lisle 11.07.05, 07:07 CIEKAWE JAKIM POLAKOM?CHYBA Z MW LUB INNEJ FASZYSTOWSKIEJ ORGANIZACJI!!! BRAWO CIMO-MASZ JAJA CHLOPIE!!!!I MOJ GLOS ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johndoetoja Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało 11.07.05, 07:08 a czego sie spodziewac bo partyjniaku? komuch zawsze bedzie komuchem i sloma mu z butow wyjdzie predzej czy pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wstyd mi 11.07.05, 07:35 jest za wyczyn Cimoszewiczaktóry jest półkrwi biarorusinem (po matce). Jesteśmy narodem spokojnym, raczej cichym i lojalnym wobec Polski, jednak w Cimoszewiczu przeważyły geny z tej drugiej strony, i wstyd mi jest, że utożsamia się on z naszym narodem. Na pewno nie będę na niego głosować i odwiodę od tego zamiaru wszystkich znajomych, którzy po akcie tchórzostwa Cimoszewicza sami sie do tego nie przekonali. Odpowiedz Link Zgłoś
yesname Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 08:00 ble, ble, ble, ble Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Jakie to narzecze ? 11.07.05, 08:22 mam nadzieję, że rozumiesz o co pytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona WóC nie zaimponował mi uciekaąc do lasu 11.07.05, 11:14 Tak mógł się zachować prosty człowiek i to piękne, że taki jest Pan Cimoszewicz, ale od Prezydenta wymagam odwagi i stawania twarzą w twarz problemom i wyzwaniom bez względu jak były by trudne. Jaki to przykład dla obywateli uciekać w krzaki przed problemami? Odpowiedz Link Zgłoś
nonpablo Dlaczego uważasz, ze ucieka do lasu i że jest tchó 11.07.05, 12:05 Dlaczego uważasz, ze ucieka do lasu i że jest tchórzem?? Osobiście twierdzę, że odważył się zrobić to, czego w duchu bało się zrobić wielu, którzy nie chcą dalszego utrzymywania tego cyrku i politycznego "hipermarketu". Komisja od kilku ładnych miesięcy nie zajmuje się tym, do czego została powołana. Za publiczne pieniądze jej członkowie bawią się w politycznych inkwizytorów, szydząc z wszysktiego i wsystkich, mając za nic zasady i prawdę, na lewo i prawo rozpowiadają co rzekomo "widzieli" w teczkach, które dostarcza im IPN, szantażują innych polityków, targują się z przestępcami siedzacymi w pierdlu (w zamian za propozycje zminiejszenia wyroku), produkują fakty medialne, które potem na długo obciążają ludzi, uniewinnionych przez sąd (szczególnie lustracyjny, personalnie wywodzący się ze środowiska opozycji antykomunistycznej). Metody działania Giertycho-Maciero-waserrmanowskiej komisji wynikają z doraźnych politycznych celów, a celami tymi nie są "wyczyszczenie" polityki z ludzi winnych nieprawidłowościom przy prywatyzaji PKN Orlen, tylko wyczyszczenia politycznego pola z przeciwników, szczególnie tych, którzy cieszą się społeczenym poparciem, będąc niewygodnymi i trudnymi przeciwnikami. To nie Cimoszka jest tchórzem tylko zasiadający w tej chorej komisji polityczni dyletancji, pseudowodzowie o ambicjach przerastających ich wyobrażenia o politycznym uczestnictwie powiązani z pseudo-ekspertami, którzy, by pokazać się na chwile w mediach i połechtać swe "neo-hrabiowskie" ego, paplają to, co podpowiadają im ich polityczni liderzy i chora ambicja. Tchórzami są Ci, którzy nie potrafią toczyć politycznej batalii na argumenty, tylko sięgają po metodę rzucanych na lewo oskarżeń, w przekonaniu, że nikt ich z tego nie rozliczy, jesli będą gadać bzdury, oczerniać i kłamać, używając pseudoprawniczych formułek, czemu towarzyszy oskarżycielskie i wodzowskie podnoszenie wskazującego palca. Nie chcę, by dalej ta komisja, za publiczne pieniądze promowała takich politycznych pieniaczy, burzacych mój dobry nastrój każdego dnia, Jasli komisja ta powstała po to, by wyjaśnić nieprawidłowości finansowe przy prywatyzacji Orlenu, czy ktoś pokusił się dotej pory by obliczyć, ILE KOSZTUJE NAS DO TEJ PORY FINANSOWANIE TEGO CYRKU??? JAKIE SA KOSZTY TEJ "PAPLANINY" i PRODUKCJI BZDUR ???? pozdrawiam endoo Odpowiedz Link Zgłoś
nonpablo Wybacz Brad74 że nie skomentuję Twego postu 11.07.05, 12:38 Wybacz Brad74 że nie skomentuję Twego postu, bo wyraźnie brak Ci odwagi na szerszą wypowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cimcipa77 MNIE SIĘ SPODOBAŁO !!! CIMOSZENKO W LESIE !! OK !! 11.07.05, 15:37 WC OSIKAŁ POSŁÓW FUJ !!! ALE UCIEKŁ DO LASU !!! I TO JEST OK !!!! TAM JEST JEGO MIEJSCE !!!! TEGO POLSKIEGO ŁUKASZENKI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Re: Dlaczego uważasz, ze ucieka do lasu i że jest 11.07.05, 14:01 Prezydent będzie musiał stanąć wobec jawnych problemów, stanąć twarzą w twarz a nie uciekać do puszczy jak ktoś mu dokuczy. Już sobie wyobrażam jak Urlich von Junningen wzywa na bój śmiertelny Jagiełłe a ten zwiewa w krzaki. Ale by dodał rycerstwu otuchy i po dziś dzień gadali byśmy po niemiecku. Potrzebne jest Polsce przywództwo a nie tchórzostwo, zwłaszcza wobec agresywnej polityki Rosyjskiej. Już wcześniej miałem obawy że kandydat SLD będzie nadto uległy wobec Rosji, teraz jestem tego pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
cimcipa77 MNIE SIĘ SPODOBAŁO !!! CIMOSZENKO W LESIE !! OK !! 11.07.05, 15:34 OSIKAŁ POSŁÓW FUJ !!! ALE UCIEKŁ DO LASU !!! I TO JEST OK !!!! TAM JEST JEGO MIEJSCE !!!! TEGO POLSKIEGO ŁUKASZENKI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cimcipa77 MNIE SIĘ SPODOBAŁO !!! CIMOSZENKO W LESIE !! OK 11.07.05, 15:39 MNIE SIĘ SPODOBAŁO !!! CIMOSZENKO W LESIE !! OK !! WC OSIKAŁ POSŁÓW FUJ !!! ALE UCIEKŁ DO LASU !!! I TO JEST OK !!!! TAM JEST JEGO MIEJSCE !!!! TEGO POLSKIEGO ŁUKASZENKI !!!! ZAŁATWIŁ SIĘ SAM OD TYLCA !!! HE HE HE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrik Cimoszewicz 35% - jak to sie ma do tez GW ??? 11.07.05, 21:25 ponad polowa polakow zle ocenia zachowanie Cimoszewicza ! caly dzien o tym gadali. wciskaly mi ta "prawde" media non stop, w internecie, w wydaniach gw. polsat, tvn, tvp. pokazane wykresy, wypowiedzi "medrcow" itd. indoktrynacja na calego. i co sie okazuje ? Cimoszewiczowi poparcie rosnie o 8% do poziomu 35%. Czulem ze sondaze na ktore powoluje sie GW sa wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 WG CIPOS PROWADZI CIMOSZENKO - MA 45 PROCENT !!!!! 11.07.05, 22:56 wedlug wiarygodnego CIPOS (centralny instytut planowania i objektywnej statystyki) prowadzi zdecydowanie kandydat jolki i prezia CIMOSZENKO ! (45 procent czystego) na drugim miejscu plasuje sie berman-borowski z 39-ma procentami na trzecim dopiero jolka z 41-ma procentami ! Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 Re: WG CIPOS PROWADZI CIMOSZENKO - MA 45 PROCENT 11.07.05, 22:58 wladym81 napisał: > wedlug wiarygodnego CIPOS (centralny instytut > planowania i objektywnej statystyki) > prowadzi zdecydowanie kandydat > jolki i prezia > CIMOSZENKO ! (45 procent czystego) > > na drugim miejscu plasuje sie > berman-borowski z 39-ma procentami > > na trzecim dopiero jolka z 41-ma procentami ! wedlug CIPOS przewaga cimoszenki rosnie z godziny na godzine ! faworyt zdecydowanie oderwal sie od reszty peletonu ! Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: Wódz zaimponował - bo w lesie ciszej 11.07.05, 23:54 Nie, to nie jest tak, Cimoszewicz wyszedł z przekonania, że komisja była zgromadzeniem nieprawnym, dlatego wystąpił z wnioskiem rozpatrzenia jej składu. Chodzi o nieprawny spektakl jaki sobie stworzyli Giertych i jemu podobni kosztem Cimosiewicza. Czyli takiego postępowania nie ma co sankcjonować zeznaniami. Taka jest logika. Ale teraz czy taka logika jest słuszna? Czytałem wypowiedzi prawników na ten temat z czego wynika, że postępowanie Cimosziewicza podlegać może ocenie negatywnej, ale o tym powinno roztrzygnąć Prezydium Sejmowe. Wydaje się, że C. nie miał innego wyjścia jak tylko wyjść. Bo gdyby został toby musiał uczestniczyć w szopce Giertycha (którego poziom sprowadza się do personalnych utarczek, pomówień i szkalowań). Czyli opinia publiczna powinna skierować swoją uwagę bardziej w kierunku Giertycha manipulatora a nie zachłystywać się wyjściem Cimosiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
heureka7 Bialorusini 11.07.05, 11:42 Wychowalam sie na Podlasiu - choc jestem Polka - i mam duzo szacunku do Bialorusinow :) Dumna jestem z tego, ze oba narody zyja razem, bez wiekszych konfliktow. Nie podoba mi sie jednak idealizowanie jednej ze stron (Bialorusini cisi, spokojni itd.), a demonizowanie drugiej (w Cimoszewiczu odezwala sie "polska natura"). Moze w takim razie np. Lukaszenko tez ma polskie korzenie?! :/ Bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
baat-man OJCIEC Cimoszewicza i INFORMACJA WOJSKOWA 11.07.05, 22:43 Jego ojciec byl zbrodniarzem przeciw Narodowi Polskiemu gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=64 " [...] Zmarły kilka lat temu Marian Cimoszewicz przed wojną pracował jako pomocnik brukarza. Po sowieckiej inwazji został krasnojarmiennym poborcą. Prawdopodobnie trafił do NKWD (według jego życiorysu „jednostki specjalnej”), a w końcu do Brygady Pancernej im. Obrońców Westerplatte. Po wojnie pracował dla Informacji Wojskowej. Zwalczał podziemie niepodległościowe, aresztował akowców. W latach 70. wydał niby to autobiograficzną powieść. Jej bohaterem jest dzielny Marian Ciszewicz, który walczy z podstępnym RFN-owskim sabotażystą marzącym o rewizji granicy na Odrze. Beszta-Borowski opowiada o przesłuchaniach akowców, w których Marian Cimoszewicz kręcił pistoletem, a właściwie jego cynglem spustowym wokół palca. Ktoś miał nie przeżyć. Sensacje posła OKP ranią syna pułkownika do głębi. Nazywa adwersarza „załganym kłamcą”. Staje twardo w obronie ojca. Jednak III RP też nie docenia zasług płk. Cimoszewicza. Na początku lat 90. traci uprawnienia kombatanckie. Zawiniła współpraca ze stalinowskim wywiadem wojskowym i aktywność w zwalczaniu podziemia. [...]" Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Giertych trafiony! 11.07.05, 09:22 "Roman Giertych (LPR) był tak zbulwersowany, że żądał nawet doprowadzenia Cimoszewicza przed swoje oblicze przez straż marszałkowską." Ha ha ha! Straż marszałkowską! Ale głupi buc! Brawo Cimo, wreszcie ktoś przytarł końskiego nosa. Za te kilka punktów w sondażu, warto było mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 09:52 > Ha ha ha! Straż marszałkowską! Ale głupi buc! Brawo Cimo, wreszcie > ktoś przytarł końskiego nosa. Za te kilka punktów w sondażu, warto > było mimo wszystko. Cimoszewicz poniesie konsekwencje polityczne - straci sporo w miare lojalnego elektoratu centrowego a przejsciowo zyska nieco elektoratu Samoobrony. Zniecheconych do polityki awanturami nie przyciagnie. To i bez sondazy bylo do przewidzenia, dlaczego wiec Cimoszewicz zdecydowal sie na taki stracenczy ruch? Blad? Czy moze nie mial innego wyjscia? Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 10:47 "Cimoszewicz poniesie konsekwencje polityczne - straci sporo w miare lojalnego > elektoratu centrowego a przejsciowo zyska nieco elektoratu Samoobrony. > Zniecheconych do polityki awanturami nie przyciagnie. " Wlasnie nie stawianie sie przed komisja sledcza, czy tez "krotkie" stawianie sie na 20 minut, to unikanie awantury. Komisja Sledcza przekracza swoje obowiazki lamiac prawo, a Cimoszewicz zrobil to, co mu bylo wolno, wiec nie lamal zadnego prawa. Caly sondaz Gazety jest bez sensu, bo akurat nie jest istotne czy sie straci pare punktow w sondazu - na dluzsza mete konsekwencje i "nie" dla komisji moga zaprocentowac. Tylko czy Cimoszewicz bedzie konsekwentny? to juz zalezy od niego... Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 11:14 Cimoszenko pokazał teraz ile dla niego znaczy prawo, procedury, opinia publiczna. Dla niego najważniejszy jest las - sprawa bardzo ważna. Dlaczego więc nie zamknie się w głuchej puszczy i swoją śmieszną kandydaturą psuje nam środowisko. Dla mnie to nawet nie jest wart aby pies na niego nasikał. Byłem gotowy głosować na Tuska, ale przez Cimoszenkę zastanawiam się czy ni oddam głosu na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
mordal2 cimoszewicz to komuch 11.07.05, 12:35 trza glosowac na kaczora zeby ten komuch nie zostal przypadkiem prezydentem, arogancja, lekcewazenie innych i nienawisc to wychodza mu uszami, niech spada w ten las i sie wiecej nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Giertych trafiony! A jak! I kopara! 11.07.05, 21:53 Dla takich chwil jest sens żyć... :-) Trza glosowac na Cimoszkę zeby ten kaczor nie zostal przypadkiem prezydentem, arogancja, lekcewazenie innych i nienawisc to wychodza mu uszami, niech spada w do wody i sie wiecej nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kola77 Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 12:34 dziecina.betlejemska napisał: > "Roman Giertych (LPR) był tak zbulwersowany, że żądał nawet doprowadzenia Cimos > zewicza przed swoje oblicze przez straż marszałkowską." > > Ha ha ha! Straż marszałkowską! Ale głupi buc! Brawo Cimo, wreszcie ktoś przytar > ł końskiego nosa. Za te kilka punktów w sondażu, warto było mimo wszystko. Poziom dziennikarstwa w GW szokuje mnie od dawna. Zaś to, że nadal są półinteligenci, którzy dają sobą tak manipulować jest powodem do gorzkiej refleksji nad kondycją umysłową części społeczeństwa. Dziennikarz GW bez żenady pisze głupoty, że: "Roman Giertych (...) żądał (...) doprowadzenia Cimoszewicza przed swoje oblicze przez straż marszałkowską." Rzetelny dziennikarz (jest to niestety pojęcie obce GW :-))) ) napisałby, że: "Roman Giertych (...) żądał (...) doprowadzenia Cimoszewicza przed Komisję przez straż marszałkowską." Różnica tylko o jedno słowo... Tak przy okazji - ja za Giertychem równiez nie przepadam, ale manipulacją się brzydzę, niezależnie od tego, wobec kogo jest stosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 14:59 kola77 napisa > Różnica tylko o jedno słowo... Owszem, może jest to drobne odstępstwo od reguł bezstronego dziennikarstwa, ale chyba uzasadnione, gdy sie widzi i słyszy zaplutego Giertycha, urażonego w swojej dumie, wołającego "straż, straż", jak Jaśniepan, Król i Władca. Wypominanie GW takich drobiazgów to popularny sport, ale jednocześnie nikt nie reaguje na sięgające brukowca teksty Rzepy, czy utytłane w błocie sensacje Wprost, zakłamujace historię i fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
cimcipa77 CIMOSZENKO NA PEWNO ZOSTANIE PREZIEM !!!!!!!!!!! 11.07.05, 16:14 INACZEJ NIE MOZE BYC ! KTOS MUSI RATOWAC KWACHOSTWO PRZED TRYBUNALEM 1 Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Re: Giertych trafiony! 11.07.05, 15:49 Dziękuję. Już niedługo tylko tacy mądrzy ludzie jak TY Towarzyszu będą mogli się wypowiadać na tym forum. Z poważaniem, W. Cimoszenko Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Zrobię porządek 11.07.05, 15:20 Już niedługo jak wygram wybory, skończą się te wszystkie komisje. Jak można tak traktować moich kumpli z SLD i PZPR. Przecież to prawdziwa Polska Arystokracja. Oni sa stworzeni do rządzenia. A że któryś tam co nieco ukradł na boku przy prywatyzacji to nic. Zresztą należało im się trochę grosza jako wynagrodzenie za budowę socjalistycznej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
abandonner NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 08:43 Ktoś to w końcu musiał powiedzieś: sejmowa komisja lustracyjno-hakowa (d. orlenowska) psuje państwo, niszczy jego system prawny, obyczaje, stosunki polityczne. Z większością zasiadających w niej posłów nie warto rozmawiaś, przeciwnie – należy piętnowaś ich niecne zachowania, wskazywaś prawdziwe intencje. Odważył się na to Włodzimierz Cimoszewicz i cenię go za odwagę. Szykuje się nam prezydent nie tylko rozważny, ale stanowczy i odważny, gotowy w tym kraju przywrócić naprawdę prawo i sprawiedliwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 10:06 > orlenowska) psuje państwo, niszczy jego system prawny, obyczaje, stosunki > polityczne. A szczegolnie wtedy, gdy zadaje niewygodne pytania lewicy. A to chamy jedne! Jaki ten Cimoszewicz wspanialy! Wykluczyl a mogl zabic! > Z większością zasiadających w niej posłów nie warto rozmawiaś, > przeciwnie – należy piętnowaś ich niecne zachowania, wskazywaś prawdziwe > intencje. Cimoszewicz jako bezpartyjny kandydat SLD na prezydenta mial okazje "napiętnowaś" ich niecne zachowania i wskazywaś prawdziwe intencje. Ale spieszylo mu sie do lasu... na drzewo... > Odważył się na to Włodzimierz Cimoszewicz i cenię go za odwagę. Ja francuzow tez cenie za odwage... > Szykuje się nam prezydent nie tylko rozważny, ale stanowczy i odważny, > gotowy w tym kraju przywrócić naprawdę prawo i sprawiedliwośc. Acha... a szczegolnie dla swoich - to bylo juz widac, gdy napisal Pani prezydentowej "zwolnienie od odpowiadania komisji". Cimoszewicz do lasu i na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
veles2 Re: NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 10:41 Zamiast bredzić na temat partyjniactwa, nawyków i motywów postępowania "apartczyków, czerwonych, pachołków Rosji" czy tam jeszcze inaczej, proponuję refleksję na temat dlaczego komisja została powołana. A więc przypominam, miala odpowiedzieć na pytanie "Czy Miller faktycznie i słusznie użył służb specjalnych dla zatrzymania Modrzejewskiego". Na dzień dzisiejszy sprawą oczywistą jest fakt, że nie ma na to jasnych dowodów. Dlatego więc, szacowna komisja dostarczyła nam innych, niezwykle użytecznych i waznych informacji: podpis Belki pod instrukcją wyjazdową, rozmowa Giertycha z Kulczykiem w Czestochowie, rola spółki J&S w handlu paliwami w Polsce, kto być może dawał a kto nie na fundację J. Kwaśniewskiej. Tożto sensacje na skalę światową!!! Dziękuję serdecznie Giertychowi, Wassermanowi i Łopuszańskiemu (?) za tak efektowne śledztwo za moje pieniądze. A Cimoszewicz postąpił jak najbardziej słusznie. Użył własnej interpretacji prawa dla uniknięcia robienia kampanii wyborczej swoim konkurentom. Po prostu posłużył się dokładnie taka samą bronią jak jego przeciwnicy z komisji i chwała mu za to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 10:41 abandonner napisał: > Ktoś to w końcu musiał powiedzieś: sejmowa komisja lustracyjno-hakowa (d. > orlenowska) psuje państwo, niszczy jego system prawny, obyczaje, stosunki > polityczne. Z większością zasiadających w niej posłów nie warto rozmawiaś, > przeciwnie – należy piętnowaś ich niecne zachowania, wskazywaś prawdziwe > intencje. Odważył się na to Włodzimierz Cimoszewicz i cenię go za odwagę. > Szykuje się nam prezydent nie tylko rozważny, ale stanowczy i odważny, gotowy w > > tym kraju przywrócić naprawdę prawo i sprawiedliwośc. Komisja jaka jest, taka jest, a prawo jest prawem. Cimoszewicz udowodnil swoim postepowaniem gdzie tak naprawde ma prawo i wyborcow:))) Cenisz go za odwage??? A powiedz mi , czym rozni sie Cimoszewicz w tym przypadku od Giertycha???? Bo w opini elektoratu LPR to wlasnie Giertych jest tym "odwaznym". Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 11:07 Ludzie, czy wy nie kumacie, że Cimoszewicz jak marszałek Sejmu nie miał prawa się tak zachować? Jeżeli uznał, że komisja nie wykonuje, lub żle wykonuje swe obowiązki - należało (przypominam - to marszałek Sejmu, a nie woźny) spowodować, aby komisję zawiesić, odwołać itp. Zadziałać MERYTORYCZNIE. Co by nie sądzić o komisji, to zachowanie Cimoszewicza właśnie ją wzmocniło, a Cimoszewicza osłabiło. Cimoszewicz dał popis bezgranicznej głupoty z domieszką buty i wystąpił (sic!) przeciwko organom, które sam reprezentuje. Sorry, czy w tym kontekście komendant gł. policji będąc świadkiem w jakiejś sprawie może powiedzieć próbującym go przesłuchać - bujajcie się frajerzy? Cimoszewicz wychodząc z komisji mówi dziennikarzom, że jedzie do lasu... No k... mać, nóż się w kieszeni sam otwiera. Co za buc, co za pogarda dla prawa! Jeśli jest złe - zmienić, a nie pokazywać narodowi, że PRAWO MOŻNA BEZKARNIE OLAĆ!!! O Cimoszewiczu nawet Waniek (która wywołuje we mnie dreszcze zgrozy, jak tylko o niej pomyślę) mówiła niedawno, że to wyjątkowy mruk i buc. Po raz pierwszy w życiu zgadzam się z Panią, Pani Danusiu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Re: NARESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ 11.07.05, 12:08 Deformatorze, pozwól że uświadomię Cię w kilku kwestiach. Być może Cimoszewicz jako marszałek ma prawo do tego lub tamtego, ale problem leży nieco gdzie indziej. Piszesz o tym, że mógłby spowodować zawieszenie komisji albo jej odwołanie. I cobyście "antykomuchy" wtedy pisali? Zezarlibyście go żywcem. Od razu zaczęłaby się powódź prawicowych żygowin na temat ukręcania łba śledztwu prowadzonych przez jedynych prawych i jedynych sprawiedliwych przeciwko "okrągłostołowej mafii paliwowej". Od razu zacząłby się lament, że "czerwony aparatczyk" jeszcze nie przeszedł do drugiej tury a już się szarogęsi. Cimoszewicz zbyt dobrze zna metody prawicowej propagandy żeby wykorzystywać swoje obecne stanowisko do weryfikacji prac komisji. Daj sobie stary spokój lepiej z takimi komentarzami. Krótko, po prostu Cimoszek zastosował sprytny chwyt i członkowie szacownej komisji mogą mu skoczyć. Argumenty przez niego użyte mogą wydawać się śmieszne dla co niektórych fanów prawicy. Dla mnie natomiast śmieszne, pozbawione klasy i podstaw jakiegokolwiek poziomu uczciwej walki w kampanii, jest powoływanie dziwnym zbiegiem okoliczności Cimoszewicza akurat wtedy, gdy ogłosił swoją kandydature. Dlaczego nie wcześniej??? Tego już fani prawej strony polityki widzieć chyba nie chcą lub nie potrafią. Bo dla mnie to nic innego, jak walka o przyszłe stołki pod pretekstem rozliczania przeszłości, czy też kto z kim waszką handlował. Żenada po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 [...] 11.07.05, 14:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy48 Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 08:48 Twija sprawa, facet. Zagłosuj na Łukaszenkę. Nie dorosłes do postawy Cimoszewicza, który pierwszy pokazał, że ta komisja to banda łobuzów, szukających popularności, taniej popularności. Ale czego oczekiwac od rodowitego białorusina... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Twija - to po ukraińsku twoja i ty go bronisz ?? 11.07.05, 08:54 pewniw Kwasniewskiego też, bo byli na Ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Twija - to po ukraińsku twoja i ty go bronisz 11.07.05, 09:11 Ja nie rozumiem w ogole po co atakuje sie tu tekameka. Mnie tez jest wstyd, nie tylko za Cimoszewicza, ale i za TAKICH Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 09:06 Nie no też uważam, że Cimoch dobrze zrobił, ale Facet ... po co obrażasz Białorusinów - co biedacy są winni, że władzę sprawuje lepperlike głupol Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 09:51 Porypanie mózgu!!!!!!!!! Patologia polskich prawicowców!!!!!!!!!! Leczenie nie pomoże!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 10:52 equipage napisał: > Porypanie mózgu!!!!!!!!! Patologia polskich prawicowców!!!!!!!!!! Leczenie nie > pomoże!!!!!!!!!!! Wy zescie przez 50 lat leczyli prawicowcow w zamknietych szpitalach psychiatrycznych i jak widac dalej macie ciagotki do tego ale czasy sie zmienily, i zmieniaja sie nadal, wasze cieple posadki wisza na wlosku i zaczynacie sie wic jak padalce, wyzywajac wszystkich na okolo idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 15:43 Nie obrażaj mnie. Jak dojdę do władzy skończy się takie gadanie. BUDUJMY SOCJALISTYCZNĄ POLSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! PZPR RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tkleszcz Re: Jestem białorusinem z dziada pradziada, i wst 11.07.05, 18:45 Jestem Polakiem i nie wsydzę się! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jakoś Kaczyński się nie bał zeznawać 11.07.05, 07:52 Komisja ds PZU wezwała Kaczyńskiego, a ten jakoś nie zasłaniał się kampanią prezydencką. Cimoszewicz to cykor... Nie chcę prezydenta-cykora. Odpowiedz Link Zgłoś
nonpablo Re: Jakoś Kaczyński się nie bał zeznawać 11.07.05, 12:45 Nie no stary. Co Ty tu wciskasz za kit. nie chciałeś rozmowy o prawdzie, nie chciałeś widzieć jak "niezależna i fachowa komisja przesłuchuje marszałka sejmu, jako świadka przy wyjaśnianiu nieprawidłowości". Ty chciałeś tylko igrzysk. Bo taka jest dziś polska polityka. Igrzyska i zaspokojenie najnizszych instynktów - to oznaka choroby a nie demokracji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Jakoś Kaczyński się nie bał zeznawać 11.07.05, 13:37 Odpowiedź nie na temat. Komisja nie jest idealna to fakt, ale ta od PZU też nie jest idealna. Kaczyński się nie bał. Jolanta Kwaśniewska, Belka i inni też się nie bali. Bał się tylko Kwaśniewski, Kulczyk (który w końcu nie wytrzymał presjii) i Cimoszenko. Kwaśniewski przynajmniej nie robił szopki i nie przyszedł. A Cimoszenko odegrał żałosną komedię i pokazał że jest chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Jakoś Kaczyński się nie bał zeznawać 11.07.05, 15:00 !. Komisja ds. PZU działa dobrze i nie łamie prawa. Nie bawi się w szkalowanie, zaglądanie do teczek, łamanie prawa. Komisja ta nie pytała więc ani o Telegraf, ani o Fundację Prasową Solidarność, ani o zakaz dla Parady Równości. 2. Kaczor jakoś bał się stawać przed sądem w sprawie o pomówienie Wachowskiego. Do tego stopnia, że aż chorował i zwolnienia przysyłał. Zresztą bał się słusznie, bo został skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
patrik udajesz tłum popierajacy komisje ? zaplacili ci ? 11.07.05, 11:27 pod kazdym zdaniem popierajacym Cimoszewicza wypisujesz jakies brednie. Jestes prawie sam a probujesz stworzyc wrazenie ze jestes wiekszoscia, ktora zle ocenia Cimoszewicza. Ale to widac frustracie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Mam już dość Cimoszenki 11.07.05, 11:49 Zbłaźnił się dzisiaj zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
javal dzisiaj 11.07.05, 12:37 DZISIAJ ?! palestrina2005 napisał: > Zbłaźnił się dzisiaj zupełnie. jakiś drug o przedłużonym działaniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Kto lubi czerwone świnie??? 11.07.05, 13:41 Kto lubi czerwone świnie??? I ich butę, arogancję, ignorancję. Pamiętajcie, towarzysze, powodzianie z 1997 r. powinni byli się wcześniej ubezpieczyć! Ale ten naród ma krótką pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko [...] 11.07.05, 15:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało. 11.07.05, 07:10 Rzetelność i uczciwość dziennikarska nakazywałaby powiedzieć, że to "czytelnikom (tudzież wyznawcom) Gazety Wyborczej nie podobało się zachowanie Cimoszewicza", a nie "Polakom". No ale przecież tej rzetelności i uczciwości trudno się tu spodziewać. Proszę swoich sond nie uogólniać i nie rozciągać na wszystkich Polaków, bo nie wszyscy czytają waszą gazetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1113 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:12 Moze siemyle, bo mi sie nie chce tego jeszcze raz czytac, ale tam jest napisan eo probie reprezentatywnej, a wiec nie chodzi tu tylko o czytelnikow GW. Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz cytat z nagłówka artykułu 11.07.05, 07:17 "Polacy źle ocenili zachowanie Włodzimierza Cimoszewicza przed komisją śledczą - wynika z błyskawicznego sondażu "Gazety"" czarno na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
placownik Re: cytat z nagłówka artykułu 11.07.05, 07:22 Cytat z artykułu: "Przy tym wysoki odsetek badanych - aż 72 proc. - już dzień po wydarzeniu stwierdził, że o nim słyszał" 28 proc baddanych wypowiadało się na temat wydarzenia, o którym nie słyszeli? Szaro na szarym Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: cytat z nagłówka artykułu 11.07.05, 07:56 Jak nie słyszeli to się o nim nie wypowiadali. W ankietach w takich wypadkach kończy się wywiady. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: cytat z nagłówka artykułu 11.07.05, 10:57 placownik napisał: > Cytat z artykułu: > "Przy tym wysoki odsetek badanych - aż 72 proc. - już dzień po wydarzeniu > stwierdził, że o nim słyszał" > > 28 proc baddanych wypowiadało się na temat wydarzenia, o którym nie słyszeli? > > Szaro na szarym No jasne!!! Spisek plugawych karlow imperialistycznej reakcji przeciwko jedynej ostoi narodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz zmieniamy fakty, żeby nam pasowało... 11.07.05, 07:37 aha, to teraz mówi się, że sondaż został zamówiony przez GazWyb w PBS-ie... To znaczy było pewnie tak - GazWyb dała "klikalny" sondażyk w internecie, a potem podparła się PBS-em, co by inteligentnieszy plebs się nie doczepił... Jak zwykle żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
czad_komando Powiedz zardozz, bo ja już się pogubiłem... 11.07.05, 07:50 ... za kim w końcu jest ta GW? Bo ja poprzednio czytałem, że kłamie, żeby bronić komunistów a teraz czytam, że kłamie, żeby przyłożyć pewnemu komuniście. Czy inteligentny plebs mógłby mi pomóc usystematyzować tę wiedzę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zardozz Re: Powiedz zardozz, bo ja już się pogubiłem... 11.07.05, 07:55 Ja sam tego nie rozumiem. To zależy pewnie od tego, co lub kto komu i w jaki sposób się kojarzy i jak to może byc odebrane przez publiczność. Dlatego pewnie raz komunę popieramy a raz nie... To taka logika "za a nawet przeciw". Chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Powiedz zardozz, bo ja już się pogubiłem... 11.07.05, 08:18 Nieprawda! GW zawsze popira silniejszego! Tak bylo np. w wypadku SLD przed [poprzednimi wyborami, najpierw grzmieli na AWS (UW wczesniej uciekla!), potem zorientowali sie ze jakos nie bardzo prezio popiera pana Millera i stad zrtykul "zatrzymac SLD". W tym wypadku poparli Kwasa, bo chodzilo o to by jakas przewage nad Millerem mial. Niestety, to sie nie udalo. Potem popierali komisje Rywina (intenzywnie), Rokity zas nie, bo on mruczl cos na temat zmowy GW z wladza, czyli de facto popierali tych, co jeszcze rzadzili i mogli gmerac dalej w rynku medialnym. Teraz popierali Cimoszewicza, bo tylko gwarantuje im, ze bedzie przeciwstawial sie dekomunizacji i pozbawieniu praw publicznych bylym aparatczykom (policzcie ilu ich jest! i kto!). Ale nie moga byc przeciez glusi na "glos narodu", wiec klucza. Swoje prawdziwe oblicze pokaza przed 9 pazdziernika, znajd jakis papier na Kaczyńskiego, albo wymysla ze bije zone :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: cytat z nagłówka artykułu 11.07.05, 10:55 zardozz napisał: > "Polacy źle ocenili zachowanie Włodzimierza Cimoszewicza przed komisją śledczą > - > wynika z błyskawicznego sondażu "Gazety"" > > czarno na białym A co, Gruzinow mieli sie pytac? Prawda w oczy kole? Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:15 może się mylę, ale po pierwsze grupa nie jest statystycznie reprezentatywna i może się mylę, ale po drugie nic nie znalazłem o sposobie wyboru tej grupy - co jest wbrew pozorom bardzo istotne - w skrócie ten sondaż to zwykły śmieć i nie dopuściłbym go do druku Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:15 a ty nie uwazaj ze twoja opinia jest najwlasciwsza:) czasy dyktatury czerwonych skoczyly sie ludzie maja prawo mowic co chca Odpowiedz Link Zgłoś
liberalna_zydowska_masoneria Bardzo mi się nie podoba zachowanie Cimoszewicza! 11.07.05, 07:43 Choć oczywiście facet robi i mówi to co ja każę. Jak zardozz. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:54 Przecież sondarz nie był zrobiony na próbie czytelników GW. Jak się nie znasz na badaniach to się nie wypowiadaj. Cimoszewicz się skompromitował i Polacy to widzą zardozz napisał: > Rzetelność i uczciwość dziennikarska nakazywałaby powiedzieć, że to > "czytelnikom (tudzież wyznawcom) Gazety Wyborczej nie podobało się zachowanie > Cimoszewicza", a nie "Polakom". > No ale przecież tej rzetelności i uczciwości trudno się tu spodziewać. > > Proszę swoich sond nie uogólniać i nie rozciągać na wszystkich Polaków, bo nie > wszyscy czytają waszą gazetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1113 Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało 11.07.05, 07:11 Albo mu ktos zle doradzil, albo facet rzeczywiscie woli sobie zyc w puszczy i nie ma zamiaru przeprowadzac sie do palacu prezydenckiego.Swoja droga- ostatnio za najmadrzejszych ludzi we wszystkich sprawach uchodza socjolodzy. Wszystko jedno co si stanie: Cimoszewicz nawrzuca komisji, poglowie swin rosnie albo spada, al Kaida robi zamach - mowia na ten temat w TV , radiu i prasie rozne Spiewaki Richtery, Wodze i inne takie z tytulem profesora socjologii.Na wszystkim sie kur.a znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:17 a czy kiedykolwiek slyszales inteligentna wypowidz tego watazki? mysli ze zlapal orla za nogi ale to tylko byl wrobel:) Odpowiedz Link Zgłoś
patrik Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 11:20 cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
polak_z_usa bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 07:12 Cimoszewicz czasem nie wie kiedy trzymac buzie na klodke, prawde czasem warto zachowac dla siebie, byc moze uderzyla mu woda sodowa do glowy po ostatnich sondazach, trudno powiedziec, ale zachowal sie kompletnie bez sensu z punktu widzenia kampanii wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
faun23 Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 07:20 Może i bez sensu, ale przynajmniej szczerze. Szczerość i otwartość trudno przypisać członkom komisji. Może dzięki temu, że jego przesłuchanie trwało tak krótko podatnicy zaoszczędzą trochę na tej narośli pseudo-prawnej. Chociaż Giertych ma jeszcze w zanadrzu sporo gnoju, ja też bym nie zostawił takiej fuchy... "Polacy" oceniają tak, a nie inaczej, bo kierują się wyciągniętymi z kontekstu przez media "pieskami", zamiast całością wypowiedzi. Kto oglądał posiedzenie komisji, wie co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 08:07 Szczerość i otwartość z ubezpieczeniami - ta szczeroś kosztowała Polskę zalany Wrocław. To właśnie po wypowiedzi Cimoszewicza mieszkańcy małej wioski (nie pamiętam nazwy) nie zgodzili się na wysadzenie tamy i zalanie własnej wioski, ponieważ bali się że nikt im później nie pomoże. Stali na tamie jak żywe tarcze. Gdyby tama została wysadzona wrocław nie zostałby zalany. Tak więc głupia wypowiedź Cimoszenki wiele nas kosztowała. W innym kraju po takiej wypowiedzi polityk skończyłby karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 11:29 a jaki jest dowód na to, że ludzie by odpuścili, gdyby Cimoszewicz powiedział, że Państwo im wszystko odda? Od kiedy żyjesz w naszym kraju, złotko, że wierzysz w takie bajki? Cimoszewicz, tak zresztą jak i teraz, stwierdził fakty. Ubezpieczenia substancji mieszkaniowej nie były wcale takie drogie, jak się teraz mówi. Przyjmijmy jednak, że jego wypowiedź mogła być inna. Jaka? Np.: drodzy rodacy, rząd ubolewa nad zaistniałą sytuacją i uruchomi wszystkie dostepne rezerwy, żeby oddać kasę wszystkim nieubezpieczonym. Tamy dalej nie udaje się wysadzić, bo wiejscy nie tacy głupi, zeby wierzyć czerwonemu (twój argument). Woda zalewa Wrocław, tak jak w realu. Po przejściu potopu wszyscy nieubezpieczeni z Wrocławia wyciagają ręce do Cimoszki i jego rządu o pokryciue strat. Powołują się na publiczną wypowiedź. Sprawy się wloką. Przychodzi kampania wyborcza. Cimoszewicz oskarżany przez opozycję o nieodpowiedzialne wypowiedzi nie dostaje mandatu posła. Jedzie więc do lasu. Rząd Jerzego B. powiększa deficyt budżetowy o drobne kilka miliardów, żeby oddać kasę ludziom lub olewa żądania poszkodowanych, mówiąc coś o niepoczytalności lub też arogancji poprzedniego premiera. Wniosek: obojętne co Cimoszewicz powie, zawsze jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 11:55 Ciekawe co by wszyscy pomyśleli np. o Bushu gdyby ofiarom tsunami powiedział "Trzeba było się ubezpieczyć - teraz mieszkajcie sobie od chmurami i gińcie z głodu". Zawsze wszyscy pomagali ofiarom kataklizmów... Oczywiście ubezpieczenie to dobra rzecz, ale w takich chwilach dodatkowa pomoc jest potrzebna i wszystkie państwa to robią. Wyjątkiem jest nasz Cimoszenko. Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 12:35 Bush powiadasz ... jak sobie dobrze przypominam, Bush (zanim dostał ogólnoświatowy opieprz) zaproponował dla ofiar tsunami coś cztery dniówki swojej armii stacjonującej w Iraku, no i Abrahama Lincolna ;) na marginesie - ogladałem ostatnio intensywnie rózne informacje dotyczące nadchodzącego do wybrzeży USA huraganu i jakoś nie słyszałem oświadczenia kogokolwiek z amerykańskiego rządu, że coś im pokryją, jak się połamie lub odfrunie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 13:32 Bo jeszcze nie ma strat... George Bush dzięki temu wygrał wybory w zeszłym roku, że bardzo popularny na Florydzie jest jego krewniak Gubernator Jeb Bush. A Gubernator jest popularny m.in. dlatego że bardzo szybko i sprawnie uporał się i pomógł mieszkańcom Florydy, którzy ucierpieli na skutek zeszłorocznego huraganu na Florydzie. Ubezpieczyć się oczywiście warto ale pomoc dla najbiedniejszych w takich sytuacjach moim zdaniem jest konieczna. I tu Cimoszenko dał plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: bedzie jak z ubezpieczeniami 11.07.05, 11:19 Może i szczerze (chociaż w to wątpię) ale to oznacza tylko jedno, że to łoś jest a nie polityk . Prawdziwy polityk nie musi być szczery, ale powinien być profesjonalny w każdym momencie. A Cimoszenko pokazał jaką jest tchórzliwą karykaturą polityka. Dla mnie to całkowite dno. Odpowiedz Link Zgłoś
refman Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało 11.07.05, 07:16 A mi i mojej Żoniesię podobało i to bardzo, zaczęliśmy dobrze sobotę. Będziemy na niego głosować bo GOŚĆ ma klasę, a popularne zdanie "o pieskach" jest wyjęte z kontekstu bo był to cytat z forum internetowego, zresztą sprytnie parafrazowany. CImoszewicz przedstawił bardzo rzeczowe argumenty, a nie jak p. Giertych gubił się w szczegółach, że raz się nie spotykał na Jasnej Górze z p. Kulczykiem a potem się okazało, że jedli razem obiad. Nawet jeśli posiłek nie smakował i stawał w gardle to trudno chyba ten fakt zapomnieć he he. Żenada - kto w tej Komisji zasiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:18 a te rzeczowe "argumenty" to ze mozecie mi nasikac:) facio jest bez klasy taki maly sobowtor kwacha Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 11:21 hahahaha.... to tam spory poziom musi u was być, albo inaczej rzecz ujmując - stężenie Odpowiedz Link Zgłoś
jacekgrun Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:17 Zachowanie marszałka genialne! Ta komisja juz dawno zapomniała w jakim celu została powołana - to chyba oczywiste. Szykowano się na inkwizycyjny proces przed prezydencką kampanią wyborczą, a tu figa z masłem. Cimoszewicz pokazał klasę. Jeżeli 70 proc. Polaków źle oceniło jego zachowanie, to świadczy tylko o tandecie, a jaką mamy do czynienia. POza tym - co to jest za badanie na grupie 500 osób. Idę w zakład, że notowania Marszałka w rankingu prezydenckim wzrosną o 3 - 5 proc. Polacy nie lubią pieniaczy, a tak zachował się w chwilę potem Giertych. Nie mówiąc o Macierewiczu czy Wassermanie. Seans nienawiści się nie powiódł - oj jaka szkoda. Oczywiście dla tatusia Giertycha, Kaczyńskiego czy pretorian Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:19 tandeta to jest wlasnie obecny prezydent i rzad a cimoszka doklada sie do tego pelnym sianem w glowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhensler Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:17 To jakaś aberrrracja! Komu Cimoszko się nie podoba? Pszenno-buraczanym? Radiomaryjnym? FszechPolakom? Ziobrom? Te sondaże na łapu-capu są fragmentem wielkiej gry. "Gazeta" dba, żeby nie wypaść z rynku politycznego, więc kreuje wyniki siebie ustawiając w sytuacji mentora i autorytetu. Jeszcze gorsza jest teraz "Rzeczpospolita" nie mówiąc o "Życiu". Ale - do czasu. Przyzwoitość [niestety na długą metę] zwykle popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:20 a komu sie podoba??? czerwonym pajaczkom ktorzy juz czuja utrate swoich majatkow Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Agitatorom z WM dziękujemy 11.07.05, 09:44 johndoetoja czyli kolejny agitator z MW/LPR, który zgodnie z poleceniem Romana, obsrywa forum fekaliami swoich płytkich myśli. Cytat z Romana Giertycha: "Bojkotujemy GW, ale poświęcamy całe dnie i noce na naszą propagandę na ich forum. Musicie być zwarci i gotowi, bez ustanku dopisywać komentarze nazywające naszych przeciwników złodziejami, komuchami, lewakami, pedałami, czerwonymi pająkami, nawet jeżeli taka wypowiedź nie ma zupełnie sensu". Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Re: Agitatorom z WM dziękujemy 11.07.05, 15:44 Racja, jak dojdę do władzy to ich wszyskich deportuję z Polski i nie będzie wolno mieć innych poglądów niż jedynie słuszne. BUDUJMY SOCJALISTYCZNĄ POLSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! PZPR RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 11:34 jakich majątków głąbie? jeśli ktoś chce głosować na Cimoszewicza, to wg ciebie jest czerwonym złodziejem? A na kogo ty będziesz głosować? Innymi słowy kto jest idolem takich buraczanych intelektualistów jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1970 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 12:26 Mnie się spodobało jego wystąpienie. A tak przy okazji ciekawa jestem ile osób oglądało od godziny 9.00 - a ile z wypowiadających sie na tym forum jedynie słyszało o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 13:48 magda1970 napisała: > Mnie się spodobało jego wystąpienie. A tak przy okazji ciekawa jestem ile osób > oglądało od godziny 9.00 - a ile z wypowiadających sie na tym forum jedynie > słyszało o tym. A co to za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Komisji się należało 11.07.05, 07:20 Cała ta komisja, pełna pokracznych frustratów i politykierów w pełni zasłużyła na takie potraktowanie. Odbyło się to na zasadzie: Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie. Egzekutorem okazał się WC, a mieczem bezczelność, kłamstwo i arogancja, którymi posługiwała się komisja, a których ma aż w nadmiarze Cimoszewicz. Moim zdaniem komisja jest skończona w tym sensie, że nikt poważnie nie potraktuje jej raportu, cokolwiek będzie zawierał. Jednak, wbrew pozorom, uważam, że zaszkodzi to na dalszą metę również WC, którego fanem nie jestem. Pokazał, owszem, odwagę i stanowczość, ale też po raz kolejny zresztą, koszmarne chamstwo i pychę, nad którym nie panuje które nie przysporzy mu zwolenników. Podsumowując, mam uczucia mieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoetoja Re: Komisji się należało 11.07.05, 07:21 chcialbys miec takie wrazenia mieszane - ale czerwony z ciebie wychodzi przy kazdej kropce:) Odpowiedz Link Zgłoś
faun23 Re: Komisji się należało 11.07.05, 07:29 Typowy przykład. Dużo słów, dużo czerwieni przed oczyma, mało sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Gdzie MNIE zaszufladkujecie? 11.07.05, 09:28 ...bo: 1. Popieram Cimoszewicza w wyborach. 2. Wstydze sie za jego wystapienie przed Komisja. 3. Wstydzie sie za Komisje - za caloksztalt. 4. Popieram MLODA lewice. 5. Nie mam nic przeciwko ZDROWYM rzadom prawicy (ze zdrowych rzadow WYKLUCZAJAC jednak Rokitow, Kaczynskich, Giertychow, Lepperow...) Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Gdzie MNIE zaszufladkujecie? 11.07.05, 11:00 Jak ci bardzo zalezy na jakies przynaleznosci to o szczegoly szufladkowania zwroc sie do zawodowego psychoanalityka. A tak przy okazji, co jest dla ciebie zdrowa prawica, bo wykluczyles wszystkich oprocz Tuska? Poza tym: 1) Prawica jest taka jacy obywatele w tym kraju 2) Lepper jest lewica i pewnie bedzie wiodaca partia lewicowa w tym kraju 3) LPR i PiS sa z prawicy tylko z geby, a tak naprawde to szczerzy socjalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Komisji się należało 11.07.05, 10:03 Z corridy uciekłeś, czy co? Wszędzie widzisz czerwony, a jak tylko zobaczysz - dostajesz piany na ustach i przestajesz mysleć. Uważaj na matadorów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało 11.07.05, 07:27 Ja nie twierdzę, że komisja jest "cacy",że posłowie w niej zasiadający są kryształowi, ale to co pokazał Cimoszewicz dowodzi po raz enty, że przedstawiciele władzy a zwłaszcza z ugrupowania SLD to przede wszystkim nacja arogantów. To monopoliści z poczuciem władzy i bezkarności. To sprawcy błędów za które płacą miliony Polaków ubustwem,chorobą ,bezdomnością. To sprawcy rosnących do monstrualnych rozmiarów nieuczciwych majątków nielicznych mieszkańców tego kraju i przytłaczającej biedy większości Rodaków. Sami równocześnie unikają odpowiedzialności karnej i majątkowej. Pan Cimoszewicz obnażył w sposób dosadny swoje oblicze, pokazał na jakie rządy nas naraża w przypadku wygrania prezydenckich wyborów. Nerwowy polityk, to polityk niegodny zaufania. Dobrze się stało jak się stało. Otworzył swoim zachowaniem oczy wielu,mam nadzieję,niedoszłym swoim wyborcom. Odpowiedz Link Zgłoś
set_27 Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 07:48 Skoro zachowanie komisji pozostaje bezkarne i łamanie przez nią prawa uchodzi jej płazem to ma co chciała. Nie ma co ciągnąć tej farsy. Brawo Cimoszewicz masz chłopie jaja i mój głos. Chciałbym zobaczyć minę Giertycha i tak wygląda j gorzej niż chłop oderwany granatem od pługa. Pewnie jak rozdziawił usta to obrazkowy przypadek matolstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Brawo Cimoszewicz!!! - budujmy KOMUNĘ 2 11.07.05, 12:14 KOMUNA 2 - REAKTYWACJA. Cimoszenko to ostatnia nadzieja komuchów na dalsze złodziejstwo i afery Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 15:47 Dziękuję za wyrazy poparcia. Jak dojdę do władzy to na tym formum będą się mogli wypowiadać tylko tacy mądrzy ludzie jak Ty. Chołota nie będzie miała prawa głosu. BUDUJMY SOCJALISTYCZNĄ POLSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! PZPR RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Obywatele, spokojnie, te sondaże są mało warte :) 11.07.05, 07:31 poważnie teraz mówię bo czasem żartuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Polakom zachowanie Cimoszewicza się podoba. 11.07.05, 07:31 Albo udajesz albo jesteś analfabetą. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:35 To prawda, którą w sposób kulturalny tak wyrazić można. Ponadto otrzymaliśmy kolejny dowód na rzeczywistą "poprawę" winnych za okres PRL-u, którzy uznali, iż jako jedyni mają prawo do interpretacji zasad: "demokratycznego państwa prawa". To komiczna sytuacja, choć zgodna z "Syndromem Kmicica". Nadeszła, bowiem okazja do "zagwożdżenia" komisji i jest powód do rehabilitacji z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
feamor72 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 08:27 Nie wiem skąd pomysł że Cimoszewicz pokazała, że ma monopol na interpretacje zasad demokratycznego państwa prawa. Skoro złożył jednobrzmiące - powołujące się na ten sam (nie ważne czy realny czy nie) argument wnioski dotyczące wszystkich 7 osób to interpretacja prawników komisji była typową falandyzacją prawa bo tak naprawde i tak każdy z wnioskowanych członków głosował w swojej sprawie. Zasadą jest że o wyłączeniach decyduje inne gremium, gremium którego sprawa nie dotyczy. To własnie komisja stworzyła sobie monopol na interpreteacje prawa zamiast oddac sprawę do grona niezależnego. No chyba że posłowie komisji nie ufają członkom prezydium. Sprawę rozstrzygnie sąd i to jest właściwa instancja. Dziwie się tylko, że dopiero teraz ktoś pokazał tej komisji ze ona też nie na wszystko może sobie pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Prezydent ma być osobą opanowaną i zrównoważoną 11.07.05, 07:41 Prezydent ma być osobą opanowaną i zrównoważoną. Przed przyszłym Prezydentem będą stały trudniejsze zadania niż zeznawania przed Komisją Śledczą. Będą problemy związane z terroryzmem, problemy wewnętrzne i problemy związane z naszym funkcjonowaniem w UE i inne. Prezydent ma być osobą opanowaną i zrównoważoną. Odpowiedz Link Zgłoś
al_2 Re: Prezydent ma być osobą opanowaną i zrównoważo 11.07.05, 07:59 ....I Cimoszewicz jest zrównowazony. Jak inaczej móglby zachować sie wobec takiej watahy ujadajacych, sfrustrowanych polityków. Zrobił co powinien i tyle. Ma mój głos a sznowna komisja (przez b.małe k) niech się stuknie w kolegialny łeb i pomysli trochę nad tym do czego została powołana. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Prezydent ma być osobą opanowaną i zrównoważo 11.07.05, 10:10 Więc Kaczyński odpada, bo ma wyraźne trudności z zachowaniem spokoju w pewnych okolicznościach? Pamiętasz to "sp... dziadu" albo krytykę sądu po niekorzystnym wyroku w procesie przeciw Wachowskiemu? Jeśli więc w II turze Kaczor zmierzy się z Cimoszką będzie to pojedynek furiatów? Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi ale kaczor przynajmniej zna języki! 11.07.05, 10:45 w odróżnieniu od cimoszewicza, :)! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: ale kaczor przynajmniej zna języki! 11.07.05, 10:49 Droga Kasiu O Blon Włosach. Nie wystarczy znać języki. Trzeba jeszcze mówić w tych językach do rzeczy i z sensem. Przypomnę Ci, że mieliśmy już takiego króla, który znał bodaj ze 6 języków, a był królikiem dość lichym - nazywał się Michał Korybut Wiśniowiecki. PS. Nie jestem zwolennikiem żadnego z nich, choć gdyby zmierzyli się w II turze - wskazałbym raczej na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
placownik Re: ale kaczor przynajmniej zna języki! 11.07.05, 11:50 który przebywając przez dwa lata w USA na stypendium Fullbrighta komunikował się na migi. Taki wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczor Re: ale kaczor przynajmniej zna języki! 11.07.05, 14:47 dobre dobre :))) no właśnie ja mam ten sam do niego zarzut - Kaczor to osoba kompletnie niewykształcona. I jeśli już jesteśmy przy stypendystach Fulbrighta to owszem - oni są wykształceni - wśród kandydatów na prezydenta na fulbrightowcami byli Cimoszewicz i Bochniarz. Co nie zmienia faktu, że Cimoszewicz przed komisją zachował się jakby już był prezydentem i schede po Kwachu łacznie z KWachowymi zachowaniami przejął... fuj Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zosia Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:46 Zachowanie Cimoszewicza może nie było szczytem dobrego wychowania, ale TEJ komisji taki "kozakiewicz" się należał. Dobrze, że znalazł się ktoś kto odważył się na taki gest. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko jak buras 11.07.05, 07:48 Cimoszenko zachował się jak pies burek Odpowiedz Link Zgłoś
set_27 Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 07:49 Skoro zachowanie komisji pozostaje bezkarne i łamanie przez nią prawa uchodzi jej płazem to ma co chciała. Nie ma co ciągnąć tej farsy. Brawo Cimoszewicz masz chłopie jaja i mój głos. Chciałbym zobaczyć minę Giertycha i tak wygląda j gorzej niż chłop oderwany granatem od pługa. Pewnie jak rozdziawił usta to obrazkowy przypadek matolstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
luzaczek34 Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 08:04 >masz chłopie jaja Jeśli tchórz ma twoim zdaniem jaja tzn. że ty taki sam jesteś; współczuję twoim bliskim bo w razie jakiegoś zagrożenia wzorem swojego guru też dasz dyla. Powieś sobie obrazek Gołoty nad łóżkiem; on też ma jaja bo uciekł z ringu przed Taysonem. Odpowiedz Link Zgłoś
set_27 Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 08:44 Najpier musi zaistnieć zagrożenie aby uciekać, ta komisja co najwyżej stanowi sama dla siebie zagrożenie. A może masz rację stanowi zagrożenie i to nawet poważne, mianowicie oglądając ją można umrzeć ze śmiechu. A tobie proponuje powiesić sobię wizerunek yorka albo ratlerka będziesz mógł ćwiczyć silną wolę i prawdziwe opanowanie przed zagrożeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Re: Brawo Cimoszewicz!!! 11.07.05, 10:19 set_27 napisał: > Najpier musi zaistnieć zagrożenie aby uciekać, ta komisja co najwyżej stanowi > sama dla siebie zagrożenie. A może masz rację stanowi zagrożenie i to nawet > poważne, mianowicie oglądając ją można umrzeć ze śmiechu. A tobie proponuje > powiesić sobię wizerunek yorka albo ratlerka będziesz mógł ćwiczyć silną wolę i > > prawdziwe opanowanie przed zagrożeniem :) Zagrożenie zaistniało: strach przed prawdą:) Odpowiedz Link Zgłoś
nonpablo POLITYCZNY HIPERMARKET 11.07.05, 12:17 ej cracker przed jaką prawda do cholery???!!! od kiedy ten polityczny hipermarket kojarzysz z prawdą??? tu trwa ciągła promocja! brakuje tylko hostess rozdający ulotki i namawiajacych do "wypróbowania" kolejnych jej cżłonków, niczym produktów na półkach. Za pieniądze publiczne odbywa się polityczny merchandising. "Ja jestem wspaniały i prawy, sprawiedliwi i cudowny, to moi polityczniu adwersarze nie mają racji, tylko ja jestem godny zaufania i poparcia w kolejnych wyborach" zdają się krzyczeć do kamer kolejni pseudokomisarze. za czyje pieniądze trwa ta promocja.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.sikora Brawo Cimoszewicz ? Ze nie probowales klamac. 11.07.05, 08:25 Poziom komentowanej przeze mnie wypowiedzi pasuje mi jak ulal do poziomu zachowania Cimoszewicza. Celowo nie pisze Pana, gdyz uwazam ze zachowal sie jak "gowniarz" ktory uznal ze nie bedzie odpowiadal na pytania bo wowczas musialby klamac, zlbo sie skompromitowac. Wybral alternatywne rozwiazanie typowe dla ludzi, ktorym honorowe postepowanie kojarzy sie wylacznie z bronieniem za wszekla cene wlasnego tylka. Co do "jaj" to trzeba je miec, zeby sie podpisac pod swoja wypowiedzia. Set_27 nic nie znaczy - tak jak ty sam, to jest dobre inie dla psa albo osla, ktorym niewatpliwie jestes skoro zabierasz glos w sprawie o ktorej masz pojecie nawet nie mgliste. Odpowiedz Link Zgłoś
set_27 [...] 11.07.05, 08:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.sikora Re: Brawo Cimoszewicz ? Ze nie probowales klamac. 11.07.05, 09:09 Drogi pajacu, w kwestii ornitologicznej bladzisz tak samo jak i w temacie ktorego dotyczy to forum, dlatego zacchecam do wziecia sie ostro do pracy w nowym roku szkolnym. Moze jeszcze nie wszystko stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko - tragedia 11.07.05, 07:51 Zachował się jak tchórz. Po prostu wszystko sobie wcześniej przekalkulował i stwierdził że lepiej będzie nic nie mówić niż zupelnie się skompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Cimoszenko - tragedia 11.07.05, 07:57 Ten kundel to funkcjonalny analfabeta, on odczytał ludową madrość w słowach " prawdziwa cnota krytyk się nie boi" że on nie musi się bać własnie naszych krytyk !, Odpowiedz Link Zgłoś
alwek Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:57 Abstrahując od wyniku tego sondażu... Ciekawe od kiedy 500-osobowa próba i to na dokładke w badaniu telefonicznym jest reprezentatywna? Przecież takie badania mają margines błebu ok. 5%. Więc tak naprawdęnie są one miarodajne, właszcza. że przeprowadzano je w weekend wakacyjny.... kolejna manipulacja Gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
kiecaj Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 07:58 Jestem dumny ze należę do tych pozostałych którzy patrzą na P. Cimoszewicza z pełnym uznaniem. Dość szalejącej obłudy i zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
malkonte Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodob 11.07.05, 07:58 "Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało" - taki wynik dziwić nie może, ponieważ Polakom z reguły nie podobają się zachowania zgodne z prawem. Polacy natomiast uwielbiają postępować niezgodnie z prawem (korupcja, fałszowanie podpisów, przechodzenie przy czerwonym świetle, jeżdżenie po pijanemu, przekraczanie szybkości, jeżdżenie na ukos po parkingach marketów itp.). jak zatem mają pochwalać zachowania zgodne z prawem, takie jak marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko powodzianom 11.07.05, 07:59 Ciekawe co by się stało z Bushem gdyby powiedział ofiarom tsunami "Trzeba było się ubezpieczyć - USA nie pomoże w odbudowie waszych domostw po tsunami". A u nas Cimoszenko po takiej wpadce kandyduje na prezydenta. Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra2525 kto jest the best??? 11.07.05, 08:00 I kto jest the beściak??? I tak nie zagłosuje na niego, ale za "wejście smoka" masz szaconek kolo!!! Walić Gier-tycha i "oszołomów wodnych"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wspik A MNIE SIĘ BARDZO SPODOBAŁO 11.07.05, 08:01 Wrzeszcie ktoś powiedział tym inteligentnym inaczej z komisji, którzy dbają wyłącznie o własną kampanię wyborczą, jak są ważni. Rzeczywiście, ważniejszy jest wypoczynek w lesie niż spotkanie z tymi ludźmi. Ciekaw też jestem, gdzie to GW robiła ten sondaż. Pewnie pomiędzy swoimi redadktorami. Odpowiedz Link Zgłoś
blotto Re: A MNIE SIĘ BARDZO SPODOBAŁO 11.07.05, 10:07 mi tez, i nie tylko. w sondzie ktora tu byla (szkoda tylko ze zniknela) wiekszosc glosow byla na tak. trzeba lac na "wysoka komisje" cieplym moczem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś