Dodaj do ulubionych

Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*]

01.11.05, 06:29
...i zadumajmy sie nad tym - dlaczego dostala sie w rece populistycznych oszolomow, ktorzy dla wladzy zrobia wszystko ?
...dlaczego narod chce takiej wladzy, ktora nic dobrego dla kraju nie zrobi ?
...jak sie to wszystko zakonczy jezeli w nastepnych wyborach Spoleczenstwo nie ruszy du*y z domu i nie zaglosuje na formacje rozsadne i przewidywalne, ktore nie obiecuja gruszek na wierzbie, 3 mln mieszkan i jakkuzi dla kazdego...a mowia wprost, ze jezeli ma byc lepiej, to musimy wiecej pracowac, wiecej oszczedzac i podejmowac madre decyzje.
Obserwuj wątek
    • anitka221 Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 01.11.05, 06:35
      Panie Tusk...ostało sie Panu juz tylko forum gazety wyborczej.
      • kropekuk Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapytam, 01.11.05, 06:37
        czy ZNOW " czujesz sie oszukana", tym razem przez PiSuar i Kaczory:)))
        • piaf.e Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 06:50
          a jak sie ktos odwazy myslec samodzielnie,grozi zablokowaniem internetu,na
          dobę,oto wasza Polska.JESLI O MNIE CHODZI NIE CZUJĘ SIĘ OSZUKANA,wiedziałam że
          tak będzie.
          • asienka32 Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 09:01
            piaf.e napisała:

> a jak sie ktos odwazy myslec samodzielnie,grozi zablokowaniem internetu,na
            > dobę,oto wasza Polska.JESLI O MNIE CHODZI NIE CZUJĘ SIĘ OSZUKANA,wiedziałam
            że
            > tak będzie.

Twoje samodzielne myślenie nadaje się bardziej na forum humorum a nie na KRAJ.
            b/o
            • piaf.e Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 09:27
              asienka32 napisała:

> Twoje samodzielne myślenie nadaje się bardziej na forum humorum a nie na KRAJ.
              > b/o

Na szczęście nie ty o tym decydujesz.
              Pozdrowienia dla Giertycha,który to sie zapomniał i z włAsnym pomysłem
              wyskoczył,ale mu el Padrino,palcem pogroził:no no..
              LPR,WEDLE ŚCISŁYCH INSTRUKCJI PISU MA DZIAŁAĆ,I ŚLEPO POPIERAĆ.
              A WIĘC PANI asienko:CZEKAĆ NA INSTRUKCJE I NIE PODSKAKIWAĆ PROSZĘ
              • asienka32 Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 09:32
                To już nie Rydzyk i Lepper tylko Giertych jest moim guru?
                Czekam na dalszy rozwój mojej politycznej osobowości w twojej bujnej wyobraźni.
                • piaf.e Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 10:00
                  asienka32 napisała:

> To już nie Rydzyk i Lepper tylko Giertych jest moim guru?
                  > Czekam na dalszy rozwój mojej politycznej osobowości w twojej bujnej
                  wyobraźni.

ALEŻ TO PANI PANI ASIEŃKO MÓWIŁA ŻE:na PO,nie głosowała,na PiS też nie.Teraz
                  mówi pani że na LPR NIE? czyżby SLD?
                  no ja panią z LEPPEREM,nigdy nie wiązałam,nie ten poziom,ale w końcu to pani
                  sprawa.
                  • asienka32 Re: Wrzucam cie do ulubionych i za pol roku zapyt 01.11.05, 10:01
                    PJKM
      • lexiqz Czyzby sie odezwala leniwa anitka... 01.11.05, 06:39
        ...co to marzy o mieszkaniu zafundowanym przez "panstwo" (czyli z podatkow tych, ktorzy zapierda***a po 15 godzin na dobe zeby cos osiagnac?) i jakkuzi ?

TAKIM OSOBOM PROPONUJE WYJAZD NA KUBE, BALORUS LUB DO KOREI POLNOCNEJ
        • anitka221 Re: Czyzby sie odezwala leniwa anitka... 01.11.05, 06:48
          Panie Tusk....jeżeli Pan wysyła obywateli swojego kraju na Kube, Białoruś i
          Koree Pólnocną to jedż Pan sobie sam, tak będzie lepiej.Pozdrowienia.
          • lexiqz Jak zwykle u socjalistow - brak argumentow 01.11.05, 06:51
            j.w.
            • anitka221 Re: Jak zwykle u socjalistow - brak argumentow 01.11.05, 06:56
              Oszołom, dupa i zaduma... to Pańskie argumenty tak w skrócie.Rozumiem Pana
              wściekłosc, to w sumie ludzkie jest,ale prosze używac kulturalnego języka
              inaczej kulturalni ludzie Pana nie zrozumieję. Żegnam ozięble.
              • lexiqz Tylko inwektywy - to oczywisty brak argumentow... 01.11.05, 07:00
                ...u socjalistow ;)
    • piaf.e Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 01.11.05, 06:45
      posluchajmy lepiej TVN24,tam nam powiedzą jak mamy myśleć
      • lexiqz Myslec trzeba samodzielnie... 01.11.05, 06:50
        ...a nie opierac sie na guslach z Radja Maryja...i jedynie slusznych tezach Waszego Dziennika.
        Samodzielne myslenie to myslenie analityczne, ktore opiera sie na liczbach - nie na chorych, zyczeniowych wyobrazeniach...niestety do socjalistow z PiS'u liczby nie przemawiaja, wola zyc zludnymi marzeniami o "3 drodze" - chrzescijanskiej, spolecznej, socjalistycznej gospodarce pseudorynkowej...
        • piaf.e Re: Myslec trzeba samodzielnie... 01.11.05, 06:53
          a za to ich wielbiciele prowadzą fanatyczną działalność polegającą na
          dyskryminacji i ograniczeniu praw.
          • piaf.e Re: Myslec trzeba samodzielnie... 01.11.05, 06:58
            Mowisz o RM,POSŁUCHAJ tvn 24,TAM JUŻ JAWNIE ,KŁĄMIĄ ZMIENIAJĄC FAKTY,OTO POZIOM
            polskiego dziennikarstwa.Zwolennicy PiSU,OGRANICZĄ CI PRAWA,a w telewizji
            opowiedzą bajki.A to dopiero początek,nowej POLSKI.
            • borys30wr1 a ja mam tylko jedno pytanie 01.11.05, 07:14
              kiedy ci na górze przestana odpie..c takie numery i zrozumieja ze ta
              gospodarka sie przewróci a my razem z nia i bedziemy miec druga Argentyne,
              głosowałem na Tuska bo boje sie Kaczynskiego i jego pomysłów , ale jak teraz na
              to wszystko patrze to sie zastanawiam skad sie ci ludzie wzieli? gdzie oni zyli
              do tej pory ? w kosmosie ? walka o stołki a naród niech patrzy bo juz dał głos
              i moze tylko patrzec . a przed nastepnymi wyborami znowu beda nowe pomysły i
              zapewnienia , ja juz chyba nie bede chodził na wybory bo choc to mój obowiazek
              nie ma to zadnego chyba znaczenia kto wygra bo bedzie tak samo.
            • lexiqz PiS wybrala mniej myslaca czesc Spoleczenstwa... 01.11.05, 07:17
              ...to jednak o czyms swiadczy
              ...im wyzsze wyksztalcenie, tym mniejsze poparcie dla Pis
              ...im bardziej na Zachod, tym mniejsze poparcie dla PiS
              ...im ludzie mlodsi, tym mniejsze poparcie dla PiS
              ...im ludzi bardziej samodzielni, tym mniejsze poparcie dla PiS
              im nizsze wyksztalcenie, tym wieksze poparcie dla PiS ;)
              im bardziej na Wschod, tym wieksze poparcie dla PiS ;)
              im ludzie starsi, tym wieksze poparcie dla PiS ;)
              im ludzi mniej samodzielni, tym wieksze poparcie dla PiS ;)

WNIOSEK: ELEKTORAT PIS TO LUDZIE MNIEJ INTELIGENTNI, GORZEJ WYKSZTALCENI, LENIWI, MNIEJ SAMODZIELNI, STARSI, NASTAWIENI ROSZCZENIOWO, NIE LUBIACY PRZEDSIEBIORCZYCH I PRACOWITYCH, WOLACY BY TO PANSTWO RZADZILO ICH LOSEM NIZ SAMI MIELIBY DECYDOWAC O SOBIE...W GLOWNEJ MIERZE MIESZKAJACY WE WSCHODNIEJ POLSCE...
              • t324911 Re: PiS wybrala mniej myslaca czesc Spoleczenstwa 01.11.05, 09:36
                Co mozna powiedziec o elektoracie PO analizujac zachowanie liderow tego
                ugrupowania ??. Moze lepiej nie wspominac i nie obrazac ludzi .
                • sierzant_nowak To wszystko wina skurr***now z PiSu... 01.11.05, 12:49
                  Dlaczego znienawidziłem Kaczyńskich i PiS…

Nie mogę się powstrzymać – wykrzyczeć mi się chce: Kaczyńscy! Jesteście zadufanymi bufonami którzy i wyłącznie dla własnego
                  ego popełniliście zbrodnię! Nie wybaczę wam nigdy trzech rzeczy:

1. oszukania wyborców

2. zaprzepaszczenia, tylko dla własnego ego, wyjątkowej dla Polski szansy na skuteczny rząd, który mógłby wypchnąć Polskę na
                  silne, prężne i bogate państwo

3. zaprzepaszczenia szansy, by po raz pierwszy politycy zwyciężający wybory robili to, co obiecali w kampanii… By po raz
                  pierwszy ludzie zobaczyli jak naprawdę powinna działać demokracja…

Dlaczego tak twierdzę? Dowód jest prosty…

Oszustwo ----------------------

Cała kampania PiSu oparta była na haśle „NIE dla liberalnego eksperymentu”. Dokładniej – sprzeciw wobec pomysłów
                  PO na gospodarkę, służbę zdrowia. Za to prawie ani słowa o sądownictwie, administracji, służbach specjalnych, urzędach
                  antykorupcyjnych itd. A czego dowiadujemy się podczas prób ukonstytuowania rządu? PiS pragnie oddać PO ministerstwa:

- 2 gospodarcze (np. finanse i skarb)

- zdrowie

Jaki z tego należy wyciągnąć wniosek? Jedyny możliwy! Jeżeli przypomnimy sobie jeszcze, że o gospodarce PiS nie mówił NIC przed
                  wyborami, to wyjdzie nam, że to kategoryczne „nie!” BYŁO WYŁĄCZNIE WYBORCZYM PICEM NA WODE. PiS wcale nie ma tak wiele
                  przeciwko „platformerskim” pomysłom – chodziło tylko, żeby być PRZED PO, a nie na drugim miejscu!

Efekt oszustwa --------------

Przed rozpoczęciem kampanii POPiS miał poparcie dające konstytucyjną większość w parlamencie. Większość, która pozwoliłaby
                  utworzyć stabilny rząd w którym Platforma kierowała gospodarką a PiS – tak jak tego chce teraz – rządziłby
                  sądownictwem, administracją, służbami specjalnymi.

A teraz?

1. spór podczas kampanii zniechęcił Polaków i POPiS stracił większość konstytucyjną

2. PiS zbudował kampanię na akcentowaniu odmienności programowej od PO w najważniejszej dla PO dziedzinie – gospodarce. Jak
                  wychodzi – tylko na potrzeby zdobycia wyborczej przewagi. Cel (przewagę) osiągnął. Ale pyrrusowe to zwycięstwo, bo
                  doprowadzili do sytuacji w której:

a. mogą realizować swój wyborczy program gospodarczy, ale szans na koalicję z PO nie ma – zbyt odmienne są to wizje. Wtedy
                  pozostaje koalicja z samoobroną…

b. mogą oddać gospodarkę i zdrowie PO, ale równoznaczne byłoby z powiedzeniem „Ha, drodzy wyborcy! Zrobiliśmy was w
                  wała”

A wszystko to w imię czego? Widzi ktoś inne wytłumaczenie, niż osobistą ambicję PiSowców? Ja nie… I dlatego – panowie
                  z PiSu: uważam was za antypatriotów i szuje!
                  • lexiqz Nic dodac nic ujac- PiS zdardzil swoich wyborcow ! 01.11.05, 14:38
                    j.w.
    • piaf.e Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 02.11.05, 05:43
      A no zapalmy,zanim nas pozbawią i tego prawa.
      • cheetah51 Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 02.11.05, 06:43
        To będziemy palić w podziemiu...
        • piaf.e Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 02.11.05, 10:24
          I przez lupę patrzeć PiSujom na ich brudne,długie łapska.
    • piaf.e Re: Zapalmy dzisiaj swieczke nad POLSKA [*][*][*] 02.11.05, 21:15
      Wczoraj zapaliliśmy świeczkę a dziś przebieszmy się za klaunów, bo będziemy zyc
      w cyrku przez najblizsze 5 lat.Wielkie dzięki panowie Kaczyńscy
      • 1normalnyczlowiek Nie musicie się nawet przebierać 02.11.05, 21:18
        piaf.e napisała:

> Wczoraj zapaliliśmy świeczkę a dziś przebieszmy się za klaunów, bo będziemy zyc
        >
        > w cyrku przez najblizsze 5 lat.Wielkie dzięki panowie Kaczyńscy
    • gorby wartoo przypomniec te stare watki [*][*][*] 31.03.06, 13:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka