jaslon 04.03.07, 18:30 Kolejny Wielki Muzyk mojej młodości! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euro.pa [*][*][*] 04.03.07, 18:33 Niech mu ziemia lekką będzie, a wieczność przyjemna. Zmarł przed czasem. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd "Profesor" bluesa i gitary 04.03.07, 22:18 To truizm ale wyprzedził epokę i w przaśnej rzeczywistości "Polski Ludowej" grał wspaniałego bluesa bez kompleksów. Jakoś tak szybko zawinął się po Mirze... stara miłość nie rdzewieje? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:36 {*}{*} konczy sie pewna epoka Zegnaj Tadeusz..... Odpowiedz Link Zgłoś
os_roj [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:36 nie daję rady, niedawno...Mira Kubasińska [*] Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 20:20 A Mick Jagger nadal skacze na scenie... Odpowiedz Link Zgłoś
harboebeergold Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie , a swiatlosc 04.03.07, 18:37 Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie , a swiatlosc wiekuista niechaj Mu swieci , Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:44 Umarł dziś o 16.00...tydzień temu zasnął przy dializie, ciśnienie zaczęło Mu spadać do 30-40, nie wybudził się już...odszedł we snie. W błogostanie.... Wspaniały Kolega, Człowiek, Muzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Dzięki Niemu, Ryśkowi Riedlowi, Kubasinskiej i 04.03.07, 18:46 Józefowi Skrzekowi jestem tym kim jestem..... Nie żałuj mnie nie żałuj mnie, bo mnie tu dobrze dostaję pić, dostaję jeść, tak i mam gdzie leżeć, a jeśli słońca chcę, wyciągam rekę tak i świeci słońce to co, że słońce tu z betonu jest to co, że trawa tu z betonu jest tak, lecz ja to lubie i co, że chodzić mogę tylko w koło i co, że rosną dzrewa tu bez liści tak, lecz ja to lubię nie żałuj proszę mnie nie żałuj mnie, bo mnie tu dobrze i nieba mogę tutaj dotknąć ręką i piekła mogę tutaj dotknąć ręką tak, wszędzie tu blisko i nocą słońce świeci tu w kagańcu u progu droga leży tu w obroży tak, lecz ja to lubię nie żałuj mnie nie żałuj mnie bo mnie tu dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: I'I I'I I'I 04.03.07, 18:55 (') przykro przykro dopiero dwa dni temu oglądałam jego koncert... Odpowiedz Link Zgłoś
msbrokos Re: I'I I'I I'I 04.03.07, 19:07 [*} Odszedł król polskiego bluesa. Pozostała nam jego muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: I'I I'I I'I 04.03.07, 19:13 Ciężko będzie znaleźć jego następcę.Był niepowtarzalny i takim pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bim.bam.bom Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:54 "To co chciałem, osiągnąłem. Żałuję, że nie nagrałem więcej płyt, a mogłem mieć przynajmniej dwa razy tyle. Zostanę przy bluesie." z wywiadu Tadeusza Nalepy opublikowanego w Magazynie Muzycznym (*) Nie uciekaj, dokąd uciec chcesz nie uciekaj, innym ciężko też może przyjdzie taki dzień powiesz wszystkim co dręczyło cię nie uciekaj, przecież siły masz nie uciekaj, jeszcze przyjdzie czas jeszcze przyjdzie tki dzień powiesz wszystkim co dręczyło cię więc uciekłeś, nie pomogły łzy więc uciekłeś, w ziemi smutno ci może przyjdzie taki dzień powiesz wszystkim co dręczyło cię T.Nalepa-T.Nalepa Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:57 Przestań udawać, że dobrze jest jak jest żyjesz na świecie, gdzie waży czyn i gest życie trwa zaledwie kilka chwil więc żyj chwilą przestań udawać, że wszedłeś już na szczyt żyjesz na świecie, gdzie waży cios i chwyt życie trwa zaledwie kilka chwil więc żyj chwilą dali ci życie więc w końcu zrób z nim coś żyj w dzień, żyj w nocy zanim ktoś powie dość. przestań udawać uciekać w cień i w sen żyjesz na świecie, gdzie ginie kwiat i tlen życie trwa zaledwie kilka chwil więc żyj chwilą Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 05.03.07, 22:14 bim.bam.bom napisała: > > Nie uciekaj, dokąd uciec chcesz > nie uciekaj, innym ciężko też > może przyjdzie taki dzień > powiesz wszystkim co dręczyło cię > nie uciekaj, przecież siły masz > nie uciekaj, jeszcze przyjdzie czas > jeszcze przyjdzie tki dzień > powiesz wszystkim co dręczyło cię > więc uciekłeś, nie pomogły łzy > więc uciekłeś, w ziemi smutno ci > może przyjdzie taki dzień > powiesz wszystkim co dręczyło cię > > T.Nalepa-T.Nalepa ---------------------------------- Latem 1975 roku Breakout dal doslownie pare koncertow w Moskwie - w Letnim Teatrze Ermitaz (ul. Pietrowka). To bylo cos podobnego! Tym bardziej w tych latach u nas w Rosji... Wlasnie ta piosenka tez byla grana. Wspaniale! Szkoda, ze tacy ludzie odchodza od nas. Zostaly tylko stare plyty Breakout i nakrecone nami czarno-biale zdjecia z tego koncertu w Moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
misia553 [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 18:56 Kolejny muzyk w niebieskiej orkiestrze Odpowiedz Link Zgłoś
mielcz Spoczywaj w pokoju... 04.03.07, 18:57 I niech Pan czuwa nad Twoja duszą.Dziękuje za wszytsko co zrobiłeś dla Polskiej sceny muzycznej :( Odpowiedz Link Zgłoś
okbike Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:04 [*] Smutno... "Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt Ze mną chodź miła, ze mną chodź Tam są łąki, tam jest złoty las I koń z grzywą srebrną wiatru kopytami sięga gwiazd Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt Ze mną chodź miła, ze mną chodź Tam jest źródło będziesz z niego pić Tam jest woda nie zatruta na błękitnych łąkach tych Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt Ze mną chodź miła, ze mną chodź Stamtąd ujrzysz całe życie swe Stamtąd ujrzysz to robactwo, co padlinę świata żre " Autor: Tadeusz Nalepa Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l słucham właśnie Jego płyty a tu grom... 04.03.07, 19:05 ... smutek i blues Odpowiedz Link Zgłoś
komputer49 [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:08 bardzo dobre teksty miał ,muzykę też,no cóż nawet ci dobrzy odchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:11 <Zal...to byla moja muzyka...)) Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:12 ...nie wszystek umarl... Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:13 nie znałem... musze nadrobic luki... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
tomalap Zasiałeś w moim sercu bluesa.... 04.03.07, 19:16 jeżeli jest cokelwiek tam po DRUGIEJ STRONIE TĘCZY, mam nadzieję, że zabrałeś tam Swoją Muzykę. Szkoda, że już nie zagrasz dla tych co jeszcze tu zostali... Odpowiedz Link Zgłoś
bubus1111 Zasiałeś w moim sercu bluesa.... 04.03.07, 19:20 Hołd Muzyka: Tadeusz Nalepa Tekst: Bogdan Loebl Na cześć Twoja wznoszę kielich, kielich mojej krwi na chwałę Twą wznoszę kielich ten dziś za te dni i noce, które dałeś mi zwracam Tobie to, co mi jeszcze każe żyć jeśli jest we mnie ludzka dusza tchnij ją w nową kukłę i baw się nią przyjmij hołd mój przyjmij słowa wiary i czci za rozum co stworzył morze i ląd stworzył ból i radość stworzył wieczny głód kazał wierzyć w to, że gdzieś wyspa ciszy jest jeśli jest we mnie ludzka dusza tchnij ją w nową kukłę i baw się nią przyjmij hołd mój, przyjmij za to, że nawet Ty nie wydrzesz mi tych chwil, których nie ma, nie ma już, lecz były tak jak była tu ta co wiarę mi dała w miłość, dała w ból jeśli jest we mnie ludzka dusza tchnij ją w nową kukłę i baw się nią wdzięczny, że mi dałeś serce czułe za ból, że dałeś mi oczy czułe na zło, wiarę, że ten taniec może wiecznie trwać, wdzięczny jestem Panie, że się cały zmienię w proch, jeśli jest we mnie ludzka dusza tchnij ją w nową kukłę i baw się nią Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Zasiałeś w moim sercu bluesa.... 04.03.07, 20:24 Zobaczyć słońce w nocy,zobaczyć księżyc w dzień,królika trzymać w dłoniach..... Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 <...> 04.03.07, 19:17 Straszna szkoda. Większa, że teraz nagle wszyscy zaczną opowiadać że Breakout był zawsze ich ulubionym zespołem. Czekam na wspomnienia braci Mroczków o Nalepie. Odpowiedz Link Zgłoś
fonostrada Re: [*][*][*] - Tadeuszowi Nalepie - [*][*][*] 04.03.07, 19:26 Breakout z Tadziem to jedyny blues jaki kochałm na świecie! [*] Odpowiedz Link Zgłoś