straszna:(Twoje prymitywne słownictwo i podejście do sexu samo daje świadectwo tego jakim poziomym typem jesteś. Wyrazy współczucia dla dziewczyny,która będzie Cię musiała wychować . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Ty rozumiesz o czym tu mowa ? IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:43 Chyba nie bardzo. Pierdoły wypisujesz. Idź już lepiej na szosę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nastka Re: Ty rozumiesz o czym tu mowa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:00 A Ty do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej Re: To w końcu pytasz czy nie ? IP: 193.53.93.* 03.12.04, 17:29 Dla mnie najpiekniejsze i najbardziej podniecajace jest cialo faceta. heteryckiego seksu wole nie ogladac, bo ani nie jest dla mnie estetyczny ani mnie nie podnieca. ale nie robie z tego problemu, "robta co chceta". przy okazji, masz chyba jakas fiksacje na punkcie seksu analnego, bo piszesz tylko o tym. czyzby niespelniona fantazja seksualna? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Europejczyk Kolego Terry ? a skąd piszesz? z polskiego Jackowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 08:36 Bo styl, slownictwo,i skladnia, wskazują na charakterystyczny polski kompleks niedouczenia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brat Kleofas No, wiesz, nie wali rybą tak bardzo jak od twojej IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 00:33 dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: henrietta Jeszcze a propos postępu, słonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:06 Chyba cie trafiłam dośc celnie, że sie tak wkurzasz. Własnie usiłuję ci wytłumaczyć, że nie jesteś w niczym gorszy - ale tez nie jesteś w żadnym calu lepszy przez to że jesteś homoseksualny. I dlatego nie należą ci sie żadne dodatkowe prawa, prócz tych, które masz. Prawa rodziny sa prawami rodziny - i dlatego ma je twoja zamężna siostra a ty nie. Ty nie jesteś zamęzną , ciężarną kobietą lub matką, ani twój facet, ani żadne z was nie jest mężem odpowiedzialnym za swoją kobietę i dzieci. Dopominanie sie tych samych praw przypomina żadanie małego dziecka by mu dać do ręki przewody o napieciu 220 V , bo chce się troche pobawić, bo to tak ładnie błyska. Zapewniam cie że żadni zboczeńcy nie doprowadzą do sytuacji, w której ludzie normalni beda płodzili masowo dzieci, dla rozrywki homoseksualistów bawiacych sie w rodzinę. (lepiej sie bawic w doktora). Bo w końcu inaczej takie społeczeństwo, o którym marzysz nie ma prawa bytu. No bo jak ci nieszczęśliwcy chcą płodzić dzieci? Ja wiem, w imię postepu to i lesbijka urodzi dziecko z nasienia homoseksualnego aryjczyka A co do siedzenia w domu - owszem siedze w domu, mam trójke dzieci, meża, który szczęśliwie zarabia tak dużo, że nas na to stać - i mam jeszcze czas na prace dorywcze, kształcenie się i wakacje. Myślę, że gdyby mój "staruszek" nie musiał odprowadzać tak strasznej kasy na podatki, żyłoby sie nam jeszcze lepiej i mielibymy moze jeszcze trójkę. Oczywiście w imie postępu. A co do np. praw wyborczych , mój drogi, to rezygnuje z nich całkowicie - fetysz demokracji - to wyjątkowa głupota i bezmyslność, jak to ktoś powiedział o rządach większości : jedzmy gówna, miliony much nie moga sie mylić':). A co do praw majątkowych - moze poczytaj równiez inne książki ,niż Marksa i jego potomnych. Zreszta po co? Czy uważasz, że zabieranie ludziom przeciętnie 85% ich dochodu jest takie sprawiedliwe jak sie nam to wmawia? To mamy nieco inne zdolności matematyczne, analityczne, że nie wsponmnę o normach moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nastka Re: Jeszcze a propos tautologii, słonko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:58 Henrietta,wybacz ale Twoja tautologia i sofistyka sama sobie zaprzecza-Najpierw wspaniałomyślnie piszesz "że nie jesteś w niczym gorszy" - a zaraz potem kuriozum:"I dlatego nie należą ci sie żadne dodatkowe prawa, prócz tych, które masz" -doskonale wiesz,że w Polsce z powodu nietolerancji gey nie ma żadnych praw,które Ty,- o ile jesteś hetereoseksualna- uważasz za bezdyskusyjne i naturalne:nikt nie głosuje nad tym,czy możesz trzymać swojego partnera za rękę,całować go na powitanie,albo siedzieć na jego kolanach w tramwaju- Nie wiem też po co,bawisz się w "pozorną tolerancję",skoro następne zdanie: Zapewniam Cię,że żadni zboczeńcy nie doprowadzą do sytuacji..." -spycha poziom argumentacji do średniowiecza,a może nie ubliżając średniowieczu,do mezozoiku.. Jedno jest tylko pozytywne w Twojej wypowiedzi:"A co do np. praw wyborczych , mój drogi, to rezygnuje z nich całkowicie - fetysz demokracji":):) hahah-chwała Bogu,bo takie osoby jak Ty są zagrożeniem dla rozwoju myśli ludzkiej i tolerancji Nie pozdrawiam,chyba,że zaczniesz czytać Szekspira,geya:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: Jeszcze a propos tautologii, słonko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:44 co ty pie..sz? czytać ze zrozumieniem umiesz czy tylko udajesz, że umiesz? nikt nie zabrania gejom trzymać się za rączki, całować czy siadać na kolanach w tramwaju i nikt nad tym nie głosuje. to, że niektórzy patrzą na to niechętnie nie jest kwestią uregulowań prawnych. geje mają takie same prawa co hetero, tyle że z części z nich nie korzystają. a to już ich sprawa. każdy homoseksualista ma prawo zawrzeć związek małżeński z osobą przeciwnej płci. bo taka jest istota małżeństwa, nie mówiąc już o rodzinie. a ubliżanie osobie o odmiennych poglądach i nie będącej tak "postępową" jak ty, nie mówiąc już, że wydającej się być poprostu mądrzejszą, świadczy tylko o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej nie powtarzaj sie prosze IP: 193.53.93.* 03.12.04, 17:17 do wszystkich moich postow dolaczasz jako odpowiedz ten sam tekst. juz go raz przeczytalem, dzieki. ale prosze przestan bo dostane manii przesladowczej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siostra Mierzwa Utrzymujecie z mężem pedałów? IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 00:35 Chyba nowy men powinien wam przyznać tęczowy laur. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Morphy To jest TWOJ problem, nie nasz IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 20:17 I nie musisz sie tutaj afiszowac ze swoim zboczeniem seksualnym, bo zaraz ktos tu wysmaruje swiadectwo szczesliwego pedofila i rowniez bedzie sie domagal od lewicy rejestracji swojego zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej To jest TWOJ problem... IP: 193.53.93.* 06.12.04, 14:33 jesli ci moj post przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fryta Re: SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:51 WOW!... powiedz co bierzesz jakoś mnie głowa boli może po tych Twoich dragach mi przejdzie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: USTA NARIANA ZWIAZEK ROBAKOTWORCZY DLA PEDALOW IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 23:20 Ogolnie pedlstwo ma trzy rodzaje robakow kiszkowych. Pierwsze to biale, male, je widac pod mikroskopem jako ruchowo wsciekle zmijki i jest ich duzo. Drogie to wieksze widoczne golym okiem podobne do tych gowniakow co sa w wiejskich slawojkach, rozowe, tluste z lebkiem ciemnym, wzrost okolo pol cm. Trzecie rzadkie, od 0,5 do 1,5 cm. pokryte rachitynowym pancerzykiem, sa jakby uspione w jelicie cienkim i grubym, pobudzone moga byc grozne bo moga perforowac do otrzewnej. Osoby pedalujace maja zazwyczaj te same robaki, ale moga byc szczesliwe wyjatki. Paratyzologia zna dokladne opisy tych zjawisk i dlatego parazytolodzy sa za tym aby nazywac ich "zwiazkiem robakotworczym". To mila nazwa wrozaca dluga wielo-miesieczna egzystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bat man Prawdziwy Polak bije konia az do zdechniecia! IP: 152.75.124.* 04.12.04, 05:27 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Happy les Re: SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE IP: *.crowley.pl 03.12.04, 16:12 No, a przystojny był ten Jezus? Brunet czy blondyn? I jak wygląda twoje życie dziś? katujesz się celibatem? programujesz się codziennie rano na przymusowy heteroseksualizm? Ja jestem szczęśliwa - od początku akceptuję siebie, jestem wartościowym człowiekiem, zajmuję się sprawami ważnymi - nie myślę o moim homoseksualiźmie, bo po cholerę mam myśleć o czymś, co jest dla mnie całkowicie normalne, naturalne i dobre? Mam wspaniałą partnerkę, dom pełen ciepła, miłości i wsparcia. Gdy tylko będzie możliwośc pobierzemy się, bo uważamy, że należy mieć porządek nie tylko w sercu, ale i w papierach. I niech mi nikt nie wciska, że po "leczeniu" jest "wyleczony" i szczęśliwy - tak jak kiedyś walczyl ze sobą, bo się nie akceptował, tak teraz będzie walczył, żeby nie rozwalić swojego nowego wizerunku - jedna wielka męczarnia. O wiele łatwiej jest żyć, gdy się po prostu akceptuje siebie. Orientacja seksualna to przecież tylko kawaleczek osobowości - lepiej być porządnym homoseksualistą niż heteroseksualnym sukinsynem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B Re: SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE IP: *.autocom.pl 03.12.04, 17:32 Logiczne - lepiej mordowac jednego człowieka dziennie, niż dwóch! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon z Kition Re: SWIADECTWO BYLEJ LESBIJKI - JEST WYJŚCIE IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.04, 00:17 Twoja stalinowska, zelazna logika mnie poraża... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:38 Jestem za prywatnością tych spraw. Zatem rozumiem, że równiez jesteś za nie upublicznianie dewiacji, nie tworzeniem zboczonych związków prawnych, etc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej uprywatnij sie IP: 193.53.93.* 03.12.04, 16:01 > Jestem za prywatnością tych spraw. to przestan sie juz tak chwalic tym, ze jestes heterykiem. jak prywatne, to prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Nie propagować pederastii IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:14 Heteroseksualizm jest normą pederastia zboczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:31 Gość portalu: greeb0 napisał(a): > prawda, poza tym nie jest dobrym pomyslem zagladanie komus do lozka. wydaje mi > sie ze, fakt obcowania z osoba tej samej plci powinien byc calkowicie prywatna > sprawa danej pary, zas robienie z tego powodu "polowania na czarownice" > swiadczyc raczej bedzie o totalnej degradacji umyskowej osoby takie polowanie > urzadzajacej. mozna sie z tym nie zgadzac i krytykowac takie podejscie do zycia > ale nie mozna nikomu zakazywac zyc inaczej niz to sie przyjelo w katolickiej i > heteroseksulaniej Polsce;). Pozdrawiam nikt nie chce nikomu zaglądać do łóżka, nikt nie chce też zdelegalizować homoseksualizmu. niektórzy po prostu nie chcą by pary homoseksualne prawnie stanowiły coś w rodzaju rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej podsumowanie IP: 193.53.93.* 06.12.04, 15:50 > nikt nie chce nikomu zaglądać do łóżka, nikt nie chce też zdelegalizować > homoseksualizmu. niektórzy po prostu nie chcą by pary homoseksualne prawnie > stanowiły coś w rodzaju rodziny. a niektorzy chca. Tez po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ani zadnej rzeczy [...] IP: 152.75.124.* 04.12.04, 05:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu 03.12.04, 13:18 To ja sie ustosunkuje do tego co h.org napisał. Ponieważ moim najlepszym kumplem jest homo czuje sie kompetentna: ad 22 Pewnie ze nie, zaden facet, nawet gej nie ma pochwy. Zadna kobieta, nawet lesbijka nie ma penisa. Te roznica wskaze 90% polskich przedszkolakow. ad23 zupelnie nie na temat ad24ja sie plugawie siurkiem, kolega też. Mamy demokracje, Mojzesz jej nie znał, albowiem wtedy nie bylo jeszcze Panstwa Greckiego ad 9 Demokracja prlamentarna jest lepsza od krolestwa. Nawet jesli jest w kolorze blue. ad10 znow nie na temat ad11 jak wyzej ad 18 i 19 do 25. Znow nie na temat, przykro mi :( ad 26 oł je, najbardziej lubnie wwspolzycie na lonie natury. Ale teraz juz za zimno jest w Polsce ad 27 nie wiem jak inni, ale ten moj kumpel to chyba nie wspolzyje publicznie. ad28 nie no, to przesada. Imie jego 40 i 4 Pozdrawiam serdecznie, slac wyuzdane całuski :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Do Patrycji21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:26 Rób sobie co chcesz, ssij co chcesz - Twoja sprawa. Nie zadaj tylko podporzadkowania prawa Twoim zachciankom - a o to walcza homoseksualisci... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Do Patrycji21 03.12.04, 13:29 Oj oj, czytaj teczo ze zrozumieniem; nikt nie bedzie przymuszał do zawierania zwiazkow partnerskich. PS Nie wiem czy wiesz, ale teczowa flaga jest symbolem homoseksualistów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Do Patrycji21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:39 Nie wiedzialem, ze teczowa flaga jest symbolem homoseksualizmu poniewaz nie interesuje sie homoseksualistami. Jestem przeciwny nadawaniu form prawnych rzeczom prywatnym. Wiara, zaintersowania seksualne itp to najbardziej prywatna czesc naszej osoby. Jezeli ktos chce ujac to w reguly prawne to pytam po co? Homoseksualisci sprawy majatkowe, spadkowe moge zalatwic na drodze cywilno- prawnej. Podejrzewam, ze im o cos wiecej chodzi w tej legalizacji zwiazkow... ale poczekam i moze zobacze. Na koniec mam pytanie... dlaczego - kierujac innego netowicza do psychiatry - zachowujesz sie agresywnie?? Odpowiedz prosze... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Co to za bzdury ?? 03.12.04, 13:56 Swietny pomysl! Zdelegalizowac malzenstwa, bo po co to ma miec forme prawna? Jest takie przyuslowie - jak Bog chce kogos ukarac, to mu rozum odbiera. Twoja wypowiedz swiadczo tym, ze Bog juz zaczal karac ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Co to za bzdury ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:00 Opanuj sie, czlowieku. Nie mowie o delegalizacji malzenstw - nie rozumiesz, co napisalem? Poza tym staraj sie pisac poprawnie gramatycznie i ortograficznie... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Re: Co to za bzdury ?? 03.12.04, 14:10 Napisales: Jestem przeciwny nadawaniu form prawnych rzeczom prywatnym. Wiara, zaintersowania seksualne itp to najbardziej prywatna czesc naszej osoby. Jezeli ktos chce ujac to w reguly prawne to pytam po co? Czyli wniosek prosty - nalezy zrezygnowac z formy legalizowania jakichkolwiek zwiazkow, takze malzenstw hetero Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Co to za bzdury ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:18 To Twoj wniosek - nie moj. Poza tym co innego nadawac nowe prawa, a co innego odbierac istniejace od dawna. Zeby rzecz byla jasna - nie intersuja mnie homo - niech robia, co chca. Jezeli jednak chca zawierac malzenstwa, to sie OBAWIAM, ze bada chceli w przyszlosci adpotowac dzieci poniewaz malzenstwo stanowic bedzie podstawe do adopcji. Tylko to mna kieruje w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Re: Co to za bzdury ?? 03.12.04, 14:35 to jest ustawa o zwiazkach partnerskich, a nie malzenstwach, zeby bylo jasne i nie ma tam mowy o adopcji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Adopcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:48 I jezeli na zwiazkach partnerskich, BEZ ADOPCJI, sie skonczy, to OK. Nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: temperówka21 Re: Co to za bzdury ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:09 Hahah,Rainbow,"OBAWIASZ się,że homoseksualiści będą chcieli adoptować dzieci"- mnie przeraża,że mogłabym być dzieckiem takiego kołtuna jak Ty p.s.I może lepiej z takimi poglądami zmień sobie nick,bo Rainbow,oznacza tolerancję i liberalizm - najlepiej na Hackenkreutz,albo doktora Mengele Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Do temperówki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:29 Nie znajdziesz we mnie swojego rodzica. Tych juz masz... Co to za kretynstwo, by sie bac, ze mozesz byc moim dzieckiem? Zastanow sie, co mowisz. Rozumiem, ze kojarzenie mnie z doktorem Mengele swiadczy o Twojej wielkiej tolerancji. A nick zmienie kiedy bede chcial... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: Co to za bzdury ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:52 > bo Rainbow,oznacza > tolerancję i liberalizm - rotfl. a czy to jest jakoś uregulowane prawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juras Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.bund.de 03.12.04, 16:04 jan-s napisał: > Napisales: > Jestem przeciwny nadawaniu form prawnych rzeczom prywatnym. Wiara, > zaintersowania seksualne itp to najbardziej prywatna czesc naszej osoby. Jezeli > > ktos chce ujac to w reguly prawne to pytam po co? > Czyli wniosek prosty - nalezy zrezygnowac z formy legalizowania jakichkolwiek > zwiazkow, takze malzenstw hetero Mylisz sie moj koteczku! O ile zwiazek homoseksualny jest rzeczywiscie sprawa absolutnie prywatna, to instytucja malzenstwa (a co za tym idzie - instytucja rodziny) nie jest wcale sprawa prywatna; chyba slyszales juz takie zdanie, ze rodzina jest podstawowa komorka spoleczenstwa. Tak wiec spoleczenstwo powinno dbac o rodziny (poprzez odpowiednie ustawodawstwo, przywileje itp.), jej promocja, jej trwalosc lezy w interesie nas wszystkich; wystarczy tylko zastanowic sie komu w przyszlosci przekazac mamy ten nasz swiat; narazie nie wychodzi jakos produkowanie dzieci w laboratoriach na skale przemyslowa i jedynie zdrowe rodziny zapewnic moga nalezyty rozwoj ludzkiej spolecznosci... Zaskocze cie przy tym; wcale nie jestem przeciwny uregulowaniom prawnym dla par homoseksualnym w kwestii wspolnoty majatkowej i tym podobnych kwestii. Wazne dla mnie jest jednak, ze powinno sie te rzeczy robic z pobudek humanitarnych, dla dobra czlowieka, a nie na skutek nahalmej presji i kampanii o "nowoczesnosc prawa" i "normalnosc" takich zwiazkow uprwaiane przez coraz glosniejsze srodowiska gejowskie. Poniewaz spoleczenstwo NIC Z TAKICH ZWIAZKOW NIE MA, wszelkie akty prawne ulatwiajace homoseksualistom zycie powinny byc AKTAMI WSPANIALOMYSLNOSCI tegoz spoleczenstwa, a nie zacheta do zrownywania ich z slusznymi i NIEZBEDNIE potrzebnymi prawami normalnych rodzin! Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Happy les Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.crowley.pl 03.12.04, 16:22 Wiesz kochaniutki katoliku kto nazwał małżeństwo i dzieci "podstawową komórką społeczną"? Karol Marks. Taka ta wasza katolicka wiara - nawet ateistę i antychrysta Marksa będziecie cytować, żeby argumentować. A może i satanistów? I Hare Krishna? I Indian z plemienia Szoszonów? I co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juras Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.bund.de 03.12.04, 16:29 Gość portalu: Happy les napisał(a): > Wiesz kochaniutki katoliku kto nazwał małżeństwo i dzieci "podstawową komórką > społeczną"? Karol Marks. Taka ta wasza katolicka wiara - nawet ateistę i > antychrysta Marksa będziecie cytować, żeby argumentować. A może i satanistów? I > > Hare Krishna? I Indian z plemienia Szoszonów? I co jeszcze? Widzisz, jeszcze bardziej "kochaniutki", oczywiscie, ze wiedzialem, kto to powiedzial! Nie widze powodu, dla ktorego mialbym podwazac czyjes sluszne twierdzenie tylko dlatego, ze byl ateista czy nawet wrogiem religii? Co ma piernik do wiatraka? Pomyliles mnie prawdopodobnie z Jankowskim! A tak na marginesie, moze ustosunkowalbys sie lepiej do meritum mojego postu, zamiast reagowac na zasadzie: "za to u was bija murzynow"? Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:57 ja nie jestem katolikiem, a zgadzam się z tym co napisał Juras. szczęśliwa? czy domniemany katolicyzm/chrześcijanizm ma być jakimś argumentem w dyskusji i powodem do obalenia czyichś argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna 03.12.04, 16:39 Nie mow (nie pisz) do mnie koteczku, bo mi sie robi niedobrze. Nie pasalem z toba nic, ani nie mam ochoty. Jesli jestes taki przegiety, ze do innych facetow tak mowisz, to sie zastanow lepiej czy ci sie taka ustawa nie przyda. Wsrod gejow sa setki tysiecy normalnych facetow, ktorych spotykasz codziennie w pracy, na ulicy, moze nawet w domu. Niczym, sie nie roznia, sa tacy sami, tylko kochaja troszke inaczej. Co dziesiaty facet to gej, nie zapominaj o tym. A co do zwiazkow - skoro zwiazek dwoch ludzi raz jest sprawa prywatna, a raz nie - to gdzie tu sprawiedliwosc? Smieszne normy jakiegos kosciola maja o tym decydowac? Przeciez ten kosciol tworza przede wszystkim homoskesualisci. Tyle sie o tym mowi i pisze, a to tylko wierzcholek gory lodowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marc Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:14 Stary,nie chwytasz nawet prostego dowcipu...jak tacy sztywniacy mają dyskutować o wolności i miłości ?:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 02:58 > Smieszne normy jakiegos kosciola maja o tym decydowac? to nie są normy kościelne tylko społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juras Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.04, 10:46 jan-s napisał: > Nie mow (nie pisz) do mnie koteczku, bo mi sie robi niedobrze. > Nie pasalem z toba nic, ani nie mam ochoty. > Jesli jestes taki przegiety, ze do innych facetow tak mowisz, to sie zastanow > lepiej czy ci sie taka ustawa nie przyda. Naturalnie przepraszam za tego "koteczka", skoro cie to tak zabolalo; no coz, byc moze tobie, podobnie jak temu kapralowi z dowcipu, wszystko (wszystkie okreslenia) kojarza sie z ..., no wlasnie. Pomyslalem sobie, ze wyzwisk i wulgaryzmow na tym forum jest dostatecznie duzo, dlaczegozby nie zwrocic sie do kogos per "koteczku"? Uspokoje cie, mnie ustawa nigdy nie bedzie potrzebna; jako 55-letni szczesliwy (31 lat pozycia z ta sama kobieta!) maz i ojciec trzech doroslych dzieci, spelnilem juz w zasadzie oczekiwania, jakie spolecznosc moglaby ode mnie wymagac... > Wsrod gejow sa setki tysiecy normalnych facetow, ktorych spotykasz codziennie > w pracy, na ulicy, moze nawet w domu. > Niczym, sie nie roznia, sa tacy sami, tylko kochaja troszke inaczej. > Co dziesiaty facet to gej, nie zapominaj o tym. Czy ja mowilem (pisalem), ze tymi ludzmi pogardzam? ze chcialbym ich wszystkich wyleczyc, czy w jakis sposob napietnowac? Wlasnie dlatego, ze powaznie traktuje moja wiare, nakazujaca mi dostrzeganie w kazdym czlowieku BRATA i OSOBE stworzona na wzor i podobienstwo Boga, NIGDY tych ludzi nie potepialem i - jak napisalem to w moim poscie - jestem nawet za jakas regulacja ulatwiajaca im zycie. Pozwole sobie jednak zauwazyc, ze wielu z tych ludzi wcale nie jest SZCZESLIWA ze swojej innosci, abstrahujac juz od faktu, ze takze wsrod nich dochodzi czasem do ZMIANY orietacji, ktora to zmiana wcale nie musi oznaczac jakiegos tragicznego "wyrzeczenia sie " samego siebie, czy innych meczarni i wewnetrznych rosterek, jak chce tego wielu zaprzysieglych homoseksualnych dyskutantow na tym forum. Przyklad tej lesbijki, ktora powyzej zlozyla swiadectwo, wcale nie jest jakims wyjatkiem, takie rzeczy sie zdarzaja i - co najwazniejsze - przynosza tym ludziom szczescie, przywracaja wewnetrzny spokoj i rownowage... > A co do zwiazkow - skoro zwiazek dwoch ludzi raz jest sprawa prywatna, a raz > nie - to gdzie tu sprawiedliwosc? > Smieszne normy jakiegos kosciola maja o tym decydowac? Niestety ton srodowisku gejowskiemu nadaja krzykacze i aktywisci, proponujacy spolecznosci ZROWNANIE praw par homoseksualnych z tymi przyslugujacymi rodzinom, co mi sie juz nie za bardzo podoba... Nie wolno, moim zdaniem, jakiejs "namiastki" zwiazku, jakiejs nienormalnosci zrownywac ze spolecznie niezbednym PIERWOWZOREM, jakim jest i pozostanie zwiazek miedzy kobieta i mezczyzna! Poglad moj nie ma przy tym nic wspolnego z religia, ktora wyznaje, to raczej sprawa mojej oceny rzeczywistosci i spolecznego wyczulenia... > Przeciez ten kosciol tworza przede wszystkim homoskesualisci. > Tyle sie o tym mowi i pisze, a to tylko wierzcholek gory lodowej Powielasz, stary, niestety niesprawdzone, wrogie Kosciolowi schematy! Wsrod ludzi Kosciola, tak hierarchii jak i pospolitych wiernych odsetek homoseksualistow jest dokladnie taki sam, jak innych srodowiskach spolecznych! Juz dawno wykazaly to odpowiednie badania i robienie z Kosciola Katolickiego odrazajacej oazy homoseksualnego zepsucia jest po prostu NIEPRAWDZIWE i wysoce krzywdzace! Ten mechanizm przypomina troche fenomen blednej oceny podrozowania samolotem; chociaz latanie, w porownaniu z jazda autem, autobusem czy pociagiem, jest NAJBEZPIECZNIEJSZE, to w opinii spolecznej jest akurat odwrotnie, ze wzgledu na niezwykle spektakularne i atrakcyjne jako temat KATASTROFY lotnicze! Podobnie jak nikt nie mowi o "nudnych" setkach tysiecy bezpiecznych lotow, do szerokiej swiadomosci ludzi nie dociera prawosc, poswiecenie i dobro setek tysiecy WSPANIALYCH kaplanow! Takie "prawdy" o zepsuciu Kosciola rozpowszechniaja ludzie, ktorzy z Panem Bogiem maja po prostu na pienku, roznego rodzaju wojujacy ateisci i wlasnie srodowiska gejowskie - wiadomo z jakiego powodu! A ty powtarzasz to za nimi, jak papuga, bo "tyle sie o tym mowi i pisze"... Radze , zastanowic sie troche nad tym co napislem i niech nie robi ci sie przy tym "niedobrze", bo nie ma takiego powodu! Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Re: Zwiazek malzenski to nie jest sprawa prywatna 06.12.04, 14:16 Gratuluje dobrego samopoczucia. Szkoda ze czerpiesz z falszywych zrodel. Badania kleru (ale niezalezne, np. w Ameryce, a nie w Polsce, bo tu nikt sie na to jeszcze nie odwazyl) pokazuja wlasnie bardzo wysoki odsetek homoseksualistow, wielokrotnie wiekszy niz wsrod normalnych ludzi. Mi to nie przeszkadza, zeby bylo jasne. Przeszkadza mi jedynie ich zaklamanie - jak mozna byc proboszczem, biskupem czy kardynalem i gadac o moralnosci, a zaraz potem uganiac sie za klerykami? Przyklad kardynalow Paetza czy Groera sa najbardziej znane,a le takich mniej znanych sa tysiace. Wiekszosc po prostu zdejmuje koloratke i szuka sobie kochankow incognito, niektorzy mieszkaja ze swoimi facetami, inni wykorzystuja ministrantow. W naszym pseudo-katolickim kraju sie o tym nie mowi glosno, ale fakty sa coraz szerzej znane. Co prawda ksieza i tak nie beda korzystali z prawa do rejetracji zwiazkow, bo udaja ze zyja w celibacie ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Do Patrycji21 03.12.04, 14:04 W takim razie, badzmy konsekwentni i zniesmy instytucje malzenstwa. Po co nadawac forme prawna sprawom prywatnym? Dzieci mozna i bez tego rodzic, wszelkie sprawy dotyczace dziedziczenia miedzy partnerami rozwiazmy na drodze cywilnej, poprzez spisanie odpowiednich umow u notariusza. W żadnym wypadku nie kierowała netowicza do psychiatry, a jedynie spytalam sie uprzejmie, pelna troski zreszta, czy psychiatra wypowiedzial sie kiedykolwiek i jakkolwiek na temat stanu zdrowia tej osoby. Agresji w tym nie wiecej, niz u kierowcy tkwiacego w porannym korku. PS A dzis widzialam takiego, ze z pewnoscia poziom agresji u nigo byl wiekszy niz u zolnierza w czasie bitwy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Do Patrycji21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:10 Malzenstwo ma ochrone prawna glownie ze wzgledu na dzieci. Razem tworza rodzine, maje jednakowe nazwiska itp. Jezeli zdelegalizujemy malzenstwa, to szkode poniosa wlasnie dzieci - bo beda "niczyje". Dlatego podejrzewam, ze legalizacja zwiazkow homo ma inny cel - znacznie szerszy od spraw majatkowych. Rzecz jasna, ze moge sie mylic... ale to malo szkodliwa pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Do Patrycji21 03.12.04, 14:24 Zgoda, tylko co takiego strasznego mogloby sie stac, gdyby tak pary homo lesbijki, lub geje mogli adoptowac dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
homoseksualizm.org Swiadectwo innej bylej lesbijki 03.12.04, 14:31 Będę wysławiać imię Pana, będę wysławiać imię Boga mego za to, co uczynił dla mnie, za tak wielką miłość jaką mnie obdarował. Miłość, która sprawiła, że jestem wolna. Bo któż nas może bardziej kochać jak nie On, Bóg, jak nie Jezus Chrystus, który tak bardzo mnie i ciebie ukochał, że umarł za nas. On dokonał w moim życiu cudu. Mówimy o cudach, gdy widzimy, że ludzie którzy nie chodzili, chodzą, lub, gdy ludzie, którzy nie widzieli, widzą, bo i tak się zdarza. W moim przypadku i w przypadku ludzi takich jak ja, naprawdę nie ma ratunku ani w medycynie, ani nigdzie, jeśli wziąć pod uwagę ludzkie możliwości. Moje życie jest wielkim Bożym cudem i za to będę dziękować mojemu Panu do końca moich dni. Będę dziękować Bogu również za ludzi, których postawił na mojej drodze, którym moje cierpienie nie było obojętne, którzy za każdą cenę chcieli mojej wolności, którym Bóg dał siłę i wiarę do walki o mnie Urodziłam się w Polsce i tam się wychowałam. W wieku 12 lub może 13 lat cos zaczęło być ze mną nie tak, przestałam akceptować to, że jestem dziewczyną (właściwie chyba nigdy tego nie akceptowałam, ale gdzieś w tym wieku zdałam sobie z tego sprawę). Zaczęłam mieć pretensje do wszystkich o to, że tak jest , że nie jestem tym, kim się czuję tzn. chłopakiem, że mam takie ciało. Miałam pretensje do Boga, że widzi mój ból i rozpacz i nie chce mi pomóc tj. sprawić, abym była chłopakiem. Z chwilą pójścia do szkoły średniej zaczęłam żyć z dziewczynami. Moje związki trwały czasami krótko, czasami długo, zaczęłam pić. Już w szkole średniej upijałam się do nieprzytomności. Alkohol, zabawy, dziewczyny - tak żyłam. Ciągle płakałam i nie chciałam żyć. Wiele razy próbowałam popełnić samobójstwo i ciągle ta pretensja do Boga: dlaczego? dlaczego ja? - a On mnie już wtedy kochał, tylko ja nie wiedziałam o tym i nie wiedziałam też, że nie On mi to zrobił. Tak naprawdę to tylko Bóg nie dopuścił nigdy, aby mi się coś stało. Pamiętam ciągle zabawy, pełno alkoholu, dymu z papierosów i pełno krwi - moje pocięte ręce, sącząca się krew. Rany na moich rękach goiły się długo, ale czasami nie zdążały zagoić się jedne, gdy otwierały się następne, robiłam to sobie sama. To było straszne, rano budził mnie ból, bolały mnie ręce, otwarte rany z zaschniętą krwią, kac alkoholowy, nikotynowy i paniczny strach. Strach był najgorszy. Wiecznie czegoś się bałam, wiecznie było mi źle. Bałam się jutra. Tak ogólnie to byłam tchórzem, a alkohol wyzwalał we mnie odwagę i agresję. Byłam straszna. Przez 25 lat mojego życia byłam homosexualistą. Trudno nawet powiedzieć, że lesbijką, bo nie czułam się kobietą. Byłam takim “niewiadomo kim” i najgorsze jest to, że przez te wszystkie lata nikt nie powiedział mi, że jest dla mnie ratunek, Jezus, który mnie akceptuje, kocha i może mi pomóc. Wiecie - słowo “może” jest tutaj kluczowe, bo myślę, że wiele osób chciało mi pomóc, ale tylko On jeden MOGŁ. Jednak ja o tym nie wiedziałam i byłam kompletnie sama , walczyłam sama nie wiedząc z czym i przeciwko komu. Czy miałam rodziców? Tak, miałam i kochali mnie bardzo. Dawali mi wszystko, spełniali każdą moją zachciankę. Byli szanowani, chodzili do Kościoła kilka razy do roku i w jakiś tam sposób zacierali moje wybryki tłumacząc, że to młodość. Byłam ich dzieckiem, kochali mnie i chcieli dla mnie jak najlepiej. Tak naprawdę to nie wiedzieli o mnie nic, gdzieś nasze drogi się rozeszły. Przeżywałam piekło na ziemi, nie wiedziałam , co mam ze sobą zrobić, jak dać sobie radę z tym wszystkim, ale na moich ustach zawsze był uśmiech. Śmiałam się dla ludzi , byłam wesoła, lecz w środku łzy zalewały moje serce. W pewnym momencie miałam tego już tak dosyć, że postanowiłam wyjść za mąż. Myślałam, że wtedy zmieni się wszystko, że jakoś tam będzie. Miałam wtedy 21 lat. Moje małżeństwo trwało 6 lat. Czasami czułam się dobrze. Miałam wszystko, dom, człowieka, który mnie kochał i tolerował moje wybryki. Tak bardzo się starałam i tak bardzo chciałam to utrzymać. Nie dla siebie. I nawet nie dla mojego męża, ale dla tych, które urodziłam, dla tych , którym dałam życie. Mam dwie córeczki (dziś jedna ma 22, a druga 18 lat), które wtedy bardzo kochałam na swój sposób. Myślałam, że jak będą miały najlepsze zabawki, to zapomną, że wczoraj byłam pijana. Pewnego dnia na mojej drodze stanęła dziewczyna, w której się zakochałam. Pomyślałam, że to jednak właśnie tak ma być, że ja jednak nie jestem dziewczyną, że te 6 lat mojego małżeństwa to tylko jakiś zły sen, do którego nie będę wracać. Zostawiłam wszystko i wyjechałam do USA, aby ułożyć sobie życie z moją ukochaną. Miałyśmy jakieś wspólne plany i związek ten trwał długo, kilka lat. Ale i wtedy czasami było mi źle. Piłam, nie widziałam czego chcę tak naprawdę. Któregoś dnia stało się coś strasznego. Dziewczyna, która była dla mnie wszystkim, którą tak kochałam, dla której zostawiłam wszystko, zostawiła mnie. Ziemia rozsunęła mi się pod nogami, nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić. Zamykałam się w domu, piłam i czekałam przy telefonie myśląc, że zadzwoni. Potrafiłam tak przeleżeć cały dzień patrząc w sufit i czekając. Byłam wrakiem człowieka. To, co działo się ze mną było straszne. Gdy wychodziłam z domu na mojej twarzy kwitł nieodłączny uśmiech, śmiałam się. Gdy wracałam do domu patrzyłam w lustro i jakiś głos wewnątrz mnie mówił, “kup sobie pistolet i strzel sobie w łeb, to już i tak koniec”. Zaczęłam włóczyć się po barach i zaczął się nowy okres w moim życiu. Chodziłam do barów, gdzie były dziewczyny takie jak ja. Patrzyłam na nie. Jedne wyglądały na zadowolone, inne pod wpływem alkoholu płakały, też ktoś je zostawił. Byłam częstym gościem w takich miejscach i nie obchodziło mnie zupełnie nic. Były tylko zabawy i dziewczyny. Jednak po pewnym czasie zaczęłam mieć tego dosyć. Budziłam się rano i patrzyłam w lustro. Zastanawiałam się kim jestem naprawdę. Potrzebowałam tak bardzo kogoś, kogo mogłabym kochać, komu mogłabym znowu oddać całe moje serce. Potrzebowałam kogoś jedynego, kto byłby dla mnie najważniejszy i pewnego dnia spotkałam dziewczynę, której to się podobało. Kochałam ją tak bardzo , jak nigdy nikogo przedtem. Była dla mnie wszystkim. Wydawało mi się, że bez niej nie potrafię oddychać. Na początku było fajnie. Dawałam jej wszystko, co miałam, spełniałam każdą jej zachciankę, a przynajmniej tak mi się wydawało. Wydawało mi się też, że jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Myślałam, że tak będzie do końca życia, że wreszcie znalazłam to, czego szukałam tyle lat. Jak bardzo się wtedy myliłam. Sielanka wkrótce zaczęła zmieniać się w tragedię. Ona znalazła sobie kogoś i odeszła, ale potem zaraz wróciła i odtąd tak już zostało. Odchodziła i wracała, odchodziła i wracała, bawiła się mną. Traktowała mnie jak psa, któremu zrobisz krzywdę, ale gdy potem gwizdniesz, on przybiegnie merdając ogonem. Tak właśnie było ze mną. Mimo tego wszystkiego co mi robiła, mimo całego tego bólu, nieprzespanych, przepłakanych nocy, kochałam ją. Ile bym wtedy dała, żeby móc przestać ją kochać, aby to jakoś skończyć, aby się uwolnić, jednak nie potrafiłam tego zrobić sama. I wtedy pojawiła się Kasia, którą znałam wcześniej. Kasia z Ewangelią, która mówiła ciągle o Bogu, o Jezusie. Mogłam jej słuchać godzinami. Byłam wtedy tak wymęczona życiem i tak bardzo miałam wszystkiego dosyć. Wtedy oddałam życie Jezusowi. Tak bardzo się cieszyłam, było mi tak cudownie i lekko. Bóg uwolnił mnie od alkoholu, gdy na pewnej ewangelizacji wyszłam do przodu, prosząc Go o to. Myślałam, że to alkohol był moim głównym problemem i że jak przestanę pić to już dalej jakoś to będzie. Kasia wyjechała do Polski, a ja zostałam i chociaż wiedziałam już o Bogu i o Jezusie , to jednak nie oddalam Mu tak naprawdę wszystkiego. Dlatego moja droga była taka długa. Bóg zmieniał we mnie to, na c Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Swiadectwo innej bylej lesbijki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:44 a moze napiszesz cos od siebie? Nie masz wlasnego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej Swiadectwo innej bylej lesbijki - podsumowanie IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:42 Dziewczyna miala problemy z akceptacja siebie i zaczela pic. nikt jej nie pomogl, balowala i czula sie coraz gorzej. poniewaz myslala, ze jej glownym problem jest lesbijstwo (a nie kompleksy i alkohol), wyszla za maz. potem jednak natura wziela gore, stad inna dziewczyna. no i, kiedy zwiazek sie skonczyl, kolejne zalamanie (patrz: kompleksy i alkohol) a potem przyszla cudowna Kasia (zauwazcie - Kasia, a nie np. Jurek). ciepla, oferujaca akceptacje. coz dziwnego, ze zalamana dziewczyna postanowila sie wyrzec siebie, swojej tozsamosci i wolnosci - zeby tylko ktos ja tak pokochal? i to sie nazywa leczenie homoseksualizu... w ten sam sposob dzialaja sekty - wyszukuje sie takich biednych, zagubionych, zalamanych ludzi i oferuje im pseudo-rodzine - no, za cene paru wyrzeczen. np. wyrzeczenia sie wolnosci. homoseksualizm.org, wstyd sie tak wyzywac na slabych, przyjdzcie "leczyc" do Lambdy albo na dyskoteke gejowska... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MarlenaD Swiadectwo jeszcze innej bylej (?) lesbijki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:42 Ja kochałam (i kocham) kobiety przez wiele lat. A od 2 lat kocham jeszcze pewnego faceta (który pokazał mi że mężczyźni też są super!) Jakie z tego wnioski? Po pierwsze, co do Jezusa, to myślę że on mnie kocha bez względu na to czy jestem lesbijką czy nie. Po drugie - jeśli kogoś naprawdę kochasz to jakie to ma znaczenie czy jest mężczyzną czy kobietą. Swięty Augustyn powiedział - "kochaj i czyń co chcesz". Bo jeśli naprawdę kochasz to kierujesz się prawdą i dobrem. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn, chłopakow, heteryków, gejów i les. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: Do Patrycji21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:32 Nie wiem, co mogloby sie stac. Moze nic, a moze wychowaliby homoseksualistow, a to powazna sprawa. Problem w tym, ze pary homo nie moga miec dzieci SAMODZIELNIE. Z tego wynika dysfunkcjonalnosc takiej "rodziny". Rodzina homo potrzebuje innej "zwyczajnej" rodziny, by mogla miec dzieci. Nazywaj to jak chcesz, ale dla mnie jest to forma pasozytnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Do Patrycji21 03.12.04, 14:56 Niekoniecznie, gdyby tak było nie mialaby racji bytu instytucja adopcji jako takiej. Ostatecznie, jezeli jedno z rodzicow jest bezplodne, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow To co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:10 To wtedy i tak w domu sa OBOJE. Jest Tata i Mama. Mezczyzna i Kobieta - dwa rozne swiaty. Z tej roznosci wynika mozliwosc pelniejszego rozwoju mlodego czlowieka. Sytuacja, w ktorej ma sie OBYDWOJE rodzicow, jest najlepsza dla dziecka. A przeciez o to chodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: To co? 03.12.04, 15:27 Oczywiście, że najlepsza. tylko w zderzeniu z rzeczywistościa, okazuje sie ze iles tam malych istnien jest skazanych na samotność w tlumie domu dziecka. Albo żyje w zdegenerowanej rodzinie, gdzie woda przeplatana jest przemoca i wykorzystywaniem seksualnym. Taka 100% patologia, nie rokujaca szans na resocjalizacje. Przeciez nikt nie zaklada odbieranie dzieci rodzicom! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: To co? 03.12.04, 20:29 i co rozwiazaniem dla dzieci z domu dziecka maja byc pary homoseksualne? nie wystarczy, ze musza przebywac w domu dziecka?? trzeba je jeszcze dodatkowo karac i odbierac im szanse na normalne zycie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenek Re: To co? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.04, 00:33 a karane są tylko przez głupszą część społeczeństwa, przez ludzi podobnych do Ciebie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiek Re: Do Patrycji21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 18:31 Gość portalu: Rainbow napisał(a): > Malzenstwo ma ochrone prawna glownie ze wzgledu na dzieci. Zgadzam się. Należy zlikwidować możliwość zawierania małżeństw przez osoby po sześćdziesiątce, młodsi natomiast powinni w Urzędzie Stanu Cywilnego przedstawiać zaświadczenie lekarskie o swoich zdolnościach rozrodczych! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej malzenstwo jest rzecza hmm prywatna IP: 193.53.93.* 03.12.04, 14:12 wiec Jan ma racje, trzeba je zdelegalizowac. Heteroseksualisci sprawy majatkowe, spadkowe moge zalatwic na drodze cywilno-prawnej. Nie chce widziec zadnych wiecej manifestacji heteroseksualizmu takich jak wyuzdane publiczne sluby - przed kosciolem, w welonie itp. brrr! niech sobie heteroseksualisci zalatwiaja swoje seksualne potrzeby w domu, cicho i pod koldra. Bo kogos moze to brzydzic... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rainbow Re: malzenstwo jest rzecza hmm prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:21 Nie - nie trzeba zdelegalizowac, ale MOZNA. Prosze bardzo - probuj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej nie, nie chce mi sie :) IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:34 nie, dam spokoj molzenstwom. nie jestem tak nawiedzony jak katoliccy i prawicowi dzialacze. mam wlasne zycie i szkoda mi czasu na wtracanie sie do czyjegos... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry A co z twoim opisem szczęśliwego stosunku IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Heeej pedrillo ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:04 To gdzieś już w internecie umieściłeś taki opis ? No napisz, przeciez to takie piąkne, łał ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry [...] IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej [...] IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry [...] IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Happy les Perwersja heteryków IP: *.crowley.pl 03.12.04, 16:43 Tak terry - teraz wyszło szydlo z worka. Ty jesteś zainteresowany SEXEM, a nie tym, że homoseksualiści tworzą związki, kochają się, mieszkają razem, wspierają, budują razem dom. Myślę, że jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o homoseksualnym seksie to powinieneś sobie zakupić (heteroseksualnego - bo takich najwięcej) żygolaka i sprawdzić jak to się robi. Słowo daję, że wolę być lesbijką z normami etycznymi niż takim paskudnym ponoć "normalnym" hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Zboczonej lesbie IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:46 Nie moge sprawdzać czegoś czego nie znam - to chyba normalne ? W ptrzeciwieństwie do zboczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KT4D Re: Zboczonej lesbie IP: *.iu-bremen.de 03.12.04, 18:50 ...ktore to zboczenia lezbijskie pewnie sliniac sie ogladasz godzinami w internecie, co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Re: Zboczonej lesbie IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 21:17 Na podstawie twojej wypowiedzi sądzę, że to włąsnie ty stale ogladasz tego rodzaju strony internetowe bo ja nic nie wiem o istnieniu takich a ty z pewnością siebie ogłaszasz, że takie są. Oznacza to, że to własnie ty sl;iniąc się oglądasz bo wiesz gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: malzenstwo jest rzecza hmm prywatna 03.12.04, 20:30 chyba ci sie cos czlowieku pomylilo. to heteroseksualizm jest norma. nie homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej norma to niekoniecznie wiekszosc IP: 193.53.93.* 06.12.04, 14:39 > chyba ci sie cos czlowieku pomylilo. to heteroseksualizm jest norma. nie > homoseksualizm. homoseksualizm tez jest norma, istnieje nieprzerwanie od tysiacleci. tobie sie norma myli z wiekszoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry Lesbie w odpowiedzi IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:44 Nie chodzi o ptzymuszanie lub nie a chodzi o nie robienie szamba z prawa. Prawo jest zbyt powazna sprawą aby dewianci mogl;i sobie nim do woli manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pedro No, no, no... IP: *.z27-106-66.customer.algx.net 03.12.04, 17:57 Polska juz wyprzedza reszte "Europy". Nie ma to jak byc przodownikiem. Ale w sumie to sie ciesze,bo nie bedzie wiecej tych k..wa wiecy, marszy i parad szacunku i rownosci itd. Wyjda teraz z jam i piewnic, ale czy spoleczenstwo jest gotowe. Wyobrazmy sobie dwoch tatusiow prowadzacych przez maisto synka na lekcje baletu a na przeciwko ich paru... ,no a kogo innego, jak nie kiboli. ALE BEDZIE UBAW.HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ROBERT Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.autocom.pl 03.12.04, 13:39 KOCHAJ BLIZNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.net-81-220-11.versailles.rev.numericable.fr 03.12.04, 13:55 PRAWDA powiadasz! A moim zdaniem nie, i co teraz? Biblia ma monopol na PRAWDE?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej Re: PRAWDA z Biblii nt bydla, ziarna i ubrania IP: 193.53.93.* 03.12.04, 14:05 Będziecie przestrzegać moich ustaw. Nie będziesz łączył dwóch gatunków bydląt. Nie będziesz obsiewał pola dwoma rodzajami ziarna. Nie będziesz nosił ubrania utkanego z dwóch rodzajów nici. (Ks.Kapłańska 19:19) kurcze, chyba mam na sobie dzis ubranie utkane z dwoch rodzajow nici... Odpowiedz Link Zgłoś
homoseksualizm.org Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu 03.12.04, 14:23 1 Kor 6:9-11 9. Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, 10. ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. 11. A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa i przez Ducha Boga naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej Alez ja tylko pisalem o ubraniach! IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:45 Naprawde, chodzilo mi o to, co Biblia mowi o ubraniach. Podejrzewam, ze wy tez tam w hom.org macie na sobie ubrania z 2 rodzajow nici, co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
homoseksualizm.org Re: Alez ja tylko pisalem o ubraniach! 03.12.04, 16:11 Wiem o czym pisales. Powolales sie na inny werset ze Starego Testamentu. Zasadą jest tak, że Jezus przez śmierć i zmartwychwstanie wypełnił wszystkie prawa zakonu. Od czasu Nowego Testamentu jesteśmy nie pod zakonem lecz pod łaską. Oznacza to, że aby używać wersetów z ST, muszą one mieć potwierdzenie w NT. Dlatego pokazałem ci to potwierdzenie. Zapewniam cię, że w NT nie ma już nic ani na temat podwójnych nici, ani spalania ofiar Bogu. Jak jednak widzisz jest tam sporo na temat potępienia homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej Gdzie? IP: 193.53.93.* 03.12.04, 17:08 Bardzo chetnie poslucham, co Jezus mial do powiedzenia nt. gejow. Z tego, co pamietam w ewangeliach nie ma nic. dopiero jego uczniowie mieli na ten temat wlasne zdanie. ale to juz, moi drodzy, ich subiektywna interpretacja... no, to czekam na cytaty przeciwko gejom z NT... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej i jeszcze cos IP: 193.53.93.* 03.12.04, 17:10 A przy okazji, to milo ze katolicy znalezli sposob na wybieranie sobie z Biblii (ST) tego, co im sie podoba. fajny ten trik z wypelnieniem praw zakonu. mozna powiedziec - to sie liczy a to nie wg wlasnego widzimisie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anioł Re: Alez ja tylko pisalem o ubraniach! IP: 10.200.53.* 03.12.04, 17:58 Drogi homoseksualizm.org Cytujesz 1 Kor z Biblii Tysiąclecia, wykazując jego wypełniająca dla ST rolę, w zakresie homoseksualizmu; mało tego - wskazujesz że w NT nie ma nonsensów typu "ubranie z dwóch nici". Wytłumacz mi zatem znaczenie, i powiedz czy się zgadzasz z poniższymi cytatami z przytaczanego przez Ciebie uprzednio 1Kor (bilblia tysiąclecia): 1 Kor 11, 5 Każda kobieta modląc się lub prorokując z nakrytą głową, hańbi swą głowę; wygląda bowiem tak, jakby była ogolona. 1 Kor 11, 14 Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą dla mężczyzny jest nosić długie włosy i inne? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KT4D Re: Alez ja tylko pisalem o ubraniach! IP: *.iu-bremen.de 03.12.04, 18:48 > 1 Kor 11, 14 > Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą dla mężczyzny jest nosić długie włosy Czyzby niezliczone tabuny rzezbiarzy sakralnych sie mylily??? Hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:10 a kogo to k.... obchodzi? czy ten kraj to sami katolicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ryszard Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.wskiz.poznan.pl 03.12.04, 14:37 Związki homo ... są wbrew ludzkiej naturze a więc jako takie nie powinny być prawnie legalizowane instytucją małżeńską. Homo ... mogą zawierać umowy notarialne w których określą swoje wzajemne zobowiązania i uprawnienia na wypadek ciężkiej choroby, śmierci itd. Instytucja małżeńska powinna być mimo wszystko zarezerwowana tylko do związku mężczyzny i kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu 03.12.04, 16:45 Gdyby zwiazki homoseksualne byly sprzeczne z natura, to by ich nie bylo. Skoro sa od tysiacleci, to widocznie matka natura ich potrzebuje. A jesli to Bog stworzyl ludzi na swoj obraz i podobienstwo, to znaczy ze Bog tez w jakiejs czesci jest homoseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: que? Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 03:19 spoko, można uznać że homoseksualizm jest ślepą uliczką ewolucji. wypadkiem przy pracy, które ciągle się zdarzają. ciągle rodzą się dzieci z zespołem downa, ale czy można znależć logiczne uzasadnienie dla takiego postępowania natury, ewolucyjny sens? można by jeszcze wspomnieć o innych zachowaniach seksualnych ludzi, które za normalne ani naturalne się nie uważa. wręcz się je piętnuje, uważa za choroby itp itd. rozumiem, że zakładasz że każdy kto uważa, że homoseksualizm jest nienaturalny jest katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Ewolucyjny sens homoseksualizmu 06.12.04, 14:03 Istnieje mnostwo teorii ktore wyjasniaja ewolucyjny sens istnienia homoseksualizmu. Jedna z najbardziej zaawansowanych jest socjobiologia - gloszaca, ze osobnik (kazdego gatunku, takze czlowieka) jest tylko nosicielem genow, ktore "daza" do tego, by bylo ich jak najwiecej. Na tym tle obecnosc w populacji Homo sapiens okolo 5% osobnikow homoseksualnych (i co najmniej drugie tyle "nosicieli" genów homoseksualizu, choc raczej nalezy zalozyc, ze "nosicieli" jest co najmniej 3 razy wiecej) ma ogromny sens (podobnie jak altruizm, pomoc rodzinna i wewnatrzgatunkowa). Osobniki te w procesie ewolucyjnym spelnialy ogromna role w doborze krewniaczym, a geny odpowiedzialne za homoseksualizm tak dobrze sobie "radzily " ze obecne sa szacunkowo co najmniej w co piatym osobniku plci obojga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 14:37 Ja widze tylko jeden werset podany przez Ciebie, który tu doskonale pasuje, ale który, cóz dotyczy ciebie... Rz 1:18-22 Podając się za mądrych stali się głupimi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dees Hehehe IP: *.238.116.197.adsl.inetia.pl 03.12.04, 15:02 W tych wersetach nie ma nic o lesbijkach. Zatem kobietom wolno? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ladep Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.adi.uam.es 03.12.04, 15:36 Przepraszam bardzo. Dlaczego niby wszyscy maja wierzyc w te wasza mitologie? A tak poza tym... Jak Ci sie nie podobaja stosunki homoseksualne, to ich nie praktykuj. A od pedalow wara! Jesli chodzi o Biblie, to rozne sa wersje co do tego co "naprawde" mowi o homoseksualizmie. Np. istnieje pozycja "Co Biblia naprawde mowi o homoseksualizmie". Juz wiele razy moglismy sie przekonac, ze Biblia moze byc interpretowana roznie, zalezy, kto interpretuje. Inkwizytorzy tez mieli swoje "jedynie sluszne interpretacje", wiec nie wyjezdzaj tu z Biblia, tylko sam pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo_gej cos w tym jest... IP: 193.53.93.* 03.12.04, 15:47 masz racje, cytaty pochodza z Biblii Tysiaclecia, czyli tlumaczenia przygotowanego przez Kosciol Katolicki - coz dziwnego, ze wiele rzeczy lekko sie nagina, zeby pasowaly... polecam eseje Artura Sandauera o Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Terry [...] IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu 03.12.04, 17:24 homoseksualizm.org napisał: > III Księga Mojżeszowa 18:22-24 > 22. Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest > obrzydliwość! > 23. Nie będziesz obcował cieleśnie z żadnym zwierzęciem; przez to stałbyś się > nieczystym. Także i kobieta nie będzie stawać przed zwierzęciem, aby się z nim > złączyć. To jest sromota! > 24. Tymi wszystkimi rzeczami nie plugawcie się, bo tymi wszystkimi rzeczami > plugawiły się narody, które wypędzam przed wami. > > 1 Kor 6:9-11 > 9. Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie > łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani > rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, > 10. ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie > odziedziczą królestwa Bożego. > 11. A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i > usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa i przez Ducha Boga > naszego. > > > Rz 1:18-28 > 18. Albowiem gniew Boży ujawnia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość > tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta. > 19. To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to > ujawnił. > 20. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego > potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że > nie mogą się wymówić od winy. > 21. Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie > dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne > ich serce. > 22. Podając się za mądrych stali się głupimi. > 23. I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego > > człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. > 24. Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak > iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. > 25. Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i > służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. > 26. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie > kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. > 27. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, > zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i > > na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. > 28. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał > ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie > godzi. no i co z tego, że w Biblii tak jest napisane? biegu Wisły i tak nie zawrócisz, nawet cytując Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aleandrus Re: PRAWDA z Biblii nt Homoseksualizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:36 1. Kazdy ma swoje poglady. 2. Majac za autorytet - doslowny - biblie stacza sie na poziom sredniowiecza. 3. To, ze ktos jest "inny" nie znaczy, ze jest gorszy. I nawet jesli homoseksualizm jest choroba, to mozna powiedziec, ze homoseksualista to CZLOWIEK, a czlowieka trzeba szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej M O jakie dziedziczenie chodzi? IP: 62.140.211.* 03.12.04, 13:04 Dziedziczenie - jak to może mieć związek ze związkiem "homoseksualnym"? Z takiego związku nie ma raczej "dziedziców". A kwestię ewentualnego przysporzenia ex mortis causae na rzecz partnera można załatwić testamentem. Nie widzę także moralnych przesłanek dla stosowania instytucji zachowku. Jest to wciskanie "na siłę" nowej moralności i relatywizowanie małżeństwa. Dlatego jednoznacznie wypowiadam się przeciw takiej "normalności" Odpowiedz Link Zgłoś