mal49 Rydzyk: Prezydentowa powinna poddać się eutanazji 08.07.07, 20:15 Ale będzie tam teraz polowanie na szpiona! Odechce się ogłupionym dzieciakom takiej "uczelni"! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_ahmed Jaka jest nazwa tej 'uczelni'???? 08.07.07, 20:17 Wyzsza Szkola czego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ale cienka prowokacja 08.07.07, 20:28 Już nie wiedzą jak d..... Rydzykowi. Przez jakiś czas było cicho, bo jechali po Kaczorach, teraz się znów przerzucają na Rydzyka. TW TW Król i Szechter nie słyszeli pewnie, że np. ja mogę wypowiedzieć dowolną kwestię, po czym przerabiam widmo tak, że uzyskuję głos np. królowej Elżbiety, Wojciecha Olejniczaka czy cesarza Bokassy. Mogę jeszcze dodać echa z pomieszczenia o dowolnym kształcie i wielkości, wyłożonego dowolnym materiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie ma sensu opiniować 08.07.07, 20:31 To jest właśnie Kościół katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A przepraszam, że zapytam, ale co ma piernik do 08.07.07, 20:34 wiatraka??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A przepraszam, że zapytam, ale co ma piernik 08.07.07, 20:38 niestaly_czytelnik napisał: > wiatraka??? ************************************** Ano ma. Dziś ten sam Rydzyk wymieniał z bratem prezia spore tubki wazeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Rewolucjoniści IV RP zaczynają się żreć ze sobą 08.07.07, 20:40 Dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo HAHAHA idealnie 08.07.07, 20:47 Pięnie, zobaczymy co się teraz wydarzy i czy rydzol pójdzie do pierdla za obrazę prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 20:56 W końcówce artykułu wyraźnie stoi: poseł Cymański powiedział, że jeżeli to prawda, to łojdyr powinien przeprosić. Czyli, że z urzędu żadnych sankcji z góry się nie przewiduje. Boć RM, to jedyny pisiorkowy elektorat. Mam prośbę do nas wszystkich: jutro zapoznajemy się z artykułem i każdy z nas pisze do swojej prokuratury zaiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Wtedy się to po kościach nie rozejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 21:01 seroo1 napisał: > W końcówce artykułu wyraźnie stoi: poseł Cymański powiedział, że jeżeli to > prawda, to łojdyr powinien przeprosić. *************************************** Ależ drogi kolego, Cymański jest w pełni świadom tego, co może czekać posła za podpowiadanie Kaczyńskim, co mają robić (vide Zalewski, który się tylko pytał). Przyjął więc Cymański postawę "wiernego durnia", a to oznacza, że rozmiary kaczej wściekłości są spore i nie należy im niczego podpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 21:10 maruda.r napisał: > Ależ drogi kolego, Cymański jest w pełni świadom tego, co może czekać posła za > podpowiadanie Kaczyńskim, co mają robić (vide Zalewski, który się tylko pytał). > Przyjął więc Cymański postawę "wiernego durnia", a to oznacza, że rozmiary > kaczej wściekłości są spore i nie należy im niczego podpowiadać. ======================== Ano zobaczymy. W każdym razie ja jutro spełnię swój obywatelski obowiązek i stanę w obronie urzędującego Prezydenta wysyłając zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. W zależności od rozwoju sytuacji powiadomię też MEN o wgłaszanych na tej uczelni poglądach. W końcu to tylko parę złotych na znaczek. Proponuję zarzucić tym prokuratury w całym kraju :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 21:14 seroo1 napisał: > Ano zobaczymy. W każdym razie ja jutro spełnię swój obywatelski obowiązek i > stanę w obronie urzędującego Prezydenta wysyłając zawiadomienie o możliwości > popełnienia przestępstwa. **************************************** To się nazywa "włożyć kij w mrowisko". Odpowiedz Link Zgłoś
tcl Rozumiem, że TeDe wali Jara z i bez wazelinki. 08.07.07, 21:15 Państwo prawa i sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov NIE DA się tak łatwo sfałszować głosu. 08.07.07, 23:30 Wypowiedź niestałego to gó.. prawda. Łatwo jest zmienić barwę głosu. To potrafi zrobić nawet Windows XP. Można też zrobić odpowiednie echo. Ale pozostaje jeszcze chrypka, sposób mówienia, akcentowania, oddech, mlaskanie, to na ile mówi normalnie, na ile przez nos czy sposób artykulacji poszczególnych głosek. MASA szczegółów. Nie jestem wrogiem Radia Maryja ale albo Wprost zarobi drugą hienę albo wykończy Rydzyka. Sądzę raczej że to drugie. Moim zdaniem, powinien szukać następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: NIE DA się tak łatwo sfałszować głosu. 08.07.07, 23:46 srpnov napisał: > > Nie jestem wrogiem Radia Maryja ale albo Wprost zarobi drugą hienę albo > wykończy Rydzyka. Sądzę raczej że to drugie. Moim zdaniem, powinien szukać > następcy. A załóż się, że Rydzykowi włos z głowy nie spadnie. Kaczory gładko przełknęły "szambo", przełkną i to. Nawet jeśli 10 mln. Polaków, albo i więcej, wyśle do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Rydzyka, to odpowiedzią będzie umorzenie sprawy z powodu znikomej szkodliwości czynu, albo jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Oszołomy się gryzą? I dobrze. Jedyna Kaczyńska 08.07.07, 23:52 godna szacunku w tym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Kochaj bliźniego... 09.07.07, 01:26 Panie Rydzyk, pamiętasz pan jeszcze, skąd ten cytat? A prezydentowi gratulujemy brata. Odpowiedz Link Zgłoś
mohery_sterowane_radyjem ______________ _________ moherki brońta ojca ! 09.07.07, 03:25 mohery brońta ojca ! Odpowiedz Link Zgłoś
pragmatyk11 www.antykaczy.blog.onet.pl mochery beda bronic ! 09.07.07, 05:06 heh ciekawa sytuacja - buta braci Kaczyńskich strala sie / zetrze sie z buta T Rydzyka /www.antykaczy.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik Manipulacje !!! O. Rydzyk dobrze powiedział... 09.07.07, 11:24 Ja nie wiem czego można się tu przycze pić. Można mówić o "lobby węgierskim", o "lobby producentów papieru toaletowego", a o "lobby żydowskim" nie można słowa powiedzieć ??? Nie ma czegoś takiego ?? Przecież nawet "GW" krytykowała ostatnio Singera ze Światowego Kongresu Żydów, który domaga się bezpodstawnie odszkodowań od Polski. Do tego o. Rydzyk, który przecież nie jest jakimś intelektualistą, dosadnie wyraził to co powinien głosić każdy katolik. Co miał odwagę podkreślić Marek Jurek... każdy katolik ma bronić życia. Jeśli Kaczyńska podpisuje się pod apelamui Olejnikowj i Środy, to czego ona szuka w Kościele katolickim. Święconki na Wielkanoc ??? Córki też Maria Kaczyńska na katoliczkę nie wychowała... lepiej by zrobiła gdyby ograniczyła się do zapinania guzików prezydentowi, a nie angażowała się ideologicznie w politykę, o której nie ma pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
heimdallr Twoje rozumienie "wiary" zbieżne jest ze stanowisk 09.07.07, 11:47 iem np krzyżowców, swojego czasu. Z rana na Mszy Św. a po południu rizali niewiernych bo to miłe Bogu. Chystus coś tam mówił o bliźnim, kazał-"miłujcie nieprzyjacioły wasze" ale kto by go tam słuchał. A opat z Citeaux, namiestnik papieża podczas krucjaty przeciw albigensom? "Zabijcie wszystkich, Bóg rozpozna sprawiedliwych". Taka jest wasza, Rydzykowa, wiara... Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 <a href="http://www.radiomaryja.pl.eu.org/" target="_blank">ww 09.07.07, 12:46 Sporo rzetelnych informacji przydatnych w śledztwie: www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dalej 09.07.07, 13:54 Wystrzelali sie z pomyslow komuchy. To co Wyborowa pisze jest piana wscieklosci toczaca sie z pyska wscieklemu psu. Ani prawdy, ani sensu, ani rozumu. Wybryki pismakow GWna przeszly granice zdrowego rozsadku. Znow spadnie naklad Wyborowej. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 14:13 poszeklu napisał: > Wystrzelali sie z pomyslow komuchy. To co Wyborowa pisze > jest piana wscieklosci toczaca sie z pyska wscieklemu psu. > Ani prawdy, ani sensu, ani rozumu. Wybryki pismakow GWna > przeszly granice zdrowego rozsadku. > Znow spadnie naklad Wyborowej. I dobrze. Wsciekly pies rydzyk dopiero teraz zacznie warczec jak oszalaly a stado takich kretynow jak ty nadal bedzie mu dupe lizalo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tmmmy @poszczeklu 09.07.07, 15:31 Nienawiść odbiera Ci rozum. To nie GW, tylko Wprost nagłośnił sprawę. Otrzyj żółć z oczu swoich, bo Ci je wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 15:35 > Wsciekly pies rydzyk dopiero teraz zacznie warczec jak oszalaly a stado > takich kretynow jak ty nadal bedzie mu dupe lizalo !!! No właśnie jeden z braciszków mu lizał wczoraj na Jasnej Górze. Niestety pare godzin później okazało się, że rowek jest nieco utytłany w kale. Cóż sprawa się rypła. Ciekawe co teraz zwycięży. Chęć odwetu za zniewagę, czy kalkulacja polityczna. No, ale to już problem ludzi takich jak poszeklu. Możemy tylko im pogratulować autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Zwyciezylismy w 1989, zwyciezymy tez w 2011 09.07.07, 18:16 a cale barachlo niech sie chelpi sensacja ubeckiej holoty Odpowiedz Link Zgłoś
nickfromdublin Jak poznac Zyda 09.07.07, 15:45 Jak poznac Zyda - tak nazywal sie jeden z przedmiotow wpisanych do indeksu studentki Wyzszej Szkoly Kultury Medialnej i Spolecznej, ktora chciala sie przeniesc na dziennikarstwo na Uniwersytet Gdanski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Jak poznac Zyda 09.07.07, 16:29 a jakies cwiczenia praktyczne miała/ typu badanie rozporka \ > Jak poznac Zyda - tak nazywal sie jeden z przedmiotow wpisanych do indeksu > studentki Wyzszej Szkoly Kultury Medialnej i Spolecznej, ktora chciala sie > przeniesc na dziennikarstwo na Uniwersytet Gdanski. Odpowiedz Link Zgłoś
faiga_danielak [...] 09.07.07, 17:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
faiga_danielak towarzysz Król, to agent KGB, nie dziwię się tej p 09.07.07, 16:58 prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: towarzysz Król, to agent KGB, nie dziwię się 09.07.07, 17:25 faiga_danielak napisała: > prowokacji. Swego czasu przynajmniej 3 razy w miesiącu jeżdziłem do Aubsburga tanm też poznałem jednego parlamentarzystę z ram Bawarii przypadkowo rozmowa zeszła na t.z.w ===ojca Rydzyka ten pan sugerował,ze ten gość jest dobrze zanany wywiadowi RFN ma b dziwne powiązania ( STASI) a poza tym jest wyjątkowo obrzydliwym antysemitą . Niestety ten p dr. D.. już nie żyje Gdzyby Kaczyński miał odwagę ( w co wątpię i ruszył tego smierdzącego klechę ) mógł by wykorzystaćznaną sobie doskonale metodę TECZUSZEK a było by ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Rydzyk ma Rację !! .....Kaczńscy Oszukali ! 09.07.07, 14:36 gdzie te 3 miliony mieszkań ? gdzie tanie państwo, a w dodatku chamsko olewają biedne pielegniarki, grożą im że siłą zostaną usunięte. Odpowiedz Link Zgłoś
witzjack Kaczynscy rzeczywscie oszukali, 09.07.07, 14:49 ... ale i Rydzyk nielepszy. A gdzie cnoty chrzscijanskie? Odpowiedz Link Zgłoś
cesary1 Re: Rydzyk ma Rację !! .....Kaczńscy Oszukali ! 09.07.07, 17:23 Hi, no to niech sprzeda Maybacha i podzieli sie po chrzescijansku z pielegniarkami! Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 A gdzie poszanowanie dla wolności słowa? 09.07.07, 20:35 Rydzyk mówi to co myśli. Kaczyńscy podobnie. Wprost, Gazeta Wyborcza i inne gazety przekazują to czytelnikom. Nie podzielam poglądów żadnego z powyższych ale nie zakazywałbym im swobody wypowiedzi. Każdy z nich reprezentuje jakąś część polskiego społeczeństwa. Życzyłbym aby obyczaje Polaków szybciej łagodniały, przestępczość i korupcja malały. Niestety nikt nie ma magicznej pałeczki aby sprawić cud. Myślę, że systematycznie w Polsce będzie się poprawiać. Już teraz poparcie dla ekstremistycznych LPR i Samoobrony spadło poniżej progu wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: A gdzie poszanowanie dla wolności słowa? 09.07.07, 21:49 mis22 napisał: Myślę, że systematycznie w Polsce będzie się > poprawiać. Już teraz poparcie dla ekstremistycznych LPR i Samoobrony spadło > poniżej progu wyborczego. Tylko , ze PiS jest rowniez ekstrema!A poparcie dla Kaczynskich wzroslo cos o jeden punkt.Widoki na poprawe sa mierne. Jak przez tysiac lat nie moglismy wypracowac silnego panstwa/a mielismy i mamy duzy obszarowo i zaludniony kraj/to dlaczego ma to nastapic wlasnie teraz albo wktrotce? Odpowiedz Link Zgłoś
kj1971 Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 14:43 Tak? Pewnie na tasmach jest glos Michnika przetworzony mechanicznie, hahaha! Co musi sie wydarzyc, zeby oszolomy takie jak Ty obudzily sie z letargu bezgranicznej GLUPOTY?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
witzjack Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 14:47 Mie karawana, raczej karawan. A poza tym: kto to tu szczeka? Odpowiedz Link Zgłoś
evivalarte Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 15:57 Oj, kolega poszeklu strzelił jak kulą w płot - taśmy ujawnił Wprost, a nie Gazeta.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik To prawda, że "GW" kieruje się żydowską metodą... 09.07.07, 17:27 ... manipulacji handlowej. Geszefciarze... potem komuniści, wreszcie eurosocjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Psy komunizmu szczekaja, karawana jedzie dale 09.07.07, 20:56 Miło mi poinformowac cie ze karawana własnie sie zatrzymała :P Odpowiedz Link Zgłoś
orangutan2007 ma Ojciec rację, to by było jakieś honorowe wyjści 09.07.07, 13:56 dla Pani Prezydentowej i Pana Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 <a href="http://www.radiomaryja.pl.eu.org/" target="_blank">ww 09.07.07, 12:48 Informacje przydatne w śledztwie: www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
kj1971 Re: Manipulacje !!! O. Rydzyk dobrze powiedział.. 09.07.07, 14:41 Zapominasz o jednym. Polsce juz od pewnego czasu nie ma kosciola katolickiego. To co sie dzieje, to jedna wielka farsa i tragedia dla ludzi PRAWDZIWIE wierzacych! W polskim "kosciele" kroloje NIENAWISC. Za moich czasow nie uczono na religii, ze tych co inni trzeba opluwac. Zapominasz rowniez, ze panstwo powinno byc niezalezne od kosciola. Jest PRAWO, ktorego w naszym kraju nie ma i jest KOSCIOL, ktory rowniez w naszym kraju przestal istniec. Moze spalimy na stosach tych, ktorzy nie chca juz zasiadac w szeregach naszego kosciola "katolickiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
heimdallr Re: Manipulacje !!! O. Rydzyk dobrze powiedział.. 09.07.07, 14:56 kj1971 napisał: > Zapominasz o jednym. Polsce juz od pewnego czasu nie ma kosciola katolickiego. > To co sie dzieje, to jedna wielka farsa i tragedia dla ludzi PRAWDZIWIE > wierzacych! W polskim "kosciele" kroloje NIENAWISC. Za moich czasow nie uczono > na religii, ze tych co inni trzeba opluwac. Zapominasz rowniez, ze panstwo > powinno byc niezalezne od kosciola. Jest PRAWO, ktorego w naszym kraju nie ma i > jest KOSCIOL, ktory rowniez w naszym kraju przestal istniec. Moze spalimy na > stosach tych, ktorzy nie chca juz zasiadac w szeregach naszego kosciola > "katolickiego"? Nie będę komentował tego jaki w Polsce jest Kościół. Niech każdy rozważy to we własnym sumieniu. Natomiast może odpowiedzią na pytanie dlaczego za komuny tak nie było a teraz jest jak jest będzie przypuszczenie, że tamten czas i układ w jakim Kościół funkcjonował był optymalny dla krzewienia wiary. Podkreślam-dla krzewienia wiary a nie dla rozwoju Kościoła. Najwyraźniej jakość misji Kościoła mocno obniża się gdy się go krótko nie trzyma. Popatrzcie nawet na męczenników. Ofiara księdza Popiełuszki tamtych czasów i współczesny "męczennik" arcybiskup Wielgus... Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik To jest lewacka nowomowa, która... 09.07.07, 17:37 ...zagniezdziła się też w Kościele. Papież bronił życia i ma to obowiązek robić każdy katolik. Tylko ludzie o bardzo małych rozumkach dają się nabierać na rozdział moralności od państwa. Etyka to jest kategoria moralne. Kościół ma prawo i obowiązek zabierać w tych sprawach głos i żądać etycznych rozwiązań. A gdy rzecz dotyczy zabijania żadne słowo nie jest dość grube. Nie można bezczynnie przyglądać się rzezi niewiniątek w imię nie wiadomo jakiej tolerancji. Nie obchodzi mnie czy w tej sprawie zabiera głos Rydzyk czy Kowalski. Interesują mnie Ci, których to zupełnie nie obchodzi. Po papieżu płaczą... i to im wystarczy. Uronić łezkę... i pozwalać na morderstwa jak w Srebrenicy. Odpowiedz Link Zgłoś
waheka Re: ______________ _________ moherki brońta ojca 09.07.07, 18:27 mohery_sterowane_radyjem napisał: > mohery brońta ojca ! Odpowiedz Link Zgłoś
oxat Kochaj bliźniego - tak jest napisane, ale nie ma 10.07.07, 07:17 mowy o obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Szacunek dla Pani Marii... !! 09.07.07, 15:44 mam nadzieje że Pani mąz ma dość honoru by wyrznąc tego klechę w (ma)ryja (uwaga wypowiedź jest czysto retoryczna :P !! ) Odpowiedz Link Zgłoś
g_r2 Poczekam na opinie Prezydenta i Premiera ! 09.07.07, 00:06 Albo odwrotnie-a swoja droga to dzisiejsze slowa i te nagrania wszystko z ust pseldoduchownego to najczystszy obraz obludy (ciezki grzech tak mnie uczono) z jakim sie spotkalem! Pojada z nim jesli to prawda bo swoje zrobil i teraz przeszkadac zaczyna jaszcze Marka Jurka na wozek wezmie ! Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Jakiego "pseudo"? Idź do Kościoła i posłuchaj 09.07.07, 00:11 Może w grzeczneijszych słowach, ale usłyszysz to co w Radiu Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kiedy bo wyznawcy GW wbili sobie skutecznie 09.07.07, 01:02 do łbów jej propagandę, jakoby Rydzyk był jakimś sekciarzem, a nie samym clou polskiego Kościoła :-). Wierzą w to równie niezachwianie jak rydzykowe mohery we wszechświatowe spiski antypolskie. Co świadczy tylko o tym, że moher i salonowy jasnogrodzianin różnią się tylko wektorem durnoty, w której tkwią ich zmacerowane przez ich guró (w) móżdżki... Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Rydzyk pod silnym wpływem Gazety Wyborczej 09.07.07, 09:17 propaganda nienawiści GW wobec kaczyńskich przynosi efekty :) Nawet rydzy jest pod jej wpływem. Te sformułowania użyte przez rydzyka, same przychodzą do głowy po lekturze choćby jednego numeru GW :> Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika co TY robisz, zeby cie nie wzielo?? 09.07.07, 09:38 the_rest napisał: > propaganda nienawiści GW wobec kaczyńskich przynosi efekty :) Nawet rydzy jest > pod jej wpływem. Te sformułowania użyte przez rydzyka, same przychodzą do głowy > po lekturze choćby jednego numeru GW :> Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Rydzyk pod silnym wpływem Gazety Wyborczej 09.07.07, 16:30 the_rest napisał: > propaganda nienawiści GW wobec kaczyńskich przynosi efekty :) Nawet rydzy jest > pod jej wpływem. Te sformułowania użyte przez rydzyka, same przychodzą do głowy > po lekturze choćby jednego numeru GW :> Rydzyk pod wpływem GW? No to coś zupełnie nowego nam sie rodzi:))) Tylko nie wiem gdzie te treści w RM i TvTrwam, zgodne z duchem chrześcijanizmu, o katolicyzmie już nawet nie wspominam. Z resztą można by mieć jeszcze jakieś wątpliwości co do prawdziwości nagrania, gdyby niedawny incydent szamboniarsko-perfumeryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Chodziło mi o to że "Mohery" go opuszczą 09.07.07, 00:07 A w tym radiu jest przecież tyle różnych szych - biskupów, arcybiskupów i profesorów, że spokojnie możnaby znaleźć lepszego następcę. Ja proponuję Ks. Piotra z TV Trwam - tego co się uśmiecha jak głupi do sera i wali miny takie, jakby sobie jaja robił. :) PS.Twierdzenie że każda moherowa babcia to tryskająca nienawiścią antysemitką to tępy stereotyp. Problem polega na tym, że te kretynki i fanatyczki są najbardziej widoczne, bo to one zahaczają ludzi na ulicach, one organizują pikiety itd. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: NIE DA się tak łatwo sfałszować głosu. 08.07.07, 23:50 srpnov napisał: > Nie jestem wrogiem Radia Maryja ale albo Wprost zarobi drugą hienę albo > wykończy Rydzyka. Sądzę raczej że to drugie. Moim zdaniem, powinien szukać > następcy. Jeżeli biskupi nie potrafili sobie poradzić z tym antykapłanem, wątpliwe aby się to udało innym czynnikom. To w interesie kościoła należało zrobienie z Rydzykiem porządek, aby młodzież nie odwracała się od kościoła, słysząc język nienawiści i hipokryzję, nie mającą nic wspolnego z chrześcijaństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov A jaki biskup udawał, że z nim walczy? 09.07.07, 00:22 Pewien biskup, z resztą nie byle jaki, tylko biskup Rzymu, pozdrawiał jego słuchaczy, gdy bywał w Polsce. Wielu innych biskupów i arcybiskupów z Polski go popiera. Ludzie mają skłonność do projekcji własnych poglądów jako poglądów Kościoła i potem im się wydaje, że RM jest sektą. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Raczej projektują jako własne poglądy propagandowe 09.07.07, 01:08 wtręty antyrydzyczne którymi regularnie szpikuje się łamy GW :-). srpnov napisał: > Pewien biskup, z resztą nie byle jaki, tylko biskup Rzymu, pozdrawiał jego > słuchaczy, gdy bywał w Polsce. Wielu innych biskupów i arcybiskupów z Polski go > > popiera. > > Ludzie mają skłonność do projekcji własnych poglądów jako poglądów Kościoła i > potem im się wydaje, że RM jest sektą. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: NIE DA się tak łatwo sfałszować głosu. 09.07.07, 08:35 Biskupi nie poradzili sobie bo nie chceli zauważ, że w KK część biskupów popiera Rydzyka, a część nie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Słuszna uwaga, ale rzekłbym nawet, że Rydzyka 09.07.07, 08:54 popiera przygniatająca większość biskupów. A tak naprawdę to i ci nieliczni "dyżurni biskupi GW", których krytyczne wobec Rydzyka głosy z maniakalnym uporem ona cytuje to przecież tylko to skrzydło Kościoła, które zostało skierowane do "obstawienia" michnikowego "salonu". Co ciemny lud Jasnogrodu kupuje i wierzy święcie, że Rydzyk to jakiś sekciarz - odszczepieniec :-). Zaś Rydzyk "obstawia" katoprawiznową część sceny polityccznej. A wszystko gwoli chwały i budowania potęgi Kościoła, czyli firmy której korporacyjna jedność jest wcale nie mniejsza niż wśród lekarzy czy prawników :-). A rzekłbym nawet, że większa... nick51 napisała: > Biskupi nie poradzili sobie bo nie chceli zauważ, że w KK część biskupów > popiera Rydzyka, a część nie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika mozna tak, jak szantazysci, napisac list z wyciety 09.07.07, 09:32 ch liter. Mozna nagrac ojdyra, potem kazda gloske wyciac i sztukowac, ale to by trwalo zbyt dlugo i byloby latwe do wykrycia. Ojdyr sam to zrobil i idzie w zaparte, co jest cecha charakterystyczna dla zawodu ksiedza katolickiego. srpnov napisał: > Wypowiedź niestałego to gó.. prawda. Łatwo jest zmienić barwę głosu. To > potrafi zrobić nawet Windows XP. Można też zrobić odpowiednie echo. Ale > pozostaje jeszcze chrypka, sposób mówienia, akcentowania, oddech, mlaskanie, to > > na ile mówi normalnie, na ile przez nos czy sposób artykulacji poszczególnych > głosek. MASA szczegółów. > > Nie jestem wrogiem Radia Maryja ale albo Wprost zarobi drugą hienę albo > wykończy Rydzyka. Sądzę raczej że to drugie. Moim zdaniem, powinien szukać > następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bochenska1 Re: NIE DA się tak łatwo sfałszować głosu. 09.07.07, 19:04 Oczywiście, że da się wyciąć różne wypowiedzi i preparowć na różne sposoby. To jest łatwizna. Największy wróg po b.Wielgusie to ks. Rydzk. Nie pasuje to masonom. Chcą media tylko dla siebie. Nie jestem katolikiem, ale mam ogromne uznanie dla każdego kto działa w ujawnieniu prawdy, i nie jest tchórzem. Nie uda się wam pokonć Jezusa Chrystusa. Religię - to jest możliwe, ale Boga żywego i Jego kościół nie pokona nikt. Bóg przemienia ludzi dając im świadomiść chrześcijańską. Wszelka nienawiść i złość są z diabła. Boją się zjednoczenia ludzi. Przestraszyli sie 500.000 tłumem ludzi. Ale zapewniam, że to nic. " Straszna to rzecz w wpasc w ręce Boga żywego"!. Odpowiedz Link Zgłoś
outcast7 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 22:04 Nie "w mrowisko" tylko w szambo - i zamieszac - przetestujmy czy "zapachnie perfumeria" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Rydzyk zachłysnął się własnym sarkazmem :) 09.07.07, 00:17 ale jak mozna przypuszczać, bedzie to przez polityków i rydzyka, przekrecone jako prowokacja polityczna :) Ale moze kaczynscy wkurza sie w koncu i ukrucą rydzyka, chociaz... oni go potrzebuja, no i jaroslaw rzadzi a bratowa go nie obchodzi, jego obchodzi tylko władza i odwet na historii polski Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 09.07.07, 07:18 tylko, ze mrowisko jest znacznie bardziej liczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 09.07.07, 07:26 "Jeszcze raz mówię: nawet mi do głowy nie przyszło, żeby kogoś obrażać" - Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 09.07.07, 14:43 IV RP to "włożyć mrowisko w kij". Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie zapomnij o skardze do skladu desek, rownie 09.07.07, 09:29 skuteczne. seroo1 napisał: > maruda.r napisał: > > Ależ drogi kolego, Cymański jest w pełni świadom tego, co może czekać pos > ła za > > podpowiadanie Kaczyńskim, co mają robić (vide Zalewski, który się tylko > pytał). > > Przyjął więc Cymański postawę "wiernego durnia", a to oznacza, że rozmiar > y > > kaczej wściekłości są spore i nie należy im niczego podpowiadać. > ======================== > Ano zobaczymy. W każdym razie ja jutro spełnię swój obywatelski obowiązek i > stanę w obronie urzędującego Prezydenta wysyłając zawiadomienie o możliwości > popełnienia przestępstwa. W zależności od rozwoju sytuacji powiadomię też MEN o > > wgłaszanych na tej uczelni poglądach. W końcu to tylko parę złotych na znaczek. > > Proponuję zarzucić tym prokuratury w całym kraju :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 09.07.07, 07:33 Kaczynskie mają teraz zgryz nie lada. Podobnie jak władzom KK które nie reagowały przez ostatnie klkanaście lat na przekręty, zawłaszczanie miejsc kultu, kompromitowanie Kościoła i Wiary itd. przez szemranego klechę - tak jemu w uszach dzwoni refren: "Za późno, Zu Spaet, Too late...". Dobrze, że to nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek144 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 08.07.07, 21:06 Och jak ja Cię kocham ! :))) Jednak inteligentni ludzi jeszcze nie wymarli :) Jutro kupię wprosta, zrobie ksero i nasmaruję zawiadomienie o przestępstwie jak ta lala. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze trochę ludzi dobrej woli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ciekawe czy ci ktoś przyjmie to zawiadomienie 08.07.07, 21:09 oparte na kartce wyrwanej z pisma kolorowego :-) :-). Co najwyżej wezwą straże w celu wyprowadzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Ciekawe czy ci ktoś przyjmie to zawiadomienie 08.07.07, 21:16 niestaly_czytelnik napisał: > oparte na kartce wyrwanej z pisma kolorowego :-) :-). Co najwyżej wezwą straże > w celu wyprowadzenia ... =============== Oprócz jednego semstru laboratorium z akustyki czy co tam miałeś na swej polibudzie, że się tak wyćwierzasz na temat manipulowania dźwiękiem - poznaj trochę ogólne zasady obowiązujace w państwie, którego jesteś obywatelem. Wbrew swym chorym ideom: wupowiedzenia wojny całemu światu, PiS poległ w tej wojnie i nie rozpirzył podstaw ustrojowych naszego kraju, chociaż bardzo się starał. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Proponuje tobie wygooglać takie nazwisko, jak 08.07.07, 21:23 "Czesław Basztura". Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Proponuje tobie wygooglać takie nazwisko, jak 08.07.07, 21:39 No i co z tego, że miałeś zajęcia z Panem profesorem. Ja też miałem z kilkoma. Z kilkoma innymi znam się dobrze - z jednym latałem na szybowcach. Z innym co roku spływamy kajakiem. Z jednym (kolegą z klasy) wczoraj degustowaliśmy wyroby akcyzowe polskiego przemysłu spirytusowego...Pozwolę sobie zacytować kogoś z forum: co ma piernik do wiatraka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Proponuje tobie wygooglać takie nazwisko, jak 08.07.07, 22:05 niestały_czytelnik chrzani jak potłuczony. Nie wystarczy podać nazwisko znanego wykładowcy i publicysty żeby uwiarygodnić dowolną wyssaną z palca brednię. Ja mogę podać parę "większych" nazwisk, jak np. Andrzej Czyżewski albo Bożena Kostek, i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Proponuje tobie wygooglać takie nazwisko, jak 09.07.07, 00:25 to chyba spales kolku na wykladach :) pomylil ci sie engine do wypowiadania/wyspiewywania dowolnym glosem zadanego tekstu, typu yamaha vocaloid, z obrobka np. pitch shifterem. aha.. co do tego poglosu - pewnie mieli model matematyczny tej sali, zgadlem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Ciekawe czy ci ktoś przyjmie to zawiadomienie 08.07.07, 22:28 niestaly_czytelnik napisał: > oparte na kartce wyrwanej z pisma kolorowego :-) :-). Co najwyżej wezwą straże > w celu wyprowadzenia ... niestety kotku, ale każdy ma prawo złożyć zawiadomienie o przestępstwie na podstawie artykułu prasowego, a prokuratura musi taki wniosek rozpatrzyć. podobnie gó.. się znasz na akustyce. każdy, początkujący dźwiękowiec zweryfikuje, czy nagranie jest zmanipulowane, czy nie. są do tego odpowiednie programy i temu współczesna technika też służy. nie szanuję "Wprost", ale wątpię, żeby publikowali taśmę, bez poddania jej wcześniej ekspertyzom. poza tym ciekawe, czy za pewnik wziąłeś taśmy Gudzowatego, czy też myślałeś, że są zmnipulowane??? :) zaślepienie i głupota nie boli, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
aggatta77 Re: Nie rozumiem: z czego ta radość ???? 09.07.07, 17:55 i napiszemy jeszcze na premiera, ze zniewazyl nas, jako Polakow. bo Polska to ci, ktorzy sluchaja RM. a My to co? jakis podgatunek Polaka?? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin5051 Re: HAHAHA idealnie 08.07.07, 22:53 jaka szkoda, a własciwie tragedia,że matka Rydza nie wyskrobała się!! Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: HAHAHA idealnie 09.07.07, 12:03 Twoja wypowiedź to zwykłe chamstwo. Żadnej głębszej myśli tylko obelga. Słowa Rydzyka, to reakcja na zachowanie prezydentowej w sprawie aborcji wyjete z kontekstu przez ludzi chorych z nienawisci, tak, chorych z nienawisci, a jak, niech wiedza, ze nie maja monopolu na slowa. Rydzyk ma określone poglądy - ma do nich prawo - wszak żyjemy w wolnym kraju i wyraża je głośno, bo nie zna pojęcia poprawność polityczna. Pamietam sprawe owego pijaczka, ktorego policja ciągała go po sądach za to, że publicznie ośmielił się wyrazić, co myśli o Kaczyńskim, jaka byla afera, teraz jest afera w druga strone - obluda? Do marudy: to nie kij w mrowisko, to zwyczajny cynizm takie zachowanie. Gdy przyjaciel naszego wroga mówi o nim źle, to należałoby przyklasnąć, przyjaciel Kaczyńskiego, to rozumiem, ale jego wróg?! - to cynizm. Rydzyka nie popieram, ale podziwiam, bo ze wszystkich budujących społeczeństwo obywatelskie (tamci więcej mówią, jak robią, że obywatel powinien aktywnie uczestniczyć w życiu publicznym, a kiedy jakas grupa odważy się publicznie głosić swoje poglądy i starać sie przeprowadzać swoj program, to moga od takich demokratow uslyszec: nawiedzeni, fanatycy, mohery), jemu udalo sie zbudowac calkiem prezny ruch obywatelski i to z kim, my mlodzi powinnismy sie wstydzic, najbardziej aktywne okazuja sie byc w naszym kraju sprochniale staruszki. Jak wielki to sukces, pokazuje ostatnia pielgrzymka do Czestochowy - 200 000 ludzi zebranych w imie Boze, i w imie okreslonej wizji Polski, ale demokrata Mazowiecki nie slychac, zeby sie cieszyl, Michnik nie pieje z zachwytu fakt, bo to nie czytelnicy GW, nie sluchaja ich opinii: uczestniczcie, ale nie uczestniczcie; politykujcie, ale nie politykujcie; głosujcie, ale nie interesujcie sie - interesuja sie, politykuja, aktywnie uczestnicza, glosuja. Ich czytelnicy, po ich lekcji demokracji - demokracji bez demosu - siedza w domu, psiocza i siedza w domu, ewentualnie wyjezdzaja z Polski przeswiadczeni, ze tu nic od nich nie zalezy, dopiero tam, za granica odkrywaja, ile sa warci, czego o sobie nigdy w takiej prasie nie przeczytali, tylko ciemnogrod i ciemnogrod, a staruszki, zgrzybiale, zgarbione slysza z RM: macie wiare, macie sile, chciec, to moc i wala na wybory. Ta niewielka z pozoru czesc spoleczenstwa zmobilizowana zmotywowana pelna wiary w slusznosc swoich racji, to powazna sila w obliczu mizernej frekwencji, w obliczu totalnego zniechecenia znakomitej wiekszosci elektoratu, jak powazna - pokazaly ostatnie wybory. Rydzyk odniosl wielki sukces, wiecej takich ludzi w innych srodowiskach, inaczej bysmy wygladali. Rydzyka zas stworzyli tamci demokraci i jesli Polska stoczy sie w otchlan, to ich nalezy winic, a nie Rydzyka z tymi staruszki, to oni zrobili wszystko zeby frekwencja wyborcza wynosila 30% i juz kilkusettysieczny ruch wazyl na wyniku wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: HAHAHA idealnie 09.07.07, 17:17 Rydzyk to schizofrenik, każdy psychiatra to powie. Jak można nienawidzić Żydów i jednocześnie modlić się do jednego z nich? I niech nikt mi nie wyjeżdża z tekstem, że Jezus to nie Żyd, bo jest/był. Idąc tokiem rozumowania rydzykowatego można się domagać usunięcia z kościołów wszystkich obrazów, posągów, etc. przedstawiających tego Żyda i Jego rodzinę (czyli w rozumieniu rydzykowym lobby żydowskie). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: HAHAHA idealnie 09.07.07, 19:01 Nie masz racji, ze kazdy ma prawo wyrazac swoje poglady. Nie mozna wyrazac pogladow faszystowskich, antysemickich , rasistowskich itp. A szczegolnie nie przystoi to ksiedzu, ktory wychowuje mlodziez (w tym przypadku zakorzenie poglady antysemickie i pogardliwe dla innych). Jest w Polsce tylu ksiezy intelekualistow, wybitnych osobowosci, z ktorych powinno sie brac przyklad. Dziwie sie, ze Episkopat nie zwolni z wykonywania zawodu Rydzyka i Jankowskiego. Jesli lekarz nie jest w stanie leczyc pacjentow, idzie na emeryture. Rydzyk zieje nienawiscia. Napuszcza jednych Polakow na drugich. Na Boga, jestesmy jednym narodem, przetrwalismy holocaust i dziwi, ze brak nam wzajmnego szacunku do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: W takim razie 20.07.07, 13:22 zaproponuj w to miejsce kulturalną autanazję po rydzykowemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frasnaluch Re: HAHAHA idealnie 09.07.07, 08:53 Już wiadomo, w jakim celu Opatrzność zezwoliła na istnienie czegoś takiego jak WPROST. Kilkanaście lat idiotycznych okładek i bzdurnych, płytkich artykułów to było niezbędne przygotowanie do tego jednego epokowego czynu - zatopienia Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: HAHAHA idealnie 09.07.07, 11:18 mieszadlo napisał: > Pięnie, zobaczymy co się teraz wydarzy i czy rydzol pójdzie do pierdla za obraz > ę > prezydenta. No właśnie. Bezdomnego od razu zaczęli ciągać po sądach. Ciekawe czy ktoś będzie miał jaja i zrobi to samo z Rydzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian To będzie koniec Radia Maryja! :) 08.07.07, 20:47 Już nie mogę doczekać się publikacji tych nagrań. Oby tylko do tego czasu agenci Rydzyka nie przejęli ich siłą od dziennikarzy wprost. Miejmy nadzieję, że ci mają sporo kopii rozsianych po całym kraju, na wszelki wypadek, gdyby RM szykowało jakiś zamach terrorystyczny na ich siedzibę. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Nie byłbym taki pewien :/ 08.07.07, 20:51 Rydzyk może wysłać jeszcze swoje moherkorps do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jaki tam koniec :-)... Ukochane dziecko Episkopatu 08.07.07, 21:00 i jego "razwiedczik" "kryjący" prawą stronę sceny politycznej oraz zwornik "moherowej koalicji" miałby się na czymś takim poślizgnąć...? Nawet jeśli to prawda, to Rydzyk oświadczy, że to prowokacja "określonych sił" i wszyscy zainteresowani trwaniem koalicji PiS-Ojdyr-Szamboobrona-LPR i tak będą udawali, że w to wierzą. A prawda to wcale być nie musi: przecież opozycja robi co może, żeby wywalić rząd, choćby sprawa strajku lekarzy, który do złudzenia przypomina inspirowane przez będącego wtedy na usługach SLD Leppera blokady dróg za czasów rządów AWS i Buzka :-). Więc całkiem poważnie rozpatruję taką możliwość, że to prowokacja. Chociaż znając poglady i język tego zacnego kapłana, który wbrew wieloletniej propagandzie GW nie jest jakimś tam sekciarzem ledwo tolerowanym przez oficjalny Kosciół, ale jego bardzo wiernym synem i wyrazicielem dominujacych w nim trendów Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Łoł, wysłało mi się za wcześnie, oto cd: 08.07.07, 21:03 "... Chociaż znając poglady i język tego zacnego kapłana, który wbrew wieloletniej > propagandzie GW nie jest jakimś tam sekciarzem ledwo tolerowanym przez > oficjalny Kosciół, ale jego bardzo wiernym synem i wyrazicielem dominujacych w > nim trendów... " (o ile nie jednym z ich twórców) - wcale bym się i nie zdziwił, gdyby była to najświętsza prawda :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Nagrania z tej śmiechu wartej uczelni to pikuś 08.07.07, 23:55 Do Twojej wypowiedzi dodam, że gwiazda pop JP2, mówił "Bardzo się ciesze, że jest u mnie w kraju taka rozgłośnia Radio Maryja". Wprawdzie wolę tych bardziej cywilizowanych księży, ale oni unikają odpowiedzi na konkretne pytania. Pamiętam wywiadem z CZARUJĄCYM Bp. Nyczem, który na pytanie, czy powinno się całkiem zakazać aborcji tak odpowiedział, że nic nie odpowiedział.:) A więc wygląda na to, że Rydzyk jest jednym z niewielu szczerych. Do tej pory sądziłem, że antysemityzm to domena paru publicystów typu J. R. R. Nowak. Chociaż doniesienia z Izraela są koloryzowane. ALE TO CO ON TAM PIE.. NA TEJ SWOJEJ ŚMIECHU WARTEJ UCZELNI DOROSŁYM LUDZIOM jest mało ważne. Mnie bardziej martwi sprawa Betanek z Kazimierza. Wcześniej sądziłem, ze tam kobiety idą z przekonania. A tu tymczasem wygląda na to, że w młodości po prostu nie miał ich kto przelecieć, dobijała je samotność, więc musiały znaleźć miejsce,a gdzie nie byłaby ona niczym dziwnym. I znalazły... aale w pewnym sensie Kościół je wykorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Księża na księżyc?????????? 09.07.07, 00:07 Może faktycznie jest tak, że każdy klecha to kłopot. W końcu w trakcie rewolucji francuskiej ozdabiali nimi drzewa. Opodatkować kościoły i klasztory, niech ludzie płacą klechom za "usługi" oficjalnie, z fakturą VAT. Zobaczymy, jakie z nas przedmurze katolicyzmu. Jeśli kościół chce religii w szkołach, niech płaci katechetom. Podatki od nieruchomości? Macie, co chcieliście. Dasz klechom palec, urwą rękę. Z nogą od razu! Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Nie. Niech tylko żyją jak normalni ludzie. 09.07.07, 00:31 Wprawdzie wolałbym, żeby państwo nie płaciło za uczelnie należące do Kościoła czy żałosnych katechetów, ale to nie jest palący problem. Gorsze jest to, że przez CELIBAT tam wykluwają się potworne dziwadła... Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Lechu może... 09.07.07, 00:51 Zacytować Tuwima... " Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci przytyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię je..ł, Bo to mezalians byłby dla psa." Z chamstwem i prostactwem się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Nie. Niech tylko żyją jak normalni ludzie. 09.07.07, 13:12 Prawie dwa miliardy złotych corocznie to jest problem. Karmimy pasożyta... Odpowiedz Link Zgłoś
qwer10 Re: Księża na księżyc?????????? 09.07.07, 10:13 Jak Bóg chce kogoś ukarać to odbiera mu rozum. Najlepiej widać to właśnie na przykładzie Rydzyka. :P Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Nagrania z tej śmiechu wartej uczelni to piku 09.07.07, 08:03 srpnov napisał: > ALE TO CO ON TAM PIE.. NA TEJ SWOJEJ ŚMIECHU WARTEJ UCZELNI DOROSŁYM LUDZIOM > jest mało ważne Ważne jest o tyle, że kształcenie przyszłych kadr "radia z mordą" odbywa się, między innymi, za publiczną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Raczej koniec Kaczek... 08.07.07, 21:14 Bez poparcia Rydzyka i reszty kleru nie maja szans na reelekcje. No, ale jak sie uderza w piersi, pokajaja to MOZE pan Rydzyk IM WYBACZY! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Więc pewnie będą musieli i tę żabę przełknąć :-).. 08.07.07, 21:21 Zresztą to wcale nie musi być prawda: w końcu gazeta TW "Rycerza" znana jest z różnych ciekawych akcji :-). Chociaż znając trochę fenomen Rydzyka - wcale bym się nie zdziwił temu gdyby to była prawda :-)... lawyer_pl napisał: > Bez poparcia Rydzyka i reszty kleru nie maja szans na reelekcje. > > No, ale jak sie uderza w piersi, pokajaja to MOZE pan Rydzyk IM WYBACZY! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Raczej koniec Kaczek... 08.07.07, 21:41 lawyer_pl napisał: > Bez poparcia Rydzyka i reszty kleru nie maja szans na reelekcje. > > No, ale jak sie uderza w piersi, pokajaja to MOZE pan Rydzyk IM WYBACZY! ================================ Przepraszam, nie mają szans na reelekcję czy erekcję, bo literki takie małe i nie mogę doczytać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 20:48 I pomyśleć, że właśnie Jaruś z Rydzykiem jedli sobie z dzióbków na Jasnej Górze... Idealnie wybrany moment, redakcjo Wprost! Gratulacje! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 20:56 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > I pomyśleć, że właśnie Jaruś z Rydzykiem jedli sobie z dzióbków na Jasnej Górze > ... > > Idealnie wybrany moment, redakcjo Wprost! Gratulacje! :-)))) **************************************** Idealnie wybrany moment nastąpi za kilka miesięcy, gdy zostanie spuszczony ze smyczy Kurski i zaczną się pojawiać haki. Jeżeli coś jest pewnego w tym wszystkim, to chyba tylko to, że Jarek nie daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 21:02 Tylko że Kurski akurat ma oberwać za torebkę Szczypińskiej. Tak mocno mu w tyłek nie dali za dziadka Tuska, co teraz za głupią torebkę. Dlatego mówię, że rewolucja zjada własne dzieci. Niedługo nie będą już mieli swoich popisowych szczekaczy: ani Rydzyka, ani Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 21:09 Rewolucja nie moze sie obejsc bez takich jak Rydzyk i Kurski. O ile Kurskiego mozna zastapic jeszcze od biedy, to bez moherowych beretów Kaczynscy moga zaczac pisac wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 21:18 jankbh napisał: > Rewolucja nie moze sie obejsc bez takich jak Rydzyk i Kurski. O ile Kurskiego > mozna zastapic jeszcze od biedy, to bez moherowych beretów Kaczynscy moga > zaczac pisac wspomnienia. ***************************************** Nie do końca. Moher i Rydzyk nie mają żadnej alternatywy. Nie przerzucą się na Giertycha z poparciem. Jednocześnie Kaczyńscy są w tragicznym położeniu i każdy głos jest dla nich ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 21:31 Nie do konca. Rydzyk ma juz pieniadze i wladze, co wiecej - ma wladze moralna nad beretami. Tego kaczory nie maja i miec nie beda. Rydzyk nie musi sie na nikogo przerzucac, bo jest panstwem w panstwie. Jezeli kaczory nie wystapia przeciw Rydzykowi, bedzie to ich katastrofa moralna, jezeli wystapia - wyborcza. Ktos ich zalatwil. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 22:18 jankbh napisał: > Nie do konca. Rydzyk ma juz pieniadze i wladze, co wiecej - ma wladze moralna > nad beretami. Tego kaczory nie maja i miec nie beda. Rydzyk nie musi sie na > nikogo przerzucac, bo jest panstwem w panstwie. Jezeli kaczory nie wystapia > przeciw Rydzykowi, bedzie to ich katastrofa moralna, jezeli wystapia - > wyborcza. Ktos ich zalatwil. *************************************** Sytuacja wygląda na trudną. Ale tylko z punktu widzenia osób, dla który pojęcie honoru nie pustosłowiem. Jarosław się już zarzekał, że Lepperem nigdy. Mam wrażenie, że problem leży w odpowiedzi na pytanie: czy Radio Maryja to Rydzyk, czy też może egzystować i głosować bez niego. Patrząc przez pryzmat sprawy Wielgusa można stwierdzić, że Rydzyk może wykręcać się w psim nosie, ile tylko razy zechce. Jest jednak inny przykład. Prałat oderwany od probostwa jest już tylko cieniem dawnej potęgi. Bez poparcia zwierzchnictwa kościoła Kaczyński niewiele wskóra przeciw Rydzykowi. Jeżeli natomiast kościół naprawdę zechce, to jutro Rydzyk będzie na misji w Burkina Faso. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 23:04 Zastanawiam się, co ma Kościół instytucjonalny z Rydzyka. Zakon redemptorystów ma z niego pieniądze, to go broni, wiadomo. Ale reszta osobistości kościelnych nie ma z tego ani grosza. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że te osobistości po cichu podzielają poglądy Rydzyka. Tak po prostu. I dlatego, mimo fasadowego "komitetu troski o Radio Maryja", Rydzyk wciąż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 00:06 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Zastanawiam się, co ma Kościół instytucjonalny z Rydzyka. > > Zakon redemptorystów ma z niego pieniądze, to go broni, wiadomo. > Ale reszta osobistości kościelnych nie ma z tego ani grosza. Jedyne, co mi > przychodzi do głowy, to że te osobistości po cichu podzielają poglądy Rydzyka. > Tak po prostu. I dlatego, mimo fasadowego "komitetu troski o Radio Maryja", > Rydzyk wciąż jest. *************************************** Pamiętasz pewnie, że powoływaniu komitetu (bez)troski pojawiła się krytyka składu - zbyt przychylnego linii RM. Skład został namaszczony przez episkopat, a w nim pierwsze skrzypce gra biskupia konserwa. Wydaje się, że część biskupów zafascynowana jest możliwością wygłaszania kazań przez RM. To w końcu pewien rodzaj władzy. Jednak ta władza ogranicza się do marginesu, bo szeregowy kościół instytucjonalny w postaci parafii, traktuje Rodzinę Radia Maryja, jak wrzód na dupie (zachowuje się ona, jak jakaś policja polityczna). To wiem od znajomych proboszczów. Zaistniało jakieś dziwne przełożenie, w którym proboszczowie boją się zadzierać z RM, bo ta ma szansę dojść do przełożonych szybciej, niż proboszcz po linii służbowej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 00:14 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Zastanawiam się, co ma Kościół instytucjonalny z Rydzyka. > > Zakon redemptorystów ma z niego pieniądze, to go broni, wiadomo. > Ale reszta osobistości kościelnych nie ma z tego ani grosza. Jedyne, co mi > przychodzi do głowy, to że te osobistości po cichu podzielają poglądy Rydzyka. > Tak po prostu. I dlatego, mimo fasadowego "komitetu troski o Radio Maryja", > Rydzyk wciąż jest. Cała "działalność" (taka więcej - na niby) tego "komitetu" właśnie dowodzi, "że te osobistości po cichu podzielają poglądy Rydzyka". No, może nie wszyscy, ale zdecydowana większość na pewno. > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 00:10 maruda.r napisał: > Jeżeli natomiast kościół naprawdę zechce, to jutro Rydzyk będzie na > misji w Burkina Faso. Jak dotąd, nie zechciał... > Odpowiedz Link Zgłoś
beffen Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 16:48 Ale Rydzyk nie lubi czarnych ! i Zydow , i Cyganow , i ludzi, i .... koloratura1 napisała: > maruda.r napisał: > > > Jeżeli natomiast kościół naprawdę zechce, to jutro Rydzyk będzie na > > misji w Burkina Faso. > > Jak dotąd, nie zechciał... > > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 00:07 jankbh napisał: > Jezeli kaczory nie wystapia > przeciw Rydzykowi, bedzie to ich katastrofa moralna, jezeli wystapia - > wyborcza. A w takim układzie, kogo poprze Rydzyk? Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
de_flandre Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 22:59 jankbh napisał: > Rewolucja nie moze sie obejsc bez takich jak Rydzyk i Kurski. O ile Kurskiego > mozna zastapic jeszcze od biedy, to bez moherowych beretów Kaczynscy moga > zaczac pisac wspomnienia. Kurski zostanie zastąpiony w momencie, gdy z bulteriera zamieni się w ratlerka. Co już można było zobaczyć choćby u Wojewódzkiego. Póki co, PIS Kurskiemu zafundował "szczepienia ochronne" w postaci sądu partyjnego. A rydzyk? Jeżeli to, co pisze Wprost jest prawdą, to... jest to bomba dużego kalibru. kaczy jaro będzie miał 3 wyjścia: 1. solidaryzować się z bratem (elektorat w objęciach lpr-u) - na to bym nie liczył. 2. strofować swoje alter ego - kaczego lecha i jego małżonkę, co może doprowadzić do konfliktów w rodzinie (wersja bardziej prawdopodobna), 3. grać na przeczekanie, milczeć, bacznie obserwować sondaże. Nieważne, co się stanie ja jutro kupujemy Wprost i wysyłamy zawiadomienie do prokuratury! Tego nawet Ziobro nie może zlekceważyć! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 21:11 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Tylko że Kurski akurat ma oberwać za torebkę Szczypińskiej. ********************************************* To po to, by się Kurski nie rozbrykał i znał miejsce w szeregu. Skruszony Kurski będzie bardziej efektywny. Zresztą Kurski to skrót myślowy odnoszący się do dość sporej instytucji gromadzenia haków. Mogą np. wyciec akta z IPN, może ktoś się znów głośno zastanawiać nad rosyjskimi częstotliwościami radiowymi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 08.07.07, 23:59 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Niedługo nie będą już mieli > swoich popisowych szczekaczy: ani Rydzyka, ani Kurskiego. Nie bój nic! Na pewno ani jednemu, ani drugiemu, żadna większa (ani nawet niewielka) krzywda się nie stanie. Już Cymański przecież powiedział, że jeśli to prawda, to Rydzyk powinien przeprosić. Ot, i tyle. > Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Rewolucja moralna zjada własne dzieci 09.07.07, 00:30 Anuszka.. chyba sama w to nie wierzysz? ;) Acus Kur..ski dostanie pokazowego kopa w podogonie, zeby wiedzial, na kogo NIE WOLNO szczekac, odsiedzi kwarantanne w budzie, i znow go wypuszcza, nie boj zaby :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika moj tydzien zaczyna sie z wielkim usmiechem 09.07.07, 00:21 na twarzy, dzieki ojdyrze!!! Swoja droga, przy tych wicach ojdyrach, nasze zarty na forum sa tylko marna podrobka. czemu wiec admin tnie? Ten serial zastapi Matysiakow? Bo to nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
asiowy Re: A przepraszam, że zapytam, ale co ma piernik 08.07.07, 22:21 dla mnie akurat "ojciec" Rydzyk i prezes-Kaczyński niewiele mają wspólnego z Kościołem katolickim... no może tyle, że Go wykorzystują Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: A przepraszam, że zapytam, ale co ma piernik 08.07.07, 20:52 Ano ma ten piernik do wiatraka tyle, że kościół katolicki w Polsce jest instytucją zakłamaną i zajętą tylko powiększaniem swego stanu posiadania - mówiąc ogólnie mającą w d... tzw. naród polski jako ludzi a interesujący się nim tylko jako "rządem dusz" i maszynką do dawania na tacę. Co udowodnił, tolerując takie męty w swych szeregach, jak T.Rydzyk i jego rozgłośnia, którzy z ewangelią i chrześcijaństwem mają mniej wspólnego niż Wydział Kultury KC PZPR . A o możliwościach dźwiękowych swojego komputerka się tak nie rozpływaj - gdyby cokolwiek miało być zmanipulowane to po pierwsze - Rydzyk zawiadomi prokuraturę. Po drugie - "Wprost" nie odważy się tego opublikować. Ale Ty i tak wiesz, że to żydowska prowokacja, dlatego poprzednik napisał Ci, że nie ma sensu Cię komentować, czego w sposób (wbrew swojemu nickowi) stały i niezmienny, nijak pojąć nie możesz. Jak mawiał kolega redaktor: ba-aj ! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ojdyr nie jest żadnym "mętem"; to utalentowany 08.07.07, 21:10 działacz polityczny, społeczny i gospodarczy, który z frustracji towarzyszącej przemianom w Polsce po '89 i z błędów popełnianych przez rządzących uczynił tworzywo swojego imperium i stał się znaczącym graczem na scenie politycznej :- ). Atrakcyjnym zarówno dla polityków, jak i Kościoła, przez przeważającą wiekszość którego jest w pełni akceptowany. Wbrew propagandzie GW, jakoby był sekciarzem :-). Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Ojdyr nie jest żadnym "mętem"; to utalentowan 08.07.07, 21:29 Zgadzam się z Twoją charakterystyką Rydzyka, ale musisz przyznać, że moje określenie jest krótsze, przez co łatwiejsze w użyciu. Twoje przerosło nawet tytuły nadane sobie przez Kim-Ir-Sena :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No wiesz, sprawa najprostsza w każdej demokracji: 08.07.07, 21:43 jest gotowy do zagospodarowania elektorat - tylko kwestia czasu, kiedy pojawi się jakiś guru, który to uczyni :-). A Rydzyk to pod tym względem prawdziwy geniusz, bo wzorem swych islamskich braci zestosował piorunująca mieszankę: frustrację natury społecznej i gospodarczej tych czujących się poszkodowanymi przez przemiany lub nie akceptujących ich kształtu połączył ze "spiritual service'em", charakteryzującym każde wyznaniowe medium, czyli katechezami, modlitwami, spotkaniami. Gdyby się ograniczył tylko do owej "obsługi duchowej", miałby taką słuchalność jak Radio Józef czy Niepokalanów, a więc marginalną :-). I politycznie nic by nie znaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 I to jest ten tzw. sztywny elektorat PiS-u 08.07.07, 21:48 Sztywny - bez żadnych podtekstów...Dlatego żadnej reakcji z urzędu na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No w każdym razie przy małej frekwencji wyborczej 08.07.07, 22:15 i zbliżonej wadze głosów "mainstreamowych" elektoratów może rozstrzygnąć o wyniku wyborów dzięki karności moherowych szeregów wobec wezwania Kardynała Rydzelieu o udanie się do urn i głosowanie na wyznaczoną przez niego partię :-). Tak że pewnie wszyscy zainteresowani solidarnie "zerżną głupa" :-). A poza tym - to rzeczywiście może być i prowokacja :-). seroo1 napisał: > Sztywny - bez żadnych podtekstów...Dlatego żadnej reakcji z urzędu na pewno nie > > będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mohery_sterowane_radyjem ........ mohery, ja was poprowadze na kancelarie ! 09.07.07, 03:29 za mno , na kancelarie premiera ! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Fajnie by wyglądało "moherowe miasteczko" pod 09.07.07, 06:33 kancelarią Premiera :-)! mohery_sterowane_radyjem napisał: > za mno , na kancelarie premiera ! Odpowiedz Link Zgłoś
arrie Re: Ojdyr nie jest żadnym "mętem"; to utalentowan 08.07.07, 22:31 Hitler tez był "utalentowany"... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Każdy taki społeczny demiurg potrafiący 08.07.07, 22:38 organizować masy ma taki talent :-)... Jest po prostu w stanie dostrzec pewną grupę ludzi do "zagospodarowania" - i to robi :-)... Ba, partia Radyja ma chyba więcej członków niz wszystkie inne oficjalne partie polityczne razem wzięte :-). arrie napisał: > Hitler tez był "utalentowany"... Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Nie ma sensu opiniować 08.07.07, 21:02 To nie jest Kościół katolicki, tylko chamowaty i przekonany o swej nietykalności zakonnik. Nikt więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bardzo się mylisz-Ojdyr to istotna część Kościoła 08.07.07, 21:15 i jest popierany przez przeważającą część Episkopatu :-). A oprócz tego jest poważnym zwornikiem koalicji. I jako taki jest rzeczywiście nietykalny :-). valana napisał: > To nie jest Kościół katolicki, tylko chamowaty i przekonany o swej nietykalnośc > i > zakonnik. > Nikt więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Nie ma sensu opiniować 08.07.07, 21:21 > To nie jest Kościół katolicki, tylko chamowaty i przekonany o swej nietykalnośc > i > zakonnik. Zakonnik, którego Kościół Katolicki w żaden sposób nie próbuje nawet powstrzymać, i przymyka oko na jego działalność, wręcz boi się go tknąc. Ergo, sam jest więc winien temu, co Rydzyk wyrabia. Zastanawiam się jak to jest - porządni uczciwi ludzie umierają, a takie kanalie w świetnym zdrowiu długie lata chodzą po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Przecież Kościół, a przynajmniej jego 08.07.07, 21:30 przygniatająca wiekszość jest wręcz zachwycony sukcesem Rydzyka i jego politycznymi wpływami, bo to powiększa ogólny zasięg wpływów politycznych Kościoła - na prawą stronę sceny politycznej! Ciekawe, kiedy dotrze to do czytelników GW ogłupionych jej wieloletnią propagandą jakoby Rydzyk był jakimś sekciarzem kontestowanym przez hierarchię...? Ty przynajmniej już (jak widzę) patrzysz trzeźwo :-)... the_dzidka napisała: > Zakonnik, którego Kościół Katolicki w żaden sposób nie próbuje nawet > powstrzymać, i przymyka oko na jego działalność, wręcz boi się go tknąc. Ergo, > sam jest więc winien temu, co Rydzyk wyrabia. > Zastanawiam się jak to jest - porządni uczciwi ludzie umierają, a takie kanalie > > w świetnym zdrowiu długie lata chodzą po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: Nie ma sensu opiniować 09.07.07, 09:35 Ale ludzisko go kojarza z KK a KK nie ma nic przeciwko i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik [...] 08.07.07, 20:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś