mangold 10.05.05, 11:13 A ja tam z chęcią obejrzę...gdzie można kupić bilety ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elefantino1 kulturnyj narod: dawaj sapagi, czasy i wiełocipied 10.05.05, 11:23 tak do nas mówili przez 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z 10.05.05, 12:37 po 17 września 39 mieliśmy tego przykład! Odpowiedz Link Zgłoś
puba JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 14:58 wiecie co? az mnie zatkało po tym artykule a tym bardziej po waszych wypowiedziach!! analogicznie: kto z was ma opla czy VW? kto uzywa szamponow na niemieckiej licencji? słucha muzyki i RM na sprzecie niemieckiej producji? zdrajcy Polski!!! -nie szanujecie daty 1 wrzesnia 1939! bojkotowac! alescie dokopali dupki Putinowi - bojkot artystów.. haha az mi łzy napływają do oczy - z załosci!!!!!! Putin sie przejmie?? haha! pytam szanowne mądere gremium: czy jakis idiota kiedykolwiek był w Bolszoj?? slon2002?? konread?? reszta?? widzieliście tam opere lub balet w wykonaniu rosyjskich artystów??? jeeeny, przez ten bojkot oni juz do nas nigdy przez to nie przyjadą... gdzie do chamow??? damy sobie rade bez ruchów?? bo my sarmaci i mądre lachy!!! prawda? nie bedziemy patrzec jak komusze artysty plasaja smiejac nam sie putinowską gębą w nasz pognębioną narodową twarz! powiniiscie ich zastrzelic - gest byłby bardziej wymowny... chamy! zachowujecie sie jak swinie w orwellowskim folwarku!! no a teraz poproszę o chór owieczek... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 15:03 Nie ogladali i nie zamierzaja oglądac, bo to "ruskie" jest przeciez... Urbana też nie czytaja, bo to podobno "świnia" jest, ale nie przeszkadza im to w krytykowaniu...ten typ tak ma ... :-)))) mógłbym tu podać wiele przykładów ale oddaje im głos..zaraz się wrzask oszołomków zacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 15:48 Sam jestes dno, skoro Polacy poczuli sie urazeni to maja prawo zwracac bilety, jakby Putin znał historie własnego narodu to by wymienił Polaków jako czwarta siłę w walce z faszystami, swiadomie zafałszował historie - oto tego efekty Odpowiedz Link Zgłoś
mangold To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 15:52 Bolszoj z Polski byśmy nie chcieli wypuścić ?? haha wszystkie bilety wyprzedane...może i jestem dnem, ale Ty.....hm...co jest pod dnem ?? panatha napisał: > Sam jestes dno, > skoro Polacy poczuli sie urazeni to maja prawo zwracac bilety, > jakby Putin znał historie własnego narodu to by wymienił Polaków jako czwarta > siłę w walce z faszystami, swiadomie zafałszował historie - oto tego efekty Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 16:44 to by zaden bilet nie został oddany i tyle, a balszoj dostałby owacje na stojąco nie badz ironiczny z tym dnem bo sam siebie obrazasz Odpowiedz Link Zgłoś
mangold [...] 10.05.05, 16:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 16:52 wystarczyła dobra wola Putina a media by odtrabiły wizyte Kwacha za sukces tylko Gierych z Kaczorem by mieli jak zwykle jakies obiekcje, była okazja do ocieplenia stosunków ale widac Putin wciaz ma żal za niepodległą Ukraine Odpowiedz Link Zgłoś
omasz1 Poważny błąd ortograficzny 11.05.05, 03:06 Napisałeś "putin" przez duże "p" Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 17:04 panatha napisał: > to by zaden bilet nie został oddany i tyle, a balszoj dostałby owacje na > stojąco > nie badz ironiczny z tym dnem bo sam siebie obrazasz na Boga! co ma balet do polityki i wojny??? co ma niemiecki samochód do Hitlera??? dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli? poswiecają swój czas, miłośc i pasję by cieszyc bez wzgledu na narodowość i granice? jak możecie tego nie rozmumiec?? co to za manifest?? wybaczcie moja porywczość ale naprawde tu az kipi od "folwarcznej" retoryki!! gdzie to ma nas zaprowadzic? do zwykłej nienawiści? nie mozemy choc raz pokazac nasza dumę narodową i wznieść sie po chrzescijańsku ponad głupotę Putina?? on prowadzi polityke jaka mamy na codzien w naszym sejmie - u nas przyklaskujemy z checią raz jednym, raz drugim populistycznym politykom, a gdy w Rosji Putin gra by zdyskontować na swe konto imperialne marzenia Rosji.. to co robimy?? bojkotujemy artystów. co za absurd! czy nienawidzicie Rosjan?? których? wszystkich? na równi mądrych i głupich??? toz to komunizm myślowy! by nie powiedziec faszyzm. smutne ze tak nisko upadlismy, dalismy sie poniesc retoryce panujacej w naszym sejmie i dla nas stało sie to tak normalne:( ze przyjmujemy za sposób bycia... dość znieczulicy. a niedawno tak pięknie paliliśmy wspólnie znicze.. macie racje. za głupi jestem by to pojąc:( Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 17:30 "dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli?" Poczuli sie zapewne dokladnie tak jak my po putinowskim przemówieniu. Niezasluzenie. Ale jak ma sie za prezydenta stalinowskiego idiote, to niestety skutki sa nieprzyjemne. Gdyby np odwolac wystepy weteranów wielkiej ojczyznianej, to zapewne nic by nie zrozumieli. Cala nadzieja, ze bardziej wyksztalceni i emocjonalni artysci potrafia przeniesc dalej przekaz o nastrojach w Polsce. Szkoda, ze nie kupilem biletu, zwrócilbym go równie demonstracyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:14 jankbh napisał: > "dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli?" > > Poczuli sie zapewne dokladnie tak jak my po putinowskim przemówieniu. > Niezasluzenie. slicznie. sam przyznajesz ze niezasłużenie!!!! czy to cos w rodzaju: kierowca potraca dziecko - w efekcie trzeba zabić jego dziecko by było sprawiedliwie??? dlaczego akurat artyści mają poczuc sie jak my? jakie mamy moralne prawo ich tak potraktowac?? tańczac nic nie maja wspolnego z Rosja - nic! sa artystami - swietnymi co stawia ich ponad polityka, narodami i podziałami!! czy fancuscy katolicy przeciwni naszej interwencji w Iraku powinni byli bojkotowac audiencje generalne Jana Pawła II bo był papiezem wszystkich ludzi ale tez był Polakiem?? czy artysci Bolszoj tworza by chwalic imię Putina i głosić jego politykę?? rozumiem, ze sztuka wykorzystywana jest do sławienia imienia narodu (np kulturalne wydarzenia w roznych krajach typu Rok bułgarski i Rok Wysp Owczych w jakims kraju), rozumiem dawne dzieje oper Verdiego jako manifest wolności i zjednoczenia Włoch..gdzie szukano podtekstów w libretcie (jak chociażby w ślicznym Nabucco). ale czy my siegnelismy tak głeboko w rozważaniach i swiadomie bojkotujemy artystów rosyjskich czy tylko na zasadzie: nawineli sie to im dołożyć.. a potem udać ze nam przykro ze niewinni dostali za kogoś.... Ale jak ma sie za prezydenta stalinowskiego idiote, to niestety > skutki sa nieprzyjemne. Gdyby np odwolac wystepy weteranów wielkiej > ojczyznianej, to zapewne nic by nie zrozumieli. Cala nadzieja, ze bardziej > wyksztalceni i emocjonalni artysci potrafia przeniesc dalej przekaz o > nastrojach w Polsce. > Szkoda, ze nie kupilem biletu, zwrócilbym go równie demonstracyjnie. a wiesz jak mi jest szkoda ze nie mogłem być razem z nimi i gotować im owacji na stojąco??? owacji demonstrujacej wyższosć nad marną polityką. powoływanie sie na na przymiotnik 'stalinowski' odnosi sie tez do naszych metod demonstracji.. tylko inaczej to nazwiemy, wybielimy i zasłonimy orłem w koronie. PS i tak dziękuję za dyskusję, bo mimo róznicy pogladów potrafilismy rozmawiac zamiast (jak to czesto na forum) rzucac obelgami bez argumentacji. szanuje stanowisko oponentów bo faktycznie demonstracja Putina umniejszajaca SPECJALNIE nasz udział, nasze krzywdy w czasie i po wojnie, krew przelana i zdrade Związku Radzieckiego jest skandaliczna. ale NIGDY nie zgodze sie co do formy naszego protestu bo stawia ona nas na równi z głupszymi. trzeba było zrobic wielka demonstracje pod Ambasada i konsulatami a nie uderzac w sztuke demonstrujac ze mamy ją tak naprawde gdzies! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:27 PS Za niemieckiej okupacji byl taki slogan: "Tylko swinie siedza w kinie" Czy filmy byly swinskie? Nie. Czy byly na niskim poziomie artystycznym? Nie wszystkie. Niektóre nawet niemieckie filmy byly artystycznie wspaniale, szkoda, ze trudno dzis do nich dotrzec. Czy artysci byli czemus winni? Rzadko. No i chwatit. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:32 Niestety możemy wyrażać swoje uczucia w tej sprawie tylko wobec pojedyńczych Rosjan. Tylko oni mogą przekazać to innym Rosjanom - żaden putinowski ambasador tego nie zrobi. Szkoda mi artystów, ale zwróć uwagę na to, że nikt nie organizował akcji zwracania biletów. Polacy decydowali spontanicznie o tej formie protestów - podobnie jak Amerykanie bojkotujący francuskie wina na początku wojny w Iraku. Jestem pewien, ze wina bzly rownie niewinne. Myślę, że ci polscy żołnierze, którzy w Berlinie w 1945 roku zatykali POLSKIE flagi powinni powiedzieć głośno to co czują w tej chwili. Powinni powiedzieć to swoim kolegom, którzy zatykali flagi czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:21 puba nie demonizuj! Czy masz artystów Balszoj za półgłówków? Myślę, że to są rozumni ludzie i stać ich na wysiłek intelektualny podobnie jak i fizyczny. Nie sądzę aby poczuli się upokorzeni. Zawiedzeni zapewne tak i za to, że zostali uwikłani w politykę należą się im szczere przeprosiny. Myślę, że Polak z Rosjaninem może dogadać sie bez problemu ale polski rząd z rosyjskim to chyba dopiero po kilku pokoleniach. Rozmawiajmy z Rosjanami, olejmy Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:36 az100 napisał: > puba nie demonizuj! > Czy masz artystów Balszoj za półgłówków? > Myślę, że to są rozumni ludzie i stać ich na wysiłek intelektualny podobnie jak > > i fizyczny. Nie sądzę aby poczuli się upokorzeni. Zawiedzeni zapewne tak i za > to, że zostali uwikłani w politykę należą się im szczere przeprosiny. > Myślę, że Polak z Rosjaninem może dogadać sie bez problemu ale polski rząd z > rosyjskim to chyba dopiero po kilku pokoleniach. > Rozmawiajmy z Rosjanami, olejmy Putina. masz racje, moze troche demonizuje:) ale to z powodu przeciwnie skrajnych wypowiedzi, w ktorych ludzie cieszyli sie ze moga rzucic ten bilet - najchetniej w twarz artystom.. prawda nie jest czarna ni biała. dlatego twa wypowiedz niech bedzie konsensusem:) dzięki! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margo47 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:05 Puba swój wywód powinnaś byŁa zacząć od faktu, że ci ludzie wcześniej kupili te bilety, wŁśnie dlatego, że cenią kunszt artystów (i artyści o tym wiedzą). Jeśli oddali te bilety to znaczy, że poczuli, iż dzieją się rzeczy ważniejsze niż miŁy wieczór, że wŁaśnie TAK powinni teraz postąpić (ja bym zresztą zrobiŁa to samo). ByŁa to SAMODZIELNA decyzja każdego z tych niedoszŁych widzów - zwykli ludzie mają po prostu więcej dumy i honoru, niż "prezio". Bo ja ten gest odczytuję nie jako policzek dla Putina, ale jako dowód na to, że Polacy zobaczyli, że ten, który powinien byŁ wykonać stosowny GEST nie jest do tego mentalnie zdolny. A jeśli nie on to kto? Dzisiaj w "Faktach" poszedŁ taki (mniejwięcej) komentarz: "To, że Kwaśniewski broni decyzji (wyjazdu) jest w jakiś sposób zrozumiaŁe, ale dlaczego USPRAWIEDLIWIA on Putina? TAK NIE POWINNA SIĘ ZACHOWYWAĆ GłOWA SUWERENNEGO PAŃSTWA". Odpowiedz Link Zgłoś
ferein Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:45 tacy jak ty puba chodzili za okupacji do niemieckich kin i podziwiali wspaniałe niemiecki kino i niemiecką kulturę i dziwili się wielce czemu inni krzyczą "tylko świnie siedza w kinie". To tak na temat co balet ma do polityki. > dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli? a jak poczuło się wielu Poaków wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 19:44 głupoty nie oświecisz, chama nie nauczysz kultury. To są skutki wywijania szabelkami przez tych od pilnujących pisuarów i gniotących się na lorze obywatelskiej. Z całą pewnością zostało pokazane chamstwo. Ale nie mozna się dziwić ludziom mającym klapki na oczach, zadufanych w swoją nieomylność. Z całą pewnością nie przyniesie to nic dobrego dla naszej gospodarki. A kto pierwszy zaczmnie biadolic to wiadomo tak samo jak wiadomo kto będzie winą obarczał innych i kogo. Zupełnie nie przepadam za kacapami i nie uważam ich za przyjaźnie do nas nastawionych, zwłaszcza ich wierchuszke. Ale całkiem nie jestem w stanie zrozumieć co do tego ma kultura i dobre wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
margo47 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:25 Z jakiej racji ludzi, którzy kupują bilety do teatru, nazywasz chamami? Jeśli ktoś ma braki, to raczej ty, zwŁaszcza z literatury i historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zibbys Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:56 Zauwaz kolego, ze nie my ich okupowalismy przez ponad dwiescie lat,z mala przerwa.Dlatego mnie nie dziwi , ze Polacy ich nienawidza, bo maja prawo.A , ze wychodzi to przy roznych , dziwnych okazjach to nie wina Polakow. Tak zostalismy wychowani przez nich .To , ze Polacy mysla kategoriami "Dobry Ruski to martwy Ruski" sami sobie powinni podziekowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nolnejm Chamstwo, głupota??? 11.05.05, 10:05 Czy coś się dzieje? Nasz (chociaż wcale nie czuję po ostatnich wyskokach Kwaśniewskiego, że on jest preziem wszystkich Polaków)prezydent jedzie do Moskwy chociaż większość społeczeństwa sobie tego nie życzy, a do tego reprezentuje nas tak, że wszystkim w Moskwie utkwił w pamięci tylko Jaruzelski. Pokażcie mi, na którym kanale w Rosji mówili o tym co powiedział Kwaśniewski. Dziwicie się, nazywacie to chamstwem, głupotą itp. Ludzie, w tym także ja chcę wyrazić dezaprobatę temu, co tam w Rosji się dzieje, spontanicznie, bez jakiegokolwiek udziału polityki, państwa (gdyby coś takiego działo się w Rosji - wiem, zapewne była by to sprawka jakiegoś urzędu). Speciw wobec fałszowania historii, prawdy. Sprzeciw wobec nieludzkiej, niedemokratycznej polityki Putina. Może ludzie poczuli WSPÓLNĄ siłę, wspólnotę, po batalii na Ukrainie, ale takze po śmierci JPII (kto tego nie dostrzegł ten baran). Chcemy coś pokazać, że to nam nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzem efekty 10.05.05, 17:45 Pewnie w efekcie nie szybko ci (i inni) artyści z Rosji przyjadą ponownie do Polski. Poza tym z dużym prawdopodobieństwem rosjanie będą mieli podobny stosunek do naszych artystów. Z pewnościę takie podejście nie pomoże też naszej gospodarce w najbliższej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 17:56 A co ma kltura rosyjska do wypowiedzi Putina. Przestali byście chlać wódkę - to by bardziej "ruskich" dotknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
wmaker Putin co żeś sobie narobił !! 10.05.05, 18:41 Teraz Polacy na całym świecie ,znależli sobie wroga , i bedą z zapałem dołki pod tobą kopać !! Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 21:20 Przepraszam nie doczytałem się, Putin śpiewał w chórze , czy tańczył w balecie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzia_dek Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 11.05.05, 14:57 Jesteś europejczykiem pełną gębą. Zwróć Putinowi "Wojnę i Pokój" Lwa Tołstoja i nie oglądaj sztuk Czechowa. Nie oglądaj filmów rosyjskich, a jeżeli telewizja będzie je nadawać - zbojkotuj telewizję. Zajrzyj do swojej biblioteki (jeżeli ją masz) i powyrzucaj na śmietnik lub spal wszystkich autorów rosyjskich. Sołzenicyna również - on przecież "ruski". Nie kupuj towarów rosyjskich i nie zachodź do restauracji rosyjskiej. Połóż krechę na wszystko co "ruskie". Nie kupuj produktów tam wytworzonych. Omijaj bazary, na których oni handlują w naszym kraju. Nie kupuj "ruskiej" wodki. Nie włączaj kanału rosyjskiego w telewizji kablowej (jeżeli ją masz). Nie oglądaj w muzeach dzieł sztuki wytworzonych przez Rosjan. Jest napewno znacznie więcej możliwości bojkotu "ruskich". Sądzę, że poszerzysz swoje pole bojkotu. A broń Boże nie wjeżdzaj na teren państwa Rosyjskiego. Rosjanie nie zasłużyli, by gościć Ciebie. Nawet gdybyś chciał pojechać jako wyrafinowany EUROPEJCZYK. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 16:26 Puba,masz racje,ale z kim tu własciwie gadac? Szukam mądrych, zaczynam znajdowac i to budzi moj optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjny Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 23:35 OK. Tylko Niemcy (władza i obywatele) potępili co było, a przynajmniej tego nie pochwalają (są oczywiście wyjątki ale takie są wszędzie). Rosjanie nie chcą dopuścić do siebie niewygodnych faktów historycznych, a władza robi im jeszcze dodatkową "wodę z mózgu". I nie należy dziwić się prstym ludziom. Ale tancerze z najsłynniejszego teatru Rosji, to jest ich elita kulturalna. I jak nie chcą wypowiedzieć się wprost przeciwko zakąłmaniu (bo wyjazdy, lepsza pensja) to niech pod byle pretekstem wrócą do domu. Przecież Putin nic im za to nie zrobi bo t ojeden z nielicznych towarów eksportowych Odpowiedz Link Zgłoś
gk12 Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 11.05.05, 00:58 Pisząc ,że co nie wyrażają swojego poparcia dla sztuki w wykonaniu rosyjskich artystów wcale nie znaczy ,że oni ich nie lubią lub nie doceniają ich pracy atrystcznej.Są wspaniali w tym co robią,ale jeśli nawet ich "prezydent"sorry nie ma mniejszej czcionki żeby to napisać nie jest w stanie wyrazić woli narodu ,który go wybrał to chyba jest to jedyny sposób ,aby powiedzieć NIE ,tak jak to robili atrtyści(niektórzy) za czasów "KOMUNY",bo nie bylo innego sposobu wyrazu opinii,bo Putin i tak nie jest w stanie usłyszeć ,że nasze stosunki stają się co raz gorsze,choć nie musi dotyczyc to obywateli tych krajów.Sam mam trzech podwładnych rosjan pracując na zachodzie i pomimo tego ,że są nie najgorszymi ,ale też niezbyt błyskotliwymi pracownikami,patrzę na nich coraz gorzej,bo specjalnie nie odbiegają od poglądów putina ,ale w kontekście tych "obchodów"rocznicy wujka stalina ich poglądy mnie po prostu drażnią.I jesli do tej pory nie zostali zwolnieni to i tak na ich miejsce przyjmę POLAKÓW ,nawet praując na ZACHODZIE.Jak to kiedyś mówili "nie to nie",decyduję o tym o ładnych kilku lat pracując w Niemczech.PUTIN NAJPIERW POMYŚL ,MY NIE DOSTANIEMY ROPY LUB GAZU <ALE TO CORAZ WIĘCEJ POLAKÓW ,BĘDZIE DECYDOWAĆ W UNII KOGO BĘDZIEMY ZATRUDNIAĆ.NAPEWNO NIE JA.SORRY . Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z 10.05.05, 19:08 "nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z butów " Pytanie:Dlaczego ciegla mam buty? Odpowiedz: Bo nigdy nie bylem w teatrze.Zadnym! Bo moze sie zdarzyc , ze autor byl Rusek, albo kompozytor, albo ktos inny. Nie lubie chodzic boso! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl "Akcja bojkotowania rosyjskich teatrów" ?? 11.05.05, 07:35 Tytuł artykułu jest błędny. "Akcja bojkotowania rosyjskich teatrów" - w tekscie jest mowa tylko o jednym teatrze. Sugestia, że Polacy bojkotują rosyjskie teatry w ogóle, jest kłamstwem. Przynajmniej w obecnym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney ale gdzie w Czeczenii ? w obozach koncentracyjnych 11.05.05, 01:06 ktore buduje rosja Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o ... 10.05.05, 22:53 Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o oszolomski nacjonalizm przerosl nawet zalosne, kretynskie, debilne widowisko w Polsce w czasie dogorywania Jana Pawla II, nacisk na prezydenta RP do ogladania ubranych a la swiety Mikolaj zwlok, pogrzeb i tzw. zalobe, ktora trwala i trwala w tym pokreconym, rzadzonym przez zakladnikow kleru kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
margo47 Re: Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o 11.05.05, 02:33 Zrób wszystkim przysŁugę i zabierz się z baletem do domu. Duża buzia na pożegnanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:15 Też mi przyjemność patrzeć na baletnice wzrostu 140 cm i obwodzie 2 m w talii. Albo słuchać obrzydliwego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:17 W porównaniu np. z twardym językiem niemieckim, rosyjski jest piękny.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:31 Zwłaszcza zaś takie słowa jak: job twoju mat', poszoł won czy nachuj nam swaboda. Trzeba wiedzieć, że wszelkie chamstwo, także to językowe, "zawdzięczamy" Rosji. Jeśli dla ciebie niemiecki jest "twardy", to chyba nie słyszałeś szwedzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ja, gut, weiter,weiter..... 10.05.05, 11:34 cudownie brzmi, prawda ?? Chamstwo językowe zawdzięczamy także sobie a wystarczy się przecież trochę opanować... Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 nie lubisz Niemców, to teraz najlepis przyjaciele 10.05.05, 11:44 Putina ! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ja lubię wszystkich, nawet Ciebie... 10.05.05, 11:45 ..rozmawiamy o języku... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ja lubię wszystkich, nawet Ciebie... 10.05.05, 12:25 Ja akurat znam w niemieckim języku znacznie więcej słów. Znam dokładnie, w języku oryginału, np. "Pasję wg Św. Mateusza" J.S.Bacha. Każdy człowiek mieniący się wykształconym powinien tego utworu wysłuchać. Podałem, oczywiście, tylko przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Też to lubię... :-))) 10.05.05, 12:46 zigzaur napisał: > Ja akurat znam w niemieckim języku znacznie więcej słów. > > Znam dokładnie, w języku oryginału, np. "Pasję wg Św. Mateusza" J.S.Bacha. Każd > y > człowiek mieniący się wykształconym powinien tego utworu wysłuchać. > Podałem, oczywiście, tylko przykład. Zazdroszczę poznaia tego dzieła w oryginale..naprawde...hmm..też znam i lubię, a nie jestem przecież człowiekiem wykształconym.. Ze swej strony polecam Aleksandra Andrejewicza Archangielskiego i wcale nie wymagam znajomości oryginalnego języka..słuchaj sercem... Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 13:53 LUDZIE , CZY WY DO KOŃCA POWARIOWALIŚCIE !!!!!?????? CO MA WSPÓLNEGO TEATR BALSZOJ Z NIENAWISTNYM KGB-OWCEM SZCZUREM PUTINEM I JEGO PRZYDUPASAMI ???? !!!!! TAK IDIOTYCZNIE ROZUMUJĄC TO PRZESTAŃMY SLUCHAĆ PIEŚNI BUŁATA, SONGÓW WOLODI WYSOCKIEGO, PRESTAŃMY CZYTAĆ POEZJĘ ACHMATOWEJ CZY TEŻ JESIENINA LUB PUSZKINA... CZY JUŻ WPADACIE W OBŁĘD NAKRĘCANY PRZEZ TEGO SZCZURA Z KREMLA ???? ON PRZEMINIE JAK PRZEMINĘŁO WIELU NADĘTYCH KRZYKACZY - SZTUKA POZOSTANIE. " ZNAJ PROPORCJĘ MOCIUMPANIE" Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 14:58 Masz racje, ale gadaj ludziom. Czasem mysla nie rozumem, lecz sercem... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:32 Szczur z Kremla? Za obrazę głowy państwa watykanskiego skazano Urbana na grzywnę. Moze Ci się pan Putin nie podobac,ale jest to prezydent Rosji! Pozostałe mysli są rozsądne, więc nie ulegaj oszołomstwu!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:47 Tylko że głowy (?) państw zbójeckich i totalitarnych (także z przeszłości) ochronie prawnej nie podlegają. Każdy wie, co myśleć o takich osobnikach jak Aleksander Łukaszenko, Saddam Hussajn, Adolf Hitler, Kim Dzong Il, Mao, Fidel Castro czy właśnie Putin. Zło należy potępiać i żadne prawo tego nie zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
margo47 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 11.05.05, 02:44 Wydaje mi się, że nie rozumiesz sensu tego gestu. Po za wszystkim to nie byŁa akcja "sterowana", jeśli pojedynczy widz uznaŁ, że nie będzie się w tych dniach dobrze bawiŁ na rosyjskim balecie, to jego prywatna sprawa. A że pojedynczych widzów okazaŁo się jest więcej, to znaczy, że dzieje się coś naprawdę istotnego. A ty się posŁugujesz językiem (zresztą nie ty jedna) jakbyś mówiŁa do leniwego dziecka, które nie chce iść do szkoŁy. A to dziecko bardzo chce i to za wŁasną sŁoną kasę, tylko coś (może ktoś) mu nie pozwala, więc pokrzcz na to coś (na tego kogoś). Pzdr. ie pisz dużymi literami, bo to przeszkadza w czytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lsmolik Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:16 i bardzo dobrze, ze bojkotuja. Gdybym mial bilet, tez bym go zwrocil Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:26 Przecież wiz dla nas jeszcze nie zlikwidowali....Odpuszczsz sobie kino ?? Też jesteś urazony ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:32 Ja akurat dostaję wizę USA bez problemu. Na amerykańską procedurę wizową ujadają zazwyczaj bezrobotne i niewykształcone matoły, które chętnie pojechałyby do USA aby robić to, co w Polsce robią Białorusini czy Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:36 Niestety, tych bezrobotnych i niewykształconych matołów będzie coraz więcej... na szczęscie jest granica z Meksykiem ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 [...] 10.05.05, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur [...] 10.05.05, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Bojkotuj Rosję nie Rosjan! 10.05.05, 18:06 A dlaczego nie kupisz wizy rosyjskiej i jej demonstracyjnie nie zwrócisz w ambasadzie rosyjskiej? To jest bardziej wymierzone w państwo i władze niż zwracanie biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Bojkotuj Rosję nie Rosjan! 11.05.05, 02:05 placenie temu panstwu jest w nie wymierzone???? myslisz, ze ktos by sie przejal? Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 Ich kino gó..ane, ale USA da zdrastwujet ! 10.05.05, 11:45 ...no sa wyjatki... Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie_pierogi85 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:49 i bardzo, k***a, dobrze. a ja kupiłam wczoraj bilet dla samej przyjemności zwrócenia go. no! ale język jest piękny, choć nie tak jak mój ukraiński, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:34 Ruskie pierogi są dobre,ale nie głupie! A Twoj nick mowi,ze masz jakies trudnosci z głową! Odpowiedz Link Zgłoś
efg Polityka zawsze odbija sie na niewinnych 10.05.05, 19:50 Artysci teatru Bolszoj ta samo sa niewinni jak my. Jezeli ostracyzm Putina odbija sie na nas Polakach, to i odbija sie na nich. TO LOGICZNE ! Niech "podziekuja" jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy [...] 10.05.05, 11:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Brawo Polacy! 10.05.05, 11:40 juz widze te posty sowietofili ze poraz kolejny Polacy pokazali ze maja fobie antyrosyjska Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Polacy pozbawili sie dobrej rozrywki, na poziomie 10.05.05, 11:42 Przeciez wiadomo, ze to self-fuckers ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za wysoki 10.05.05, 11:49 poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:50 Ale ważne ,że w Afganistanie rzeź robi..... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:56 jaka rzez? komsomolca sie naczytałes? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Co za film !!!! 10.05.05, 13:40 Leni Riefenstahl tez byla geniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:42 Tylko nie wmawiaj mi odrazu faszystowskich sympatii..po prostu doceniam warsztat Leni... Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:46 Ja tez doceniam warsztat Eisensteina. Razem z Riefenstahl stanowili swietna pare propagandzistow. Nie wiem, komu dac palme pierwszenstwa. Ale nie da sie ukryc, ze to propagandzisci Ribbentropa i Molotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:49 Ale ja na propagandę jestem odporny...to chyba mogę sobie pooglądać ?? Ostatnio wTVP widziałem nieudolna podróbkę...jakiś mały karaczan szedł, szedł iszedł i jęczał "silny prezydent, uczciwa polska " czy jakoś tak podobnie... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:55 Jak jestes taki odporny na propagande - to dlaczego jestes odporny na prawde? Gdzie chodziles na lekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 14:00 lew_konia napisała: > Jak jestes taki odporny na propagande - to dlaczego jestes odporny na prawde? > Gdzie chodziles na lekcje? Na czyją prawde ?? Nauczycieli miałem świetnych...pozdrawiam Ewkę , Migacza ( historyk) i całe byłe grono pedagogiczne...wielkie dzięki za wychowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 16:38 Ale porównanie. Ona zrobila wlasciwie jeden film dokumentalny o Olimpiadzie w Berlinie,a Eisenstein to filmowy geniusz. Porownujesz muchę do słonia. Lew- konia...Hmm,różnie to mozna odczytac... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 10.05.05, 12:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:57 Nie , za młodu byłem fascynatem Johna Rambo...pare razy to widziałem...nawet MI-24 skubany stącił, hero bez dwóch zdań.... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki.inkwizytor Re: Brawo Polacy! 10.05.05, 13:48 Oszalales? Brawo za co? Co to za dowod honoru czy bohaterstwa, zeby ostentacyjnie bojkotowac wystepy jednego z najlepszych teatrow swiata? To akurat dowodzi fobii antyrosyjskiej - bo to nie jest wystapienie przeciw Putinowi i jego polityce, ale przeciw kulturze rosyjskiej! Niestety - moi rodacy, ktorzy oddaja bilety z pobudek politycznych czynia wyjatkowo glupio. Po prostu glupio... Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Mafiosi realizuja trase koncertowa Teatru Bolszoj. 10.05.05, 11:25 Wiktor Switoniak z Podlaskiej Agencji Koncertowej,to czlowiek z miasta,jak mowia przestepcy w Bialymstoku.Do dzis nie rozliczyl sie z ZUS za Noce Augustowskie,gdzie zniknela kasa wraz nim i kolezkami z miasta.Dzis dalej kreci lody,mimo,ze za co sie nie chwyci,to albo ginie kasa albo nie placi grosza kontrahentom.Nigdy tez nie reguluje naleznosci ZUS-owskich.A mozeby tak policja bialostocka zainteresowala sie,jakie srodki stoja za budowa poteznej willi w centrum miasta,ktorej wlascicielka jest zona Switoniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Mafiosi realizuja trase koncertowa Teatru Bol 10.05.05, 15:48 Cos ty przeciez za narażanie im nie płaca.A krysza działa za odpowiednia działke. Odpowiedz Link Zgłoś
technik888 Linki do Zwiazkow Zawodowych,,,,,,, 21.04.13, 00:41 niepokornizdaleka.blog.onet.pl/2012/11/03/przeklenstwo-zwiazkow-zawodowych/ www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?p=114439 www.tvn24.pl/-1,1592397,0,1,polscy-robotnicy--do-domu,wiadomosc.html forum.gazeta.pl/forum/w,720,123336524,123336524.html?f=720&w=123336524&a=123336524&wv.x=1 wiadomosci.onet.pl/forum/zwiazki-w-uk-otwarte-na-polakow,1,303565,101239263,czytaj.html wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-brytania-i-Irlandia/w-wielkanoc-strajk-na-lotnisku-stansted,1,5077185,wiadomosc.html www.gmbyorkshire.org.uk/education/witamy/wiadomosci/ www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=9523 www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=11319&postdays=0&postorder=asc&start=20&sid=e4a5a1045b45feee56b6b553c632e930 polscott24.eu/wp-content/uploads/2012/07/wiktor-switoniak.mp3 forum.gazeta.pl/forum/w,52,137844424,137844424,Wiktor_Switoniak_ciag_dalszy_.html company-director-check.co.uk/director/914960882 polscott24.eu/lista-polakow-oszukanych-przez-mecenasa-krawczyka/ polscott24.eu/mecenas-z-londynu/ archiwumallegro.pl/detektyw/?uid=17661572&type=&feedback_type=fb_recvd_neg polscott24.eu/walka-lukasika-londyn/ www.aferyprawa.eu/Adwokatura/JACEK-KRAWCZYK-mecenas-z-LONDYNU-oszukujacy/#comment lostonline.republika.pl/bialystok+agencje.shtml forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=wiktor+switoniak forum.gazeta.pl/forum/w,52,24076185,24076185,Praca_wiezniow.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,23720815,23721453,Mafiosi_realizuja_trase_koncertowa_Teatru_Bolszoj_.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,23981930,,Artysci_z_Bolszoja_nie_dostali_pieniedzy.html?v=2 wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3888980.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,2711270.html www.wiadomosci24.pl/artykul/polak_po_przegranej_w_strasburgu_nadal_walczy_o_swe_prawa_260657.html polscott24.eu/wiktor-switoniak-i-alegro-londyn/ polishexpress.polacy.co.uk/art,zwiazki_zawodowe_w_anglii,5210.html//forum.gazeta.pl/forum/w,30,129477530,143370065,Re_Zdelegalizowac_zwiazki_zawodowe_. praca.goniec.com/prawo-pracy/80,zwiazki-zawodowe/ forum.gazeta.pl/forum/w,720,123336524,,Nie_zapisuj_sie_do_GMB_.html?v=2 poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,13580025,_Moga_wykupic_mieszkania__ale_tylko_po_cenach_rynkowych_.html#TRrelSST korwin-mikke.pl/polska/zobacz/polacy_zle_oceniaja_zwiazki_zawodowe_i_zus/38623 www.polskatimes.pl/artykul/405877,zwiazki-zawodowe-w-polsce-jest-najgorsze-prawo-pracy-w,id,t.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,94623423,94641819,zlikwidowac_zwiazki_zawodowe_w_Polsce_.html www.mojawyspa.co.uk/forum/80/16608/Zwiazki-Zawodowe-Unite-the-Union,260 www.wykop.pl/link/1376371/lotnisko-nie-ma-miesiaca-ale-ma-zwiazek-zawodowy/ wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/CBOS-najlepsze-i-najgorsze-instytucje prawica.net/opinie/22355 prostownik.bloog.pl/id,6492609,title,Zwiazki-zawodowe-niebezpieczne-toksyczne-niezbedne,index.html?ticaid=510596 zzpgkiaktualnosci.wordpress.com/2013/01/21/aktualnosci-zzpgki-cz-18-2/ <a href=" Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 a ile kosztuje bilet? 10.05.05, 11:30 Jeśli 80-100 zł to nic dziwnego że nie ma chętnych. Zwłaszcza w rejonie o najwyższym bezrobociu. Czy gdzieś oprócz Olsztyna bilety są zwracane, bo w artykule napisano, że "również w Olsztynie" Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:35 Zarobicie zreszta lepiej niz w Polsce...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold [...] 10.05.05, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:40 Wyjezdzajcie, niech pozostanie samo chamstwo. I niech sie we wlasnym chamskim bezmozgim gronie zzera. Powrocicie w drugim pokoleniu, jako oczekiwani przez zaglodzony plebs panowie i wladcy. I w koncu Polska stanie na nogi, bo teraz stoi na glowie - cham rzadzi, wymaga, narzuca styl, ocenia... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Dobrze gadasz.... 10.05.05, 11:52 I moje dzieci po łapkach bedą całować, bo funty zobaczą... buahahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:41 to sie wyprowadz do Korei Płn - tam to dopiero raj Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 11:46 Objazdy od Londynu po prowincje? Konkretnie - ich balet. Rosjanie na tym waszym bojkocie napewno nie straca i juz napewno nie straca finansowo - jeden Manchester zapewne da im wiekszy szmal nizli cala Polska do kupy wzieta. Stracicie tylko wy, tracac nawet kulturalny kontakt z Europa, bo trudno zaszpanowac w Europie opowiadajac w towarzystwie o amerykanskim filmie;). Rosyjski balet klasyczny jest niewatpliwie najlepszy na swiecie, jak najlepszy na swiecie jest niewatpliwie chinski cyrk. I polityczne dasy tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 [...] 10.05.05, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 11:53 na moje moga codziennie robic objazdy, i do polski nie przyjezdzac, przez ostatnie 50 lat mielismy kacapskiej kulturu az nadto, a ze w UK graja dla Hindusów i żółtków ktorzy poraz pierwszy w zyciu weszli do teatru nie ma sie co dziwic, normalny anglik na taki szmelz by sie nie wybrał bo przerasta to jego zdolnosci intelektualne Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tak, graja dla takich "zoltkow" jak min. Royals i 10.05.05, 12:01 tutejsze upper classes. Ciebie to zapewne by nawet do teatru nie wpuscili, bo buty nie szyte recznie i na miare, a i smokingu tez przeciez nie masz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha załozył smoking i do teatru a słoma z butów wysta 10.05.05, 12:31 je:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Poczules sie bardziej swiatowy? Ty, od "sztuk" w 10.05.05, 13:27 Teatrze Bolszoj...Buhahaha!!" Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 16:42 panatha---masz pól wieku? I takis bałwan ciągle? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 12:22 "A ja na to - my w niebo ślem rakiety, bez wysiłku wielkich rzek zmieniamy bieg, żal mi ciebie lecz niestety równiez trudny kunszt baletu najlepiej posiedlismy na planecie tej" - jak spiewał nieodzałowany Kaczmarski. Ciekawe po cholere wogóle sie do tych ciemnych polaczków fatygowali, skoro byle wiocha angielska daje im wiekszy szmal... a angielscy widzowie nawet na polskich forach dupy im lizą. Dasy nie sa polityczne, tylko spontaniczne - nikt ludzi do zwrotu biletów nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bo paru Polakow z roznych agencji chcialo sobie 10.05.05, 12:28 zarobic;) Was olewa i lzejsza kultura z Zachodu, bo...golodupcy, wieksi nawet niz Czesi etc. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj jak to dobrze że chociaz ty, krynico madrosci 10.05.05, 12:52 nas nie olewasz! powiedz - co cie zmusza do dyskusji z olanymi przez Zachód prymitywami? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Daruj sobie - i tak nikt cię nie docenia... 10.05.05, 17:29 pójdź sobie na jakies ruskie przedstawienie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion50 Ty byłeś w ogóle chociaż raz w Anglii? 10.05.05, 21:35 Znasz chociaż jednego Anglika ? Gdybyś znał to być wiedział, że oni nie zachowują się tak jak ty. Przez każdy twój post przebijają kompleksy i towarzysz Szmaciak. Jesteś po prostu żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion50 Kropekuk to nie żaden Anglik 10.05.05, 21:31 To zwykły nieudacznik, który pozuje na Anglika. Gościu jest totalnie zakompleksiony i poprawia sobie samopoczucie obrażając Polaków. To intelektualne i moralne zero. Odpowiedz Link Zgłoś
melipo Patologiczna nienawisc Kropekuk'a ma podloze 11.05.05, 07:09 genetyczne. To jest bekart Morela z pania prokurator W. ukrywajaca sie aktualnie w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 11.05.05, 16:02 Za baletem nie przepadam. Jakos mi sie kojarzy z niewolnictwem... moze dlatego Rosjanie sa tym dobrzy. A nie se ogladaja... Toski" Pucciniego i "Traviaty" Verdiego (a juz Aidy nie opuszcze...) wole posluchac w Veronie, 20 tys widzow ludzi w pod wloskim niebem a na scenie czasami i kilkaset osob. A jak " jak graja "Aide" to nawet lodki albo slonie. Do tego mury afiteatru ktore licza 2tys lat, a Ty siedzisz na tych samych marmurach co Rzymianie. Delektuje sie nawet obnosnymi sprzedacami wina i lodow. Kiedys dawno pewnie bylo tak samo... no moze bez lodow ;-) I najwazniejsze - to jest kultura mojej lacinskiej Europy ;-). Ale jak lubisz to mozesz sobie oglac Balszoj na angielskiej prowincji. kropekuk napisał: > Objazdy od Londynu po prowincje? Konkretnie - ich balet. Rosjanie na tym waszym > > bojkocie napewno nie straca i juz napewno nie straca finansowo - jeden > Manchester zapewne da im wiekszy szmal nizli cala Polska do kupy wzieta. > Stracicie tylko wy, tracac nawet kulturalny kontakt z Europa, bo trudno > zaszpanowac w Europie opowiadajac w towarzystwie o amerykanskim filmie;). > Rosyjski balet klasyczny jest niewatpliwie najlepszy na swiecie, jak najlepszy > na swiecie jest niewatpliwie chinski cyrk. I polityczne dasy tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
technik888 Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 20.11.16, 22:16 Wiktor Switoniak Kiedys oszust teraz ceniony przedsiebiorca anti-trade-unionists.blog.onet.pl/2013/05/ www.wspolczesna.pl/magazyn/art/5581808,bolszoj-cyrk,id,t.html allegro.pl/show_user.php?uid=17661572&feedback_type=fb_recvd_all&type=fb_all&p=1 www.companieshousedata.co.uk/o/uNMnHKSKqfp.kJU4vrEV3GRvYhQ/mr-wiktor-romuald-switoniakPozdrawiam Marian Lukasik +447985284791 marianlukasik777@gmail.com tacy to ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony PANIE! PANOWIE! - ZBOJKOTUJMY RUSKIE PIEROGI! 10.05.05, 11:37 Przecież też są ruskie! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PANIE! PANOWIE! - ZBOJKOTUJMY RUSKIE PIEROGI! 10.05.05, 12:29 Od dzisiaj zaprzestaję gry w rosyjską ruletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
hydros To jakaś paranoja !!!! Putin to nie naród rosyjski 10.05.05, 23:50 Chcecie odegrać się na Putinie, czy upokorzyć naród rosyjski, bardzo przyjazny Polakom? Prof.Pomianowski wczoraj powiedział "przywódcy przychodzą i odchodzą, a naród pozostaje".Bojkot wielkiej kultury rosyjskiej to czysta głupota i widać w tym rękę naszych zawziętych polityków.Jeżeli już chcecie bojkotować to nie używajcie rosyjskiego gazu, przestańcie jeździć samochodami, nasi przedsiębiorcy niech wstrzymają eksport do Rosji mięsa, masła,warzyw , owoców, mebli i innych produków przemysłu polskiego.A to, że przybędzie w Polsce jeszcze jeden mlion bezrobotnych, to się nie liczy.Jeżeli jako warszawiak miałbym bojkotowac jakiś naród, to tylko Niemców, którzy prawie w całości popierali Hitlera i mordowali nas bez litości.Dla przypomnienia, to oni z zemsty za Powstanie wymordowali ponad 200.000 warszawskich cywilów.Może nie wszyscy pamiętają, że w pacyfikacji Warszawy brali również udział przebrani w mundury niemieckie, Ukraińcy,Włosi, Węgrzy, Austriacy. Stalin mordował nie tylko Polaków, wymordował również kilkanaście milionów swoich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
ferein Re: to mniej więcej wiem...ale w jakich miastach 10.05.05, 13:15 "Wiadomo na pewno, że występy Teatru Balszoj nie odbędą się w Olsztynie, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie i prawdopodobnie w Białymstoku. W tych miastach prawie połowa biletów wróciła do kas." wtóry analfabetyzm????? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: to mniej więcej wiem...ale w jakich miastach 10.05.05, 19:32 Jemu chodziło o to, gdzie się odbędą, a nie gdzie zostały odwołane. ferein napisał: > wtóry analfabetyzm????? Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 moze spotkasz tam wieprza z uszami jak łopian 10.05.05, 11:40 on na pewno kupi bilety i rozda menelom zeby zapęłnic sale Odpowiedz Link Zgłoś
zytkapitka [...] 10.05.05, 11:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: I poprosili Rydzyka by wyswiecil Wolanda ;) 10.05.05, 11:58 Misiu, niestety jak widac na Twoim przykladzie, chodzenie na wystepu baletu ma sie nijak do poziomu kultury jaki prezentujesz :) Od samego chodzenia na wystepy teatralne dobrych manier nie przybywa - teatr to nie silownia. Poza tym sadzielm, ze na wystepy baletu chodzi sie w celu zaspokojenia potrzeby kontaktu z kultura wysoka, a nie po to, aby w "towarzystwie" tym zaimponowac. No coz... zawsze moge sie mylic :) A bojkot mi sie podoba, ale nie dlatego, ze akurat ma wydzwiek antyrosyjski, ale dlatego, ze to spoleczenstwo, tak zawsze sklocone, zaczyna mowic wspolnym glosem i potrafi w sposob stricte obywatelski wyrazac swoje niezadowolenie lub opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 10.05.05, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ja nie szpanuje, ja bywam. Chca szpanowac Pol 10.05.05, 12:52 Nie wiem czy wiesz, ale Zagloba (postac fikcyjna) byl prostackim, rubasznym szlachcicem, wiec podpieranie sie nim jako "autorytetem" i cytowanie jego "krotochwil" swiadczy li tylko o znajomosci tworczosci Sienkiewicza - nic nad to. Ale jesli juz Zagloba jest dla Ciebie takim autorytetem, to zwracam uwage na fragment gdy wypowiada sie o roznych nacjach i czym sie one charakteryzyja :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 12:48 Widzisz, niby sie chwalisz, ze pochodzisz z kraju o tak bogatych tradycjach obywatelskich i demokratycznych, a nie potrafisz odroznic bojkotu produktu (czyli jego nie kupowanie) od niszczenia pomnikow kultury. Gdy na spektakl przyjda Polacy, ktorzy podczas jego trwania zaczna tupac nogami i gwizdac aby tylko zamanifestowac swoja desaprobate, to bede sie za nich wstydzil, bo to bedzie niszczenie sztuki. Gdy jednak z pelna swiadomoscia rezygnuja z jakiegos dobra, czy to materialnego czy duchowego, w celu zamanifestowania swojego protestu, to ja im oddaje honor. PS Jestem miloscnikiem Dostojewkiego, jesli juz mowimy o literaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 12:55 r306 napisał: > Widzisz, niby sie chwalisz, ze pochodzisz z kraju o tak bogatych tradycjach > obywatelskich i demokratycznych, a nie potrafisz odroznic bojkotu produktu > (czyli jego nie kupowanie) od niszczenia pomnikow kultury. > Gdy na spektakl przyjda Polacy, ktorzy podczas jego trwania zaczna tupac >nogami i gwizdac aby tylko zamanifestowac swoja desaprobate, to bede sie za >nich wstydzil, bo to bedzie niszczenie sztuki. Gdy jednak z pelna swiadomoscia > rezygnuja z jakiegos dobra, czy to materialnego czy duchowego, w celu > zamanifestowania swojego protestu, to ja im oddaje honor. To ci dopiero logika. Przeciez w obu przypadkach nastapi nie niszczenie, lecz lekcewazenie cudzych osiagniec w tym wypadku kulturalnych. Raz nastapi to w sposob otwarcie ordynarny (tupanie), a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwrot biletow), czyli niejako wariat Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:07 > a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwro t biletow), czyli niejako wariat > Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug. Oooo czyli juz Putin nie zachowal sie correct? ;) Czyli jednak jego przemilczenie bylo konfrontacja? Zmienila Pani zdanie? Kiedy? ;) A co logiki - nie, to nie jest to samo - przyklad dosc lapotologiczny - jesli nie kupuje samochodu koncernu francuskiego a wybieram samochod koncernu amerykanskiego - z tych lub innych powodow, to nie znaczy, ze przyszedlem do salonu Peugeuta i rozwalilem lomem kilka samochodow tam stojacych. W pierwszym wypadku dokonalem wyobru, w drugim zniszczenia mienia (zaklucenia porzadku w przypadku zaklucenia spektaklu). Piersze zachowanie nie podlega karze, drugie jest scigane i karane. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:13 r306 napisał: > > a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwro t biletow), czyli niejako wari > at > > Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug. > Oooo czyli juz Putin nie zachowal sie correct? ;) Czyli jednak jego > przemilczenie bylo konfrontacja? Zmienila Pani zdanie? Kiedy? ;) Ze dziwieniem zauwazam, ze zupelnie Pan nie rozumie co ja pisze. Przeciez ja wlasnie wskazuje, ze sa to zachowania negatywne, i jesli ktos sie tak jednak zachowuje, to nie powinien ganic za to samo Putina. > A co logiki - nie, to nie jest to samo - przyklad dosc lapotologiczny - jesli > nie kupuje samochodu koncernu francuskiego a wybieram samochod koncernu > amerykanskiego - z tych lub innych powodow, to nie znaczy, ze przyszedlem do > salonu Peugeuta i rozwalilem lomem kilka samochodow tam stojacych. W pierwszym > wypadku dokonalem wyobru, w drugim zniszczenia mienia (zaklucenia porzadku w > przypadku zaklucenia spektaklu). Piersze zachowanie nie podlega karze, drugie > jest scigane i karane. To juz jest zupelnie bezsensu. Zaklocanie (o z kreska) porzadku nie jest niszczeniem mienia i nawet karane jest z zupelnie inne paragrafu, co wszak logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:37 > Ze dziwieniem zauwazam, ze zupelnie Pan nie rozumie co ja pisze. Przeciez ja > wlasnie wskazuje, ze sa to zachowania negatywne, i jesli ktos sie tak jednak > zachowuje, to nie powinien ganic za to samo Putina. Hmmm - no to cytacik: "Rosja zas pokazala opanowanie i zimna krew. Zamiast dac sie wciagnac w pyskowke zignorowala Polske kompletnym milczeniem." A jak my z zimna krwia zbywamy milczeniem wystepy teatru to jestesmy oszolomy. Gratuluje zeza. Duzy. Prosze Pania, tak sie sklada, ze nie mam mozliwosci podejscia do Putina i powiedzenia mu prost w oczy, ze jest zwyklym klamliwym bydlakiem. Szkoda. Moge jednak, wraz z moimi rodakami zademonstrowac, ze nie ignoruje faktu, iz ktos naplul mi w twarz, przemilaczajac polskei ofiary frontow IIWS. Mam mozliwosc zademonstrowac, iz ignorowanie polskiej krwi, jest godne potepienia i pogardy. Taka pogarde okazuje teraz demonstracyjnie przechodzac obok wydarzenia jakim jest wystep rosyjskiego baletu. Moja pogarda jest tym wieksza, im bedzie to wlasnie teatr doskonalszy. Przy czym to jest namiastka, ale dla Pani oczywiscie bojkot sztuki jest nawet wiekszym przestapstwem niz bojkot ofiar. Kurde! Jaka ma pani miare czlowieczenstwa? Jak Neron? Dla sztuki spalic Rzym? Co tam ofiary.... Moje postepowanie jest de facto REAKCJA a nie akcja przeciwko. Tego niuansu tez pani nie dostrzega. > To juz jest zupelnie bezsensu. Zaklocanie (o z kreska) porzadku nie jest > niszczeniem mienia i nawet karane jest z zupelnie inne paragrafu, co wszak > logiczne Przepraszam, ale kazda cierpliwosc w tlumaczeniu ma swoje granice! Co maja konkretne paragrafy KPK do zobrazowania roznicy pomiedzy niszczeniem a bojkotem?????? Kobieto, za wyjatkiem wytkniecia bledu ortograficznego, za ktory sie wstydze, nie jestes w stanie dowiesc swoich racji, bo zwyczajnie, z automatu przechodzisz do krytykowania Polakow, nawet nie starajac sie ich zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:50 > Hmmm - no to cytacik: > "Rosja zas pokazala opanowanie i zimna krew. Zamiast dac sie wciagnac w >pyskowke zignorowala Polske kompletnym milczeniem." Gdzie ja za to chwale Putina? Zimna krew Putina i ta sama zimna krwe w lekcewazeniu w odwecie Bolszogo to w obu wypadkach NAGANNE. Ale u Putina nie nazwalabyn tego oszolomstwem, lecz swiadoma brutalna prowokacja, ktora miala osiagnac okreslony cel (co sie powiodlo, czyli byla skuteczna). Natomiast polska zemsta na kulturze rosyjskiej to juz niestety bezsensowne oszolomstwo, ktore zadnego celu nie osiagnie, bo i tez zadnego nie ma. Ale powtarzam - oba zachowania sa naganne i w gruncie rzeczy b. podobne , tyle, ze jedno jest madrzejsze i skuteczniejsze a drugie glupsze i bezskuteczne. >Taka pogarde okazuje teraz demonstracyjnie przechodzac obok wydarzenia > jakim jest wystep rosyjskiego baletu. Moja pogarda jest tym wieksza, im bedzie > to wlasnie teatr doskonalszy. Jesli gardzi pan doskonala kultura to nie Rosjanie maja problem, lecz pan. >Przy czym to jest namiastka, ale dla Pani oczywiscie bojkot sztuki jest nawet >wiekszym przestapstwem niz bojkot ofiar. Kurde! Jaka ma pani miare >czlowieczenstwa? Jak Neron? Dla sztuki spalic Rzym? Co tam ofiary.... Prosze przestac sie wyglupiac (lub prowokowac) i podac , gdzie ja cos takiego pisze. Pan naprawde chce sie klocic. Przepraszam, ale kazda cierpliwosc w tlumaczeniu ma swoje granice! Co maja > konkretne paragrafy KPK do zobrazowania roznicy pomiedzy niszczeniem a > bojkotem???? Kobieto, za wyjatkiem wytkniecia bledu ortograficznego, za ktory > sie wstydze, nie jestes w stanie dowiesc swoich racji, bo zwyczajnie, z > automatu przechodzisz do krytykowania Polakow, nawet nie starajac sie ich > zrozumiec. Przeszlismy na ty? Wyobraz sobie, ze jestem Polka i nie krytykuje Polakow jako takich, lecz niedorzeczne (z mego punktu wiedzenia) poglady i brak logiki w ich prezentowaniu. Staram sie to robic grzecznie, jesli to cie dotyka, nie odpisuj na moje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 14:13 > Ale u Putina nie nazwalabyn tego oszolomstwem, lecz swiadoma brutalna > prowokacja, ktora miala osiagnac okreslony cel (co sie powiodlo, czyli byla > skuteczna). Natomiast polska zemsta na kulturze rosyjskiej to juz niestety > bezsensowne oszolomstwo, ktore zadnego celu nie osiagnie, bo i tez zadnego > nie ma. No to poprosze jak chlopu - jakie to cele zimnokrwisty Putin osiagnal? Wedlug mnie tylko wzrost pogrardy wsrod Polakow, ale moze sie myle. > Ale powtarzam - oba zachowania sa naganne i w gruncie rzeczy b. podobne , > tyle, ze jedno jest madrzejsze i skuteczniejsze a drugie glupsze i > bezskuteczne Madrzejsze??? Przepraszam, ale w czym Pani widzi tu madrosc? Skutczniejsze - jak wyzej w czym? W obrzydzeniu swojej postawy sasiadowi? > Jesli gardzi pan doskonala kultura to nie Rosjanie maja problem, lecz pan. Pogarda dla wydarzenia, nie dla sztuki. Tlumacze to od kilku postow. Wydarzenie kulturalne, spektakl - to sa produkty. Sztuka pozostaje sztuka. Jesli Pani jest odmiennego zdania to znaczy, ze za bilety nie trzeba placic, a artysci wystepuja charytatywnie. Inna przenosnia - jesli ktos "komu slon nadepnal na ucho" zagra falszujac Czajkowskiego, to znaczy, ze utory napisane przez Czajkowskiego, ich zapis, przekaz emocjonalny, przestaly byc sztuka? Rozumie Pani rozroznienie? > Prosze przestac sie wyglupiac (lub prowokowac) i podac , gdzie ja cos takiego > pisze. Pan naprawde chce sie klocic. Juz mowie - zestawiajac postepowanie Putina z polskim bojkotem, obecnie oba krytykujac, ale uznajac postepowanie Putina za madrzejsze. Nadal czekam na wyjasnienie, gdzie ta madrosc. Poza tym nie rozumiem Pani stopniowania - godne kulturalnego narodu (rosyjskiego) moze byc ignorowanie polskiej krwi, ale juz bojkot rosyjkiejgo przedstawienia jest objawem polskiego oszolomstwa i braku kultury? Stad moje odniesienie do Rzymu Nerona - sztuka ponad krew. > Przeszlismy na ty? Oh przepraszam, to przez nerwy. Najlepszy dowod na to, ze nalezy zawsze je miec na wodzy :) > Wyobraz sobie, ze jestem Polka i nie krytykuje Polakow jako > takich, lecz niedorzeczne (z mego punktu wiedzenia) poglady i brak logiki w > ich prezentowaniu. Staram sie to robic grzecznie, jesli to cie dotyka, nie > odpisuj na moje posty. To prosze mi powiedziec, jak (KONKRETNIE) powinna ksztaltowac sie polityka zagraniczna i gospodarcza Polski wobec Rosji. Pragne nadmienic w tym miejscu, ze RWPG juz przerabialismy - bylismy