Dodaj do ulubionych

gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław

17.05.06, 11:00
Wszystkie koleżanki które rodziły w Jastrzębiu namawiają mnie na Wodzisław,
bo w Jastrzębiu rzeźnia, wredne położne i 10 osób zagląda przy badaniu miedzy
nogi, co z tego że szpital ładny i po remoncie, jak personel stary. Poradźcie
coś
Obserwuj wątek
    • sioma1 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 17.05.06, 14:19
      Moja córka urodziła się w Wodzisławiu, żona nie miała zastrzeżeń. Ale to było w
      1984 roku i Miejski był w remoncie.
    • nelsonek Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 17.05.06, 16:40
      Moija zona rodzila w tym roku w Jastrzebiu i zastrzezen zadnych nie miala.
    • yeti Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 19.05.06, 09:02
      Moja żona równiez rodziła w tym roku w Jastrzębiu i też nie miała zastrzeżeń
    • darek_karinki211 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 21.05.06, 19:38
      Moja Żona rodziła 2 razy w jastrzebiu było super wiem bo byłem razem z nia i
      wiem że w pażdzierniku też tam będziemy rodzić .pozdrawiam:)
    • kometa6 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 24.05.06, 11:36
      Ja rodziłam w Jastrzebiu w 2000r. Wszystko było ok, nie miałam zastrzeżeń a
      synuś miał 10 punktów :-)
    • angela02 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 27.05.06, 19:39
      Witam,ja nie mam doswiadczen osobistych co do porodu w Jastrzebiu ale wiele
      słyszałam na ten temat i ponoc nie jest ciekawie ( tak jak piszesz ),za to
      rodziłam w Wodzisławiu i osobiscie nie polecam.Przeszłam tam katorgi,po
      pierwsze - usłyszałam od lekarza ze nie jestem z Wodzisławia i on nie wie co ze
      mna zrobic (miałam kłopoty z urodzeniem),wywnioskowałam z tego ze jestem gorsza
      bo nietutejsza.Co do " zagladania" to wszyscy mnie chyba tam widzieli(łącznie z
      praktykantami), a połozne i pielęgniarki to jak wszedzie-zalezy na jaka zmiane
      trafisz-ja osobiscie miałam pecha.Wiec jesli mam Ci doradzic to wybierz
      Jastrzebie,bo w razie czego bliscy bedą mogli ciebie czesciej odwiedzac.Do
      Wodzisławia trzeba jednak dojechac.Zycze powodzenia
      • nicniewiem19 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 26.07.06, 22:03
        Ja rodziłam w Jastrzębiu w 2003 i było super.Moja siostra rodziła w tym roku w
        kwietniu i też była zadowolona.
    • darek_karinki211 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 07.11.06, 16:34
      a ja sie wcale z tym niezgadzam !!!!!!!! 24.10.2006 rodzilismy trzecie dziecko
      u nas w Jastrzebiu i prosze uwierzcie jastesmy bardzo zadowoleni namawiam
      gorąco na poród rodzinny w Jastrzebiu fakt może trakt poporodowy niewyglada już
      najlepiej ale polecam :)
      • kacperkocur Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 11.11.06, 14:35
        czemu nie wygląda najlepiej???
        • darek_karinki211 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 26.11.06, 11:02
          sorki to oddział położniczy jest w nienajleprzym stanie ,ale myślę że wkrótce
          sie to zmieni
          • miranddd Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 10.01.07, 17:11
            juz pisalam przed chwilą gdzies na ten temat: gdziekolwiek pojedziesz to mozesz
            trafic na jakiegos kretyna, wiec po co wybierac sie gdzies poza miasto?
            ja pierwsze dziecko rodzilam tutaj i z opieki jestem zadowolona, troche gorzej
            bylo na noworodkach, ale to dlatego ze nie ma tam tzw doradcow laktacyjnych,
            moim zdaniem powinni byc.
            teraz jestem w 39 tyg. ciąży i juz spakowana czekam na malenstwo. też rodzę w
            jastrzebiu.
      • bozy_wojownik Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 26.02.07, 17:19
        rozmumiem, ze jest sala do porodów rodzinnych z prawdziwego zdarzenia, nie ma z
        tym problemów gdyby nałożyło się na siebie kilka porodów?
        są z tego tytułu jakiś oplaty, cegiełki, prezenciki?
        pozdr
        • czarnamamba10 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 18.03.07, 16:48
          Ja rodziłam w Zabrzu,ale koleżanka rodziła w Jastrzębiu,wiadomo po remoncie to
          jest ładnie, położne do porodu też ok,ale te do opieki pózniej to już wredne
          babska,no chyba że ona akurat tak trafiła.
    • sibeliuss Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 24.02.07, 02:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=146&w=54303614
      • miranddd Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 28.02.07, 10:24
        żadnych opłat. Są tylko dwie sale, plus jedna do cesarek. Wszystko ładne i
        zadbane, położne bardzo miłe.
    • patison1 Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 20.04.07, 09:21
      ja rodziłam w jastrzębiu w marcu i moje przeżycia sa koszmarne!! być może
      miałam pecha, ale... rodziłam kilkanaście godzin, 4 osoby kładły mi się na
      brzuch żeby wypchnąć dziecko, w końcu i tak zrobiono mi cesarkę. Mały urodził
      się bardzo zmęczony dostał tylko 2pkt!!! I jeśli kiedy kolwiek będę znowu
      rodziła to nigdy tutaj!!!!!!!!!! Za to oddział neonatologiczny PIERWSZA KLASA!!!
      • bozy_wojownik Re: gdzie rodzić? Jastrzębie czy Wodzisław 20.04.07, 14:15
        ja mam wrażenie, że jeśli poród się udał to każdy szpital i personel jest ok,
        jeśli w trakcie porodu pojawiają się problemy, to widzimy tylko zła stronę,
        szukając winnych tej sytuacji,
        jak zawsze i to chyba jest normalne,
        personel na pewno "dostosowuje się" do sytuacji- w przypadku bezproblemowym na
        pewno wszystkim łatwiej być miłym i pomocnym,
        gratulacje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka