Gość: adam Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.044.popsite.net 19.10.02, 08:32 ludzie ile was jest zero to my polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLDBOY Walka o koryto...czy o ideały? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:40 O koryto wg niektórych walczy tylko LPR, Samoobrona, PO, PIS... SLD oczywiście nie a już UW (w niebycie) to już zupełnie nie... Drodzy dyskutanci każdy polityk z definicji stara się zdobyć władzę. Kto rządzi ten ma dostęp do koryta. I tak jest wszędzie. Jeżeli myślicie inaczej to jesteście w grubym błędzie. I lepiej nie traćcie czasu na rezenzowanie politycznych rozgrywek. Jasno widać, że większość z Was jest świetnym "mięsem armatnim" dla polityków ponieważ zbytnio kieruje sie ideałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Walka o koryto...czy o ideały? IP: *.net 19.10.02, 11:02 Gość portalu: OLDBOY napisał(a): > O koryto wg niektórych walczy tylko LPR, Samoobrona, PO, PIS... > SLD oczywiście nie a już UW (w niebycie) to już zupełnie nie... > Drodzy dyskutanci każdy polityk z definicji stara się zdobyć > władzę. Kto rządzi ten ma dostęp do koryta. I tak jest wszędzie. > Jeżeli myślicie inaczej to jesteście w grubym błędzie. I lepiej > nie traćcie czasu na rezenzowanie politycznych rozgrywek. > Jasno widać, że większość z Was jest świetnym "mięsem armatnim" > dla polityków ponieważ zbytnio kieruje sie ideałami. Z Twojej wypowiedzi należy wnioskować,że tak naprawdę "świnie walczą o koryto". To smutne.Tym bardziej,że rządy tych "ŚWIŃ" mają przełozenie na warunki życia każdej polskiej rodziny. WYBORCY przestańcie głosować na "ŚWINIE" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iaceo-ere Re: Walka o koryto...czy o ideały? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 13:22 Z tego wynika, że najlepiej w czasie wyborów zostać w domu. Nie ma sensu wybierać ŚWIŃ. Niestety wszyscy politycy są siebie warci. Moim zdaniem jeśli ktoś będzie walczył o ideały to nie ma szans zasiąść w parlamencie. Po co partiom politycznym takie jednostki. Jeśli osiągną sukces to "kolesie" nic z tego nie będą mieli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HotNews.w.pl Trzeba wyrzucić zdrajców SLD-UP-PSL!!!! i będzie OK! IP: 213.17.253.* 19.10.02, 11:34 bo inaczej to się nie da! z serwisu HotNews.w.pl - PRAWDA 100% (1) (2002.10.19 11:25) "Chce służyć swojemu Vaterlandowi. Chce być słuchanym i słyszalnym w Prusach Wschodnich, na Pomorzu, Śląsku i w Danzig. Chce służyć im także." Wielokrotnie powtarzane słowa Edmunda Stoibera, prawie wygranego kanclerza Niemiec nie wróżą lepszej przyszłości relacji polsko-niemieckich, które w zasadzie nigdy nie układały się najlepiej. Obrazy pojednania, akcje i próby zbliżenia się nawzajem były tylko próbą mistyfikacji. Zakłamanie i fałszywość podczas takich momentów przerasta, mam nadzieję, oczekiwanie wszystkich. Pytanie należy sobie zadać podstawowe i ostateczne; czy Niemcy, jako kraj niszczący Polskę od pokoleń, podczas drugiej wojny światowej dążący do całkowitego wyeliminowania społeczeństwa polskiego, przeprosił chociaż kilku naszych obywateli (oficjalnie) za krzywdy im wyrządzone? Niestety z przykrością muszę przyznać, że taka sytuacja nie miała miejsca. Przepraszano Żydów za obozy i zagładę (przez to Niemcy mają większy teraz spokój), w końcu nawet doklejono do winnych za ich śmierć Polaków. Żadna osobistość z rządzących, mających większość władzy, nie pomyślała o tym, że także Żydzi przyczyniali się do zagłady naszych ojców i matek, także oni prowokowali akcje, których z pewnością było o wiele wiele więcej. Zapomniano o tych, co narażając życie chowali u siebie Żydów pod dachem, dając im schronienie i pożywienie. Polacy jednak są narodem skruchy i to jest ich zgubą - nie potrafią należycie walczyć o swoje. Zapytajcie się Izraelity, co jest wadą naszego społeczeństwa (a być może głupotą). Odpowiedź będzie jedna - łatwowierność i uległość, dobroć prowadząca do zguby. Jest faktem, że Polska dąży już teraz do upadku. Przedstawiane nam fałszywe wizje o UE będą naszym ostatecznym krokiem, krokiem ku przepaści. Niemcy, jedyny obecnie kraj na świecie, po raz kolejny, odnotowały 2,5% wzrostu gospodarczego. Wydawałoby się w tej sytuacji, że mieszkańcy Niemiec winni być co najmniej zadowoleni, jeżeli nie szczęśliwi. Podział wszakże dobrobytu krajowego, w postaci inwestycji czy tworzenia nowych miejsc pracy, po raz kolejny ominął dawne tereny wschodnie, odzyskane po obaleniu muru. Tam tez panuje największe rozgoryczenie. Dla odmiany, dawna strefa zachodnia, ciągle pamięta setki milionów marek wydane na jako takie doprowadzenie dawnego wschodu do równości z reszta kraju. Co de facto, do tej pory się nie spełniło. Podczas poprzedniej elekcji, obecny kanclerz przyobiecał radykalne ciecia budżetowe, mające głownie na celu uzdrowienie rynku pracy i zmniejszenie 4 milionowego bezrobocia. Przyobiecał również zweryfikować przepisy imigracyjne, pozwalające na zatamowanie napływu setek tysięcy imigrantów i "imigrantów". Co prawda, przepisy zostały stworzone, ale ich egzekucja okazała się prawie niemożliwa, natrafiając na opór obrońców "praw dla wszystkich". Na reakcje opozycji nie trzeba było długo czekać, która tym razem (zresztą nie pierwszy raz), postanowiła zagrać kartę uczuciowa. Zaczęły się wiec pojawiać slogany o niemieckości Niemiec, potrzebie naprawy krzywd, a także i weryfikacji granic. Wszystko ładnie opakowane w formy dialogu i poszanowania zainteresowanych stron. Równocześnie, choć mniej oficjalnie, zaczęto krytykować zasady wypłat odszkodowania państwu Izrael, które według oficjalnych danych (jeżeli można użyć takiego terminu), wynoszą ponad 60 miliardów marek, począwszy od roku 1972. Co bardziej dociekliwi mówią o 90 miliardach. Według źródeł izraelskich, Niemcy stały się drugim krajem w Europie po Francji, gdzie na porządku dziennym zdarzają się wybryki antysemickie. Niemniej jednak, spora cześć prasy diaspory żydowskiej, stawia Niemcy jako przykład "największego przyjaciela Żydów". Ogólne niezadowolenie z rządów, pozwoliło oponentowi obecnego kanclerza, stworzenie wcale mocnej platformy polityczno- ekonomicznej, z atutami przeciwko Schroederowi. Stoiber wygrał wybory na równi ze swoim konkurentem, a porażką była tylko koalicja wygranego z 'Zielonymi' więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbignief Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 11:37 Uwazam ze sytuacja dojrzala do tego aby wreszcie zaczac walic po lbach mowic otwarcie co warci sa p.lepper gertych i ta cala zgraja idiotow o jaka poske oni walcza zacofana bojaca sie wszystkiego rozpita boi jak patrze na ryj leppera to mnie normalnie przewraca to ze te gnidy sa w sejmie to wielka porazka demokracji unii wolnosci aws ale tez sld czy psl otej pseudo demokratycznej opozycji nie wspominajac panie kaczynski.panie olechowski zastanowcie sie takze nad soba narod sie szarpie a wy wszyscy zachowujecie sie jakbyscie byli oderwani od rzeczywistosci wstyd mi za wszystkich krorzy mienia sie polska elita polityczna a ty giertych tumanie jeden jak chcesz byc spadkobierca dmowskiego to najpierw przeczytaj jego dziela i zrozum co tam jest napisane idioto jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: proxy / 217.96.43.* 19.10.02, 13:27 tylko zmiana regulaminu sejmu może przynieść jakieś korzyści. To co się dzieje to nie demokracja. Od tego jest demokracja aby większość decydowała, a kto się z tym nie zgadza tego dla tego nie ma miejsca w sejmie. Prywatę można sobie uprawiać we własnej zagrodzie. Czsy "liberu Veto" dawno mineły, a o ich następstwach historia wiele powiedziała, a kto nie zna historii tego nie miejsce w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.net 19.10.02, 14:18 Gość portalu: Jur napisał(a): > tylko zmiana regulaminu sejmu może przynieść jakieś korzyści. To > co się dzieje to nie demokracja. Od tego jest demokracja aby > większość decydowała, a kto się z tym nie zgadza tego dla tego > nie ma miejsca w sejmie. Prywatę można sobie uprawiać we własnej > zagrodzie. Czsy "liberu Veto" dawno mineły, a o ich następstwach > historia wiele powiedziała, a kto nie zna historii tego nie > miejsce w sejmie. Jury! Zauważ manipulację GW.Zwóć uwagę o czym mówimy. Pytanie postawione przez dziennik "Co dalej z Sejmem" - winno brzmieć: "Co dalej z Rządem". Wszystko przecież,zaczęło się od środowej próby zgłoszenia przez posła LPR Gabriela Janowskiego wniosku o uzupełnienie porządku obrad Sejmu o informację premiera na temat sprzedaży niemieckiemu koncernowi RWE Plus AG warszawskiego Stoenu. "Veto" posła tak naprawdę dotyczy głupiej prywatyzacji.Zauważ:jaką mamy Polskę dziś po tylu latach prywatyzacji.Jaki jest stan gospodarki,bezrobocia itd. Jak żyje przeciętna polska rodzina. Te "veto" to "veto" stawiane przez posła głupim sprzedajnym rządom. I właśnie o tym winno się mówić i to głośno. Koniec takiemu rządzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Nie pozwalac na balagan. IP: *.daimi.au.dk 19.10.02, 14:11 Uwazam, ze nalezy usuwac z sali poslow, ktorzy blokuja prace sejmu. Slusznie Borowski skorzystal z pomocy straznikow. Nie mozna pozwalac na warchalstwo i anarchie. Odpowiedz Link Zgłoś
alojka5 Re: Prezydent: przedterminowe wybory? 19.10.02, 14:25 Niestety, znów się okazuje że zasada całkowitej wolności jednostki dezorganizuje pracę SEJMU. Czy my już tego nie przerabialiśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wstyd mi, że jestem z Platformy!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 15:15 Wstyd mi, że jestem członkiem PO. Po tym co zaprezentowała idiotka Gilowska mogę ją tylko poprosić o przejście do Samoobrony. Powinni rozwiązać ten parlament, zgraja nierobów i oszołomów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek_NY KTO GLOSUJE NA SAMOOBRONE I INNYCH??? IP: *.nyc.rr.com 19.10.02, 17:03 Sluchajcie, ja juz zostaje chyba troche z tylu, bo nie bylo mnie w kraju ladnych pare lat dlatego mam pytanie..... Kto glosuje na tych wszystkich prostakow z Samoobrony czy Ligii Rodzin Polskich i innych takich???? Czy ludzie sa slepi i nie widza co Ci idioci wyprawiaja??? Jak potem inni na swiecie maja nas traktowac powaznie jak tacy idioci robia z sejmu cyrki (przypomne tutaj sprawe wygwizdania jakiegos kanclerza z Unii Europejskiej czy ostatnie wydarzenie)...?! Najgorsze jest to, ze oni reprezentuja Polske, czyli wszystkich nas - zarowno Polakow jak i (po czesci) Polonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf Re: Wstyd mi, że jestem z Platformy!!! IP: *.sgh.waw.pl 19.10.02, 17:05 > Wstyd mi, że jestem członkiem PO. Po tym co zaprezentowała > idiotka Gilowska mogę ją tylko poprosić o przejście do > Samoobrony. Powinni rozwiązać ten parlament, zgraja nierobów i > oszołomów!!! Mi tez jest wstyd za Zyte. W normalnych warunkach nie byloby to nic zlego - Borowski ma koalicjantow (calych 3 :) to niech go brania. Jednak w tych warunkach moze PO sie polapie ze glosowanie OBOK Samoobrony oznacza glosowanie Z NIA i jeszcze zmieni zdanie. Cecha takich partii jak PO i sw. pamieci UW jest to ze czasem sie zastanmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Arkuszewski Jak uratowac Sejm? mam rozwiazanie. IP: *.tiscali.ch 19.10.02, 17:54 Wybudowac zapadnie pod mownica. Dzwignie uruchamia marszalek Sejmu. Niesubordynowany posel zjezdza do piwnicy. Obrady moga toczyc sie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.server.pl 19.10.02, 18:47 czy ktoś wie co znaczą rządy AUTORYTARNE-dalej rządza ci sami czyli KOMUNIŚCI i nikogo nie dopuszczą/po trupach do celu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Les Re: Prezydent zastrasza PSL!!! IP: *.proxy.aol.com 19.10.02, 20:28 "Czy koalicja wciąż istnieje? - Tak - odpowiada prezydent. - Swoje obowiązki wypełniają ministrowie, wiceministrowie z PSL, wicewojewodowie, prezesi agencji - myślę, że dla wielu z nich jest to moment ryzykowny i oni też będą oddziaływać na kierownictwo swoich partii, bo mogą utracić swoje stanowiska." Tu idzie gra o stanowiska. Prezydent postawil wybor: stanowiska lub dobro Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 19.10.02, 22:02 P.S.L. to (paka) partia kombinatorow ,caly czas targuja jak na konskim targu raz w czapke raz w reke klepniecie caly czas targ o stolki i przywileje ,wstyd !nic sie nie zmienilo od czasu Pawlaka ,chca wlasna pieczen upiec przy cudzym ogniu ,a jak sie nie uda to wycofuja sie bezpieczne pozycje .taki to koalicjant! WYwodze sie ze srodowiska wiejskiego,i wstyd mi za tych politykow zP.S.L-u ,tylko ze ja mialam inny kodeks honorowy za lekture .Jestem pewna ze P,S.L-owcy popra p. marszalka BOROWSKIEGO ,chlop wie dokad mozna igrac , ta kolderka jest zbyt krotkana na naciaganie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.02, 22:18 Po co sejm rozwiazywac.Nie wiadomo co stanie sie z jego czlonkami . Mam lepsza propozycje . Uczynic z sejmu Chroniony Zaklad Zamkniety. W 50% jego czlonkowie to dewiaci , psychicznie chorzy , zlodzieje , kryminalisci i pijacy .A wiec ludzie ,ktorzy powinni byc odizolowani od spoleczenstwa . Bedzie to rozwiazanie lepsze od innych .Pozbedziemy sie tego elementu w zyciu publicznym. Swoja droga to marszalek Borowski glosowal na Leppera jako wicemarszalka ,o ile sobie dobrze przypominam . W tym przybytku na Wiejskiej w ogole trudno sie polapac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek6 Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.zeelandnet.nl 19.10.02, 22:26 I jak Polska i Polacy maja byc powaznie traktowani w Europie i na swiecie, skoro w polskim sejmie zaczyna dominowac chamstwo, warcholstwo i prywata ? Z wielka przykroscia musze stwierdzic, ze jedyny glos rozsadku w tym "cyrku", ktorym stal sie sejm jest SLD. Z przykroscia, bo wywodze sie z calkowicie innej obcjii politycznej. A panowie z "PiS" i "PO" - wstyd i hanba - Wy tez macie na widoku wlasne stolki i przywileje, a nie tak glosno deklarowany ( okazuje sie , ze to zwyczajne pustoslowie) interes Polski. Chodzi mi tutaj o bratanie sie z Lepperem, Janowskim i ich banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyczny Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 00:27 Osłów mamy takich jakich wybraliśmy.A że są tam " półółgłówki"- w polskim sejmie urządzają pod publiczkę chamskie popisy.Po co im się wysilać w pracy parlamentarnej kiedy kosztem, często biednego podatnika,tuczą swoje tyłki."Maczałką ich ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.10.02, 16:32 Odpowiedz Link Zgłoś