Dodaj do ulubionych

sun-tsu mówi " dobry wódz wie kiedy atakowac

13.05.06, 11:46
i wie kiedy sie wycofac"

Armia agory prowadzona jest przez strasznych wodzow. Pamietacie bajke o
pasterzu co krzyczal co chwile "wilki ida wilki ida"??

GW krzyczy co chwile "faszyzm idzie, faszyzm idzie"...

Nie lubie Giertycha. Gdybym mogl osobiscie bym go usunal (a na jego miejsce
wsadzil Zielinskiego) - ale szarze GW sa po prostu komiczne.

Nikt juz na to nie zwraca uwagi. Ostatnie demonstracje odbywaly sie pod
sztandarami "Racji" "SLD" i Zielonych 2004.

GW. Przegrywasz. Dalsze krzyki "na barykady, na barykady" juz nikogo nie
przekonaja. Zabawa skonczona. Bierzemy klocki i wracamy do domow
Obserwuj wątek
    • krystian71 jest taki dziennikarz -nazywaz sie KTT 13.05.06, 11:56
      a poniewaz ze mnie jest czlowiek w powaznym wieku, wiec doskonale pamietam
      wszystkie ideologiczne volty Teplitza.
      Od 70 roku, gdy nagle objawil sie jako demokrata i pierwszy w TV poparl Gierka,
      potem byla Solidarnosc, KTT znow brylowal na pierwszej lini, po ogloszeniu
      stanu wojennego tez go w telewizornii nie zabraklo.
      Za drugiej solidarnosci musial chwilke przeczekac, zeby gowno w ktorym sie
      upapral troche przyschlo i wywietrzalo i zeby znowu koledzy mogli go do
      rozmaitych loz prasowych zapraszac i zeby mogl jako elita robic.

A wiesz markus , po co to pisze?
      Bo mi jego coraz bardziej przypominasz.I jak szczur z tego tonacego okretu
      uciekasz, choc jeszcze rok temu byles tej sponiewieranej GW na uslugi.
      GW o Kobylanskim? Nie ma sprawy.Markus o Kobylanskim rowniez.
      GW o Jankowskim?
      Czyj post byl pierwszy? Wiadomo, nie trzeba mowic.
      A na twojej domoroslej witrynie dalej wisi zdjecie Tuska z podpisem-"na tego
      pana glosujemy"???
      buhahahaha
      • marcus_crassus posluchaj tepy baranku 13.05.06, 12:05
        w odroznieniu od ciebie moj mozg jeszcze jest mlody i go starcze przyopadlosci
        nie doknely. w odrozneniu od ciebie miernoto moge powiedziec ze

Giertych jest fatalny
        Parda jest tragiczny

ale moge rowniez dodac ze demonstracje teraz sa bez sensu.

czy do twojego przezartego juz stetryczeniem rozumku dochodzi o czym pisze?

Moj stosunek do kobylanskiego sie nie zmienil
        tak samo jak do ojca rydza i calej tej chorej ferajny

*******************************************************************************

odrozniam jednak nieprzyjemna symbolike od wlasciwych posuniec

Wildstein - zawsze sie zgadzalem z nim pogladowo. To wlasnie z jego cytatow z
        jego ksiazek o islamie (tzn w ktorych byly czesci o islamie) korzystalem czesto
        na Forum swiat

Ukraina - dzis - tak tak tak

Zielinski w edukacji - to wlasnie na "eurojihadzie" byl do wyslania list z
        poparciem

i pare jeszcze innych rzeczy. To sa wazne rzeczy. Polityka polska nigdy nie
        byla bardziej "moja" przedtem. Nigdy! Sluzymy pelna geba tym cholernym jankesko-
        syjonistycznym interesom.

ladujemy lapska na ukraine i do gruzji :) Kaczorek paraduje z busiem az mu sie
        oczka smieja :) . FM jest babka ktora powiedziala "nie" dla turcji

W polityce wewnetrznej - jest w miare ok.

********************************************************************************

rydzol, kobylanski etc - to symbole. dla mnie licza sie fakty. Wole fakty OK
        iefekty uboczne takie jak giertych, parda i rydzol niz odwrotnie - brak
        faktow, i brak efektow ubocznych.

to sie nazywa realizm.

doszlo do stetryczalego mozdzku?
        • krystian71 gdyby mi sie chcialo poswiecic troche czasu 13.05.06, 12:35
          na wyszukiwarke, to bym ci na przykladach pokazal jaki z ciebie maly, merdajacy
          ogonkiem kundelek.
          Nastepny z tych . co zmieniaja poglady, bo inaczej wiatr zawial i szukajacy
          innego pana, gdy tego starego jak sie wydaje wieksze psy obsiadly.

I na koniec -o Kobylanskim i o Rydzu wiesz tylko tyle co w GW wyczytales, IPN
          ustami Kuleszy z zarzutow wobec kobylanskiego sie wycofal.GW milczy.Ty
          jazgotliwy ratlerku tez, choc nie jeden twoj watek i wpis o jego
          szmalcownictwie przeczytalem.
          Ale nie odzisiaj wiem,ze mendy trzeba polubic a karaluchy nawet atak atomowy
          przeczekaja, wiec godze sie z tym,ze tacy jak ty sa wieczni.
          Ty mi sie tu swym mlodym wiekiem nie usprawiedliwiaj, nic nie usprawiedliwia
          tchorzostwa i zwyklej glupoty.
          Skoro uwazales sie za dostatecznie dojrzalego , by glos publicznie zabierac i
          popierac jakas opcje.
          Poglady Kaczek na te wszystkie sprawy moga byc zaskoczeniem TYLKO dla takiego
          przyglupa jak ty,
          Kazdy normalny, umiejacy czytac i sluchac znal je od dawna.Co najmniej od 92.
          Trzeba bylo sobie zadac trudu i sie z nimi zaznajomic, a nie powtarzac wariacji
          na temat ,ktore GW zamieszczala
          Roznica miedzy nimi byla tylko taka, ze co do Kaczek, ludzie choc troche z nimi
          obeznajmieni, mieli duze szanse sadzic, ze ich sztandarowe propozycje,
          zalozenia polityki zagranicznej rowniez i twarde obstawanie przy polskich
          interesach , bedzie realizowane po wygranych wyborach.
          Natomiast byly duze ,uzasadnione watpliwosci,czy ten "pan na ktorego
          glosujemy " z twojej witryny bedzie robil to samo , chocby w rzadkich chwilach
          trzezwosci.

I sam nie wiem po co do takiej mendy pisze, bo

jak mowil sp.Kisielewski " dyskusja z glupota niepotrzebnie ja nobilituje"

• nie_trawie_glupcow Nie powiem, bym byl zachwycony Marcusem, niemniej 13.05.06, 12:39
            IPN z zarzutow wobec Kobylanskiegpo sie NIE WYCOFALA - przyznano zaledwie, ze
            poki co nie odnaleziono dowodow jego szmalcownictwa. Pomiedzy niewinnoscia a
            brakiem dowodow winy jest jednak bardzo powazna roznica.
            • krystian71 Re: Nie powiem, bym byl zachwycony Marcusem, niem 13.05.06, 12:49
              wez mnie kropa nie zalamuj.I nie rob z siebie idioty.
              GW przez caly rok prowadzila zmasowana nagonke na faceta wlasnie pod pozorem i
              korzystajac z argumentow jego szmalcowniczej przeszlosci, ktore rzekomo ten sam
              Kulesza w IPN-ie widzial.
              Pod pozorem, bo rzecz jasna chodzilo o cos innego.O to,ze Kobylanski jest
              powaznym sponsorem Radia Maryja, innego konkurencyjnego dla GW modium, ktore
              wlasnie w tamtym czasie zaczelo odbierac GW "rzad dusz" , a wobec zblizajacych
              sie wyborow stanowilo nie tylko medialna konkurencje , ale wrecz zagrozenie dla
              politycznych interesow osob tradycyjnie przez GW od 17-tu lat nominowanych do
              wladzy.
              I to jest prawdziwe clue tej nagonki na RM, a Gazeta , ktorej poczucie
              przyzmoitosci jest obce , wykorzystala kazdy brudny chwyt.
              Tobie nie wystarcza ,ze IPN nie znalazl zadnych dokumentow?
              Na JPII tez NIE ZNALAZL.( choc podobno mocno szukali)
              Czy to wg ciebie swiadczy o tym,ze JPII mogl byc szmalcownikiem?
            • marcus_crassus gabrycha. my sie zgadzamy w kwestii islamu 13.05.06, 12:49
              ale w tematyce "Polska" to my jestesmy na roznych biegunach. Dla mnie jeden
              pulkownik to bohater. A za odkomuszeniem zawsze bylem.

tak wiec nie lacz naszych pogladow w kwestii islamu gdzie sie zgadzamy do
              pogladow w sprawie Polski. gdzie nie mamy nic wspolnego ze soba
              • nie_trawie_glupcow Masz racje:ty jako socjalista walczysz z komuchami 13.05.06, 12:53
                Ja zas rzygam na socjalizm w kazdej, nawet tej poboznej formie:)))
                • marcus_crassus nie jestem socjalista :D 13.05.06, 13:02
                  jestem neokonserwatysta :) pogloski o moich ciagotkach trockistowskich sa mocno
                  przesadzone :P
                  • nie_trawie_glupcow To tak jak labourzysta Blair:))) Tez ponoc z 13.05.06, 13:03
                    socjalizmem nie ma nic wspolnego - sam tak powiedzial;)
              • krystian71 swietne podsumowanie 13.05.06, 13:15
                wszystko oczym nizej napisalem
                to tak na koniec, pospekulujmy troche teoretycznie.
                Co by sie stalo i kogo by markus i jego portal poparl, gdyby sie okazalo,ze
                wejscie turcji do Unii lezy w zywotnym polskim interesie.
                Cos by sie pochrzanilo w sojuszach, ameryka po jakims naturalnym kataklizmie
                chwilowo oslabla, nad Polska zawislo ruskie zagrozenie, i turcja obiecala swe
                poparcie , rowniez militarne ale za cene zapromowania jej do Unii ,
                Co dla takich miernot jak markus byloby wtedy priorytetem.
                Zagrozenie islamem czy zagrozenie granic?
                • nie_trawie_glupcow Turcja i nowa konstytucja EU (zasady glosowania) 13.05.06, 13:17
                  to zagrozenie calej Europy - wystarczy umiec liczyc!
                  • krystian71 Re: Turcja i nowa konstytucja EU (zasady glosowan 13.05.06, 13:22
                    no , tobie sie nie dziwie,ze tak odpowiedziales, ale pytanie bylo do patrioty
                    markusa.
                    Bo dla mnie jakies hipotetyczne zagrozenie , w duzej przyszlosci, ktoremu mozna
                    zapobiec wlasnie ustalajac parytety odpowiednio, to nie jest to samo,co
                    rosjanie wkraczajacy ze wschodu ,z czolgami, KGB, i natychmiast uaktywniajaca
                    sie polska Targowica
                    • marcus_crassus ameryka barani lbie chce Turcji w UE 13.05.06, 13:25
                      to jest jedna z niewielu rzeczy gdzie "moj" portal z US SIE NIE ZGADZA

DZIADEK. bierz wnusia i na spacer. wam dziadek kury macac a nie polityka sie
                      zajmowac
                      • krystian71 cbdu-przeciez cie pytam owieczko 13.05.06, 13:35
                        co by bylo , gdyby ten sojusz z Turcja byl Polsce potrzebny, a ameryka tak
                        oslabla,ze nie mozna by bylo na nia liczyc,nawet przy ruskich na gramnicach.
                        Kogo twoj portal popiera aktualnie a z kim sie nie zgadza,to jest mi ganzegal.
                        Bo to nie ma zadnego znaczenia,ani dla mnie ani obiektywnie.
                        Poparcie twego portalu nie pomoglo Tuskowi, wiec zapewne tez nie zaszkodzi
                        Turcji.
                        Ja cie pytam owieczko, o polskie realia i polskie interesy.W hipotetycznej
                        przyszlosci
                        A ta traba i tuba mi znow,co na to amerykanie mowia dzis.

Pozostaje mi tylko powtorzyc jeszcze raz za sp.Kisielem:
                        "Dyskusja z glupota tylko ja niepotrzebnie nobilituje" i powiedziec ci ciao.

PS nie licz na to,ze sie tluku zmyje.Wygrzebie cie z mysiej dziury i przypomne
                        twoje wszystkie brednie przy kazdej okazji.
                        Z osobistych powodow rowniez.Za ABE chocby, forumowy chamie o malym rozumku
                        • marcus_crassus Re: cbdu-przeciez cie pytam owieczko 13.05.06, 13:43
                          realpolitik biedaku. to analiza OBECNEJ sytuacji i odpowiedzi na nia.

hipotezami sie nie zajmuje.
                  • marcus_crassus gabrycha. to paranoik 13.05.06, 13:27
                    z toba sie moge nie zgadzac. ale ty przynajmniej wiesz o co chodzi na swiecie i
                    masz rzeczywiste poglady.

ten facet to "oszolom" po 60 tce. nudzi mu sie w domu to sie do internetu
                    podlaczyl.FS zdechlo przez kiepska moderacje i jego wirtualni znajomi sie
                    wykruszyli to dziadzio przyszedl tutaj swoje smety walic :)

ot, cala historia. nie ma sensu czasu tracic :)
            • reakcjonista1 Jak to?!?!?! Nie mają dowodów?!?!?! 13.05.06, 13:40
              a podobno mieli taaaakie twarde!!! Juz Kalwas w blokach startowych nie mogl
              usiedziec a tu masz!!! No co za wtopa.
          • marcus_crassus jak ja lubie to otepienie 13.05.06, 12:46
            a)wiec zamiast plesc androny POSZUKAJ!! nauczyc cie obslugi??

b)> Poglady Kaczek na te wszystkie sprawy moga byc zaskoczeniem TYLKO dla
            takiego
            > przyglupa jak ty,

ze lubisz sie produkowac to mi wiadomo. Podobno krowa z gabczastym mozgiem
            rowniez ryczy jak nakrecona.

No to moze zerkniesz do tego wlasciwego okresu i sprawdzisz dlaczego napisalem
            ze "do ostatniej chwili nie wiem czy zaglosowac na tuska czy na Kaczora" i
            dlaczego wymienilem tam "polityke zagraniczna"

********************************************************************************

prosze. nie blaznij sie. zastanawia mnie tylko jakie ty masz poglady. bo jedyne
            z czego ciebie znam to z totalnego antysemityzmu i gadek o izraelu na forum
            swiat.

tymczasem Wildstein - jak najbardziej proiszraelski zajmuje funkcje szefa TV.
            Szefem MON jest sikorski - ktory jest najbardziej proneoconsowym szefem MON
            wszechczasow. To sa wazne rzeczy.

A ty mi wyskakujesz z kobylanskim sieroto. Ja kobylanskiego przeboleje. Tak
            samo jak ojca rydza. z bolem ale taka jest polityka.

Naotmiast ty smecisz bez ladu i skladu. Jak nie masz sie o czym odzywac - to
            proponuje sie nie odzywac w ogole zalosny czlowieczku
            • krystian71 he,he przyglupie , wlasnie pamietam 13.05.06, 13:06
              rzeczywiscie napisales cos takiego, ze sie WAHASZ, w momencie ,gdy zaczely
              dochodzic do wiadomosci sondaze, z ktorych wynikalo, ze te szanse Tuska na
              elekcjie nie sa tak naprawde pewne jak caly czas twierdzila GW piszac o 60%.
              A ty przeciez GW tak ufales.

Z drugiej czesci twoich wypocin wynika jedno, z czego TY nawet maly i glupi
              kundelku sobie nie zdajesz sprawy, ze sie tak glupio odkrywasz.
              Przekonanie,ze polityka zagraniczna panstwa polskiego czemus tam , poza jego
              granicami ma sluzyc.
              I dlatego niby Kaczki teraz popierasz, bo ida reka w reke z neoconami,popieraja
              interesy amerykanskie czy israelskie.
              Dla ciebie tez owieczko , beczaca rowno z innymi Wildstein jest TYLKO
              proisraelski a Sikorski proneokonski.
              Zebys choc RAZ SAM na cos wpadl, nedzna popluczyno obcych interesow, to
              zauwazylbys byc moze , ze w polityce zagranicznej najbardziej sie liczy
              zywotny , wlasny interes.Interes POLski, dupku.
              A jesli ten interes w danym momencie zbiega sie z innym,i to najlepiej jakiegos
              duzego kraju, to wlasnie o to chodzi ,zeby go wspolnie realizowac.
              Ale WLASNY.
              Nie israelski, amerykanski ani fundamentalistycznie , zasciankowo zaciekly, jak
              to robisz TY, ciemniaku, bo kazdy widzi jaki jest twoj priorytet.

He,he , beczaca owieczko, pokaz mi MOJ post w ktorym domagam sie wyjscia z
              Iraku, albo nie popieram Ukrainskiego pojednania.
              Trzeba miec oczy i uszy otwarte, wnioskowac z przeslanek, czytac miedzy
              wierszami, bo jakie mamy media to kazdy widzi.
              A o tym co dzis robi juszczenka z Kaczka pisalem pare tygodni temu.Podczas
              wizyty we Lwowie, ktora prasa olala.Dokladnie o tym, ze na moj nos wlasnie na
              akcje pt
              Przepraszamy i prosimy sie znosi
              A teraz sio, nie zawracaj mi juz glowy
              • marcus_crassus przestan wierzgac. w twoim wieku ci moze 13.05.06, 13:22
                a)zaszkodzic. posluchaj biedna zalosna kreaturko. Mozesz sobie tlumaczyc to jak
                chcesz. A prawda jest jaka jest - jak chcesz to sobie poszukaj. Czemu mielesz
                ozorem a nie pokazesz wlasciwych tekstow? Mielesz ozorem, rzucasz sie jakbys
                starczej goraczki dostal a dowodow - ZERO.

b)interesy takie i takie sluza Polsce poniewaz w tym ukladzie geopolitycznym
                Polska korzysta. Dlatego musimy realizowac te polityke. Ta polityka jest dobra
                dla Polski. Dotarlo czy moze geriavit sobie powinienes wziac przed lektura
                moich postow?Popieram te linie polityczna. Jest ona proamerykanska i zgodna z
                polityka neocons.

c)> He,he , beczaca owieczko, pokaz mi MOJ post w ktorym domagam sie wyjscia z
                > Iraku, albo nie popieram Ukrainskiego pojednania.

wybacz. ale mi sie nie chce. nie jestes dla mnie osoba warta analizy. nie ja
                wladowalem sie do twojego tematu tylko do mojego. sorry koles - ale twoja osoba
                i tworczosc mnie NIE OBCHODZI. odpowiedzialem bo sie tutaj zjawiles. ze kilka
                razy kiedys rozmawialismy na FS nie oznacza zes mi "swat czy brat" ani tym
                bardziej ktos godny uwagi. wszystko? czy dotlumaczyc?

d)> A teraz sio, nie zawracaj mi juz glowy

te, koles. to nie ja szukam twojej wypowiedzi i twojej opinii. nie jestes dla
                mnie interesujaca osoba - twoje poglady rowniez. mialem cie nawet w
                wygaszonych. po prostu zobaczylem "2" w moim temacie i nie widzialem kto
                odpowiedzial to cie "odwiesilem"

to wszystko. sorry, mr oszolom. to tyle mojej uwagi ku tobie. ciesz sie ze ci
                odpowiedzialem. podobny zaszczyt dlugo sie na pewno nie spotka :)

licze ze sie zastosujesz i nie bedziesz tutaj dluzej wierzgal :)
    • idiotyzmy-kacze Trudno się nie zgodzić 13.05.06, 12:19
      Moim zdaniem Giertych nie jest żadnym zagrożeniem dla Polski, choć nie wątpie, że od początku do końca będzie najbardziej znienawidzonym ministrem. Prawdziwym zagrożeniem jest neobolszewik Kaczyński i jego postępacka, łże-prawicowa jaczejka o nazwie PiS.
      • paczula8 Re: Trudno się nie zgodzić 13.05.06, 12:42
        > Prawdziwym
        > zagrożeniem jest neobolszewik Kaczyński

Ale dla kogo?
        • nie_trawie_glupcow Neobolszewik? A wiec dla neo-mnienszewikow:))) 13.05.06, 12:56
          Polska jest rownie daleka od kapitalizmu, wolnego rynku i zachodniej prawicy,
          jak byla za PRL-u:)))
          • krystian71 bredzisz 13.05.06, 13:18
            prawdziwy socjalizm masz i miales zawsze na zachodzie i w scandynawii
            "zachodnia prawica" to humbug, ta "gwineja" w walucie brytyjskiej, o ktorej
            wszyscy mowia , a nikt jej na oczy nie widzial
            • nie_trawie_glupcow Gwinea? taka sama jak polski zloty zloty:))) 13.05.06, 13:22

Tez pojecie historyczne...

__
              Ein Volk, IV Reich, Zwei Katschoren
              • krystian71 Re: Gwinea? taka sama jak polski zloty zloty:))) 13.05.06, 13:28
                zlotego zlotego nigdy nie bylo.
                Gwinea w obiegu byla , calkiem niedawno
                Tylko ze jej od 100 chyba lat nikt na oczy nie widzial.
                Sluzyla wylacznie do przeliczen i wiary w konserwatywny niezmienny swiat
                starego niezmiennego imperium.
                Taki maly micik, a my jestesmy tutaj do scigania i wywlekania na wierzch
                wszystkich mitow :)))
                O zachodniej prawicy, wolnym rynku, na ktorym moge sobie juro pojsc i zalozyc
                bank,
          • paczula8 Re: Neobolszewik? A wiec dla neo-mnienszewikow:)) 13.05.06, 13:20
            nie_trawie_glupcow napisał:

> Polska jest rownie daleka od kapitalizmu, wolnego rynku i zachodniej prawicy,
            > jak byla za PRL-u:)))

Masz rację ... przez ostatnie 17 lat niewiele zrobiono, zeby to zmienić ... na
            szczęście coś drgnęło ...
            • nie_trawie_glupcow CO? Wieksza centralizacja? Nie rozsmieszaj... 13.05.06, 13:22

• krystian71 Re: CO? Wieksza centralizacja? Nie rozsmieszaj... 13.05.06, 13:38
                a co ci scentralizowano przez te pol roku?
                I jakie znaczenie ma model ustrojowy administracji do ustroju gospodarczego i
                politycznego.?
                Popatrz sobie na centralizacje francji i porownaj jej departamenty z
                niemieckimi krajami zwiazkowymi, a potem powiedz mi w ktorym z tych krajow juz
                kapitalizmu z tego powodu nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka