wendor 14.05.05, 13:34 Super! Odrzeć Jaruzela z radzieckich ideałów chwały i powodów do irracjonalnej dumy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raffocus PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i sto... 14.05.05, 13:35 JESTEM ZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Bolszewizm 14.05.05, 21:09 "Prawo" i "Sprawiedliwość". Ukaz zamiast sądu. Bolszewizm czystej wody. Czy na prawdę tak trudno dostrzec, że za sloganami kryje się leninowski sposób pojmowania państwa i sprawiedliwości? Rozstrzeliwanie bez sądu stosowano tylko na froncie i w gestapowskich oraz stalinowskich katowniach. Dziś zabija się piórem nie kulą, czyli jest postęp. Ale "jeśli ludożerca używa noża i widelca, czy to jest postęp?" (JS Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Melodramatyczny general 15.05.05, 05:31 Jaruzelski powiedzial: "- Można było spodziewać się od pana Kaczyńskiego więcej - że wskaże również na celowość przygotowania plutonu egzekucyjnego. Mam dla pana Kaczyńskiego optymistyczną wiadomość - to nie będzie trwało długo; z uwagi na mój wiek i stan zdrowia, już nie długo będzie musiał się martwić, w jaki jeszcze sposób mnie ugodzić, upokorzyć, ukarać - dodał." Zalosny i melodramatyczny z pana czlowiek. Spodziewalem sie jesli nie troche wiecej godnosci to przynajmniej smaku, panie Jaruzelski Odpowiedz Link Zgłoś
donpedroso Niezawisłość sądów wg PiS... Ładne PRAWO i S... 15.05.05, 11:59 "(...)inaczej trzeba by podjąć postępowanie przed sądem wojskowym, co nie wróżyłoby właściwego osądzenia tej sprawy" - powiedziała przyszła prezydentowa RP Kaczka. Ciekawe, że ta partia nazywa się PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ, włos się jeży... Czyli w skrócie - dobry ten sąd, co sądzi po naszemu. Wracają czasy dobrej polskiej komedii - taki cytat: "Sądy sądami, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Melodramatyczny general 15.05.05, 15:08 W pełni popieram Pana generała. A ty oszołomie nie potrafisz wyciągać wniosków z historii. Proszę sobie porównać wystąpienia Hitlera w latach dwudziestych ubiuegłego stulecia z przemówieniami kaczora czy giertycha. Trzeba być głupcem, żeby nie zauważyć analogii w dążeniach tych oszołomów. Ale debile z zamkniętymi oczami i czaszkami wypełnionymi wydzieliną żołądka zamiast mózgu nigdy tegoi nie zrozumią. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Melodramatyczny general 15.05.05, 16:55 szatan33 napisała: > W pełni popieram Pana generała. A ty oszołomie nie potrafisz wyciągać wniosków > z historii. Proszę sobie porównać wystąpienia Hitlera w latach dwudziestych > ubiuegłego stulecia z przemówieniami kaczora czy giertycha. Trzeba być głupcem, > > żeby nie zauważyć analogii w dążeniach tych oszołomów. Ale debile z zamkniętymi > > oczami i czaszkami wypełnionymi wydzieliną żołądka zamiast mózgu nigdy tegoi > nie zrozumią. Ponieważ ciągle są zafascynowani naukami największego, najwspanialszego, naj..., naj... i tylko zwykły racjonalizm nie ma do nich dostępu. TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
ultras_rewolucji_moralnej ZAGRRRROŻENIE TERRRORRREM DEGRRRRADACJI GGGENERAŁA 15.05.05, 17:57 Signatura ex ante -- "Ultrasy rewolucji moralnej, proszę zejść ze sceny dziejów. Historia nie umarła. To nie ja ją zgładziłem gołymi rękami. Historia nigdy nie żyła. Dowiedziałem się o tym gdy po nią sięgnąłem. Zawsze była trupem. Ośmielam się wam o tym powiedzieć, byście nigdy nie ulegli jej świętym prawom. Tak odczytałem moją powinność wobec pasma dziejowych tragedii. Racja jest moim przywilejem, moją powinnością. Imperium per se non moritur potest. Władza sama w sobie nie może umrzeć" Vox Dei, Vox Michnici, Vox Historiae. Ad meritum -- Poszedłbym na dworzec żebrać" powiedział Jaruzel. Ta marionetka sowiecka wie co prawda że tramwaje są dla ludzi ale nie wie, że dworce również. Jestem nie tylko za tym by mu odebrać przywileje. Jestem za tym by zdrajcy tego kraju byli traktowani jak zdrajcy. Zdrajca działa na szkodę narodu, ludzie na dworcach działają tylko na swoją szkodę. W tym sensie to ludzie z dworca są bardziej odpowiedzialni za swoje życie niż Jaruzel. Morał z tej bajki jest taki, że łatwiej jest być odpowiedzialnym za siebie, za to co się robiło z narodem nie ponosi się odpowiedzialności. To haniebne i groźne na przyszłość zaniedbanie. Jaruzel powinien już dawno zostać zdegradowany. Albo zdrgradować albo mianować marszałkiem. Tertio non datum. Jeśli tertio miało miejsce przez całe 15 lat to tylko z powodu petryfikacji status quo tej niedokończonej rewolucji. Wolna Polska i Polacy zasługują na jednoznaczność. To dyktator, który wprowadził wojsko na ulicę w interesie sowieckim. Wcześniej najechał Czekchosłowację w imię RADZIECKICH interesów imperialnych. Zdrajcy i dyktatorzy zasługują nie tylko na potępienie ale i na karę, nie przez mściwość lecz przez rozsądek na przyszłość, tak z kolaborantami nie wolno postępować, to prowokuje kolejnych. W ten sposób Hitler doszedł do władzy, widząc brak jednoznaczności systemu który nie używa opresji nawet w najbardziej skrajnych przypadkach działania na szkodę tego systemu. Nie bądźmy humanitarnymi idiotami, trochę realizmu politycznego! To dzisiejsza Rosja jeśli chce może i powinna mu dziękować i dawać gratyfikację finansową. Nie niepodległa Polska. Dyrdymały mówi Giertych. Teoria, że "ludzi nie wolno karać za poglądy" jest głupia, bo złodzieja karze się za jego przekonanie, że wolno zabierać cudzą własność. Przekonanie które zamienia się w czyn. Jaruzel wielokrotnie swoimi czynami udowodnił, że jest zdrajcą tego narodu. Oczywiste jest że każdy czyn spowodowany jest takimi a nie innymi przekonaniami. Miejscem dla Jaruzela jest albo więzienie albo Rosja. Niech wybiera. P.S. Tydzień temu powróciłem do nazwy własnej "Jaruzel". Przez całe 15 lat nigdy nie powiedziałem inaczej niż "gen. Jaruzelski" vel "prezydent". Nie dlatego zmieniam nastawienie, bo to jest modne i trendy, i nie dlatego że inspirują mnie politycy PiSu. Zmieniam je bo zawsze tak uważałem, a im dalej w las tym bardziej oczywista staje się dla mnie moja głupota polityczna przejawiająca się również w warstwie werbalnej. Zmieniam słowa, zdanie o konieczności degradacji i osądzenia dyktatora miałem przez całe 15 lat takie samo, co nie znaczy, że głosowałem na idiotów którzy z tego czynili swój główny postulat polityczny. Dziś gospodarka ma się dobrze i politycy nie mogą już jej spieprzyć. Dlatego na pierwszy plan wysuwają się sprawy ZASADNICZE dla polskiej demokracji. Po to by prawa i ustawodawstwa nie niszczyła sitwa tych, którzy uchwalają sobie dziury i meandry z których będą korzystać. Po to by państwo miało równe szanse z tymi którzy je łamią, i by Ci którzy je łamią NIE BYLI tymi samymi którzy władzę sprawują. Bądźmy odważni i wierzmy w dobro. Między kulką w łeb dla jednego generała a terrorem o którym pisze Michnik jest kolosalna różnica, co czyni z Michnika kolosalnego hochsztaplera intelektu i miłosierdzia. Pozdrowienia od Ultrasa rewolucji moralnej Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Re: ZAGRRRROŻENIE TERRRORRREM DEGRRRRADACJI GGGEN 15.05.05, 19:18 Nie zgadzam się z tego typu poglądem. I nie chodzi o to. Rzecz w tym, iż Kaczyński proponuje pominąć sąd w ocenie czynów Jaruzelskiego. To jest lincz, a nie prawo i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
ultras_rewolucji_moralnej Re: ZAGRRRROŻENIE TERRRORRREM DEGRRRRADACJI GGGEN 15.05.05, 22:00 Sąd podobnie jak Sejm jest organem władzy państwowej. O ile o ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ decyduje SĄD, o tyle o odpowiedzialności POLITYCZNEJ decyduje SEJM i TRYBUNAŁ STANU. Najpierw należy zrozumieć różnicę między rodzajami odpowiedzialności, tu chodzi o odpowiedzialność polityczną, nie karną.Degradacja nie jest sankcją przewidzianą przez Ustawę o Trybunale Stanu. Kto więc ma wymierzać odpowiedzialność polityczną: Sejm zmieniając skład TS i ustawę o tym Trybunale czy Sejm uchwalając ustawę ad personam??? W obu przypadkach i tak decydują czynniki polityczne i odpowiedzialność jest polityczna. SANKCJE i dolegliwości prawne narzucone mogą być każdą ustawą, nie tylko ustawą karną, nie ma więc mowy o omijaniu sądów. Odpowiedzialność w której uniewinnienie przez opinię publiczną nie jest wystarczającym powodem dla państwa, by wymierzenia tej odpowiedzialności zaniechać. Państwo musi móc się bronić przed zdrajcami, nawet jeśli Ci zaraz po dokonaniu przewrotu i zamachu stanu uchwalą dla siebie amnestię, lub zostaną rozgrzeszeni przez tych którzy będą wdzięczni tyranom za oddanie władzy, przecież to OCZYWISTE. Nawet jeśli po zmianie władzy z dyktatury na demokrację uznanoby, że istnieje ciągłość prawa to zachowanie ciągłości prawa wobec władzy która sama sobie to prawo amnestyjne uchwaliło byłoby brakiem poszanowania prawa, które obowiązywało ZANIM dyktatura objęła władzę w drodze zamachu stanu. Istotą nie jest więc POSZANOWANIE PRAWA, tylko pytanie KTÓRE PRAWO CHCEMY SZANOWAĆ: TO KTÓRE ZAKAZYWAŁO DYKTATUR I PRZEWROTÓW czy to które PRZEWRÓT SANKCJONOWAŁO? Ideologia ograniczania władzy prawem słuszna jest o tyle o ile ograniczenia władzy mają charakter generalny i abstrakcyjny a skutkują w sprawach indywidualnych i konkretnych, nie ma natomiast żadnego sensu, gdy oznacza, że władza jakichś środków nie może zastosować wobec tych którzy tę władzę sprawowali. Takie rozumienie władzy jest absurdem, bo prowadzi do absurdalnych wniosków: 1.należałoby przyjąć zasadę braku ciągłości prawa, by za czyny haniebne władza kolejna mogła władzę uprzednią pociągać bez narażania się na zarzut nielegalnych działań i instrumentalnego traktowania prawa albo 2.należałoby uznać, że sukcesorzy władzy nigdy nie mogą pociągnąć do odpowiedzialności politycznej osób dotychczas sprawujących władzę, co stanowi zbyt słabą podstawę ustrojową albo 3. ewentualnie zgodzić się na dyspozycyjność sądów wobec KAŻDEJ aktualnej władzy co musiałoby się łączyć z każdoczesną zmianą składu osobowego wraz ze zmianą władzy i uznaniem takiej sytuacji za standardową, albo 4. oznaczałoby całkowity brak możliwości wykonywania władzy nad osobami poprzednio tę władzę sprawującymi czyli całkowitą bezradność władzy (czytaj utratę przymiotu suwerenności). P.S. W historii Polski generałowie albo ginęli w kazamatach, albo pobierali żołd od obcego mocarstwa. Zmiana pokoleniowa dokonywała się niemal naturalnie. Do tej pory, historyczne zwroty dokonywały się poprzez wymianę kadr oficerskich (Piłsudski w ogóle NIE BYŁ żołnierzem, był rzutkim taktykiem!). Obecnie świat poszedł dalej, ale to nie znaczy że kadra oficerska ma się składać z dotychczasowych sługusów obcej władzy. Walcząc o niepodległość łatwo było zginąć, walcząc za zaborcę przeciw własnemu narodowi ginie się bardzo rzadko. Dość tej ASYMETRII, tego pobożnego zidiocenia, demokracja musi być dość silna, by bronić się przed tyranami! Odpowiedz Link Zgłoś
tadlucas Re: Melodramatyczny general 15.05.05, 16:09 Żałosny i melodramatyczny to jesteś pan, panie janmucha... Generał Jaruzelski to jeden z nielicznych polskich prawdziwych patriotów i mężów stanu w odróżnieniu od tego plugastwa, które się teraz pleni wokół. Jeżeli szukasz pan żałosnych pastaci, to znajdziesz je w osobach "dwóch takich, co ukradną nawet księżyc". Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus do rsh 15.05.05, 16:25 Bierzesz się za kogoś kim CHCIAŁBYS BY, wymyślając innym od jamochłonów... Szermujesz jakimiś tam dowodami, jak papierem toaletowym po sraczce... Powołujesz się na stenogramy z taką pewnością, jakbys sam stenografował... Daj sobie na wstrzymanie - stenogramy z posiedzeń Politbiura ZSRR w wiadomości publicznej... to ja już wolę "Tango" Mrożka. Dam ci ja z kolei inną zagadkę: czy towarzysze z ESD parli w 1981 do ingerencji czy nie, czy liczyli, że zatrzymają następnie część Pomorza Zachodniego czy nie, no i najważniejsze: czy gdyby nie stan wojenny, doszłoby do jatki w Polsce czy nie??? (to ostatnie pytanie i ewentualna odpowiedź dotyczy człowieka w wieku minimum 35 lat!) RSH uważaj: TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Melodramatyczny general 16.05.05, 14:35 ani smaku, ani godnosci...od wolu mozna sie tylko wolowiny spodziewac...dlatego ten system jest juz przeszloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
vars2 Kaczyński-to czysty szowinizm!!! 16.05.05, 09:33 Jak dlugo jeszcze bedzie podsycana nienawisc polaka do polaka? Przeciez, w tym kraju juz nie mozna zyc sluchajac opetanych "pseudowyzwolicieli". A ja odebralbym glos takim glupim, bez wyozbrazni szczakaczom typu p. Kaczynski. Ile zla oni wyrzadzaja temu krajowi przez tego typu publiczne wystapienia. Czas ich odeslac na ksiezyc, ktory kiedys ukradli. Przeciez to tani komedianci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Do vars 2 16.05.05, 10:32 Do jakiego polaka i kto podsyca nienawiść -jesli ma obywatelstwo to j st Polakiem? Kto chce cie i od czego wyzwolić- tylko od polityków złodziei i idiotów Uwazasz że odebranie głosu "szczekaczom" to rozwiązanie-cenzura -juz była Zło przez publiczne wypowiedzi wyrządzaja krajowi -jakie wypowiedzi -zródło! Tani komedianci - to głownie politycy SLD ( ale tani to oni nie sa !!) Przemawia przez ciebie obsesja ( Obsesja = sesja nad rzeką Ob -Mrożek)i strach racjonalny tylko w okreslonych kołach byłych władców prlu (wymawiać jak spluniecie -Herbert) i obecnych kryminalnych "polityków" głownie z SLD.W lasnie kolejny "generał" (Kluk) powedrował do mamra. Nie uważasz ze właśnie takie sprawy jak skazany Sobotka ,oskarzony szef POLICJIgen Kowalczyk izłodzieje posłowie(Peczak) czy wsadzony Kluk ,sedzia tuczący świnie po godzinach (w Kaliszupatrz GW) aresztowany prokurator (Hoop),sprawa Romana Kluski,Twój nowy paszport z błedami w j francuskim i twój nowy Dowód Osobisty z błedem w j.angielskim - bardziej nasz kompromituja niz wypowiedzi Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
retrofood Re: Do rsrh 16.05.05, 10:55 nie, nie uwazam, aby takie sprawy jak: > skazany Sobotka ,oskarzony szef > POLICJIgen Kowalczyk izłodzieje posłowie(Peczak) czy wsadzony Kluk ,sedzia > tuczący świnie po godzinach (w Kaliszupatrz GW) aresztowany prokurator > (Hoop) mialo nas chociaz troche kompromitowac, wrecz przeciwnie, to oznaka naszego zdrowia. pelna racje masz w sprawie r. kluski. to jest kompromitujace. czesciowa racje masz przy wypowiedzi kaczynskiego. ona jest kompromitujaca, ale nie nas, tylko jego. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re:do retrofood 16.05.05, 12:19 Zapomniałes jeszcze wymienić Twojego nowego Dowodu Osobistego i Paszportu z błędami językowymi - co kompromituje nas już na granicy. Jesli wymienione sprawy są "oznaka naszego zdrowia" jak piszesz to ciekawia mnie symptomy choroby III Rp jak je widzisz! Zycze zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
retrofood Re:do rsrh 16.05.05, 12:37 nie zapomnialem. nie napisalem o tym, bo nie mam zwyczaju pisac o tym czego dobrze nie znam lub czego nie sprawdzilem. > Jesli wymienione sprawy są "oznaka naszego zdrowia" jak piszesz to ciekawia mnie > symptomy choroby III Rp jak je widzisz otoz nie mowilismy o symptomach choroby 3 rp, tylko o komopromitacjach. dla mnie fakt SKAZANIA sobotki to oznaka zdrowia w sensie, ze to nas nie kompromituje, bo swiadczy o tym, ze organizm stara sie wyjsc z choroby.kiedys bylo znacznie gorzej, bo prasa pisala o roznych przekretach, a winni swobodnie chodzili na wolnosci. i to nas kompromitowalo. wiec reasumujac: organizm (panstwo) faktycznie jest chory. ale to, ze stara sie z nia walczyc nie jest dla nas kompromitujace (oznaka naszego zdrowia, a nie zdrowia organizmu panstwowego). teraz chyba jasniej? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 14.05.05, 15:17 Probowales takich kombinacji ze swoim nazwiskiem? I co wyszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
antipatico Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 14.05.05, 17:03 Pytasz co mi wyszlo? Prosze bardzo: "Ja Polak, szanuje inne narody, ale z najezdzcami, okupantami i dzicza sowiecka bede walczyl do ostatniej kropli krwi". A tobie co wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 14.05.05, 21:12 TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
future_phd Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 00:41 antipatico napisał: > Pytasz co mi wyszlo? Prosze bardzo: "Ja Polak, szanuje inne narody, ale z > najezdzcami, okupantami i dzicza sowiecka bede walczyl do ostatniej kropli > krwi". A tobie co wychodzi? W mojej skromnej opinii to raczej: "ANTYPATYCZNY". No, ale moze bedziesz tak dobry i wyjasnisz mi, w jaki sposob wyprowadziles tlumaczenie swojego nazwiska? Nie jestem filologiem, ale na tyle znam jezyk polski, ze nie widze zadnego sensu. Coz, moze raczysz odpisac, Mr. "antipatico"? Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 11:20 a podpisujesz się antypatycznie... działa podświadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 14:05 Cholernie długie masz to nazwisko. Ale tak jest ze wszystkimi dyżurnymi patriotami, co to niewiele robili,gdy trzeba było karku nadstawiać, ale gębę mają teraz pełną dętych sloganów. Roi sie od nich w takich partiach jak PiS i LPR. A co do generała, to nie lubię tego człowieka, twierdzę, że majaczy w wielu sprawach, a może po prostu indoktrynacja jest w jego przypadku nieodwracalna. Wolałabym jednak, by Najjaśniejsza Rzeczpospolita zostawiła 80- letnich staruszków w spokoju, zostawiła ich osądowi Boga i Historii. Ten pierwszy na pewno sie nie pomyli,a ta druga, gdy już wymrą wszyscy zainteresowani, też w końcu powie prawdę. Generał Jaruzelski to nie Napoleon, żeby kontrowersje wokół jego osoby trwały 200 lat i więcej. Ten człowiek został już dostatecznie upokorzony, stoi nad grobem i rozpaczliwie szuka potwierdzenia, że jego życie nie było do końca bez sensu. A gdzie ma go szukać jak nie w Moskwie? Tylko jeszcze tam znajduje poklask, ale przecież w czym to nam szkodzi? Ani generał, ani Putin to nie są żadne demokratyczne autorytety. We mnie generał budzi co najwyżej litość i nie szanuję polityków, dla których odebranie półślepemu starcowi samochodu służbowego i emerytury staje sie elementem kampanii wyborczej. Wstyd panowie Kaczyńscy. Macie może i trochę racji, ale okoliczności są niesmaczne. Jeśli tak ma wyglądać wasza demokracja, to ja podziękuję wam już na starcie. Wolę nie sprawdzać, jak będą wyglądały wasze rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 16:00 antipatico napisał: > Pytasz co mi wyszlo? Prosze bardzo: "Ja Polak, szanuje inne narody, ale z > najezdzcami, okupantami i dzicza sowiecka bede walczyl do ostatniej kropli > krwi". A tobie co wychodzi? Jakim cudem przeżyłeś do tej pory?! Śmieciu? Na ostatniej kropli krwi??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 16:07 fastaxe77 napisał: > antipatico napisał: > > > Pytasz co mi wyszlo? Prosze bardzo: "Ja Polak, szanuje inne narody, ale z > > najezdzcami, okupantami i dzicza sowiecka bede walczyl do ostatniej kropl > i > > krwi". A tobie co wychodzi? > > > > Jakim cudem przeżyłeś do tej pory?! > > Śmieciu? > > Na ostatniej kropli krwi??? On wychodzi z następującego założenia: MÓJ PSEUDONIM ŚWIADCZY O MNIE Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Nawet nazwisko go zdradza: JA RU(zel)SKI 15.05.05, 11:19 a kaczory mają w nazwisku KaCe - do wyboru, Komitet Centralny (PZPR) albo kacapy... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Historia ocenia generała 14.05.05, 16:00 Stopien szeregowca to dla niego za duzo, a emeryturę niech mu Putin płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Historia ocenia generała 14.05.05, 16:05 Dla ZSRR to zasłużony człowiek, więc jak Putin chce to niech mu płaci. W Polsce byłbym za zastąpieniem mu ochrony BOR-u przez ochronę gwarantowaną przez SW (Służbe Więzienną), bo tam powinien trafić chociażby tylko za Grudzień '70 i Grudzień '81. Odpowiedz Link Zgłoś
york222 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 18:46 wez sie za prace i buduj ten kraj,polityke zostaw.a general niech sie starzeje w spokoju.bog go zbiczuje nie ty durniu Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska [...] 16.05.05, 09:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Ziejemy rewolucyjno-postepowym milosierdziem? 16.05.05, 11:33 bez zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Czym sie rozni postawa marszalka Petain i Jaruzela 16.05.05, 10:35 Ten pierwszy wslawil sie w I Wojnie Sw. ale jego kolaboracja z okupantem w II W. sprawila ze pozbawiono go wszelkich honorow. Jaruzelski od poczatku do konca sluzyl ZSRR a teraz Rosji i w przeciwienstwie do Petain dal rozkaz strzelania do swoich obywateli - a i tak znajduje obroncow swoich przywilejow. Odpowiedz Link Zgłoś
raffocus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:36 JESTEM ZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 14:53 raffocus napisał: > JESTEM ZA!!! >>>>>>>>A JA NIE-pomysł jest poroniony i idiotyczny na co było stać tylko PiS,jest to kiełbaska swojsko-wyborcza w kampanii wyborczej.Ciekawe kto będzie nastęny na wyciagu .Pytam ..za co odebrać - za to że uchronił Polskę od wojny domowej i bratobójczej wprowadzając stan wojenny????takie jest moje zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
fehu1 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 15:14 Ja tez jestem przeciw. Rzygac mi sie chce jak czytam te oszolomskie posty chorych umyslowo z nienawisci debili. temu co napisal ze reszte sam zalatwi powinien byc wytoczony proces za grozby karalne. jak przeczytalam jego post to doszlam do wniosku, ze Jaruzelski niepotrzebnie walczyl z faszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 PiS powinien poodbierać im emeytury, dać minimalne 14.05.05, 15:35 Polska ma tyle zobowiazań wobec uczciwych Polaków, np. bezrobotnych nie z własnej winy ze dalsze utrzymywanie przywilejów emerytalnych dla byłeych Sb-ków i innych zdrajców narodu jest grzechem wołajacym o pomste ! Ich kosztem das zasiłki tym ktorzy pacy szukaja a jej nie moga znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 19:15 Ma pani calkowita rację. Nie sądziłem,że tylu debili na tym forum. Nie wiedzą o czym mówią, nie mogą wiedzieć bo nie myślą. Gdyby nie stan wojenny mielibysmy wojne nie wiadomo tylko jakich rozmiarów. Co za durnie! Rzygać mi sie chce jak czytam o pomyslach Kaczyńskiego. Co za pokraka i prostak umysłowy. Taki debil chce zostac prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 I zostanie prezydentem, napewno ! 14.05.05, 20:53 I dobierzemy si e wam wreszcie do tyłków ! Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlowski Re: I zostanie prezydentem, napewno ! 15.05.05, 13:12 ubu66 napisała: > I dobierzemy si e wam wreszcie do tyłków ! No !!!!!!!!!!!!! Nie miałem pojęcia, że na forum są też Kochający inaczej - chyba powinieneś zmienić portal. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: I zostanie prezydentem, napewno ! 15.05.05, 16:18 ubu66 napisała: > I dobierzemy si e wam wreszcie do tyłków ! Sp....j na forum dla kochających inaczej. Myślących też.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa91b Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:55 Drogi Kolego, Prezydentem chce zostać ociężały umysłowo, solidarnościowy profesor-Lech. To za niego myśli brat Jarosław, do którego Lech Wałęsa zwrócił się przed laty, żeby odwiedził go w Pałacu Namiestnikowskim z żoną męskiej płci, co wzbudziło konsternację w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 12:39 rosa91b napisał: > Drogi Kolego, Prezydentem chce zostać ociężały umysłowo, solidarnościowy > profesor-Lech. To za niego myśli brat Jarosław, do którego Lech Wałęsa zwrócił > się przed laty, żeby odwiedził go w Pałacu Namiestnikowskim z żoną męskiej > płci, co wzbudziło konsternację w mediach. Tak!..tak!.. - wielka konsternacja nastąpiła też wśród "kaczego" aktywu w Poroz. Centrum. - kacze obrzydlistwo - ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek62 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:53 Tacy ludzie jak kaczory i inne oszołomy którzy wykształcenie zdobyli w czasie rządow komunistów mają czelność oceniac takiego człowieka kto dal im takie prawo co w swojm życiu dokonali? oprócz nienawiści niczego od nich nie słyszymy Odpowiedz Link Zgłoś
fehu1 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 15:18 A JA NIE-pomysł jest poroniony i idioty > czny na co było stać tylko > PiS,jest to kiełbaska swojsko-wyborcza w kampanii wyborczej.Ciekawe kto będzie > nastęny na wyciagu .Pytam ..za co odebrać - za to że uchronił Polskę od wojny > domowej i bratobójczej wprowadzając stan wojenny????takie jest moje zdanie . Mam takie samo zdanie, napisalam powyzej.I wielu ludzi mysli tak samo, wstydzac sie jednoczesnie za wejscie z hitlerem do Czechoslowacji. O tym sie nie mowi. Historia sie klania, oszolomy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turb Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 15:30 wstydzic sie mozna za wejscie do polski z bolszewikami, pajacu. Ucz sie historii ale z nie z ksiazek z lat 60 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 15:47 turb napisał: > wstydzic sie mozna za wejscie do polski z bolszewikami, pajacu. Ucz sie histori > i > ale z nie z ksiazek z lat 60 No pewnie, o wiele lepiej byłoby pozostawić na miejscu Niemców TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Czyzby lepiej bylo aby Hitler wymordowal Polakow? 14.05.05, 15:53 turb napisał: > wstydzic sie mozna za wejscie do polski z bolszewikami, pajacu. Ucz sie historii Wspolczesni Polacy uwazaja, ze lepiej byloby aby Polska pozostala pod okupacja hitlerowska. Przeciez wtedy nie mogliby pisac swoich glupot na forum Gazety Wyborczej. Pracowaliby jako niewolnicy dla super-rasy niemieckiej lub byliby wysiedleni na Syberie aby zrobic miejsce na ekspansje narodu niemieckiego na wschod. Takie byly plany Hitlera. Demagogia PiSu nie ma granic. A ofiary tej demagogii poluja na czarownice. Na zachodzie dziwiono sie ludobojstwu w europejskiej Jugoslawii kilka lat temu. Polacy jeszcze nie zaczeli jeszcze sie mordowac, bo nie ma tu praktycznie wyznawcow innych religii. Tylko Wszechpolacy rzucaja jajkami i ceglami we inne demonstracje, poslowie Samobrony chca amnestii aby uwolnic sie od procesow sadowych za ich naruszenia prawa, a PiS zaczyna myslec o rewolucji w imie Prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 15:56 Mamy obecnie wspaniałych dyżurnych historyków. Napiszą wszystko co trzeba. Telewizja ma otworzyć kanał - "Historia Wieczorkiewiczową porą". Stała współpraca - p. Paczkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 17:38 Czytaj historię i odróżniaj fakty od propagandy. Nie można się opierać na tym, że oszołom Kaczor mówi, że należy rozliczyć wszystkich tylko nie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Nareszcie ktoś zajął się tym zdrajcą. 14.05.05, 13:39 Nareszcie. Mam nadzieję,że temu zdrajcy, który ostatnio pozwolił sobie na objazd sowietów wygłaszając obrażające Polaków kłamstwa pozbawi się zaszczytów przyznanych przez okrągło stołowy układ. Stary bolszewik objechał olbrzymi kraj swoich mocodawców, a do sądu będzie przedkładał zaświadczenia lekarskie. To się nazywa oficer ludowego wojska polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_blizna Re: Nareszcie ktoś zajął się tym zdrajcą. 14.05.05, 13:42 O tak, bo kraj nie ma wiekszych problemow niz ochrona Jaruzelskiego... Widac Jarek Co Kocha Koty nie potrafi wymyslec na nie rozwiazania, to sie chwyta takich pierdol Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:40 Irracjonalna duma za to wsrośnie u Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Re: odwaga BARDZO staniala ...... 14.05.05, 13:41 PIS: PIeS i..... male pieski Odpowiedz Link Zgłoś
pandada PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i sto... 14.05.05, 13:43 Jarosławowi kaczyzm uderzył do głowy na całego. Z powodu osądu politycznego będzie zmieniał prawo i wymazywał historię. Ten facet tak bardzo chce się dorwać do władzy i manipulować prawem dla partyjnych korzyści. PiS napędza hitlerowsko-stalinowska mentalność. Mam nadzieję, że nasz naród na to nie przystanie. Inna sprawa, że jest to skowyt z gruntu skazany na niepowodzenie w obecnym Sejmie. Jest zatem niczym więcej jak elementem gry wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:45 > Inna sprawa, że jest to skowyt z gruntu skazany na niepowodzenie w obecnym Sejm > ie. Jest zatem niczym więcej jak elementem gry wyborczej. najważniejszy będzie szum medialny - to kaczyńscy umieją robić i tylko to Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:48 Gdyby nie szum medialny organizowany przez GW, nikt by w Polsce nie wiedział, kto to ten Giertych, a na pewno nie miałby on teraz 10 proc. poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:50 Myśle że przeceniasz role GW - wbrew pozorom to nie jest jedyny liczący się twór medialny w polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:57 > Myśle że przeceniasz role GW - wbrew pozorom to nie jest jedyny liczący się > twór medialny w polsce To jeszcze nic :-). Spotkałem się tu na FK z teorią,ze FK ma duży i bezpośredni wpływ na kształtowanie opinii publicznej w Polsce. Nie chce mi się szukać tych postów,ale takie były :-). Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 14:12 > Spotkałem się tu na FK z teorią,ze FK ma duży i bezpośredni wpływ na kształtowa > nie opinii publicznej w Polsce. > > Nie chce mi się szukać tych postów,ale takie były :-). znam te posty :) Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Musialbys uporac sie wczesniej z problemem 14.05.05, 14:15 bezrobocia, albo tez zakazac filmownia komisji do spraw Orlenu. Tam Giertych jest trudny do niezauwaznia. I GW nic z tym wspolnego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Musialbys uporac sie wczesniej z problemem 14.05.05, 14:18 W GW od kilku lat co drugi dzień jakiś artykuł: Giertych - LPR - MW, do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Musialbys uporac sie wczesniej z problemem 14.05.05, 14:44 Niewiele osób już ogląda tych błaznów z komisji. To co tam wyprawiają to już nawet nie jest śmieszne, to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 16:35 Kaczyzm juz zrobil swoje. Jak czytam niektore posty,to jestem przerazona. LUDZIE !!!! Skąd w was tyle nienawisci.Gdzie chrzescijanskie milosierdzie,ktorym co chwila gęby sobie wycieracie? Gdzie te chrzescijanskie wartosci, ktore tak podobno cenicie. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:44 Po mojemu to przedwyborcza zagrywka z ktorej i tak nic nie wyniknie. Zas co do samego odbierania pewnych przywilejow mam mieszane uczucia, jak nie bedzie mial tej ochrony to ludzie go chyba ukamienuja. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Pewnie myslisz o tych samych "ludziach" co 1980 14.05.05, 14:19 na pytanie Rakowskiego w Stoczni Gdanskiej czy chca isc sie bic na wschodniej granicy odkrzykneli ze TAK ! Odpowiedz Link Zgłoś
efg A w którym miejscu on ma ten honor ? 14.05.05, 15:41 Moralne ZERO, strojące pozerskie miny. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:47 "Największą ofiarę poniósł za stalinizmu naród radziecki." Co to jest narod radziecki, panie generale? Czy to taka mniejsza "miedzynarodowka komunistyczna"? Czy pan rowniez uwaza sie za czlonka tego narodu? Nie ma watpliwosci, ze dzialania gen. Jaruzelskiego do roku 1989 byly sluzeniem obcemu mocarstwu, niejednokroc na szkode Rzeczpospolitej Polskiej. Byc moze kierowaly nim dobre intencje i przymus polityczny tamtych czasow, ale sam fakt jest niezaprzeczalny. Uwazam, ze wypowiedz PiS jest zbyt daleko idaca w proponowanych, ale z samym sposobem w jaki przedstawia ona dzialalnosc pana generala - zgadzam sie. Nalezy tez jednak przyznac, ze miedzy innymi osobie gen. Jaruzelskiego zawdzieczamy bezkrwawy przewrot roku 1989. Jak wskazuja ostatnie i obecne wydarzenia w republikach poradzieckich - wcale tak byc nie musialo... Tak juz w zyciu jest - wiecej jest odcieni szarosci niz czerni i bieli. ------------------------------------------------------ There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to be a Good Man. Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest bycie Dobrym Czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:51 > Tak juz w zyciu jest - wiecej jest odcieni szarosci niz czerni i bieli. pis nie uznaję tej argumentacji - dla nich szarość nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
dor3 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 13:54 A czesi by się nie cackali , jak tylko by przekroczył granicę to by go do pierdla wpakowali , bo to tylko Polska karmi takich "generałów" , których się za zbrodnie poszukuje u sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 14:32 No widzisz Pan, Panie generale, po co Pan w 1981r uchronil ich przed wojna domowa i masakra od Sowietow? No widzi Pan co oni teraz robia z Polska i z Panem. Przeciez oni zaczeli rozkradanie Ojczyzny i z Polakow zrobili "bialych murzynow" w ich wlasnym kraju. Polacy teraz w ramach swobodnego przeplywu informacji i ludzi pracuja jako pomywacze a Polki jako k.... w burdelach na wysnionym Zachodzie. Bezrobocie 20%,bandytyzm, chuliganstwo, okrutne mafie, totalna korupcja,brak jakichkolwiek perspektyw dla mlodych w kraju a zagranica wszyscy maja juz Polakow dosc. Nikt teraz Polakow nie szanuje, teraz widac jak na dloni co to jest ta polska nacja. Jedynie co im sie udalo to zupelne zniszczenie jako takich stosunkow z Rosja i sklocenie spoleczenstwa lustracja. No i po co Pan to zrobil, trzeba bylo w grudniu 1981r wziac teczke z biura i o 3 popoludniu isc do domu. I zostawic ich z tym bajzlem co go narobili i z Rosjanami. No i mialby pan teraz swiety spokoj. poludniu isc do domu Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 16:27 polonus3 napisał: > No widzisz Pan, Panie generale, po co Pan w 1981r uchronil ich przed wojna > domowa i masakra od Sowietow? No widzi Pan co oni teraz robia z Polska i z > Panem. Przeciez oni zaczeli rozkradanie Ojczyzny i z Polakow zrobili "bialych > murzynow" w ich wlasnym kraju. Polacy teraz w ramach swobodnego przeplywu > informacji i ludzi pracuja jako pomywacze a Polki jako k.... w burdelach > na wysnionym Zachodzie. Bezrobocie 20%,bandytyzm, chuliganstwo, okrutne mafie, > totalna korupcja,brak jakichkolwiek perspektyw dla mlodych w kraju a zagranica > wszyscy maja juz Polakow dosc. Nikt teraz Polakow nie szanuje, teraz widac jak > na dloni co to jest ta polska nacja. Jedynie co im sie udalo to zupelne > zniszczenie jako takich stosunkow z Rosja i sklocenie spoleczenstwa lustracja. > No i po co Pan to zrobil, trzeba bylo w grudniu 1981r wziac teczke z biura i o > 3 popoludniu isc do domu. I zostawic ich z tym bajzlem co go narobili > i z Rosjanami. No i mialby pan teraz swiety spokoj. > poludniu isc do domu Brawo pieknie napisane,tak bylo ich zostawic z 40 dywizjami Rosyjskimi,NRD wcami i Czechami zadnymi rewanzu za 1968 na karku, moze dzisiaj by inaczej spiewali. Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 18:53 Masz rację generał uchronił nas wprowadzając stan wojenny na godziny przed wejściem życzliwych sąsiadów i ochronił Polske przed przelewm bratniej krwi. Durnie i niedouki tego nie widza a po dojściu do włądzy pokazali jak należy kraść kraść kraść wszstko co wybudowali nasi dziadkowie i rozdzice z ruin. Niestety uwiąd mózgu jest odwrotnie proporcjonalny do wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Odcienie szarosci 14.05.05, 14:35 thannatos napisał: (...) >Tak juz w zyciu jest - wiecej jest odcieni szarosci niz czerni i bieli. Po przeczytaniu tego zdania przypomnialo mi sie takie powiedzenie Lenina: "Swiat dzieli sie na bialych i czerwonych, a rozowe sa tylko swinie" (-: Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Jak z rosyjskim? 14.05.05, 15:23 "Naród radziecki" czy tez "narody radzieckie" - tak sie powszechnie mowiło i pisało w swoim czasie, wiec mnie to dziwi, tymbardziej,ze nie znamy oryginału i nie wiemy, czy wypowiedż byla autoryzowana. Jesli mnie cos nie dziwi u Generała, to stosunkowo słaba znajomosc rosyjskiego - moze brak mozliwosci porozumiewania sie obecnie w tym języku jest tego przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Jak z rosyjskim? 14.05.05, 16:40 Z rosyjskim u mnie nie najgorzej, podobnie jak z czterema innymi jezykami. > "Naród radziecki" czy tez "narody radzieckie" "Narod swiatowy" czy tez "narody swiatowe" - tez nie ma roznicy? Zwiazek Radziecki byl panstwem wielonarodowym - nie istnial taki bohomaz jak "narod radziecki", choc wladze komunistyczne ZSRR chetnie by cos takiego stworzyly - slowa generala najdobitniej o tym swiadcza, istnialy natomiast "narody radzieckie" - czesc z nich nigdy juz nie chce slyszec o ZSRR. > nie wiemy, czy wypowiedż byla autoryzowana. Zgoda, odnosze sie to tego co WEDLUG GW powiedzial gen. Jaruzelski. ------------------------------------------------------ There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to be a Good Man. Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest bycie Dobrym Czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Na szczęście jesteśmy w Unii 14.05.05, 13:48 i Strasburg ochroni Jaruzelskiego przed zapowiadanym bezprawiem Kaczyńskiego. Co za ku..sy z tych bliźniaków! Jeden gorszy od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 a bliźniakom odebrać Księżyc..!! 14.05.05, 13:51 no bo w końcu udział braci Kaczyńskich w kradzieży księżyca nigdy nie został do końca wyjaśniony - wręcz przeciwnie, istnieją poważne podejrzenia, że byli w tą kradzież poważnie zamieszani... Nowa komisja śledcza ds. kradzieży Księżyca, to jest to..!! Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt1 Re: slusznie panie Kaczynski i.... 14.05.05, 13:58 koniecznie jeszcze nalezalo dodac: zabic dziada Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: slusznie panie Kaczynski i.... 14.05.05, 14:24 Nie chciałbyś zrobić tego osobiście, psychopato? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Nie mylmy kaczek 14.05.05, 15:29 Do tego, by dziad spieprzał, nowolywal nie Jarosław ,ale Lech, kandydat na Prezydenta RP. Ładnie sie zanussi... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie mylmy kaczek 14.05.05, 15:37 Za to Jarosław FOZZ KACZYŃSKI "załatwia ruskich agentów". Też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Małe kaczki o kaczych rozumkach:-(((( 14.05.05, 13:59 Kiłbasa wyborcza z kaczki może być niezdrowa:-)Nie przepadam za Jaruzelskim, jest mi właściwie obojętny ale istnieje coś takiego jak przyzwoitość i szacunek do własnego kraju.Prezydentura to najwyższy urząd w państwie.Państwo ma obowiązek zapewnić pewne minimum byłym prezydentom.Kaczor , jeżeli wygra, też będzie kiedyś byłym prezydentem.Wtedy - jeżeli dożyję tego dnia - zacznę akcję mającą na celu pozbawienie go wszelkich przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Pojecie panstwowosci jest obce naszym 14.05.05, 14:33 "elitom" politycznym, naszej inteligencji, naszym pOSLOM. Trudno sie potem dziwic, ze jest nieznane w narodzie. Tym latwiej ustepuje miejsca szowinizmowi i ksenofobi. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ciekawe dlaczego?? 14.05.05, 14:47 To jest oczywista sprawa.Jaruzelski,Wałęsa, Kwaśniewski, ( oby nie) Kaczyński kiedyś odejdą.Państwo będzie trwało nadal.Chyba, że po Kaczych rządach już kamień na kamieniu nie zostanie.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
glinkakaolinowa Re: Ciekawe dlaczego?? 14.05.05, 14:53 Tak, uznawać zbrodniarza winnego śmierci kilkudziesieciu osób w 1970 i kolejnych kilkudziesieci, za symbol państwowości polskiej, a jego krytyków oskarżać o brak postawy propaństwowej. Jaką durnotę jeszcze wymyślicie? Może udowodnij nam myszko że 2+2=5. Odpowiedz Link Zgłoś
glinkakaolinowa Re: Ciekawe dlaczego?? 14.05.05, 17:40 Rusofobką nie jestem ale i PIS i Ukraina to bliskie mi sprawy. Może Kaczyński już tak bliski mi nie jest (spieprzaj dziadu było obrzydliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ciekawe dlaczego?? 14.05.05, 15:03 glinkakaolinowa napisała: > Tak, uznawać zbrodniarza winnego śmierci kilkudziesieciu osób w 1970 i > kolejnych kilkudziesieci, za symbol państwowości polskiej, a jego krytyków > oskarżać o brak postawy propaństwowej. Jaką durnotę jeszcze wymyślicie? Może > udowodnij nam myszko że 2+2=5. Jeżeli polacy chcą prawa i sprawiedliwości naprawdę, powinni natychmiast zapomnieć o Prawie i Sprawiedliwości TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Glinko kaolinowo: troche wyobrazni 14.05.05, 15:12 Dajmy na to zamiast kilkudziesieciu osob kilkadziesiat tysiecy. Zamiast paru zniszczonych domow drogi rozjechane czolgowymi gasiennicami w calej Polsce. Punkty strategiczne "oczyszczone" z przedpola ze wszystkiego z blokami wlacznie.Tych punktow strategicznych jest w Polsce od kilku do kilkunastu tysiecy.Kilka lat godziny policyjnej. W wiezieniach i obozach oprocz tych co byli w stanie wojennym jeszcze z kilkadziesiat tysiecy przesluchiwanych w jezyku rosyjskim.Mam kontynuowac czy starczy. Bezpowrotne znikniecia osob w najblizszym gronie bez mozliwosci jakichkolwiek poszukiwan (nawet tych z lapowkami). Jak sie czyta to forum to powiedzialoby sie ze zyje wsrod bohaterow tacy wszyscy sa dzielni. Tyle,ze ja tych dzielnych na codzien jakos nie dostrzegam: jak kogos bija w tramwaju albo na przystanku. Wtedy musze miec do czynienia z innymi ludzmi bo zamiast bohaterow to widze tych co sie odwracaja by nie widziec! Papier przyjmie wszystkie wyzwiska;Naczesciej swiadcza one o tych co nimi miotaja na lewo i prawo bez najmniejszego sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
glinkakaolinowa Re: Glinko kaolinowo: troche wyobrazni 14.05.05, 17:43 Nie byłam wtedy bohaterką, studiowałam spokojnie w prowinconalnym raczej mieście. Ale dziś historię można poznać i bez studiów, żadne dokumenty nie świadczą o możliwości wkroczenia Rosjan. A w 1970 roku nie było żadnego zagrożenia, po prostu urządzono sobie trening strzelecki kosztem robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Glinko kaolinowo: troche wyobrazni 15.05.05, 01:09 Gdybyś uczęszczała na wszystkie wykłady może dowiedziałabyś sie wówczas, że niektore dokumenty NIGDY nie ujrzą światła dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Re: Glinko kaolinowo: troche wyobrazni 15.05.05, 02:44 "Ale dziś historię można poznać i bez studiów, żadne dokumenty nie świadczą o możliwości wkroczenia Rosjan." Nie czytalas listow towarzyszy z Czechoslowacji, NRD i ZSSR ? Nie widzialas zdjec satelitarnych ktorymi dysponowali Amerykanie ? Nie czytalas Newsweeka z tamtych lat w ktorym bylo dokladne rozmieszczenie wojsk interwencyjnych panstw Ukladu Warszawskiego przygotowanych do wejscia. Nie czytalas wspomnien doradcy do spraw bezpieczenstwa Brzezinskiego w ktorych opisuje swoja rozmowe z JPII w ktorej ostrzega o takiej mozliwosci? To sa te znane wszystkim bo dostepne na Internecie. To rzeczywiscie mozna poznac bez studjow. Powiem wiecej bez wysilku. Ale Ciebie nawet na to nie bylo stac. Dla Ciebie to sa "zadne dokumenty". Nie wspomne o archiwach tych dostepnych nie mowiac o tych niedostepnych. Trzeba sobie miec za nic bezpieczenstwo rodakow by szafowac ich zyciem w oparciu o podobne pochopnie wyciagane wnioski. Ilosc ofiar protestow robotniczych czy tez stanu wojennego jest niczym w porownaniu do mozliwych konsekwencj podobnej lekkomyslosci jak Twoja wyrazanej z piedestalu wszechwiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n zadna wyobraznia, to wszystko argumenty owczesnej 15.05.05, 04:22 propagandy straszacej nas manewrami, wojskiem ros. skladami broni u ksiezy, specjalnie wystawianymi na witrynach sklepowych hektolitrami octu w butelkach - co gorliwie ciagle odnotowywano w TV (a sklwpy woskowe z tzw "firankami" mialy o wiele lepsze zaopatrzenie.itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
globtroterfelix General ocalil nas przed morzem krwi - dzieki mu 16.05.05, 15:40 za to. A ze cierpliwie nadstawia drugi policzek dla "obroncow wartosci" dowodzi, ze jest ponad ich zalosnym zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Ciekawe dlaczego?? 14.05.05, 15:26 Nikt nie uznaje Jaruzelskiego za symbol polskiej państwowości. Krytykować go można do woli, tego nikt nie ma prawa zabronić ale wykorzystywać w kampanii wyborczej to już przesada. Nie przypuszczałam , że z Kaczek tacy komuniści.Najważniejsza jest nasza partia i jej wygrana.Państwo może szlag trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Bez uogolnien! 14.05.05, 15:33 Myszko,jestes i mała, i szara ,dlatego nie pisz,ze "nikt nie uznaje", bo tego po prostu nie wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Masz rację:-))) 14.05.05, 15:38 Przepraszam.Zaczynam się robić równie głupia jak kaczory:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Masz rację:-))) 14.05.05, 15:46 Sorki ale muszę zaprotestować. Tego poziomu nikt nie jest w stanie osiągnąć. To jest po prostu jednojajowy DRAKE PISS. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 15:54 Mam jeszcze jakieś szanse? Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że używająć słowa "nikt" nie miałam złych intencji.Źle sformułowane zdanie.Jetem głupia ale nie wredna, mściwa czy zakompleksiona.Tylko to mnie ratuje przed kaczym dnem :-)) Jak myślisz, czy będzie jeszcze można w tym kraju kaczkę kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 15:58 mam nadzieję, że tylko wypchaną. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 16:02 Miałam na myśli taką do upieczenia.Mąż lubi.Obawiam się, że po wyborach kaczki znikną ze sklepów.No bo jak to tak, kości prezydenta ogryzać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 16:07 Może namów go na gęś. Bo te kaczki to jakieś zmutowane genetycznie. Taka bazyliszkowata odmiana. Trujące. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 16:11 Chyba to zrobię:-))) Kaczka mała jest i tłusta, gęś tylko tłusta.Dzięki za radę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 14.05.05, 16:19 Nie ma za co. Jak dobrze pójdzie, zostanę ekspertem w sprawach drobiu.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 15.05.05, 01:34 Tfu, tfu, jak źle pójdzie, wszyscy zostaniemy ekspertami ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dzięki za słowa otuchy:-))) 15.05.05, 13:09 -"Tfu, tfu," !! - na psa urok; na pal "ich"; napalmem w kaczy puch; za dużo "tych" dwóch.........:)) Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Małe kaczki o kaczych rozumkach:-(((( 15.05.05, 09:09 Ten gatunek kaczki sra we własne gniazdo. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 poparcie dla pis-arow spada to wymyslaja nastepna 14.05.05, 14:00 glupote!!! czy te pisuary maja jakas idee na przyszlosc czy jak swinie grzebia sie w g... historii? bo to najlatwiej..byc swinia.... Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 no, najłatwiej byc świnią ...jak ty , strach koło 14.05.05, 15:53 dupska co ? Bardzo słusznie czynisz. Pójdziecie zasrane komuch jak jedn mąż do wyborów przeciw nim, ale i tak PRZEGRACIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: no, najłatwiej byc świnią ...jak ty , strach 14.05.05, 15:59 Założysz się, faszysto? Odpowiedz Link Zgłoś
dalecooper Ustawa ad personam, bo droga sądowa niepewna 14.05.05, 14:05 Oto i cały PiS. Doprawdy, ci ludzie mają w mniejszym poważaniu praworządność niż Samoobrona. (Nie jestem żadnym zwolennikiem Jaruzelskiego - mentalność tego człowieka jest mi obca, ale jeszcze bardziej obcy są mi b-cia Kaczyńscy.) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Jestem ZA - kolaborantów tempi się a nie honoruje. 14.05.05, 14:06 Janczar na służbie Sowietów - o swoim ojcu i jego grobie (jak i całej rodziny zamordowanej-zmarłej na Syberii poza siostrą) dopiero teraz sobie przypomniał. Politruk w LWP, uczestniczył w haniebnym najeździe na Czechosłowacje w 1968 r. Winny utrzymywania Polski w roli sowieckiego satelity. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tempi się a nie hono 14.05.05, 14:29 Tempi powinni być tępieni. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 14:59 :)) Celna uwaga za mój błąd ortograficzny. Dzięki - czasami piszę tak szybko że nie zwracam uwage na korektę. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 15.05.05, 01:41 Wyrok wydałeś jeszcze przed historią "Winny utrzymywania Polski w roli sowieckiego satelity" - ale ty się pewnie pod położyłeś pod gąsienice rosyjskich czołgów, gdy jeszcze u nas stacjonowały? Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Przeciw opluwaniu! 14.05.05, 14:41 O matce zapomniałeś, osiołku? Wrócila,zmarła w Polsce, co roku w Swieto Zmarłych,jak czytałem ,jest na jej grobie. Ty to umiesz dokopywac, a chetnie zrobilibysmy to odwrotnie! Sprawy Czechoslowacji po "rewolcie" Dubczeka nie mozna traktowac wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Przeciw opluwaniu! 14.05.05, 15:16 A o ojcu pamiętał kiedy był I Sek. KC PZPR i co chwilę jeździł kłaniać się Breżniewowi? Czy kiedykolwiek miał odwagę wówczas pojechać na grób ojca - nie, dopiero teraz taki odważny i podczas majowej wizyty w tym roku pofatygował się na grób ojca. Jak oceniać syna który służył mordercom własnego ojca - on mówił to wybór mniejszego zła a to tylko wybór podłości - podłości wobec własnej rodziny i podłości wobec własnych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ligorta Re: Przeciw opluwaniu! 14.05.05, 22:41 bracia_zbrojek napisał: > O matce zapomniałeś, osiołku? Wrócila,zmarła w Polsce, co roku w Swieto > Zmarłych,jak czytałem ,jest na jej grobie. Ty to umiesz dokopywac, a chetnie > zrobilibysmy to odwrotnie! Sprawy Czechoslowacji po "rewolcie" Dubczeka nie > mozna traktowac wybiórczo. > uśpij upiory obudź rozumy /to ja / Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jestem ZA - kolaborantów tempi się a nie hono 14.05.05, 14:44 stranger.pl napisał: > Janczar na służbie Sowietów - o swoim ojcu i jego grobie (jak i całej rodziny > zamordowanej-zmarłej na Syberii poza siostrą) dopiero teraz sobie przypomniał. > Politruk w LWP, uczestniczył w haniebnym najeździe na Czechosłowacje w 1968 r. > Winny utrzymywania Polski w roli sowieckiego satelity. Jan Paweł Drugi powiedziałby ci: i na wiki wieków, mój synu... amen > Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 15:11 Zaiste skoro masz takie poczucie wybaczania - czy wybaczyłbyś Quislingowi, który stworzył w Norwegii rząd kolaborujący z III Rzeszą, nigdy nie miał krwi na rękach, nie zamordował nikogo, nie wysyłał norweskich Żydów do niemieckich obozów koncentracyjnych - a mimo to został skazany po wojnie na śmierć za zdradę kraju i stracony. Potępiasz Norwegów za ten wyrok? O wybaczaniu w nauce Kościoła Katolickiego jest wówczas mowa (i tak to przedstawiał również Jan Paweł II, na którego się powołujesz) - najpierw skrucha zbrodniarza i żałowanie na wyrządzone zło, grzechy, podłość wyrządzoną innym a potem można ew. mówić o wybaczeniu (jest jeszcze swoją drogą pokuta). W. Jaruzelski do dziś nie uważa niczego złego w swoim postępowaniu – broni wyrządzonego przez siebie zła i jego metod. Sam sobie wystawia w ten sposób ocenę – nie ma wstydu i nie żałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 15:16 stranger.pl napisał: > Zaiste skoro masz takie poczucie wybaczania - czy wybaczyłbyś Quislingowi, > który stworzył w Norwegii rząd kolaborujący z III Rzeszą, nigdy nie miał krwi > na rękach, nie zamordował nikogo, nie wysyłał norweskich Żydów do niemieckich > obozów koncentracyjnych - a mimo to został skazany po wojnie na śmierć za > zdradę kraju i stracony. Potępiasz Norwegów za ten wyrok? > > O wybaczaniu w nauce Kościoła Katolickiego jest wówczas mowa (i tak to > przedstawiał również Jan Paweł II, na którego się powołujesz) - najpierw > skrucha zbrodniarza i żałowanie na wyrządzone zło, grzechy, podłość wyrządzoną > innym a potem można ew. mówić o wybaczeniu (jest jeszcze swoją drogą pokuta). > W. Jaruzelski do dziś nie uważa niczego złego w swoim postępowaniu – bron > i > wyrządzonego przez siebie zła i jego metod. Sam sobie wystawia w ten sposób > ocenę – nie ma wstydu i nie żałuje. Między Quislingiem i Jaruzelskim jest przepaść nie do zasypania. Są to dwa przeciwstawne światy... Jednakże wiem skąd pochodzi twoje rozumowanie: Bezpośrednio z nauk KK - tylko oni potrafią tak właśnie manipulować faktami. TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 15:30 W. Jaruzelski to symbol zniewolenia Polski, symbol i jednocześnie konkretne indywidualne zło - ty na to spoglądasz oczami nienawistnika wobec KK o czym świadczą twoje słowa. Ludzie takiego pokroju jak ty zawsze będą wierzyć w "szlachetność" rzeźników takich jak: Robespierra, Lenina, Che Guevary, Jaruzelskiego etc. A miejsce takich osobników to cela za kratkami - jako kara i przestroga dla innych, którzy dopiero myślą (planują) o tyranizowaniu i mordowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 15:34 A miejsce takich osobników to cela za kratkami - jako kara i przestroga dla > innych, którzy dopiero myślą (planują) o tyranizowaniu. Czyli Kaczory,Giertychy, Rokity? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 15:44 Czy mówią o dyktaturze jednej partii? Czy mówią o konieczności likwidacji wrogów klasowych i odbieraniu prywatnej własności - nie, to tylko poletko PPR, PZPR i ich współczesnych spadkobierców. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:01 One (kaczki) już kombinują nad przywróceniem pojęcia "wróg ludu i jego krewni". Podwójny DRAKE PISS. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:08 Hehe. Nie jestem sympatykiem PiSu ale widzisz w prawie nie można karać kogoś za poglądy - karalne (i naganne) jest za to przygotowywanie (namawianie) i sam czyn. O Kaczorach można wiele złego powiedzieć ale na pewno twój zarzut jest chybiony. To nie ten pokrój ludzi - powiem od siebie... niestety. Bo ja mam jedna receptę na Lewaków, 2 metry od powierzchni i wyrównać. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:16 I każdy, kto poglądy odmienne od naszych, jedynie słusznych, jest "lewakiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:24 Ależ nie - Lewakiem jest ten kto mówi - zabrać jednym by dać innym, to znaczy dać okruszynki, bo większość zje (poświęcając się dla dobra ogółu) awangarda tego ogółu czyli Lewaki przy korycie. Dla Lewaków tylko czerwony świat (nawet dosłownie czerwony - od krwi) jest piękny - Komunistyczny terror w XX wieku nie miał sobie równych pod względem skali, zasięgu i liczby ofiar, w całej historii świata. Różne szacunki wymieniają 100-300 milionów zabitych, z tego 20-75 milionów w Rosji. Ile milionów uratowałoby gdyby prewencyjnie powieszono grupki "zawodowych rewolucjonistów" i ich ideologów? Świat były piękniejszy gdyby nigdy nie było czerwonego socjalizmu (bolszewizmu) i brunatnego socjalizmu (nazizmu)! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:27 Oczywiści. Wystarczyłby przyjazny ludziom faszyzm. No, ewentualnie inkwizycja. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 16:38 1)Faszyzm to Włochy Benito Mussoliniego (nazizm to Niemcy Adolfa Hitlera, gdzie brunatny socjalizm zmodyfikował socjalizm tylko w jednym aspekcie, zamiast "walki klas" wprowadzono "walkę ras") - faszyzm to korporacjonizm, w sumie ideologia indyferalna, nie można jej zaliczyć ani do prawicy ani lewicy. Nota bene - Wielkiej Radzie Faszystowskiej blisko połowę składu stanowili włoscy Żydzi. 2)Faszyzm to schlebianie pospólstwu więc socjalne rozwiązania kosztem podatnika. 3)Inkwizycja - a co ty wiesz o Inkwizycji? To była konieczność, blisko 90 procent spraw rozpoznawanych prze Inkwizycję to zbrodnię dzieciobójstwa, gwałty, morderstwa, pedofilia, fałszerstwo monet, kradzieże - reszta to sprawy zw. z wiarą. W czasach Inkwizycji w krajach protestanckich spalono czterokrotnie więcej ludzi niż za cały okres działań Inkwizycji w krajach katolickich (m.in. w Anglii i Płn. Niemczech – czyli krajach protestanckich palono na stosie za bycie katolikiem) - ale kto o tym dziś pamięta - historycy i nie wszyscy. Za to dzieciarnia ma "fajny" dyżurny temat - synonim zła to... Inkwizycja. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jestem ZA - kolaborantów tępi się a nie hono 14.05.05, 17:06 Za chwilę udowodnisz, że król Herod dobroczyńcą był dla sierot. A chodzi o pastwienie się na starym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś