Dodaj do ulubionych

Zadręczyć nauczyciela

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 21:06
powinni wszystkich wywalic ze szkoly! bez zbednego gadania!
Obserwuj wątek
    • Gość: DeskJet Zadręczyć nauczyciela IP: 129.81.192.* 04.09.03, 21:06
      Uczniowie??? Przecie to zwykle, prymitywne rzezimieszki
      i osilki... na dobrej drodze, by stac sie pospolitymi
      bandytami...
      • Gość: wojthek Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.acn.waw.pl 04.09.03, 21:11
        Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak wychowali
        rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta.
        Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po
        obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom
        takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka ogolnonarodowa
        debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy.
        • Gość: malpa24 Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.185.* 04.09.03, 22:28
          W tym kraju czasami brakuje HITLERA...
          • Gość: kowalski Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.pl 05.09.03, 01:26

mam tylko jedno pytanie: dlaczego nie pokazano ich twarzy? wtedy byli twardzi i
            potrafili czlowieka maltretowac! teraz sa mlodzieza ktorej nalezy dac szanse...
            co jest do cholery? nie widziala Szanowana Pani Dyrektor jak sie zachowuja jej
            pupile? Totalna prymitywna cholota! jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest
            relegowanie jednego z drugim filuta czy jak mu tam z WILCZYM BILETEM - dlaczego
            nalezy dawac mu szanse? ja nie widze zadnego argumentu... sam skonczylem szkole
            caly rok temu ale nasze wybryki i spiecia z nauczycielami byly naprawde niczym!
            ja bym nawet nie wpadl na pomysl aby tak traktowac kogokolwiek!!

niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola kompletenie nie radzi
            sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze lista wydalonych
            nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby napisac gnojach!
            • jerzy.f Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 08:01
              Gość portalu: kowalski napisał(a):

>
              > mam tylko jedno pytanie: dlaczego nie pokazano ich twarzy?
              wtedy byli twardzi i
              >
              > potrafili czlowieka maltretowac! teraz sa mlodzieza ktorej
              nalezy dac szanse...
              >
              > co jest do cholery? nie widziala Szanowana Pani Dyrektor jak
              sie zachowuja jej
              > pupile? Totalna prymitywna cholota! jedynym rozsadnym
              rozwiazaniem jest
              > relegowanie jednego z drugim filuta czy jak mu tam z WILCZYM
              BILETEM - dlaczego
              >
              > nalezy dawac mu szanse? ja nie widze zadnego argumentu... sam
              skonczylem szkole
              >
              > caly rok temu ale nasze wybryki i spiecia z nauczycielami byly
              naprawde niczym!
              >
              > ja bym nawet nie wpadl na pomysl aby tak traktowac
              kogokolwiek!!
              >
              > niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola
              kompletenie nie radzi
              > sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze
              lista wydalonych
              > nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby
              napisac gnojach!

Masz całkowitą rację. Oni już raz dostali szansę której wielu
              ich rówieśników nie ma. Mogli ukończyć szkołę, nauczyć się j.
              angielskiego i wykorzystać swoje wykształcenie do dalszego
              rozwoju. Uczniowie III klasy technikum nie są już dziećmi i
              doskonale zdają sobie sprawę z tego co robią. Nie doprowadzenie
              do sprawy karnej i wyrzucenia ich ze szkoły zniszczy i tak mocno
              nadwątlone poczucie elementarnej odpowiedzialności za swoje
              czyny i ponoszenia za nie konsekwencji. Przecież jeśli ci
              osobnicy pozostaną bezkarni to potem dokładnie tak samo będą
              traktować swoje żony, dzieci czy słabszych od siebie pracowników.

To kolejna ujawniona przez media kaseta pokazująca jak
              wychowujemy naszą młodzież. Dlaczego szkoła, policja i samorządy
              są kompletnie bezradne? Jeśli nie potrafią zmienić postaw takich
              ludzi to niech przynajmniej zapewnią bezpieczeństwo innym. To
              jest obowiązek tych instytucji.
              • Gość: Wolf Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.mos.gov.pl 05.09.03, 09:18
                Wyrzucić obie panie.
                Taki jest wniosek ze zdumiewających wypowiedzi pani dyrektor i
                pani kurator. Winien, bo słaby psychicznie... Skąd się te panie
                wzięły w placówkach oświatowych?
                • jovanna Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 09:56
                  boze! to sie w glowie nie miesci! skad sie biora takie dzikie zwierzeta?!? (mam
                  na mysli i uczniow, dyrektorki i wychowawce) czy oni wszyscy spadli z ksiezyca?
                  co oni robia w pracy?!? sa nauczycielami, pedagogami a nie maja pojecia o
                  niczym! brak mi slow... i ta zaskakujaca reakcja rodzicow... totalna porazka...
                  • Gość: MIKI DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.etel.pl 05.09.03, 10:13
                    Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to
                    kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z
                    mlodzieżą?
                    W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą
                    trudną młodzieżą radzili...

MK
                    • Gość: rado Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:32
                      Sorry Ale po twojej wypowiedzi widać, że ty chętnie byś
                      uczestniczył w takich zajęcia jako oprawca.
                      Proszę jak to się zmienia kiedyś nikt by nie pomyślał
                      talkim oskarżeniu w stosunku do ofiary.
                      To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE ofiara
                      jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym
                      społeczeństwem?
                      • robert.szczecin A JAKIE SĄ PREDYSPOZYCJE DO BYCIA PEDAGOGIEM ?? 05.09.03, 13:38
                        Gość portalu: rado napisał(a):

> To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy: jest zły ALE ofiara
                        > jest sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym
                        > społeczeństwem?

Ano takie czasy :/ - i niestety wiele rzeczy wokół (ulica, media, kino itd.)
                        zdaje się to potwierdzać oraz przyzwyczajać nas do tego, że to normalne.
                        A jak z tym będzie dalej - to już zależy od nas (wszystkich).

PS.
                        Ciekawi mnie, co napisałeś w tej usuniętej wypowiedzi w wątku "JESTEŚCIE
                        WALNIĘCI !!!". Jeżeli nie masz nic naprzeciw, podeślij mi na priv. :)

Pozdrawiam :)
                      • Gość: js. wiktymologiA --> może z błędem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 23:07
                        Gość portalu: rado napisał(a):

> Sorry Ale po twojej wypowiedzi widać, że ty chętnie byś
                        > uczestniczył w takich zajęcia jako oprawca.
                        > Proszę jak to się zmienia kiedyś nikt by nie pomyślał
                        > talkim oskarżeniu w stosunku do ofiary.
                        > To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE
                        ofiara
                        > jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym
                        > społeczeństwem?
                        -----------------------------------------------------------------
                        Jest taka nauka o tym jak ofiara wpływa na popełnienie
                        przestępstwa... Zatem trzeba wpłynąć na ofiarę, tak, aby nas
                        sporowokowała powiedzmy do jej mordu. I wszystko będzie na nią.
                        Ale wiktymologia może też się przydać. Ludzie doprowadzeni przez
                        czyjeś zachowanie do choroby psychicznej unicestwiają źródło
                        cierpień. Oboje są winni. Z tymże, psychicznemu kurację w
                        zamkniętym oddziale, a nie więzieni, raczej. Chodzi w końcu o
                        przywrócenie do społeczeństwa, a nie karę.Kara ma tylko straszyć.
                        Koleżanka opowiedziała mi historię o ojcu który do 30 roku życia
                        wykorzystywał seksualnie swoją córkę.[Oprócz tego wysłał ją do
                        pracy, sam był bezrobotny]. Była mu tak podoprządkowana, że mógł
                        ją przywołać do siebie w każdej chwili. [Tak, w tym celu też].

Nie jestem w stanie przewidzieć, czy miałbym w takiej sytuacji
                        na tyle światły umysł, aby zgłosić się na Policję [Powiesz coś
                        policji to ci cośtam zrobię [i tak 4 razy dziennie od 3 do 30
                        roku życia... uwierzyłbym, i bałbym się bardzo.]].
                        Bardziej prawdopodobnym rozwiązaniem byłaby ucieczka \/ mord.
                    • harnor Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? 05.09.03, 10:33
                      To sie chyba wspiales (-las) na szczyt swojej elokwencji. Jesli
                      jeszcze masz cos rownie glupiego do powiedzenia to prosze
                      powiedz. Z przyjemnoscia sie zapoznam z kolejnym debilowatym
                      punktem widzenia.

Gość portalu: MIKI napisał(a):

> Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to
                      > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy
                      z
                      > mlodzieżą?
                      > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą
                      > trudną młodzieżą radzili...
                      >
                      > MK
                    • Gość: ktoś Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 212.244.167.* 05.09.03, 10:54
                      To że nauczyciel był słaby nie usprawiedliwia sakramenckiego chamstwa i
                      prywitywizmu w odnoszeniu się do człowieka ( starszego od siebie ).
                      Na twoją wypowiedż odpowiem pytaniem : jeśli dostaniesz po gębie na ulicy od
                      paru osiłków to twoja wina bo wyszedłeś na ulicę ?
                    • Gość: ;-) bo w szkołach jakos nie zatrudniają komandosów IP: *.vogel.pl 05.09.03, 10:58
                      :-)

a takimi gówniarzami mozna tylko siła...

ale juz widze, jak oburzeni "rodzice" podaja do sadu szkołe i
                      wszystkich naokolo, bo ktos przypier.. ich kochanemu synusiowi
                      czy córeczce..

...

• Gość: ewa Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 11:45

z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      > MK

Do argumentacji osób, które odpowiedziały na Twoje
                      nieprzymyślane słowa dodam, że nauczycieli nie uczą w szkole,
                      jak terroryzować uczniów. Często mówi się o dominacji
                      nauczycieli nad uczniami. Dochodzi do tego, że boją się oni
                      każdej swojej bardziej gwałtownej reakcji na rozpuszczone
                      działania uczniów, w obawie, że zostaną posądzeni o stosowanie
                      wobec nich przemocy. A co dopiero, jak trafi na osobę, którą
                      wychowano bez doświadczeń, jak sie zachować wobec bydła. Tu o
                      tyle drastycznie sytuacja się zarysowała, że taki człowiek
                      trafił na typki, które szybko poczuły, że mogą to wykorzystać.
                      Zagalopowały się jednak i jest sprawa. Inaczej sprawy by nie
                      było. Albo, w odpowiedzi na skargę nauczyciela, "biedne,
                      uciśnione istotki" przedstawiłyby całą gamę środków przemocy,
                      jaką kłamczuch-anglista stosował wobec nich. I spawa byłaby, ale
                      przeciwko nauczycielowi. Na jego szczęście - w swoim chamstwie
                      kolesie się zagalopowały. I tak pewnie zaraz przedstawią szereg
                      zaświadczeń o swojej dotychczasowej, nieposzlakowanej opinii i
                      sprawa się rypnie. A anglista dalej się będzie bał, bo jeszcze
                      kiedyś ich spotka. A dla tych prymitywów to on jest sprawcą
                      całego ich nieszczęścia.
                      Wolę, by w szkole uczyli tacy nauczyciele, niż cwaniaczki
                      potrafiące stosować wobec uczniów ukryty zamordyzm.
                    • Gość: rrr Re: DLACZEGO ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.09.03, 12:15

z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      > Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach. Okazało
                      się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co daje
                      do myślenia. Jedna z poprzedniczek zrezygnowała po 1 godzinie
                      inny wyleciał bo pozwolił by uczniowie wyjechali z nim z klasy
                      na krześle obrotowym po schódkach, ktoś inny zleciał ze schodów
                      i odszedł na własną prośbę itd. Wiedziałem, że nie będzie łatwo
                      tylko w pewnych sytuacjach pedagogika zawodzi. Myśląc na twój
                      sposób można stwierdzić, że co trzeci pedagog to nieudacznik a
                      to obraża mnie i moich kolegów. Próbowałem łagodnie... źle,
                      próbowałem stanowczo... też źle. Na wywiadówkach rodzice
                      pijaczkowie każą dać dziecku po ryju, jakaś uczennica puszcza
                      się pod jednostką wojskową, inny ma problem z narkotykami,
                      jeszcze innemu wybili zęby za długi. Ktoś nie przychodził przez
                      rok bo - jak się dowiedziałem handlował z ojcem na rynku. Druga
                      połowa miała nas w d... bo rodzice lekarze albo nowobogaccy więc
                      przekazali stosowną wiedzę. Księdza pobił czyjś starszy brat a
                      germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci rodziny
                      nauczycieli akademickich. Apogeum nastąpiło gdy ktoś porysował
                      samochody kilku koleżanek, mnie i koledze od wf zanim zdążyli go
                      poznać bo przyszedł dwa dni wcześniej ale musiał widać znać
                      swoje miejsce. No więc odłożyliśmy pedagogikę i na boczku kilku
                      robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez najbliższy
                      rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i stertę
                      kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za nami
                      do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych. Jak
                      wiem, robią tak niemal wszyscy moi koledzy nauczyciele. Nie ma
                      świadków, nie ma sprawy za to jest spokój a dla prymitywów
                      autorytetem jest siła. Pytanie tylko czy aby chodzi o to, żeby
                      doprowadzić do takiej sytuacji i co to znaczy bezstresowe
                      wychowanie. Kto zawinił?? Nauczyciel bo próbował nauczyć,
                      dyrekcja bo olała sprawę (jak zwykle zresztą), rodzice czy gnoje
                      zwane dalej uczniami Nie jest tajemnicą, że gówniarze mają
                      swiadomość, że uderzyć ich nie wolno a i w przypadku
                      przerośniętego głupawego arnoldzika przed mutacją i bez zarostu
                      taki manewr wiąże się z pewnym ryzykiem, że uczeń zwyczajnie
                      odda. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego traktowania osób
                      starszych a i Twój sposób wypowiadania się na temat tego
                      anglisty sprawia, że i u ciebie z tym nienajlepiej.
                      • Gość: Gość Re: DLACZEGO ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:25
                        Ucząc w szkole trzy lata nauczyłam się jednego: nikt ci nie pomoże ani pedagog,
                        ani dyrektor, ani inni nauczyciele. Są nawet tacy którzy cieszą sie gdy się
                        podkniesz a "nawet podstawią ci nogę". Dyrektor reaguje w jeden sposób jak
                        sobie n ie radzisz -złóż rezygnację...
                        • Gość: aga Re: DLACZEGO ? IP: *.btk.net.pl 05.09.03, 15:44
                          Nie wiem, czy to możliwe, ale odnoszę wrazenie, że pracujemy w tej samej
                          szkole?:)
                        • Gość: Monika Re: DLACZEGO ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 16:23
                          O właśnie. To jest cała prawda o tym systemie w jakim przyszło nam pracować.
                          Dodam jeszcze, że na moją prośbę o pomoc, w bardzo podobnej sprawie,
                          usłyszałam" Radź sobie sama, ja nie chcę o niczym słyszeć. To twój problem".
                          Proszę mi tylko powiedzieć, jak nauczyciel, bez doświadczenia ( to był mój
                          pierwszy rok pracy w szkole) ma się w takiej sytuacji zachować. Kogo prosić o
                          pomoc? Urzędników? Rodziców?
                      • Gość: mama Re: DLACZEGO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 15:25
                        Gość portalu: rrr napisał(a):

Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach. Okazało
                        > się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co daje
                        > do myślenia.
                        Nie jestem nauczycielem, jestem mamą małych, w sumie, ale już uczniów. Zgadzam
                        się z tym, co napisali tu nauczyciele i ich stronnicy. Zdarzało mi się walczyć
                        o współpracę z nauczycielką mego syna (wyjątkowo nieudana osoba i nie powinna
                        być "panią dla klas I-III). NIe wyobrażam sobie mojego dziecka robiącego coś
                        takiego - dla mnie oznaczałoby to porażkę. To nie szkoła, nauczyciele, czy
                        policja jest od wychowania moich dzieci, tylko JA. I nauczycieli mogę prosić o
                        współpracę - w szkole dzieci spędzaja dużo czasu. szkoda, że dyrekcja
                        (ciekawe, czy wybierana z klucza) lansuje jednak model - kasa na Rade Rodziców
                        i wypad.

a germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci rodziny
                        > nauczycieli akademickich.
                        I proszę, czyżby "lekarzu lecz się sam"???

na boczku kilku robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez
                        najbliższy
                        > rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i stertę
                        > kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za nami
                        > do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych.
                        Gratulacje, należało się gnojom (proszę o wybaczenie, ale nie zasługują na
                        miano "uczeń")

powodzenia.
                      • Gość: naucz. Re: DLACZEGO ? IP: *.local.pl / 192.168.1.* 05.09.03, 16:39
                        popieram pana"rrr" sam uczę w gimnazjum , w dzielnicy bezrobotnych w Bytomiu, i
                        gdybym nie załatwił kilku spraw na zapleczu, gdybym nie powiedział kolesiom
                        kilka razy kur.. , dostaniesz wjeb..., to już by mnie tam nie było
                      • Gość: maja Re: DLACZEGO ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:24
                        Gość portalu: rrr napisał(a):

> Gość portalu: MIKI napisał(a):
                        >
                        > > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to
                        > > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do
                        pracy
                        > z
                        > > mlodzieżą?
                        > > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z

> > trudną młodzieżą radzili...
                        > >
                        > > Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach.
                        Okazało
                        > się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co
                        daje
                        > do myślenia. Jedna z poprzedniczek zrezygnowała po 1 godzinie
                        > inny wyleciał bo pozwolił by uczniowie wyjechali z nim z
                        klasy
                        > na krześle obrotowym po schódkach, ktoś inny zleciał ze
                        schodów
                        > i odszedł na własną prośbę itd. Wiedziałem, że nie będzie
                        łatwo
                        > tylko w pewnych sytuacjach pedagogika zawodzi. Myśląc na twój
                        > sposób można stwierdzić, że co trzeci pedagog to nieudacznik
                        a
                        > to obraża mnie i moich kolegów. Próbowałem łagodnie... źle,
                        > próbowałem stanowczo... też źle. Na wywiadówkach rodzice
                        > pijaczkowie każą dać dziecku po ryju, jakaś uczennica puszcza
                        > się pod jednostką wojskową, inny ma problem z narkotykami,
                        > jeszcze innemu wybili zęby za długi. Ktoś nie przychodził
                        przez
                        > rok bo - jak się dowiedziałem handlował z ojcem na rynku.
                        Druga
                        > połowa miała nas w d... bo rodzice lekarze albo nowobogaccy
                        więc
                        > przekazali stosowną wiedzę. Księdza pobił czyjś starszy brat
                        a
                        > germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci
                        rodziny
                        > nauczycieli akademickich. Apogeum nastąpiło gdy ktoś
                        porysował
                        > samochody kilku koleżanek, mnie i koledze od wf zanim zdążyli
                        go
                        > poznać bo przyszedł dwa dni wcześniej ale musiał widać znać
                        > swoje miejsce. No więc odłożyliśmy pedagogikę i na boczku
                        kilku
                        > robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez
                        najbliższy
                        > rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i
                        stertę
                        > kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za
                        nami
                        > do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych.
                        Jak
                        > wiem, robią tak niemal wszyscy moi koledzy nauczyciele. Nie
                        ma
                        > świadków, nie ma sprawy za to jest spokój a dla prymitywów
                        > autorytetem jest siła. Pytanie tylko czy aby chodzi o to,
                        żeby
                        > doprowadzić do takiej sytuacji i co to znaczy bezstresowe
                        > wychowanie. Kto zawinił?? Nauczyciel bo próbował nauczyć,
                        > dyrekcja bo olała sprawę (jak zwykle zresztą), rodzice czy
                        gnoje
                        > zwane dalej uczniami Nie jest tajemnicą, że gówniarze mają
                        > swiadomość, że uderzyć ich nie wolno a i w przypadku
                        > przerośniętego głupawego arnoldzika przed mutacją i bez
                        zarostu
                        > taki manewr wiąże się z pewnym ryzykiem, że uczeń zwyczajnie
                        > odda. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego traktowania osób
                        > starszych a i Twój sposób wypowiadania się na temat tego
                        > anglisty sprawia, że i u ciebie z tym nienajlepiej.

Całkowicie zgadzam się z rrr. Pracuję jako anglistka w
                        gimnazjum. Na początku roku było "sprawdzanie sił". Uczniowie
                        grozili mi wybiciem szyb w aucie, porysowaniem lakieru i
                        wreszcie pobiciem. Nie dałam się. Po kilku rozmowach w "cztery
                        oczy" chłopcy stali sie aniołkami. To smutne, że inne formy
                        perswazji nie skutkują. A tak na marginesie, chciałabym aby
                        minister edukacji poszła do takiej szkoły uczyć. Chociaz na 1
                        dzień,1 godzinę.
                        • Gość: Onyks Re: DLACZEGO ? IP: *.future-net.pl 23.09.03, 19:03
                          Poprzednie opinie potwierdzaja trafnośc wniosku,
                          ze "nieudacznik", czytaj delikatny i lękliwy nauczyciel nie ma
                          racji bytu w dzisiejszej szkole, która jest polem bitwy.
                    • Gość: klocekDG Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 05.09.03, 12:29
                      A jesli jakas dziewczyna zostanie zgwałcona, to co? jej Wina , bo szła w
                      krótkiej spódniczce. Mik zastanów sie!!! Pomyśl , to nie boli. Powinni ich
                      wyrzucić natychmiast , sprawy do sądu i minimum 10 tys. odszkodowania od
                      kazdego, to im da troche do myślenia, a rodzice jacy będa zadowoleni..
                      Dyrektorka i wychowawca powinni dostąc od razu jakies nagany za swoje
                      wypowiedzi , komu oni chcą wcisnąc kit .Pani dyrektor"..to musiał być teatr" ,
                      a wychowawca ' To było dla pozegnania maturzystów..." Czy oni myślą ze ktoś im
                      uwierzy , kogo Oni chcą okłamać. Wszyscy to widzieli!!!
                    • Gość: User 123 Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.mtnet.com.pl 05.09.03, 12:30

z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      > MK
                      Miki życzyłbym tobie żebyś był takim nieudacznikiem i miał
                      takich samych sk ........ uczniów ciekawe czy dalej byś
                      wygłaszał takie bzdurne opinie

• Gość: Misiek DG Dlaczego nazywasz go nieudacznikiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:47
                      Miki co ty gadasz? Dlaczego nazywasz tego angliste nieudacznikiem?
                      Moze to po prostu jest spokojny czlowiek i nie chcial wchodzic w konflikt z
                      mlodzieza, tymbardziej ze mu grozili.
                      Ciekawe czy jak ty mialbys przed soba perspektywe ostrego wpierdolu to bylbys
                      taki kozak? Nie pomyslales o tym? Zastanow sie chlopcze nad swoimi opiniami.
                      • Gość: @g@T@ Re: Dlaczego nazywasz go nieudacznikiem? IP: *.retel.pl 05.09.03, 15:38
                        Zgadzam się z opinią Mikiego. Sama jestem nauczycielką i w różnych sytuacjach
                        sobie radzę i uważam , że jak ktoś się boi to powinien spokojniejszej pracy
                        sobie poszukać. Jeśli skurw.... pokroju tych uczniów (lub odwrotnie uczniowie
                        pokroju....) wyczują , że jakiś belfer się boi to już idą zatobą legendy i nie
                        masz życia w tej pracy kropka. Ja np wyznaje zasadę tzw męskiej rozmowy w
                        cztery oczy z cwaniaczkiem. Mówie Wam rura mu mięknie i łzy do oczu płyną. To
                        działa. Na marginesie Wam powiem , że jestem wf-istką, 17 rok pracy i swoją
                        drogą krzepe to ja mam. Dziękuję.
                        PS. Jeszcze nikogo w szkole nie uderzyłam ale postraszyć mogę no nie:-)
                    • Gość: PiJaK Trudna młodzież?! IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 13:03
                      Co to znaczy trudna młodzież?
                      Pojęcie "trudna młodzież" ma w sobie element akceptacji ich
                      zachowania. Bo niby młodzi, szalone głowy, głupie pomysły...
                      To nie jest trudna młodzież tylko normalni bandyci. Mają po 18
                      lat i przynajmniej w teorii powinni odpowiadać za swoje czyny.
                      Relegowanie ze szkoły to mało, powinni odpowiadać przed sądem za
                      napaść na urzędnika państwowego!
                      Moim zdaniem winni są sprawcy i dyrekcja szkoły - bo nie
                      reagowała. Trochę mi trudno uwierzyć, że filut i spółka
                      zachowywali się tak tylko na lekcjach angielskiego, a na innych
                      byli grzeczni jak aniołki. A co się działo na przerwach?
                      Ale pani dyrektor chroni swój stołek (skreśl s, zamień o na y)!
                    • Gość: antena Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.supernet.pl 05.09.03, 13:52
                      To znaczy że mam się godzic z tym że jak idę do kina i mam przed sobą bandę
                      dresów, mam siedzieć cicho, mimo,że oni "robią bydło", bo "tak jest?" Ja też
                      się dziwię że nauczyciel nie wyszedł i nie trzasnął drzwiami, albo nie uderzył
                      prosto do dyrektora, ale to jego sprawa. A te małpy trzeba pozamykać, i zacząć
                      robić to jak najszybciej, bo ja czasami naprawdę boję sie wyjść na ulicę, a za
                      granicą wstydzę się rozmawiać po polsku. Wiem, że nie mogę pójść do osiedlowego
                      kina, bo banda śmieje się z każdej k... itd. Kto ma uświadomoić tym zwierzętom,
                      że są zwierzętami, kiedy dyrektor wzrusza ramionami?
                    • Gość: DONALD JA CI ODPOWIEM MIKI DLACZEGO: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:54
                      bo cały nasz naród ma nauczycieli i w ogóle szkolnictwo GDZIEŚ! A kto ma uczyć
                      w szkole za max 1000 złotych, a zwróć uwagę że to nie jest robota typu "pierdzę
                      w stołek urzędowy": tam się trzeba, jak widzisz, wykazać. Trzeba umieć zdobyć
                      autorytet, trzeba się namęczyć. Więc jest to jeden z najgorszych zawodów w
                      Polsce: trudny i beznadziejnie płatny. I kto, wg Ciebie, ma uczyć w szkołach
                      jak nieudacznicy, odpadki które nie znajdą roboty gdzie indziej (oczywiście
                      uogólnienie, istnieją również ludzie z powołaniem, których darzę wielkim
                      szacunkiem). Jak ja czytam, że w Czechach nauczyciel zarabia ponad 2000 złotych
                      i jest strajk (bardzo słusznie) aby zarabiał 1/3 ponad średnią krajową, to ja
                      sobie myślę: gdzie my jesteśmy, jak u nas jest 1000 zł i bez nadziei na więcej?
                      Odpowiedź: w 3 świecie, bo jeśli w Czechach potrafią 2 razy bardziej docenić
                      nauczyciela, to jak się mamy porównać z zachodem??? U nas kasę dostają rolnicy,
                      górnicy, kierowcy autobusów, etc, etc. Bo strajkują. Nauczyciele nie strajkują
                      bo znajdują sobie robotę gdzie indziej, jak ja, za lepszą kasę i mniej stresu
                      (a gdzie pójdzie górnik albo rolnik - na barykadę!) Może teraz, albo po jeszcze
                      kilku aferach tego typu (np. gwałt na nauczycielce albo coś w tym stylu) obudzą
                      się szare masy i przede wszystkim politycy, i zrozumieją, że bez edukacji nie
                      ma narodu!
                      Dziękuję.

> kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      > MK
                      • Gość: oglądacz Re: JA CI ODPOWIEM MIKI DLACZEGO: IP: *.rzesa.rzeszow.pl 05.09.03, 14:47
                        Gość portalu: DONALD napisał(a):

> bo cały nasz naród ma nauczycieli i w ogóle szkolnictwo GDZIEŚ! A kto ma
                        uczyć
                        > w szkole za max 1000 złotych, a zwróć uwagę że to nie jest robota
                        typu "pierdzę
                        >
                        > w stołek urzędowy": tam się trzeba, jak widzisz, wykazać. Trzeba umieć zdobyć
                        > autorytet, trzeba się namęczyć. Więc jest to jeden z najgorszych zawodów w
                        > Polsce: trudny i beznadziejnie płatny. I kto, wg Ciebie, ma uczyć w szkołach
                        > jak nieudacznicy, odpadki które nie znajdą roboty gdzie indziej (oczywiście
                        > uogólnienie, istnieją również ludzie z powołaniem, których darzę wielkim
                        > szacunkiem). Jak ja czytam, że w Czechach nauczyciel zarabia ponad 2000
                        złotych
                        >
                        > i jest strajk (bardzo słusznie) aby zarabiał 1/3 ponad średnią krajową, to ja
                        > sobie myślę: gdzie my jesteśmy, jak u nas jest 1000 zł i bez nadziei na
                        więcej?
                        >
                        > Odpowiedź: w 3 świecie, bo jeśli w Czechach potrafią 2 razy bardziej docenić
                        > nauczyciela, to jak się mamy porównać z zachodem??? U nas kasę dostają
                        rolnicy,
                        >
                        > górnicy, kierowcy autobusów, etc, etc. Bo strajkują. Nauczyciele nie
                        strajkują
                        > bo znajdują sobie robotę gdzie indziej, jak ja, za lepszą kasę i mniej stresu
                        > (a gdzie pójdzie górnik albo rolnik - na barykadę!) Może teraz, albo po
                        jeszcze
                        >
                        > kilku aferach tego typu (np. gwałt na nauczycielce albo coś w tym stylu)
                        obudzą
                        >
                        > się szare masy i przede wszystkim politycy, i zrozumieją, że bez edukacji nie
                        > ma narodu!
                        > Dziękuję.
                        >
                        > Gość portalu: MIKI napisał(a):
                        >
                        > > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to
                        > > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z
                        > > mlodzieżą?
                        > > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą
                        > > trudną młodzieżą radzili...
                        > >
                        > > MK
                        przecie już dawno gomułka dokładał do więzień a nie do szkół do szkoły sie nie
                        wraca a do więzienia zawsze można trafić.
                        ja uważam że nie ważna jest krotność średniej krajowej w Niemczech nauczyciel
                        ledwo osiąga 80% ale na co się inwestuje w oświacie
                        na stołki a nie na wykształcenie
                        na uzyskanie tytułu (ciekawe anglista był tylko nominowany czy dyplomowany?)
                        - papier za chodzenie na pasku dyrekcji i biurokracji
                        ostatnia moda na komputery (kredę i papier do drukarki już nauczyciel
                        przyniesie)

• Gość: kaja Właśnie-co na to dyrektorka szkoły??? IP: *.scp.poznan.pl 05.09.03, 14:09
                      A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten
                      człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę
                      na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to
                      co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu
                      pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny
                      idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na
                      knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o
                      zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni
                      odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich,
                      sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego
                      człowieka!
                      • Gość: Awx Re: DEMONSTRACJA BEZKARNOSCI IP: 162.108.22.* 05.09.03, 17:33
                        Gość portalu: kaja napisał(a):

> A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten
                        > człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę
                        >
                        > na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to
                        > co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu
                        > pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny
                        > idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na
                        > knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o
                        > zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni
                        > odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich,
                        > sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego
                        > człowieka!

Czytam od gory wszystkie wypowiedzi i prawie wszystkie akceptuje. Zatrzymalem sie na Twojej i mysle - pierwsza
                        zasada, ze RYBA PSUJE SIE OD GLOWY. W takim malutkim zakresie, to zaczac trzeba szukac winnych od
                        kierownictwa szkoly. To dyrekcja wytworzyla takie warunki pracy, w ktorych pracownik-nauczyciel nie moze sie
                        nawet opierac na swoich pryncypalach i znalezc pomoc w ich instytucji i kwalifikacjach do prowadzenia placowki
                        uczacej. Dyrekcja szkoly zrobila z niej przystan i wylegarnie glupawych zbirow.
                        Tak calkiem na marginesie, to mysle, ze ta zla mlodziez nie byla taka zla na poczatku roku szkolnego, a wlasnie brak
                        skutecznego dzialania szkoly wyprodukowal te sfilmowana akcje. Moge przypuszczac, ze ci mlodzi huligani
                        podswiadomie zdecydowali sie na filmowanie swojego zachowania aby miec dowod jak dalece mozna lamac prawo i
                        zasady zachowania w tej szkole i akurat, a moze przypadkiem, wobec tego nauczyciela. Oni zawczasu wiedzieli, ze
                        reakcji na ich zachowanie nie bedzie i nikt ich nie powstrzyma. Wiedzieli doskonale, ze to co robia i filmuja jest zle i
                        przekracza granice normalnosci. Byli wiec tego swiadomi. Byl to autentyczny hapening i skonczyl sie tak jak jego
                        autorzy chcieli, CALKOWITA DEMONSTRACJA BEZKARNOSCI. To, ze ta mlodziez nie jest najgorsza dowodzi, ze nie
                        posuneli sie zbyt daleko w swojej akcji, pokazujac jedynie, ze MOZE DOJSC DO WSZYSTKIEGO. W tym wypadku
                        zostawiam ocene wyobrazni czytajacego. To pod rozwage opiniodawcow.
                        Mysle, ze ci mlodzi ludzie chcieliby normalnej szkoly, w ktorej czuliby sie pod kontrola i pod opieka oraz mieli normalne
                        bardzie ludzkie relacje z kadra nauczycielska.
                        Pozdrawiam
                    • Gość: m.b. Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.acn.pl / 10.68.6.* 05.09.03, 14:11

> mlodzieżą?
                      >
                      > MK
                      nie radzili sobie, wychowali kanalie.
                      • Gość: maja Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.btk.net.pl 05.09.03, 15:54
                        Przepraszam, to nie nauczyciele z technikum ich wychowali. Ludzie, którzy mają
                        po 16 lat ( w momencie przyjścia do szkoły średniej) są już ukształtowani.
                        Dzieci wychowują RODZICE, czyż nie?
                    • Gość: alysyp Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.09.03, 14:18

> ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      Ty filozof pociagnalbym ten sposob rozumowania dalej:
                      Jak kogos pobija na ulicy to "nie mial odpowiednich kwalifikacji do chodzenia
                      po ulicach" albo "byl nieudolnym przechodniem"
                      Jak ci skradna samochod to tez Twoja wina bo nie musiales prowokowac zlodzieja
                      parkowaniem na ulicy
                      Nie musze dodawac ze w przypadku gwaltu (czesciowa) wina jest zawsze po stronie
                      gwalconej i jej rodzicow po mogli spolodzic pokrake i nikt by sie za nia nie
                      obejrzal, nie

• Gość: whitepony Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.09.03, 14:20
                      Jak czytam takie opinie to autentycznie wymiękam.tak oczywiście to wina
                      nauczyciela-nieudacznika a nie tej enigmatycznie nazywanej"trudnej" młodzieży.
                      Jaka to kurwa młodizeż? Wszyscy Ci młodzi "ludzie" powinni skończyć po tych
                      wydarzeniach w poprawczaku. Niestety znając nasz piękny kraj zaraz się
                      okaże,że jeden to syn radnego, drugi pana prezesa a trzeci pana Mariana co to
                      potrafi wiele załatwić.Nikomu włos z głowy nie spadnie poza dwójką czy trójką
                      bez koneksji. W całej tej sprawie moje przerażenie budzi też postawa
                      dyrektorki tej szkoły. Powinna być ona z niej natychmiast usunięta!!! Jeżeli
                      po takich wydrzeniach ktoś ma czelność stwierdzić,że to wina nauczyciela jest
                      takim samym bydlakiem jak Ci zwyrodnialcy i ich miotający się "rodzice".
                    • Gość: kala Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK ...(???) IP: *.talex.com.pl 05.09.03, 14:50
                      rozumiem, ze MIKI ma sporo doświadczenia
                      w radzeniu sobie z trudną młodzieżą...moze podzieli sie doświadczeniami,
                      zeby takich sytuacji uniknąć ?
                      wszystko działo sie za cichym przyzwoleniem dyrekcji,która nie miała pomysłu
                      ani odwagi zeby z tym skończyć,i chyba nie tylko anglista przeżywał takie
                      atrakcje w tej demonicznej klasie,
                      w sumie skandal - "dzieci" biją a dorośli patrzą i bija brawo

> mlodzieżą?
                      >
                      > MK
                    • Gość: kate Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.sympatico.ca 05.09.03, 15:45

> kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika
                      do pracy z
                      > mlodzieżą?
                      > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie
                      z tą
                      >
                      > MK
                      W tej szkole byly tez inne klasy ktore uczyl owy nazwany
                      przez ciebienieudacznik i jakos tylko jedna klasa z
                      bydlem sie nad nim znecala.
                    • Gość: andi Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 217.153.5.* 05.09.03, 19:41
                      To nie jest argument.
                    • Gość: doradca [...] IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:13
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: js Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:55
                      Nauczyciel nie jest człowiekiem wykwalifikowanym w zakresie
                      resocjalizacji...
                    • Gość: puella winny nauczyciel?!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 00:47
                      >
                      > MK

Argumenty typu "pozwolił sobie na takie zachowanie uczniów" jakoś mnie nie
                      przekonują.CZY JEŚLI UCZEŃ ZABIJE NAUCZYCIELA TO TEŻ POWIECIE,ŻE ÓW NAUCZYCIEL
                      SOBIE NA TO POZWOLIŁ?! Nie popadajmy w jakąś paranoje.Nikt przecież
                      dobrowolnie nie godzi się na to,by traktowano go tak,jak został potraktowany
                      ten nauczyciel.
                      Niech zgadnę.Zapewne finałem całej tej sprawy będzie stwierdzenie,że
                      nauczyciele nie są odpowiednio przygotowani do wykonywania swojego
                      zawodu,należy im obciąć płace,bądź wysłać na obowiązkowy kurs samoobrony
                      (oczywiście płatny z prywatnej kieszeni nauczuciela).Myślę,że ten pomysł
                      przypadłby do gustu rządowi,który przecież usilnie szuka funduszy na załatanie
                      dziury w budżecie.

puella
                      (wcale nie nauczycielka)

ps:można do znudzenia powtarzać pytanie:gdzie są rodzice tych dzieciaków? To
                      nie podwórko i szkoła wychowuje nasze dziecie,ale my przede wszystkim!
                    • Gość: Korneliusz Peter Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.net 09.09.03, 15:53

> ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z
                      > mlodzieżą?

Po pierwsze jaki system sprawdzania nauczycieli proponujesz? Skad wiadomo jakie
                      predyspozycje ma nauczyciel? Proponujesz sytem szpiclowania i donosicielstwa?
                      A poza tym to wlasnie taka, a nie inna postawa nauczyciela przyczynila sie do
                      wczesnego ujawnienia przyszlych przestepcow. Jest jeszcze pora na ich
                      wyleczenie. Ta jak rak wczesnie wykryty daje duza nadzieje na wyleczenie
                      (chociaz nie zawsze).
                      No i na koniec: jakich kwalifikacji wymagasz od nauczycieli? Maja byc
                      Schwarceneggerami? Nosic bron? Byc twardzielami? O to ci chodzi?

Tez sobie nie radzili. Ale siedzieli cicho aby sie nie osmieszac. Albo udawali
                      twardzeli.

Cyprian Korneliusz Peter
                      • Gość: Gosia Dlaczego nieudacznik?! IP: *.bater.net.pl / 192.168.2.* 10.09.03, 15:53
                        To dość ciekawy tok myslenia, ale nie zgadzam się. Może i ten nauczyciel
                        powinien mieć w sobie więcej determinacji, ale to nie jest powód by nazywać go
                        nieudacznikiem!!! Pozwolę sobie zauwazyć, że my tak na prawde nie wiemy czy
                        nauczyciel nie był zastraszany, czy mu nie grożono.., Ne pewno sobie nie
                        radził, ale nie był nieudacznikiem! Poza tym, dlaczego oskarżasz nauczyciela?!
                        To uczniowie złamali prawo, a nie nauczyciel, a jeżeli odważyli się na to w
                        stosunku do nauczyciela, to pewnie sa w stanie postapić tak wobec każdego
                        innego człowieka. Moim zdaniem nalezałoby tych uczniów ukarac dyscyplinarnie i
                        to tak, aby sobie zapamietali raz na zawsze, na czym polega szacunek do
                        starszych i nauczyciela. Pomimo tego, że sama jestem uczennica szkoły
                        średniej, wydaje mi się, że prawa ucznia są zbyt szerokie a nauczyciela zbyt
                        okrojone.

Pozdrawiam: Gosia
                    • Gość: Jana Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.tele2.pl 11.09.03, 15:50
                      Ponoć inni nauczyciele lepiej sobie radzili z młodzieżą. Ale może nie radzili
                      sobie z angielskim?
                      Opiszę inną, na szczęście mniej drastyczną historię. Moja siostra - anglistka
                      z wieloletnim stażem lektorskim w USA zatrudniła się w prywatnym liceum
                      jednego z największych polskich miast. Jest raczej wymagająca, co u lektorów
                      bywa cenione. Jednak młodzieży to się nie podobało. Uprzedzono zresztą
                      siostrę, że będzie miała zajęcia z trudną klasą. Po dwóch tygodniach siostrze
                      mojej jeden z uczniów groził śmiercią!!! Miała inną sytuację niż ten biedny
                      nauczyciel - nie musiała cały czas pracować, pracuje mąż, mają zapewniony byt.
                      Zwolniła się po prostu i to natychmiast. Pracuje znowu jako lektorka w szkole
                      językowej. I wiele osób zapisuje się do grup, które ona prowadzi (tak też było
                      w USA)! Niech młodzież potrzebująca raczej wychowawców (albo pogromców) niż
                      nauczycieli uczy się sama. Może takie nieudaczniki nie powinny chodzić do
                      państwowych szkół? To powszechne pobłażanie dla agresji doprowadzi do tego, że
                      nauczanie w szkołach publicznych będzie prowadzone przez ludzi, którzy mają
                      nóż na gardle, bo każdy kto ma inne wyjście będzie wiał.
                    • Gość: Chris.S Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 19:11

z
                      > mlodzieżą?
                      >
                      > MK Co to za idiotyczne argumenty.Cala sprawa nie powinna
                      nabrac takiego duzego rozglosu (slyszalem o tym u nas na PRS-jak
                      widac Torun moze byc znany nie tylko z tego ze urodzil sie w
                      Copernicus),dyrektorke wyrzucic na zbity pysk (ona odpowiada za
                      caloksztalt szkoly)a chlopaczkow na sale sadowa i tyle.O
                      dziewczynach nie wspomne-chociaz przez ich zachowanie inaczej
                      bede teraz patrzyl na propozycje wyjazdu do Polski(mialem kilka
                      w ostatnich latach)aby uczyc angielskiego w polskich szkolach.
                      To moze nawet byc ciekawe......seksualne napastowanie
                      nauczyciela- oh.......Teraz rozumiem dlaczego jeden z moich
                      dobrych znajomych jezdzi tam prawie co drugi rok i bierze tylko
                      zenskie klasy..... Podsumowujac powaznie to jest to typowo
                      polska sprawa-nikt za nic nie bierze osobistej odpowiedzialnosci
                      (P.Dyrektor-prosze won....)i w ogole wiele szumu o
                      nic.Nauczyciela calkowicie popieram,bo dzialal tak jak nakazuja
                      przepisy zaaprobowane przez idiotow z jakiegos tam ministerstwa
                      i wykazal przy tym duzo cierpliwosci.Teraz ze sprawa do sadu i
                      skarzyc o odszkodowanie-powinni wejsc rodzicom na pensje na
                      kilka lub kilkanascie lat-nic nie przekonuje lepiej niz
                      bezposrednia kara pieniezna.
                  • Gość: Gosik Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 217.153.27.* 05.09.03, 13:22
                    KARY i to takie ze przez kolejne 5 lat spłacali by jak nie oni
                    to rodzice.
                    Dziwie sie tylko rodzicom. To ich trzeba ukarac. Nikt mi nie
                    powie, to nie rodzicow
                    wina!!!!. Bo to od malego wpaja sie dziecku co jest dobre a co
                    zle. Niestety
                    Polscy rodzice nie maja nawyku rozmawiania z dziecmi, nie maja
                    czasu poswiecic
                    30 minut dziennie na rozmowe. Od tak chocby jak mino Ci
                    dzien.....
                • Gość: henert LISTA KLASY!!! IP: 217.153.137.* 05.09.03, 12:13
                  Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy
                  (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)?
                  Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu.
                  W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy (przyszłych absolwentów i ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni.
                  I proszę nie moralizować!
                  Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości.
                  Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem!
                  Niech się i internet na coś przyda.
                  • Gość: Szym Re: LISTA KLASY!!! IP: 217.153.54.* 05.09.03, 12:22
                    Może to czegoś by nauczyło ich i innych gówniarzy.
                    Jeszcze 10 lat temu to byłoby nie do pomyślenia.
                    Dzieci bez serc i honoru, a winni - sa RODZICE !!!!
                    • Gość: IKA Re: LISTA KLASY!!! IP: *.dtcentrum.pl 05.09.03, 16:16
                      Tak to prawda rodzice prawdopodobnie są jeszcze głupsi jak dzieci .
                      Bronią tych łobuzów i te małe dziwki .Jak można tak sie zachowywac .
                      To straszne poprostu nie ma słów .
                  • Gość: Rzadki Re: LISTA KLASY!!! IP: 62.29.248.* 05.09.03, 12:24
                    jakiego smrodu? oni w swoim gronie beda slawniejsi niz ewelina
                    flinta.
                    a swoja droga, dzieci w w wieku szkolnym sa regularnie napadane
                    przez zuli (do tego stopnia, ze nie nosza ze soba nic cennego) i
                    nikt sie tym nie przejmuje. a wiec po co ta burza w szklance wody
                    o jednostkowy przypadek? do BEZKARNEGO bandytyzmu przyzwyczajamy
                    dzieci od malego

Gość portalu: henert napisał(a):

> Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy
                    > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)?
                    > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu.
                    > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy
                    (przyszłych absolwentów i
                    > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni.
                    > I proszę nie moralizować!
                    > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości.
                    > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem!
                    > Niech się i internet na coś przyda.
                    • Gość: AK Re: LISTA KLASY!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:41
                      Wydaje mi się, że sława może nie być aż tak duża. Do technikum chodzi sporo
                      inteligentnych osób, które czasami są całkowicie zdominowane przez mniejsze
                      grupki róznej maści "cfaniaczków", chamów i bandytów. Publiczna krytyka może
                      więc być bardziej dotkiliwa od krótkotrwałej popularności wśród małego
                      grona "współbraci".

Upublicznienie danych osobowych oraz twarzy może w dużej mierze przyczynić sie
                      do refleksji na temat własnego zachowania i uchronic od większych przestępstw w
                      przyszłości.

> jakiego smrodu? oni w swoim gronie beda slawniejsi niz ewelina
                      > flinta.
                      > a swoja droga, dzieci w w wieku szkolnym sa regularnie napadane
                      > przez zuli (do tego stopnia, ze nie nosza ze soba nic cennego) i
                      > nikt sie tym nie przejmuje. a wiec po co ta burza w szklance wody
                      > o jednostkowy przypadek? do BEZKARNEGO bandytyzmu przyzwyczajamy
                      > dzieci od malego
                      >
                      > Gość portalu: henert napisał(a):
                      >
                      > > Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy
                      > > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)?
                      > > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu.
                      > > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy
                      > (przyszłych absolwentów i
                      > > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni.
                      > > I proszę nie moralizować!
                      > > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości.
                      > > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem!
                      > > Niech się i internet na coś przyda.
                  • Gość: Misiek DG Podajcie ich nazwiska !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:55
                    Dokladnie, moze ktos opublikuje liste tych wielkich "chuliganow".
                    Ciekawe jak wtedy beda sie czuli???
                    Albo jeszcze lepiej, moze zrobic o nich strone internetowa. Wtedy beda mieli
                    swoje 5 minut slawy (chociaz i tak sa juz slawni - Filut!!!). I moze znajdzie
                    sie ktos kto im tez kiedys spusci ostry wpierdol.
                  • Gość: Monika Re: LISTA KLASY!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 16:30
                    Jestem za...
                  • Gość: Mar Re: LISTA KLASY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 20:47
                    Gość portalu: henert napisał(a):

> Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej
                    klasy
                    > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)?
                    > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu.
                    > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy
                    (przyszłych absolwentów i
                    > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni.
                    > I proszę nie moralizować!
                    > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości.
                    > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem!
                    > Niech się i internet na coś przyda.

Taaak! Piękny pomysł. Obawiam sie niestety, że nasze prawo na
                    to nie pozwala. Chociaż, skoro jest czarna lista dłużników, to
                    ja osobiście nie widzę przeszkód. A tymczasem "młodzi
                    obywatele" (tfu) korzystają ze swych praw. Nawet na ich własnym
                    filmie zakryto im buźki!!!
                • Gość: jakub Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.chello.pl 09.09.03, 21:18
                  bo to są członkinie SLD i koleżanki tej ............ Jakubowskiej
                • Gość: brunetka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 08:40
                  Temu nauczycielowi trzeba było pomóc a nie mówić ,że problem sam się
                  rozwiąże.Ci nauczyciele ,którzy wiedzieli o tej syacji powinni zostać wyrzuceni
                  ze szkoły ,razem z uczniami,którzy nie mają szacunku do nauczyciela.Taką
                  młodziez powinni surowo ukarać ,zeby się opamiętali i wiedzieli co jest dobre a
                  co złe.
              • adamp314 Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 12:02
                > [...] Oni już raz dostali szansę której wielu
                > ich rówieśników nie ma. [...]

Masz rację. Wydaje się, że ci, którzy świadomie marnuja okazję do nauki powinni
                zwracać wydane na nich pieniądze. Niektórzy nie potrafią uszanować tego co
                dostali za darmo...
              • Gość: Halnka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.espol.com.pl 05.09.03, 14:30
                Zgadzam się,że to skrajna patologia. Nie bronię tych uczniów i wymierzyłabym
                srogą karę, ale....potem zrobiłabym ogólnopolską debatę na temat sytuacji, jaka
                panuje w polskich szkołach, domach, w kraju. To nie jest
                usprawiedliwianie.Zastanówcie się jednak, dlaczego oni tacy są? Czy nauczyciele
                nie ponoszą winy za pewne zachowania młodzieży? Swoim zachowaniem potrafią
                złamać niejednemu życie. Z mojego dziecka wychowawczyni w szkole podstawowej
                próbowała zrobić chorego psychicznie, bo ...za bardzo odstawał wiedzą od
                rówieśników. Syn ma obecnie 19 lat i jest członkiem Mensy.A to, co ona z nim
                wyprawiała przechodziło ludzkie pojęcie. Nawet zabroniła mu opowiadać, co
                dzieje się na jej lekcjach. Byłam w Kuratorium, u dyrektora szkoły i myślicie,
                że wygrałam?. Ona tam nadal pracuje, a moje dziecko musiało dojeżdżać do
                odległej placówki.Więc może zamiast leczyć chorobę, lepiej poznać przyczynę?
            • Gość: oburzona Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:43

> niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola
              kompletenie nie radzi
              > sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze
              lista wydalonych
              > nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby
              napisac gnojach!

I tu zgadzam się w 100%,skoro pod okiem pani dyrektor dzieją się
              takie okropne rzeczy,to widocznie ona i reszta kadry nadają się
              co najwyżej do brakowania gwoździ,a nie do
              wychowywania.Uczniowie???- bydlaki bez wychowania,ciekawe czy
              rodziców tak traktują?? Uczniom proponuję zafundować poprawczak
              o zaostrzonym rygorze,niech się przyzwyczajają do więziennych
              warunków.....,bo tam zmierzają,co za ograniczone tępaki.
            • Gość: natemat Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 01:09
              Brawo młody człowieku. Kiedy czytam takie wypowiedzi, odzyskuję
              wiarę w ten kraj. Bez żartów! Myślę, że jest Was, ludzi
              myślących podobnie, więcej.
            • Gość: tom Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 200.252.230.* 07.09.03, 23:28
              Nie pokazali twarzy bo bali sie tych kochanych uczniow skrzywdzic, zeby im sie
              czasem nie staly jakies nieprzyjemnosci, zeby czasem nie zostali rozpoznani...
              Nauczycielowi zaslonic - ok, ale tym dupkom powinni odslonic i wrzucic na
              billboardy.
          • Gość: Gość Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.ydp.com.pl 05.09.03, 08:08
            Gość portalu: malpa24 napisał(a):

> W tym kraju czasami brakuje HITLERA...
            jak mialem praktyki w szkole (nauczycielskie) to dyrektorka
            powiedziala zebym byl dla uczniow jak hitler :) i bylem i
            poskutkowalo.
            pelen respekt itp.. ale faktycznie coraz wiecej zezwierzecenia
            wsrod mlodziezy / dzieci(gimnazjum) i tam potrzeba psychologow,
            albo solidnych dawek prozaku.
            A kolesi z tego filmu to powinni wywalic na zbity ryj (cala
            klase za biernosc) no i uniemozliwic im dostanie sie do
            jakiejkolwiek szkoly. skoro kurde nie szanuja wiedzy tzn. ze jej
            nie potrzebuja, a jak nie potrzebuja to nie ma co ich na sile
            uczyc. Niech gnija w gettcie.
        • Gość: loco Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.avalonia.dk 04.09.03, 22:57
          Może pani dyrektor oświeci, w jaki sposób kształcić silnych psychicznie
          nauczycieli, zdolnych stawić opór prawdziwym bandytom. Może staż w jednostkach
          Specnazu lub Marines? W każdej szkole jest trudna lub bardzo trudna młodzież,
          na którą nie ma żadnego sposobu. Siła, to jedyny język jaki rozumieją.
          • jerzy.f Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 08:22
            Gość portalu: loco napisał(a):

> Może pani dyrektor oświeci, w jaki sposób kształcić silnych
            psychicznie
            > nauczycieli, zdolnych stawić opór prawdziwym bandytom. Może
            staż w jednostkach
            > Specnazu lub Marines? W każdej szkole jest trudna lub bardzo
            trudna młodzież,
            > na którą nie ma żadnego sposobu. Siła, to jedyny język jaki
            rozumieją.

Nie masz racji. Odpowiedzią na przemoc będzie eskalacja
            przemocy. Użycie siły tylko utwierdzi ich w przekonaniu, że
            agresja i przemoc są najlepszym sposobem na rozwiązywanie
            problemów, zdobycie wysokiej pozycji w społeczeństwie i w końcu -
            dobrą zabawę. Użycie siły deprawuje też nauczycieli bo o ileż
            łatwiej chlasnąć ucznia na odlew w twarz zapewniając sobie w ten
            sposób ciszę i spokój niż zainteresować go ciekawie
            przeprowadzoną lekcją czy mądrze postawionym problemem.
            Oczywiście są uczniowie tak destrukcyjni, że dla prób
            ich "nawrócenia" nie wolno poświęcać bezpieczeństwa i rozwoju
            całej klasy lub szkoły. Dla takich osobników nie ma w szkole
            miejsca a sprawami tak drastycznymi jak ta opisywana w artrykule
            musi zajmować się policja i prokuratura. Szkoła nie może być
            instytucją pogardzaną, którą można "zaliczyć" maltretując
            słabszych uczniów lub nauczycieli i śmiejąc się w nos rodzicom i
            jej władzom. Szkoła musi być wartością o którą trzeba dbać a
            edukacja szansą z której można ale wcale nie trzeba korzystać.
            • Gość: Jan Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 09:05
              Jestem ciekawy czy Pan Minister Janik zainteresował się Panem
              Komisarzem Policji - jeżeli faktycznie po obejrzeniu taśmy z
              wybrykami synalka uważał on, że nic się nie stało to w żadnym
              wypadku nie powinno być dla niego miejsca w Policji nawej jako
              stójkowego - przecież widząc, że bandyci kogoś katują
              powiedziałby, że nic się nie stało.
              Jak się okazało Pan Wychowawca klasy doskonale wiedział o
              wybrykach swoich pupili - jak miał on czelność stanąć przed
              kamerą i powiedzieć że klasa jest fajna - można z nią
              podyskutować - o czym ? czyżby o sposobie bicia - żeby ciosy
              były skuteczne. Czy ten Pan w dalszym ciągu wychowuje dzieci czy
              też Pani Kurator do czsu pełnego wyjaśnienia sprawy zawiesiła go
              w obowiązkach nauczycielskich.
              Wogóle podejrzewam, że ta sprawa jak wiele innych rozpłynie się
              w miarę upływu czasu - ludzie o niej zapomną a prawdopodobnie
              okaże się, że w klasie była kuzynka Pana Prokuratora który
              potrafi sprawę rozwodnić (a może dlatego przejęła ją
              Prokuratura ?)
              Przecież mają już obrońcę w osobie Pana Prezydenta miasta.
              Cały system oświaty jest do luftu. Wypadki znieważania
              nauczycieli są na porządku dziennym i nikt się tym nie
              przejmuje - jak uczennica "strzeli w pysk" nauczycielkę to ze
              szkoły odchodzi ta ostatnia.
              Dopóki nauczyciel będzie zarabiać mniej od sprzątaczki nie
              nastąpi poprawa sytuacji. Należałobu zmodyfikować Kartę
              Nauczyciela - jest coraz więcej "świętych krów" - nauczyciel
              jeżeli formalnie uzyska mianowanie na wyższy stopień w praktyce
              jest nieusuwalny.
        • Gość: Maggreg Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 10:07
          Gość portalu: wojthek napisał(a):

> Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak
          wychowali
          > rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta.
          > Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po
          > obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom
          > takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka
          ogolnonarodowa
          > debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy.

A po debacie zalegalizować eutanazję i do wora z nimi, rodziców
          takich rzezimieszków wysterylizować, I byłbym spokojny o swoją
          rodzinę
        • Gość: oniemiała Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 10:12
          Ponownie apeluję do uczestników tej wymiany opinii o
          zaprzestanie porównywania tego plugastwa do zwierząt, bo
          obrażamy tym wszelkie boski stworzenia. To co reprezentują sobą
          te istoty z toruńskiego technikum wymyka się wszelkim
          porównaniom. To dno, bagno i syf, a wszystko to przyobleczone w
          ciała młodych, zdrowych ludzi z zapewne kochających polskich
          rodzin. Ich zachowanie w ogóle nie mieści się w obszarze mojego
          wyobrażenia o tym, jak może zachować się młody człowiek, jak
          może w ogóle zachować się zdrowy psychicznie człowiek!!! Sądzę,
          że temu nauczycielowi też trudno w to było uwierzyć i może
          dlatego pomimo faktów, trwał w tym tragicznym odrętwieniu. Nawet
          nie próbuję sobie wyobraziź takiej sytuacji z moim udziałem.
          Prawda jest taka, że grożą one każdemu nauczycielowi, a to ze
          względu na fakt, że nie ma on wobec uczniów właściwie żadnych
          praw i jak się okazuje na tym przykładzie jest w tych
          najtrudniejszych i najtragiczniejszych sprawach pozostawiony sam
          sobie. Nie może liczyc na wsparcie i zrozumienie nawet
          wśród "swoich" czyli reszty grona nauczycielskiego. Polska
          szkoła zmierza do sytuacji, w której żaden człowiek przy
          zdrowych zmysłach nie będzie chciał w niej pracować.
        • Gość: ojciec Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.243.* 05.09.03, 10:29
          Gość portalu: wojthek napisał(a):

> Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak wychowali
          > rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta.
          > Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po
          > obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom
          > takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka ogolnonarodowa
          > debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy.
          Z tą wrażliwością nauczycieli to lekka przesada...z resztą się zgadzam
      • Gość: Co za polityka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.pl / 172.17.1.* 04.09.03, 21:24
        A to wszystko tylko dzięki polskiemu prawu. A wiem jak to jest bo sam
        chodziłem rok temu do takiej klasy. Nauczyciele się nas boją i wolą odejść ze
        szkoły niż coś powiedzieć a nawet jeśli ktoś doniesie to i tak nik se ztego
        nikt nierobi a chyba powinnyśmy to zmienić
        • mihal_04 Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 03:06
          Gość portalu: Co za polityka napisał(a):

> A to wszystko tylko dzięki polskiemu prawu. A wiem jak to jest bo sam
          > chodziłem rok temu do takiej klasy. Nauczyciele się nas boją i wolą odejść ze
          > szkoły niż coś powiedzieć a nawet jeśli ktoś doniesie to i tak nik se ztego
          > nikt nierobi a chyba powinnyśmy to zmienić

wybacz, ale co ma do tego polskie prawo? nauczyciel mógl dochodzic swoich praw,
          ale tego nie zrobil i nie robi. typowe rzucanie glupimi sloganami...prawo winne
        • warn Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 09:29
          społeczna dyskusja na temat chorego szkolnictwa , tzw molochów
          państwowych jest niezbędna.Zastraszani nauczyciele, młodsze
          dzieci ,tzw. fala jest na porządku dziennym.Beznadziejne prawo,
          które chroni takich bandzirów- trzeba to zmienić!Jestem za
          karaniem zarówno dzieci i rodziców.
      • Gość: kosik@life.pl WYRZUCIĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:47
        jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich
        wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko
        edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich
        pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!!

Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE
        KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!!
        • Gość: gargamel Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.client.comcast.net 05.09.03, 00:14
          Nie do pomyslenia jest fakt jaki mial miejsce w tej szkole.Co mogla zrobic
          dyrektorka?Zareagowac stanowczo i konsekwentnie!Jezeli nie wie co ma zrobic
          jest NIEKOMPETENTNA na tym stanowisku.Mlodziez ta powinna byc w trybie
          natychmiastowym wydalona (relegowana) ze szkoly i przyjecie ich do
          jakiejkolwiek innej szkoly musi byc bardzo przemyslane (kazdy gdzie indziej).
          Jezeli to nie nastapi w ciagu 48 godzin taka sama sytuacja moze wystapic w
          szkolach calej POLSKI.Podobni BANDYCI beda sie czuc bezkarni!!!Sprawa winna
          trafic do sadu i zasadzone winno byc finansowe odszkodowanie dla nauczyciela.
          Jezeli nauczyciel trzepnie gowniarza w dupsko to jest raban na caly kraj.Teraz
          nalezy pokazac druga strone medalu,niech szanowni rodzice oplaca ze swej
          kieszeni sanatorium dla nauczyciela(dla podratowania utraconego zdrowia.)
          • Gość: oburzona Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:54
            Gość portalu: gargamel napisał(a):

> Nie do pomyslenia jest fakt jaki mial miejsce w tej szkole.Co
            mogla zrobic
            > dyrektorka?Zareagowac stanowczo i konsekwentnie!Jezeli nie wie
            co ma zrobic
            > jest NIEKOMPETENTNA na tym stanowisku.Mlodziez ta powinna byc
            w trybie
            > natychmiastowym wydalona (relegowana) ze szkoly i przyjecie
            ich do
            > jakiejkolwiek innej szkoly musi byc bardzo przemyslane (kazdy
            gdzie indziej).
            > Jezeli to nie nastapi w ciagu 48 godzin taka sama sytuacja
            moze wystapic w
            > szkolach calej POLSKI.Podobni BANDYCI beda sie czuc bezkarni!!!
            Sprawa winna
            > trafic do sadu i zasadzone winno byc finansowe odszkodowanie
            dla nauczyciela.
            > Jezeli nauczyciel trzepnie gowniarza w dupsko to jest raban na
            caly kraj.Teraz
            > nalezy pokazac druga strone medalu,niech szanowni rodzice
            oplaca ze swej
            > kieszeni sanatorium dla nauczyciela(dla podratowania
            utraconego zdrowia.)

Również uważam,że konsekwencje powinni ponieść uczniowie i ich
            rodzice, tym osobom??? należy wyraźnie pokazać,że ich zachowanie
            było bardzo złe, inaczej do czego dojdą w przyszłości i co
            zrobią za parę lat- zabiją nas bo im się nasze spodnie nie
            spodobają????
            Jestem jak najbardziej za pociągnięciem do odpowiedzialności
            uczniów i ich rodziców,jeżeli nie zatrzymamy tego teraz strach
            pomyśleć co się stanie później.....
        • Gość: filip42@gazeta.pl Re: WYRZUCIĆ !!! IP: 195.245.213.* 05.09.03, 06:48
          Gość portalu: kosik@life.pl napisał(a):

> jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich
          > wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko
          > edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich
          > pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!!
          >
          > Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE
          > KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!!
          ...........................
          To nie jest prawda!!! W prywatnych szkołach jest tak samo źle lub jeszcze
          gorzej. Tam często można usłyszeć:
          "Siedź cicho, kto ci płaci!!"
        • jerzy.f POPIERAM 05.09.03, 08:24
        • Gość: Do Re: WYRZUCIĆ !!! IP: 148.81.8.* 05.09.03, 11:02

>
          > Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE
          > KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!!
          Mylisz się kotku, żadna szanująca się prywatna szkoła ich nie przyjmie.
        • Gość: Gemini70 Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.ima.pl 05.09.03, 16:00

>
          jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich
          wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko
          edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich
          pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!!

To opowiadała mi koleżanka " Wiesz w klasie Marka jest jeden uczeń, który
          terroryzuje wszystkich : bije inne dzieci, zagląda nauczycielom do torebek,
          chodzi po klasie na lekcjach itp. Nic nie możemy zrobić , bo jego mama opłaciła
          czasne do końca roku szkolnego i dyrektorka tez nie ma pomysłu co z tym uczniem
          zrobić. Z kilku szkół był już usunięty, a w domu samotna matka tez sobie z nim
          nie radzi. Dopiero z końcem roku nie przedłużono z nim nauki. " To była kilka
          lat temu klasa V !!!!! szkoła prywatna. Widzę, że teraz jest znacznie gorzej.
          Też uważam , że winni są RODZICE , bo robią kasę /popatrzmy na ubiory dzieci/ i
          nie mają kilku minut na rozmowę z synem.Kara powinna być dotkliwa zarówno dla
          uczniów jak i dla rodzicow. Dziwne mi się wydaje, że dyrekcja zasłania się
          niewiedzą. Co to za dyrektor, który nie wie co się na "jego podwórku" dzieje.
      • Gość: kat [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 07:48
        • Gość: nauczycielka Sprawa uczniowska? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:12
          Ten artykuł wstrząsnął mną okropnie!
          Jestem starym nauczycielem, wiele widziałam,przeżyłam...
          Ale, takie zachowanie młodzieży kwalifikuje się do natychmiastowego wyrzucenia
          uczniow szkoły / nie przeniesienia!!!!/.
          Nie wierzę, aby tak dręczony nauczyciel z nikim się nie podzielił opinią o
          klasie!
          Nie wierzę, aby dyrektor szkoły, wychowawca, nie wiedzieli, jakich uczniow mają
          w swojej szkole!
          Takie okrutne instynkty uczniow musiały być zauważone na przerwach, innych
          lekcjach!
          W/g mnie, karę powinna ponieść dyrektor placówki,ktora nie wiedziała, co dzieje
          się w jej szkole.To jest niedopuszczalne i niebezpieczne z uwagi na dobro
          innych dzieci. Nie wierzę, że te palanty zachowywały się grzecznie wobec innych
          uczniow, młodszych, słabszych. Przecież ich zachowanie trwało pół roku!!!
          Gdzie są opinie innych uczniow tej szkoły? Przecież palant jeden z drugim
          musieli się tym chwalić!
          Młodzież tej szkoły była - jest pozbawiona elementarnej opieki nauczycieli i
          dyrekcji!!!
          A nauczyciel? Podejrzewam, że znając atmosferę szkoły i będąc człowiekiem " nie
          z tego chamskiego świata"- nie umiał się znaleźć w tej sytuacji. Biedny
          człowiek! Jest mi go bardzo żal, tym bardziej,że sprawa nabrała rozgłosu i nie
          będzie miał spokoju. I to wszystko za jego dobre serce.
          Panie Profesorze! Jestem z Panem. Ale musi Pan też wiedzieć, że na chamstwo w
          naszych czasach, trzeba odpowiadać chamstwem! Jeśli to nawet jest wbrew Panu,
          Pana zasadom.
          Pozdrawiam Pana i życzę, by Pan szybko o tym zapomniał.
          Szkolne palanty-nie chcę używać brzydkiego słowa, chociaż ono było by tu na
          miejscu - powinny trafić do zakładu poprawczego i nie mieć już możliwości
          skończenia żadnej szkoły.
          Rodzicom uczniow gratuluję wychowania pociech!!!!!!
          Może się i Państwo kiedyś doczekają "serca" od swoich dzieciątek.

• Gość: m Re: Sprawa uczniowska? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.04, 10:56
      • Gość: krisss Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.domena.pl 05.09.03, 09:55
        niestety takie to juz pokolenie.zadnego poszanowania ludzkiej
        godnosci.Nauczyciele naszych rodzicow i dziadkow nigdy by sobie
        na to nie pozwolili.brali dyscypline do reki i walili nia ze az
        milo.inie bylo o tym mowy ze to niehumanitarne i takie tam
        banialuki.Teraz tych zwyrodnialcow sad powinien wyslac do
        poprawczaka ,aby tam poglebiali swoja edukacje.Ale pewno sie
        okaze ze wszyscy pochodza z rodzin o nieposzlakowanej opini i
        warunkowo sprawe sie umorzy ,albo w najgorszym wypadku odda pod
        opieke kuratora sadowego.....
      • Gość: Ojciec Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.243.* 05.09.03, 10:37
        Uczniowie powinni zostać surowo ukarani a pani dyrektor powinna
        stracić posadę.Przede wszystkim to jej wina.
      • Gość: Guru DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.classcom.pl / 192.168.203.* 05.09.03, 12:25
        Jestem uczniem!

Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela.

Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu!

Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po
        ulucach i zabijających dla przyjemności!

Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką
        sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą.

Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak
        można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak
        najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!!

Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z
        całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji
        nastąpiła w drógim semestrz??

Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel
        traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a
        tyranem??

Niechce nikogo oceniać, wydaje mi sie jednak, że gdyby nauczyciel
        ten stanowił coś sobą nie został by tak potraktowany!
        • Gość: Jaclek Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 05.09.03, 14:57
          Właściwie, to na taki list nie powinno się odpowiadać.Twój podpis już
          sugeruje, że masz człowieku, o ile tak cię mażna nazwać, dewiacje. Oznacza to,
          że nie powinieneś się wypowiadać publicznie.
          PS. Nie zasługujesz, żeby pisać "Cię". Jesteś człowieczkiem z bardzo
          małego "c", stąd napisałem "cię".
        • Gość: belferka Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.qmmentor.com.pl 05.09.03, 15:54
          Guru, jesteś młodym człowiekiem, więc chyba można Ci wybaczyć nieodpowiedzialne
          słowa. Być może jakiś nauczyciel rzeczywiście Cię skrzywidził. Ale nie sądzę,
          żeby taka opinia jak Twoja była na miesjcu w tej dyskusji. Osobiście bardzo
          wątpię, żeby klasa "wyżyła się" na tym angliście bo ich gnębił. Gdyby
          anglista "gnębił" ich, to uczniowie baliby się oddychać bez jego pozwolenia. Na
          tym właśnie częściowo polegał problem, że ten nauczyciel był zbyt grzeczny i
          zbyt kulturalny jak na chore warunki polskiej szkoły! Dlatego nim pomiatali.
          Wątpię szczerze, aby tych byczków ktokolwiek kiedykolwiek gnębił, to raczej oni
          gnębią - rodziców, nauczycieli, kolegów... Tak to przynajmniej widze z mojej
          perspektywy.
          Ale przede wszystkim, Guru, chciałam Ci powiedzieć, że żaden powód ani żadne
          przykrości nie usprawiedliwiają takiego zachowania! Nie można się na nikim
          wyżywać, bo mnie wkurzył! Przemysl to sobie, naprawdę. Jesli szukasz sposobów
          na odreagowanie stresów szkolnych, to zapisz się na basen albo zacznij malować
          na szkle, ale nie usprawiedliwiaj tych bandytów!
        • Gość: ani Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.icpnet.pl 05.09.03, 16:09
          Gość portalu: Guru napisał(a):

>> Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu!
          > Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po
          > ulucach i zabijających dla przyjemności!
          > Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką
          > sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą.
          >
          Dostałam nozem od takiego jednego. Po prostu wracalam do domu.
          Dziwisz sie ze zle takim zycze?
          Ciesze sie ze zyje a wszystkich takich bym zlikwidowala, zeby ludzie nie bali
          sie chodzic ulicami tak jak ja teraz.
        • Gość: Hanka Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 17:06

> Jestem uczniem!
          >
          >
          > Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela.
          >
          >
          > Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu!
          >
          Zupelnie jak dzikie zwierzeta - tez nie atakuja bez powodu. Trzeba sie tylko
          umiec z nimi obchodzic, a najbezpieczniej wsadzic do klatki. Czy to chciales
          powiedziec, czy tylko ci tak wyszlo?

>
          > Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po
          > ulucach i zabijających dla przyjemności!
          >
          >
          >
          >
          > Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak
          > można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak
          > najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!!
          >
          >
          >
          >
          > Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z
          > całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji
          > nastąpiła w drógim semestrz??
          >
          >
          > Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel
          > traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a
          > tyranem??
          >
          >
          Dobrze wiesz, ze surowemu, albo nawet z lekka sadystycznemu nauczycielowi nikt
          nie podskoczy. Za wszystkie prawdziwe i wyimaginowane krzywdy delikwenci biora
          odwet na slabszych od siebie, nie na tyranach. Naprawde jestes uczniem, ze tego
          nie wiesz?
        • Gość: puella Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 00:51

> Jestem uczniem!
          >

Dlatego musisz się w życiu jeszcze duuuuuzo nauczyć!

puella
        • Gość: wqr... tymi qr... Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.kgp.waw.pl 08.09.03, 04:14
          Guru, ciebie to chba porypało. Czy każdy słaby psychicznie
          człowiek, bo takim niewątpliwie jest ów nauczyciel, ma być
          pomiatany? Czy ciężkie dzieciństwo i młodość mają tłumaczyć
          agresywne zachowanie wobec kogokolwiek?
          Ja wychowałem sie w jednym z najgorszych miejsc w Wawie, na
          Sielcach. Robilismy różne numery, ale takiego g... to bysmy sie
          nie tknęli, po prostu duma i honor by na to nie pozwoliły.
          Postapili jak psy i jak psów ich traktować, nie jak Ludzi. Bo
          żeby być Człowiekiem, żeby na miano Człowieka zasłużyć, trzeba
          coś soba reprezentować, trzeba mieć HONOR. A tym Palantom (przez
          duże P) to nawet napluć w twarz by mi się nie chciało.
          Ale faktem jest to, że taki brak szacunku do ludzi wyniesli z
          domów, i tu ukłony dla rodziców. Ciekawe co powie tata gdy
          chlopiec przyjdzie do domciu podpit, da mu w pysk i weźmie kase
          na nastepną flaszkę?
          Przypomina mi sie fragment pioseki Kazika "Dobry chłopak był,
          mało pił". Oni też wg słów rodziców pewnie aniołkami będą.

niech nie zmyli was IP
          ja nie jestem z Policji
        • Gość: xyz Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:26

> Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela.
          > Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu!

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Tu nie istotne czy nauczyciel
          był dobrym pedagogiem, to człowiek, żywa istota, którą należy
          szanować.
          Chciałbyś, by ktoś kiedyś w ten sam sposób ocenił Ciebi i dał
          przyzwolenie by Ciebie tak potraktowano?

Zła sytuacja rodzinna, domowa czy socjalna nie jest
          wytłumaczeniem dla tego co się zdarzyło.
          Ci ludzie nie chcą się uczyć, nie chcą przyswajać niczego co
          mogłoby im pomóc. Nie mają żadnych ambicji, żadnej ciekawości
          poznania świata. Trzeba w końcu zrozumieć, że świat nie ma
          obowiązku pomagania komukolwiek wbrew jemu samemu! Ci
          psuedo-ludzie mieli szansę, mogli się uczyć, mogli zmienić swoją
          sytuacje. Jedyne na co było ich stać to, to by pokazac światu, że
          nie zasługują na to co im zaofiarowano.

Nie ma żadnego usprawiedliwienia, wytłumaczenia dla takich
          bezmózgich potworów.

> Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak
          > można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak
          > najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!!
          > Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z
          > całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji
          > nastąpiła w drógim semestrz??
          > Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel
          > traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a
          > tyranem??
          > Niechce nikogo oceniać, wydaje mi sie jednak, że gdyby nauczyciel
          > ten stanowił coś sobą nie został by tak potraktowany!
      • Gość: Kaja A co na to dyrektor szkoły? IP: *.scp.poznan.pl 05.09.03, 13:54
        A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten
        człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę
        na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to
        co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu
        pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny
        idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na
        knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o
        zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni
        odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich,
        sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego
        człowieka!
        • Gość: nauczyciel Re: A co na to dyrektor szkoły? IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 05.12.03, 20:52
          To dyrektor szkoly jest winien calej sprawie a nie uczniowie. To on powinien
          poniesc za to odpowiedzialnosc w pierwszej kolejnosci. Gdyby nauczyciel
          wiedzial, ze moze oczekiwac na pomoc z jego strony z pewnoscia by sie po nia
          zwrocil. To dyrektor dbajac o wlasna posadke chce za wszelka cene zepchnac wine
          na nauczyciela. To on psychcznie gnebil tego nauczyciela!!!!!! Precz z takimi
          dyrektorami !!!!!!!!!!! Tyle porzadnych ludzi uczy w szkole tylko tych
          ukladzikow nie maja w kuratorium i potem cierpia przez takich ..........?????
      • Gość: cezarx Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.chello.pl 05.09.03, 14:01
        JAk dla mnie rozwiązanie jest jedno
        pod sciane i......... kłopotu nie ma
        Uszanowanie
      • Gość: Ali Re: Wywalić, osądzić i do więzienia !!!! IP: *.pekao.com.pl 05.09.03, 15:29
        Dzisiaj znęcają się nad nauczycielem jutro kogoś zabiją za np. 15 zł...... Nie
        ma co się łudzić, to są zwykli przestępcy. Kuratorium powinno jak najszybciej
        zwolnić Dyrektora. Jego tłumaczenia są żenujące. Było nie było on tego
        człowieka zatrudnił.

Pozdrawiam
      • Gość: xyz Zadręczyć nauczyciela- prymitywizm i zezwierzęcenie IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:11
        Należy doprowadzić do tego, by pseudo-uczniowie i pracownicy
        toruńskiego technikum ponieśli surowe kary: pierwsi za to czego
        się dopuścili, drudzy za przyzwolenie.
        Obie strony ponoszą odpowiedzialność za obrzydliwe, nasycone
        okrucieństwem i zdradzające wyjątkowy prymitywizm, postępowanie.
        Nieważne czy ofiara była dobrym pedagogiem - to człowiek, istota
        żywa, czująca, mająca uczucia, których nikt nie uszanował,
        któremu nikt nie pomógł.
        W Polsce każdy ma możliwość kształcenia się - uczniowie technikum
        toruńskiego pokazali, że nie powinni z tego prawa korzystać.
        Co więcej, należy ich tego prawa pozbawić, to przywilej, którego
        nie są godni. Zezwierzęcenie którego nie wsydzili się ujawnić
        sugeruje, że żadne wysiłki, żadna edukacja czy w tym przypadku
        raczej resocjalizacja takim ludziom nie pomoże.
        Nie warto próbować. Wszyscy uczniowie powinni zostać usunięci ze
        szkoły w trybie natychmiastowym, ich akta powinny zostać
        zaopatrzone w stosowne informacje - powinni otrzymać etykietki
        informujące potencjalnych dyrektorów szkół czy pracodawców,
        jakimi są ludźmi. Podobnie, nauczyciele toruńskiej szkoły powinni
        stracić prawo do wykonywania zawdodu, nie dlatego, że są złymi
        nauczycielami, ale dlatego, że są złymi, biernymi, tchórzliwymi
        ludźmi.
    • Gość: szn Zadręczyć nauczyciela IP: *.osow.pl 04.09.03, 21:07
      gorsi niz zwierzeta...
      • Gość: jabol Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.acn.waw.pl 04.09.03, 21:10
        Nóż w kieszeni się otwiera...
        Oto rosną w oczach pospolici bandyci.
        Ciekawe czy ktoś na to zareaguje?
    • Gość: kontiki tez torturowalem nauczycieli, psychicznie raczej niz f IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:08
      izycznie. Na szczescie nie bylo wowczas w modzie filmowanie i
      jakos z Boza pomoca szkoly ukonczylem
      • Gość: expertum credere potes do Modratora forum IP: *.intern.wittmann / 10.100.69.* 04.09.03, 21:15
        Moderatora forum prosze o zlozenie doniesienia o przestepstwie
        odnosnie glupka z Jaroszowki (ps. kontiki), wypowiedz oraz adres
        internetowy umozliwiaja przesluchanie delikwenta na policji oraz
        skonfrontowanie jego wypowiedzi z uczacymi go kiedys
        nauczycielami/nauczycielkami.

nie chce poprawiac profesora karnisty, ale jesli nauczyciel byl
        mianowany to jest chyba funkcjonariuszem publicznym. prosze o
        opinie w tej sprawie.
        • Gość: Były uczeń TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:47
          A kochane pociechy wychowała nam chołota która ruszyła w pogoń za
          pieniądzem u schyłku PRL-u...
          • Gość: młoda z torunia Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.zg.opole.pl / 192.168.1.* 05.09.03, 06:52
            sam jesteś cipusiem i najwyrażniej debilem skoro to tak ci się
            podoba życzę ci żeby twoje dzieci biły cię codziennie po tej
            ograniczonej gębie może wtedy zrozumiesz że nie mozna tego
            tolerować bez względu czy ktoś jest słaby psychicznie czy nie
            • Gość: ewa Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 12:00
              Gość portalu: młoda z torunia napisał(a):

> sam jesteś cipusiem i najwyrażniej debilem skoro to tak ci się
              > podoba życzę ci żeby twoje dzieci biły cię codziennie po tej
              > ograniczonej gębie może wtedy zrozumiesz że nie mozna tego
              > tolerować bez względu czy ktoś jest słaby psychicznie czy nie

Ja jeszcze Ci życzę samych chorobliwych sadystów jako
              nauczycieli - tzn. nauczyieli niecipciusiów z jajami - dla
              Twoich dzieci (kiedyś tam w przyszłości).
            • Gość: ika Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.dtcentrum.pl 05.09.03, 16:19
              Bardzo słysznie !!!!!!!!!!!!!!! Popieram twoja wypowiedz.
          • Gość: Dr Nightmare Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.ydp.com.pl 05.09.03, 08:16
            Gość portalu: Były uczeń napisał(a):

> A kochane pociechy wychowała nam chołota która ruszyła w pogoń
            za
            > pieniądzem u schyłku PRL-u...
            Może powinienneś były uczniu obejrzeć sobie "Ballade o
            Januszku" ? Szczerze życzę Ci, coby twoje własne dzieci kiedyś
            tak cię potraktowały i powiedziały ci:
            stary dawaj kase! a teraz właź pod łużko, do karceru!
            itd...

a teraz w formie zrozumialej dla kogos takiego jak Ty:
            -sam jestes cipcius bucu jeden.

nie pozdrawiam,

zyczę Tobie rychłego zdobycia Nagrody Darwina
            • majkelman Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! 05.09.03, 16:16
              nie chce sie wtracac, ale nie rozumiem co takiego zlego powiedzial Byly uczen
              ze tak na niego najechalas... no chyba ze to ja nie zrozumialem intencji jego
              wypowiedzi, ale wydaje mi sie ze to raczej ty
          • Gość: Ewa Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: 62.233.233.* 05.09.03, 08:37
            TEN "BYŁY UCZEŃ" TO CIPUŚ BEZ MÓZGU!!!
            • Gość: Były uczeń JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 09:18
              Przez takich jak wy,takie miernoty psychiczne uczą w szkole! Bo
              gdyby nie daj Boże ten nauczyciel wrzasnął na któregoś z uczniów
              wyrosłaby tu jeszcze większa afera,a wy stanęlibyście wtedy w
              obronie biednego dziecka...Nauczyciel to cipciuś,bo powinien
              umieć sobie poradzić z taką sytuacją dużo wcześniej,skoro
              doprowadził do takiego stanu,ewidentnie znaczy że do pracy
              pedagoga się nie nadaje.Wy zaś,twierdząc że biedny nauczyciel nie
              jest cipciusiem pomimo że bał się uczniów (!) jesteście takimi
              samymi wątłymi osóbkami jak on,które poddają się nastoletniej
              hołocie,nie myśląc o tym kto i dlaczego tak ją wychował.Otóż
              wychowali ją tacy "rodzice" jak wy i tacy "nauczyciele" jak
              cipciuś z Torunia...
              • Gość: rado [...] IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:40
              • Gość: oniemiała Re: JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 10:43
                Gość portalu: Były uczeń napisał(a):

> Przez takich jak wy,takie miernoty psychiczne uczą w szkole!
                Bo
                > gdyby nie daj Boże ten nauczyciel wrzasnął na któregoś z
                uczniów
                > wyrosłaby tu jeszcze większa afera,a wy stanęlibyście wtedy w
                > obronie biednego dziecka...Nauczyciel to cipciuś,bo powinien
                > umieć sobie poradzić z taką sytuacją dużo wcześniej,skoro
                > doprowadził do takiego stanu,ewidentnie znaczy że do pracy
                > pedagoga się nie nadaje.Wy zaś,twierdząc że biedny nauczyciel
                nie
                > jest cipciusiem pomimo że bał się uczniów (!) jesteście takimi
                > samymi wątłymi osóbkami jak on,które poddają się nastoletniej
                > hołocie,nie myśląc o tym kto i dlaczego tak ją wychował.Otóż
                > wychowali ją tacy "rodzice" jak wy i tacy "nauczyciele" jak
                > cipciuś z Torunia...

Ciekawe, jak określiłbyś takiego nauczyciela, gdyby to była
                kobieta? Co to ma znaczyć "cipciuś", "bez jaj"! A poza tym,
                zamiast tak teoretyzować (co nie wymaga sporego wysiłku) może
                podałbys konkretny sposób w jaki ten człowiek miał zapanować nad
                tymi kanaliami, jak się sam wyraziłeś. Ciekawa jestem czy byłbyś
                taki hardy mając świadomość, że n.p. wchodząc do swojego bloku,
                może cię spotkać bardzo niemiła niespodzianka od jednego z tych
                osiłków. Uczniowie mogą się czuć bezkarni, bo sam nauczyciel nie
                może nic. Dopiero jakieś wspólne działanie daje szanse na jakieś
                rezultaty, ale jak widać na tym przykładzie łatwiej jest znaleźć
                sobie kozła ofiarnego i na nim sobie poużywać zamiast szukać
                skutecznych i konkretnych rozwiązań. Być może ten człowiek nie
                okazał się wystarczająco odporny do pracy w dzisiejszej szkole,
                ale to tylko świadczy źle o tej szkole, a nie o nim samym! A
                najgorsze, że w tym dramacie był sam!
              • Gość: roo JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.51.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 05.09.03, 11:10
                NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ UZYWANIA
                PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug
                ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni
                psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!!
                • Gość: hanyszka Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: 213.25.87.* 05.09.03, 11:55
                  Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od
                  przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi
                  zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel nie
                  powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy potrzebni sa
                  wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale
                  ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki na
                  poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze -
                  uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie
                  mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec tym
                  debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie strasznie
                  szkoda.

Gość portalu: roo napisał(a):

> NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ
                  UZYWANIA
                  > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug
                  > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni
                  > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!!
                  • Gość: ewa Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 12:11
                    Gość portalu: hanyszka napisał(a):
                    Byłaby to może prawda, gdyby o zawód nauczyciela tłukły się
                    tłumy chętnych. Szczególnie tych uczących języków obcych. Co to
                    ma jednak do rzeczy: nauczyciel powinien mieć wiedzę ze swojej
                    dziedziny i umieć ją przekazać uczniom. To, że jest on spokojnym
                    człowiekiem w niczym tu nie powinno przeszkadzać. Jest w szkole
                    po to, by czegoś nauczyć, a jeżeli komuś nie chce się uczyć, nie
                    musi. Wynocha na ulicę. Dość już w kraju takich co w szkołach są
                    tylko dla papierka. W ten sposób wychowuje się zdemoralizowanych
                    przyszłych obywateli, co wszystko mierzą w kategoriach siły,
                    przewagi, spryciarstwa i wszystko przeliczają na pieniądze.
                    Chyba, że o to nam chodzi?

> Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od
                    > przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi
                    > zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel nie
                    > powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy potrzebni
                    sa
                    > wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale
                    > ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki
                    na
                    > poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze -
                    > uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie
                    > mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec tym
                    > debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie
                    strasznie
                    > szkoda.
                    >
                    >
                    > Gość portalu: roo napisał(a):
                    >
                    > > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ
                    > UZYWANIA
                    > > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola,
                    wedlug
                    > > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni
                    > > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!!
                    • Gość: hanyszka Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: 213.25.87.* 05.09.03, 12:44
                      Gość portalu: ewa napisał(a):

Ewa, ale czy naprawde sposobem naprawy polskiej edukacji ma byc
                      wyludnienie szkoly ze wszystkich tych, którym "nie chce sie
                      uczyc"? I gdzie oni pojda? Zmienia sie przez to? Nie,
                      sterroryzuja tylko inne srodowisko, przeniosa problem gdzie
                      indziej.Nie jest tez prawda, ze do uczenia wystarczy wiedza.Ona
                      nie wystarczy, nauczyciel to zawod, do ktorego potrzebne sa
                      pewne cechy charakteru, innego dla pedagoga w podstawowce, inne
                      dla uczacego w technikum, a jeszcze inne dla prestizowego liceum
                      dla inteligenckich dzieci.Nic sie w polskim systemie nie zmieni,
                      jesli nie zaczna nauczycielom wiecej placic, stosownie do ich
                      ciezkiej pracy. Wtedy moze pojawi sie selekcja i dla takich
                      idiotek jak dyrektorka tego technikum nie bedzie juz miejsca?
                      Moze to i wplynie jakos na szacunek uczniow, jesli zwiekszy sie
                      prestiz zawodu nauczyciela.Bo na razie to szkola poglebia tylko
                      demoralizacje, ktora zaczyna sie w domu.

> Gość portalu: hanyszka napisał(a):
                      > Byłaby to może prawda, gdyby o zawód nauczyciela tłukły się
                      > tłumy chętnych. Szczególnie tych uczących języków obcych. Co
                      to
                      > ma jednak do rzeczy: nauczyciel powinien mieć wiedzę ze swojej
                      > dziedziny i umieć ją przekazać uczniom. To, że jest on
                      spokojnym
                      > człowiekiem w niczym tu nie powinno przeszkadzać. Jest w
                      szkole
                      > po to, by czegoś nauczyć, a jeżeli komuś nie chce się uczyć,
                      nie
                      > musi. Wynocha na ulicę. Dość już w kraju takich co w szkołach

> tylko dla papierka. W ten sposób wychowuje się
                      zdemoralizowanych
                      > przyszłych obywateli, co wszystko mierzą w kategoriach siły,
                      > przewagi, spryciarstwa i wszystko przeliczają na pieniądze.
                      > Chyba, że o to nam chodzi?
                      >
                      > > Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od
                      > > przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi
                      > > zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel
                      nie
                      > > powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy
                      potrzebni
                      > sa
                      > > wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale
                      > > ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki
                      > na
                      > > poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze -
                      > > uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie
                      > > mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec
                      tym
                      > > debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie
                      > strasznie
                      > > szkoda.
                      > >
                      > >
                      > > Gość portalu: roo napisał(a):
                      > >
                      > > > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ
                      > > UZYWANIA
                      > > > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola,
                      > wedlug
                      > > > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym
                      rzadza 'silni
                      > > > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!!
                      • Gość: Arlekin Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.iweb.pl 06.09.03, 01:37
                        Wiem jedno,kim jest pajac który nie umie zapanowac nad małymi
                        żulikami?????? Parodia nauczyciela-chciał sie bratac
                        z "młodzieżą" to sie doigrał...
                      • Gość: gryzli Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:05
                        Jestem nauczycielem.
                        W swojej pracy nie spotkałem się osobiście z takim zachowaniem.
                        Wiem że wobec innych nauczycieli uczniowie zachowują się
                        nagannie, ale nie aż tak. Główną winę ponosi tu dyrekcja szkoły.
                        U mnie gdy nauczyciel skarżył się na zachowanie uczniów usłyszał:
                        "Jeśli nauczyciel sobie nie radzi to nie powinien uczyć".
                        Moim zdaniem: "Jeśli dyrektor nie potrafi pomóc swemu
                        pracownikowi nie powinien być dyrektorem". Jaka jest sytuacja na
                        rynku pracy każdy widzi. Ludzie są poniżani, ale przychodzą do
                        pracy bo muszą z czegoś żyć. Uważam że dyrektorka tej szkoły
                        powinna odpowiadać przed sądem razem z uczniami, bo pomimo
                        sygnałów, nie robiąc nic, udzielała pozwolenia na znęcanie się
                        nad człówiekiem.
                        Czy ktoś zastanowił się do czego mogłoby dojść gdyby sprawa nie
                        wyszła na jaw. Do czego mogliby posunąć się rozwydrzeni
                        uczniowie? A gdyby nayczyciel doprowadzony do ostateczności w
                        końcu któremuś gnojowi przyłożył?
                    • Gość: schleppel Czytam slucham i .... brak mi slow. IP: w3cache.v.INTELINK.pl:* 07.09.03, 20:29
                      Boze.... to co sie stalo u nas w Toruniu jest pozalowania
                      godnym zbiegiem wyopadkow. Calym ciagiem popelnionych bledow.
                      Po poerwsze .. tak pozna reakcja na cale zajsice (minely cale
                      wakacje).. tuszowanie sprawy. Po drugie, poczucie totalnej
                      bezkarnosci ucznwiow. Na Boga... rana pedagogiczna zastanawia
                      sie czy ich wyrzucic ze szkoly. Wedlg mnei nie ma o czym nawet
                      myslec !! Wilczy bilet sie tylko nalezy. MAlo.. za narusznienei
                      niewtykalnosci osobistej proces !!!
                      A co by bylo gdyby to byla mloda kobieta ? Az boje sie myslec.
                      Ten nauczyciel byc moze faktycznie nie nadawal sie do uczenia w
                      tej szkole. Gdzie jednak byla dyrekcja ? Od tego jest dyrektor
                      by panowac, selekcjonowac grono pedagogiczne !!
                      Mam wrazenieo ze wszyscy poszli na latwizne, byle odpekac swoje
                      8 godzin w pracy i do domu !!
                      MAm znajomych ktorzy wlasnie zaczynaja uczyc w szkole. Sa
                      przerazeni. Nie dosc ze placa im pensje glodowe, to jeszcze
                      widza ze zostaja sami i nikt im nie pomoze.

Jest mi wstyd ... TAK PANOWEI I PANIE wstyd za dyrekcje,
                      pedagogow, uczniow... tak dluzej byc nie moze

Schleppel
                • Gość: bary roo to DEBIL IP: *.user.nortelnetworks.com 05.09.03, 14:50
                  roo, ty jestes DEBILEM i zaraz to udowodnie.
                  Naduzywasz, albo CELOWO naduzywasz sformuowan "obozy koncentracyjne" "ss-mani"
                  Skoro tak, to Stany Zjednoczone to FASZYSTOWSKI kraj, bo UZYWA sily (zamiast
                  perswazji) w walce z teroryzmem.

Gość portalu: roo napisał(a):

> NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ UZYWANIA
                  > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug
                  > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni
                  > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!!
                  • Gość: autor Re: popatrz lepiej w lustro IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 00:41
                    nareszcie cos dotarlo do twojej zakutej mieszczanskiej glowy tak pod rzadami oszusta busha usa to faszystowski kraj
              • Gość: lekko walnięty Re: JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 01:50
                Były uczniu! Czy uważasz, że uczyć do szkoły powinni iść
                komandosi? Twardziele ze Specnazu, albo z Mossadu? Może i masz
                rację, ale za takie pieniądze? Chyba lepiej się nająć do Legii
                Cudzoziemskiej. Co prawda u nas to nielegalne i (podobno)
                karalne, ale kasa jest warta grzechu! Nie bądź taki okrutny
                wobec "ciupciusiów", bo gdyby nie oni, to być może każdego dnia
                w szkole obrywałbyś niezłe cięgi!
          • Gość: Pawlik Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.09.03, 09:39
            No więc, znam człowieka z jajami bez wątpienia. Po AWF, tak
            gdzieś 1,90 wzrostu. Takich koleżków, cwanych wobec słabszych,
            mógłby bez problemu 'rozmieszać' waląc po kolei w zęby (zresztą
            po pierwszym ciosie, reszta by zrobiła w portki i dała spokój).

Uczył w szkole. Zaczęli mu bluźnić itd. I mając związane ręce
            durnymi przepisami nie mógł nic zrobić. Zwolnił się, znalazł
            fajną pracę gdzie indziej i nie musi znosić hamowatych gówniarzy
            i ich rodziców - nierobów.
          • Gość: rado Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:37
            debil i kolejny zwyrodnialec!
            To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE ofiara
            jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym
            społeczeństwem?
          • Gość: Master To nie wina nauczyciela !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:22
            Nie mozesz go tak nazywac. W Polsce jest takie prawo ze jesli uderzylby
            ktorekolwiek z tych palantow, mogliby go oskarzyc. Zreszta nie sadze ze ty
            postawilbys sie takiej grupie.
            Zyjemy w takim kraju a nie innym, i nawet nasze wejscie do Unii tego nie
            zmieni. Po prostu wszystki brudy trzeba wyciagac na wierch i otwarci o nich
            mowic. Inaczej nic sie w Polsce nie zmieni.
          • Gość: wqr... tymi qr... Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 04:23
            Te, były uczeń, ty uwzaj bo każdy trafi kiedys na takiego, co
            przy nim cipuś bez jaj bedzie. Życzę Ci, abys swojego spotkał jak
            naj prędzej. A ci biedni staruszkowie, ich rodzice, zasuwaja w
            pocie czoła, żeby te ćwoki miały warunki do nauki. Ty pewnie nie
            musisz pracować, pewnie wychowujesz swoje dzieci (jesli je masz)
            poswięcajac im mnustwo czasu. Pogoń za kasą, dobre, teraz pogoń
            za utrzymaniem się w pracy jest w modzie. Może tego nie zauważyłeś?
      • Gość: ja Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.debiec.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:00
        Gość portalu: kontiki napisał(a):

> izycznie. Na szczescie nie bylo wowczas w modzie filmowanie i
        > jakos z Boza pomoca szkoly ukonczylem

z Bożą???? człowieku, idź sie leczyć!!!!
        piszesz, że torturowałeś i w tym samym ciągu powołujesz się na BOga??!!!
        żadnej szkoły nie powinieneś ukończyć
        zresztą nawet nie chce się z takimi jak ty gadać
        • Gość: Python Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 04:39
          Brak słów. Ten reportaż był okropny. Nie jestem jednak pewien
          czy powinien być pokazywany. Przecież może pociągnąć za sobą
          kolejne takie wybryki. Nauczyciel jest w takiej sytuacji
          bezsilny, przecież nie może użyć siły. Dyrektor szkoły nie może
          wyrzucić całej klasy.

Nawet TV w trosce o godność uczniów nie pokazywała ich twarzy.
          Były takie momenty, ze na ekranie widać było tylko "dymki"
          maskujące.

Uczniowie powinni być relegowani ze szkoły z wilczym biletem.
          Dla takich bandytów nie powinno byc miejsca w publicznych
          szkołach.
          • Gość: arcykr Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:32
            Gość portalu: Python napisał(a):

> Brak słów. Ten reportaż był okropny. Nie jestem jednak pewien
            > czy powinien być pokazywany. Przecież może pociągnąć za sobą
            > kolejne takie wybryki.
            Teraz powinno się szczegółowo pokazać zdjęcia z procesu i jak byli uczniowie
            kulą się na ławie oskarżonych.

> Nauczyciel jest w takiej sytuacji
            > bezsilny, przecież nie może użyć siły. Dyrektor szkoły nie może
            > wyrzucić całej klasy.
            A nie może jej rozwiązać i porozdzielać uczniów po innych klasach?
          • Gość: belferka Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.qmmentor.com.pl 05.09.03, 16:02
            nie ma nigdzie przepisu, że nie można rozwiązać całej klasy. Jeśli sobie
            zasłużyi (ewidentnie, plus inne kary), to Rada Pedagogiczna może ich ze szkoły
            wyrzucić. Zreszta, na tej lekcji nie było całej klasy - w maju do szkoły chodzi
            najwyżej 50% uczniów, na filmie widać, że pół sali jest puste.
      • Gość: marek Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej szkoly IP: 10.0.44.* 04.09.03, 22:03
        Przeciez to sie w glowie nie miesci. Swoja droga nauczyciel tez
        dupa. JA po lekcjach zorganizowalbym kumpli i w krzakach
        wieczorem dalbym im po mordach i tyle.
        • st.anger666 Re: Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej 04.09.03, 23:15
          Gość portalu: marek napisał(a):

>JA po lekcjach zorganizowalbym kumpli i w krzakach
          > wieczorem dalbym im po mordach i tyle.

Taki jesteś twardy??
          Jeżeli tak to czemu w krzakach?? Czemu po lekcjach?? Z qmplami??
          A nie lepiej na lekcji-napi****lić jednego na oczach wszystkich
          i masz spokój do końca kariery-legendy zapewnione
          • Gość: Filip42@gazeta.pl Re: Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej IP: 195.245.213.* 05.09.03, 06:58
            Nie radziłbym. RUSZYSZ GNOJA A BĘDZIESZ ODPOWIADAŁ ZA CZŁOWIEKA!!!