Dodaj do ulubionych

Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocznię?

18.02.06, 07:01
PrzeTRWAMy was Michniki, Blumsztajny, Donaldy, Bolki i inne Lisy. Zastanawiam
się gdzie jest granica podłości Wybiórczej. Jak było z pieniędzmi na
powstanie Wybiórczej? O tym cisza! Jak było ze Stocznią powszechnie wiadomo.
Pieniądze na Stocznie zostały zainwestowane w dzieła wyrastające jak grzyby
po deszcze wokół RM. Jak ktoś nie chciał to mógł odzyskać swoje pieniądze,
było to wielokrotnie ogłaszane na antenie. Czyż nie jest dziwne, że martwią
się o to ci co nic nie dali! Gdyby nasze podatki były tak inwestowane jak
robi to o. Rydzyk to nasz kraj byłby dziś mocarstwem.
I jeszcze jedno, Pan Biernacki wielokrotnie się wieszał na Radiu przed
wyborami w 97 a także po, a teraz pluje. Wstyd. Parafrazując słowa Michnika,
Wybiórcza „zanim sięgnie po miecz, najpierw sięga po błoto. Zanim wroga
unicestwi, musi go odczłowieczyć, splugawić."
Obserwuj wątek
    • mch1983 Idź się leczyć 18.02.06, 07:05
      Skąd wiesz, że nie dali rzadnych pieniędzy?
      Ja też zaczne zbierać pieniądze na chore dzieci a później je przeznacze na
      schorniska dla zwierząt. Ciekawe jak byś się wtedy zachował?
      • struve Idź się uczyć 18.02.06, 07:14
        Młody chłopcze. Jeżeli dałeś na Stocznie a później chciałeś to odzyskać i o.
        Rydzyk ci nie oddał to do sądu. Na pare milionów ludzi przez te wszystkie lata
        nie znalazł się taki nikt! Poszukuj informacji w wielu źródłach np. tu
        www.remuszko.pl
        • mch1983 do starego chłopca 18.02.06, 07:19
          Chyba nigdy nie byłeś w sądzie i niewiesz jak takie sprawy się załatwia.
          Jeżeli liczysz, że mohery, starzy ludzie którym Rydzyk zrobił pranie móżgu
          zaczną chcieć zwrotu pieniędzy to jesteś bardziej naiwy niż moją 3 letnia
          kuzynkna.
          To tak jakby Owsiak zbierał w WOŚP na chore dzieci a później przeznaczył je np.
          na budowę Swiątyni Opatrzności Bożej. Ciekawe jak wtedy bys się zachował?
          • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 07:27
            > Jeżeli liczysz, że mohery, starzy ludzie którym Rydzyk zrobił pranie móżgu
            > zaczną chcieć zwrotu pieniędzy to jesteś bardziej naiwy niż moją 3 letnia
            > kuzynkna.

Gdyby nie te mohery to ciebie by nie było człowieku. RM słucha coraz więcej
            wykształconych ludzi. Nie obrażaj.

> To tak jakby Owsiak zbierał w WOŚP na chore dzieci a później przeznaczył je
            np.na budowę Swiątyni Opatrzności Bożej. Ciekawe jak wtedy bys się zachował?

To inna sytuacja. Bo Owsiak może zawsze przeznaczyć te pieniądze na ŚOB a
            o.Rydzyk złożył ofertę wykupienia Stoczni, która została odrzucona. Coś trzeba
            było zrobić z tymi pieniędzmi. Oddał tym co chcieli. Nic więcej nie można było
            zrobić. A tak na marginesie to Owsiak czy rząd nie powinni finansować ŚOB bo to
            sprawa Kościoła.
            • mch1983 nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie szanują 18.02.06, 07:33
              A Rzydzykowcy tak się zachowują.
              Współczuje im i ich rodzinom
              Nie wiem co rozumiesz pod stwierdzeniem
              > Gdyby nie te mohery to ciebie by nie było człowieku. RM słucha coraz więcej
              > wykształconych ludzi. Nie obrażaj.
              Nikt z moich najbliższych tego rydzyjka nie słucha, oprócz jednej babci, która
              omamiona Rydzykiem wysyła swoje ostatnie pieniądze ze swojej 600 złotowej
              emerytury.
              I nikomu z tego radia niczego nie zawdzięczam.
              Jeżeli chodzi o kwestię finansowania SOB to tu się zgadzam.
              Przynajmniej w czymś mamy taką sama opinię :)
              • struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 07:40
                > Nie wiem co rozumiesz pod stwierdzeniem
                > > Gdyby nie te mohery to ciebie by nie było człowieku.

Właśnie chodzi o tą babcię. Bo gdyby jej nie było to by twojej mamy nie było.
                Dlatego choćby tylko przez szacunek dla niej warto nie obrażać starszych ludzi
                i warto samemu posłuchać (nie tylko przez godzinę) aby samemu wyrobić sobie
                zdanie.
                • mch1983 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 07:48
                  Wtedy, kiedy moja babcia rodziła moja mamę rydzyk ganiał z kolegami po podwórku.
                  Swoją bacie szanuję i to nie dlatego, że słucha rydzyka, tylko dlatego, że dużo
                  jej zawdzięczam (nie tylko to, że urodziła moją mamę).
                  Radia czasmami słucham (jak jadę samochodem, a mam automatyczne znajdywanie
                  stacji radiowych, to to Radio ma niestety najsilniejszy sygnał). TV Trwam też
                  czasami oglądam, ale zawsze kończy się to moim zdenerowoaniem na głoszone
                  tam "jedynie słuszne poglądy" albo śmiechem nad kiczem, tandetnością i
                  pseudochrześcijańskim wartościami, które tam głoszą.
                  • struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 08:34
                    > Wtedy, kiedy moja babcia rodziła moja mamę rydzyk ganiał z kolegami po
                    podwórku

I co z tego, nie o to chodzi.

> Swoją bacie szanuję i to nie dlatego, że słucha rydzyka, tylko dlatego, że
                    dużo> jej zawdzięczam (nie tylko to, że urodziła moją mamę).

Więc dlaczego piszesz pogardliwie o starszych ludziach słuchających RM (czyli
                    też o swojej babci)

> Radia czasmami słucham (jak jadę samochodem, a mam automatyczne znajdywanie
                    > stacji radiowych, to to Radio ma niestety najsilniejszy sygnał).

Widać, że mało słuchasz bo byś wiedział, że nadajniki mają najsłabsze bo taką
                    dostali koncesję. Żeby to zrekompensować utrzymują wiele małych. To droższe ale
                    cuż taka to jest równość.

TV Trwam też
                    > czasami oglądam, ale zawsze kończy się to moim zdenerowoaniem na głoszone
                    > tam "jedynie słuszne poglądy"

Nikt tam nigdy nie powiedział, że ma jedynie słuszne poglądy.

>albo śmiechem nad kiczem, tandetnością i

Kicz? Są coraz lepsi. Transmisje z komisji śledczych to był majstersztyk. A
                    ostatnio wyprzedzili wszystkich innych i dlatego ta cała awantura.

>pseudochrześcijańskim wartościami, które tam głoszą.

??????????

• hiob102 PRECZ OD OJCA RYDZYKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 18.02.06, 15:00
                      On jest ponad prawem. On stanowi prawo, a jego radio steruje rządem.
                      • andrzej554 Re: PRECZ OD OJCA RYDZYKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.06, 15:42
                        Hiob102 wyrażnie pokazuje nam swoje zacofanie. A może twói idol odpalił Ci
                        nieco kasy z tego co ukradł?

hiob102 napisała:

> On jest ponad prawem. On stanowi prawo, a jego radio steruje rządem.
                        • centrolew Powołać Komisję Śledczą! 18.02.06, 19:56
                          Ta afera jest 100 x większa niż afera Rywina! Tu jest konkretny przepływ i
                          defraudacja gotówki. Dziwię się, że dopiero teraz sprawa wypłynęła na wierzch!
                          Powinna zostać powołana Komisja Śledcza ds. Stoczni Gdańskiej!

... ale nie zostanie powołana, bo obecna władza jest w niej umoczona po uszy!
                          • wojtek_rodowicz MULTIMILIONER MICHNIK DOSTAJE RENTĘ Z ZUS ??? 18.02.06, 20:15
                            Trzeba koniecznie sprawdzić
                            czy prawdą jest, że multimioner michnik
                            pobiera rentę z ZUSu ??????

a coz lustracją małżenstwa kwasniewskich !
                            ktorzy do dzisiaj nie zadeklarowali swojego majatku !
                            profitujac z dochodów swoich prywatnych spółek
                            i nielegalnych prowizji wpłacanych
                            na konta numeryczne w szwajcarii !

co z tow. cimoszenką ?
                            ktory wydzierżawił na dziesiątki lat
                            za psi grosz od Państwa Polskiego
                            wspaniała leśniczówkę w Puszczy Bialowieskiej ?

co z majątkami oleksego, millera, belki, olejniczaka, szmajdzińskiego,
                            piskorskiego, olejniczaka itp ?
                            • jona12 Re: MULTIMILIONER MICHNIK DOSTAJE RENTĘ Z ZUS ??? 18.02.06, 20:21
                              człowiekyu nie wypowiadaj się w ważnych spawach twoj poziom niczym kaczorow i
                              jego kolegow prostakow.jesli tacy sa w polsce a sa czytajac ciebie to
                              skryj sie lepiej u rydzyka do WOJTKA RODOWICZA
                              • henryk131 gdzie byliscie jak Michnik siedzial dla was 6 lat 19.02.06, 21:49
                            • r-mi Re: MULTIMILIONER MICHNIK DOSTAJE RENTĘ Z ZUS ??? 18.02.06, 20:33
                              A czy michnik całe życie nie płacił na ZUS? Bo jeśli płacił to ma prawo i
                              święty obowiązek pobierać tą rentę. Prezentujesz jakiś dziwny "poziom"
                              moralności. Według ciebie ludzie bogaci muszą płacić podatki, składki i
                              ubezpieczenia a jak chcą odebrać to co się im od państwa należy to od razu
                              trzeba przeprowadzić śledztwo czy mają oby do tego "moralne prawo"

Prezentujesz sposób myślenia idiotów kaczyńskich którzy mówiąc nieelegancko
                              srają na jakiekolwiek prawa, konstytucję czy ustawy a widzą tylko swoją
                              moralność, widzi-mi-się i jakąś urojoną 'sprawiedliwość' popartą tylko ich
                              własnymi wymysłami które ze sprawiedliwością nie mają nic wspólnego.

Prawa są ustanawiane po to żeby ich przestrzegać a jeśli grupa osób może jawnie
                              naginać te prawa bez żadnych konsekwencji co więcej wmawiać ludziom że to
                              sprawiedliwość - to mamy do czynienia z narodem debili i dyktaturą.
                              • henryk131 RYDZYK TO SEKTA ANTYPAPIESKA JAK ANGLIKANIE 19.02.06, 21:53
                                • rangerek Re: Rydzyk to sekta antypapieska jak Anglikanie 17.07.08, 08:24
                                  dlaczego obrażasz Anglikanów? co oni biedni Ci zrobili?

ps. filtr na forum siakiś dziwny ("Nie można wysłać wiadomości. Za dużo wielkich
                                  liter w temacie.") a jakoś oryginalny temat przeszedł
                          • wojtek_rodowicz MULTIMILIONER MICHNIK DOSTAJE RENTĘ Z ZUS ?? 18.02.06, 20:18
                            Trzeba koniecznie sprawdzić
                            czy prawdą jest, że multimioner michnik
                            pobiera rentę z ZUSu ??????

a coz lustracją małżenstwa kwasniewskich !
                            ktorzy do dzisiaj nie zadeklarowali swojego majatku !
                            profitujac z dochodów swoich prywatnych spółek
                            i nielegalnych prowizji wpłacanych
                            na konta numeryczne w szwajcarii !

co z tow. cimoszenką ?
                            ktory wydzierżawił na dziesiątki lat
                            za psi grosz od Państwa Polskiego
                            wspaniała leśniczówkę w Puszczy Bialowieskiej ?

co z majątkami oleksego, millera, belki, olejniczaka, szmajdzińskiego,
                            piskorskiego, olejniczaka itp ?
                      • rogal30 a ja kocham Tadeusza 26.06.09, 00:38
                        Co mam zrobić żeby mnie adoptował?
                    • cyberrafi Rydzyk nie chce oddawać pieniędzy. 18.02.06, 15:03
                      Znaleźli się tacy, którzy zażądali zwrotu. Rydzykowcy powiedzieli im, że
                      oczywiście kasę zwrócą tyle, że zainteresowani muszą jechać w tym celu na drugi
                      koniec Polski, przyczym nikt nie gwarantuje, że cała sprawa potrwa tylko jeden
                      dzień. Kto w takiej sytuacji się zdecyduje na odbiór?
                      A swoją drogą ta ja wcale nie żałuję tych półgłówków co dali się nabrać ufając
                      klechom. Dobrze im tak. Zresztą wielu z nich wciąż ufa swemu guru. Moherowi
                      zasługują żeby codziennie ich okradano. To taki podatek od głupoty.
                      • paseo dokladnie 19.02.06, 08:36
                        • katecheta Ten Grzyb Rośnie Tylko Na Moherowym Mchu !!! 19.02.06, 15:11
                          To jeden z najbardziej zjadliwych grzybów. Na pohybel tej zarazie. Houk! Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haa
                          • henryk131 A GDYBY MICHNIK ZGARNAL TE MILIONY ZE SKLADEK 19.02.06, 21:50
                    • 1korektor Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 15:07
                      nikt nie głosi tu pogardy do starszych ludzi.
                      określenie moherowe berety to określenie pewnego sposobu myślenia, które z
                      punktu widzenia państwa jest totalnie niekonstruktywne i opiera się na XIX
                      wiecznej, bardzo uproszczonej propagandzie propaństwowej.
                      Jest to filozofia przestarzała tak jak przestarzałe jest uczenie patriotyzmu na
                      przykładzie Konopnickiej.
                      Mamy wiek XXI i bez takiej świadomości wylądujemy jako państwo na pozycji
                      skansenu. Ot i wszystko.
                      A że moherowszczyzna operuje świętościami, to każdy "atak" traktowany jest jak
                      bluźnierstwo.

• r-mi Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 20:27
                      Jeśli już tak bardzo chcesz rozmawiać na temat "uciśnione radyjo maryja" to
                      pewnie wiesz, że koncesję dostali za darmo. Ha! Tego nawet nie można nazwać
                      koncesją bo jest przeznawane "automatycznie".
                    • erg_samowzbudnik Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 17.07.08, 06:54
                      struve napisała
                      Widać, że mało słuchasz bo byś wiedział, że nadajniki mają
                      najsłabsze bo taką
                      dostali koncesję. Żeby to zrekompensować utrzymują wiele małych. To
                      droższe ale
                      cuż taka to jest równość.

Ta "nierówność"spowodowała że 1000Watowy nadajnik RM w każdej
                      prawie wiosce skutecznie wycina inne stacje .Chyba jezdzisz rowerem
                      a nie autem że tego nie wiesz.
                  • henryk25 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 10:31
                    mch1983 napisał:

>
                    > TV Trwam też
                    > czasami oglądam, ale zawsze kończy się to moim zdenerowoaniem na głoszone
                    > tam "jedynie słuszne poglądy" albo śmiechem nad kiczem, tandetnością i
                    > pseudochrześcijańskim wartościami, które tam głoszą.

To nie zdenerwowanie, ale wyrzuty sumienia. Ludzie "połamani" zawsze tak reagują
                    • cyberrafi Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 15:09
                      henryk25 napisała:
                      > To nie zdenerwowanie, ale wyrzuty sumienia. Ludzie "połamani" zawsze tak reaguj
                      > ą
                      A mnie Rydzyk i jego mohery zwyczajnie śmieszą. Ciekawe czy to też objaw
                      wyrzutów sumienia?
                      • zeter1 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 20:34
                        do cyberrafi: bardzo dobrze. Mnie również niektóre kawałki śmieszą. ale czy to
                        jest powód, aby pluć, kłamać, obrażać ludzi, robić nagonkę itd.itd.?
                    • anna025 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 19.02.06, 10:06
                      Widzę, że Tobie też Rydzyk zrobił pranie mózgu!! A w moherze chodzisz? Rydzyk
                      to kłamca i kręt!! Dziwię się, że są jeszcze zaślepieni ludzie, którzy tak
                      łatwo dają sobą manipulować!! I te antysemickie hasła na antenie rzekomo
                      katolickiego radia, epatowanie jadem nienawiści, pazernośC... I ta historia zE
                      Stocznią!! Skandal!! Wstyd mi, że to w Polsce dzieją się takie rzeczy pod okiem
                      popierającego tego krętacza rządu!! Rydzyk zrobił w naszym kraju sektę!!
                  • pako19 do mch1983: 18.02.06, 11:50
                    Przynajmniej Ty jesteś normalny/a...Dobrze że przynajmniej za Ciebie nikt nie
                    musi myśleć. A babcię należy kochać bez względu na to jakiego radia słucha.
                    Trudno, trzeba uszanować odmienne zdanie.
                    Całę szczęście że moje babcie ten koszmar rydzykowy ominął :)
                    pozdrawiam :))
                • kgogol Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 08:18
                  brawo! Czy z Twojej wypowiedzi nalezy wysnuc wniosek, ze tylko sluchaczki RM
                  moga miec dzieci!!??Mialam przyjemnosc /?/ wysluchac przez godzine pogladow
                  sluchaczki RM jadac pociagiem.Bezmyslnosc,nienawisc,teorie spiskowe zwiazane z
                  nieokreslonymi 'onymi",brak wlasnego myslenia i jakiegokolwiek arguemntu na
                  potwierdzenie gloszonych pogladow,brak tolerancji dla innych .Slowem
                  ciemnogrod.Nie ma to nic wspolnego z wiara.Mysle,ze szacunek do starszych ludzi
                  to jedno a krytyczne podejscie do tego,co glosza to druga sprawa.
                  w odniesieniu do sytuacji politycznej z ostatnich dni,pani zadala pytanie jak
                  mi sie podoba "nasz" rzad -i nie czekajac na odpowiedz powiedziala,ze jest
                  zachwycona Ziobra.Na moje pytanie: czy tym co zrobil dotychczas czy tez uroda
                  tego pana? -opowiedz byla ,ze tym co zrobi!Bo mowil.I jak tu nie kochac
                  moherowych ?

• kubok Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 10:02
                  Jakos probowalem i niestety nie mam najlepszego zdania. I to sluchalem nie przez
                  chwilke ale dluzszy czas, jak musialem pomagac mojej ŚP Babci. I sorry, takiego
                  jadu w wypowiedziach to nie slyszalem w zadnej rozglosni. Niestyety babcia
                  wierzyla we wszystko co mowi o. Rydzyk. I takze wysylala pieniadze.

A co do formy zglaszania checi odzyskania pieniedzy.

Czy o. Rydzyk nie powinien wyslac sam tych pieniedzy jezeli nie kupil stoczni?
                  Juz nie mowie o odsetkach. Przeciez te pieniadze lezaly na jakiejs lokacie.
                  • struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 10:34
                    > takiego jadu w wypowiedziach to nie slyszalem w zadnej rozglosni. Niestyety
                    babcia

Konkretniej gdzie ten jad. Ja jad i nienawiść widzę np. w tym artykule gdzie
                    sugeruje się, że jedyna osoba, która dotarła do "prawdy" dziwnie zginęła w
                    wypadku.

> Czy o. Rydzyk nie powinien wyslac sam tych pieniedzy jezeli nie kupil stoczni?
                    > Juz nie mowie o odsetkach. Przeciez te pieniadze lezaly na jakiejs lokacie.

Powtarzam. Jakie to przestępstwo gdzie nie ma pokrzywdzonych. Co powinien
                    zrobić o. Rydzyk z moimi pieniędzmi to ja się mogę wypowiadać i uważam, że
                    powinien wszystko przeznaczyć na dzieło. Tak też się stało.
                    • polelektron Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:15
                      "Ojciec Rydzyk oskarżany jest o instrumentalne traktowanie religii katolickiej w
                      celu zjednywania sobie zwolenników. Ponadto o wykorzystywanie swych mediów w
                      celu upowszechniania teorii spiskowych oraz o sprzyjanie szerzeniu poglądów
                      antysemickich. (...) .Ponadto często zajmuje jednoznaczne stanowisko w sprawach
                      politycznych."

To są podstawowe zarzuty wobec RM. Sporo niewłaściwych wypowiedzi jest głównie
                      ze strony słuchaczy, znaczniej wiecej niż w innych stacjach, nie widze natomiasy
                      chęci ich ograniczenia ze strony redakcji radia/TV. Jeśli bardzo chcesz to mogę
                      przytoczyć pare ostrych kawałków.

Wypowiedzi o. Rydzyka:

"Człowieka nie można kopnąć, chyba że czerwonego"
                      Jasna Góra, 18.07.2005

"Lidze Polskich Rodzin nie wierzę ani 5 sekund. To Judasz przyszedł na ostatnią
                      wieczerzę!"
                      Radio Maryja, 25.07.2005

"Platformę trzeba zatopić. Może przydałoby się nam tsunami?"
                      Jasna Góra, 17.09.2005

"Jeszcze Polska nie zginęła. Jeszcze muszą się z nami liczyć"
                      Jasna Góra, 17.09.2005

"W wyborach do Sejmu głosujemy na trzy partie: PiS, LPR lub Ruch Patriotyczny.
                      Nie głosujemy na komitety, które nie zarejestrowały list w całej Polsce, nawet
                      jeśli są przyjazne radiu, jak choćby Dom Ojczysty"
                      Jasna Góra, 17.09.2005

"Pan Tusk jest człowiekiem nieuczciwym. Życzę Lechowi Kaczyńskiemu, żeby zwyciężył"
                      Radio Maryja, 20.10.2005
                      • struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:25
                        > To są podstawowe zarzuty wobec RM. Sporo niewłaściwych wypowiedzi jest głównie
                        > ze strony słuchaczy, znaczniej wiecej niż w innych stacjach, nie widze
                        natomias> y> chęci ich ograniczenia ze strony redakcji radia/TV.

W innych stacjach prawie nie ma słuchaczy na żywo na antenie! Więc takiego
                        problemu być nie może.

>Jeśli bardzo chcesz to mogę przytoczyć pare ostrych kawałków.

Co w nich ostrego?

> Wypowiedzi o. Rydzyka:

Nie kłam. Nie wszystkie!

> "Człowieka nie można kopnąć, chyba że czerwonego"
                        > Jasna Góra, 18.07.2005

Jak ktoś nie słuchał na żywo to nie wie w jakim żartobliwym kontekście to było
                        powiedziane.

> "Lidze Polskich Rodzin nie wierzę ani 5 sekund. To Judasz przyszedł na
                        ostatnią
                        > wieczerzę!"
                        > Radio Maryja, 25.07.2005

No to super a mówili, że popierają jedną partię LPR.

> "Platformę trzeba zatopić. Może przydałoby się nam tsunami?"
                        > Jasna Góra, 17.09.2005

To kłamstwo wałkowane 100 razy

> "Jeszcze Polska nie zginęła. Jeszcze muszą się z nami liczyć"
                        > Jasna Góra, 17.09.2005

Czysta prawda.

> "W wyborach do Sejmu głosujemy na trzy partie: PiS, LPR lub Ruch Patriotyczny.
                        > Nie głosujemy na komitety, które nie zarejestrowały list w całej Polsce, nawet
                        > jeśli są przyjazne radiu, jak choćby Dom Ojczysty"
                        > Jasna Góra, 17.09.2005

Zgadzam się.

> "Pan Tusk jest człowiekiem nieuczciwym. Życzę Lechowi Kaczyńskiemu, żeby
                        zwycię
                        > żył"
                        > Radio Maryja, 20.10.2005

Też tak uważam. I tak się stało.
                        • kubok Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:30
                          > W innych stacjach prawie nie ma słuchaczy na żywo na antenie! Więc takiego
                          > problemu być nie może.
                          Tia jasne.

Np Trojka audycja "za, a nawet przeciw" ,takze audycje nocne, wiekszosc stacji
                          regionalnych.

• struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 12:33
                            > Np Trojka audycja "za, a nawet przeciw" ,takze audycje nocne, wiekszosc stacji
                            > regionalnych.

Człowieku na jakim ty świecie żyjesz. Gdzie masz na żywo z udziałem słuchaczy
                            ok. 8-10 godzin dziennie dyskusji. Gdzie możesz zadzwonić i zadać pytanie
                            jakiemuś politykowi a nawet premierowi? 3 to paredziesiąt minut, krótkich
                            wypowiedzi. Audycje nocne? Prawie niczego nie ma. W regionalnych też nic,
                            przynajmniej w moim woj.

Mówimy o tematach społecznych i religijnych a nie jakiś konkursach.
                            • swoboda_t Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 14:09
                              Ale tylko politykowi/premierowi z jedynie słusznej opcji. O ile pytanie będzie
                              słyszne, bo jak nie zostanie wycięte (głosy słuchaczy są puszczane z
                              kilkusekundowym opóźnieniem.
                              • henryk131 O.RYDZ OSKARZYL KURONIA ZE JEST SPADKOBIERCA 18.02.06, 18:17
                                ojciec Rydzyk oskarżył Kuronia o to, że jest spadkobiercą morderców z
                                Katynia,.
                                • katecheta TO TEN GRZYB CO ŻYJE TYLKO DZIĘKI MOHEROWEMU MCHU 19.02.06, 15:12
                                  JAK TYLKO MOHEROWY MECH ZEMRZE TO ZEMRZE I TEN GRZYB. CIERPLIWOŚCI NARODZIE CIERPLIWOŚCI.
                          • erg_samowzbudnik Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 16:49
                            kubok napisał:

> > W innych stacjach prawie nie ma słuchaczy na żywo na antenie! Więc takieg
                            > o
                            > > problemu być nie może.

To "na żywo"jest jedną z najwiekszych manipulacji o.Rydzyka. Nigdy nie słychać
                            przeciwników ,jeżeli juz komus przez podstęp uda sie dostać na antenę jego
                            wypowiedź jest natychmiast przerywana jako prowokacja.
                        • polelektron Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 12:14
                          > W innych stacjach prawie nie ma słuchaczy na żywo na antenie! Więc takiego
                          > problemu być nie może.

oj nie prawda! jest bardzo duzo audycji gdzie ludzie moga dzwonić i wypowiadać
                          się, powiedz mi dlaczego np. nie ma forum na stronie www.naszdziennik.pl/
                          ? przypominam, ze wypowiadasz sie na stronach GW.

> > Wypowiedzi o. Rydzyka:
                          > Nie kłam. Nie wszystkie!

nie wiem, skopiowałem z:
                          www.wprost.pl/ar/?O=83649
                          (może i nie słusznie?)

> > "Platformę trzeba zatopić. Może przydałoby się nam tsunami?"
                          > > Jasna Góra, 17.09.2005
                          > To kłamstwo wałkowane 100 razy
                          to, że o.Rydzyk tak powiedział wcale nie musi być prawdą:
                          www.wprost.pl/ar/?O=81227 ,po takim artykule nie powiedział bym ,że
                          któraś ze stron ma racje.

• struve Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 12:55
                            polelektron napisał:

> > W innych stacjach prawie nie ma słuchaczy na żywo na antenie! Więc takieg
                            > o
                            > > problemu być nie może.
                            >
                            > oj nie prawda! jest bardzo duzo audycji gdzie ludzie moga dzwonić i wypowiadać
                            > się,

odp. niżej

powiedz mi dlaczego np. nie ma forum na stronie www.naszdziennik.pl/
                            > ? przypominam, ze wypowiadasz sie na stronach GW.

Bo nie ma komu się tym zajmować. Zmieni się to gdy ruszy portal. W internecie
                            jeżeli chodzi o fora (szeroko czytane) to tu można najwięcej napisać. To jedyny
                            plus Wybiórczej. W onecie, wp, interi nie puszczają moich wypowiedzi albo po 20-
                            30 minutach czyli nawet nie da się odpowiedzieć. Inne fora mało kto czyta. W
                            KAI było też kiedyś takie fajne forum pod artykułami to zlikwidowali, bo za
                            dużo było nieprawomyślnych wypowiedzi - przenieśli na "zaplecze". Jeszcze są na
                            szczęście listy dyskusyjne.

> to, że o.Rydzyk tak powiedział wcale nie musi być prawdą:
                            > www.wprost.pl/ar/?O=81227 ,po takim artykule nie powiedział bym ,że
                            > któraś ze stron ma racje.

I tak właśnie wygląda rzetelność. Trzeba najpierw sprawdzić a później pisać!
                            Ładnie to tak mówić fałszywe świadectwo? Przecież były nagrania z Jasnej Góry
                            emitowane w RM, gdzie było słychać kto to mówi. Wystarczy troche posłuchać.
                            • kubok Struve, przeczytaj swoje posty... 18.02.06, 13:22
                              Tak bronisz o. Rydzyk, RM, TV Trwam, ze nie ma jadu, nienawisci, obrazania
                              innych itp. Czytales swoje posty? Chyba nie. Bo dokladnie zaprzeczasz temu co
                              piszesz. Pomysl nad tym.....
                            • frehar Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 14:37
                              > plus Wybiórczej. W onecie, wp, interi nie puszczają moich wypowiedzi albo po 20
                              > - 30 minutach czyli nawet nie da się odpowiedzieć.

i to wlasnie myslenie wyznawcow tatusia rydzyka. nei przepuszczaja twoich
                              wypowiedzi bo co hehe, albo za dlugo to trwa.... przemysl
                              siedzi kilka osob (albo nawet jedna) i czyta wszystkie nadeslane, zanim dojdzie
                              do twojej - np 100 w kolejce moze troche minac... a ktos musi to przegladac bo
                              nie moze dopuscic do publikacji np wulgaryzmow
                              ale wy mowicie " nie chca opublikowac MOJEJ wypowiedzi, szatanskie forum" :P
                              wam to zawsze wiatr w oczy, nie?? hehe
                        • mch1983 No coment. Kończ Waść, wstydu oszczędź. 18.02.06, 18:08
                      • arcybiskup007 KOSCIOL R. ROZLICZY W 5 MIN, gdyby sie im chcialo! 18.02.06, 11:26

bo to jest tak, ze na ich oczach swietobliwy R.
                        robi przewaly przez lata a Kosciol nic nie moze
                        zrobic bo sie puszka pandory odtworzy,

Ratunku!!!!
                      • great.one Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 19.02.06, 15:48
                    • kubok Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:25
                      Taki przyklad. jade do sklepu, dajmy na to z elektronika, bo kest niesamowita
                      promocj. Koledzy daj mi pieniadze, zeby im takze kupic ten super towar. Niestety
                      na miejscu okazuje sie, ze juz sie promocja skonczyla. Co robie z pieniedzmi:

a) oddaje niezwlocznie
                      b) oglaszam, ze jak chca zwrot pieniedzy to niech sie zglosza
                      c) nie oddaje i inwestuje w swoje interesy.

Wersja druga, promocja sie nie skonczyla, ale stwierdzam, ze ten towar jest
                      zbedny moim kolegom. Odpowiedzi te same.
                    • filip6198 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:26
                      > np. w tym artykule gdzie
                      > sugeruje się, że jedyna osoba, która dotarła do "prawdy" dziwnie zginęła w
                      > wypadku.

Słowo "dziwnie" dodałeś od siebie... to jakieś stałe skrzywienie i poszukiwanie
                      wszędzie spisku?
                    • bardu Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 11:45
                      struve napisała:
                      > Konkretniej gdzie ten jad.
                      Chcesz jad? Masz jad:
                      www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
                      • xx23 [...] 18.02.06, 16:34
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • turuin Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 18:33
                        cóż, przerażające. Nie wiem co na to powiedziec.
                        Struve jak skomentujesz?
                        Dopowiem od siebie, że czesto w tramwajach i autobusach spotykam się z komentarzami w podobnym tonie.
                      • bikerz Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 18:51
                        i co struve???? juz wiesz gdzie ten jad???? jak rzekomy katolik może
                        mówić "raus" czy "żydy", "śmierdziuchy" do koggś kto przyjechał zrobić
                        reportaż?????????? jeśli się z tym utożsamiasz, to naprawdę Ci współczuję....

pozdro. \/
                    • janeta5 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 22.07.08, 08:30
                      Te,struve ,jakie dzielo ?
                    • janeta5 Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 22.07.08, 08:30
                      Te,struve ,jakie dzielo ?
                • koniecdemokracji Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 14:00
                  ale kołomyja
                • frehar Re: nie mam szacunku do ludzi kórzy inncyh nie sz 18.02.06, 14:47
                  > Właśnie chodzi o tą babcię. Bo gdyby jej nie było to by twojej mamy nie było.
                  > Dlatego choćby tylko przez szacunek dla niej warto nie obrażać starszych ludzi
                  > i warto samemu posłuchać (nie tylko przez godzinę) aby samemu wyrobić sobie
                  > zdanie.

kocham mame mojej mamy, ale uwaga!!! nie wspominaj nic na temat RM w zlym
                  kontekscie. wtedy bestia sie w niej budzi. pojawaia sie nienawisc w jej oczach i
                  zacisniete zeby. gdyby nie to ze jestem jej wnuczka pewnie by mnie zagryzla :P
                  oddalaby za niego dusze, a to juz chyba przegiecie...
              • jama314 Kiedyś też dorośniesz... 18.02.06, 09:20
                Daj Cycu złotówkę na Owsiaka, a sprawy RM zostaw innym mądrzejszym, bo to
                przekracza Twoje możliwości pojmowania. Nie Twój biznes. "Pożytecznych idiotów"
                na tym forum jest wystarczająco dużo.
            • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 07:40
              A to dobre! od samego rana usmialem sie. Tak sie sklada, ze przez cale liceum,
              studia i kilka lat pracy zawodowej (caly czas kontakty z ludzmi wyksztalconymi)
              nie spotkalem osoby ktora slucha RM. Nie twierdze, ze ludzie inteligentni
              slychaja RM ale stanowia tylko ulamek promila ogolu ludzi wyksztalconych. Jak
              ktos o nieograniczonych horyzontach myslowych moze sluchac radia siejacego
              nienawisc, rasizm i plujacego na wszystkich niezgadzajacych si z o. dyrektorem.
              Najsmutniejsze jest to, ze tylu starszych ludzi dalo sie zaslepis retoryce RM.
              • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 07:48
                > A to dobre! od samego rana usmialem sie. Tak sie sklada, ze przez cale liceum,
                > studia i kilka lat pracy zawodowej (caly czas kontakty z ludzmi
                wyksztalconymi)
                > nie spotkalem osoby ktora slucha RM.

Spotkałeś tylko nie wiesz. Przyznanie się przed kolegami, że się słucha RM to
                obciach, wykluczenie i drwiny. Czy tak wygląda tolerancja i wolność poglądów?

> Jak ktos o nieograniczonych horyzontach myslowych moze sluchac radia siejacego
                > nienawisc, rasizm i plujacego na wszystkich niezgadzajacych si z o.
                dyrektorem.

Posłuchaj to zmienisz zdanie. To etykietki, mity które nijak mają się do
                rzeczywistości.
                • mch1983 Re: do starego chłopca 18.02.06, 07:52
                  struve napisała:

> > A to dobre! od samego rana usmialem sie. Tak sie sklada, ze przez cale li
                  > ceum,
                  > > studia i kilka lat pracy zawodowej (caly czas kontakty z ludzmi
                  > wyksztalconymi)
                  > > nie spotkalem osoby ktora slucha RM.
                  >
                  > Spotkałeś tylko nie wiesz. Przyznanie się przed kolegami, że się słucha RM to
                  > obciach, wykluczenie i drwiny. Czy tak wygląda tolerancja i wolność poglądów?
                  Bo Rydzyk toleruje inne poglądy i szanuje wolność słowa?

> > Jak ktos o nieograniczonych horyzontach myslowych moze sluchac radia siej
                  > acego
                  > > nienawisc, rasizm i plujacego na wszystkich niezgadzajacych si z o.
                  > dyrektorem.
                  >
                  > Posłuchaj to zmienisz zdanie. To etykietki, mity które nijak mają się do
                  > rzeczywistości.
                  Takie są fakty a nie etykiety.
                  Posłuchaj audycji o UE, Jedwabnem obecnej polityce, to dowiesz się, że światem
                  rządzi potajemnie "żydowsko-masnonerska komuna"
                  • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:17
                    > Posłuchaj audycji o UE, Jedwabnem obecnej polityce, to dowiesz się, że
                    światem
                    > rządzi potajemnie "żydowsko-masnonerska komuna"

Przecież nie słuchasz to skąd wiesz. Ja słuchałem i nic takiego nie usłyszałem.
                    To zbitka a la Wybiórcza. Nawet gdyby jakiś słuchacz tak powiedział to co z
                    tego? To tylko słuchacz a nie ojciec z RM. To właśnie jest takie piękne w tym
                    radiu, że tam każdy ma szansę się dodzwonić i powiedzieć co myśli. Wolność. Tak
                    powinno być wszędzie. Tam się rozmawia a w innych mediach tylko nadaje.
                    • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:25
                      W innych mediach jest dyskusja obu stron. W RM monolog jednej strony. Jestem
                      pewien, ze na forum RM jezeli takowe by powstalo, posty negatywne w stosunku do
                      RM szybko zostalyby skasowane przez moderatora(cenzora)
                      • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:50
                        > W innych mediach jest dyskusja obu stron. W RM monolog jednej strony.

Jeżeli tak to dlaczego politycy i specjaliści występujący w RM nie są
                        zapraszani do innych mediów albo są rzadko? Więc gdzie ta druga strona?
                        Dlaczego przez 16 lat ciągle siedzi tam komuna i liberałowie?

Jak RM zaprosiło Tuska, to nie przyszedł bo się bał rozmawiać z narodem. W USA
                        taki polityk byłby skończony a u nas nic.
                        • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:08
                          > Jeżeli tak to dlaczego politycy i specjaliści występujący w RM nie są
                          > zapraszani do innych mediów albo są rzadko?

Moze podaj jakies nazwiska tych specjalistow. I w jakich dziedzinach sa
                          specjalistami? w propagandzie? w sianiu nienawisci i rasizmu? Co do politykow,
                          to goszcza w RM tylko PISowcy, LPR i Samoobrona, pytasz dlaczego, bo w innych
                          mediach nie maja nic sensownego i konkretnego do powiedzenia. W RM moga
                          natomiast bez umiaru siac propagande swoich parti bez trudnych pytan od
                          prowadzacych.

> Jak RM zaprosiło Tuska, to nie przyszedł bo się bał rozmawiać z narodem. W USA
                          > taki polityk byłby skończony a u nas nic.

W USA naszczescie nie ma RM, dlatego ten problem nie dotyczy amerykanow. Jezeli
                          takie radio by powstalo, to za rasizm zostaloby zamkniete natychmiast. A powiedz
                          mi dlaczego o. dyrektor nie przyjmuje zaproszen do innych mediow?
                          • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:21
                            > Moze podaj jakies nazwiska tych specjalistow. I w jakich dziedzinach sa
                            > specjalistami? w propagandzie? w sianiu nienawisci i rasizmu?

Widać, że nie słuchasz. Mogę tu wkleić całą listę ale po co jak można sobie
                            samemu znaleźć w Internecie jak się nie słucha lub nie wie.

>Co do politykow, to goszcza w RM tylko PISowcy, LPR i Samoobrona

I jeszcze pare mniejszych partii prawicowych. Czy to jest jedna opcja? Moim
                            zdaniem to cała paleta barw prawicowych i nawet lewicowych też (Samoobrona).
                            Trudno, żeby w katolickim radiu perorowało SLD.

>bez trudnych pytan od prowadzacych.

Bo z ludźmi trzeba rozmawiać a nie ich gnoić. Trudne pytania zadają później
                            słuchacze. Tusk się bał tego braku pytań.

> za rasizm zostaloby zamkniete natychmiast.

To kalumnie. Proszę o przykłady rasistowskie wypowiedzi.

>dlaczego o. dyrektor nie przyjmuje zaproszen do innych mediow?

Przyjmował na początku ale jak zobaczył, że mówi jedno a drukowane jest drugie
                            to dał sobie spokój. Trudno ciągle udowadniać, że sie nie jest wielbłądem.
                            • mch1983 twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 09:52
                              Pokaż mi wybitnych specjalistów i polityków, którzy tam występuja.
                              Czy Rydzyk w swoich mediach zaprasza osoby mające inne poglądy niż on?
                              Zaraz napiszesz, że przecież zapraszał PO do swojego studia.
                              OK, ale publiczność i prowadzący była rydzykowa.
                              Zadawanie kłopotliwych pytań dla PO i innych było wkestia czasu.
                              Sprawa zatopienia PO i podkreślanie , że Kaczka to PORFESOR a Tusk zaledwie
                              MAGISTER też świadczy o neutralności poglądowej RYdzyjka.
                              SLD nie chciało szukać kwitów na Rydzyka bo ten zaraz by podniósł larum, że SLD
                              walczy z kościołem.
                              Twoje powyższe wypowiedzi są wskazują na wręcz zamiłowanie do RM.
                              A szacunek do mojej babci mam, pomimo tego, że słucha Rydzyka.
                              Bo gdyby nie Rydzyk to by nas na świecie nie było?
                              • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 10:22
                                > Pokaż mi wybitnych specjalistów i polityków, którzy tam występuja.

Wystarczy troche posłuchać. Jest wielu, wkleje tylko paru, tylko proszę nie
                                pisać, że ich nie znam. czas poznać:
                                Prof. dr hab. Halina Brzoza
                                Prof. dr hab. Zbigniew Jacyna-Onyszkiewicz
                                Prof. dr hab. Piotr Jaroszyński
                                Prof. dr hab. Janusz Kawecki
                                Prof. dr hab. Henryk Kiereś
                                dr Leszek Kożuchowski
                                Prof. dr hab. Janina Moniuszko-Jakoniuk
                                Prof. dr hab. Jerzy Robert Nowak
                                Prof. dr hab. Anna Raźny
                                Prof. dr hab. Władysław Sawrycki
                                Prof. dr hab. Kazimierz Tobolski

a jescze biskupi i księża. Osobiście najbardziej cenię o. Krąpca. To umysł
                                jakich mało. Szkoda, że już wiekowy.

Więcej sobie szukaj.

Wybitnych polityków w Polsce nie mamy. Wszyscy umarli - dawno.

> Czy Rydzyk w swoich mediach zaprasza osoby mające inne poglądy niż on?

Zaprasza ludzi np. z Samoobrony, LPRu. Z PO inni też byli np. Saryusz-Wolski,
                                Miodowicz.

> Zaraz napiszesz, że przecież zapraszał PO do swojego studia.
                                > OK, ale publiczność i prowadzący była rydzykowa.
                                > Zadawanie kłopotliwych pytań dla PO i innych było wkestia czasu.

Czy prezydent Tusk powinien bać się kłopotliwych pytań? Więc proszę nie pisać,
                                że tam nie ma trudnych pytań.

> Sprawa zatopienia PO

To kłamstwo Wybiórczej wałkowane 100x

i podkreślanie , że Kaczka to PORFESOR a Tusk zaledwie
                                > MAGISTER też świadczy o neutralności poglądowej RYdzyjka.

Nikt nie jest neutralny, to mit. A tytuły to fakt, o którym się zapomina.

> SLD nie chciało szukać kwitów na Rydzyka bo ten zaraz by podniósł larum, że
                                SLD walczy z kościołem.

Bo walczy i tego nie kryją. Więc co im szkodziło. Już próbowali o. Rydzyka
                                aresztować. Szukali wszyscy ale nic nie ma.

> Twoje powyższe wypowiedzi są wskazują na wręcz zamiłowanie do RM.

Na szacunek. Bo to jedyne w pełni wolne radio a cenzury i poprawności
                                politycznej nie lubię.

> A szacunek do mojej babci mam, pomimo tego, że słucha Rydzyka.
                                > Bo gdyby nie Rydzyk to by nas na świecie nie było?

No tak źle to by nie było.
                                • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 10:56
                                  Przytocze kilka cytatow zaslyszanych w RM, tolerancyjnym, katolickim, jedynie
                                  slusznym radiu.

Słuchacz: – W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona
                                  jest przez lobby homoseksualistów amerykańskich.
                                  o. Piotr: – Chyba przez lobby żydowskie.
                                  Słuchacz: – A to nie na jedno wychodzi?

Słuchaczka: – Jest u nas w Toronto taki jeden Amerykanin, który przez całe życie
                                  wyszukuje i opisuje negatywne postacie Żydów.
                                  A ja się pytam, czy w imię miłości Chrystusa nie mógłby wyszukać kilku
                                  pozytywnych postaci tej nacji?
                                  o. Piotr: – Proszę pani... to za niego robi „Gazeta Wyborcza”.

i najlepszy w wykonaniu o. Rydzika:
                                  Słuchaczka: – Słuchałam pana wypowiedzi i muszę przyznać, że była ona na bardzo
                                  niskim poziomie, wręcz na poziomie żenującym.
                                  o. Rydzyk: – Widzicie... to telefonował do Radia Maryja szatan, choć o
                                  niewieścim głosie. A jeśli to nie sam szatan dzwonił, to jego niewolnik o
                                  imieniu Urszula.

Ekspert RM: – Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich
                                  bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwaczący kaczor
                                  Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi
                                  do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.

o. Rydzyk: – Byłem w Białymstoku i widziałem taki perfidny plakat. Taki
                                  wielki... niby był przeciwko AIDS. Pisało na nim: „Wszyscy to robicie, ale
                                  róbcie to z głową”. Jakież to wstrętne... wszyscy robicie, a przecież ja tego
                                  nie robię.
                                  • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 11:15
                                    I na tym się nasza dyskusja musi skończyć bo na kłamstwa nie ma rady. To są
                                    teksty w większości zmontowane. Pochodzą z Faktów i Mitów. Jednym słowem mity.
                                    Nawet zajadli przeciwnicy to wiedzą np.
                                    www.radiomaryja.pl.eu.org/faq.html#fim

• arcybiskup007 Tu jest PELNA WERSJAartykulu o Big R i jego trupie 18.02.06, 11:21

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3170824.html
                                      • paseo Re: Tu jest PELNA WERSJAartykulu o Big R i jego t 19.02.06, 08:51
                                    • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 11:40
                                      MONITORING PROGRAMU RADIA MARYJA przeprowadzony na podstawie programu nadanego
                                      od 27 II 2003 r. do 12 III 2003 r.
                                      Skupiając się zaś szczególnie na audycjach informacyjno-publicystycznych
                                      pozwolił na ujawnienie następujących uchybień nadawcy, który :

1.wbrew rozporządzeniu KRRiT z dnia 6 lipca 2000r. w sprawie sposobu utrwalania
                                      i przechowywania przez nadawców audycji, reklam i innych przekazów dwukrotnie
                                      przesłał nagrany do monitoringu program w takim stanie technicznym, który nie
                                      pozwolił na jego odtworzenie .
                                      2.niezgodnie z prawdą, wbrew etyce dziennikarskiej, wielokrotnie i w eksponowany
                                      sposób podał wiadomość o błogosławieństwie udzielonym przez Ojca św. dla Radia
                                      Maryja i Telewizji Trwam. Potwierdził w ten sposób, spotykane w prasie zarzuty o
                                      instrumentalizację Jego Osoby i nauczania, co w radiu, a szczególnie radiu
                                      katolickim nie powinno mieć miejsca .
                                      3.w programach z udziałem słuchaczy nie zajmował jasno określonego stanowiska w
                                      stosunku do wypowiadanych poglądów antysemickich, brakiem reakcji potwierdzając
                                      błędne przekonania i niewłaściwy stosunek do problemu antysemityzmu, co jest
                                      niezgodne z chrześcijańskim systemem wartości, przez co naruszył art. 18 pkt. 2
                                      ustawy o radiofonii i telewizji; może to też pobudzać do nienawiści na tle
                                      narodowościowym naruszając art. 22 a. Dyrektywy Rady Unii Europejskiej i
                                      Parlamentu Europejskiego z 19 czerwca 1997 r.
                                      4.nie dbał o poprawność językową swoich programów (załącznik VII , strony 19 – 20).

zainteresowanych odsylam
                                      www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/KRRiT_Maryja_03.html
                                      • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 11:57
                                        Widzę, że się dokształcasz z linku, który podałem. Proponuję jednak samemu
                                        więcej posłuchać aby coś wiedzieć na ten temat i nie posługiwać się
                                        zmontowanymi cytatami jak wcześniej.
                                        • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 12:13
                                          moze te cytaty byly zmontowane, co nie zmienia faktu, ze RM szerzy nienawisc i
                                          nietolerancje.

"Wiązanie się mediów z jedną opcją polityczną nie jest najszczęśliwsze. Mówi nam
                                          o tym przeszłość, nie wspominając już o dokumentach Kościoła" - abp Damian
                                          Zimoń, metropolita katowicki.

"Zakonnik nie jest od prowadzenia audycji politycznych, zakonnik jest od
                                          głoszenia Słowa Bożego" - abp Gocłowski

Abp Kowalczyk pisze, że działania osób duchownych - na polu publicznym, w
                                          fundacjach czy spółkach "które w jakikolwiek sposób angażują autorytet Kościoła,
                                          wymagają pisemnej zgody własnego ordynariusza, a w przypadku instytucji o
                                          zasięgu ogólnopolskim - także zgody Konferencji Episkopatu Polski" - RM takiej
                                          zgody nie posiada

"na przełomie listopada i grudnia polscy biskupi prosili Watykan o zabranie
                                          głosu w sprawie mediów o. Rydzyka, a prymas Józef Glemp skarżył się, że głos
                                          Radia Maryja bardzo często odbiega od stanowiska Konferencji Episkopatu Polski"

Papież Benedykt XVI skrytykował upolitycznienie mediów katolickich w Polsce,
                                          mówiąc, że powinny zachować "autonomię sfery politycznej". Watykańscy eksperci
                                          dodali: - Media, które nie przestrzegają nauczania Episkopatu, nie zasługują na
                                          miano katolickich.

Jak widac RM nie ma wielu zwolennikow wsrod duchowienstwa.
                                          • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 12:38
                                            > Jak widac RM nie ma wielu zwolennikow wsrod duchowienstwa.

Większość biskupów jest za lub neutralna. We wrogich mediach wypowiadają są
                                            tylko przeciwnicy i to ci najbardzie agresywni: Życiński, Pieronek, Gocłowski,
                                            Glemp.

JE ks. bp Antoni Pacyfik Dydycz (ND, 20.12.05): Na końcu spotkania ks. kard.
                                            Deskur, który żywo interesuje się sprawami Polski i Radia Maryja, powiedział,
                                            że sługa Boży Jan Paweł II prosił go, by zawsze bronił Radia Maryja. Zapytałem
                                            więc, czy mogę powiedzieć to publicznie. Ksiądz kardynał odpowiedział, że
                                            tak: "Proszę publicznie powiedzieć, że Ojciec Święty Jan Paweł II przekazał mu
                                            takie polecenie, aby bronił Radia Maryja". Więc ja się tym dzielę. Ale myślę,
                                            że - dziękować Bogu - po prostu nie trzeba będzie bronić publicznie Radia
                                            Maryja, bo przecież i poziom, i jakość programów, i to wszystko, czym jest
                                            Radio Maryja, sprawi, że jego wrogów będzie i tak coraz mniej.
                                            • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 13:03
                                              (...)bo przecież i poziom, i jakość programów, i to wszystko, czym jest
                                              > Radio Maryja, sprawi, że jego wrogów będzie i tak coraz mniej.

Skoro wrogow, to RM z 98% obywateli poszlo na wojne?? Co jeszcze zrobi Rydzyk
                                              aby oportunistow bylo coraz mniej??
                                              • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 13:14
                                                > Skoro wrogow, to RM z 98% obywateli poszlo na wojne??

Przeciwnicy RM są zabawni, dlatego że przeczą sami sobie. Przecież o. Rydzyk
                                                wygrał wybory jak obwieściła Wybiórcza. To jak mógł to dokonać tak marnymi
                                                zastępami? A ile % dostało PIS i LPR? To elektorat RM. 2 % słucha (jeżeli to
                                                prawda bo wiadomo jak działają sondaże) ale zwolenników jest pare milionów. Ale
                                                spokojnie to pewnie stare mohery na wymarciu.
                                                • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 13:29
                                                  struve napisała:

> > Skoro wrogow, to RM z 98% obywateli poszlo na wojne??
                                                  >
                                                  > Przeciwnicy RM są zabawni, dlatego że przeczą sami sobie. Przecież o. Rydzyk
                                                  > wygrał wybory jak obwieściła Wybiórcza. To jak mógł to dokonać tak marnymi
                                                  > zastępami? A ile % dostało PIS i LPR? To elektorat RM. 2 % słucha (jeżeli to
                                                  > prawda bo wiadomo jak działają sondaże) ale zwolenników jest pare milionów. Ale
                                                  >
                                                  > spokojnie to pewnie stare mohery na wymarciu.

Skoro myslisz, ze wszyscy wyborcy PISu i LPRu to zwolennicy RM to jestes w
                                                  wielkim bledzie, rzeklbym w blogiej nieswiadomosci. Jakby tak bylo to RM
                                                  sluchaloby 50% ludzi a nie 2%. A 2% z 36mln to 720tys.
                                                  • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 13:36
                                                    > Skoro myslisz, ze wszyscy wyborcy PISu i LPRu to zwolennicy RM to jestes w
                                                    > wielkim bledzie, rzeklbym w blogiej nieswiadomosci. Jakby tak bylo to RM
                                                    > sluchaloby 50% ludzi a nie 2%. A 2% z 36mln to 720tys.

Nigdzie nie napisałem, że wszyscy. Twierdzę tylko, że na pewno nie 2%
                                                    zwolenników bo kto by głosował na prawicę. Boże PIS i LPR ma takie poparcie????
                                                    50% Nie może być, choć byłoby fajnie.

Masz przykład wolności wypowiedzi. Cenzor wyciął mój pierwszy komentarz.

• broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 13:45
                                                    Moze tak, wszyscy zwolennicy RM (2%) glosowalo na PIS i LPR. A wsrod calego
                                                    elektoratu PIS i LPR zwolennikow RM jest nie wiecej niz 5%. Czyli suma sumarum
                                                    mowimy o okolo 700tys osobach.

Bezpodstawnie obraziles publicznie Michnika wiec wycieli twoj post, nie wiem
                                                    czemu sie dziwisz.
                                                  • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 14:03
                                                    > Moze tak, wszyscy zwolennicy RM (2%) glosowalo na PIS i LPR. A wsrod calego
                                                    > elektoratu PIS i LPR zwolennikow RM jest nie wiecej niz 5%. Czyli suma sumarum
                                                    > mowimy o okolo 700tys osobach.

To dlaczego GW pisze o paru milionach???

> Bezpodstawnie obraziles publicznie Michnika wiec wycieli twoj post, nie wiem
                                                    > czemu sie dziwisz.

A gdzie go obraziłem? Mówiąc, że go przetrwamy? Parafrazując jego słowa w
                                                    których dowalał prawicy, a które jak ulał pasują do niego samego? Prawdziwa
                                                    cnota krytyki się nie boi...
                                                  • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 14:11
                                                    "Prawdziwa cnota krytyki się nie boi..."

Rydzyk nie boi sie krytyki ... on ja zwalcza wszelkimi sposobami.
                                                  • struve Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 14:16
                                                    > Rydzyk nie boi sie krytyki ... on ja zwalcza wszelkimi sposobami.

Tak zwalcza. Zamyka niepokornych pismaków, blokuje telewizję, a redaktorów
                                                    wysyła na Madagaskar.
                                                  • broonek Re: twoje wypowiedzis ą tendencyjne jak RM 18.02.06, 14:27
                                                    > Tak zwalcza. Zamyka niepokornych pismaków, blokuje telewizję, a redaktorów
                                                    > wysyła na Madagaskar.

Moze jeszcze nie tak drastycznie. Ale PIS juz pracuje nad ustawami, ktore
                                                    umozliwa cenzure i inne wynalazki rodem z komuny.
                                                  • indeed4 Do struv i broonka. 18.02.06, 15:35
                                                    1. Proponuję wykonać proste obliczenie : ile milionów zagłosowało na PiS jeśli
                                                    w wyborach dostali oni 27 % głosów przy 40 % frekwencji :-)
                                                    2. A następnie zestawić otrzymany wynik z żelaznym elektoratem środowiska RM
                                                    obliczanym na ok. 2-3 miliony.
                                                    3. I tym sposobem będziemy wiedzieć dlaczego Kaczyński tak kurczowo się trzyma
                                                    mediów Rydzyka.
                                                  • indeed4 Re: Przepraszam : struve. 18.02.06, 15:36
                    • pantox Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:13
                      żal mi Ciebie. nie moge uwierzyc ,ze to Twoje poglady.wole myslec ,ze pracujesz
                      dla radia aby pisac takie komentarze. Ludzie RM chyba oszaleli.to straszne ,ze
                      otaczaja mnie zombi.
                      • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:27
                        > Ludzie RM chyba oszaleli.to straszne ,ze otaczaja mnie zombi.

Dobrze, że chociaż lodówkę masz pełną.
                        • bikerz Re: do starego chłopca 18.02.06, 19:16
                          a pewnie, że mam. i pewnie, że dobrze. ale na pewno nie dzięki RM, tylko dzięki
                          sobie. poglądy RM i jego zwolenników wręcz mnie obrażaja jako katolika.

pozdro. \/ (czyt. pis - z ang. peace;)
                      • ppszc Re: do starego chłopca 18.02.06, 11:24
                        pantox napisał:

> żal mi Ciebie. nie moge uwierzyc ,ze to Twoje poglady.wole myslec ,ze pracujesz
                        > dla radia aby pisac takie komentarze. Ludzie RM chyba oszaleli.to straszne ,ze
                        > otaczaja mnie zombi.

Zombie Nation - brawo pantox - uśmiałem się nieźle, ale po chwili pomyślałem, że
                        to jest straszne i smutne zarazem....
                    • huk256 Re: do starego chłopca 18.02.06, 13:11
                      Ciekawe czy gdyby ktoś zadzwonił do RM i jako słuchacz zaczął wyzywać ciebie,
                      twoją mamę lub innego członka rodziny od ch... luk k... lub (uprzedzając
                      tłumaczenie) od np agentów sb (przykład: atak na Lecha Wałęse), lub jeszcze
                      lepiej nawoływać do agresji przeciw jakiejś osobie (przykład: przyjęcie ustawy
                      aborcyjnej kilka lat temu kiedy to Rydzyk nawoływał - fakt nie bezpośrednio - do
                      ogolenia głów posłą którzy głosowali za tą ustawą) to czy nie oczekiwał byś od
                      prowadzącego audycję reakci? Wypowiadanie się na każdy temat może być - tylko
                      należy przedstawiać DOWODY swoich poglądów, a nie "Tak, bo tak; Nie, bo nie"

I miłoby było jak byś odniósł się do tego
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37038373&a=37045270posta.
                    • tomecki13 Re: do starego chłopca 18.02.06, 19:25
                      struve napisała:

> Przecież nie słuchasz to skąd wiesz. Ja słuchałem i nic takiego nie usłyszałem.
                      >
                      > To zbitka a la Wybiórcza. Nawet gdyby jakiś słuchacz tak powiedział to co z
                      > tego? To tylko słuchacz a nie ojciec z RM. To właśnie jest takie piękne w tym
                      > radiu, że tam każdy ma szansę się dodzwonić i powiedzieć co myśli. Wolność. Tak

To koles masz chyba cos ze sluchem nie wporzadku. U mnie w domu gra to radio non stop i chcac nie chcac czasem tez musze slyszec cos i mowie ci ze takie rzeczy sa tam na porzadku dziennym, przoduja w tym tak zwani zapraszani eksperci, a w szczegolnosci niejaki Nowak
                • d_arek_d Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:15

struve napisała:

> > A to dobre! od samego rana usmialem sie. Tak sie sklada, ze przez cale li
                  > ceum,
                  > > studia i kilka lat pracy zawodowej (caly czas kontakty z ludzmi
                  > wyksztalconymi)
                  > > nie spotkalem osoby ktora slucha RM.
                  >
                  > Spotkałeś tylko nie wiesz. Przyznanie się przed kolegami, że się słucha RM to
                  >
                  > > Jak ktos o nieograniczonych horyzontach myslowych moze sluchac radia siej
                  > acego
                  > > nienawisc, rasizm i plujacego na wszystkich niezgadzajacych si z o.
                  > dyrektorem.
                  >
                  > rzeczywistości.

No już dobrze, dobrze, panie prezesie Rydzyk. Ładnie to tak anonimowo bronić
                  swych racji? A tak w ogóle, proszę się wstydzić - czytać gazetę którą samemu
                  określa się na antenie mianem ''polskojęzycznej''. A może zbieramy materiały na
                  następną audycję..?
                  • great.one Re: do starego chłopca 19.02.06, 15:45
                • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:18
                  >Spotkałeś tylko nie wiesz. Przyznanie się przed kolegami, że się słucha RM to

Nik nie musi sie przyznawac do sluchania RM, po wyglaszanych opiniach widac jaki
                  swiatopoglad reprezentuje rozmowca. Po twoich postach widac, ze sluchasz RM.

> rzeczywistości.

Moja babcia slucha i widac, ze jej poglady to kalka retoryki RM. Niestety babcia
                  jest juz w podeszlym wieku i przez RM tak skutecznie omamiona, ze w swojej
                  rodzinie widzi wrogow (czyli wszystkich, ktorzy nie zgadzaja sie ze slowem o.
                  dyrektora)
                  • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:56
                    broonek napisał:

> >Spotkałeś tylko nie wiesz. Przyznanie się przed kolegami, że się słucha RM
                    > to
                    > > obciach, wykluczenie i drwiny. Czy tak wygląda tolerancja i wolność poglą
                    > dów?
                    >
                    > Nik nie musi sie przyznawac do sluchania RM

A kto pisze, że musi się przyznawać. To tylko odp. na to dlaczego czasami
                    trudno w realnym świecie spotkać słuchacza RM.

> > Posłuchaj to zmienisz zdanie. To etykietki, mity które nijak mają się do
                    > > rzeczywistości.
                    >
                    > Moja babcia slucha i widac, ze jej poglady to kalka retoryki RM. Niestety
                    babci
                    > a
                    > jest juz w podeszlym wieku i przez RM tak skutecznie omamiona, ze w swojej
                    > rodzinie widzi wrogow (czyli wszystkich, ktorzy nie zgadzaja sie ze slowem o.
                    > dyrektora)

To pozdrawiam twoją babcię. Pewnie mądra kobieta.
                    • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:15
                      Fak, trudno spotkac sluchacza RM w realnym swiecie. Dlatego niech RM pozostanie
                      na marginesie i nie psuje resztek realnego swiata.
                      Moja babcia jest madra kobieta, niestety zdarza sie, ze madrzy ludzie rowniez
                      dadza sie opetac populistycznej retoryce.
                      Wydaje sie, ze ty takze nalezysz do madrych ludzi, niestety zaslepionych,
                      niezdolnych do logicznego myslenia i wyciagania sensownych wnioskow.
                      Pozdrawiam ciebie i obys przemyslal kilka spraw.
                      • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 09:34
                        > Fak, trudno spotkac sluchacza RM w realnym swiecie. Dlatego niech RM
                        pozostanie
                        > na marginesie i nie psuje resztek realnego swiata.

Jeżeli wg. badań RM słucha 2% więc o co tyle krzyku? O. Dyrektora trzeba
                        pokochać albo przeczekać jak mawia Michnik. Tylko dlaczego jest taki
                        niekonsekwentny i jego gazeta nie czega tylko atakuje?

> Wydaje sie, ze ty takze nalezysz do madrych ludzi, niestety zaslepionych,
                        > niezdolnych do logicznego myslenia i wyciagania sensownych wnioskow.
                        > Pozdrawiam ciebie i obys przemyslal kilka spraw.

I vice versa.
                        • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 10:37
                          Twoje bezgraniczne uwielbienie RM jest zaskakujace. Biedaku, na tym forum sam
                          jestes przeciwko wszystkim i nie mow, ze wiekszosc nie ma racji. RM slucha 2% a
                          Wyborcza, Rzeczpospolita, Wprost, Polityke, TVP1,2,3, TVN, Polsat, RMF, Zetke,
                          Polskie Radio reszta, czyli 98%. To samo z polska inteligencja, tylko 2% slucha
                          RM. I nie pisz mi, ze tylko Rydzyk ma racje i jego 2% wielbicieli.
                          • struve Re: do starego chłopca 18.02.06, 10:47
                            > Twoje bezgraniczne uwielbienie RM jest zaskakujace. Biedaku, na tym forum sam
                            > jestes przeciwko wszystkim

Nie jest tak źle. Dzięki za troskę.

>i nie mow, ze wiekszosc nie ma racji. RM slucha 2% a
                            > Wyborcza, Rzeczpospolita, Wprost, Polityke, TVP1,2,3, TVN, Polsat, RMF, Zetke,
                            > Polskie Radio reszta, czyli 98%. To samo z polska inteligencja, tylko 2%
                            slucha

I super. Skoro nikt tego radia nie słucha to po co robić taką hucpę.

> RM. I nie pisz mi, ze tylko Rydzyk ma racje i jego 2% wielbicieli.

A gdzie coś takiego napisałem, że tylko o. Rydzyk? A jak ma rację to będzie
                            głupio. Często jest tak, że większość jednak racji nie ma vide faszyzm,
                            komunizm itd. Trzeba myśleć samodzielnie a nie jak tłum z Wybiórczej itd.
                            • broonek Re: do starego chłopca 18.02.06, 11:08
                              Faszyzm i komunizm, to przedewszystkim dyktatorzy, ktorzy otumanili i
                              sterroryzowali swoje narody. Mieszkales od 1945 roku w panstwie komunistycznym,
                              wiec w twoim rozumowaniu wiekszosc byla zwolennikami komuny? Na szczescie Rydzyk
                              nie ma takiej haryzmy jak tamci dyktatorzy i na szczescie tylko 2% obywateli
                              otumanil. Ja mialbym tylko jedno zyczenie, zeby sluchacze RM sami zaczeli myslec
                              a nie tylko powtarzac przesycone jadem slowa Rydzyka i jego przydupasow.

Z wybiorczym pozdrowieniem ;)
                • rydzozer Re: do starego chłopca 19.02.06, 22:24
                  Tak Struve masz racje a od dzis polecam zamiast ogolnie znanej modlitwy zacznij modlic sie tymi slowami:
                  Ojcze dyrektorze nasz, któryś jest w Toruniu, święć się RM i Trwam twoje, przyjdź myślenie twoje, bądź pycha twoja, jako w Toruniu i na całym świecie. Radia naszego, rządowego daj nam dzisiaj. I odpuść nam nasze niskie datki, jako i my odpuszczamy niskie płace pracodawcom naszym. I broń nas przed słuchaniem innych radiów i oglądaniem innych telewizjów, ale nas trzymaj w nienawiści, antysemityźmie, ksenofobii i homofobii.
                  Amen
                  Zobaczysz pomoze i Tobie i calej reszcie zapatrzonej w osoloma ktory takimi jak Ty manipuluje bardzo ladnie - ktos kiedys powiedzial ze to socjotechnika - ale ale - przepraszam - bedziesz mosial zagladac do encyklopedii bo obtwatel Tadeusz R. na antenie jedynego slusznego radia raczej nie wyjasni co to jest a jedyna sluszna telewizja tez nie pokaze Ci programu ktory wyjasni ten zwrot - ok zeby bylo Ci latwiej zyc: SOCJOTECHNIKA - próba praktycznego podejścia do socjologii; metoda budowania reguł jak skutecznie oddziaływać na grupy i jednostki w celu wywołania pożądanych zmian a w wydaniu jedynego slusznego radia i jedynie slusznej telewizji jeszcze trzeba dodac ze: Strategia socjotechniczna manipulacyjna - podmioty, stojące nad zbiorowościami, bądź podmioty zewnętrzne, poprzez narzucenie określonego systemu bodźców starają się wyzwolić reakcje przystosowawcze, mające zmienić zbiorowość w określonym kierunku.
                  Powinno Ci sie rozjasnic - moze po tym zaczniesz sluchac nie tylko jedynie slusznej stacji i ogladac jedynie sluszna telewizje - moze posluchasz czegos z pakietu polskiego radia - dla ciebie polecam program polskiego radia bis i poogladasz cos z telewizji innych - discawery polecam poszerzysz horyzaty i zobaczysz ze nie tylko - Stuve BACZNOSC - obywatel Tadeusz R. - Stuve SPOCZNIJ - mowi cos madrego i wartego posluchania/obejrzenia
            • backspace2 Re: do starego chłopca 18.02.06, 08:59
              "Bo Owsiak może zawsze przeznaczyć te pieniądze na ŚOB a o.Rydzyk złożył ofertę
              wykupienia Stoczni, która została odrzucona. Coś trzeba było zrobić z tymi
              pieniędzmi. Oddał tym co chcieli"

Przeczytajcie też artykuł w całości, a nie tylko jego zapowiedź (link obok
              tekstu). Wynika z noego, że o. Rydzyk nie złożył NIGDY i ŻADNEJ oferty. A mówi
              o tym syndyk, czyli jedyna osoba, do której taka osoba mogła być skierowana.
            • idiot_hunter Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 09:55
              Rydzyka słucha coraz więcej wykształconych ludzi? Niby kto go słucha? Jakoś nie
              znam takich, nawet moja matka tego nie słucha, bo zdaje sobie sprawę,że Rydzyk
              to bezwzględny oszust i kombinator. Jestem przekonany, że tego szamana to nawet
              Kaczyńscy słuchają wyłącznie dlatego, że im pomaga utrzymać władzę...
              • struve Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 10:38
                > Rydzyka słucha coraz więcej wykształconych ludzi? Niby kto go słucha? Jakoś
                nie znam takich

Jak nikt nie słucha to zostawcie nas w spokoju.

> to bezwzględny oszust i kombinator.

Typowe kalumnie bez dowodów i argumentów.
                • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 11:19
                  > Jak nikt nie słucha to zostawcie nas w spokoju.
                  >
                  Ale my ci nic zlego nie robimy, to ty przyszedles na forum niedobrej wybiorczej.
                  Jezeli wyborcza jest be to co tu robisz?
                  • struve Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 11:39
                    > Ale my ci nic zlego nie robimy, to ty przyszedles na forum niedobrej
                    wybiorczej

A kto pisze te wszystkie kłamliwe artykuły? Ta cała nagonka w TV. Faszystowskie
                    pytania typu "Co zrobić z o. Rydzykiem". Przecież nie pisze tego personalnie do
                    ciebie człowieku choć też się w to wpisałeś kłamstwami, które ci bezspornie
                    wykazałem.

> Jezeli wyborcza jest be to co tu robisz?

Daję świadectwo prawdzie. Tym się właśnie różnią słuchacze RM, że są otwarci na
                    poglądy innych.
                    • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 11:51
                      Haha, dobre, znowu mnie rozbawiles.

> A kto pisze te wszystkie kłamliwe artykuły? Ta cała nagonka w TV. Faszystowskie
                      >
                      > pytania typu "Co zrobić z o. Rydzykiem"
                      Standard w wykonaniu RM, nagonka wszystkich mediow na o. dyrektora. Poproscie
                      blizniakow o ustawe zabraniajaca krytykowanie Rydzyka i RM. Wprowadzcie cenzure
                      i zamknijcie wyborcza.

> ciebie człowieku choć też się w to wpisałeś kłamstwami, które ci bezspornie
                      > wykazałem.
                      w ktorym momencie drogi forumowiczu oklamalem ciebie??

> Daję świadectwo prawdzie. Tym się właśnie różnią słuchacze RM, że są otwarci na
                      >
                      > poglądy innych.
                      Sluchacze RM otwarci na inne poglady?? Nie rozsmieszaj mnie. Moze jeszcze
                      jestescie tolerancyjni i kochacie Zydow?? Dajesz swiadectwo prawdzie, jedynie
                      slusznej gloszonej na falach torunskiej rozglosni.
                      • struve Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:23
                        > Standard w wykonaniu RM, nagonka wszystkich mediow na o. dyrektora. Poproscie
                        > blizniakow o ustawe zabraniajaca krytykowanie Rydzyka i RM. Wprowadzcie
                        cenzure
                        > i zamknijcie wyborcza.

Nikt tego nie chce. Trzeba przeczekać. Tylko dlaczego GW ciągle niesłusznie
                        atakuje, sieje zamęt i dzieli społeczeństwo, zamiast słuchać Michnika, który
                        mówił: pokochać albo przeczekać?

> w ktorym momencie drogi forumowiczu oklamalem ciebie??

Przytaczając kłamliwe i zmanipulowane wypowiedzi na poparcie swych błędnych tez.

> Moze jeszcze
                        > jestescie tolerancyjni i kochacie Zydow??

Dobrych Polaków lubimy, żłych nie lubimy. Z Żydami to samo. Dlaczego takich
                        naszych wielkich żydowskich przyjaciół jak np. Dora Kacnelson nagłaśnia się
                        tylko w RM a nie w tych niby tolerancyjnych?
                        • kosi4rz Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:28
                          struve napisała:

> Dobrych Polaków lubimy, żłych nie lubimy. Z Żydami to samo. Dlaczego takich
                          > naszych wielkich żydowskich przyjaciół jak np. Dora Kacnelson nagłaśnia się
                          > tylko w RM a nie w tych niby tolerancyjnych?
                          ----------------------------

NIE LUBICIE ZŁYCH ŻYDÓW??? CO TY NIE POWIESZ?!
                          www.akuku.pl/link_frameset.php?strHref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fw%2FMoherowe-berety%3Fv%3DWyxEdbyswKA
                        • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:34
                          > Dobrych Polaków lubimy, żłych nie lubimy. Z Żydami to samo. Dlaczego takich
                          > naszych wielkich żydowskich przyjaciół jak np. Dora Kacnelson nagłaśnia się
                          > tylko w RM a nie w tych niby tolerancyjnych?

A dobrzy to ci ktorzy sluchaja RM i popieraj Rydzyka. Ci ktorzy czytaja
                          Wyborcza, ogladaja TVN sa zli i ich nie lubicie.
                          • struve Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:37
                            > A dobrzy to ci ktorzy sluchaja RM i popieraj Rydzyka. Ci ktorzy czytaja
                            > Wyborcza, ogladaja TVN sa zli i ich nie lubicie.

To twoja definicja.
                            • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:47
                              Ale zgadzasz sie z nia i pasuje ci.
                              • struve Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 14:04
                                broonek napisał:

> Ale zgadzasz sie z nia i pasuje ci.

Nie zgadzam i nie popieram. J.w.
                                • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 14:29
                                  > Nie zgadzam i nie popieram. J.w.

I chwala ci za to.
                                  Wracajac do twojego postu, mozesz napisac, ktorzy wg RM sa dobrzy a ktorzy zli.
                          • donkowalski Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:46

CHYBA SOBIE ZARAZ WLACZE TO RADIO. STRUVE, SZANUJE CIEBIE. POZDRAWIAM.
                            BRONEK JESTES OGRANICZONYM PELNYM NIENAWISCI IDIOTA. POLECAM CI KACIK SAMOTNYCH
                            SERC
                            • broonek Re: Chyba sam w to nie wierzysz Struve! 18.02.06, 13:49
                              donkowalski napisał:

>
                              > CHYBA SOBIE ZARAZ WLACZE TO RADIO. STRUVE, SZANUJE CIEBIE. POZDRAWIAM.
                              > BRONEK JESTES OGRANICZONYM PELNYM NIENAWISCI IDIOTA. POLECAM CI KACIK SAMOTNYCH
                              >
                              > SERC

Dziekuje sluchaczu RM za cieple slowa. Twoja wypowiedz jak ulal pasuje do
                              retoryki Rydzyka
            • nati Re: do starego chłopca 18.02.06, 10:31
              RM slucha coraz wiecej wyksztalconych ludzi??? Buhahaha!!!
              Chyba tych po szkole Rydzyka albo po KULu!
              Wyksztalcenie to nie tylko papier. To rowniez umiejetnosc logicznego myslenia,
              wlasne zasady, pewien obiektywizm. Sluchacze RM, ci mlodzi i inteligentni
              (inaczej) to po prostu CIELAKI.

1. Pieniedzy podarowanych RM odzyskac sie nie da. Ani na drodze sadowej, ani
              proszac ojca dyrektora. Malo bylo takich, co probowalo??? Ludzi, ktorzy najpierw
              dawali, bo mieli duzo, a potem zmozeni przez chorobe nie mieli na wlasne
              leczenie i prosili o pomoc wlasnie Rydzyka? Doczekali sie? Gowna sie doczekali.

2. Zapraszam do Torunia, Rydzykowe Imperium wyglada wrecz imponujaco. Proponuje
              sie zastanowic jak ma sie takie imperium do zasad wiary katolickiej, do tego, co
              glosi Biblia!

Ten kraj to kraj pod rzadami CIELAKOW wybranych przez CIELAKOW. Oto idealne
              spoleczenstwo - oglupione, zle wyksztalcone i pasywne.

W ten oto sposob budujemy sobie Swiatynie Opatrznosci z kasy podatnikow.
              Alleluja??? Boze bron!!!
            • alterpars do struva 18.02.06, 18:01
              to ze RM sluha coraz wiecej ludzi wyksztalconych swiadczy o niedoskonalosci
              selekcji w procesie ksztalcenia na poziomie wyzszym...
              A co do moherow....swoja droga ciekaw jestem ich opinii kiedy na trybune sejmu
              polskiego trafi projekt ustawy o eutanazji hahahahahahahaha.
              Polska ma jedyna sznase aby przez nastepny rok zorientowac sie co sie dizeje
              kiedy do glosu dochodza stronnictwa powiazane z fanatykami religijnymi mam
              nadzieje ze tym prazem spoleczenstow polskie wyciagnie wlasciwe wnioski.
              Poziom klamstw o tanim panstwie wyjaciu na przeciw ludziom osiagnal juz i tak
              apogeum.
            • tomecki13 Re: do starego chłopca 18.02.06, 19:02
              Taa, jeden taki wyksztalcony nawet sprytnie wyliczyl: "Weźmy słowo „komputer”. Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła."
            • xxxxx54 Re: do starego chłopca 20.02.06, 17:23
              moherowi ludzie i ich sympatycy to gangrena tego kraju
          • donkowalski mch1983 18.02.06, 10:36
            napisales: To tak jakby Owsiak zbierał w WOŚP na chore dzieci a później
            przeznaczył je np.
            >
            > na budowę Swiątyni Opatrzności Bożej. Ciekawe jak wtedy bys się zachował?

z Owsiakiem bardziej analogiczne byloby takie porownanie:

to tak jakby owsiak zbieral na swiatynie opatrznosci bozej a pozniej
            przeznaczyl to na .... WOSP i jego (wstretne, wredne, chore) dzieci. ciekawe???

przyznasz, ze tak jest juz zupelnie trafnie?

widzisz: chorym dzieciom potrzebne sa lekarstwa i sprzet szpitalny oraz owsiak
            co je bedzie zbieral. doroslym potrzebna jest bezpieczenstwo (szeroko
            rozumiane), praca i placa oraz rzad ktory to zapewni, a staruszkom moherowym
            (poza emerytura) potrzebna jest nadzieja, potrzebne sa katechezy, aniolowie i
            rozaniec.

ktos juz tu wczesniej powiedzial: najbardziej "zmartwieni" ta sprawa sa
            ci "obiektywni", ktorzy nie dali ani grosza.
            "bezstronny oczywiscie" autor przyznal (choc intencje mial inna ale tak mu sie
            jakos wymsklo), ze zamiar rydzyka byl dac "nie na przezarcie" czyli dac. skoro
            jednak nie bylo racjonalnego planu restrukturyzacji to nie dal. w koncu tez nie
            na jednorazowe zasilki dla bylych stoczniowcow zbieral... i ot cala historia.

PS. nie slucham RM bo wydaje mi sie strasznie przasne. czesem tylko przez
            sciane kiedy jestem u babci. nie slucham RMF FM ani TOK bo mysle ze
            merytorycznie sa oblesne (tak jak interia.pl i gazeta.pl) i graja denna muzyke.
            prawie wcale nie slucham polskiego radia i nie ogladam polskiej telewizji, a
            jednak wciaz zyje.

dzieki ci boze.

pozdrawiam serdecznie wszystkich sluchaczy radia M oraz forumowiczow G. ;-))))
            • struve Re: mch1983 18.02.06, 11:03
              > napisales: To tak jakby Owsiak zbierał w WOŚP na chore dzieci a później
              > przeznaczył je np.
              > >
              > > na budowę Swiątyni Opatrzności Bożej. Ciekawe jak wtedy bys się zachował?
              >
              >
              > z Owsiakiem bardziej analogiczne byloby takie porownanie:
              >
              > to tak jakby owsiak zbieral na swiatynie opatrznosci bozej a pozniej
              > przeznaczyl to na .... WOSP i jego (wstretne, wredne, chore) dzieci.
              ciekawe???
              >
              > przyznasz, ze tak jest juz zupelnie trafnie?

Tak to trafne porównanie. Nawet nie wiesz jak bardzo. Owsiak właśnie tak robi!
              Mówi, że zbiera na chore dzieci a później 10% z tego daje na demoralizację na
              przystanku i na swoją fundację gdzie zasiada jego żona. To jest dopiero
              przekręt i nikt o tym nie mówi. O. Rydzyk zrobił inaczej. Oddał temu kto chciał
              a resztę przeznaczył na dzieło a nie na jakieś bzdety.
              • kosi4rz Re: mch1983 18.02.06, 14:03
                struve napisała:
                > Tak to trafne porównanie. Nawet nie wiesz jak bardzo. Owsiak właśnie tak robi!
                > Mówi, że zbiera na chore dzieci a później 10% z tego daje na demoralizację na
                > przystanku i na swoją fundację gdzie zasiada jego żona. To jest dopiero
                > przekręt i nikt o tym nie mówi. O. Rydzyk zrobił inaczej. Oddał temu kto chciał
                >
                > a resztę przeznaczył na dzieło a nie na jakieś bzdety.

No tak dobrze piszesz! Owsiak zabiera 10% dla siebie i na koncert a Rydzyk zabiera 100% dla swojego imperium.

Pozatym jak ty sobie wyobrażasz odbieranie pieniędzy ze zbiórek?? Ludzie za wpłaty dostawali kwitki?? Powiedzmy że przyjdą do RM i będą chcieli kase z powrotem, ale jaki będa mieli dowód na to że te pieniądze dali Rydzowi, podczas zbiórki na stocznię?
                • struve Re: mch1983 18.02.06, 14:12
                  kosi4rz napisał:

> era 100% dla swojego imperium.

I o to chodzi aby pieniądze szły tam gdzie ich miejsce czyli w dzieła. Gdyby
                  tak były inwestowane nasze podatki...

jaki będa mieli dowód na to że te pieniądze dali Rydzowi, podczas zbiórk
                  > i na stocznię?

Było utworzone subkonto. Dowód wpłaty! Ci co wpłacali przez biura RM to tam
                  były listy darczyńców.
              • cyberrafi Moherowe oszczerstwa 18.02.06, 15:27
                struve napisała:
                > Tak to trafne porównanie. Nawet nie wiesz jak bardzo. Owsiak właśnie tak robi!
                > Mówi, że zbiera na chore dzieci a później 10% z tego daje na demoralizację na
                > przystanku i na swoją fundację gdzie zasiada jego żona. To jest dopiero
                > przekręt i nikt o tym nie mówi. O. Rydzyk zrobił inaczej. Oddał temu kto chciał
                >
                > a resztę przeznaczył na dzieło a nie na jakieś bzdety.

Owsiak przeznacza całość pieniędzy na sprzęt medyczny. Natomiast "Przystanek
                Woodstock" jest organizowany osobno, za pieniądze sponsorów. Ty powielasz
                obrzydliwe oszczerstwa, którymi rydzyk od dawna bezkarnie obrzuca Owsiaka.
                Przypominam, że WOŚP przeszła pozytywnie kontrolę NIK. Z powodu tych oszczerstw
                właśnie gardzę tobą, twoim rydzykiem i wszystkimi moherowymi ludzikami.
                • struve Re: Moherowe oszczerstwa 18.02.06, 15:31
                  > Owsiak przeznacza całość pieniędzy na sprzęt medyczny. Natomiast "Przystanek
                  > Woodstock" jest organizowany osobno, za pieniądze sponsorów. Ty powielasz
                  > obrzydliwe oszczerstwa, którymi rydzyk od dawna bezkarnie obrzuca Owsiaka.
                  > Przypominam, że WOŚP przeszła pozytywnie kontrolę NIK. Z powodu tych
                  oszczerstw
                  > właśnie gardzę tobą, twoim rydzykiem i wszystkimi moherowymi ludzikami.

Typowy przykład mowy nienawici: mohery, gardzę itd. Przeczytaj statut.
                  • kolter Re: Moherowe oszczerstwa 18.02.06, 15:37
                    to typowe zagranie lapac zlodzieja tak wola wlasnie zlodziej rydz ,tak omamia
                    swoje moherowe fanki
                    • alterpars Struve mas zjuz teledysk bigcyca? dlaczego go nei 18.02.06, 18:29
                      puszczacie w RM przeciez to o Was.....
              • mch1983 ale WOŚP udostępnia swoje zeznania podatkowe 18.02.06, 20:23
                i sprawozdania finansowe.
                Są dostępne na stronach www tejże fundacji.
                Pokaż mi choć jeden tego typu dokument rydzyjka?
          • agni1 Re: do starego chłopca 18.02.06, 20:08
            Gazeta też została założona z pieniędzy przeznaczonych dla Solidarności.
            Wszyscy o tym wiedzą, a nikt jakoś nie wytoczył procesu.
        • blanka_lock Re: Idź się uczyć 18.02.06, 07:33
          struve napisała:

> Młody chłopcze. Jeżeli dałeś na Stocznie a później chciałeś to odzyskać i o.
          > Rydzyk ci nie oddał to do sądu. Na pare milionów ludzi przez te wszystkie
          lata
          > nie znalazł się taki nikt!

Właśnie,co za paradoks! Nie ma nikogo kto dał na Stocznię, a chciałby wyjaśnień
          ze strony cwanego Rydza i jego świty???
        • linke1 Re: Idź się uczyć 18.02.06, 14:24
          struve napisała:

> Młody chłopcze. Jeżeli dałeś na Stocznie a później chciałeś to odzyskać i o.
          > Rydzyk ci nie oddał to do sądu. Na pare milionów ludzi przez te wszystkie
          lata
          > nie znalazł się taki nikt!
          ============
          Osobiście Znam taką jedną dewotkę, która dużo pieniędzy i świadectw udziałowych
          wysłała temu oszustowi rydzykowi na tzw. kult religijny "Stocznia Gdańska".
          Wszystkie te niby darowizny w zeznaniu podatkowym odliczyła od dochodu (co jest
          zresztą zgodne z ustawą podatkową), czyli to co wyslałą temu oszustowi, zostało
          jej zwrócone ze skarbu państwa,czyli również z moich podatków!
          Jak się ten moherowy berecik zorientował że ten obrzydliwy oszust stoczni nie
          przejął, to napisała do rydzyka liścik aby jej te niby darowizny zwrócił.
          Prosżę sobie wyobrazić że te pieniądze zostały JEJ zwrócone ale bez odsetek.
          Odsetki rydzyk zachował dla siebie; i tak oto państwo, którego jesteśmy
          obywatelami i uczciwymi podatnikami, zostaliśmy zgodnie zresztą z ustawą
          conajmniej dwa razy OKRADZENI.
        • robert4321 znów daliście się podpuścic - nic tylko o. Rydzyk 18.02.06, 15:17
          mnie on nie przeszkadza - na stocznię nie dawałem i głosu nie zabieram - to
          jest sprawa ofiarodawców ! No ale żydki i filosemici oraz myślący tolko w
          kategoriach "GW" (z wypranymi mózgami) boją się !!!