GoĹÄ: jojo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 21:06 powinni wszystkich wywalic ze szkoly! bez zbednego gadania! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: DeskJet Zadręczyć nauczyciela IP: 129.81.192.* 04.09.03, 21:06 Uczniowie??? Przecie to zwykle, prymitywne rzezimieszki i osilki... na dobrej drodze, by stac sie pospolitymi bandytami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojthek Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.acn.waw.pl 04.09.03, 21:11 Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak wychowali rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta. Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka ogolnonarodowa debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malpa24 Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.185.* 04.09.03, 22:28 W tym kraju czasami brakuje HITLERA... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowalski Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.pl 05.09.03, 01:26 mam tylko jedno pytanie: dlaczego nie pokazano ich twarzy? wtedy byli twardzi i potrafili czlowieka maltretowac! teraz sa mlodzieza ktorej nalezy dac szanse... co jest do cholery? nie widziala Szanowana Pani Dyrektor jak sie zachowuja jej pupile? Totalna prymitywna cholota! jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest relegowanie jednego z drugim filuta czy jak mu tam z WILCZYM BILETEM - dlaczego nalezy dawac mu szanse? ja nie widze zadnego argumentu... sam skonczylem szkole caly rok temu ale nasze wybryki i spiecia z nauczycielami byly naprawde niczym! ja bym nawet nie wpadl na pomysl aby tak traktowac kogokolwiek!! niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola kompletenie nie radzi sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze lista wydalonych nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby napisac gnojach! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.f Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 08:01 Gość portalu: kowalski napisał(a): > > mam tylko jedno pytanie: dlaczego nie pokazano ich twarzy? wtedy byli twardzi i > > potrafili czlowieka maltretowac! teraz sa mlodzieza ktorej nalezy dac szanse... > > co jest do cholery? nie widziala Szanowana Pani Dyrektor jak sie zachowuja jej > pupile? Totalna prymitywna cholota! jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest > relegowanie jednego z drugim filuta czy jak mu tam z WILCZYM BILETEM - dlaczego > > nalezy dawac mu szanse? ja nie widze zadnego argumentu... sam skonczylem szkole > > caly rok temu ale nasze wybryki i spiecia z nauczycielami byly naprawde niczym! > > ja bym nawet nie wpadl na pomysl aby tak traktowac kogokolwiek!! > > niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola kompletenie nie radzi > sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze lista wydalonych > nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby napisac gnojach! Masz całkowitą rację. Oni już raz dostali szansę której wielu ich rówieśników nie ma. Mogli ukończyć szkołę, nauczyć się j. angielskiego i wykorzystać swoje wykształcenie do dalszego rozwoju. Uczniowie III klasy technikum nie są już dziećmi i doskonale zdają sobie sprawę z tego co robią. Nie doprowadzenie do sprawy karnej i wyrzucenia ich ze szkoły zniszczy i tak mocno nadwątlone poczucie elementarnej odpowiedzialności za swoje czyny i ponoszenia za nie konsekwencji. Przecież jeśli ci osobnicy pozostaną bezkarni to potem dokładnie tak samo będą traktować swoje żony, dzieci czy słabszych od siebie pracowników. To kolejna ujawniona przez media kaseta pokazująca jak wychowujemy naszą młodzież. Dlaczego szkoła, policja i samorządy są kompletnie bezradne? Jeśli nie potrafią zmienić postaw takich ludzi to niech przynajmniej zapewnią bezpieczeństwo innym. To jest obowiązek tych instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wolf Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.mos.gov.pl 05.09.03, 09:18 Wyrzucić obie panie. Taki jest wniosek ze zdumiewających wypowiedzi pani dyrektor i pani kurator. Winien, bo słaby psychicznie... Skąd się te panie wzięły w placówkach oświatowych? Odpowiedz Link Zgłoś
jovanna Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 09:56 boze! to sie w glowie nie miesci! skad sie biora takie dzikie zwierzeta?!? (mam na mysli i uczniow, dyrektorki i wychowawce) czy oni wszyscy spadli z ksiezyca? co oni robia w pracy?!? sa nauczycielami, pedagogami a nie maja pojecia o niczym! brak mi slow... i ta zaskakujaca reakcja rodzicow... totalna porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MIKI DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.etel.pl 05.09.03, 10:13 Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z mlodzieżą? W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą trudną młodzieżą radzili... MK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rado Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:32 Sorry Ale po twojej wypowiedzi widać, że ty chętnie byś uczestniczył w takich zajęcia jako oprawca. Proszę jak to się zmienia kiedyś nikt by nie pomyślał talkim oskarżeniu w stosunku do ofiary. To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE ofiara jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym społeczeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.szczecin A JAKIE SĄ PREDYSPOZYCJE DO BYCIA PEDAGOGIEM ?? 05.09.03, 13:38 Gość portalu: rado napisał(a): > To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy: jest zły ALE ofiara > jest sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym > społeczeństwem? Ano takie czasy :/ - i niestety wiele rzeczy wokół (ulica, media, kino itd.) zdaje się to potwierdzać oraz przyzwyczajać nas do tego, że to normalne. A jak z tym będzie dalej - to już zależy od nas (wszystkich). PS. Ciekawi mnie, co napisałeś w tej usuniętej wypowiedzi w wątku "JESTEŚCIE WALNIĘCI !!!". Jeżeli nie masz nic naprzeciw, podeślij mi na priv. :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: js. wiktymologiA --> może z błędem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 23:07 Gość portalu: rado napisał(a): > Sorry Ale po twojej wypowiedzi widać, że ty chętnie byś > uczestniczył w takich zajęcia jako oprawca. > Proszę jak to się zmienia kiedyś nikt by nie pomyślał > talkim oskarżeniu w stosunku do ofiary. > To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE ofiara > jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym > społeczeństwem? ----------------------------------------------------------------- Jest taka nauka o tym jak ofiara wpływa na popełnienie przestępstwa... Zatem trzeba wpłynąć na ofiarę, tak, aby nas sporowokowała powiedzmy do jej mordu. I wszystko będzie na nią. ----------------------------------------------------------------- Ale wiktymologia może też się przydać. Ludzie doprowadzeni przez czyjeś zachowanie do choroby psychicznej unicestwiają źródło cierpień. Oboje są winni. Z tymże, psychicznemu kurację w zamkniętym oddziale, a nie więzieni, raczej. Chodzi w końcu o przywrócenie do społeczeństwa, a nie karę.Kara ma tylko straszyć. ----------------------------------------------------------------- Koleżanka opowiedziała mi historię o ojcu który do 30 roku życia wykorzystywał seksualnie swoją córkę.[Oprócz tego wysłał ją do pracy, sam był bezrobotny]. Była mu tak podoprządkowana, że mógł ją przywołać do siebie w każdej chwili. [Tak, w tym celu też]. Nie jestem w stanie przewidzieć, czy miałbym w takiej sytuacji na tyle światły umysł, aby zgłosić się na Policję [Powiesz coś policji to ci cośtam zrobię [i tak 4 razy dziennie od 3 do 30 roku życia... uwierzyłbym, i bałbym się bardzo.]]. Bardziej prawdopodobnym rozwiązaniem byłaby ucieczka \/ mord. Odpowiedz Link Zgłoś
harnor Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? 05.09.03, 10:33 To sie chyba wspiales (-las) na szczyt swojej elokwencji. Jesli jeszcze masz cos rownie glupiego do powiedzenia to prosze powiedz. Z przyjemnoscia sie zapoznam z kolejnym debilowatym punktem widzenia. Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 212.244.167.* 05.09.03, 10:54 To że nauczyciel był słaby nie usprawiedliwia sakramenckiego chamstwa i prywitywizmu w odnoszeniu się do człowieka ( starszego od siebie ). Na twoją wypowiedż odpowiem pytaniem : jeśli dostaniesz po gębie na ulicy od paru osiłków to twoja wina bo wyszedłeś na ulicę ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;-) bo w szkołach jakos nie zatrudniają komandosów IP: *.vogel.pl 05.09.03, 10:58 :-) a takimi gówniarzami mozna tylko siła... ale juz widze, jak oburzeni "rodzice" podaja do sadu szkołe i wszystkich naokolo, bo ktos przypier.. ich kochanemu synusiowi czy córeczce.. ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 11:45 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Do argumentacji osób, które odpowiedziały na Twoje nieprzymyślane słowa dodam, że nauczycieli nie uczą w szkole, jak terroryzować uczniów. Często mówi się o dominacji nauczycieli nad uczniami. Dochodzi do tego, że boją się oni każdej swojej bardziej gwałtownej reakcji na rozpuszczone działania uczniów, w obawie, że zostaną posądzeni o stosowanie wobec nich przemocy. A co dopiero, jak trafi na osobę, którą wychowano bez doświadczeń, jak sie zachować wobec bydła. Tu o tyle drastycznie sytuacja się zarysowała, że taki człowiek trafił na typki, które szybko poczuły, że mogą to wykorzystać. Zagalopowały się jednak i jest sprawa. Inaczej sprawy by nie było. Albo, w odpowiedzi na skargę nauczyciela, "biedne, uciśnione istotki" przedstawiłyby całą gamę środków przemocy, jaką kłamczuch-anglista stosował wobec nich. I spawa byłaby, ale przeciwko nauczycielowi. Na jego szczęście - w swoim chamstwie kolesie się zagalopowały. I tak pewnie zaraz przedstawią szereg zaświadczeń o swojej dotychczasowej, nieposzlakowanej opinii i sprawa się rypnie. A anglista dalej się będzie bał, bo jeszcze kiedyś ich spotka. A dla tych prymitywów to on jest sprawcą całego ich nieszczęścia. Wolę, by w szkole uczyli tacy nauczyciele, niż cwaniaczki potrafiące stosować wobec uczniów ukryty zamordyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rrr Re: DLACZEGO ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.09.03, 12:15 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach. Okazało się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co daje do myślenia. Jedna z poprzedniczek zrezygnowała po 1 godzinie inny wyleciał bo pozwolił by uczniowie wyjechali z nim z klasy na krześle obrotowym po schódkach, ktoś inny zleciał ze schodów i odszedł na własną prośbę itd. Wiedziałem, że nie będzie łatwo tylko w pewnych sytuacjach pedagogika zawodzi. Myśląc na twój sposób można stwierdzić, że co trzeci pedagog to nieudacznik a to obraża mnie i moich kolegów. Próbowałem łagodnie... źle, próbowałem stanowczo... też źle. Na wywiadówkach rodzice pijaczkowie każą dać dziecku po ryju, jakaś uczennica puszcza się pod jednostką wojskową, inny ma problem z narkotykami, jeszcze innemu wybili zęby za długi. Ktoś nie przychodził przez rok bo - jak się dowiedziałem handlował z ojcem na rynku. Druga połowa miała nas w d... bo rodzice lekarze albo nowobogaccy więc przekazali stosowną wiedzę. Księdza pobił czyjś starszy brat a germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci rodziny nauczycieli akademickich. Apogeum nastąpiło gdy ktoś porysował samochody kilku koleżanek, mnie i koledze od wf zanim zdążyli go poznać bo przyszedł dwa dni wcześniej ale musiał widać znać swoje miejsce. No więc odłożyliśmy pedagogikę i na boczku kilku robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez najbliższy rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i stertę kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za nami do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych. Jak wiem, robią tak niemal wszyscy moi koledzy nauczyciele. Nie ma świadków, nie ma sprawy za to jest spokój a dla prymitywów autorytetem jest siła. Pytanie tylko czy aby chodzi o to, żeby doprowadzić do takiej sytuacji i co to znaczy bezstresowe wychowanie. Kto zawinił?? Nauczyciel bo próbował nauczyć, dyrekcja bo olała sprawę (jak zwykle zresztą), rodzice czy gnoje zwane dalej uczniami Nie jest tajemnicą, że gówniarze mają swiadomość, że uderzyć ich nie wolno a i w przypadku przerośniętego głupawego arnoldzika przed mutacją i bez zarostu taki manewr wiąże się z pewnym ryzykiem, że uczeń zwyczajnie odda. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego traktowania osób starszych a i Twój sposób wypowiadania się na temat tego anglisty sprawia, że i u ciebie z tym nienajlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: DLACZEGO ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:25 Ucząc w szkole trzy lata nauczyłam się jednego: nikt ci nie pomoże ani pedagog, ani dyrektor, ani inni nauczyciele. Są nawet tacy którzy cieszą sie gdy się podkniesz a "nawet podstawią ci nogę". Dyrektor reaguje w jeden sposób jak sobie n ie radzisz -złóż rezygnację... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: DLACZEGO ? IP: *.btk.net.pl 05.09.03, 15:44 Nie wiem, czy to możliwe, ale odnoszę wrazenie, że pracujemy w tej samej szkole?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: DLACZEGO ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 16:23 O właśnie. To jest cała prawda o tym systemie w jakim przyszło nam pracować. Dodam jeszcze, że na moją prośbę o pomoc, w bardzo podobnej sprawie, usłyszałam" Radź sobie sama, ja nie chcę o niczym słyszeć. To twój problem". Proszę mi tylko powiedzieć, jak nauczyciel, bez doświadczenia ( to był mój pierwszy rok pracy w szkole) ma się w takiej sytuacji zachować. Kogo prosić o pomoc? Urzędników? Rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: DLACZEGO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 15:25 Gość portalu: rrr napisał(a): Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach. Okazało > się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co daje > do myślenia. Nie jestem nauczycielem, jestem mamą małych, w sumie, ale już uczniów. Zgadzam się z tym, co napisali tu nauczyciele i ich stronnicy. Zdarzało mi się walczyć o współpracę z nauczycielką mego syna (wyjątkowo nieudana osoba i nie powinna być "panią dla klas I-III). NIe wyobrażam sobie mojego dziecka robiącego coś takiego - dla mnie oznaczałoby to porażkę. To nie szkoła, nauczyciele, czy policja jest od wychowania moich dzieci, tylko JA. I nauczycieli mogę prosić o współpracę - w szkole dzieci spędzaja dużo czasu. szkoda, że dyrekcja (ciekawe, czy wybierana z klucza) lansuje jednak model - kasa na Rade Rodziców i wypad. a germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci rodziny > nauczycieli akademickich. I proszę, czyżby "lekarzu lecz się sam"??? na boczku kilku robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez najbliższy > rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i stertę > kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za nami > do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych. Gratulacje, należało się gnojom (proszę o wybaczenie, ale nie zasługują na miano "uczeń") powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: naucz. Re: DLACZEGO ? IP: *.local.pl / 192.168.1.* 05.09.03, 16:39 popieram pana"rrr" sam uczę w gimnazjum , w dzielnicy bezrobotnych w Bytomiu, i gdybym nie załatwił kilku spraw na zapleczu, gdybym nie powiedział kolesiom kilka razy kur.. , dostaniesz wjeb..., to już by mnie tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maja Re: DLACZEGO ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:24 Gość portalu: rrr napisał(a): > Gość portalu: MIKI napisał(a): > > > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy > z > > mlodzieżą? > > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > > trudną młodzieżą radzili... > > > > Przyszedłem do pracy jako anglista zaraz po studiach. Okazało > się, że byłem... i tu uwaga 14 nauczycielem jednej klasy co daje > do myślenia. Jedna z poprzedniczek zrezygnowała po 1 godzinie > inny wyleciał bo pozwolił by uczniowie wyjechali z nim z klasy > na krześle obrotowym po schódkach, ktoś inny zleciał ze schodów > i odszedł na własną prośbę itd. Wiedziałem, że nie będzie łatwo > tylko w pewnych sytuacjach pedagogika zawodzi. Myśląc na twój > sposób można stwierdzić, że co trzeci pedagog to nieudacznik a > to obraża mnie i moich kolegów. Próbowałem łagodnie... źle, > próbowałem stanowczo... też źle. Na wywiadówkach rodzice > pijaczkowie każą dać dziecku po ryju, jakaś uczennica puszcza > się pod jednostką wojskową, inny ma problem z narkotykami, > jeszcze innemu wybili zęby za długi. Ktoś nie przychodził przez > rok bo - jak się dowiedziałem handlował z ojcem na rynku. Druga > połowa miała nas w d... bo rodzice lekarze albo nowobogaccy więc > przekazali stosowną wiedzę. Księdza pobił czyjś starszy brat a > germanistkę oblali jakimś gównem z okna nota bene dzieci rodziny > nauczycieli akademickich. Apogeum nastąpiło gdy ktoś porysował > samochody kilku koleżanek, mnie i koledze od wf zanim zdążyli go > poznać bo przyszedł dwa dni wcześniej ale musiał widać znać > swoje miejsce. No więc odłożyliśmy pedagogikę i na boczku kilku > robaczków dostało po ryju a my mieliśmy spokój przez najbliższy > rok, i za pieniążki rodziców zwrot kosztów lakiernika i stertę > kwiatów pod koniec roku szkolnego a legenda tłucze sie za nami > do dziś bo od 8 lat nigdy nie miałem kłopotów wychowawczych. Jak > wiem, robią tak niemal wszyscy moi koledzy nauczyciele. Nie ma > świadków, nie ma sprawy za to jest spokój a dla prymitywów > autorytetem jest siła. Pytanie tylko czy aby chodzi o to, żeby > doprowadzić do takiej sytuacji i co to znaczy bezstresowe > wychowanie. Kto zawinił?? Nauczyciel bo próbował nauczyć, > dyrekcja bo olała sprawę (jak zwykle zresztą), rodzice czy gnoje > zwane dalej uczniami Nie jest tajemnicą, że gówniarze mają > swiadomość, że uderzyć ich nie wolno a i w przypadku > przerośniętego głupawego arnoldzika przed mutacją i bez zarostu > taki manewr wiąże się z pewnym ryzykiem, że uczeń zwyczajnie > odda. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego traktowania osób > starszych a i Twój sposób wypowiadania się na temat tego > anglisty sprawia, że i u ciebie z tym nienajlepiej. Całkowicie zgadzam się z rrr. Pracuję jako anglistka w gimnazjum. Na początku roku było "sprawdzanie sił". Uczniowie grozili mi wybiciem szyb w aucie, porysowaniem lakieru i wreszcie pobiciem. Nie dałam się. Po kilku rozmowach w "cztery oczy" chłopcy stali sie aniołkami. To smutne, że inne formy perswazji nie skutkują. A tak na marginesie, chciałabym aby minister edukacji poszła do takiej szkoły uczyć. Chociaz na 1 dzień,1 godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Onyks Re: DLACZEGO ? IP: *.future-net.pl 23.09.03, 19:03 Poprzednie opinie potwierdzaja trafnośc wniosku, ze "nieudacznik", czytaj delikatny i lękliwy nauczyciel nie ma racji bytu w dzisiejszej szkole, która jest polem bitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klocekDG Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 05.09.03, 12:29 A jesli jakas dziewczyna zostanie zgwałcona, to co? jej Wina , bo szła w krótkiej spódniczce. Mik zastanów sie!!! Pomyśl , to nie boli. Powinni ich wyrzucić natychmiast , sprawy do sądu i minimum 10 tys. odszkodowania od kazdego, to im da troche do myślenia, a rodzice jacy będa zadowoleni.. Dyrektorka i wychowawca powinni dostąc od razu jakies nagany za swoje wypowiedzi , komu oni chcą wcisnąc kit .Pani dyrektor"..to musiał być teatr" , a wychowawca ' To było dla pozegnania maturzystów..." Czy oni myślą ze ktoś im uwierzy , kogo Oni chcą okłamać. Wszyscy to widzieli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: User 123 Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.mtnet.com.pl 05.09.03, 12:30 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Miki życzyłbym tobie żebyś był takim nieudacznikiem i miał takich samych sk ........ uczniów ciekawe czy dalej byś wygłaszał takie bzdurne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misiek DG Dlaczego nazywasz go nieudacznikiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:47 Miki co ty gadasz? Dlaczego nazywasz tego angliste nieudacznikiem? Moze to po prostu jest spokojny czlowiek i nie chcial wchodzic w konflikt z mlodzieza, tymbardziej ze mu grozili. Ciekawe czy jak ty mialbys przed soba perspektywe ostrego wpierdolu to bylbys taki kozak? Nie pomyslales o tym? Zastanow sie chlopcze nad swoimi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @g@T@ Re: Dlaczego nazywasz go nieudacznikiem? IP: *.retel.pl 05.09.03, 15:38 Zgadzam się z opinią Mikiego. Sama jestem nauczycielką i w różnych sytuacjach sobie radzę i uważam , że jak ktoś się boi to powinien spokojniejszej pracy sobie poszukać. Jeśli skurw.... pokroju tych uczniów (lub odwrotnie uczniowie pokroju....) wyczują , że jakiś belfer się boi to już idą zatobą legendy i nie masz życia w tej pracy kropka. Ja np wyznaje zasadę tzw męskiej rozmowy w cztery oczy z cwaniaczkiem. Mówie Wam rura mu mięknie i łzy do oczu płyną. To działa. Na marginesie Wam powiem , że jestem wf-istką, 17 rok pracy i swoją drogą krzepe to ja mam. Dziękuję. PS. Jeszcze nikogo w szkole nie uderzyłam ale postraszyć mogę no nie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PiJaK Trudna młodzież?! IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 13:03 Co to znaczy trudna młodzież? Pojęcie "trudna młodzież" ma w sobie element akceptacji ich zachowania. Bo niby młodzi, szalone głowy, głupie pomysły... To nie jest trudna młodzież tylko normalni bandyci. Mają po 18 lat i przynajmniej w teorii powinni odpowiadać za swoje czyny. Relegowanie ze szkoły to mało, powinni odpowiadać przed sądem za napaść na urzędnika państwowego! Moim zdaniem winni są sprawcy i dyrekcja szkoły - bo nie reagowała. Trochę mi trudno uwierzyć, że filut i spółka zachowywali się tak tylko na lekcjach angielskiego, a na innych byli grzeczni jak aniołki. A co się działo na przerwach? Ale pani dyrektor chroni swój stołek (skreśl s, zamień o na y)! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antena Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.supernet.pl 05.09.03, 13:52 To znaczy że mam się godzic z tym że jak idę do kina i mam przed sobą bandę dresów, mam siedzieć cicho, mimo,że oni "robią bydło", bo "tak jest?" Ja też się dziwię że nauczyciel nie wyszedł i nie trzasnął drzwiami, albo nie uderzył prosto do dyrektora, ale to jego sprawa. A te małpy trzeba pozamykać, i zacząć robić to jak najszybciej, bo ja czasami naprawdę boję sie wyjść na ulicę, a za granicą wstydzę się rozmawiać po polsku. Wiem, że nie mogę pójść do osiedlowego kina, bo banda śmieje się z każdej k... itd. Kto ma uświadomoić tym zwierzętom, że są zwierzętami, kiedy dyrektor wzrusza ramionami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DONALD JA CI ODPOWIEM MIKI DLACZEGO: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:54 bo cały nasz naród ma nauczycieli i w ogóle szkolnictwo GDZIEŚ! A kto ma uczyć w szkole za max 1000 złotych, a zwróć uwagę że to nie jest robota typu "pierdzę w stołek urzędowy": tam się trzeba, jak widzisz, wykazać. Trzeba umieć zdobyć autorytet, trzeba się namęczyć. Więc jest to jeden z najgorszych zawodów w Polsce: trudny i beznadziejnie płatny. I kto, wg Ciebie, ma uczyć w szkołach jak nieudacznicy, odpadki które nie znajdą roboty gdzie indziej (oczywiście uogólnienie, istnieją również ludzie z powołaniem, których darzę wielkim szacunkiem). Jak ja czytam, że w Czechach nauczyciel zarabia ponad 2000 złotych i jest strajk (bardzo słusznie) aby zarabiał 1/3 ponad średnią krajową, to ja sobie myślę: gdzie my jesteśmy, jak u nas jest 1000 zł i bez nadziei na więcej? Odpowiedź: w 3 świecie, bo jeśli w Czechach potrafią 2 razy bardziej docenić nauczyciela, to jak się mamy porównać z zachodem??? U nas kasę dostają rolnicy, górnicy, kierowcy autobusów, etc, etc. Bo strajkują. Nauczyciele nie strajkują bo znajdują sobie robotę gdzie indziej, jak ja, za lepszą kasę i mniej stresu (a gdzie pójdzie górnik albo rolnik - na barykadę!) Może teraz, albo po jeszcze kilku aferach tego typu (np. gwałt na nauczycielce albo coś w tym stylu) obudzą się szare masy i przede wszystkim politycy, i zrozumieją, że bez edukacji nie ma narodu! Dziękuję. Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oglądacz Re: JA CI ODPOWIEM MIKI DLACZEGO: IP: *.rzesa.rzeszow.pl 05.09.03, 14:47 Gość portalu: DONALD napisał(a): > bo cały nasz naród ma nauczycieli i w ogóle szkolnictwo GDZIEŚ! A kto ma uczyć > w szkole za max 1000 złotych, a zwróć uwagę że to nie jest robota typu "pierdzę > > w stołek urzędowy": tam się trzeba, jak widzisz, wykazać. Trzeba umieć zdobyć > autorytet, trzeba się namęczyć. Więc jest to jeden z najgorszych zawodów w > Polsce: trudny i beznadziejnie płatny. I kto, wg Ciebie, ma uczyć w szkołach > jak nieudacznicy, odpadki które nie znajdą roboty gdzie indziej (oczywiście > uogólnienie, istnieją również ludzie z powołaniem, których darzę wielkim > szacunkiem). Jak ja czytam, że w Czechach nauczyciel zarabia ponad 2000 złotych > > i jest strajk (bardzo słusznie) aby zarabiał 1/3 ponad średnią krajową, to ja > sobie myślę: gdzie my jesteśmy, jak u nas jest 1000 zł i bez nadziei na więcej? > > Odpowiedź: w 3 świecie, bo jeśli w Czechach potrafią 2 razy bardziej docenić > nauczyciela, to jak się mamy porównać z zachodem??? U nas kasę dostają rolnicy, > > górnicy, kierowcy autobusów, etc, etc. Bo strajkują. Nauczyciele nie strajkują > bo znajdują sobie robotę gdzie indziej, jak ja, za lepszą kasę i mniej stresu > (a gdzie pójdzie górnik albo rolnik - na barykadę!) Może teraz, albo po jeszcze > > kilku aferach tego typu (np. gwałt na nauczycielce albo coś w tym stylu) obudzą > > się szare masy i przede wszystkim politycy, i zrozumieją, że bez edukacji nie > ma narodu! > Dziękuję. > > Gość portalu: MIKI napisał(a): > > > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > > mlodzieżą? > > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > > trudną młodzieżą radzili... > > > > MK przecie już dawno gomułka dokładał do więzień a nie do szkół do szkoły sie nie wraca a do więzienia zawsze można trafić. ja uważam że nie ważna jest krotność średniej krajowej w Niemczech nauczyciel ledwo osiąga 80% ale na co się inwestuje w oświacie na stołki a nie na wykształcenie na uzyskanie tytułu (ciekawe anglista był tylko nominowany czy dyplomowany?) - papier za chodzenie na pasku dyrekcji i biurokracji ostatnia moda na komputery (kredę i papier do drukarki już nauczyciel przyniesie) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaja Właśnie-co na to dyrektorka szkoły??? IP: *.scp.poznan.pl 05.09.03, 14:09 A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich, sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Awx Re: DEMONSTRACJA BEZKARNOSCI IP: 162.108.22.* 05.09.03, 17:33 Gość portalu: kaja napisał(a): > A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten > człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę > > na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to > co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu > pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny > idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na > knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o > zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni > odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich, > sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego > człowieka! Czytam od gory wszystkie wypowiedzi i prawie wszystkie akceptuje. Zatrzymalem sie na Twojej i mysle - pierwsza zasada, ze RYBA PSUJE SIE OD GLOWY. W takim malutkim zakresie, to zaczac trzeba szukac winnych od kierownictwa szkoly. To dyrekcja wytworzyla takie warunki pracy, w ktorych pracownik-nauczyciel nie moze sie nawet opierac na swoich pryncypalach i znalezc pomoc w ich instytucji i kwalifikacjach do prowadzenia placowki uczacej. Dyrekcja szkoly zrobila z niej przystan i wylegarnie glupawych zbirow. Tak calkiem na marginesie, to mysle, ze ta zla mlodziez nie byla taka zla na poczatku roku szkolnego, a wlasnie brak skutecznego dzialania szkoly wyprodukowal te sfilmowana akcje. Moge przypuszczac, ze ci mlodzi huligani podswiadomie zdecydowali sie na filmowanie swojego zachowania aby miec dowod jak dalece mozna lamac prawo i zasady zachowania w tej szkole i akurat, a moze przypadkiem, wobec tego nauczyciela. Oni zawczasu wiedzieli, ze reakcji na ich zachowanie nie bedzie i nikt ich nie powstrzyma. Wiedzieli doskonale, ze to co robia i filmuja jest zle i przekracza granice normalnosci. Byli wiec tego swiadomi. Byl to autentyczny hapening i skonczyl sie tak jak jego autorzy chcieli, CALKOWITA DEMONSTRACJA BEZKARNOSCI. To, ze ta mlodziez nie jest najgorsza dowodzi, ze nie posuneli sie zbyt daleko w swojej akcji, pokazujac jedynie, ze MOZE DOJSC DO WSZYSTKIEGO. W tym wypadku zostawiam ocene wyobrazni czytajacego. To pod rozwage opiniodawcow. Mysle, ze ci mlodzi ludzie chcieliby normalnej szkoly, w ktorej czuliby sie pod kontrola i pod opieka oraz mieli normalne bardzie ludzkie relacje z kadra nauczycielska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m.b. Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.acn.pl / 10.68.6.* 05.09.03, 14:11 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK nie radzili sobie, wychowali kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maja Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.btk.net.pl 05.09.03, 15:54 Przepraszam, to nie nauczyciele z technikum ich wychowali. Ludzie, którzy mają po 16 lat ( w momencie przyjścia do szkoły średniej) są już ukształtowani. Dzieci wychowują RODZICE, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alysyp Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.09.03, 14:18 Gość portalu: MIKI napisał(a): > ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > Ty filozof pociagnalbym ten sposob rozumowania dalej: Jak kogos pobija na ulicy to "nie mial odpowiednich kwalifikacji do chodzenia po ulicach" albo "byl nieudolnym przechodniem" Jak ci skradna samochod to tez Twoja wina bo nie musiales prowokowac zlodzieja parkowaniem na ulicy Nie musze dodawac ze w przypadku gwaltu (czesciowa) wina jest zawsze po stronie gwalconej i jej rodzicow po mogli spolodzic pokrake i nikt by sie za nia nie obejrzal, nie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: whitepony Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.09.03, 14:20 Jak czytam takie opinie to autentycznie wymiękam.tak oczywiście to wina nauczyciela-nieudacznika a nie tej enigmatycznie nazywanej"trudnej" młodzieży. Jaka to kurwa młodizeż? Wszyscy Ci młodzi "ludzie" powinni skończyć po tych wydarzeniach w poprawczaku. Niestety znając nasz piękny kraj zaraz się okaże,że jeden to syn radnego, drugi pana prezesa a trzeci pana Mariana co to potrafi wiele załatwić.Nikomu włos z głowy nie spadnie poza dwójką czy trójką bez koneksji. W całej tej sprawie moje przerażenie budzi też postawa dyrektorki tej szkoły. Powinna być ona z niej natychmiast usunięta!!! Jeżeli po takich wydrzeniach ktoś ma czelność stwierdzić,że to wina nauczyciela jest takim samym bydlakiem jak Ci zwyrodnialcy i ich miotający się "rodzice". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kala Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK ...(???) IP: *.talex.com.pl 05.09.03, 14:50 rozumiem, ze MIKI ma sporo doświadczenia w radzeniu sobie z trudną młodzieżą...moze podzieli sie doświadczeniami, zeby takich sytuacji uniknąć ? wszystko działo sie za cichym przyzwoleniem dyrekcji,która nie miała pomysłu ani odwagi zeby z tym skończyć,i chyba nie tylko anglista przeżywał takie atrakcje w tej demonicznej klasie, w sumie skandal - "dzieci" biją a dorośli patrzą i bija brawo Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kate Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.sympatico.ca 05.09.03, 15:45 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK W tej szkole byly tez inne klasy ktore uczyl owy nazwany przez ciebienieudacznik i jakos tylko jedna klasa z bydlem sie nad nim znecala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andi Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: 217.153.5.* 05.09.03, 19:41 To nie jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doradca [...] IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: js Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:55 Nauczyciel nie jest człowiekiem wykwalifikowanym w zakresie resocjalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: puella winny nauczyciel?!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 00:47 Gość portalu: MIKI napisał(a): > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Argumenty typu "pozwolił sobie na takie zachowanie uczniów" jakoś mnie nie przekonują.CZY JEŚLI UCZEŃ ZABIJE NAUCZYCIELA TO TEŻ POWIECIE,ŻE ÓW NAUCZYCIEL SOBIE NA TO POZWOLIŁ?! Nie popadajmy w jakąś paranoje.Nikt przecież dobrowolnie nie godzi się na to,by traktowano go tak,jak został potraktowany ten nauczyciel. Niech zgadnę.Zapewne finałem całej tej sprawy będzie stwierdzenie,że nauczyciele nie są odpowiednio przygotowani do wykonywania swojego zawodu,należy im obciąć płace,bądź wysłać na obowiązkowy kurs samoobrony (oczywiście płatny z prywatnej kieszeni nauczuciela).Myślę,że ten pomysł przypadłby do gustu rządowi,który przecież usilnie szuka funduszy na załatanie dziury w budżecie. puella (wcale nie nauczycielka) ps:można do znudzenia powtarzać pytanie:gdzie są rodzice tych dzieciaków? To nie podwórko i szkoła wychowuje nasze dziecie,ale my przede wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Korneliusz Peter Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.net 09.09.03, 15:53 Gość portalu: MIKI napisał(a): > ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? Po pierwsze jaki system sprawdzania nauczycieli proponujesz? Skad wiadomo jakie predyspozycje ma nauczyciel? Proponujesz sytem szpiclowania i donosicielstwa? A poza tym to wlasnie taka, a nie inna postawa nauczyciela przyczynila sie do wczesnego ujawnienia przyszlych przestepcow. Jest jeszcze pora na ich wyleczenie. Ta jak rak wczesnie wykryty daje duza nadzieje na wyleczenie (chociaz nie zawsze). No i na koniec: jakich kwalifikacji wymagasz od nauczycieli? Maja byc Schwarceneggerami? Nosic bron? Byc twardzielami? O to ci chodzi? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... Tez sobie nie radzili. Ale siedzieli cicho aby sie nie osmieszac. Albo udawali twardzeli. Cyprian Korneliusz Peter Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Dlaczego nieudacznik?! IP: *.bater.net.pl / 192.168.2.* 10.09.03, 15:53 To dość ciekawy tok myslenia, ale nie zgadzam się. Może i ten nauczyciel powinien mieć w sobie więcej determinacji, ale to nie jest powód by nazywać go nieudacznikiem!!! Pozwolę sobie zauwazyć, że my tak na prawde nie wiemy czy nauczyciel nie był zastraszany, czy mu nie grożono.., Ne pewno sobie nie radził, ale nie był nieudacznikiem! Poza tym, dlaczego oskarżasz nauczyciela?! To uczniowie złamali prawo, a nie nauczyciel, a jeżeli odważyli się na to w stosunku do nauczyciela, to pewnie sa w stanie postapić tak wobec każdego innego człowieka. Moim zdaniem nalezałoby tych uczniów ukarac dyscyplinarnie i to tak, aby sobie zapamietali raz na zawsze, na czym polega szacunek do starszych i nauczyciela. Pomimo tego, że sama jestem uczennica szkoły średniej, wydaje mi się, że prawa ucznia są zbyt szerokie a nauczyciela zbyt okrojone. Pozdrawiam: Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jana Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.tele2.pl 11.09.03, 15:50 Ponoć inni nauczyciele lepiej sobie radzili z młodzieżą. Ale może nie radzili sobie z angielskim? Opiszę inną, na szczęście mniej drastyczną historię. Moja siostra - anglistka z wieloletnim stażem lektorskim w USA zatrudniła się w prywatnym liceum jednego z największych polskich miast. Jest raczej wymagająca, co u lektorów bywa cenione. Jednak młodzieży to się nie podobało. Uprzedzono zresztą siostrę, że będzie miała zajęcia z trudną klasą. Po dwóch tygodniach siostrze mojej jeden z uczniów groził śmiercią!!! Miała inną sytuację niż ten biedny nauczyciel - nie musiała cały czas pracować, pracuje mąż, mają zapewniony byt. Zwolniła się po prostu i to natychmiast. Pracuje znowu jako lektorka w szkole językowej. I wiele osób zapisuje się do grup, które ona prowadzi (tak też było w USA)! Niech młodzież potrzebująca raczej wychowawców (albo pogromców) niż nauczycieli uczy się sama. Może takie nieudaczniki nie powinny chodzić do państwowych szkół? To powszechne pobłażanie dla agresji doprowadzi do tego, że nauczanie w szkołach publicznych będzie prowadzone przez ludzi, którzy mają nóż na gardle, bo każdy kto ma inne wyjście będzie wiał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chris.S Re: DLACZEGO TAKI NIEUDACZNIK JEST PEDAGOGIEM? IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 19:11 Gość portalu: MIKI napisał(a): > Zgoda, dyrektorka nie kontrolowała sytuacji, uczniowie to > kanalie ale dlaczego dopuszczono takiego nieudacznika do pracy z > mlodzieżą? > W szkole na pewno było więcej nauczycieli i jakoś sobie z tą > trudną młodzieżą radzili... > > MK Co to za idiotyczne argumenty.Cala sprawa nie powinna nabrac takiego duzego rozglosu (slyszalem o tym u nas na PRS-jak widac Torun moze byc znany nie tylko z tego ze urodzil sie w Copernicus),dyrektorke wyrzucic na zbity pysk (ona odpowiada za caloksztalt szkoly)a chlopaczkow na sale sadowa i tyle.O dziewczynach nie wspomne-chociaz przez ich zachowanie inaczej bede teraz patrzyl na propozycje wyjazdu do Polski(mialem kilka w ostatnich latach)aby uczyc angielskiego w polskich szkolach. To moze nawet byc ciekawe......seksualne napastowanie nauczyciela- oh.......Teraz rozumiem dlaczego jeden z moich dobrych znajomych jezdzi tam prawie co drugi rok i bierze tylko zenskie klasy..... Podsumowujac powaznie to jest to typowo polska sprawa-nikt za nic nie bierze osobistej odpowiedzialnosci (P.Dyrektor-prosze won....)i w ogole wiele szumu o nic.Nauczyciela calkowicie popieram,bo dzialal tak jak nakazuja przepisy zaaprobowane przez idiotow z jakiegos tam ministerstwa i wykazal przy tym duzo cierpliwosci.Teraz ze sprawa do sadu i skarzyc o odszkodowanie-powinni wejsc rodzicom na pensje na kilka lub kilkanascie lat-nic nie przekonuje lepiej niz bezposrednia kara pieniezna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosik Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 217.153.27.* 05.09.03, 13:22 KARY i to takie ze przez kolejne 5 lat spłacali by jak nie oni to rodzice. Dziwie sie tylko rodzicom. To ich trzeba ukarac. Nikt mi nie powie, to nie rodzicow wina!!!!. Bo to od malego wpaja sie dziecku co jest dobre a co zle. Niestety Polscy rodzice nie maja nawyku rozmawiania z dziecmi, nie maja czasu poswiecic 30 minut dziennie na rozmowe. Od tak chocby jak mino Ci dzien..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: henert LISTA KLASY!!! IP: 217.153.137.* 05.09.03, 12:13 Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)? Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu. W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy (przyszłych absolwentów i ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni. I proszę nie moralizować! Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości. Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem! Niech się i internet na coś przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szym Re: LISTA KLASY!!! IP: 217.153.54.* 05.09.03, 12:22 Może to czegoś by nauczyło ich i innych gówniarzy. Jeszcze 10 lat temu to byłoby nie do pomyślenia. Dzieci bez serc i honoru, a winni - sa RODZICE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IKA Re: LISTA KLASY!!! IP: *.dtcentrum.pl 05.09.03, 16:16 Tak to prawda rodzice prawdopodobnie są jeszcze głupsi jak dzieci . Bronią tych łobuzów i te małe dziwki .Jak można tak sie zachowywac . To straszne poprostu nie ma słów . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rzadki Re: LISTA KLASY!!! IP: 62.29.248.* 05.09.03, 12:24 jakiego smrodu? oni w swoim gronie beda slawniejsi niz ewelina flinta. a swoja droga, dzieci w w wieku szkolnym sa regularnie napadane przez zuli (do tego stopnia, ze nie nosza ze soba nic cennego) i nikt sie tym nie przejmuje. a wiec po co ta burza w szklance wody o jednostkowy przypadek? do BEZKARNEGO bandytyzmu przyzwyczajamy dzieci od malego Gość portalu: henert napisał(a): > Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)? > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu. > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy (przyszłych absolwentów i > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni. > I proszę nie moralizować! > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości. > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem! > Niech się i internet na coś przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AK Re: LISTA KLASY!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:41 Wydaje mi się, że sława może nie być aż tak duża. Do technikum chodzi sporo inteligentnych osób, które czasami są całkowicie zdominowane przez mniejsze grupki róznej maści "cfaniaczków", chamów i bandytów. Publiczna krytyka może więc być bardziej dotkiliwa od krótkotrwałej popularności wśród małego grona "współbraci". Upublicznienie danych osobowych oraz twarzy może w dużej mierze przyczynić sie do refleksji na temat własnego zachowania i uchronic od większych przestępstw w przyszłości. > jakiego smrodu? oni w swoim gronie beda slawniejsi niz ewelina > flinta. > a swoja droga, dzieci w w wieku szkolnym sa regularnie napadane > przez zuli (do tego stopnia, ze nie nosza ze soba nic cennego) i > nikt sie tym nie przejmuje. a wiec po co ta burza w szklance wody > o jednostkowy przypadek? do BEZKARNEGO bandytyzmu przyzwyczajamy > dzieci od malego > > Gość portalu: henert napisał(a): > > > Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy > > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)? > > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu. > > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy > (przyszłych absolwentów i > > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni. > > I proszę nie moralizować! > > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości. > > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem! > > Niech się i internet na coś przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misiek DG Podajcie ich nazwiska !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:55 Dokladnie, moze ktos opublikuje liste tych wielkich "chuliganow". Ciekawe jak wtedy beda sie czuli??? Albo jeszcze lepiej, moze zrobic o nich strone internetowa. Wtedy beda mieli swoje 5 minut slawy (chociaz i tak sa juz slawni - Filut!!!). I moze znajdzie sie ktos kto im tez kiedys spusci ostry wpierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: LISTA KLASY!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 16:30 Jestem za... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mar Re: LISTA KLASY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 20:47 Gość portalu: henert napisał(a): > Może ktoś mógłby opublikować na forum listę tej wspaniałej klasy > (albo wskazać jak ją w sieci zdobyć)? > Niech sie za nimi powlecze przez życie trochę smrodu. > W końcu dalsze rodziny, znajomi rodziców, pracodawcy (przyszłych absolwentów i > ich rodziców) sąsiedzi itd. powinni być ostrzeżeni. > I proszę nie moralizować! > Dla chamstwa nie ma praw, względów, wyrozumiałości. > Tępić, gnieść, niszczyć - każdym, absolutnie każdym, sposobem! > Niech się i internet na coś przyda. Taaak! Piękny pomysł. Obawiam sie niestety, że nasze prawo na to nie pozwala. Chociaż, skoro jest czarna lista dłużników, to ja osobiście nie widzę przeszkód. A tymczasem "młodzi obywatele" (tfu) korzystają ze swych praw. Nawet na ich własnym filmie zakryto im buźki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jakub Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.chello.pl 09.09.03, 21:18 bo to są członkinie SLD i koleżanki tej ............ Jakubowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brunetka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 08:40 Temu nauczycielowi trzeba było pomóc a nie mówić ,że problem sam się rozwiąże.Ci nauczyciele ,którzy wiedzieli o tej syacji powinni zostać wyrzuceni ze szkoły ,razem z uczniami,którzy nie mają szacunku do nauczyciela.Taką młodziez powinni surowo ukarać ,zeby się opamiętali i wiedzieli co jest dobre a co złe. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp314 Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 12:02 > [...] Oni już raz dostali szansę której wielu > ich rówieśników nie ma. [...] Masz rację. Wydaje się, że ci, którzy świadomie marnuja okazję do nauki powinni zwracać wydane na nich pieniądze. Niektórzy nie potrafią uszanować tego co dostali za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Halnka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.espol.com.pl 05.09.03, 14:30 Zgadzam się,że to skrajna patologia. Nie bronię tych uczniów i wymierzyłabym srogą karę, ale....potem zrobiłabym ogólnopolską debatę na temat sytuacji, jaka panuje w polskich szkołach, domach, w kraju. To nie jest usprawiedliwianie.Zastanówcie się jednak, dlaczego oni tacy są? Czy nauczyciele nie ponoszą winy za pewne zachowania młodzieży? Swoim zachowaniem potrafią złamać niejednemu życie. Z mojego dziecka wychowawczyni w szkole podstawowej próbowała zrobić chorego psychicznie, bo ...za bardzo odstawał wiedzą od rówieśników. Syn ma obecnie 19 lat i jest członkiem Mensy.A to, co ona z nim wyprawiała przechodziło ludzkie pojęcie. Nawet zabroniła mu opowiadać, co dzieje się na jej lekcjach. Byłam w Kuratorium, u dyrektora szkoły i myślicie, że wygrałam?. Ona tam nadal pracuje, a moje dziecko musiało dojeżdżać do odległej placówki.Więc może zamiast leczyć chorobę, lepiej poznać przyczynę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oburzona Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:43 > niestety ten film uwidocznil jeszcze jedno - ta szkola kompletenie nie radzi > sobie z ksztaltowaniem mlodziezy! i ciezko nie zgodzic sie ze lista wydalonych > nie powinna skonczyc sie na uczniach choc lepiej byloby napisac gnojach! I tu zgadzam się w 100%,skoro pod okiem pani dyrektor dzieją się takie okropne rzeczy,to widocznie ona i reszta kadry nadają się co najwyżej do brakowania gwoździ,a nie do wychowywania.Uczniowie???- bydlaki bez wychowania,ciekawe czy rodziców tak traktują?? Uczniom proponuję zafundować poprawczak o zaostrzonym rygorze,niech się przyzwyczajają do więziennych warunków.....,bo tam zmierzają,co za ograniczone tępaki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: natemat Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 01:09 Brawo młody człowieku. Kiedy czytam takie wypowiedzi, odzyskuję wiarę w ten kraj. Bez żartów! Myślę, że jest Was, ludzi myślących podobnie, więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 200.252.230.* 07.09.03, 23:28 Nie pokazali twarzy bo bali sie tych kochanych uczniow skrzywdzic, zeby im sie czasem nie staly jakies nieprzyjemnosci, zeby czasem nie zostali rozpoznani... Nauczycielowi zaslonic - ok, ale tym dupkom powinni odslonic i wrzucic na billboardy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.ydp.com.pl 05.09.03, 08:08 Gość portalu: malpa24 napisał(a): > W tym kraju czasami brakuje HITLERA... jak mialem praktyki w szkole (nauczycielskie) to dyrektorka powiedziala zebym byl dla uczniow jak hitler :) i bylem i poskutkowalo. pelen respekt itp.. ale faktycznie coraz wiecej zezwierzecenia wsrod mlodziezy / dzieci(gimnazjum) i tam potrzeba psychologow, albo solidnych dawek prozaku. A kolesi z tego filmu to powinni wywalic na zbity ryj (cala klase za biernosc) no i uniemozliwic im dostanie sie do jakiejkolwiek szkoly. skoro kurde nie szanuja wiedzy tzn. ze jej nie potrzebuja, a jak nie potrzebuja to nie ma co ich na sile uczyc. Niech gnija w gettcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: loco Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.avalonia.dk 04.09.03, 22:57 Może pani dyrektor oświeci, w jaki sposób kształcić silnych psychicznie nauczycieli, zdolnych stawić opór prawdziwym bandytom. Może staż w jednostkach Specnazu lub Marines? W każdej szkole jest trudna lub bardzo trudna młodzież, na którą nie ma żadnego sposobu. Siła, to jedyny język jaki rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.f Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 08:22 Gość portalu: loco napisał(a): > Może pani dyrektor oświeci, w jaki sposób kształcić silnych psychicznie > nauczycieli, zdolnych stawić opór prawdziwym bandytom. Może staż w jednostkach > Specnazu lub Marines? W każdej szkole jest trudna lub bardzo trudna młodzież, > na którą nie ma żadnego sposobu. Siła, to jedyny język jaki rozumieją. Nie masz racji. Odpowiedzią na przemoc będzie eskalacja przemocy. Użycie siły tylko utwierdzi ich w przekonaniu, że agresja i przemoc są najlepszym sposobem na rozwiązywanie problemów, zdobycie wysokiej pozycji w społeczeństwie i w końcu - dobrą zabawę. Użycie siły deprawuje też nauczycieli bo o ileż łatwiej chlasnąć ucznia na odlew w twarz zapewniając sobie w ten sposób ciszę i spokój niż zainteresować go ciekawie przeprowadzoną lekcją czy mądrze postawionym problemem. Oczywiście są uczniowie tak destrukcyjni, że dla prób ich "nawrócenia" nie wolno poświęcać bezpieczeństwa i rozwoju całej klasy lub szkoły. Dla takich osobników nie ma w szkole miejsca a sprawami tak drastycznymi jak ta opisywana w artrykule musi zajmować się policja i prokuratura. Szkoła nie może być instytucją pogardzaną, którą można "zaliczyć" maltretując słabszych uczniów lub nauczycieli i śmiejąc się w nos rodzicom i jej władzom. Szkoła musi być wartością o którą trzeba dbać a edukacja szansą z której można ale wcale nie trzeba korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 09:05 Jestem ciekawy czy Pan Minister Janik zainteresował się Panem Komisarzem Policji - jeżeli faktycznie po obejrzeniu taśmy z wybrykami synalka uważał on, że nic się nie stało to w żadnym wypadku nie powinno być dla niego miejsca w Policji nawej jako stójkowego - przecież widząc, że bandyci kogoś katują powiedziałby, że nic się nie stało. Jak się okazało Pan Wychowawca klasy doskonale wiedział o wybrykach swoich pupili - jak miał on czelność stanąć przed kamerą i powiedzieć że klasa jest fajna - można z nią podyskutować - o czym ? czyżby o sposobie bicia - żeby ciosy były skuteczne. Czy ten Pan w dalszym ciągu wychowuje dzieci czy też Pani Kurator do czsu pełnego wyjaśnienia sprawy zawiesiła go w obowiązkach nauczycielskich. Wogóle podejrzewam, że ta sprawa jak wiele innych rozpłynie się w miarę upływu czasu - ludzie o niej zapomną a prawdopodobnie okaże się, że w klasie była kuzynka Pana Prokuratora który potrafi sprawę rozwodnić (a może dlatego przejęła ją Prokuratura ?) Przecież mają już obrońcę w osobie Pana Prezydenta miasta. Cały system oświaty jest do luftu. Wypadki znieważania nauczycieli są na porządku dziennym i nikt się tym nie przejmuje - jak uczennica "strzeli w pysk" nauczycielkę to ze szkoły odchodzi ta ostatnia. Dopóki nauczyciel będzie zarabiać mniej od sprzątaczki nie nastąpi poprawa sytuacji. Należałobu zmodyfikować Kartę Nauczyciela - jest coraz więcej "świętych krów" - nauczyciel jeżeli formalnie uzyska mianowanie na wyższy stopień w praktyce jest nieusuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maggreg Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 10:07 Gość portalu: wojthek napisał(a): > Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak wychowali > rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta. > Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po > obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom > takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka ogolnonarodowa > debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy. A po debacie zalegalizować eutanazję i do wora z nimi, rodziców takich rzezimieszków wysterylizować, I byłbym spokojny o swoją rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oniemiała Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 10:12 Ponownie apeluję do uczestników tej wymiany opinii o zaprzestanie porównywania tego plugastwa do zwierząt, bo obrażamy tym wszelkie boski stworzenia. To co reprezentują sobą te istoty z toruńskiego technikum wymyka się wszelkim porównaniom. To dno, bagno i syf, a wszystko to przyobleczone w ciała młodych, zdrowych ludzi z zapewne kochających polskich rodzin. Ich zachowanie w ogóle nie mieści się w obszarze mojego wyobrażenia o tym, jak może zachować się młody człowiek, jak może w ogóle zachować się zdrowy psychicznie człowiek!!! Sądzę, że temu nauczycielowi też trudno w to było uwierzyć i może dlatego pomimo faktów, trwał w tym tragicznym odrętwieniu. Nawet nie próbuję sobie wyobraziź takiej sytuacji z moim udziałem. Prawda jest taka, że grożą one każdemu nauczycielowi, a to ze względu na fakt, że nie ma on wobec uczniów właściwie żadnych praw i jak się okazuje na tym przykładzie jest w tych najtrudniejszych i najtragiczniejszych sprawach pozostawiony sam sobie. Nie może liczyc na wsparcie i zrozumienie nawet wśród "swoich" czyli reszty grona nauczycielskiego. Polska szkoła zmierza do sytuacji, w której żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał w niej pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ojciec Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.243.* 05.09.03, 10:29 Gość portalu: wojthek napisał(a): > Zle sie dzieje w panstwie polskim, mozna zapytac jak wychowali > rodzice tych dzieciakow, ze zachowuja sie jak zwierzeta. > Opowiedz dyrektorki liceum, ktora stwierdza, ze wina lezy po > obu stronach to zenada. Wrazliwym i spokojnym nauczycielom > takze nalezy sie szacunek. Przydalaby sie wielka ogolnonarodowa > debata na temat sytuacji psychicznej wspolczesnej mlodziezy. Z tą wrażliwością nauczycieli to lekka przesada...z resztą się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Co za polityka Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.pl / 172.17.1.* 04.09.03, 21:24 A to wszystko tylko dzięki polskiemu prawu. A wiem jak to jest bo sam chodziłem rok temu do takiej klasy. Nauczyciele się nas boją i wolą odejść ze szkoły niż coś powiedzieć a nawet jeśli ktoś doniesie to i tak nik se ztego nikt nierobi a chyba powinnyśmy to zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 03:06 Gość portalu: Co za polityka napisał(a): > A to wszystko tylko dzięki polskiemu prawu. A wiem jak to jest bo sam > chodziłem rok temu do takiej klasy. Nauczyciele się nas boją i wolą odejść ze > szkoły niż coś powiedzieć a nawet jeśli ktoś doniesie to i tak nik se ztego > nikt nierobi a chyba powinnyśmy to zmienić wybacz, ale co ma do tego polskie prawo? nauczyciel mógl dochodzic swoich praw, ale tego nie zrobil i nie robi. typowe rzucanie glupimi sloganami...prawo winne Odpowiedz Link Zgłoś
warn Re: Zadręczyć nauczyciela 05.09.03, 09:29 społeczna dyskusja na temat chorego szkolnictwa , tzw molochów państwowych jest niezbędna.Zastraszani nauczyciele, młodsze dzieci ,tzw. fala jest na porządku dziennym.Beznadziejne prawo, które chroni takich bandzirów- trzeba to zmienić!Jestem za karaniem zarówno dzieci i rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosik@life.pl WYRZUCIĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:47 jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!! Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gargamel Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.client.comcast.net 05.09.03, 00:14 Nie do pomyslenia jest fakt jaki mial miejsce w tej szkole.Co mogla zrobic dyrektorka?Zareagowac stanowczo i konsekwentnie!Jezeli nie wie co ma zrobic jest NIEKOMPETENTNA na tym stanowisku.Mlodziez ta powinna byc w trybie natychmiastowym wydalona (relegowana) ze szkoly i przyjecie ich do jakiejkolwiek innej szkoly musi byc bardzo przemyslane (kazdy gdzie indziej). Jezeli to nie nastapi w ciagu 48 godzin taka sama sytuacja moze wystapic w szkolach calej POLSKI.Podobni BANDYCI beda sie czuc bezkarni!!!Sprawa winna trafic do sadu i zasadzone winno byc finansowe odszkodowanie dla nauczyciela. Jezeli nauczyciel trzepnie gowniarza w dupsko to jest raban na caly kraj.Teraz nalezy pokazac druga strone medalu,niech szanowni rodzice oplaca ze swej kieszeni sanatorium dla nauczyciela(dla podratowania utraconego zdrowia.) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oburzona Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:54 Gość portalu: gargamel napisał(a): > Nie do pomyslenia jest fakt jaki mial miejsce w tej szkole.Co mogla zrobic > dyrektorka?Zareagowac stanowczo i konsekwentnie!Jezeli nie wie co ma zrobic > jest NIEKOMPETENTNA na tym stanowisku.Mlodziez ta powinna byc w trybie > natychmiastowym wydalona (relegowana) ze szkoly i przyjecie ich do > jakiejkolwiek innej szkoly musi byc bardzo przemyslane (kazdy gdzie indziej). > Jezeli to nie nastapi w ciagu 48 godzin taka sama sytuacja moze wystapic w > szkolach calej POLSKI.Podobni BANDYCI beda sie czuc bezkarni!!! Sprawa winna > trafic do sadu i zasadzone winno byc finansowe odszkodowanie dla nauczyciela. > Jezeli nauczyciel trzepnie gowniarza w dupsko to jest raban na caly kraj.Teraz > nalezy pokazac druga strone medalu,niech szanowni rodzice oplaca ze swej > kieszeni sanatorium dla nauczyciela(dla podratowania utraconego zdrowia.) Również uważam,że konsekwencje powinni ponieść uczniowie i ich rodzice, tym osobom??? należy wyraźnie pokazać,że ich zachowanie było bardzo złe, inaczej do czego dojdą w przyszłości i co zrobią za parę lat- zabiją nas bo im się nasze spodnie nie spodobają???? Jestem jak najbardziej za pociągnięciem do odpowiedzialności uczniów i ich rodziców,jeżeli nie zatrzymamy tego teraz strach pomyśleć co się stanie później..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: filip42@gazeta.pl Re: WYRZUCIĆ !!! IP: 195.245.213.* 05.09.03, 06:48 Gość portalu: kosik@life.pl napisał(a): > jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich > wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko > edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich > pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!! > > Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE > KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!! ........................... To nie jest prawda!!! W prywatnych szkołach jest tak samo źle lub jeszcze gorzej. Tam często można usłyszeć: "Siedź cicho, kto ci płaci!!" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Do Re: WYRZUCIĆ !!! IP: 148.81.8.* 05.09.03, 11:02 Gość portalu: kosik@life.pl napisał(a): > jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich > wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko > edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich > pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!! > > Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, Wyrzucić, !!! DYREKTORKE > KONIECZNIE TEŻ - POKAŻMY ZE SZANUJEMY PRAWO !!! Mylisz się kotku, żadna szanująca się prywatna szkoła ich nie przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gemini70 Re: WYRZUCIĆ !!! IP: *.ima.pl 05.09.03, 16:00 Gość portalu: kosik@life.pl napisał(a): > jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich > wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko > edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich > pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!! > jeszcze jedno, musimy też wychowac rodziców tej bandy, kiedy ich wszystkich wyrzucimy ze szkoły rodzice moga zapewnic im tylko edukacje w szkole prywatnej - 500,00 miesięcznie - a to nauczy ich pokory ... ja osobiście podniósłbym im czesne do 2000,00 !!! To opowiadała mi koleżanka " Wiesz w klasie Marka jest jeden uczeń, który terroryzuje wszystkich : bije inne dzieci, zagląda nauczycielom do torebek, chodzi po klasie na lekcjach itp. Nic nie możemy zrobić , bo jego mama opłaciła czasne do końca roku szkolnego i dyrektorka tez nie ma pomysłu co z tym uczniem zrobić. Z kilku szkół był już usunięty, a w domu samotna matka tez sobie z nim nie radzi. Dopiero z końcem roku nie przedłużono z nim nauki. " To była kilka lat temu klasa V !!!!! szkoła prywatna. Widzę, że teraz jest znacznie gorzej. Też uważam , że winni są RODZICE , bo robią kasę /popatrzmy na ubiory dzieci/ i nie mają kilku minut na rozmowę z synem.Kara powinna być dotkliwa zarówno dla uczniów jak i dla rodzicow. Dziwne mi się wydaje, że dyrekcja zasłania się niewiedzą. Co to za dyrektor, który nie wie co się na "jego podwórku" dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kat [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 07:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczycielka Sprawa uczniowska? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 20:12 Ten artykuł wstrząsnął mną okropnie! Jestem starym nauczycielem, wiele widziałam,przeżyłam... Ale, takie zachowanie młodzieży kwalifikuje się do natychmiastowego wyrzucenia uczniow szkoły / nie przeniesienia!!!!/. Nie wierzę, aby tak dręczony nauczyciel z nikim się nie podzielił opinią o klasie! Nie wierzę, aby dyrektor szkoły, wychowawca, nie wiedzieli, jakich uczniow mają w swojej szkole! Takie okrutne instynkty uczniow musiały być zauważone na przerwach, innych lekcjach! W/g mnie, karę powinna ponieść dyrektor placówki,ktora nie wiedziała, co dzieje się w jej szkole.To jest niedopuszczalne i niebezpieczne z uwagi na dobro innych dzieci. Nie wierzę, że te palanty zachowywały się grzecznie wobec innych uczniow, młodszych, słabszych. Przecież ich zachowanie trwało pół roku!!! Gdzie są opinie innych uczniow tej szkoły? Przecież palant jeden z drugim musieli się tym chwalić! Młodzież tej szkoły była - jest pozbawiona elementarnej opieki nauczycieli i dyrekcji!!! A nauczyciel? Podejrzewam, że znając atmosferę szkoły i będąc człowiekiem " nie z tego chamskiego świata"- nie umiał się znaleźć w tej sytuacji. Biedny człowiek! Jest mi go bardzo żal, tym bardziej,że sprawa nabrała rozgłosu i nie będzie miał spokoju. I to wszystko za jego dobre serce. Panie Profesorze! Jestem z Panem. Ale musi Pan też wiedzieć, że na chamstwo w naszych czasach, trzeba odpowiadać chamstwem! Jeśli to nawet jest wbrew Panu, Pana zasadom. Pozdrawiam Pana i życzę, by Pan szybko o tym zapomniał. Szkolne palanty-nie chcę używać brzydkiego słowa, chociaż ono było by tu na miejscu - powinny trafić do zakładu poprawczego i nie mieć już możliwości skończenia żadnej szkoły. Rodzicom uczniow gratuluję wychowania pociech!!!!!! Może się i Państwo kiedyś doczekają "serca" od swoich dzieciątek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krisss Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.domena.pl 05.09.03, 09:55 niestety takie to juz pokolenie.zadnego poszanowania ludzkiej godnosci.Nauczyciele naszych rodzicow i dziadkow nigdy by sobie na to nie pozwolili.brali dyscypline do reki i walili nia ze az milo.inie bylo o tym mowy ze to niehumanitarne i takie tam banialuki.Teraz tych zwyrodnialcow sad powinien wyslac do poprawczaka ,aby tam poglebiali swoja edukacje.Ale pewno sie okaze ze wszyscy pochodza z rodzin o nieposzlakowanej opini i warunkowo sprawe sie umorzy ,albo w najgorszym wypadku odda pod opieke kuratora sadowego..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ojciec Re: Zadręczyć nauczyciela IP: 62.233.243.* 05.09.03, 10:37 Uczniowie powinni zostać surowo ukarani a pani dyrektor powinna stracić posadę.Przede wszystkim to jej wina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Guru DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.classcom.pl / 192.168.203.* 05.09.03, 12:25 Jestem uczniem! Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela. Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu! Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po ulucach i zabijających dla przyjemności! Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą. Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!! Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji nastąpiła w drógim semestrz?? Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a tyranem?? Niechce nikogo oceniać, wydaje mi sie jednak, że gdyby nauczyciel ten stanowił coś sobą nie został by tak potraktowany! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jaclek Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 05.09.03, 14:57 Właściwie, to na taki list nie powinno się odpowiadać.Twój podpis już sugeruje, że masz człowieku, o ile tak cię mażna nazwać, dewiacje. Oznacza to, że nie powinieneś się wypowiadać publicznie. PS. Nie zasługujesz, żeby pisać "Cię". Jesteś człowieczkiem z bardzo małego "c", stąd napisałem "cię". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: belferka Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.qmmentor.com.pl 05.09.03, 15:54 Guru, jesteś młodym człowiekiem, więc chyba można Ci wybaczyć nieodpowiedzialne słowa. Być może jakiś nauczyciel rzeczywiście Cię skrzywidził. Ale nie sądzę, żeby taka opinia jak Twoja była na miesjcu w tej dyskusji. Osobiście bardzo wątpię, żeby klasa "wyżyła się" na tym angliście bo ich gnębił. Gdyby anglista "gnębił" ich, to uczniowie baliby się oddychać bez jego pozwolenia. Na tym właśnie częściowo polegał problem, że ten nauczyciel był zbyt grzeczny i zbyt kulturalny jak na chore warunki polskiej szkoły! Dlatego nim pomiatali. Wątpię szczerze, aby tych byczków ktokolwiek kiedykolwiek gnębił, to raczej oni gnębią - rodziców, nauczycieli, kolegów... Tak to przynajmniej widze z mojej perspektywy. Ale przede wszystkim, Guru, chciałam Ci powiedzieć, że żaden powód ani żadne przykrości nie usprawiedliwiają takiego zachowania! Nie można się na nikim wyżywać, bo mnie wkurzył! Przemysl to sobie, naprawdę. Jesli szukasz sposobów na odreagowanie stresów szkolnych, to zapisz się na basen albo zacznij malować na szkle, ale nie usprawiedliwiaj tych bandytów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ani Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.icpnet.pl 05.09.03, 16:09 Gość portalu: Guru napisał(a): >> Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu! > Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po > ulucach i zabijających dla przyjemności! > Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką > sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą. > Dostałam nozem od takiego jednego. Po prostu wracalam do domu. Dziwisz sie ze zle takim zycze? Ciesze sie ze zyje a wszystkich takich bym zlikwidowala, zeby ludzie nie bali sie chodzic ulicami tak jak ja teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanka Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 17:06 Gość portalu: Guru napisał(a): > Jestem uczniem! > > > Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela. > > > Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu! > Zupelnie jak dzikie zwierzeta - tez nie atakuja bez powodu. Trzeba sie tylko umiec z nimi obchodzic, a najbezpieczniej wsadzic do klatki. Czy to chciales powiedziec, czy tylko ci tak wyszlo? > > Kłamstwem ujest stereotyp bandy młodzienaszków idacych z nożem po > ulucach i zabijających dla przyjemności! > > > Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką > sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą. > > > Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak > można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak > najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!! > > > > > Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z > całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji > nastąpiła w drógim semestrz?? > > > Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel > traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a > tyranem?? > > Dobrze wiesz, ze surowemu, albo nawet z lekka sadystycznemu nauczycielowi nikt nie podskoczy. Za wszystkie prawdziwe i wyimaginowane krzywdy delikwenci biora odwet na slabszych od siebie, nie na tyranach. Naprawde jestes uczniem, ze tego nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: puella Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 00:51 Gość portalu: Guru napisał(a): > Jestem uczniem! > Dlatego musisz się w życiu jeszcze duuuuuzo nauczyć! puella Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wqr... tymi qr... Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.kgp.waw.pl 08.09.03, 04:14 Guru, ciebie to chba porypało. Czy każdy słaby psychicznie człowiek, bo takim niewątpliwie jest ów nauczyciel, ma być pomiatany? Czy ciężkie dzieciństwo i młodość mają tłumaczyć agresywne zachowanie wobec kogokolwiek? Ja wychowałem sie w jednym z najgorszych miejsc w Wawie, na Sielcach. Robilismy różne numery, ale takiego g... to bysmy sie nie tknęli, po prostu duma i honor by na to nie pozwoliły. Postapili jak psy i jak psów ich traktować, nie jak Ludzi. Bo żeby być Człowiekiem, żeby na miano Człowieka zasłużyć, trzeba coś soba reprezentować, trzeba mieć HONOR. A tym Palantom (przez duże P) to nawet napluć w twarz by mi się nie chciało. Ale faktem jest to, że taki brak szacunku do ludzi wyniesli z domów, i tu ukłony dla rodziców. Ciekawe co powie tata gdy chlopiec przyjdzie do domciu podpit, da mu w pysk i weźmie kase na nastepną flaszkę? Przypomina mi sie fragment pioseki Kazika "Dobry chłopak był, mało pił". Oni też wg słów rodziców pewnie aniołkami będą. ********************************************** niech nie zmyli was IP ja nie jestem z Policji ********************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: DAJMY ŻYĆ MŁODYM!! IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:26 Gość portalu: Guru napisał(a): > Twierdze, że wina leży ewidentnie po stronie nauczyciela. > Młodzi ludzie nigdy nie atakuja bez powodu! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Tu nie istotne czy nauczyciel był dobrym pedagogiem, to człowiek, żywa istota, którą należy szanować. Chciałbyś, by ktoś kiedyś w ten sam sposób ocenił Ciebi i dał przyzwolenie by Ciebie tak potraktowano? Zła sytuacja rodzinna, domowa czy socjalna nie jest wytłumaczeniem dla tego co się zdarzyło. Ci ludzie nie chcą się uczyć, nie chcą przyswajać niczego co mogłoby im pomóc. Nie mają żadnych ambicji, żadnej ciekawości poznania świata. Trzeba w końcu zrozumieć, że świat nie ma obowiązku pomagania komukolwiek wbrew jemu samemu! Ci psuedo-ludzie mieli szansę, mogli się uczyć, mogli zmienić swoją sytuacje. Jedyne na co było ich stać to, to by pokazac światu, że nie zasługują na to co im zaofiarowano. Nie ma żadnego usprawiedliwienia, wytłumaczenia dla takich bezmózgich potworów. > Robią to dlatego, że są pod presją innych, że w domu mają cieżką > sytuacje, dlatego, że w szkole wytrzymac nie mogą. > Na dodatek całe społeczeństwo ich potępia. nikt ich nie uczy jak > można odreagować! wszyscy ich odpychają!! ignorują traktują jak > najgorsze ścierwo!! A oni potrzebują zrozumienia i muiości!! > Moze sie wydawać, że pisze teraz Apel nie majacy nic wsólnego z > całą sprawą! czy ktokolwiek zastanowił sie dlaczego fala agresji > nastąpiła w drógim semestrz?? > Może do tej pory cały czas oni byli szykanowani, może nauczyciel > traktował ich jak zwierzęta?? Może nie byl człowiekiem, a > tyranem?? > Niechce nikogo oceniać, wydaje mi sie jednak, że gdyby nauczyciel > ten stanowił coś sobą nie został by tak potraktowany! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaja A co na to dyrektor szkoły? IP: *.scp.poznan.pl 05.09.03, 13:54 A dyrektor umwya rączki? Taki cwaniak. W takim razie jestem za tym, aby ten człowiek prtzestał dawać młodzieży zły przykład i sam dobrowolnie zmienił pracę na np. hutnika, albo stolarza!!! Przecież to on ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w szkole. Jeśli jakiś nauczyciel sobie nie radzi, to trzeba mu pomóc, a nie zadowalać się stwierdzeniem, że ta klasa już taka jest. Kompletny idiota! I taki ma do czynienia z młodzieżą. Nie dziw, że rosną oni na knąbrnych, debilowatych sadystów. Mając taki przykład wokół nie trudno o zrozumienie takkiej sytuacji. A tak na poważnie wszyscy ci "uczniowie" powinni odbyć karę w obozie pracy albo opiekując się staruszkami, podmywając ich, sprzątając i robiąc zakupy. Może to nauczyłoby ich szacunku do drugiego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: A co na to dyrektor szkoły? IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 05.12.03, 20:52 To dyrektor szkoly jest winien calej sprawie a nie uczniowie. To on powinien poniesc za to odpowiedzialnosc w pierwszej kolejnosci. Gdyby nauczyciel wiedzial, ze moze oczekiwac na pomoc z jego strony z pewnoscia by sie po nia zwrocil. To dyrektor dbajac o wlasna posadke chce za wszelka cene zepchnac wine na nauczyciela. To on psychcznie gnebil tego nauczyciela!!!!!! Precz z takimi dyrektorami !!!!!!!!!!! Tyle porzadnych ludzi uczy w szkole tylko tych ukladzikow nie maja w kuratorium i potem cierpia przez takich ..........????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cezarx Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.chello.pl 05.09.03, 14:01 JAk dla mnie rozwiązanie jest jedno pod sciane i......... kłopotu nie ma Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ali Re: Wywalić, osądzić i do więzienia !!!! IP: *.pekao.com.pl 05.09.03, 15:29 Dzisiaj znęcają się nad nauczycielem jutro kogoś zabiją za np. 15 zł...... Nie ma co się łudzić, to są zwykli przestępcy. Kuratorium powinno jak najszybciej zwolnić Dyrektora. Jego tłumaczenia są żenujące. Było nie było on tego człowieka zatrudnił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Zadręczyć nauczyciela- prymitywizm i zezwierzęcenie IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:11 Należy doprowadzić do tego, by pseudo-uczniowie i pracownicy toruńskiego technikum ponieśli surowe kary: pierwsi za to czego się dopuścili, drudzy za przyzwolenie. Obie strony ponoszą odpowiedzialność za obrzydliwe, nasycone okrucieństwem i zdradzające wyjątkowy prymitywizm, postępowanie. Nieważne czy ofiara była dobrym pedagogiem - to człowiek, istota żywa, czująca, mająca uczucia, których nikt nie uszanował, któremu nikt nie pomógł. W Polsce każdy ma możliwość kształcenia się - uczniowie technikum toruńskiego pokazali, że nie powinni z tego prawa korzystać. Co więcej, należy ich tego prawa pozbawić, to przywilej, którego nie są godni. Zezwierzęcenie którego nie wsydzili się ujawnić sugeruje, że żadne wysiłki, żadna edukacja czy w tym przypadku raczej resocjalizacja takim ludziom nie pomoże. Nie warto próbować. Wszyscy uczniowie powinni zostać usunięci ze szkoły w trybie natychmiastowym, ich akta powinny zostać zaopatrzone w stosowne informacje - powinni otrzymać etykietki informujące potencjalnych dyrektorów szkół czy pracodawców, jakimi są ludźmi. Podobnie, nauczyciele toruńskiej szkoły powinni stracić prawo do wykonywania zawdodu, nie dlatego, że są złymi nauczycielami, ale dlatego, że są złymi, biernymi, tchórzliwymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szn Zadręczyć nauczyciela IP: *.osow.pl 04.09.03, 21:07 gorsi niz zwierzeta... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jabol Re: Zadręczyć nauczyciela IP: *.acn.waw.pl 04.09.03, 21:10 Nóż w kieszeni się otwiera... Oto rosną w oczach pospolici bandyci. Ciekawe czy ktoś na to zareaguje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kontiki tez torturowalem nauczycieli, psychicznie raczej niz f IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:08 izycznie. Na szczescie nie bylo wowczas w modzie filmowanie i jakos z Boza pomoca szkoly ukonczylem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: expertum credere potes do Modratora forum IP: *.intern.wittmann / 10.100.69.* 04.09.03, 21:15 Moderatora forum prosze o zlozenie doniesienia o przestepstwie odnosnie glupka z Jaroszowki (ps. kontiki), wypowiedz oraz adres internetowy umozliwiaja przesluchanie delikwenta na policji oraz skonfrontowanie jego wypowiedzi z uczacymi go kiedys nauczycielami/nauczycielkami. nie chce poprawiac profesora karnisty, ale jesli nauczyciel byl mianowany to jest chyba funkcjonariuszem publicznym. prosze o opinie w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Były uczeń TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:47 A kochane pociechy wychowała nam chołota która ruszyła w pogoń za pieniądzem u schyłku PRL-u... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: młoda z torunia Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.zg.opole.pl / 192.168.1.* 05.09.03, 06:52 sam jesteś cipusiem i najwyrażniej debilem skoro to tak ci się podoba życzę ci żeby twoje dzieci biły cię codziennie po tej ograniczonej gębie może wtedy zrozumiesz że nie mozna tego tolerować bez względu czy ktoś jest słaby psychicznie czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 12:00 Gość portalu: młoda z torunia napisał(a): > sam jesteś cipusiem i najwyrażniej debilem skoro to tak ci się > podoba życzę ci żeby twoje dzieci biły cię codziennie po tej > ograniczonej gębie może wtedy zrozumiesz że nie mozna tego > tolerować bez względu czy ktoś jest słaby psychicznie czy nie Ja jeszcze Ci życzę samych chorobliwych sadystów jako nauczycieli - tzn. nauczyieli niecipciusiów z jajami - dla Twoich dzieci (kiedyś tam w przyszłości). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ika Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.dtcentrum.pl 05.09.03, 16:19 Bardzo słysznie !!!!!!!!!!!!!!! Popieram twoja wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dr Nightmare Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.ydp.com.pl 05.09.03, 08:16 Gość portalu: Były uczeń napisał(a): > A kochane pociechy wychowała nam chołota która ruszyła w pogoń za > pieniądzem u schyłku PRL-u... Może powinienneś były uczniu obejrzeć sobie "Ballade o Januszku" ? Szczerze życzę Ci, coby twoje własne dzieci kiedyś tak cię potraktowały i powiedziały ci: stary dawaj kase! a teraz właź pod łużko, do karceru! itd... a teraz w formie zrozumialej dla kogos takiego jak Ty: -sam jestes cipcius bucu jeden. nie pozdrawiam, zyczę Tobie rychłego zdobycia Nagrody Darwina Odpowiedz Link Zgłoś
majkelman Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! 05.09.03, 16:16 nie chce sie wtracac, ale nie rozumiem co takiego zlego powiedzial Byly uczen ze tak na niego najechalas... no chyba ze to ja nie zrozumialem intencji jego wypowiedzi, ale wydaje mi sie ze to raczej ty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: 62.233.233.* 05.09.03, 08:37 TEN "BYŁY UCZEŃ" TO CIPUŚ BEZ MÓZGU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Były uczeń JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 09:18 Przez takich jak wy,takie miernoty psychiczne uczą w szkole! Bo gdyby nie daj Boże ten nauczyciel wrzasnął na któregoś z uczniów wyrosłaby tu jeszcze większa afera,a wy stanęlibyście wtedy w obronie biednego dziecka...Nauczyciel to cipciuś,bo powinien umieć sobie poradzić z taką sytuacją dużo wcześniej,skoro doprowadził do takiego stanu,ewidentnie znaczy że do pracy pedagoga się nie nadaje.Wy zaś,twierdząc że biedny nauczyciel nie jest cipciusiem pomimo że bał się uczniów (!) jesteście takimi samymi wątłymi osóbkami jak on,które poddają się nastoletniej hołocie,nie myśląc o tym kto i dlaczego tak ją wychował.Otóż wychowali ją tacy "rodzice" jak wy i tacy "nauczyciele" jak cipciuś z Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rado [...] IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oniemiała Re: JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 10:43 Gość portalu: Były uczeń napisał(a): > Przez takich jak wy,takie miernoty psychiczne uczą w szkole! Bo > gdyby nie daj Boże ten nauczyciel wrzasnął na któregoś z uczniów > wyrosłaby tu jeszcze większa afera,a wy stanęlibyście wtedy w > obronie biednego dziecka...Nauczyciel to cipciuś,bo powinien > umieć sobie poradzić z taką sytuacją dużo wcześniej,skoro > doprowadził do takiego stanu,ewidentnie znaczy że do pracy > pedagoga się nie nadaje.Wy zaś,twierdząc że biedny nauczyciel nie > jest cipciusiem pomimo że bał się uczniów (!) jesteście takimi > samymi wątłymi osóbkami jak on,które poddają się nastoletniej > hołocie,nie myśląc o tym kto i dlaczego tak ją wychował.Otóż > wychowali ją tacy "rodzice" jak wy i tacy "nauczyciele" jak > cipciuś z Torunia... Ciekawe, jak określiłbyś takiego nauczyciela, gdyby to była kobieta? Co to ma znaczyć "cipciuś", "bez jaj"! A poza tym, zamiast tak teoretyzować (co nie wymaga sporego wysiłku) może podałbys konkretny sposób w jaki ten człowiek miał zapanować nad tymi kanaliami, jak się sam wyraziłeś. Ciekawa jestem czy byłbyś taki hardy mając świadomość, że n.p. wchodząc do swojego bloku, może cię spotkać bardzo niemiła niespodzianka od jednego z tych osiłków. Uczniowie mogą się czuć bezkarni, bo sam nauczyciel nie może nic. Dopiero jakieś wspólne działanie daje szanse na jakieś rezultaty, ale jak widać na tym przykładzie łatwiej jest znaleźć sobie kozła ofiarnego i na nim sobie poużywać zamiast szukać skutecznych i konkretnych rozwiązań. Być może ten człowiek nie okazał się wystarczająco odporny do pracy w dzisiejszej szkole, ale to tylko świadczy źle o tej szkole, a nie o nim samym! A najgorsze, że w tym dramacie był sam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roo JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.51.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 05.09.03, 11:10 NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ UZYWANIA PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hanyszka Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: 213.25.87.* 05.09.03, 11:55 Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel nie powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy potrzebni sa wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki na poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze - uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec tym debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie strasznie szkoda. Gość portalu: roo napisał(a): > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ UZYWANIA > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.devs.futuro.pl 05.09.03, 12:11 Gość portalu: hanyszka napisał(a): Byłaby to może prawda, gdyby o zawód nauczyciela tłukły się tłumy chętnych. Szczególnie tych uczących języków obcych. Co to ma jednak do rzeczy: nauczyciel powinien mieć wiedzę ze swojej dziedziny i umieć ją przekazać uczniom. To, że jest on spokojnym człowiekiem w niczym tu nie powinno przeszkadzać. Jest w szkole po to, by czegoś nauczyć, a jeżeli komuś nie chce się uczyć, nie musi. Wynocha na ulicę. Dość już w kraju takich co w szkołach są tylko dla papierka. W ten sposób wychowuje się zdemoralizowanych przyszłych obywateli, co wszystko mierzą w kategoriach siły, przewagi, spryciarstwa i wszystko przeliczają na pieniądze. Chyba, że o to nam chodzi? > Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od > przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi > zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel nie > powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy potrzebni sa > wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale > ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki na > poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze - > uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie > mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec tym > debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie strasznie > szkoda. > > > Gość portalu: roo napisał(a): > > > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ > UZYWANIA > > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug > > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni > > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hanyszka Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: 213.25.87.* 05.09.03, 12:44 Gość portalu: ewa napisał(a): Ewa, ale czy naprawde sposobem naprawy polskiej edukacji ma byc wyludnienie szkoly ze wszystkich tych, którym "nie chce sie uczyc"? I gdzie oni pojda? Zmienia sie przez to? Nie, sterroryzuja tylko inne srodowisko, przeniosa problem gdzie indziej.Nie jest tez prawda, ze do uczenia wystarczy wiedza.Ona nie wystarczy, nauczyciel to zawod, do ktorego potrzebne sa pewne cechy charakteru, innego dla pedagoga w podstawowce, inne dla uczacego w technikum, a jeszcze inne dla prestizowego liceum dla inteligenckich dzieci.Nic sie w polskim systemie nie zmieni, jesli nie zaczna nauczycielom wiecej placic, stosownie do ich ciezkiej pracy. Wtedy moze pojawi sie selekcja i dla takich idiotek jak dyrektorka tego technikum nie bedzie juz miejsca? Moze to i wplynie jakos na szacunek uczniow, jesli zwiekszy sie prestiz zawodu nauczyciela.Bo na razie to szkola poglebia tylko demoralizacje, ktora zaczyna sie w domu. > Gość portalu: hanyszka napisał(a): > Byłaby to może prawda, gdyby o zawód nauczyciela tłukły się > tłumy chętnych. Szczególnie tych uczących języków obcych. Co to > ma jednak do rzeczy: nauczyciel powinien mieć wiedzę ze swojej > dziedziny i umieć ją przekazać uczniom. To, że jest on spokojnym > człowiekiem w niczym tu nie powinno przeszkadzać. Jest w szkole > po to, by czegoś nauczyć, a jeżeli komuś nie chce się uczyć, nie > musi. Wynocha na ulicę. Dość już w kraju takich co w szkołach są > tylko dla papierka. W ten sposób wychowuje się zdemoralizowanych > przyszłych obywateli, co wszystko mierzą w kategoriach siły, > przewagi, spryciarstwa i wszystko przeliczają na pieniądze. > Chyba, że o to nam chodzi? > > > Dajcie spokój, roo i inni.Kazde miejsce, poczawszy od > > przedszkola, jest rzadzone przez "silnych z jajami", a slabi > > zawsze obrywaja.Facet mial poniekad racje, ten nauczyciel nie > > powinien uczyc w tak trudnej szkole.Na trudne czasy potrzebni > sa > > wyjatkowi ludzie, wyjatkowi - mysle: twardzi, odwazni, ale > > ludzcy.Ten anglista moze uczyc w szkolach gdzie sa dzieciaki > na > > poziomie ale w takim bagnie - nie.Zrozumcie mnie dobrze - > > uwazam , ze tym gnojom nalezy wytoczyc normalny proces,nie > > mowiac o wypierdoleniu ze szkoly, dobrze sie tez przyjrzec tym > > debilnym panienkom z ich klasy. A faceta mi osobiscie > strasznie > > szkoda. > > > > > > Gość portalu: roo napisał(a): > > > > > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ > > UZYWANIA > > > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, > wedlug > > > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni > > > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arlekin Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.iweb.pl 06.09.03, 01:37 Wiem jedno,kim jest pajac który nie umie zapanowac nad małymi żulikami?????? Parodia nauczyciela-chciał sie bratac z "młodzieżą" to sie doigrał... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gryzli Re: JESTES TAKIM SAMYM CHAMSKIM ELEMENTEM, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:05 Jestem nauczycielem. W swojej pracy nie spotkałem się osobiście z takim zachowaniem. Wiem że wobec innych nauczycieli uczniowie zachowują się nagannie, ale nie aż tak. Główną winę ponosi tu dyrekcja szkoły. U mnie gdy nauczyciel skarżył się na zachowanie uczniów usłyszał: "Jeśli nauczyciel sobie nie radzi to nie powinien uczyć". Moim zdaniem: "Jeśli dyrektor nie potrafi pomóc swemu pracownikowi nie powinien być dyrektorem". Jaka jest sytuacja na rynku pracy każdy widzi. Ludzie są poniżani, ale przychodzą do pracy bo muszą z czegoś żyć. Uważam że dyrektorka tej szkoły powinna odpowiadać przed sądem razem z uczniami, bo pomimo sygnałów, nie robiąc nic, udzielała pozwolenia na znęcanie się nad człówiekiem. Czy ktoś zastanowił się do czego mogłoby dojść gdyby sprawa nie wyszła na jaw. Do czego mogliby posunąć się rozwydrzeni uczniowie? A gdyby nayczyciel doprowadzony do ostateczności w końcu któremuś gnojowi przyłożył? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: schleppel Czytam slucham i .... brak mi slow. IP: w3cache.v.INTELINK.pl:* 07.09.03, 20:29 Boze.... to co sie stalo u nas w Toruniu jest pozalowania godnym zbiegiem wyopadkow. Calym ciagiem popelnionych bledow. Po poerwsze .. tak pozna reakcja na cale zajsice (minely cale wakacje).. tuszowanie sprawy. Po drugie, poczucie totalnej bezkarnosci ucznwiow. Na Boga... rana pedagogiczna zastanawia sie czy ich wyrzucic ze szkoly. Wedlg mnei nie ma o czym nawet myslec !! Wilczy bilet sie tylko nalezy. MAlo.. za narusznienei niewtykalnosci osobistej proces !!! A co by bylo gdyby to byla mloda kobieta ? Az boje sie myslec. Ten nauczyciel byc moze faktycznie nie nadawal sie do uczenia w tej szkole. Gdzie jednak byla dyrekcja ? Od tego jest dyrektor by panowac, selekcjonowac grono pedagogiczne !! Mam wrazenieo ze wszyscy poszli na latwizne, byle odpekac swoje 8 godzin w pracy i do domu !! MAm znajomych ktorzy wlasnie zaczynaja uczyc w szkole. Sa przerazeni. Nie dosc ze placa im pensje glodowe, to jeszcze widza ze zostaja sami i nikt im nie pomoze. Jest mi wstyd ... TAK PANOWEI I PANIE wstyd za dyrekcje, pedagogow, uczniow... tak dluzej byc nie moze Schleppel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bary roo to DEBIL IP: *.user.nortelnetworks.com 05.09.03, 14:50 roo, ty jestes DEBILEM i zaraz to udowodnie. Naduzywasz, albo CELOWO naduzywasz sformuowan "obozy koncentracyjne" "ss-mani" Skoro tak, to Stany Zjednoczone to FASZYSTOWSKI kraj, bo UZYWA sily (zamiast perswazji) w walce z teroryzmem. Gość portalu: roo napisał(a): > NICZYM SIE NIE ROZNIZ OD TYCH PARSZYWYCH WYROSTKOW,BEZ UZYWANIA > PRZEMOCY NIC NIE DOTRZE DO TWOJEJ ZAKUTEJ PALY.Szkola, wedlug > ciebie,to taki mini oboz koncentracyjny,ktorym rzadza 'silni > psychicznie' ss-mani z jajami.Zal mi ciebie , sieroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: autor Re: popatrz lepiej w lustro IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 00:41 nareszcie cos dotarlo do twojej zakutej mieszczanskiej glowy tak pod rzadami oszusta busha usa to faszystowski kraj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lekko walnięty Re: JESTEŚCIE WALNIĘCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 01:50 Były uczniu! Czy uważasz, że uczyć do szkoły powinni iść komandosi? Twardziele ze Specnazu, albo z Mossadu? Może i masz rację, ale za takie pieniądze? Chyba lepiej się nająć do Legii Cudzoziemskiej. Co prawda u nas to nielegalne i (podobno) karalne, ale kasa jest warta grzechu! Nie bądź taki okrutny wobec "ciupciusiów", bo gdyby nie oni, to być może każdego dnia w szkole obrywałbyś niezłe cięgi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pawlik Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.09.03, 09:39 No więc, znam człowieka z jajami bez wątpienia. Po AWF, tak gdzieś 1,90 wzrostu. Takich koleżków, cwanych wobec słabszych, mógłby bez problemu 'rozmieszać' waląc po kolei w zęby (zresztą po pierwszym ciosie, reszta by zrobiła w portki i dała spokój). Uczył w szkole. Zaczęli mu bluźnić itd. I mając związane ręce durnymi przepisami nie mógł nic zrobić. Zwolnił się, znalazł fajną pracę gdzie indziej i nie musi znosić hamowatych gówniarzy i ich rodziców - nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rado Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: 194.9.223.* 05.09.03, 10:37 debil i kolejny zwyrodnialec! To tak jak w przypadku oceny czynu mordercy jest zły ALE ofiara jet sobie sama winna. SUPER co się dzieje z naszym społeczeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Master To nie wina nauczyciela !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:22 Nie mozesz go tak nazywac. W Polsce jest takie prawo ze jesli uderzylby ktorekolwiek z tych palantow, mogliby go oskarzyc. Zreszta nie sadze ze ty postawilbys sie takiej grupie. Zyjemy w takim kraju a nie innym, i nawet nasze wejscie do Unii tego nie zmieni. Po prostu wszystki brudy trzeba wyciagac na wierch i otwarci o nich mowic. Inaczej nic sie w Polsce nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wqr... tymi qr... Re: TEN NAUCZYCIEL TO CIPCIUŚ BEZ JAJ !!! IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 04:23 Te, były uczeń, ty uwzaj bo każdy trafi kiedys na takiego, co przy nim cipuś bez jaj bedzie. Życzę Ci, abys swojego spotkał jak naj prędzej. A ci biedni staruszkowie, ich rodzice, zasuwaja w pocie czoła, żeby te ćwoki miały warunki do nauki. Ty pewnie nie musisz pracować, pewnie wychowujesz swoje dzieci (jesli je masz) poswięcajac im mnustwo czasu. Pogoń za kasą, dobre, teraz pogoń za utrzymaniem się w pracy jest w modzie. Może tego nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.debiec.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:00 Gość portalu: kontiki napisał(a): > izycznie. Na szczescie nie bylo wowczas w modzie filmowanie i > jakos z Boza pomoca szkoly ukonczylem z Bożą???? człowieku, idź sie leczyć!!!! piszesz, że torturowałeś i w tym samym ciągu powołujesz się na BOga??!!! żadnej szkoły nie powinieneś ukończyć zresztą nawet nie chce się z takimi jak ty gadać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Python Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 04:39 Brak słów. Ten reportaż był okropny. Nie jestem jednak pewien czy powinien być pokazywany. Przecież może pociągnąć za sobą kolejne takie wybryki. Nauczyciel jest w takiej sytuacji bezsilny, przecież nie może użyć siły. Dyrektor szkoły nie może wyrzucić całej klasy. Nawet TV w trosce o godność uczniów nie pokazywała ich twarzy. Były takie momenty, ze na ekranie widać było tylko "dymki" maskujące. Uczniowie powinni być relegowani ze szkoły z wilczym biletem. Dla takich bandytów nie powinno byc miejsca w publicznych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arcykr Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:32 Gość portalu: Python napisał(a): > Brak słów. Ten reportaż był okropny. Nie jestem jednak pewien > czy powinien być pokazywany. Przecież może pociągnąć za sobą > kolejne takie wybryki. Teraz powinno się szczegółowo pokazać zdjęcia z procesu i jak byli uczniowie kulą się na ławie oskarżonych. > Nauczyciel jest w takiej sytuacji > bezsilny, przecież nie może użyć siły. Dyrektor szkoły nie może > wyrzucić całej klasy. A nie może jej rozwiązać i porozdzielać uczniów po innych klasach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: belferka Re: tez torturowalem nauczycieli, psychicznie rac IP: *.qmmentor.com.pl 05.09.03, 16:02 nie ma nigdzie przepisu, że nie można rozwiązać całej klasy. Jeśli sobie zasłużyi (ewidentnie, plus inne kary), to Rada Pedagogiczna może ich ze szkoły wyrzucić. Zreszta, na tej lekcji nie było całej klasy - w maju do szkoły chodzi najwyżej 50% uczniów, na filmie widać, że pół sali jest puste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej szkoly IP: 10.0.44.* 04.09.03, 22:03 Przeciez to sie w glowie nie miesci. Swoja droga nauczyciel tez dupa. JA po lekcjach zorganizowalbym kumpli i w krzakach wieczorem dalbym im po mordach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
st.anger666 Re: Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej 04.09.03, 23:15 Gość portalu: marek napisał(a): >JA po lekcjach zorganizowalbym kumpli i w krzakach > wieczorem dalbym im po mordach i tyle. Taki jesteś twardy?? Jeżeli tak to czemu w krzakach?? Czemu po lekcjach?? Z qmplami?? A nie lepiej na lekcji-napi****lić jednego na oczach wszystkich i masz spokój do końca kariery-legendy zapewnione Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filip42@gazeta.pl Re: Wypieprzyc tych pseudo uczniow - debili z tej IP: 195.245.213.* 05.09.03, 06:58 Nie radziłbym. RUSZYSZ GNOJA A BĘDZIESZ ODPOWIADAŁ ZA CZŁOWIEKA!!! Odpowiedz