broneknotgeld 23.11.06, 23:27 Chocioż prziszły smutne dni www.rudaslaska.pl/~media/strona/ruda.php?cnt=0&func=show&id=1381 Niych Jastrzymbie ło tym wiy I tyż istny gratuluje Kero godka forszteluje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 25.11.06, 23:22 Jak som wiersze - żyje godka Choćby kajś jom chcieli potkać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 17.02.07, 14:54 No ja - link już jest niyaktywny, byda musioł poszukać tych jeji ślonskich wierszy kaj ińdzi, no i tu je wklejić. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 20.02.07, 21:37 Łoj, toż leca za tym posznupać, bo przeca kajsik to mom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 20.02.07, 21:45 Jako by sam boło We trowie kaj małe rozsiote kamelki we żytku kaj chabry śmiejom sie do chmury na płocie kaj gołomb jako bioły anioł na dachu kaj pukel stowio kotek bury jako by tam boło bez naszego przocio ku miedzom i chałpkom i hań... ku kiyrchowie jako by tam boło jakby my niy przoli naszej ślonskij ziymi naszej ślonskij mowie kiery marnotrawny syn odejdzie herny chce mieć gość tyj ziymi bo serce go wiedzie dycko ku tym stronom ku ojcowskim progom choćby i na chwila rod nazod przijedzie Ewelina Kuśka Laureatka konkursu Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 20.02.07, 21:45 Kaj jest Ślonsk? Kaj jest Ślonsk tyn richtyg ślonski? Kaj uwidzisz go moj synku? Czy go zejrzisz z hołdy szczytu? Czy z kumina ujrzisz wiyrchu? Czy go zmierzisz ludzkim wzrokiym miyndzy wonglo pokładami? Czy na grubie go uwidzisz? Czy we trowie umazanyj? Czy łon szuści kajś we stromie? Czy łon klupie w dachu szparze? Kaj jest Ślonsk mój mały synku? Kaj kraina mojich marzyń? Czy w powstańca trule leży? We wojoka czapce starej? Czy w bagnecie pociepnionym zapomnianym na powale? Naroz widza go moj synku w twoich czornych łoczkach małych! Widza prziszłość i nadzieja Widza cołki Ślonsk Wspaniały. Ewelina Kuśka - laureatka konkursu Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 20.02.07, 21:46 Zielonołoko Siedzicie dumno, choć schorowano, a gymba piykno, choć posmyrszczano, a włosy biołe i blyskow pełne, Łoczy zapadłe, ale promiynne, Pszoci we sercu, lyki we taszce biel na byfyju, czerwiyń we blasze Starko grubiorzow, matko wojokow, babo powstańca zielonołoko, Zielonołoko historie matko, co krykom wspiyrosz sie przed upadkiym, co szłapy spuchłe smyczysz po zoli, co ślonske serce czynsto cie boli, co ślonsko dusza gno hań do nieba. Ukryjcie starko mi sznitka chleba. Ewelina Kuśka - lauryatka konkursu. Odpowiedz Link
rasgeea Re: Gratulacje dlo "Eufry" 21.02.07, 11:35 wow :)) nie wiedziałam, ze są takie wiersze:) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 21.02.07, 12:39 Take wiersze se szkryflo w Jastrzymbiu- Zdroju, a jejich autorka łońskego roku wystympowała we teleturnieju "Fajniste Fafloki". Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Gratulacje dlo "Eufry" 21.02.07, 16:51 "Fajniste Fafloki" zaś chyba polecom przi sobocie we TVP-Katowice. Możno ktosik jeszcze tam sztartnie ze Jastrzymbio. Odpowiedz Link