sibeliuss 18.03.07, 16:21 Pytam, bo nie mam i muszę wyżywać się na roślinkach doniczkowych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek70 Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 16:26 Co znaczy "wyżywać się na roślinkach doniczkowych" Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 22:16 kasiulek70 napisała: > Co znaczy "wyżywać się na roślinkach doniczkowych" Podlewam i stale w nich grzebię - aż dziwne, że nie zgniją. Odpowiedz Link
basiasss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 16:28 Mieszkam w domu, to mam. Ale to rodzice sie tym bawią- jakoś niespecjalnie ciągnie mnie do grzebania w ziemi, sadzenia, koszenia:) Nawet kwiatki domowe nie są moją mocną stroną- zapominam o podlewaniu. Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 16:48 Tak jest zazwyczaj jak mieszkasz w bloku to wydaje sięże gdybyś miał własny dom, ogródek to" porządzisz" a jak już masz ten dom,ogródek to zwyczajnie nie masz ochoty. Autopsja. Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 21:41 gdy byłem dzieckiem mieliśmy działkę ma górnym, fajnie było zbierać plony, zwłaszcza owoce, natomiast bardzo niefajnie było ryć w ziemi lub odpracowywać czyn społeczny Odpowiedz Link
basiasss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 21:58 Hehe skądś to znam. Też mieliśmy. Pamiętam, że nie przepadałam za jeżdżeniem tam, ale chyba byłam za mała, żeby móc prostestować. A najśmieszniejsze jest to, że w okresie dojrzewania większości "rzeczy" większość rodziny była poza J- biem. Ale w pewnym momencie pozbyliśmy się "ciężaru":) Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 22:09 :) ja pamiętam pewne wakcaje, jak rodzice wyjechali na 2 tygodnie: ja styrany codziennie przynosiłem 2 wiadra pomidorów, po czym moja siostra całe popołudnie robiła keczupy i przeciery pomidorowe do dziś pamiętam zapach gotowanych pomidorów... o fuj Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 22:16 No ale taki domowy keczupik jest palce lizać. Odpowiedz Link
basiasss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 22:22 Z racji wybredności nie zgodzę się:) Bywa w domu takowy, ale raczej nie korzystam. Ale to może wynika z tego, że za pomidorami aż tak nie przepadam- w sałatce, na kanapce ok, ale ja nawet zupy potrafię nie zjeść, jak widzę w niej prawdziwe pomidory:) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 18.03.07, 22:48 A ja jestem pomidorowym maniakiem. A już domowa pomidorowa z makaronem - szał ciał i uprzęży. Odpowiedz Link
rasgeea Re: Kto z Was ma ogródek lub działkę? 19.03.07, 08:45 Ja również uwielbiam zupy popmidorowe i w ogóle wszystko co ma w sobie choć ciutkę pomidora:) Zresztą nie tylko pomidora, wszelakie warzywa - o wiele lepsze niż mięcho:) Mięsa zreszta nie jadam, co nie znaczy że jestem wegetarianką. Czasem coś skubnę... :) Mieszkam w domu, mam ogórdek, mam trawnik i ogólnie mam gdzie hasać:) Doceniam to, że mieszkam w domku, nawet lubię kosić trawe i dbać o jej wygląd:) Jednak jeśli iodzie o kwiaty, krzaczki i te pe to dba o nie mama, ja to wolę coś pogrzebać śrubokrętem, młotkiem:) :) Odpowiedz Link