Dodaj do ulubionych

Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej RP

24.10.05, 09:50
Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów jak przeżyć w Kaczolandzie i nie
zwariować.
Obserwuj wątek
    • ralfo2 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 09:52
      na codzien nosic plaszcz OP-1

na wszelki wypadek miec ze soba klecznik turystyczny skladany
      • maedith Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 09:54
        przypiąć do jednej klapy marynarki zdjecie z wielebnym prezyd.....entem,a do
        drugiej zdjecie ojca RYDZYKA.
        • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 09:57
          Może zrobić w oknie "ołtarzyk" z kwiatków i gumowych kaczuszek?
          • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:01
            I to, koniecznie!

dziennik.pap.com.pl/zdj/17376271_509231908283304_max.jpg
            • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:05
              Bez tego nie ma ołtarzyka:-)
              • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:07
                Trzeba pamiętać o koalicjantach!!!
                Andrju, piękny Roman, Strażak...
                • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:08
                  Dodajemy : konika na biegunach, traktor z broną i dzielnego ochotnika.
                  • ius_et_lex Re: Bez kija do BEJZBOLA się nie obędzie;-)) 24.10.05, 10:11

• malaszaramysz I bez pisanek :-) 24.10.05, 10:14
                      Wszak trzeba dbać o demografię:-)
                      • ius_et_lex Re: I bez pisanek :-) 24.10.05, 10:17
                        NaPiSzmy do Ojca Dyrektora: niech nas weźmie pod swoją obronę;-)))
                        • ave.duce Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 15.11.05, 09:24
                          Rządzi!!!
                          • ius_et_lex Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 15.11.05, 10:54
                            No, to mamy pełną Jasność... w tym temacie!;-)
                            • ave.duce Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 15.11.05, 16:30
                              Tobie to dobrze, ja mam "pomroczność jasną";-)))
                              • ius_et_lex Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 16.11.05, 13:16
                                Czy to pod wpływem ministerialnej wódki - jak ktoś napisał
                                - Gold Wasser... man?;-)
                                • konstytucjonalista Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 16.11.05, 19:27
                                  • dr.vlad [...] 24.11.05, 01:46
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • ubol.z.gw JAK WIDAĆ SB-MAFIA PANIKUJE I ROBI W GACIE :))))) 10.12.05, 14:35
                                      sbcka mafia juz oficjalnie
                                      robi w gacie i ucieka sie do
                                      publicznych nielegalnych nawoływań
                                      do obalenia ustroju siłą :)
                                  • dr.vlad [...] 24.11.05, 21:32
                                  • ave.duce Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 11.12.05, 21:14
                                    Wszystko biorą, jak leci;-)))
                                  • hulaj_dusza Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 05.01.06, 21:38
                                    I nie odda?;)))
                                • dr.vlad [...] 26.11.05, 07:21
                                  • henryk.log Nie 'pis'uj postówłamiących regulamin!.. Lepiej! 26.11.05, 14:11
                                    • cheetah51 Re: Nie 'pis'uj postówłamiących regulamin!.. Le 27.11.05, 06:57
                                      Przyczepi się taka wesz i mąci.
                                      Na szczęście giwi i plopli czuwają trochę nad naszą edukacją!;-)))
                                • 9119511tu Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 30.12.05, 15:11
                                  ius_et_lex napisał:

> Czy to pod wpływem ministerialnej wódki - jak ktoś napisał
                                  > - Gold Wasser... man?;-)
                                  >
                                  Ten izraelita z aktualnej bezpieki ?
                                  • gienia.gienia Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 01.01.06, 16:44
                                    9119511tu napisał:

> ius_et_lex napisał:
                                    >
                                    > > Czy to pod wpływem ministerialnej wódki - jak ktoś napisał
                                    > > - Gold Wasser... man?;-)
                                    > >
                                    > Ten izraelita z aktualnej bezpieki ?
                                    ?!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • cheetah51 Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 01.01.06, 22:11
                                      ??????????????
                          • gienia.gienia Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 05.01.06, 18:40
                            ave.duce napisała:

> Rządzi!!!
                            >
                            >
                            Niech wyp.... ala !!!!
                            • hulaj_dusza Re: I bez pisanek :-) JUŻ WZIĄŁ!!! n/t 05.01.06, 20:22
                              Pani gieniu.gieniu - bardzo proszę!!!;)))
                      • henryk.log Re: I bez pisanek :-)..becików, "kupek" ?? :-) n/t 11.01.06, 01:54
                        malaszaramysz napisała:

> Wszak trzeba dbać o demografię:-)
                        • hulaj_dusza Re: I bez pisanek :-)..becików, "kupek" ?? :-) n/ 13.01.06, 18:50
                          Wole dbać o demokrację;)))
                  • olek_wstrachu PO = Postkomunę Ocalimy ! !!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:28
                    PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    ęnic z tych rzeczy
                    towarzsze tusk i rakieta !
                    postkomuna nie przezimuje
                    4tej RP na placówkach
                    zagranicznych z waszą pomocą :)
                    • maedith ????????????????????????????????????? 26.10.05, 17:38
                      ktoś mi to może przełożyć na polski?
                      • olek_wstrachu Re: ????????????????????????????????????? 26.10.05, 17:44
                        maedith napisała:

> ktoś mi to może przełożyć na polski?

jak widac poskomusze bydełko
                        przed trybunalem
                        wykrecać sie bedzie
                        niezrozumieniem polszczyzny :)

ps
                        PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        nic z tych rzeczy
                        towarzsze tusk i rakieta !
                        postkomuna nie przezimuje
                        4tej RP na placówkach
                        zagranicznych z waszą pomocą :)
                        • olek_wstrachu PO = Postkomunę Ocalimy !!!! !!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:46
                          olek_wstrachu napisał:

> maedith napisała:
                          >
                          > > ktoś mi to może przełożyć na polski?
                          >
                          > jak widac poskomusze bydełko
                          > przed trybunalem
                          > wykrecać sie bedzie
                          > niezrozumieniem polszczyzny :)
                          >
                          > ps
                          > PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          > nic z tych rzeczy
                          > towarzsze tusk i rakieta !
                          > postkomuna nie przezimuje
                          > 4tej RP na placówkach
                          > zagranicznych z waszą pomocą :)

nierozumienie Polszczyzny
                          nie zwalnia od trybunału !!! :)
                          • maedith Re: PO = Postkomunę Ocalimy !!!! !!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:55
                            olek_wstrachu napisał:
                            > nierozumienie Polszczyzny
                            > nie zwalnia od trybunału !!! :)

Jakiego trybunału kwiatuszku?
                            • wlodek.galonska Re: PO = Postkomunę Ocalimy !!!! !!!!!!!!!!!!!!! 28.10.05, 14:07
                              maedith napisała:

> olek_wstrachu napisał:
                              > > nierozumienie Polszczyzny
                              > > nie zwalnia od trybunału !!! :)
                              >
                              > Jakiego trybunału kwiatuszku?
                              >

NO NIE WIESZ OSIOLKU !
                              ZE KWACH MA STANĄĆ PRZED TRYBUNALEM !!!
                              ZA ZDRADE STANU
                              A POTEM DO PIERDLA ... :)
                              • mikronezja A co zdradził ? 01.11.05, 19:57
                                Coś przespałem, cholera !
                                • zapijaczonyryj Re: A co zdradził ? 02.11.05, 06:58
                                  mikronezja napisał:

> Coś przespałem, cholera !
                                  Obawiam się,że nie tylko Ty.Przespała ponad połowa polaków.Przespała wybory.
                                  I teraz mamy co mamy.Obudziliśmy się z ręką w nocniku.Więć zamiast rozpaczać
                                  idzny za 4 lata głosować.O ile jeszcze będą jakieś wybory. Bo moze być np,
                                  tak ,żepowstanie np taki |"Front Jedności Narodu Z PISem".I będziemy mogli
                                  głosować na jedynie słusznych kandydatów.
                                  • pukpuk1 Re: A co zdradził ? 02.11.05, 10:33
                                    Bo moze być np,
                                    > tak ,żepowstanie np taki |"Front Jedności Narodu Z PISem".I będziemy mogli
                                    > głosować na jedynie słusznych kandydatów.

Albo nawet _na jedynie słusznych_ kandydatów.
                                    • cheetah51 Re: A co zdradził ? 07.11.05, 06:09
                                      Faszyzm nadciąga, jedyną i - jak wiadomo - najlepszą obroną jest atak!
                                      • ave.duce Re: A co zdradził ? 07.11.05, 11:19
                                        Faszyzm już atakuje. My musimy kontratakować!
                                        • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) 08.11.05, 06:36
                                          Z kim chcesz kontraatakować? Szeregi "Andrju" się znacznie przerzedziły!
                                          • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) 08.11.05, 09:10
                                            Ja stawiam na jakość!;-)))
                                            Życia... też;-)))
                                            • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) 12.11.05, 06:05
                                              W IV RP też chodzi o jakość - kiepską.
                                              Przewiduję stopniowy wzrost pogłowia kaczek -
                                              mizeroty (pod każdym względem) lubią być w tłumie.
                                              • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) 12.11.05, 08:58
                                                Tak, już u niektórych występuje zjawisko "kaczego pędu",
                                                zgodnie przebierają łapkami, zgodnie podnoszą łapki, etc.;-)))
                                                • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) 16.11.05, 06:52
                                                  W "kupie" zawsze raźniej!
                                                  • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) 17.11.05, 20:24
                                                    Mnie - nie. Jestem indywidualistką!;-)))
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) 21.11.05, 06:33
                                                    Indywidualistka nie przeżyje, nawet gdyby Szkołę Przetrwania na samych
                                                    szóstkach skończyła, w co wątpię;-)))
                                                  • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) 21.11.05, 17:11
                                                    Indywidualistka jest niepodatna na "kaczy pęd", da sobie radę.
                                                    Sama przeciwko trójce przy stoliku brydżowym TEŻ;-)))
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) 24.11.05, 06:46
                                                    Jednak musi uważać, bo nadduce Jarek chce ten stolik wywrócić, podobno!
                                                  • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) 24.11.05, 12:22
                                                    Najpierw go praBabka dorwie, a my w tym czasie kaczkolotem w siną dal...

img459.imageshack.us/my.php?image=rodzina4vc.jpg
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 25.11.05, 07:21
                                                    Nie wiem, czy jestem w stanie dzisiaj się uczyć, szokniety jestem, zwaliło mnie
                                                    z łap!;-)))
                                                    Pani Derechtorko, bendem nieobecny, upraszam o usprawiedliwienie....
                                                  • ave.duce Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 27.11.05, 09:20
                                                    Za to dzisiaj do roboty się weź!
                                                    Bo Pani Dyrektorka wlepi Ci naganę z wPiSaniem do Księgi;-)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 19.12.05, 08:31
                                                    Dobrze, że wstałeś!;-)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 22.12.05, 17:46
                                                    Jak ktoś jest NAPRAWDĘ potrzebny, to go nigdy nie ma w Szkole!;-)))
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 28.12.05, 06:58
                                                    Jestem, jestem - tylko ucze sie korespondencyjnie! Moze nas to czeka;-)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 28.12.05, 20:00
                                                    Komplety tajne? Trzeba i na to być przygotowanym, faktycznie!;-(((
                                                  • hulaj_dusza Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 29.12.05, 17:35
                                                    I pukanie opracować;)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 06.01.06, 22:30
                                                    I tajne przejścia!;-)))
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 14.01.06, 06:27
                                                    Tajne przejścia - jak najbardziej, choć kaczki udają, że są "podziemne":

img467.imageshack.us/img467/8694/1209kaczynski16vp6ls.jpg
                                                    ;-)))

• cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 14.01.06, 06:29
                                                    Szczególnie pukanie w czółko!;-)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 15.01.06, 08:03
                                                    Młotkiem czy młotem (a sierp w "odwodzie")?;-)))
                                                  • hulaj_dusza Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 15.01.06, 17:14
                                                    Jasne, że komplet!:

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Hammer_sickle_clean.png
                                                  • cheetah51 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 16.01.06, 07:28
                                                    Wszystkim, czym sie da!;-)))
                                                  • hulaj_dusza Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 16.01.06, 18:27
                                                    Nawet... broną!;)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 16.01.06, 19:27
                                                    Kłonica też się nadaje. Poprośmy Panią Dyrektorkę o kurs walki kłonicą!;-)))
                                                  • hulaj_dusza Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 16.01.06, 22:09
                                                    A co z lekcjami konwersacji palacowej?;)))
                                                  • bac1 Re: Kontratak? No, no!;-) Padłem na pysk!!! 20.01.06, 08:36
                                                    Konwersacja pałacowa ogranicza się do kwakania pod stołem;-)))
                                  • gienia.gienia Re: A co zdradził ? 12.12.05, 08:36
                                    zapijaczonyryj napisał:

> mikronezja napisał:
                                    >
                                    > > Coś przespałem, cholera !
                                    > Obawiam się,że nie tylko Ty.Przespała ponad połowa polaków.Przespała
                                    wybory.
                                    > I teraz mamy co mamy.Obudziliśmy się z ręką w nocniku.Więć zamiast rozpaczać
                                    > idzny za 4 lata głosować.O ile jeszcze będą jakieś wybory. Bo moze być np,
                                    > tak ,żepowstanie np taki |"Front Jedności Narodu Z PISem".I będziemy mogli
                                    > głosować na jedynie słusznych kandydatów

ChWDK !!!
                                    • bac1 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... b/t b/o 26.12.05, 20:09

• cheetah51 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... b/t b/o 28.12.05, 06:59
                                        Szkola przetrwania? Nie tylko: takze ZAPOBIEGANIA!
                                        • bac1 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... 12.01.06, 15:05
                                          Profilaktyka? Bardzo dobry pomysł!;-)))
                                          • cheetah51 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... 14.01.06, 06:31
                                            Profilaktycznie zamknąłbym wszystkie kaczki w zacisznym kaczniku bez klamek...
                                            • bac1 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... 15.01.06, 16:07
                                              Może je do Chin wyekspediować?
                                              Lepper im tam wyszuka jakis obszerny kacznik na prowincji;-)))
                                              • cheetah51 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... 16.01.06, 07:28
                                                Pustynia Gobi byłaby całkiem, całkiem...;-)))
                                                • bac1 Re: Jak faszyzm, to faszyzm... 20.01.06, 08:37
                                                  Gobi nie Gobi, niech idą gdzie indziej ze swoim kaczystanem;-)))
                      • ave.duce Re: Nie podejmuję się, totalny bełkot!;-) n/t b/o 26.10.05, 17:56

• ave.duce Re: Ale bełkot!;-))) n/t b/o 26.10.05, 17:55

• citisus Pomyśleć o życiu w Kaczordonaldzie .. 24.10.05, 12:55
                Po wybudzeniu się z koszmaru od razu robi siępiej ...
                • ius_et_lex Pomyśleć o Ojcu Dyrektorze i Andrzeju L. 24.10.05, 13:05
                  Wówczas dwa kaczory to sam miodek!
                • malaszaramysz Re: Pomyśleć o życiu w Kaczordonaldzie .. 24.10.05, 13:30
                  citisus napisał:

siępiej ...

sępiej??? Nie lubię sępić.Wolę sama zarabiać a nie czekać na pomoc socjalną.
                  • cheetah51 Re: Pomyśleć o życiu w Kaczordonaldzie .. 21.11.05, 06:34
                    Ale ta mysz ambitna, chyba jakąś karierę robi albo co?;-)))
          • gienia.gienia Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 08.12.05, 12:33
            malaszaramysz napisała:

> Może zrobić w oknie "ołtarzyk" z kwiatków i gumowych kaczuszek?
            ChMWD !
        • maedith Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:07
          Przy CODZIENNEJ MODLITWIE: DO SKŁADU APOSTOLSKIEGO dołączyc: wierzę w
          wielabnego prezy..L.Kacz... wszystkich jego zwolennikó i SW. Kosciół
          powszechny...
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:10
            I obiecuję nie polować na kaczki. I tak jest zakaz.:-) Jaki ten minister od
            rolnictwa przewidujący:-))
          • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 26.10.05, 10:06
            maedith napisała:

> Przy CODZIENNEJ MODLITWIE: DO SKŁADU APOSTOLSKIEGO dołączyc: wierzę w
            > wielabnego prezy..L.Kacz... wszystkich jego zwolennikó i SW. Kosciół
            > powszechny...

... i Radio MaRyja i TV Trwam
            • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 26.10.05, 10:07
              pukpuk1 napisała:

> maedith napisała:
              >
              > > Przy CODZIENNEJ MODLITWIE: DO SKŁADU APOSTOLSKIEGO dołączyc: wierzę w
              > > wielabnego prezy..L.Kacz... wszystkich jego zwolennikó i SW. Kosciół
              > > powszechny...
              >
              >
              > ... i Radio MaRyja i TV Trwam

... i Ojca Wielegnego też
              • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 26.10.05, 10:13
                pukpuk1 napisała:

> pukpuk1 napisała:
                >
                > > maedith napisała:
                > >
                > > > Przy CODZIENNEJ MODLITWIE: DO SKŁADU APOSTOLSKIEGO dołączyc: wierz
                > ę w
                > > > wielabnego prezy..L.Kacz... wszystkich jego zwolennikó i SW. Kosció
                > ł
                > > > powszechny...
                > >
                > >
                > > ... i Radio MaRyja i TV Trwam
                >
                >
                > ... i Ojca Wielegnego też

I daj mi Panie Boże więcej rozumku, żebym wreszcie przestał im wierzyć.
                • hulaj_dusza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 17.01.06, 00:09
                  pukpuk1 napisała:

> pukpuk1 napisała:
                  >
                  > > pukpuk1 napisała:
                  > >
                  > > > maedith napisała:
                  > > >
                  > > > > Przy CODZIENNEJ MODLITWIE: DO SKŁADU APOSTOLSKIEGO dołączyc:
                  > wierz
                  > > ę w
                  > > > > wielabnego prezy..L.Kacz... wszystkich jego zwolennikó i SW.
                  > Kosció
                  > > ł
                  > > > > powszechny...
                  > > >
                  > > >
                  > > > ... i Radio MaRyja i TV Trwam
                  > >
                  > >
                  > > ... i Ojca Wielegnego też
                  >
                  >
                  > I daj mi Panie Boże więcej rozumku, żebym wreszcie przestał im wierzyć.

Oooo!!! Następna dziewica?!;)))
                  • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 17.01.06, 01:04
                    hulaj_dusza napisał:

>> maedith napisała:
                    >>ble ble ??

> Oooo!!! Następna dziewica?!;)))

A na ile Przenajświeższa,
                    Kolego, twoim "kupieckim nosem" ??
                    • hulaj_dusza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 20.01.06, 08:39
                      Ta jest nieco zużyta i sponiewierana przez kaczki;)))
            • tony.soprano3 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 11.11.05, 18:02
              Czas spie..ć !
              • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 12.11.05, 17:15
                A żebyś wiedział!

Cytat z exposee J. Kaczyńskiego:

"Stajemy dzisiaj jako Izba, jako wszystkie kluby parlamentarne przed
                następującym wyborem: czy starać się społeczną nadzieję, społeczną dynamikę
                zrodzoną w ciągu ostatnich lat wykorzystać do wielkiej przemiany Polski
                i uczynić to sprawą wspólną,

czy też podjąć działania inne, które z całą pewnością będą brzemienne w różnego
                rodzaju napięcia, będą brzemienne w skutki trudne do przewidzenia, być może
                fatalne, być może tragiczne."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3010750.html
                • atak.spawacza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.12.05, 13:11
                  ave.duce napisała:

> A żebyś wiedział!
                  >
                  > Cytat z exposee J. Kaczyńskiego:
                  >
                  > "Stajemy dzisiaj jako Izba, jako wszystkie kluby parlamentarne przed
                  > następującym wyborem: czy starać się społeczną nadzieję, społeczną dynamikę
                  > zrodzoną w ciągu ostatnich lat wykorzystać do wielkiej przemiany Polski
                  > i uczynić to sprawą wspólną,
                  >
                  > czy też podjąć działania inne, które z całą pewnością będą brzemienne w
                  różnego
                  >
                  > rodzaju napięcia, będą brzemienne w skutki trudne do przewidzenia, być może
                  > fatalne, być może tragiczne."
                  >
                  > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3010750.html
                  >
                  No.
                • blackout.9491 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 16.12.05, 12:36
                  ?!
                  • hulaj_dusza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 17.01.06, 00:10
                    Acha!;)))
                    • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 17.01.06, 20:55
                      hulaj_dusza napisał:

> Acha!;)))

Eeeeeee.. Jasne :-)))
                      • hulaj_dusza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 20.01.06, 08:41
                        A co się będę rozpisywał! Toż to nie lekcja polskiego... chyba;)))
      • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 09:55
        Radio zaprogramować na Radio MaRyja?
        • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 09:56
          Obowiązkowo (zresztą inne stacje i tak stracą koncesje w najbliższym czasie).
          Dla niepoznaki trza też się zaopatrzyc w moherowy berecik.
        • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 10:00
          Zaprenumerować ND na tysiąc lat z góry!
          • ansil Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 12:30
            ja wieczna optymistka proponuje ograniczyc sie do 5-ciu lat
            • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 24.10.05, 12:32
              Słusznie, bo oszczędnie, a tu trzeba oszczędzać, żeby przetrwać!;-)))
              • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 26.10.05, 10:27
                bac1 napisała:

> Słusznie, bo oszczędnie, a tu trzeba oszczędzać, żeby przetrwać!;-)))

Poza tym koniec świata będzie wkrótce.
                • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 26.10.05, 15:57
                  To co? Nie oszczędzać?;-)))
                  • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 19.12.05, 08:30
                    Nie oszczędzać SIĘ!;-)))
                    • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.12.05, 07:00
                      Gdziezbym smial! Haruje w Szkola jak - nie przymierzajac - antylopa gnu!;-)))
                      • hulaj_dusza Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.12.05, 17:33
                        W Szkole to woły robocze, a nie antylopy harują!;)))
                      • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 12.01.06, 15:06
                        Akurat! Gnu-śnyś jest i tyle!;-)))
                        • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Moskwie 14.01.06, 06:29
                          ...i nie dac się porwać jakiejś krasawicy! Oto jest pytanie!;-)))
                          • bac1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Moskwi 15.01.06, 12:00
                            A jak było w Kijowie? Równie "krasiwo"?;-)))
                            • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Moskwi 16.01.06, 07:29
                              Ukrainki są znacznie... Trzeba jakieś lekcje n/t wprowadzić;-)))
                              • bac1 Re: Szkoła przetrwania - ETNOGRAFIA?;-))) 18.01.06, 09:55
                                Nie przepadam, ale;-)))
        • elfhelm Telewizja Trfam na jedynce 24.10.05, 12:39
          I głosić potrzebę powołania ministerstwa do spraw blokad dróg
          • malaszaramysz Re: Telewizja Trfam na jedynce 24.10.05, 12:43
            Dodajemy gumofilce - moda Kaczej RP.
            • bac1 Re: Telewizja Trfam na jedynce NIE 24.10.05, 12:45
              zgadzam się: co to znaczy: dodajemy?! Tylko zasłużeni PiSuje i samebrony
              dostaną!
              • malaszaramysz Re: Telewizja Trfam na jedynce NIE 24.10.05, 12:46
                Zapomniałam o kartkach i asygnatach.Czas się przyzwyczajać.
                • elfhelm I jeszcze nowy zwyczaj 24.10.05, 18:35
                  całowania prezydenta w sygnet z nowym polskim godłem - spółkujące kaczuszki w
                  koronach
                  • ius_et_lex Re: I jeszcze nowy zwyczaj 24.10.05, 19:27
                    Koniecznie w kaczobitnym jak najniższym przyklęku;-)
                    • ave.duce Re: I jeszcze nowy zwyczaj 25.10.05, 06:43
                      Trzeba nauczyć się pełzać, ot co!;-)))
                      • ius_et_lex Re: I jeszcze nowy zwyczaj - pełzanie?!;-))))))))) 25.10.05, 07:43
                        Trzeba, chociaż będzie trudno, jak się ma 189 cm wzrostu;-).
                        Ale jak mus, to mus!;-)
                        • xcor pelzanie to nic przy lizaniu dupy 25.10.05, 08:00
                          ius_et_lex napisał:

ze zaczyna sie uczyc chodzic

od pelzania
                          • ius_et_lex Re: pelzanie to nic przy lizaniu dupy 26.10.05, 18:55
                            Wciąż się uczę;-)
                            • cheetah51 Re: pelzanie to nic przy lizaniu dupy 07.11.05, 06:11
                              Polecam studia na biologii, zootechnice lub weterynarii;-)
                              • ius_et_lex Re: Ornitologia - to jest to!;-) 08.11.05, 11:31
                                Ptaki? A. Hitchcock?

www.film.gildia.pl/filmy/birds/poster/*sen/
                                • cheetah51 Re: Ornitologia - to jest to!;-) 16.11.05, 06:53
                                  Ptaki u Alfreda latające były, a te nasze - kroczące i brodzące;-)
                                  • ius_et_lex Re: Ornitologia - to jest to!;-) 16.11.05, 10:53
                                    Przyciężkie i Spadające;-)
                                    • cheetah51 Re: Ornitologia - to jest to!;-) 20.11.05, 05:52
                                      Takie dropo-kaczki.
                                      • ave.duce Re: Ornitologia - to jest to!;-) 11.12.05, 21:21
                                        Albo kaczki dropiate;-)))
                                        • hulaj_dusza Re: Ornitologia - to jest to!;-) DROPiaty...;))) 25.12.05, 21:35
                                          Kaczkę drop-iatą znam jedną: Gosiewski się nazywa;)))
                                          • bac1 Re: Ornitologia - to jest to!;-) DROPiaty...;))) 27.12.05, 21:06
                                            Gosiewski to droop nad droopie!;-)))
                                            • cheetah51 Re: Ornitologia - to jest to!;-) DROPiaty...;))) 28.12.05, 07:01
                                              Czy Gos-iewski nie ma czegos wspolnego z niejaka Anastazja Ges,
                                              PRABABKA rodu?;-)))
                                              • bac1 Re: Ornitologia - to jest to!;-) DROPiaty...;))) 28.12.05, 15:05
                                                Ma pewnikiem: taki sam wyraz twarzy!;-)))
                                                • hulaj_dusza Re: Ornitologia - to jest to!;-) DROPiaty...;))) 28.12.05, 21:54
                                                  Jaki? Taki sam inteligentny?;)))
                                  • henryk.log Re:Ornitologia - to jest to!;-) Ptaki u Alfreda ?? 29.12.05, 01:42
                                    ..wspomnienia..
                                    gdzieżeś, ach gdzie lubo ma "nierdzewna"..;-((
      • henryk.log jak przeżyć w Kaczej?? "BYĆ" w tym wątku!:) n/t 01.11.05, 10:02
        • ave.duce Re: jak przeżyć w Kaczej?? "BYĆ" w tym wątku!:) n 01.11.05, 13:33
          Optymista z Pana, Panie Henryku!:-)))
          • henryk.log Re: jak przeżyć w Kaczej?? "BYĆ" w tym wątku!:) n 01.11.05, 20:40
            ..no nie?? Miła Pani a.D:-))

czego i Pani życzę! :-))

ave.duce napisała:

> Optymista z Pana, Panie Henryku!:-)))
            • bac1 Re: jak przeżyć w Kaczej?? "BYĆ" w tym wątku!:) n 19.12.05, 20:00
              Jeszcze na dobre się nie zaczęło, a tu nikomu już nic się nie chce;-)))
      • elfhelm Mam kilka nowych pomysłów... 02.11.05, 14:06
        1. zlać dzieci pasem i powiedzieć, że to w prezencie od osoby numer 2 w państwie
        2. gdy przyjdzie komornik należy obić go miotłą i ogolić na łyso, a następnie
        powiedzieć, że obecna władza i marszałek z wyrokami dają przyzwolenie na taką
        działalność
        3. wyrzucić wszystkie gadżety z Kaczorem Donaldem, a najlepiej spalić je w
        ogródku przy świadkach
        4. wszystkich mających wadę wymowy co do litery "R" wysłać jak najszybciej do
        logopedy
        5. zakupić trochę sterydów i dać sobie w żyłę, wzorując się na nowym ministrze
        sportu
        6. wypić z 3 piwka, wsiąść do autka i krzyczeć, że poseł PiS z Elbląga jest
        twoim wzorem
        • henryk.log Re:Skąd ten POmysł! i za co P. elfhelm?? :-) 02.11.05, 19:06
          elfhelm napisał:
          > 4. wszystkich mających wadę wymowy co do litery "R" wysłać jak najszybciej do
          > logopedy
          • elfhelm no jak to skąd P. Henryku Log 03.11.05, 02:33
            henryk.log napisał:

> elfhelm napisał:
            > > 4. wszystkich mających wadę wymowy co do litery "R" wysłać jak najszybcie
            > j do
            > > logopedy

jak wiadomo obecny tercet liderów PO - JMR, DT i HGW mają swoisty styl wymowy
            (rerania lub unikania "r"). W tej wadzie wymowy widzę zagrożenie dla IV RP bo
            może stać się ona symbolem łączącym karły reakcji!
            • henryk.log Re:A niby jakie ja stanowię zagrożenie dla IV RP?☺ 03.11.05, 03:44
              mimo "(rerania lub unikania "r")." ??

i za to P. elfhelm?? ☺ widzisz mnie Pan w gronie tych POpaphańców??
              ........
              i mimo wszystko? Pozdrawiam
              ☺☺☺
              • bac1 Re:A niby jakie ja stanowię zagrożenie dla IV RP? 27.12.05, 21:07
                Panie Henryku.log:
                ja Pana widzę!;-)))
                • henryk.log Re:A niby jakie ja stanowię zagrożenie dla IV RP? 27.12.05, 22:35