Dodaj do ulubionych

Polacy bojkotują Teatr Balszoj

10.05.05, 11:13
A ja tam z chęcią obejrzę...gdzie można kupić bilety ??
Obserwuj wątek
    • lsmolik Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:14
      I tak trzymac!
      • elefantino1 kulturnyj narod: dawaj sapagi, czasy i wiełocipied 10.05.05, 11:23
        tak do nas mówili przez 50 lat.
        • elefantino1 niech zatańczą w Czeczenii 10.05.05, 11:24
          • slon2002 nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z butów 10.05.05, 11:36
            • konread Re: nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z 10.05.05, 12:37
              po 17 września 39 mieliśmy tego przykład!
              • puba JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 14:58
                wiecie co?
                az mnie zatkało po tym artykule a tym bardziej po waszych wypowiedziach!!
                analogicznie: kto z was ma opla czy VW? kto uzywa szamponow na niemieckiej
                licencji? słucha muzyki i RM na sprzecie niemieckiej producji? zdrajcy
                Polski!!! -nie szanujecie daty 1 wrzesnia 1939! bojkotowac!

alescie dokopali dupki Putinowi - bojkot artystów.. haha az mi łzy napływają do
                oczy - z załosci!!!!!! Putin sie przejmie?? haha!
                pytam szanowne mądere gremium: czy jakis idiota kiedykolwiek był w Bolszoj??
                slon2002??
                konread??
                reszta??
                widzieliście tam opere lub balet w wykonaniu rosyjskich artystów???
                jeeeny, przez ten bojkot oni juz do nas nigdy przez to nie przyjadą... gdzie do
                chamow???
                damy sobie rade bez ruchów?? bo my sarmaci i mądre lachy!!! prawda? nie
                bedziemy patrzec jak komusze artysty plasaja smiejac nam sie putinowską gębą w
                nasz pognębioną narodową twarz!
                powiniiscie ich zastrzelic - gest byłby bardziej wymowny...

chamy!

zachowujecie sie jak swinie w orwellowskim folwarku!!

no a teraz poproszę o chór owieczek...
                • mangold Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 15:03
                  Nie ogladali i nie zamierzaja oglądac, bo to "ruskie" jest przeciez... Urbana
                  też nie czytaja, bo to podobno "świnia" jest, ale nie przeszkadza im to w
                  krytykowaniu...ten typ tak ma ... :-)))) mógłbym tu podać wiele przykładów ale
                  oddaje im głos..zaraz się wrzask oszołomków zacznie...
                  • panatha Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 15:48
                    Sam jestes dno,
                    skoro Polacy poczuli sie urazeni to maja prawo zwracac bilety,
                    jakby Putin znał historie własnego narodu to by wymienił Polaków jako czwarta
                    siłę w walce z faszystami, swiadomie zafałszował historie - oto tego efekty
                    • mangold To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 15:52
                      Bolszoj z Polski byśmy nie chcieli wypuścić ?? haha wszystkie bilety
                      wyprzedane...może i jestem dnem, ale Ty.....hm...co jest pod dnem ??

panatha napisał:

> Sam jestes dno,
                      > skoro Polacy poczuli sie urazeni to maja prawo zwracac bilety,
                      > jakby Putin znał historie własnego narodu to by wymienił Polaków jako czwarta
                      > siłę w walce z faszystami, swiadomie zafałszował historie - oto tego efekty
                      • panatha Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 16:44
                        to by zaden bilet nie został oddany i tyle, a balszoj dostałby owacje na
                        stojąco
                        nie badz ironiczny z tym dnem bo sam siebie obrazasz
                        • mangold [...] 10.05.05, 16:46
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • panatha Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 16:52
                            wystarczyła dobra wola Putina a media by odtrabiły wizyte Kwacha za sukces
                            tylko Gierych z Kaczorem by mieli jak zwykle jakies obiekcje, była okazja do
                            ocieplenia stosunków ale widac Putin wciaz ma żal za niepodległą Ukraine
                            • omasz1 Poważny błąd ortograficzny 11.05.05, 03:06
                              Napisałeś "putin" przez duże "p"
                        • puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 17:04
                          panatha napisał:

> to by zaden bilet nie został oddany i tyle, a balszoj dostałby owacje na
                          > stojąco
                          > nie badz ironiczny z tym dnem bo sam siebie obrazasz

na Boga! co ma balet do polityki i wojny???
                          co ma niemiecki samochód do Hitlera???

dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli? poswiecają
                          swój czas, miłośc i pasję by cieszyc bez wzgledu na narodowość i granice?
                          jak możecie tego nie rozmumiec??
                          co to za manifest??
                          wybaczcie moja porywczość ale naprawde tu az kipi od "folwarcznej" retoryki!!
                          gdzie to ma nas zaprowadzic? do zwykłej nienawiści?
                          nie mozemy choc raz pokazac nasza dumę narodową i wznieść sie po chrzescijańsku
                          ponad głupotę Putina??
                          on prowadzi polityke jaka mamy na codzien w naszym sejmie - u nas
                          przyklaskujemy z checią raz jednym, raz drugim populistycznym politykom, a gdy
                          w Rosji Putin gra by zdyskontować na swe konto imperialne marzenia Rosji.. to
                          co robimy?? bojkotujemy artystów.
                          co za absurd!

czy nienawidzicie Rosjan??
                          których? wszystkich? na równi mądrych i głupich???
                          toz to komunizm myślowy!
                          by nie powiedziec faszyzm.

smutne ze tak nisko upadlismy, dalismy sie poniesc retoryce panujacej w naszym
                          sejmie i dla nas stało sie to tak normalne:( ze przyjmujemy za sposób bycia...
                          dość znieczulicy.

a niedawno tak pięknie paliliśmy wspólnie znicze..

macie racje. za głupi jestem by to pojąc:(
                          • jankbh Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 17:30
                            "dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli?"

Poczuli sie zapewne dokladnie tak jak my po putinowskim przemówieniu.
                            Niezasluzenie. Ale jak ma sie za prezydenta stalinowskiego idiote, to niestety
                            skutki sa nieprzyjemne. Gdyby np odwolac wystepy weteranów wielkiej
                            ojczyznianej, to zapewne nic by nie zrozumieli. Cala nadzieja, ze bardziej
                            wyksztalceni i emocjonalni artysci potrafia przeniesc dalej przekaz o
                            nastrojach w Polsce.
                            Szkoda, ze nie kupilem biletu, zwrócilbym go równie demonstracyjnie.
                            • puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:14
                              jankbh napisał:

> "dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli?"
                              >
                              > Poczuli sie zapewne dokladnie tak jak my po putinowskim przemówieniu.
                              > Niezasluzenie.
                              slicznie. sam przyznajesz ze niezasłużenie!!!!
                              czy to cos w rodzaju:
                              kierowca potraca dziecko - w efekcie trzeba zabić jego dziecko by było
                              sprawiedliwie???

dlaczego akurat artyści mają poczuc sie jak my? jakie mamy moralne prawo ich
                              tak potraktowac?? tańczac nic nie maja wspolnego z Rosja - nic! sa artystami -
                              swietnymi co stawia ich ponad polityka, narodami i podziałami!!
                              czy fancuscy katolicy przeciwni naszej interwencji w Iraku powinni byli
                              bojkotowac audiencje generalne Jana Pawła II bo był papiezem wszystkich ludzi
                              ale tez był Polakiem??
                              czy artysci Bolszoj tworza by chwalic imię Putina i głosić jego politykę??
                              rozumiem, ze sztuka wykorzystywana jest do sławienia imienia narodu (np
                              kulturalne wydarzenia w roznych krajach typu Rok bułgarski i Rok Wysp Owczych w
                              jakims kraju), rozumiem dawne dzieje oper Verdiego jako manifest wolności i
                              zjednoczenia Włoch..gdzie szukano podtekstów w libretcie (jak chociażby w
                              ślicznym Nabucco).
                              ale czy my siegnelismy tak głeboko w rozważaniach i swiadomie bojkotujemy
                              artystów rosyjskich czy tylko na zasadzie: nawineli sie to im dołożyć.. a potem
                              udać ze nam przykro ze niewinni dostali za kogoś....

Ale jak ma sie za prezydenta stalinowskiego idiote, to niestety
                              > skutki sa nieprzyjemne. Gdyby np odwolac wystepy weteranów wielkiej
                              > ojczyznianej, to zapewne nic by nie zrozumieli. Cala nadzieja, ze bardziej
                              > wyksztalceni i emocjonalni artysci potrafia przeniesc dalej przekaz o
                              > nastrojach w Polsce.
                              > Szkoda, ze nie kupilem biletu, zwrócilbym go równie demonstracyjnie.

a wiesz jak mi jest szkoda ze nie mogłem być razem z nimi i gotować im owacji
                              na stojąco??? owacji demonstrujacej wyższosć nad marną polityką.
                              powoływanie sie na na przymiotnik 'stalinowski' odnosi sie tez do naszych metod
                              demonstracji.. tylko inaczej to nazwiemy, wybielimy i zasłonimy orłem w koronie.

PS
                              i tak dziękuję za dyskusję, bo mimo róznicy pogladów potrafilismy rozmawiac
                              zamiast (jak to czesto na forum) rzucac obelgami bez argumentacji.
                              szanuje stanowisko oponentów bo faktycznie demonstracja Putina umniejszajaca
                              SPECJALNIE nasz udział, nasze krzywdy w czasie i po wojnie, krew przelana i
                              zdrade Związku Radzieckiego jest skandaliczna.
                              ale NIGDY nie zgodze sie co do formy naszego protestu bo stawia ona nas na
                              równi z głupszymi. trzeba było zrobic wielka demonstracje pod Ambasada i
                              konsulatami a nie uderzac w sztuke demonstrujac ze mamy ją tak naprawde gdzies!
                              • jankbh Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:27
                                PS
                                Za niemieckiej okupacji byl taki slogan: "Tylko swinie siedza w kinie"
                                Czy filmy byly swinskie? Nie.
                                Czy byly na niskim poziomie artystycznym? Nie wszystkie. Niektóre nawet
                                niemieckie filmy byly artystycznie wspaniale, szkoda, ze trudno dzis do nich
                                dotrzec.
                                Czy artysci byli czemus winni? Rzadko.
                                No i chwatit.
                              • az100 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:32
                                Niestety możemy wyrażać swoje uczucia w tej sprawie tylko wobec pojedyńczych
                                Rosjan. Tylko oni mogą przekazać to innym Rosjanom - żaden putinowski ambasador
                                tego nie zrobi. Szkoda mi artystów, ale zwróć uwagę na to, że nikt nie
                                organizował akcji zwracania biletów. Polacy decydowali spontanicznie o tej
                                formie protestów - podobnie jak Amerykanie bojkotujący francuskie wina na
                                początku wojny w Iraku. Jestem pewien, ze wina bzly rownie niewinne.
                                Myślę, że ci polscy żołnierze, którzy w Berlinie w 1945 roku zatykali POLSKIE
                                flagi powinni powiedzieć głośno to co czują w tej chwili. Powinni powiedzieć to
                                swoim kolegom, którzy zatykali flagi czerwone.
                          • az100 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:21
                            puba nie demonizuj!
                            Czy masz artystów Balszoj za półgłówków?
                            Myślę, że to są rozumni ludzie i stać ich na wysiłek intelektualny podobnie jak
                            i fizyczny. Nie sądzę aby poczuli się upokorzeni. Zawiedzeni zapewne tak i za
                            to, że zostali uwikłani w politykę należą się im szczere przeprosiny.
                            Myślę, że Polak z Rosjaninem może dogadać sie bez problemu ale polski rząd z
                            rosyjskim to chyba dopiero po kilku pokoleniach.
                            Rozmawiajmy z Rosjanami, olejmy Putina.
                            • puba Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:36
                              az100 napisał:

> puba nie demonizuj!
                              > Czy masz artystów Balszoj za półgłówków?
                              > Myślę, że to są rozumni ludzie i stać ich na wysiłek intelektualny podobnie
                              jak
                              >
                              > i fizyczny. Nie sądzę aby poczuli się upokorzeni. Zawiedzeni zapewne tak i za
                              > to, że zostali uwikłani w politykę należą się im szczere przeprosiny.
                              > Myślę, że Polak z Rosjaninem może dogadać sie bez problemu ale polski rząd z
                              > rosyjskim to chyba dopiero po kilku pokoleniach.
                              > Rozmawiajmy z Rosjanami, olejmy Putina.

masz racje, moze troche demonizuje:)
                              ale to z powodu przeciwnie skrajnych wypowiedzi, w ktorych ludzie cieszyli sie
                              ze moga rzucic ten bilet - najchetniej w twarz artystom..
                              prawda nie jest czarna ni biała.
                              dlatego twa wypowiedz niech bedzie konsensusem:)
                              dzięki!
                              pozdrawiam
                              • margo47 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:05
                                Puba swój wywód powinnaś byŁa zacząć od faktu, że ci ludzie wcześniej kupili te
                                bilety, wŁśnie dlatego, że cenią kunszt artystów (i artyści o tym wiedzą). Jeśli
                                oddali te bilety to znaczy, że poczuli, iż dzieją się rzeczy ważniejsze niż miŁy
                                wieczór, że wŁaśnie TAK powinni teraz postąpić (ja bym zresztą zrobiŁa to samo).
                                ByŁa to SAMODZIELNA decyzja każdego z tych niedoszŁych widzów - zwykli ludzie
                                mają po prostu więcej dumy i honoru, niż "prezio".
                                Bo ja ten gest odczytuję nie jako policzek dla Putina, ale jako dowód na to, że
                                Polacy zobaczyli, że ten, który powinien byŁ wykonać stosowny GEST nie jest do
                                tego mentalnie zdolny. A jeśli nie on to kto?
                                Dzisiaj w "Faktach" poszedŁ taki (mniejwięcej) komentarz: "To, że Kwaśniewski
                                broni decyzji (wyjazdu) jest w jakiś sposób zrozumiaŁe, ale dlaczego
                                USPRAWIEDLIWIA on Putina? TAK NIE POWINNA SIĘ ZACHOWYWAĆ GłOWA SUWERENNEGO
                                PAŃSTWA".
                          • ferein Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 18:45
                            tacy jak ty puba chodzili za okupacji do niemieckich kin i podziwiali wspaniałe
                            niemiecki kino i niemiecką kulturę i dziwili się wielce czemu inni krzyczą
                            "tylko świnie siedza w kinie". To tak na temat co balet ma do polityki.

> dlaczego upokarzac drugiego człowieka.. jak Ci ludzie sie poczuli?
                            a jak poczuło się wielu Poaków wczoraj?
                          • ja.ja222 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 10.05.05, 19:44
                            głupoty nie oświecisz, chama nie nauczysz kultury. To są skutki wywijania
                            szabelkami przez tych od pilnujących pisuarów i gniotących się na lorze
                            obywatelskiej. Z całą pewnością zostało pokazane chamstwo. Ale nie mozna się
                            dziwić ludziom mającym klapki na oczach, zadufanych w swoją nieomylność. Z całą
                            pewnością nie przyniesie to nic dobrego dla naszej gospodarki. A kto pierwszy
                            zaczmnie biadolic to wiadomo tak samo jak wiadomo kto będzie winą obarczał
                            innych i kogo. Zupełnie nie przepadam za kacapami i nie uważam ich za
                            przyjaźnie do nas nastawionych, zwłaszcza ich wierchuszke. Ale całkiem nie
                            jestem w stanie zrozumieć co do tego ma kultura i dobre wychowanie.
                            • margo47 Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:25
                              Z jakiej racji ludzi, którzy kupują bilety do teatru, nazywasz chamami? Jeśli
                              ktoś ma braki, to raczej ty, zwŁaszcza z literatury i historii Polski.
                          • zibbys Re: To gdyby putin o na wspomniał to ... 11.05.05, 02:56
                            Zauwaz kolego, ze nie my ich okupowalismy przez ponad dwiescie lat,z mala
                            przerwa.Dlatego mnie nie dziwi , ze Polacy ich nienawidza, bo maja prawo.A , ze
                            wychodzi to przy roznych , dziwnych okazjach to nie wina Polakow. Tak
                            zostalismy wychowani przez nich .To , ze Polacy mysla kategoriami "Dobry Ruski
                            to martwy Ruski" sami sobie powinni podziekowac.
                          • nolnejm Chamstwo, głupota??? 11.05.05, 10:05
                            Czy coś się dzieje? Nasz (chociaż wcale nie czuję po ostatnich wyskokach
                            Kwaśniewskiego, że on jest preziem wszystkich Polaków)prezydent jedzie do
                            Moskwy chociaż większość społeczeństwa sobie tego nie życzy, a do tego
                            reprezentuje nas tak, że wszystkim w Moskwie utkwił w pamięci tylko Jaruzelski.
                            Pokażcie mi, na którym kanale w Rosji mówili o tym co powiedział Kwaśniewski.
                            Dziwicie się, nazywacie to chamstwem, głupotą itp. Ludzie, w tym także ja chcę
                            wyrazić dezaprobatę temu, co tam w Rosji się dzieje, spontanicznie, bez
                            jakiegokolwiek udziału polityki, państwa (gdyby coś takiego działo się w Rosji -
                            wiem, zapewne była by to sprawka jakiegoś urzędu). Speciw wobec fałszowania
                            historii, prawdy. Sprzeciw wobec nieludzkiej, niedemokratycznej polityki
                            Putina. Może ludzie poczuli WSPÓLNĄ siłę, wspólnotę, po batalii na Ukrainie,
                            ale takze po śmierci JPII (kto tego nie dostrzegł ten baran). Chcemy coś
                            pokazać, że to nam nie pasuje.
                      • gator1945 mangold, a która teraz u Was na Łubiance godzina? 10.05.05, 18:49
                        • mangold To jest właśnie DNO...... 11.05.05, 09:39
                          dodaj sobie dwie godziny...
                    • grzem efekty 10.05.05, 17:45
                      Pewnie w efekcie nie szybko ci (i inni) artyści z Rosji przyjadą ponownie do
                      Polski. Poza tym z dużym prawdopodobieństwem rosjanie będą mieli podobny
                      stosunek do naszych artystów. Z pewnościę takie podejście nie pomoże też naszej
                      gospodarce w najbliższej przyszłości.
                    • tszche JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 17:56
                      A co ma kltura rosyjska do wypowiedzi Putina. Przestali byście chlać wódkę - to
                      by bardziej "ruskich" dotknęło.
                      • wmaker Putin co żeś sobie narobił !! 10.05.05, 18:41
                        Teraz Polacy na całym świecie ,znależli sobie wroga , i bedą z zapałem dołki pod tobą kopać !!
                    • weather2 Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 21:20
                      Przepraszam nie doczytałem się, Putin śpiewał w chórze , czy tańczył w balecie?
                    • dzia_dek Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 11.05.05, 14:57
                      Jesteś europejczykiem pełną gębą. Zwróć Putinowi "Wojnę i Pokój" Lwa Tołstoja i nie oglądaj sztuk Czechowa.
                      Nie oglądaj filmów rosyjskich, a jeżeli telewizja będzie je nadawać - zbojkotuj telewizję. Zajrzyj do swojej biblioteki (jeżeli ją masz) i powyrzucaj na śmietnik lub spal wszystkich autorów rosyjskich. Sołzenicyna również - on przecież "ruski". Nie kupuj towarów rosyjskich i nie zachodź do restauracji rosyjskiej. Połóż krechę na wszystko co "ruskie". Nie kupuj produktów tam wytworzonych. Omijaj bazary, na których oni handlują w naszym kraju. Nie kupuj "ruskiej" wodki. Nie włączaj kanału rosyjskiego w telewizji kablowej (jeżeli ją masz). Nie oglądaj w muzeach dzieł sztuki wytworzonych przez Rosjan. Jest napewno znacznie więcej możliwości bojkotu "ruskich". Sądzę, że poszerzysz swoje pole bojkotu. A broń Boże nie wjeżdzaj na teren państwa Rosyjskiego. Rosjanie nie zasłużyli, by gościć Ciebie. Nawet gdybyś chciał pojechać jako wyrafinowany EUROPEJCZYK.
                • janbezziemi Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 16:26
                  Puba,masz racje,ale z kim tu własciwie gadac? Szukam mądrych, zaczynam
                  znajdowac i to budzi moj optymizm.
                • akacyjny Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 10.05.05, 23:35
                  OK. Tylko Niemcy (władza i obywatele) potępili co było, a przynajmniej tego nie
                  pochwalają (są oczywiście wyjątki ale takie są wszędzie). Rosjanie nie chcą
                  dopuścić do siebie niewygodnych faktów historycznych, a władza robi im jeszcze
                  dodatkową "wodę z mózgu". I nie należy dziwić się prstym ludziom. Ale tancerze
                  z najsłynniejszego teatru Rosji, to jest ich elita kulturalna. I jak nie chcą
                  wypowiedzieć się wprost przeciwko zakąłmaniu (bo wyjazdy, lepsza pensja) to
                  niech pod byle pretekstem wrócą do domu. Przecież Putin nic im za to nie zrobi
                  bo t ojeden z nielicznych towarów eksportowych
                • gk12 Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 11.05.05, 00:58
                  Pisząc ,że co nie wyrażają swojego poparcia dla sztuki w wykonaniu rosyjskich
                  artystów wcale nie znaczy ,że oni ich nie lubią lub nie doceniają ich pracy
                  atrystcznej.Są wspaniali w tym co robią,ale jeśli nawet ich "prezydent"sorry nie
                  ma mniejszej czcionki żeby to napisać nie jest w stanie wyrazić woli narodu
                  ,który go wybrał to chyba jest to jedyny sposób ,aby powiedzieć NIE ,tak jak to
                  robili atrtyści(niektórzy) za czasów "KOMUNY",bo nie bylo innego sposobu wyrazu
                  opinii,bo Putin i tak nie jest w stanie usłyszeć ,że nasze stosunki stają się co
                  raz gorsze,choć nie musi dotyczyc to obywateli tych krajów.Sam mam trzech
                  podwładnych rosjan pracując na zachodzie i pomimo tego ,że są nie najgorszymi
                  ,ale też niezbyt błyskotliwymi pracownikami,patrzę na nich coraz gorzej,bo
                  specjalnie nie odbiegają od poglądów putina ,ale w kontekście tych
                  "obchodów"rocznicy wujka stalina ich poglądy mnie po prostu drażnią.I jesli do
                  tej pory nie zostali zwolnieni to i tak na ich miejsce przyjmę POLAKÓW ,nawet
                  praując na ZACHODZIE.Jak to kiedyś mówili "nie to nie",decyduję o tym o ładnych
                  kilku lat pracując w Niemczech.PUTIN NAJPIERW POMYŚL ,MY NIE DOSTANIEMY ROPY LUB
                  GAZU <ALE TO CORAZ WIĘCEJ POLAKÓW ,BĘDZIE DECYDOWAĆ W UNII KOGO BĘDZIEMY
                  ZATRUDNIAĆ.NAPEWNO NIE JA.SORRY .
                • ethebor Re: JESTEŚCIE DNO!!!!! 11.05.05, 15:49
            • 2560a Re: nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z 10.05.05, 19:08
              "nie chodzić do teatru z Ruskimi,bo okradną z butów "
              Pytanie:Dlaczego ciegla mam buty?
              Odpowiedz: Bo nigdy nie bylem w teatrze.Zadnym! Bo moze sie zdarzyc , ze
              autor byl Rusek, albo kompozytor, albo ktos inny. Nie lubie chodzic boso!
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl "Akcja bojkotowania rosyjskich teatrów" ?? 11.05.05, 07:35
                Tytuł artykułu jest błędny. "Akcja bojkotowania rosyjskich teatrów" - w tekscie
                jest mowa tylko o jednym teatrze. Sugestia, że Polacy bojkotują rosyjskie teatry
                w ogóle, jest kłamstwem. Przynajmniej w obecnym momencie.

• mahoney ale gdzie w Czeczenii ? w obozach koncentracyjnych 11.05.05, 01:06
            ktore buduje rosja
        • wroxi Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o ... 10.05.05, 22:53
          Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o oszolomski nacjonalizm
          przerosl nawet zalosne, kretynskie, debilne widowisko w Polsce w czasie
          dogorywania Jana Pawla II, nacisk na prezydenta RP do ogladania ubranych a la
          swiety Mikolaj zwlok, pogrzeb i tzw. zalobe, ktora trwala i trwala w tym
          pokreconym, rzadzonym przez zakladnikow kleru kraju.
          • margo47 Re: Ten polski kolejny debilny kretynizm oparty o 11.05.05, 02:33
            Zrób wszystkim przysŁugę i zabierz się z baletem do domu. Duża buzia na pożegnanie.
    • zigzaur Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:15
      Też mi przyjemność patrzeć na baletnice wzrostu 140 cm i obwodzie 2 m w talii.
      Albo słuchać obrzydliwego języka.
      • mangold Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:17
        W porównaniu np. z twardym językiem niemieckim, rosyjski jest piękny....
        • zigzaur Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:31
          Zwłaszcza zaś takie słowa jak: job twoju mat', poszoł won czy nachuj nam swaboda.

Trzeba wiedzieć, że wszelkie chamstwo, także to językowe, "zawdzięczamy" Rosji.

Jeśli dla ciebie niemiecki jest "twardy", to chyba nie słyszałeś szwedzkiego.
          • mangold Ja, gut, weiter,weiter..... 10.05.05, 11:34
            cudownie brzmi, prawda ?? Chamstwo językowe zawdzięczamy także sobie a
            wystarczy się przecież trochę opanować...
            • gru645 nie lubisz Niemców, to teraz najlepis przyjaciele 10.05.05, 11:44
              Putina !
              • mangold Ja lubię wszystkich, nawet Ciebie... 10.05.05, 11:45
                ..rozmawiamy o języku...
                • zigzaur Re: Ja lubię wszystkich, nawet Ciebie... 10.05.05, 12:25
                  Ja akurat znam w niemieckim języku znacznie więcej słów.

Znam dokładnie, w języku oryginału, np. "Pasję wg Św. Mateusza" J.S.Bacha. Każdy
                  człowiek mieniący się wykształconym powinien tego utworu wysłuchać.
                  Podałem, oczywiście, tylko przykład.
                  • mangold Też to lubię... :-))) 10.05.05, 12:46
                    zigzaur napisał:

> Ja akurat znam w niemieckim języku znacznie więcej słów.
                    >
                    > Znam dokładnie, w języku oryginału, np. "Pasję wg Św. Mateusza" J.S.Bacha. Każd
                    > y
                    > człowiek mieniący się wykształconym powinien tego utworu wysłuchać.
                    > Podałem, oczywiście, tylko przykład.

Zazdroszczę poznaia tego dzieła w oryginale..naprawde...hmm..też znam i lubię, a
                    nie jestem przecież człowiekiem wykształconym.. Ze swej strony polecam
                    Aleksandra Andrejewicza Archangielskiego i wcale nie wymagam znajomości
                    oryginalnego języka..słuchaj sercem...
        • gru645 szczególnie do "rzucania mięsem"... 10.05.05, 11:42
      • mcsat Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 13:53
        LUDZIE , CZY WY DO KOŃCA POWARIOWALIŚCIE !!!!!??????
        CO MA WSPÓLNEGO TEATR BALSZOJ Z NIENAWISTNYM KGB-OWCEM SZCZUREM PUTINEM I JEGO
        PRZYDUPASAMI ???? !!!!!
        TAK IDIOTYCZNIE ROZUMUJĄC TO PRZESTAŃMY SLUCHAĆ PIEŚNI BUŁATA, SONGÓW WOLODI
        WYSOCKIEGO, PRESTAŃMY CZYTAĆ POEZJĘ ACHMATOWEJ CZY TEŻ JESIENINA LUB PUSZKINA...
        CZY JUŻ WPADACIE W OBŁĘD NAKRĘCANY PRZEZ TEGO SZCZURA Z KREMLA ???? ON
        PRZEMINIE JAK PRZEMINĘŁO WIELU NADĘTYCH KRZYKACZY - SZTUKA POZOSTANIE.
        " ZNAJ PROPORCJĘ MOCIUMPANIE"
        • wicek.wacek Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 14:58
          Masz racje, ale gadaj ludziom. Czasem mysla nie rozumem, lecz sercem...
        • janbezziemi Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:32
          Szczur z Kremla? Za obrazę głowy państwa watykanskiego skazano Urbana na
          grzywnę. Moze Ci się pan Putin nie podobac,ale jest to prezydent Rosji!
          Pozostałe mysli są rozsądne, więc nie ulegaj oszołomstwu!!
          • zigzaur Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:47
            Tylko że głowy (?) państw zbójeckich i totalitarnych (także z przeszłości)
            ochronie prawnej nie podlegają.
            Każdy wie, co myśleć o takich osobnikach jak Aleksander Łukaszenko, Saddam
            Hussajn, Adolf Hitler, Kim Dzong Il, Mao, Fidel Castro czy właśnie Putin.
            Zło należy potępiać i żadne prawo tego nie zabroni.
        • margo47 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 11.05.05, 02:44
          Wydaje mi się, że nie rozumiesz sensu tego gestu. Po za wszystkim to nie byŁa
          akcja "sterowana", jeśli pojedynczy widz uznaŁ, że nie będzie się w tych dniach
          dobrze bawiŁ na rosyjskim balecie, to jego prywatna sprawa. A że pojedynczych
          widzów okazaŁo się jest więcej, to znaczy, że dzieje się coś naprawdę istotnego.
          A ty się posŁugujesz językiem (zresztą nie ty jedna) jakbyś mówiŁa do leniwego
          dziecka, które nie chce iść do szkoŁy. A to dziecko bardzo chce i to za wŁasną
          sŁoną kasę, tylko coś (może ktoś) mu nie pozwala, więc pokrzcz na to coś (na
          tego kogoś). Pzdr.

ie pisz dużymi literami, bo to przeszkadza w czytaniu.
    • lsmolik Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:16
      i bardzo dobrze, ze bojkotuja. Gdybym mial bilet, tez bym go zwrocil
      • mangold A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:26
        Przecież wiz dla nas jeszcze nie zlikwidowali....Odpuszczsz sobie kino ?? Też
        jesteś urazony ??
        • zigzaur Re: A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:32
          Ja akurat dostaję wizę USA bez problemu.
          Na amerykańską procedurę wizową ujadają zazwyczaj bezrobotne i niewykształcone
          matoły, które chętnie pojechałyby do USA aby robić to, co w Polsce robią
          Białorusini czy Rosjanie.
          • mangold Re: A amerykańską szmirę tez bojkotujesz ?? 10.05.05, 11:36
            Niestety, tych bezrobotnych i niewykształconych matołów będzie coraz więcej...
            na szczęscie jest granica z Meksykiem ... :-)))
          • grzes07 [...] 10.05.05, 14:30
            • zigzaur [...] 10.05.05, 16:48
          • tszche Bojkotuj Rosję nie Rosjan! 10.05.05, 18:06
            A dlaczego nie kupisz wizy rosyjskiej i jej demonstracyjnie nie zwrócisz w
            ambasadzie rosyjskiej? To jest bardziej wymierzone w państwo i władze niż
            zwracanie biletów.
            • niezapowiedziany Re: Bojkotuj Rosję nie Rosjan! 11.05.05, 02:05
              placenie temu panstwu jest w nie wymierzone???? myslisz, ze ktos by sie przejal?
        • gru645 Ich kino gó..ane, ale USA da zdrastwujet ! 10.05.05, 11:45
          ...no sa wyjatki...
      • ruskie_pierogi85 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 11:49
        i bardzo, k***a, dobrze.
        a ja kupiłam wczoraj bilet dla samej przyjemności zwrócenia go. no!
        ale język jest piękny, choć nie tak jak mój ukraiński, heh.
        • janbezziemi Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 16:34
          Ruskie pierogi są dobre,ale nie głupie! A Twoj nick mowi,ze masz jakies
          trudnosci z głową!
          • ubu66 takiś mądry to nie dziwne że "bez_ziemi"ha ha ha 10.05.05, 19:28
          • efg Polityka zawsze odbija sie na niewinnych 10.05.05, 19:50
            Artysci teatru Bolszoj ta samo sa niewinni jak my. Jezeli ostracyzm Putina
            odbija sie na nas Polakach, to i odbija sie na nich. TO LOGICZNE ! Niech
            "podziekuja" jemu.
    • r.p.mcmurphy [...] 10.05.05, 11:24
      • panatha Re: Brawo Polacy! 10.05.05, 11:40
        juz widze te posty sowietofili ze poraz kolejny Polacy pokazali ze maja fobie
        antyrosyjska
        • kropekuk Polacy pozbawili sie dobrej rozrywki, na poziomie 10.05.05, 11:42
          Przeciez wiadomo, ze to self-fuckers ;)
          • gru645 Trudno, nie takie ofiary sie ponosi dla PRAWDY 10.05.05, 11:47
            • kropekuk Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za wysoki 10.05.05, 11:49
              poziom?
              • mangold Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:50
                Ale ważne ,że w Afganistanie rzeź robi..... :-))))
                • panatha Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:56
                  jaka rzez? komsomolca sie naczytałes?
                  • kropekuk A ty Rambo ogladales..Buhahahaha!!! 10.05.05, 11:57

• panatha Zatrzymałes sie na Pancerniku Patiomkin 10.05.05, 11:59

• mangold Co za film !!!! 10.05.05, 12:01
                        Siergiej Eisenstein był geniuszem......
                        • lew_konia Re: Co za film !!!! 10.05.05, 13:40
                          Leni Riefenstahl tez byla geniuszem.
                          • mangold Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:42
                            Tylko nie wmawiaj mi odrazu faszystowskich sympatii..po prostu doceniam warsztat
                            Leni...
                            • lew_konia Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:46
                              Ja tez doceniam warsztat Eisensteina. Razem z Riefenstahl stanowili swietna
                              pare propagandzistow. Nie wiem, komu dac palme pierwszenstwa. Ale nie da sie
                              ukryc, ze to propagandzisci Ribbentropa i Molotowa.
                              • mangold Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:49
                                Ale ja na propagandę jestem odporny...to chyba mogę sobie pooglądać ?? Ostatnio
                                wTVP widziałem nieudolna podróbkę...jakiś mały karaczan szedł, szedł iszedł i
                                jęczał "silny prezydent, uczciwa polska " czy jakoś tak podobnie... :-D
                                • lew_konia Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 13:55
                                  Jak jestes taki odporny na propagande - to dlaczego jestes odporny na prawde?
                                  Gdzie chodziles na lekcje?
                                  • mangold Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 14:00
                                    lew_konia napisała:

> Jak jestes taki odporny na propagande - to dlaczego jestes odporny na prawde?
                                    > Gdzie chodziles na lekcje?

Na czyją prawde ?? Nauczycieli miałem świetnych...pozdrawiam Ewkę , Migacza (
                                    historyk) i całe byłe grono pedagogiczne...wielkie dzięki za wychowanie...
                              • janbezziemi Re: Wiem...też lubie to oglądac... 10.05.05, 16:38
                                Ale porównanie. Ona zrobila wlasciwie jeden film dokumentalny o Olimpiadzie w
                                Berlinie,a Eisenstein to filmowy geniusz. Porownujesz muchę do słonia. Lew-
                                konia...Hmm,różnie to mozna odczytac...
                      • kropekuk [...] 10.05.05, 12:03
                  • mangold Re: Jakiej prawdy?Ze dla Polaka to i "Rambo" za w 10.05.05, 11:57
                    Nie , za młodu byłem fascynatem Johna Rambo...pare razy to widziałem...nawet
                    MI-24 skubany stącił, hero bez dwóch zdań....
        • wielki.inkwizytor Re: Brawo Polacy! 10.05.05, 13:48
          Oszalales? Brawo za co?
          Co to za dowod honoru czy bohaterstwa, zeby ostentacyjnie bojkotowac wystepy
          jednego z najlepszych teatrow swiata?
          To akurat dowodzi fobii antyrosyjskiej - bo to nie jest wystapienie przeciw
          Putinowi i jego polityce, ale przeciw kulturze rosyjskiej!
          Niestety - moi rodacy, ktorzy oddaja bilety z pobudek politycznych czynia
          wyjatkowo glupio. Po prostu glupio...
    • 2yoo4yoocorne2 Mafiosi realizuja trase koncertowa Teatru Bolszoj. 10.05.05, 11:25
      Wiktor Switoniak z Podlaskiej Agencji Koncertowej,to czlowiek z miasta,jak
      mowia przestepcy w Bialymstoku.Do dzis nie rozliczyl sie z ZUS za Noce
      Augustowskie,gdzie zniknela kasa wraz nim i kolezkami z miasta.Dzis dalej kreci
      lody,mimo,ze za co sie nie chwyci,to albo ginie kasa albo nie placi grosza
      kontrahentom.Nigdy tez nie reguluje naleznosci ZUS-owskich.A mozeby tak policja
      bialostocka zainteresowala sie,jakie srodki stoja za budowa poteznej willi w
      centrum miasta,ktorej wlascicielka jest zona Switoniaka...
      • sarhenziel Re: Mafiosi realizuja trase koncertowa Teatru Bol 10.05.05, 15:48
        Cos ty przeciez za narażanie im nie płaca.A krysza działa za odpowiednia
        działke.
      • technik888 Linki do Zwiazkow Zawodowych,,,,,,, 21.04.13, 00:41

niepokornizdaleka.blog.onet.pl/2012/11/03/przeklenstwo-zwiazkow-zawodowych/
        www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?p=114439
        www.tvn24.pl/-1,1592397,0,1,polscy-robotnicy--do-domu,wiadomosc.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,720,123336524,123336524.html?f=720&w=123336524&a=123336524&wv.x=1
        wiadomosci.onet.pl/forum/zwiazki-w-uk-otwarte-na-polakow,1,303565,101239263,czytaj.html
        wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-brytania-i-Irlandia/w-wielkanoc-strajk-na-lotnisku-stansted,1,5077185,wiadomosc.html
        www.gmbyorkshire.org.uk/education/witamy/wiadomosci/
        www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=9523
        www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=11319&postdays=0&postorder=asc&start=20&sid=e4a5a1045b45feee56b6b553c632e930
        polscott24.eu/wp-content/uploads/2012/07/wiktor-switoniak.mp3
        forum.gazeta.pl/forum/w,52,137844424,137844424,Wiktor_Switoniak_ciag_dalszy_.html
        company-director-check.co.uk/director/914960882
        polscott24.eu/lista-polakow-oszukanych-przez-mecenasa-krawczyka/
        polscott24.eu/mecenas-z-londynu/
        archiwumallegro.pl/detektyw/?uid=17661572&type=&feedback_type=fb_recvd_neg
        polscott24.eu/walka-lukasika-londyn/
        www.aferyprawa.eu/Adwokatura/JACEK-KRAWCZYK-mecenas-z-LONDYNU-oszukujacy/#comment
        lostonline.republika.pl/bialystok+agencje.shtml
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=wiktor+switoniak
        forum.gazeta.pl/forum/w,52,24076185,24076185,Praca_wiezniow.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,23720815,23721453,Mafiosi_realizuja_trase_koncertowa_Teatru_Bolszoj_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,23981930,,Artysci_z_Bolszoja_nie_dostali_pieniedzy.html?v=2
        wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3888980.html
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,2711270.html
        www.wiadomosci24.pl/artykul/polak_po_przegranej_w_strasburgu_nadal_walczy_o_swe_prawa_260657.html
        polscott24.eu/wiktor-switoniak-i-alegro-londyn/
        polishexpress.polacy.co.uk/art,zwiazki_zawodowe_w_anglii,5210.html//forum.gazeta.pl/forum/w,30,129477530,143370065,Re_Zdelegalizowac_zwiazki_zawodowe_.
        praca.goniec.com/prawo-pracy/80,zwiazki-zawodowe/
        forum.gazeta.pl/forum/w,720,123336524,,Nie_zapisuj_sie_do_GMB_.html?v=2
        poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,13580025,_Moga_wykupic_mieszkania__ale_tylko_po_cenach_rynkowych_.html#TRrelSST
        korwin-mikke.pl/polska/zobacz/polacy_zle_oceniaja_zwiazki_zawodowe_i_zus/38623
        www.polskatimes.pl/artykul/405877,zwiazki-zawodowe-w-polsce-jest-najgorsze-prawo-pracy-w,id,t.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,902,94623423,94641819,zlikwidowac_zwiazki_zawodowe_w_Polsce_.html
        www.mojawyspa.co.uk/forum/80/16608/Zwiazki-Zawodowe-Unite-the-Union,260
        www.wykop.pl/link/1376371/lotnisko-nie-ma-miesiaca-ale-ma-zwiazek-zawodowy/
        wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/CBOS-najlepsze-i-najgorsze-instytucje
        prawica.net/opinie/22355
        prostownik.bloog.pl/id,6492609,title,Zwiazki-zawodowe-niebezpieczne-toksyczne-niezbedne,index.html?ticaid=510596

zzpgkiaktualnosci.wordpress.com/2013/01/21/aktualnosci-zzpgki-cz-18-2/
        <a href="
    • ant777 a ile kosztuje bilet? 10.05.05, 11:30
      Jeśli 80-100 zł to nic dziwnego że nie ma chętnych. Zwłaszcza w rejonie o
      najwyższym bezrobociu. Czy gdzieś oprócz Olsztyna bilety są zwracane, bo w
      artykule napisano, że "również w Olsztynie"
    • kropekuk Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:35
      Zarobicie zreszta lepiej niz w Polsce...;)
      • mangold [...] 10.05.05, 11:38
        • kropekuk Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:40
          Wyjezdzajcie, niech pozostanie samo chamstwo. I niech sie we wlasnym chamskim
          bezmozgim gronie zzera. Powrocicie w drugim pokoleniu, jako oczekiwani przez
          zaglodzony plebs panowie i wladcy. I w koncu Polska stanie na nogi, bo teraz
          stoi na glowie - cham rzadzi, wymaga, narzuca styl, ocenia...
          • mangold Dobrze gadasz.... 10.05.05, 11:52
            I moje dzieci po łapkach bedą całować, bo funty zobaczą... buahahahaha...
        • panatha Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 10.05.05, 11:41
          to sie wyprowadz do Korei Płn - tam to dopiero raj
          • kropekuk Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 11:46
            Objazdy od Londynu po prowincje? Konkretnie - ich balet. Rosjanie na tym waszym
            bojkocie napewno nie straca i juz napewno nie straca finansowo - jeden
            Manchester zapewne da im wiekszy szmal nizli cala Polska do kupy wzieta.
            Stracicie tylko wy, tracac nawet kulturalny kontakt z Europa, bo trudno
            zaszpanowac w Europie opowiadajac w towarzystwie o amerykanskim filmie;).
            Rosyjski balet klasyczny jest niewatpliwie najlepszy na swiecie, jak najlepszy
            na swiecie jest niewatpliwie chinski cyrk. I polityczne dasy tego nie zmienia.
            • gru645 [...] 10.05.05, 11:51
            • panatha Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 11:53
              na moje moga codziennie robic objazdy, i do polski nie przyjezdzac, przez
              ostatnie 50 lat mielismy kacapskiej kulturu az nadto, a ze w UK graja dla
              Hindusów i żółtków ktorzy poraz pierwszy w zyciu weszli do teatru nie ma sie co
              dziwic, normalny anglik na taki szmelz by sie nie wybrał bo przerasta to jego
              zdolnosci intelektualne
              • kropekuk Tak, graja dla takich "zoltkow" jak min. Royals i 10.05.05, 12:01
                tutejsze upper classes. Ciebie to zapewne by nawet do teatru nie wpuscili, bo
                buty nie szyte recznie i na miare, a i smokingu tez przeciez nie masz ;)
                • panatha załozył smoking i do teatru a słoma z butów wysta 10.05.05, 12:31
                  je:))))
                  • kropekuk Poczules sie bardziej swiatowy? Ty, od "sztuk" w 10.05.05, 13:27
                    Teatrze Bolszoj...Buhahaha!!"
              • janbezziemi Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 16:42
                panatha---masz pól wieku? I takis bałwan ciągle?
            • monikaannaj Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 10.05.05, 12:22

"A ja na to - my w niebo ślem rakiety, bez wysiłku wielkich rzek zmieniamy
              bieg, żal mi ciebie lecz niestety równiez trudny kunszt baletu najlepiej
              posiedlismy na planecie tej" - jak spiewał nieodzałowany Kaczmarski.

Ciekawe po cholere wogóle sie do tych ciemnych polaczków fatygowali, skoro byle
              wiocha angielska daje im wiekszy szmal... a angielscy widzowie nawet na
              polskich forach dupy im lizą.

Dasy nie sa polityczne, tylko spontaniczne - nikt ludzi do zwrotu biletów nie
              zmusza.
              • kropekuk Bo paru Polakow z roznych agencji chcialo sobie 10.05.05, 12:28
                zarobic;) Was olewa i lzejsza kultura z Zachodu, bo...golodupcy, wieksi nawet
                niz Czesi etc.
                • monikaannaj jak to dobrze że chociaz ty, krynico madrosci 10.05.05, 12:52
                  nas nie olewasz! powiedz - co cie zmusza do dyskusji z olanymi przez Zachód
                  prymitywami?
                  • kropekuk CHARITY, moja dobra wloscianko, CHARITY !! 10.05.05, 13:14

• monikaannaj Daruj sobie - i tak nikt cię nie docenia... 10.05.05, 17:29
                      pójdź sobie na jakies ruskie przedstawienie lepiej.
                    • ixion50 Ty byłeś w ogóle chociaż raz w Anglii? 10.05.05, 21:35
                      Znasz chociaż jednego Anglika ? Gdybyś znał to być wiedział, że oni nie zachowują się tak jak ty. Przez każdy twój post przebijają kompleksy i towarzysz Szmaciak. Jesteś po prostu żałosny.
              • ixion50 Kropekuk to nie żaden Anglik 10.05.05, 21:31
                To zwykły nieudacznik, który pozuje na Anglika. Gościu jest totalnie zakompleksiony i poprawia sobie samopoczucie obrażając Polaków. To intelektualne i moralne zero.
                • melipo Patologiczna nienawisc Kropekuk'a ma podloze 11.05.05, 07:09
                  genetyczne. To jest bekart Morela z pania prokurator W. ukrywajaca sie aktualnie
                  w UK.
            • ethebor Re: Wiesz, ze CO ROKU Bolszoj ma wystepy w UK? 11.05.05, 16:02
              Za baletem nie przepadam. Jakos mi sie kojarzy z niewolnictwem... moze dlatego
              Rosjanie sa tym dobrzy. A nie se ogladaja... Toski" Pucciniego i "Traviaty"
              Verdiego (a juz Aidy nie opuszcze...) wole posluchac w Veronie, 20 tys widzow
              ludzi w pod wloskim niebem a na scenie czasami i kilkaset osob. A jak " jak
              graja "Aide" to nawet lodki albo slonie. Do tego mury afiteatru ktore licza 2tys
              lat, a Ty siedzisz na tych samych marmurach co Rzymianie. Delektuje sie nawet
              obnosnymi sprzedacami wina i lodow. Kiedys dawno pewnie bylo tak samo... no moze
              bez lodow ;-) I najwazniejsze - to jest kultura mojej lacinskiej Europy ;-).
              Ale jak lubisz to mozesz sobie oglac Balszoj na angielskiej prowincji.

kropekuk napisał:

> Objazdy od Londynu po prowincje? Konkretnie - ich balet. Rosjanie na tym waszym
              >
              > bojkocie napewno nie straca i juz napewno nie straca finansowo - jeden
              > Manchester zapewne da im wiekszy szmal nizli cala Polska do kupy wzieta.
              > Stracicie tylko wy, tracac nawet kulturalny kontakt z Europa, bo trudno
              > zaszpanowac w Europie opowiadajac w towarzystwie o amerykanskim filmie;).
              > Rosyjski balet klasyczny jest niewatpliwie najlepszy na swiecie, jak najlepszy
              > na swiecie jest niewatpliwie chinski cyrk. I polityczne dasy tego nie zmienia.
      • technik888 Re: Odwolujcie Rosjanie. I ZNOW zapraszamy do UK 20.11.16, 22:16
        Wiktor Switoniak Kiedys oszust teraz ceniony przedsiebiorca
        anti-trade-unionists.blog.onet.pl/2013/05/
        www.wspolczesna.pl/magazyn/art/5581808,bolszoj-cyrk,id,t.html
        allegro.pl/show_user.php?uid=17661572&feedback_type=fb_recvd_all&type=fb_all&p=1
        www.companieshousedata.co.uk/o/uNMnHKSKqfp.kJU4vrEV3GRvYhQ/mr-wiktor-romuald-switoniakPozdrawiam
        Marian Lukasik
        +447985284791
        marianlukasik777@gmail.com
        tacy to ludzie
    • gosc.z.korony PANIE! PANOWIE! - ZBOJKOTUJMY RUSKIE PIEROGI! 10.05.05, 11:37
      Przecież też są ruskie! ;-)))
      • zigzaur Re: PANIE! PANOWIE! - ZBOJKOTUJMY RUSKIE PIEROGI! 10.05.05, 12:29
        Od dzisiaj zaprzestaję gry w rosyjską ruletkę.
        • gosc.z.korony I DOBRZE! - NA ZDROWIE KOLEDZE WYJDZIE! 10.05.05, 14:34
      • hydros To jakaś paranoja !!!! Putin to nie naród rosyjski 10.05.05, 23:50
        Chcecie odegrać się na Putinie, czy upokorzyć naród rosyjski, bardzo przyjazny
        Polakom? Prof.Pomianowski wczoraj powiedział "przywódcy przychodzą i odchodzą,
        a naród pozostaje".Bojkot wielkiej kultury rosyjskiej to czysta głupota i widać
        w tym rękę naszych zawziętych polityków.Jeżeli już chcecie bojkotować to nie
        używajcie rosyjskiego gazu, przestańcie jeździć samochodami, nasi
        przedsiębiorcy niech wstrzymają eksport do Rosji mięsa, masła,warzyw , owoców,
        mebli i innych produków przemysłu polskiego.A to, że przybędzie w Polsce
        jeszcze jeden mlion bezrobotnych, to się nie liczy.Jeżeli jako warszawiak
        miałbym bojkotowac jakiś naród, to tylko Niemców, którzy prawie w całości
        popierali Hitlera i mordowali nas bez litości.Dla przypomnienia, to oni z
        zemsty za Powstanie wymordowali ponad 200.000 warszawskich cywilów.Może nie
        wszyscy pamiętają, że w pacyfikacji Warszawy brali również udział przebrani w
        mundury niemieckie, Ukraińcy,Włosi, Węgrzy, Austriacy. Stalin mordował nie
        tylko Polaków, wymordował również kilkanaście milionów swoich obywateli.
    • mniejwiecej bilety kupuje sie w kasie 10.05.05, 11:38
      :| artysto
      • mangold to mniej więcej wiem...ale w jakich miastach ?? 10.05.05, 11:39

• ferein Re: to mniej więcej wiem...ale w jakich miastach 10.05.05, 13:15
          "Wiadomo na pewno, że występy Teatru Balszoj nie odbędą się w Olsztynie,
          Lublinie, Rzeszowie, Krakowie i prawdopodobnie w Białymstoku. W tych miastach
          prawie połowa biletów wróciła do kas."

wtóry analfabetyzm?????
          • pandada Re: to mniej więcej wiem...ale w jakich miastach 10.05.05, 19:32
            Jemu chodziło o to, gdzie się odbędą, a nie gdzie zostały odwołane.

ferein napisał:
            > wtóry analfabetyzm?????
    • gru645 moze spotkasz tam wieprza z uszami jak łopian 10.05.05, 11:40
      on na pewno kupi bilety i rozda menelom zeby zapęłnic sale
      • gosc.z.korony a... fe ;-))) 10.05.05, 11:41
    • zytkapitka [...] 10.05.05, 11:42
      • kropekuk I poprosili Rydzyka by wyswiecil Wolanda ;) 10.05.05, 11:48

• r306 Re: I poprosili Rydzyka by wyswiecil Wolanda ;) 10.05.05, 11:58
          Misiu, niestety jak widac na Twoim przykladzie, chodzenie na wystepu baletu ma
          sie nijak do poziomu kultury jaki prezentujesz :) Od samego chodzenia na
          wystepy teatralne dobrych manier nie przybywa - teatr to nie silownia.
          Poza tym sadzielm, ze na wystepy baletu chodzi sie w celu zaspokojenia potrzeby
          kontaktu z kultura wysoka, a nie po to, aby w "towarzystwie" tym zaimponowac.
          No coz... zawsze moge sie mylic :)

A bojkot mi sie podoba, ale nie dlatego, ze akurat ma wydzwiek antyrosyjski,
          ale dlatego, ze to spoleczenstwo, tak zawsze sklocone, zaczyna mowic wspolnym
          glosem i potrafi w sposob stricte obywatelski wyrazac swoje niezadowolenie lub
          opinie.
          • kropekuk [...] 10.05.05, 12:02
            • r306 Re: Ja nie szpanuje, ja bywam. Chca szpanowac Pol 10.05.05, 12:52
              Nie wiem czy wiesz, ale Zagloba (postac fikcyjna) byl prostackim, rubasznym
              szlachcicem, wiec podpieranie sie nim jako "autorytetem" i cytowanie
              jego "krotochwil" swiadczy li tylko o znajomosci tworczosci Sienkiewicza - nic
              nad to.
              Ale jesli juz Zagloba jest dla Ciebie takim autorytetem, to zwracam uwage na
              fragment gdy wypowiada sie o roznych nacjach i czym sie one charakteryzyja :)
          • kropekuk Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 12:04

• r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 12:48
              Widzisz, niby sie chwalisz, ze pochodzisz z kraju o tak bogatych tradycjach
              obywatelskich i demokratycznych, a nie potrafisz odroznic bojkotu produktu
              (czyli jego nie kupowanie) od niszczenia pomnikow kultury.
              Gdy na spektakl przyjda Polacy, ktorzy podczas jego trwania zaczna tupac nogami
              i gwizdac aby tylko zamanifestowac swoja desaprobate, to bede sie za nich
              wstydzil, bo to bedzie niszczenie sztuki. Gdy jednak z pelna swiadomoscia
              rezygnuja z jakiegos dobra, czy to materialnego czy duchowego, w celu
              zamanifestowania swojego protestu, to ja im oddaje honor.

PS
              Jestem miloscnikiem Dostojewkiego, jesli juz mowimy o literaturze.
              • eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 12:55
                r306 napisał:

> Widzisz, niby sie chwalisz, ze pochodzisz z kraju o tak bogatych tradycjach
                > obywatelskich i demokratycznych, a nie potrafisz odroznic bojkotu produktu
                > (czyli jego nie kupowanie) od niszczenia pomnikow kultury.
                > Gdy na spektakl przyjda Polacy, ktorzy podczas jego trwania zaczna tupac
                >nogami i gwizdac aby tylko zamanifestowac swoja desaprobate, to bede sie za
                >nich wstydzil, bo to bedzie niszczenie sztuki. Gdy jednak z pelna swiadomoscia
                > rezygnuja z jakiegos dobra, czy to materialnego czy duchowego, w celu
                > zamanifestowania swojego protestu, to ja im oddaje honor.

To ci dopiero logika. Przeciez w obu przypadkach nastapi nie niszczenie, lecz
                lekcewazenie cudzych osiagniec w tym wypadku kulturalnych. Raz nastapi to w
                sposob otwarcie ordynarny (tupanie), a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwrot
                biletow), czyli niejako wariat Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug.
                • r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:07
                  > a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwro t biletow), czyli niejako wariat
                  > Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug.
                  Oooo czyli juz Putin nie zachowal sie correct? ;) Czyli jednak jego
                  przemilczenie bylo konfrontacja? Zmienila Pani zdanie? Kiedy? ;)

A co logiki - nie, to nie jest to samo - przyklad dosc lapotologiczny - jesli
                  nie kupuje samochodu koncernu francuskiego a wybieram samochod koncernu
                  amerykanskiego - z tych lub innych powodow, to nie znaczy, ze przyszedlem do
                  salonu Peugeuta i rozwalilem lomem kilka samochodow tam stojacych. W pierwszym
                  wypadku dokonalem wyobru, w drugim zniszczenia mienia (zaklucenia porzadku w
                  przypadku zaklucenia spektaklu). Piersze zachowanie nie podlega karze, drugie
                  jest scigane i karane.
                  • eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:13
                    r306 napisał:

> > a raz poprzez milczace zlekcewazenie (zwro t biletow), czyli niejako wari
                    > at
                    > > Putina - przemilczenie, zignorowanie czyis zaslug.
                    > Oooo czyli juz Putin nie zachowal sie correct? ;) Czyli jednak jego
                    > przemilczenie bylo konfrontacja? Zmienila Pani zdanie? Kiedy? ;)

Ze dziwieniem zauwazam, ze zupelnie Pan nie rozumie co ja pisze. Przeciez ja
                    wlasnie wskazuje, ze sa to zachowania negatywne, i jesli ktos sie tak jednak
                    zachowuje, to nie powinien ganic za to samo Putina.

> A co logiki - nie, to nie jest to samo - przyklad dosc lapotologiczny - jesli
                    > nie kupuje samochodu koncernu francuskiego a wybieram samochod koncernu
                    > amerykanskiego - z tych lub innych powodow, to nie znaczy, ze przyszedlem do
                    > salonu Peugeuta i rozwalilem lomem kilka samochodow tam stojacych. W pierwszym
                    > wypadku dokonalem wyobru, w drugim zniszczenia mienia (zaklucenia porzadku w
                    > przypadku zaklucenia spektaklu). Piersze zachowanie nie podlega karze, drugie
                    > jest scigane i karane.

To juz jest zupelnie bezsensu. Zaklocanie (o z kreska) porzadku nie jest
                    niszczeniem mienia i nawet karane jest z zupelnie inne paragrafu, co wszak
                    logiczne.

• r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:37
                      > Ze dziwieniem zauwazam, ze zupelnie Pan nie rozumie co ja pisze. Przeciez ja
                      > wlasnie wskazuje, ze sa to zachowania negatywne, i jesli ktos sie tak jednak
                      > zachowuje, to nie powinien ganic za to samo Putina.
                      Hmmm - no to cytacik:
                      "Rosja zas pokazala opanowanie i zimna krew. Zamiast dac sie wciagnac w pyskowke
                      zignorowala Polske kompletnym milczeniem."
                      A jak my z zimna krwia zbywamy milczeniem wystepy teatru to jestesmy oszolomy.
                      Gratuluje zeza. Duzy.

Prosze Pania, tak sie sklada, ze nie mam mozliwosci podejscia do Putina i
                      powiedzenia mu prost w oczy, ze jest zwyklym klamliwym bydlakiem. Szkoda.

Moge jednak, wraz z moimi rodakami zademonstrowac, ze nie ignoruje faktu, iz
                      ktos naplul mi w twarz, przemilaczajac polskei ofiary frontow IIWS. Mam
                      mozliwosc zademonstrowac, iz ignorowanie polskiej krwi, jest godne potepienia i
                      pogardy. Taka pogarde okazuje teraz demonstracyjnie przechodzac obok wydarzenia
                      jakim jest wystep rosyjskiego baletu. Moja pogarda jest tym wieksza, im bedzie
                      to wlasnie teatr doskonalszy. Przy czym to jest namiastka, ale dla Pani
                      oczywiscie bojkot sztuki jest nawet wiekszym przestapstwem niz bojkot ofiar.
                      Kurde! Jaka ma pani miare czlowieczenstwa? Jak Neron? Dla sztuki spalic Rzym?
                      Co tam ofiary....

Moje postepowanie jest de facto REAKCJA a nie akcja przeciwko. Tego niuansu tez
                      pani nie dostrzega.

> To juz jest zupelnie bezsensu. Zaklocanie (o z kreska) porzadku nie jest
                      > niszczeniem mienia i nawet karane jest z zupelnie inne paragrafu, co wszak
                      > logiczne
                      Przepraszam, ale kazda cierpliwosc w tlumaczeniu ma swoje granice! Co maja
                      konkretne paragrafy KPK do zobrazowania roznicy pomiedzy niszczeniem a
                      bojkotem?????? Kobieto, za wyjatkiem wytkniecia bledu ortograficznego, za ktory
                      sie wstydze, nie jestes w stanie dowiesc swoich racji, bo zwyczajnie, z
                      automatu przechodzisz do krytykowania Polakow, nawet nie starajac sie ich
                      zrozumiec.
                      • eva15 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 13:50
                        > Hmmm - no to cytacik:
                        > "Rosja zas pokazala opanowanie i zimna krew. Zamiast dac sie wciagnac w
                        >pyskowke zignorowala Polske kompletnym milczeniem."

Gdzie ja za to chwale Putina? Zimna krew Putina i ta sama zimna krwe w
                        lekcewazeniu w odwecie Bolszogo to w obu wypadkach NAGANNE.
                        Ale u Putina nie nazwalabyn tego oszolomstwem, lecz swiadoma brutalna
                        prowokacja, ktora miala osiagnac okreslony cel (co sie powiodlo, czyli byla
                        skuteczna). Natomiast polska zemsta na kulturze rosyjskiej to juz niestety
                        bezsensowne oszolomstwo, ktore zadnego celu nie osiagnie, bo i tez zadnego nie ma.

Ale powtarzam - oba zachowania sa naganne i w gruncie rzeczy b. podobne , tyle,
                        ze jedno jest madrzejsze i skuteczniejsze a drugie glupsze i bezskuteczne.

>Taka pogarde okazuje teraz demonstracyjnie przechodzac obok wydarzenia
                        > jakim jest wystep rosyjskiego baletu. Moja pogarda jest tym wieksza, im bedzie
                        > to wlasnie teatr doskonalszy.

Jesli gardzi pan doskonala kultura to nie Rosjanie maja problem, lecz pan.

>Przy czym to jest namiastka, ale dla Pani oczywiscie bojkot sztuki jest nawet
                        >wiekszym przestapstwem niz bojkot ofiar. Kurde! Jaka ma pani miare
                        >czlowieczenstwa? Jak Neron? Dla sztuki spalic Rzym? Co tam ofiary....

Prosze przestac sie wyglupiac (lub prowokowac) i podac , gdzie ja cos takiego
                        pisze. Pan naprawde chce sie klocic.

Przepraszam, ale kazda cierpliwosc w tlumaczeniu ma swoje granice! Co maja
                        > konkretne paragrafy KPK do zobrazowania roznicy pomiedzy niszczeniem a
                        > bojkotem???? Kobieto, za wyjatkiem wytkniecia bledu ortograficznego, za ktory
                        > sie wstydze, nie jestes w stanie dowiesc swoich racji, bo zwyczajnie, z
                        > automatu przechodzisz do krytykowania Polakow, nawet nie starajac sie ich
                        > zrozumiec.

Przeszlismy na ty? Wyobraz sobie, ze jestem Polka i nie krytykuje Polakow jako
                        takich, lecz niedorzeczne (z mego punktu wiedzenia) poglady i brak logiki w ich
                        prezentowaniu. Staram sie to robic grzecznie, jesli to cie dotyka, nie odpisuj
                        na moje posty.
                        • r306 Re: Ucieszy cie tez zgodne palenie Bulhakowa? 10.05.05, 14:13
                          > Ale u Putina nie nazwalabyn tego oszolomstwem, lecz swiadoma brutalna
                          > prowokacja, ktora miala osiagnac okreslony cel (co sie powiodlo, czyli byla
                          > skuteczna). Natomiast polska zemsta na kulturze rosyjskiej to juz niestety
                          > bezsensowne oszolomstwo, ktore zadnego celu nie osiagnie, bo i tez zadnego
                          > nie ma.
                          No to poprosze jak chlopu - jakie to cele zimnokrwisty Putin osiagnal? Wedlug
                          mnie tylko wzrost pogrardy wsrod Polakow, ale moze sie myle.

> Ale powtarzam - oba zachowania sa naganne i w gruncie rzeczy b. podobne ,
                          > tyle, ze jedno jest madrzejsze i skuteczniejsze a drugie glupsze i
                          > bezskuteczne
                          Madrzejsze??? Przepraszam, ale w czym Pani widzi tu madrosc? Skutczniejsze -
                          jak wyzej w czym? W obrzydzeniu swojej postawy sasiadowi?

> Jesli gardzi pan doskonala kultura to nie Rosjanie maja problem, lecz pan.
                          Pogarda dla wydarzenia, nie dla sztuki. Tlumacze to od kilku postow. Wydarzenie
                          kulturalne, spektakl - to sa produkty. Sztuka pozostaje sztuka. Jesli Pani jest
                          odmiennego zdania to znaczy, ze za bilety nie trzeba placic, a artysci
                          wystepuja charytatywnie.
                          Inna przenosnia - jesli ktos "komu slon nadepnal na ucho" zagra falszujac
                          Czajkowskiego, to znaczy, ze utory napisane przez Czajkowskiego, ich zapis,
                          przekaz emocjonalny, przestaly byc sztuka? Rozumie Pani rozroznienie?

> Prosze przestac sie wyglupiac (lub prowokowac) i podac , gdzie ja cos takiego
                          > pisze. Pan naprawde chce sie klocic.
                          Juz mowie - zestawiajac postepowanie Putina z polskim bojkotem, obecnie oba
                          krytykujac, ale uznajac postepowanie Putina za madrzejsze. Nadal czekam na
                          wyjasnienie, gdzie ta madrosc. Poza tym nie rozumiem Pani stopniowania - godne
                          kulturalnego narodu (rosyjskiego) moze byc ignorowanie polskiej krwi, ale juz
                          bojkot rosyjkiejgo przedstawienia jest objawem polskiego oszolomstwa i braku
                          kultury? Stad moje odniesienie do Rzymu Nerona - sztuka ponad krew.

> Przeszlismy na ty?
                          Oh przepraszam, to przez nerwy. Najlepszy dowod na to, ze nalezy zawsze je miec
                          na wodzy :)

> Wyobraz sobie, ze jestem Polka i nie krytykuje Polakow jako
                          > takich, lecz niedorzeczne (z mego punktu wiedzenia) poglady i brak logiki w
                          > ich prezentowaniu. Staram sie to robic grzecznie, jesli to cie dotyka, nie
                          > odpisuj na moje posty.
                          To prosze mi powiedziec, jak (KONKRETNIE) powinna ksztaltowac sie polityka
                          zagraniczna i gospodarcza Polski wobec Rosji. Pragne nadmienic w tym miejscu,
                          ze RWPG juz przerabialismy - bylismy