Dodaj do ulubionych

Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))))))))))))

20.07.05, 12:25
..."Sztab Kaczyńskiego do perfekcji przygotował wizualną stronę kampanii,
są flagi, baloniki,
jest nawet mównica,
z którą Kaczyńscy jeżdżą po kraju, bo na mównicy normalnych gabarytów lider
PiS miałby mikrofony w okolicy nosa.."
b/k

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2829049.html
Obserwuj wątek
    • kwak31 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 13:03
      To jak się gość dopcha, tam gdzie się tak pcha, to czekają nas duże wydatki.
      Zmniejszenie mównic, drzwi (drzwi są tam wręcz skandalicznie duże). Może
      zmniejszenia mózgów da się uniknąć.
      • t-800 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 13:04
        Kwaczesz bez sensu. ;-)
        • kwak31 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 13:07
          Obyś miała rację.
          • cimcipas22 [...] 20.07.05, 18:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:26
              Nie spamuj, bo cię wściekły kaczor pogryzie;-)))))))))
              • cimcipas22 [...] 20.07.05, 18:29
                • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:30
                  Poucz się trochę zoologii, zamiast tracić czas na fk;-)))
                  • cimcipas22 [...] 20.07.05, 18:41
                  • mietekm45 Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE ŻUBRZYCE POKRYWAĆ !!! 24.07.05, 18:50
                    a fe nieładnie towarzyszu !
                    • malaszaramysz Biedny Miecio :-)))))))))))))) 24.07.05, 18:57
                      Żadna nie da mu się pokryć to tutaj się wyżywa :-)))))))))
        • ksiundz Bosz, masz rację, już mi się znudziło polemizować 20.07.05, 13:07
          z Cimoszętami :))))))
          • t-800 Re: Bosz, masz rację, już mi się znudziło polemiz 20.07.05, 13:31
            :-)))
            • cimcipas22 Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEWO !!! 20.07.05, 18:19
              prawdziwy mąż stanu jak Kaczyński
              nie rejteruje do lasu na drzewo tylko
              właśnie jeździ z mównicą po kraju !!!!
              • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:22
                Są kaczki, które mieszkają w dziuplach;-)))
                • naczoledupa89 [...] 23.07.05, 12:42
      • ksiundz Jest takie zdjęcie Kwasa w Pałacu gdzie ledwie 20.07.05, 13:06
        rączką sięga klamki - Kaczor ma przynajmniej brata do pomocy :)))
        • bac1 Re: Był kiedyś taki dowcip... 20.07.05, 13:28
          Ta rozmowa między człowiekiem radzieckim a Amerykaninem polegała na tym, że ten
          pierwszy na wszelkie "zarzuty" drugiego odpowiadał w kółko na okrągło:
          - A w Ameryce biją Murzynów...
          • ksiundz E tam Wasze zarzuty - co najwyżej opryszczka :))) 20.07.05, 13:30
            • bac1 Re: E tam Wasze zarzuty - co najwyżej opryszczka 20.07.05, 13:47
              Jak do tej pory zawsze występowałam w liczbie pojedynczej jako "ja".
              Ewentualne zwycięstwo popieranego przez ksiundza kandydata chyba nie wiąże się
              z koniecznością występowania w stadach, a przynajmniej do kwadratu?;-)))
              • ksiundz Towarzysze są zawsze "Wy" :)))) 20.07.05, 15:07
                tak jak para milicjantów: jeden umie pisać drugi umie czytać :))))))))

> Jak do tej pory zawsze występowałam w liczbie pojedynczej jako "ja".

A to w takim razie nie mam nieprzyjemności z towarzyszką tylko mam przyjemność
                z osobą błądzącą ? :))))))))))))))
                • bac1 Re: Towarzysze są zawsze "Wy" :)))) 20.07.05, 15:12
                  Zielonym do góry;-)))
                  Błądzić jest rzeczą ludzką, ksiundz też człowiek;-)
                  Odpowiem, ewentualnie, troche później, bom wielce zajęta. Szczęść Boże!
          • pralinka.pralinka Re: Był kiedyś taki dowcip... 20.07.05, 14:59
            bac1 napisała:

> Ta rozmowa między człowiekiem radzieckim a Amerykaninem polegała na tym, że ten
            >
            > pierwszy na wszelkie "zarzuty" drugiego odpowiadał w kółko na okrągło:
            > - A w Ameryce biją Murzynów...

Całkiem niezły jest też dowcip, że zwolennicy niskiego Cimoszki i Kwasa czynią zarzut z niskiego wzrostu Kaczorków. Powinniście zatem wielbić Romka.
            • bac1 Re: Był kiedyś taki dowcip...b/o 20.07.05, 15:02
              Po Pani poście mogłam się zorientować, że Pani nic nie zrozumiała z mojego.
              • pralinka.pralinka Re: Był kiedyś taki dowcip...b/o 20.07.05, 16:44
                Ależ zrozumiałam, dowcip starutki ale jarutki :) Dopisałam się rozwijając temat dowcipu a nie opozycyjnie :)
                • bac1 Re:;-)))))))))))))))))))))))))))))))))...b/o 25.07.05, 06:42

• omcrew Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 13:26
        heheh faktycznie... kiedys zwrocilem uwage ze klamki w domu prezydenta sa
        wysoko nawet jak na kwasniewskiego... moze jak kaczor wygra to nie dosiegnie i
        w ten sposob nie bedziel mogl wejsc :-)
        • www.nasznocnik.pl Jeśli ma z tego płynąć wniosek, że naj... 20.07.05, 14:24
          ...odpowiedniejszy byłby kandydat pokroju Giertycha, to ja raczej opowiadam się za przeróbkami ;-)
          • bac1 Re: Jeśli ma z tego płynąć wniosek, że naj... 11.08.05, 14:12
            Może szczudła? Kaczor na szczudłach - to by była zabawa;-)))
      • altro2611 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 21.07.05, 17:45
        pisuary trzeba obniżyć, koniecznie!
      • altro2611 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 21.07.05, 17:56
        Może lepiej niech oba szeryfy kurduple pojedą do Włoch i Hiszpanii. żeby tam
        zrobić im lustrację. Można w Polsce po 15 latach, to czemu nie w Hiszpanii po 30
        (tam faszyści ukatrupili 400 tys. ludzi). Po co tamci mają mieć dobrobyt. Niech
        się pozagryzają i utopią wzajemnie w błocie... Kurduple zawsze rwą się do
        władzy, ale tylko Napoleonowi się udało. Ale on mniej bazował na nienawiści niż
        kaczki i Dorn. A mównicę niech zabiorą. I przenośny kibelek Toi Toi (z obniżonym
        pisuarem).
      • henryk.log Kochani! :-)) na razie nie mam "nic do gadania":-) 25.07.05, 22:18
        z zapałem za to Was czytam.
        :-)))))))))))))))))
        • znudzony.nihilista Re: Kochani! :-)) na razie nie mam "nic do gadani 25.07.05, 23:17
          POLOWANKO;-)))))))))))))))))))))))))
          na Kaczory;-))))))))))))))))))))))))
        • bac1 Re: Kochani! :-)) Do Pana Henryka.log ;-)))))))))) 26.07.05, 01:01
          Pozdrawiam nieustraszonego pogromcę Kaczorów i innych patafianów!!!
          • henryk.log Za na "Polach.. " z innymi patafianami..Dziękuję;) 26.07.05, 17:47
            Pani jedna docenia moje nieudolne batalie... :-)
            "Ci":) tutaj "ZIELONI" do szczętu!! :-)
            Pzdr

bac1 napisała:

> Pozdrawiam nieustraszonego pogromcę Kaczorów i innych patafianów!!!
            • bac1 Re: Wielki Łowczy;-))) 27.07.05, 07:05
              Panie Henryku.log:
              Bardzo mi się podoba, że został Pan mianowany Wielkim Łowczym!
              Szczerze gratuluję i mam nadzieję, że tropiąc zwierzynę zwaną numerami, nie
              straci Pan z oczu tropów Kaczorów, P(i)Suj pospolitych, Sam(eg)o(o)bronka i
              innych insektów wszelakich, nie wspominając o patafianach. Słyszałam, że ma Pan
              Azorka do pomocy;-))
      • henryk.log Jeszcze chwila i macieja przegonimy :) n/t 06.08.05, 20:46
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28
        • bac1 Re: POMOCY :) n/t 06.08.05, 23:45
          Od kiedy na fk jest taki układ wątków? Niczego nie mogę znaleźć! Pomocy!!!
      • henryk.log Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 07.08.05, 00:19
        Jeju Pani Mamo Wątku:), nasze Zielone są już na 3-im i 4-tym

W ,mam nadzieje już zrozumiałym, układzie strony! :))
        >techniczny<
    • numer54321 Napoleon tez byl niski.... 20.07.05, 13:34
      • numer54321 Re: Napoleon tez byl niski.... 20.07.05, 13:36
        tylko, ze mial ?napoleonski rozum? i wiele zdolnosci, np. podzielna uwage...
      • malaszaramysz I miał te same co kaczki kompleksy :-)))))) 20.07.05, 14:18
        Źle się to dla niego skończyło.Czas jakiejś wyspy szukać :-))))))
        • numer54321 Re: I miał te same co kaczki kompleksy :-)))))) 20.07.05, 14:23
          malaszaramysz napisała:

> Źle się to dla niego skończyło.Czas jakiejś wyspy szukać :-))))))

Masz racje! Te same kompleksy i te same sklonnosci dyktatorskie. Nie pamietam tylko, czy taka sama
          spiskowa teorie dziejow uprawial...
          • malaszaramysz Re: I miał te same co kaczki kompleksy :-)))))) 20.07.05, 14:25
            Uprawiał, uprawiał - nawet na większą skalę :-)))))) Zresztą kaczki to tylko
            neiudolne kopie - dlatego Bonaparstki :-))))))))
            • dean08 Re: I miał te same co kaczki kompleksy :-)))))) 21.07.05, 17:06
              Napoleon nie był taki niski - jak na swoje czasy był średniego wzrostu (miał
              bodajże 169 cm). A leganda jest z kilku powodów:
              - jego obstawa to były prawdziwe olbrzymy i do tego noszące wysokie czapki -
              stąd efekt był dość specyficzny;
              - jego wzrost określany w stopach dotyczył miary francuskiej a nie angielskiej -
              Anglicy przeliczyli to po swojemu i wyszło im, że kurdupel.
              • jestemzewsi Re: Nawet Kaczoleona nie będzie :-)))))) 21.07.05, 17:19
                To i porównywanie Kaczek do Napoleona odpada? Biedne Kaczki, zakwaczą się
                na śmierć;-)))

• bac1 Re: I miał te same co kaczki kompleksy :-)))))) 11.08.05, 14:14
            I czy teczki miały u niego takie "poważanie"???;-)))
    • jestemzewsi LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 13:35
      W jakim kraju ja żyję???
      Jeden opalony, ale zimny;
      drugi - z mównicą, niczym z Kolbergiem, po kraju;
      trzeci - partyjny-bezpartyjny-ponadpartyjny;
      czwarty - też Kaczor, etc.
      A wszyscy starają się zająć miejsce tego, który nawet do pałacowej klamki ponoć
      nie dosięga;-))))))))))))))))))))))))
      • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:19
        Czy Ty naprawdę myślisz, że on wie kto to Kolberg ? Swoją drogą niezły folklor.
        • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:31
          Kolber to Oskar;-)))
          • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:33
            Oskar to taka nagroda co ją w Holywodzie dają ?
            • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:36
              Ależ z Pani bystrzak-owa! Ten ci on, ten sam!
              • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:37
                To dlatego te ludziska walą drzwiami i oknami. Pewnie chcą Pamelę Salceson
                zobaczyć albo inną gwiazdę.
                • bac1 Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:40
                  Ja wiedziałam, że tak będzie...
                  Już przy zakładaniu pogodziłam się z tym, że Kaczoleon zajmie miejsce Andrzeja.
                  A tak w ogóle, to pozdrawiam i oddaję pałeczke młodszym - przyszłości narodu,
                  jak to się mówi...
                  • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:45
                    Kaczoleon i Andrzejek są bardzo do siebie podobni :-)))))) Obaj śmiechozolu
                    potrzebują. Też pozdrawiam i proszę nas nie opuszczać. Na tych śmiertelnie
                    poważnych polityków trzeba hektolitrów antidotum.:-))
                    • bac1 Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:48
                      Będę stała na straży! I, od czasu do czasu, wkroczę z interwencją;-)))
                      teraz idę POPRACOWAĆ w ogrodzie, ktoś musi:-))))))
                • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:41
                  Pamela jeszcze żyje? Niesłychane rzeczy mi tu Pani Mysz opowiada;-)

Podobała się IV zwrotka?
                  • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:46
                    Zwrotka super tylko w tamtym wątku już się nie da pogadać. Dobrze ,że mamy nowe
                    zacisze:-)))))))
                    • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:50
                      Tamten - ad acta. A z tym się zobaczy. jednak A.L. jest jakiś sympatyczniejszy
                      przez te baby, co go otaczają;-)))))))))))))))))))))))))
                      • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:53
                        Właśnie, baby ? Znasz jakieś baby w kaczej ferajnie ? Oprócz forumowych,
                        oczywiście. :-)))))))))
                        • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:55
                          Szczerze mówiąc, nie. Trzeba poszperać i coś wykopać;-)
                          • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:56
                            Dziwne? Ani jednej znanej baby? Zjem obiad i poszukam :-))))))))
                            • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 14:59
                              A co na obiad? W skrócie;-)
                              • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 15:03
                                W skrócie jest chłodnik, sznycle wiedeńskie, pieczone ziemniaczki z
                                rozmarynem , micha sałaty i sałatka owocowa .Pan i władca w domu:-)))))
                            • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 15:00
                              Pani Myszo, chwalą Panią i żabę!!! Jestem zazdrosny.
                              • bac1 Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 11.08.05, 14:18
                                Już nie ma o kogo: zaba_pelagia dawno pożegnała się z ALem, a msm "jest,
                                a jakby jej nie było" i tam, i tu, czyli u Kaczrów;-)))
                            • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:31
                              Znalazłam na stronie sejmowej. Jest tam parę kobiet ale wszystkie jakieś
                              nijakie :-))))))) Ani do zachwytu ani do śmiechu.Tylko zaniedbane okrutnie ze
                              zdjęć sądząc. Takie małe te poselskie diety,że paniom na kosmetyczkę i fryzjera
                              brakuje?
                              • czytaczgazet A czy kaczki lubia ladne kobiety? 20.07.05, 16:35
                                malaszaramysz napisała:

> Znalazłam na stronie sejmowej. Jest tam parę kobiet ale wszystkie jakieś
                                > nijakie :-))))))) Ani do zachwytu ani do śmiechu.Tylko zaniedbane okrutnie ze
                                > zdjęć sądząc. Takie małe te poselskie diety,że paniom na kosmetyczkę i fryzjera
                                >
                                > brakuje?

Ale za to jakie sa oddane sprawie i kaczym wodzom....
                                • malaszaramysz Re: A czy kaczki lubia ladne kobiety? 20.07.05, 16:37
                                  Na tak, to tłumaczy sprawę :-))
                                • jestemzewsi Re: A czy kaczki lubia ladne kobiety? 20.07.05, 16:40
                                  Prawdziwe kaczystki;-)
                                  • czytaczgazet Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 16:42
                                    • bac1 Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 16:46
                                      Nawet nie mają szans na przemianę fizyczną, a co dopiero mówić o duchowej;-)))
                                      • malaszaramysz Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:09
                                        Jaka tam duchowa przemiana? Zachowują się jak ukąszone przez Hegla :-)))
                                        • czytaczgazet Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:10
                                          Niedostepne monady zamkniete w swoim (kaczym) swiecie....
                                          • malaszaramysz Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:13
                                            Nie wiem tylko po co "niedostępnym monadom " towarzystwo? Niech siedzą w swoim
                                            kaczym świecie a nas zostawią w spokoju:-))))))))
                                        • jestemzewsi Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:13
                                          To są kaczki expressowe, malaszaramyszo! Watek gna i gna!
                                          • czytaczgazet Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:14
                                            wieczornoexpressowe...
                                          • malaszaramysz Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:15
                                            Pana Henia jeszcze nie ma, Żaba milczy nawet na priv. - zaraz ją zawołam:-))
                                            Wtedy będzie wątek odrzutowy :-))
                                            • jestemzewsi Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 20.07.05, 17:16
                                              No to MIGIEM;-))))))))))))
                                          • bac1 Re: Jaki kaczoleon takie kaczystki... 11.08.05, 14:20
                                            Wątek gnał i gnal, aż do momentu, kiedy Kaczoem L. nie zajęła się prokuratura???

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050811/warszawa_a_4.html

• malaszaramysz Będzie ciekawie:-)))))))))) 11.08.05, 14:41
                                              Nawet bardzo. Czy Kaczor ma już jelenia dla prokuratora?
                                              • bac1 Re: Będzie ciekawie:-)))))))))) 11.08.05, 17:19
                                                Pewnie tak. Może kapciowy Urbański???
                              • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:39
                                Wszystkie diety oddały na balony dla Kaczorów;-)))
                                • malaszaramysz Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:42
                                  Szkoda,że te kaczki tłuste są :-))) Przy taaakiej ilości balonów chude by
                                  odleciały w siną dal:-)))
                                  • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:44
                                    Ja i tak wierze, że to kaczki wędrowne, z partii do partii, etc.
                                    • czytaczgazet Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:46
                                      szkoda, ze nie z kraju do kraju....
                                      • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:47
                                        Albo z Ziemi na Księżyc;-)))
                                        • czytaczgazet Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:49
                                          tego probowali w dziecinstwie, ale im nie wyszlo....
                                          • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:51
                                            Ale dalej próbują coś większego ukraść;-)
                                            • czytaczgazet Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:55
                                              Oni!!! Przeciez on i brat, to jedyni uczciwi ludzie w tym kraju... A wszystko, co o nich mowia to brudna
                                              prowokacja sluzb i innych wrogich sil, ktore niszcza wszystko co dobre i piekne...
                                              Ufff, co za tekst...
                                              • jestemzewsi Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 20.07.05, 16:57
                                                Zapisałem sobie z fk takie zdanko z postu jakiegoś kaczysty:

"Pokażemy czerwonym, różowym i demokratom.pl na czym polega demokracja!"
                                                • czytaczgazet Strach sie bac... 20.07.05, 17:00
                                                  jestemzewsi napisał:

> Zapisałem sobie z fk takie zdanko z postu jakiegoś kaczysty:
                                                  >
                                                  > "Pokażemy czerwonym, różowym i demokratom.pl na czym polega demokracja!"

Dobre!!! Mysle, ze pierwszego ministra z Platformy wsadza za rzekoma korupcje w rok po wspolnych
                                                  rzadach i oglosza, ze tylko oni sa uczciwi. Wszystkie sluzby dostana zadania ? podsluchiwac i sledzic
                                                  prawdziwych i urojonych wrogow. Demokracja to my!!!
                                                  • jestemzewsi Re: Strach sie bać... 20.07.05, 17:05
                                                    Rok? Jesteś optymistą. A to, że tylko Kaczki i PiS-owcy są "jedynymi
                                                    sprawiedliwymi" (czyt.: uczciwymi, prawymi, etc.) , to oni już dawno ogłosili
                                                    i powtarzają przy każdej okazji. Typowy chwyt propagandy.
                                    • bac1 Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 11.08.05, 14:23
                                      Teraz kaczki mają odpowiednią dla siebie partię P(i)Sujów, już z nazwy samej
                                      widać, że to dobra dla nich partia aż po kres (horyzontu);-)))
          • bac1 Re: LUUUDZIEEE, RATUNKU!!!;-)))))))))))))))) 11.08.05, 14:16
            W ogóle to pewnie chodzi o Kolbergera, Krzysztofa zresztą;-)))
      • ksiundz :)) Konusy ambitne są, w dodatku skoczne jak piłec 20.07.05, 15:03
        zki - Szwejk określał takich mianem "skaczącego dziadygi", ktoś ostatnio
        opublikował zdjęcie Carexa na wiecu/wicu - ten sam typ co pozostali :))))
        • jestemzewsi Re: :)) Konusy ambitne są, w dodatku skoczne jak 20.07.05, 15:06
          Proszę ksiundza, zazdroszczę spostrzegawczości;-)))
          Szwejk jest dobry na wszystko (no, może prawie):-)))
    • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 14:34
      Nosa? Czy to nie eufemizm???
      Raczej - dzioba.
      • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 14:51
        Dzioba, dzioba, bez paniki;-)
        • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 14:58
          Czytałem - pobieżnie - wątek o A.Lepperze u znajomych. Ryczeliśmy ze śmiechu!
          Ten dyskurs między malaszaramysz a zaba_pelagia przypadł nam b. do gustu.
          Specjalnie dzisiaj tu zajrzałem. Pozdro z grodu smoka;-)
          • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 15:07
            Smoki też nie są zzzzzzzłłłłłłłłłłłeeeeeeeeeeeeeeee;-)
            A w dodatku - ZIELONE!
            • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 15:15
              Podobno niektóre smoki miały dzioby, przynajmniej tak twierdzą najstarsze
              barany;-)
              • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 15:28
                A w naszej wsi, Warszawie, Syrenki chcą się topić!
                Bo nie mają dziobów;-)
                • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 15:32
                  Tragedia prawdziwa! I tak długo wytrzymały. Będzie ze trzy lata? Jeszcze tu
                  wpadnę nie raz i nie dwa. Pozdrowienia od Dziobatego Zielonego Smoka dla
                  Bezdziobych Syrenek;-)
                • bac1 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 11.08.05, 14:25
                  Ja na miejscu Syrenek jeszcze bym się wstrzymała z tym topieniem. Może lepiej
                  nie mieć dziobów ani nie być dziubopodobnymi?;-)))
    • michal00 Niezwykle dowcipne jak na buraka Wronskiego 20.07.05, 15:09
      Dlugo nad tym musial myslec.
      • lolek1313 Re: Niezwykle dowcipne jak na buraka Wronskiego 20.07.05, 16:36
        Chyba równie długo, jak ty nad swoim komentarzem;-)))
        • bac1 Re: Niezwykle dowcipne jak na buraka Wronskiego 20.07.05, 16:54
          Eee, chyba krócej;-)))
        • michal00 Re: Niezwykle dowcipne jak na buraka Wronskiego 20.07.05, 17:03
          Mowia, ze Pawelek jest bardzo wrazliwy. Ponoc bardzo mu koledzy-dziennikarze
          dogryzali z powodu heroicznej obrony konfidentow w czasie afery z "lista
          Wildsteina", az chlopak ze stresu plakal w rekaw Helence Luczywo. Chyba mu juz
          przeszlo, bo nawet zartowac zaczyna.
          • lolek1313 Re: Niezwykle dowcipne jak na buraka Wronskiego 20.07.05, 17:07
            Nie znam Pawełka, ale nie znoszę Wildsteina. Powinien zostać hieną roku!b/o
    • andrzej105 Maliniak 20.07.05, 17:13
    • jestemzewsi Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:15
      czy z mównicą???
      • lolek1313 Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:17
        Może z Mównicą Olejnik?
        • jestemzewsi Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:19
          Albo z Roz-mównicą;-)))
          • lolek1313 Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:20
            Smok by się uśmiałłłłłłłłłłłłłłłłłłł;-)
      • malaszaramysz Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:19
        Daruję sobie, to nie jest przyjemny widok :-)))))))
        • czytaczgazet Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:20
          Zwlaszcza, kiedy stanie na tle plakatu z soba samym, tylko wielkim....
        • jestemzewsi Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:20
          Moi aussi;-)
          • lolek1313 Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:23
            Smoki sa czujniejsze od syrenek: słuchają!!!
            • jestemzewsi Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:24
              Czy smoki mają duuużeee uszy?
              • lolek1313 Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:25
                OGROMNE i MUSKULARNE;-)))
          • malaszaramysz Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:26
            Zamiast oglądać kaczki w telewizorze znalazłam w ulubionych coś o kaczkach :
            "to nie oszust;on nie kłamie z rozmysłem,on sam zapomina,że kłamie i niemal
            gotów jest uwierzyć we wszystko co nagadał.Jest w świetnym humorze,dobrze mu
            się wiedzie,słuchają go i wobec tego rozwiązał mu się język,gada coraz
            więcej,coraz płynniej;otwiera całą duszę,mówi co mu serce dyktuje i kłamiąc z
            całą szczerością,ukazuje siebie,jakim jest naprawdę..."

Gogol jednak był jasnowidzem :-))))))))
            • jestemzewsi Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 17:29
              Super! Zaraz wpisze do sztambucha Matki;-)
            • henryk.log Re: ZARAZ KACZKA ma być w tvp;-)))))))))))) 20.07.05, 18:28
              malaszaramysz napisała:

> Zamiast oglądać kaczki w telewizorze znalazłam w ulubionych coś o kaczkach :
              > "to nie oszust;on nie kłamie z rozmysłem,on sam zapomina,że kłamie i niemal
              > gotów jest uwierzyć we wszystko co nagadał.Jest w świetnym humorze,dobrze mu
              > się wiedzie,słuchają go i wobec tego rozwiązał mu się język,gada coraz
              > więcej,coraz płynniej;otwiera całą duszę,mówi co mu serce dyktuje i kłamiąc z
              > całą szczerością,ukazuje siebie,jakim jest naprawdę..."
              >
              > Gogol jednak był jasnowidzem :-))))))))

O "kaczkę" w skrzynce!! pytanie:))
    • relatywista.pl Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:26
      A klęcznik też kaczor wozi ze sobą?
      • malaszaramysz Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:27
        Nie, bo by go nie było widać :-)))))
        • cimcipas22 Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEWO !!! 20.07.05, 18:21
          prawdziwy mąż stanu jak Kaczyński
          nie rejteruje JAK CIPOSZENKO
          do lasu na drzewo tylko
          właśnie jeździ z mównicą po kraju !!!!
          • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:23
            No i kit mu w ucho, niech sobie jeździ;-)))
            • malaszaramysz Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:24
              Ciekawe jak ta mównica wygląda ? :-)))
              • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:27
                Dostojnie.
                • malaszaramysz Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:33
                  To za mało,żeby pieczoną kaczkę z jabłkami wygrać. Szczegóły proszę :-))
              • henryk.log Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:28
                malaszaramysz napisała:

> Ciekawe jak ta mównica wygląda ? :-)))

O "kaczkę" w skrzynce!! pytanie:))
                • malaszaramysz Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU !!! A NIE DO LASU NA DRZEW 20.07.05, 18:30
                  Jak ktoś narysuje to upiekę z jabłkami w majeranku :-)))))))
          • malaszaramysz Wiemy,że jeździ :-)) Ślepi nie jesteśmy, 20.07.05, 18:27
            nie musisz 100 razy powtarzać :-)))))) On może jeździć a my możemy się z jego
            mównicy śmiać :-))))))))
      • relatywista.pl I z klęcznikiem:)))))))))))) 20.07.05, 17:27
      • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:28
        Klęcznika nie potrzebuje, bo i tak jakby klęczał;-)))
        • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:34
          Było go widać! Ależ on przystojny, ten Kaczor, no, no. I jaki dostojny.
          I uśmiechał się tak miło do Roz-mównicy;-)))
          • bac1 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:41
            Panie "lolek1313", tylko się Pan nie zakochaj, to był przecież L. Kaczyński, on
            ma już żonę;-)))
            • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:43
              Ależ, droga pani, ja z Krakowa, mnie takie ohydne rzeczy wybili z głowy
              Wszechpolacy, ja teraz wiem, jaki powinienem być jako Polak-Katolik;-)))
              • jestemzewsi Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:45
                Taki piękny jak Roman?
                • lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 20.07.05, 17:45
                  Zdecydowanie TAK!!!!!!!!!!
                  • jestemzewsi Re: DRUGI START;-)))))))))))) 20.07.05, 17:50
                    Niejaka Piekarska powiedziała;

Lech Kaczyński zorganizował właśnie drugi start swojej kampanii. Ciekawe, kiedy
                    będą następne?

No, ciekawe, naprawdę ciekawe...
                    Czy będą startować po prostu do skutku?
                    • lolek1313 Re: DRUGI START;-)))))))))))) 20.07.05, 17:52
                      Raz jeden, raz drugi;-)
                      • czytaczgazet Re: DRUGI START;-)))))))))))) 20.07.05, 17:53
                        ...a potem sie zamienia i bedzie statowal raz drugi, raz pierwszy...
                    • malaszaramysz Re: DRUGI START;-)))))))))))) 20.07.05, 17:54
                      Do trzech razy sztuka ?