Dodaj do ulubionych

100 zł. miesięcznie od psa......

12.05.05, 12:20
Jedno z wniosków przyjęte do realizacji na ZGCz GSM w Jastrzębiu, z kwietnia
2005r.:
pkt.29
Pobierać opłaty w lokalach spółdzielczych za psy, bez względu na rasę oraz
wiek opiekuna, w kwocie 100 złotych miesięcznie
Uzasadnienie:
1. ponieważ psy korzystają z wind oraz je niszczą, załatwiając się w nich.
2. załatwiają się na klatkach schodowych.
3. wypuszczane są na tereny zielone oraz chodniki, wokół bloków jest tylko
jedna ubikacja psia i potym chodzimy i patrzymy.
Moja propozycja, opodatkować tą kwotą również autorów tego wniosku, jak i
dwunożne stworzenia, bo wcale od tych sirściatych nie są lepsze.
Obserwuj wątek
    • copec Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 13.05.05, 09:17
      :)
      Ciekaw jestem kto niby miałby te kary nakładać na właścicieli tych piesków.
      Swoją drogą jakoś należałoby ich zmusić do sprzątania po czworonogich przyjaciołach.
      Jednakże pomysl uważam za całkowicie chybiony i niemożliwy w realizowaniu.
      Pzdrawiam.
      • sioma1 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 13.05.05, 11:00
        Po swoich pupilach powinien być wymóg sprzątania, jeśli napaskudzą. To samo
        odnosi się do rodziców domorosłych osiedlowych śmieciarzy. Brak reakcji na
        brudzenie w miejscach zamieszkania obrazują nasze klatki wejściowe i schodowe.
        Totalny syf.
        • cechatehace Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 19.07.05, 09:16
          Powinien być wymóg sprzątania, a jeżeli nie ma takiego, to jaki cel mają
          tabliczki na trawnikach: "psów wprowadzać nie wolno"? To bez sensu, bo gdzie te
          psy maja sie załatwiać? na klatkach? na chodnikach?
          A klatki schodowe faktycznie zasyfione na maksa. Nie mieszkam w Jastrzębiu od
          1996 roku, ale jak przyjeżdżam do rodziców i wchodzę do klatki, to mi się
          niedobrze robi. Jak mieszkałam w J-biu, to nie było takiego syfu na klatkach.
          • sioma1 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 21.07.05, 19:28
            O to właśnie chodzi. Syfu w klatkach nie narobiły nasze czworonogi, tylko Ci
            dwunożni. Zazdroszczę Tobie życia poza Jastrzębiem, mnie się / może kiedyś / na
            razie nie udało stąd wyrwać.
    • kasiulek70 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 19.09.05, 11:46
      Zdarzyło się w windzie!!!!!!!!Tak,tak mam wątpliwą przyjemność mieszkać na
      jednym z Jastrzębskich osiedli, no cóż nie każdy może być na swoim, ale nie o to
      chodzi. Pewnego pięknego jeszcze(słonecznego) dnia weszłam do windy (mieszkam na
      9 piętrze) i co widzę i czuję !!!!!!!!!!! po prostu GÓWNO psie GÓWNO i to nie
      jes wzasadzie jakiś odosobniony incydent notorycznie w windzie jest po prosu
      naszczane przez pupili moich sąsiadów -czy któryś z nich sprząta po swoich
      pieskach!!!!!!!!-NIE. GÓwno o którym tu piszę leżało sobie w windzie przez parę
      dni aż zostało po prostu wdeptane w podłogę "zapach" się po prostu wyczerpał
      samoistnie. Lubię zwierzęta ,nie mam psa tylko dla tego że uważam że takie
      blokowiska to nie miejsce na ich trzymanie ,tak to moja opinia każdy ma
      swoją,ale dlaczego mam znosić takie sytuacje z powdu nieodpowiedzialnych
      właścicieli owych zwierząt?????????. W większości zachodnich krajów możliwość
      posiadania psa obwarowana jest pewnymi przepisami wewnątrz spółdzielni bądź
      zaządcy budynku ,niekiedy sąsiedzi muszą wyrazić zgodę by w ich spólnym budynku
      można było trzymać psa czy kota może dlatego nie ma tam tak zasranych
      trawników.Dlatego jestem za wysokim podatkiem od pupila i większymi karami za
      nie przestrzeganie praw dotyczących w/w posiadaczy piesków.Może kiedy raz drugi
      będą musieli wycągnąć portfel to zaczną myśleć !!!!
      • sioma1 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 19.09.05, 19:03
        U mnie w zeszłym tygodniu w windzie też trafiła się " kupa psia " i też byłem
        tym zbulwerowany, zresztą moja córka w nią wdepnęła. Można sobie wyobraźić moją
        słowną reakcję na tę okoliczność. Jakie jednak było moje zdumienie gdy po ok.
        0,5 godzinie później miałem zjechać ponownie windą / X p. / i to gówienko
        zniknęło a w windzie rozchodził się nawet przyjemny kwiatowy zapach.Po raz
        pierwszy w historii istnienia mojego bloku / a mieszkam tu 30 lat / ktoś tak
        szybko i czysto sprzątnął. Sprzątaczka tego nie uczyniła bo było popołudnie, a
        jej o tej porze nie uświadczysz. Zostałem tą sytuacją podbudowany. Karajmy
        jednak nie posiadanie psa, lecz brak opieki nad nim.
        • kasiulek70 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 20.09.05, 14:20
          Żle mnie zrozumiałeś nie chcę karać za to że ktoś lubi mieć pieska czy kotka
          (one też potrafią dać czadu),powinno być dokładnie jak napisałeś kara za brak
          opieki nad nim tylko powiedz mi jak to wyegzekwować?nikt nie tylko w tym mieście
          nie ma ochoty się tym zająć i tak trwamy w tym GÓWNIE jak pamiętam od
          zawsze.Twoją "przygodę "niestety należy zaliczyć do wyjątkowo rzadkich.
          • sioma1 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 20.09.05, 18:56
            Mieszkańcy naszych bloków dobrze znają czworonożnych pupili sąsiadów, dużo
            gadają między sobą ale jak przyjdzie zwrócić im uwagę na zachowanie psa chowają
            głowę w przysłowiowy kubeł. To wbrew pozorom nie takie trudne, rozpoznać pieska
            sąsiadów, gorzej z odwagą !
            • kasiulek70 Re: 100 zł. miesięcznie od psa...... 20.09.05, 20:42
              Raczej trafiłeś w sedno sprawy. Ja nie chowam głowy w kubeł i być może dlatego
              sąsiedzi za mną nie przepadają, ale wiem że nie każdy chce się "narażać" swoim
              sąsiadom.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka